Agent Zelensky – del 1

33
2673

Scott Ritter skriver: Som före detta underrättelseofficer har jag undrat varför ingen har genomfört en utredning av Volodymyr Zelensky, Ukrainas president.

Hans uppgång till makten representerar, enligt min mening, en otrolig manipulation av världsopinionen som kommer att gå till historien som en klassisk fallstudie inom socialpsykologisk ingenjörskonst: en vanlig komiker som kom till makten för att han lovade en efterlängtad fred, och som drog in sina medborgare i ett blodigt krig som bara kan beskrivas som en massaker.

Med hjälp av kollegor och experter med förstahandsinsikt i Zelenskys liv har jag gått igenom dokument och videofilmer för att producera en film som presenterar denna undersökning. Den här historien har så många vändningar att jag var tvungen att dela upp den i två delar.

I det första avsnittet, som presenteras här, kommer jag att svara på frågan om Zelenskijs osannolika maktövertagande, och hur den ukrainske presidenten samlade på sig sin enorma rikedom, en summa som bara har vuxit sig större sedan kriget med Ryssland började. Och, kanske viktigast av allt, varför jag bestämde mig för att kalla den här filmen ”Agent Zelensky”.

Föregående artikelInför presidentvalet i USA – många vill rösta på en ”tredje kandidat”
Nästa artikelLäkare ”Jag har varit en god samarit – nu ska jag bli snuskigt rik!” Vad menar han?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

33 KOMMENTARER

 1. Borgarens ideologi är starkt individualistisk så det är nog inte så ovanlig att man i Västvärlden skapar idoler av olika slag.
  Greta Thunberg är en typisk västerländsk idol för vänstern.
  Eller kanske till och med som en ikon.

  Man ser det också den individualistiska strävan hos Västvärlden när de så gott som alltid personifierar den politiska fienden.
  En fiende som Västvärlden alltid menar hotar ”demokratin”.

  Vladimir Poution är en sådan fiende.
  Alexandr Loukasjenka lika så.

  Västvärldens borgerliga och vänstermedia kallar dem alltid för ”diktatorer” även om de har bättre stöd hos folket i sina hemländer än vad Västvärldens ledarfigurer har i Väst.

  Jag vet inte vad president Volodymyr Zelensky har blivit.
  Kanske en Västerländsk ikonbild för demokratiseringen av Ryssland?

  • Jag anser att de vänsterinriktade attraheras av ett arketypiskt narrativ med hjältar och drakar i stället för att exponera dubbelspelet. Jag tror att de skulle växa om de vågade bryta med det beteendet. Och jag tror att imperiet fruktar en sån utveckling och gärna vill hålla dem kvar i illusionen.

 2. Det hade ju varit bra om Ritters film på YouTube hade blivit översatt till svenska för de som hör dåligt eller inte är så jätteduktiga på engelska. Automatöversättningen på tuben till svenska har inte fungerat på ett par dagar. Varför vet jag inte. Är det möjligen fler som drabbats av det?

  • Ukrainas agent Zelensky… en dockteater producerad av väst
   21 juli 2023
   © Foto: SCF
   Ukraina har blivit en massivt skuldsatt koloni av västerländskt kapital som kommer att förslavas i decennier framöver.
   ❗️Gå med oss ​​på Telegram , Twitter och VK .

   En undersökande dokumentär i två delar som publicerades denna vecka av Scott Ritter är ett måste för alla som hyser vanföreställningar om Ukrainas president Vladimir Zelensky. Och inte bara om Zelenskij utan hela den NATO-drivna konflikten i Ukraina med Ryssland.

   Rapporten kartlägger på ett omfattande sätt förvandlingen av en före detta komikerskådespelare till en politisk ledare som har fört sitt land på knä i ett blodigt utmattningskrig med Ryssland.

   Även människor som länge har varit medvetna om Zelenskys förfalskade roll kommer att finna Ritters undersökning fascinerande för de detaljerade detaljerna och dess övergripande geopolitiska analys. Baserat på original forskning samt intervjuer med före detta ukrainska tjänstemän och andra respekterade västerländska analytiker, presenterar Ritter en svidande anklagelse mot ”Agent Zelensky”.

   Det är en häpnadsväckande berättelse om svek, korruption och djärv manipulation av allmänhetens uppfattning i väst. Ritter, en före detta US Marine Corps underrättelseofficer och senare en internationellt respekterad oberoende analytiker, tillhandahåller en undersökning från A till Ö om Zelensky och hur han har skötts och mikrostyrts av amerikanska och brittiska underrättelsetjänster för att leverera Ukraina som en koloni för västerländska geopolitiska intressen. Detta ”Ukraina-projekt” har pågått sedan landet blev självständigt 1991 efter upplösningen av Sovjetunionen. Men under Zelensky har det varit något av en slutakt.

   I väst har Zelenskij hyllats och hyllats av mainstreammedia, parlament, Hollywood och till och med Vatikanen som en modig försvarare av ukrainsk demokrati och suveränitet mot ”rysk aggression”. Hans bild har noggrant skapats med puffbitar i västerländska medier som CNN (en stor PR-maskin). Hans fru pryder omslaget på modetidningar i dyra kläder, även om hennes man bär militära utmattningar som en kostym från central rollbesättning. Detta töntiga bildspråk är alla en del av dockteatern och psy-ops som hans västerländska underrättelsehanterare har orkestrerat. Tyvärr har alltför många i väst köpt in sig på såpoperan. Även om det finns tecken på att handlingen är tunn från för många repriser och klichéer.

   Ritter drar tillbaka gardinen för denna charad för att avslöja den olyckliga intrigen och produktionen. Endast en skådespelare med kokaintillskott skulle kunna åstadkomma en så tafflig teater, och för det kritiska ögat råder det föga tvivel om att Zelensky för det mesta är hög som en drake i att framföra sina CIA- och MI6-manus för västerländsk offentlig konsumtion.

   Innan Zelensky blev president spelade Zelenskij i Servant of the People, ett ukrainskt succédrama om en fiktiv vanlig man som gick in i politiken och blev en nationell ledare baserat på hans fördömanden av korruptionen i etablissemanget. I verkligheten, ett år före det ukrainska valet 2019, nybildades ett parti vid namn Folkets tjänare och Zelenskij kandiderade som president på en plattform som motverkade korruption och lovade att skapa fred i Ukraina. Det var fem år efter den CIA-stödda Maidan-kuppen i Kiev som inledde en radikal regim som startade ett inbördeskrig mot den rysktalande Donbass-regionen (nu en del av Ryska federationen). Konsten som imiterar livet här talar om västerländsk orkestrering.

   Invald med 73 procent av rösterna (ett tydligt tecken på folkligt krav på fred), ändrade Zelenskij omedelbart sin låt. Han intensifierade den antiryska politiken, inklusive att utrota det ryska språket som talas som förstaspråk av en tredjedel av den ukrainska befolkningen, inklusive av Zelenskij själv.

   Sveket var ett bevis på det faktum att agent Zelensky från början var en tjänare av västerländsk underrättelsetjänst och den geopolitiska agenda som förordnats i Washington och London. Det slutliga målet för de västerländska marionettmästarna var att använda Ukraina som ett slagfält för ett proxykrig mot Ryssland och att utkämpa det till den sista ukrainaren. Zelenskij har klarat sin uppgift med blodet från sina landsmän som har letts till slakt som offerlamm.

   Under de senaste fyra åren som ”His Excellence” har Zelensky utfört flera andra uppgifter för sina västerländska hanterare. De inkluderar:

   Eliminera det ryska språket, litteraturen och kulturen.
   Dela och undertrycka den ukrainska ortodoxa kyrkan för att förvisa historiska ryska förbindelser och desorientera många vanliga ukrainare.
   Radera och skriva om historien för att nedvärdera den sovjetiska militära befrielsen av Ukraina under andra världskriget, samtidigt som de lyfter upp ukrainska fascistiska kollaboratörer i det nazistiska tredje riket, inklusive valorisering av figurer som hade varit avgörande för att utföra förintelsen och massmord på slaver, polacker och andra. Zelenskys personliga judiska arv var en uträknad egenskap som syftade till att förvirra den västerländska allmänhetens förståelse av detta särskilt obscena förräderi.
   Zelenskij har förtryckt oppositionsmedia, journalister och politiska partier för att påskynda förvandlingen av Ukraina till ett verktyg för västerländsk kontroll och som en anti-rysk proxy. Så mycket för ”delade västerländska värderingar” som de amerikanska och europeiska ledarna ständigt hyllar honom för.
   Att sälja av Ukrainas fantastiska jordbruksmark till amerikanska jordbruksföretag – en försäljning som strider fullständigt mot landets konstitution som utesluter sådant utländskt ägande.
   Förvandla Ukraina till ett laboratorium för amerikanskt biokrigföringsexperiment och en testplats för västerländska militära vapen.
   Förbereder Ukraina för en NATO-sponsrad militär offensiv mot Donbass-regionen i mars 2022, som Ryssland föregick med sin intervention i februari samma år.
   Listan fortsätter med andra elaka uppgifter som agent Zelensky har utfört. Allt är noggrant dokumenterat. Resultatet är att Ukraina har blivit en massivt skuldsatt koloni av västerländskt kapital som kommer att förslavas i årtionden framöver.

   Den komiska skådespelarens president har fått bra betalt för sitt ohyggliga svek. Han äger flera utländska lyxfastigheter där han utan tvekan avser att tillbringa sin pension efter politiska uppdrag. Här ställer Ritter dock en allvarlig fråga om huruvida 45-årige Zelensky verkligen kommer att tillåtas att gå i pension i lugn och ro med tanke på att han vet så mycket om det smutsiga spel som hans västerländska hanterare har spelat. Som så många andra utländska ledare som tidigare har använts av Washington och London, kan Zelensky hamna på sig själv som en trasdocka.

   Under tiden har hundratusentals ukrainare dödats eller lemlästats i proxykriget med Ryssland och deras land har förstörts, genomsyrat av korruption och infekterat av nazistiska dödsskvadroner. Allt detta är en del av den långsiktiga, ondskefulla imperialistiska planen i Washington och London för att försvaga Ryssland samtidigt som resten av Europa underkastas den angloamerikanska huvudstaden. Planen har inte riktigt fungerat på det sättet sedan Ryssland har blåst av charaden med sin formidabla militära makt och geopolitiska manövrar för att frustrera den västerländska agendan.

   Ändå är det verkligt avskyvärda med dockteatern i Ukraina att de västerländska producenterna i sina intriger och strängdragningar har fört världen till ett stup av totalt krig med Ryssland och ett potentiellt kärnvapen-Harmageddon om denna show går utom kontroll längre.

   Scott Ritters avslöjande av Zelenskij och den västerländska agendan i Ukrainakriget bör ses av alla medborgare i väst. Det är en fördömande anklagelse mot västerländska härskare och vad detta proxykrig handlar om.

   Kalla kriget återvänder med hämnd? Det tog aldrig riktigt slut
   CIA, som driver Ukraina, blåser Bidens skräll om inga amerikanska stövlar på marken
   Samtidigt i andra nyheter… Ukrainas proxykrig är en obegränsad katastrof för USA/NATO
   Bidens ”varning” för att Putin använder kärnvapen är en pervers amerikansk prognose
   Jösses, tack Amerika! USA:s sanktioner gör den ryska ekonomin starkare och utlöser en multipolär värld

   • Dagens situation hade givetvis kunnat undvikas om man vid Sovjets upplösning hade brytt sig om den demokrati man påstår sig vilja värna i väst. Men hycklarna i väst struntade i vad folk på Krim och i östra Ukraina ville utan tvingade kvar dem som en del av låtsaslandet Ukraina och fyllot Jeltzin skrev glatt på utan att begripa ett skvatt att han blev lurad. Nu har väl polackernas dubbelspel mer eller mindre blivit avslöjat och man låtsas som man inte alls har planer på att hugga till sig de gamla polska områdena av rädsla för repressalier från Bryssel. Men man kan misstänka att USA och GB när planer på att stödja Polens ambitioner så jag tror nog att EU får vika sig och att Polen till slut gör upp med Ryssland om delningen.

 3. ”The July NATO summit in Vilnius had the feeling of a funeral, as if they had just lost a family member – Ukraine.”

  Michael Hudson (äkta ekonom, alltså inte en Thedéen)

 4. Petro Porosjenko var Europas och Washingtons kandidat inför presidentvalet år 2019. Inte Zelenskyj.

  Det har säkert också gjorts massor av underrättelseanalyser av denne Zelenskyj (men självklart inte publicerats).

  Ofta är den rimliga förklaringen också den naturliga. Det då politiskt dysfunktionella och strandade Ukraina (med en helt passiviserad och politiskt ointresserad befolkning, för att inte säga med fullständig politisk avsky) tog helt enkelt ett mycket okonventionellt steg och valde en kandidat helt utanför den etablerade stalluppställningen.

  Och på den vägen är det.

  Mig veterligen var det inte Zelenskyj som invaderade Putins Ryssland, utan anfallskriget gick från ryskt territorium.

  Zelenskyj har med bravur klarat den mediala och personliga prövningen, Putins egen taktik har militärt totalhavererat. Man har kört fast och kommer aldrig att ta sig över floden Dnjepr.

  Och där är vi idag, ett och ett halvt år senare.

  Det kanske konspirologiskt är som så, att den amerikanskt värvade agenten Putin har fått order om att köra sönder den eviga geopolitiska fienden Ryssland så mycket det bara går. Den infallsvinkeln är det ingen som ännu tänkt på… apropå agenter alltså.

  • Zelensky är en korrupt och i grunden Ukraina fientlig ”ledare” som sattes vid rodret just för att offra Ukraina till gagna för det sionist/konservativa projektet ”Förstöra Ryssland.” Att skönmåla Ze🐽 genom som ”bravur” kan inte ta stanken av förräderi och korruption som omgärdar skojaren.

   På tal om att ”ta sig över flöden” Dniper så fick vi igår den glädjande nyheten att Rysslands Generalissimo Onyx lämnade sina vist kort på ett antal strategisk viktiga mål i ODESSA som ju ligger långt bort från flöden Dnieper (för den som inte vill tricksa med geografi vill säga).

   Dessutom fick vi den glädjande nyheten om att Ryssland åsamkat stor skada på hamnstaden Reni som jo är bokstavligen ett stenkast från Ukrainas gräns till Rumänien.👌👌👌

   Om allt detta och mer därtill: https://simplicius76.substack.com/p/russia-raises-stakes-with-bold-strike

   Dock ska man ge @Naucler beröm för att ha hållit på med ramsan ”Ryssland har kört fast” i 18 månader – det är en bedrift om något, eller kanske är det ett tecken manisk besatthet med Rysslands President Vladimir Putin?

   • Vi kan väl anta att om man går in i krig, så gör man det för att vinna.

    Det finns tre mål, som jag ser det för att vinna ett sådant krig för rysk del;

    1) man måste klara av att korsa floden Dnjepr och ta sig in i hjärtat av det ockuperade Ukraina;
    2) man måste klara av att slå ut Ukrainas politiska och militära ledning;
    3) man måste klara av att sätta in en ny politisk ledning i ett helt fientligt omgivande landskap.

    Av detta som enligt många i krigets början (CIA nämnde 96 timmar, d.v.s. fyra dygn; Margarita Simonjan på RT ansåg det skulle gå på optimistiska tre dygn).

    Nu har det gått snart 520 dagar och inget av de tre målen har tillnärmelsevis kunnat nås ens nära.

    Har man då från den ryska angriparens sida då inte kört fast, eller kanske bara lite? Taktiken har kört fast (precis som flera ryska militära bloggare ”från höger” uttalat: ”kriget är förlorat”) eller har de strategiska målen ändrats? Är det en militär seger numera att fastna i avkroken järnvägsknuten Bachmut? Är det detta som efter 520 dagar är den optimala segern? Amerikanarna intog de facto Bagdad i kriget år 2003 på tre veckor, inte tre halvår.

    Det är ju fakta på marken. Fakta talar här sitt eget objektiva språk. Äger man inte fiendens huvudstad och dess ledning kan man inte ”vinna” kriget, och det är långt, långt borta för Moskvas del, om inte Putin-Ryssland nöjer sig med att utropa en quislingregim med huvudstad i storstaden Bachmut, vill säga.

    ”Kört fast” var ”mots de jour”.

     • De redovisades av Margarita Simonjan själv i RT. Tre dagar; sedan skulle man i god tid (tydligen?) kunna hålla Segerparad den 9 maj (d.v.s. 2022) i själva Kiev.

      De tre målen (i homologa serien) skrev undertecknad som sammanfattning; utan dessa tre mål med taktiken kan självklart Putin-Ryssland inte vinna detta anfallskrig.

      Att räkna tegelstenar och takpannor bland ruinerna i Bachmut är väl knappast överbefälhavaren Putins främsta strategiska mål, får man väl tänka. Eller det kanske är det?

    • Johan,
     Tycker du ska fråga dig om hur många ukronazister som kan finnas kvar i Ukraina.

     Avnazifiering och demilitarisering var Rysslands ursprungliga mål som jag uppfattat.
     Med syftet att skydda den ryska befolkningen i Östra Ukraina som av den anledningen nu kommer tillhöra Ryska Federationen.

     • Ärligt talat vet jag inte. Det beror nog på definitionen av vad man menar med begreppen nazister, fascister och nationalister o.s.v. Rena nazister i den meningen att de ser upp exakt strikt till just Hitlers Tredje rike är nog inte så många. Däremot har ju nationalkänslan och nationalismen fått ett uppsving, och det är kommunicerande kärl och beror direkt och indirekt på det ryska politiska trycket (som jag kan bedöma). Fram till och under 00-talet var just Putin inte sällan mer populär i Ukraina än hemma bland ryssar. Ordningslängtan var då större i Ukraina än just på ryska sidan. Ingen rysktalande ukrainare jag känner har någonsin velat bli överförda till ryskt styre eller lyda under Moskva. Redan på sovjetiska tiden var frihetskänslan alltid lite större i Ukraina och lätt ”vardaglig anarki” att inte göra som centralmakten ville, var större.

      Men hur det står till med dagens andel av hårdföra nationalister, d.v.s. rena banderister (jag tycker det är ett mer exakt begrepp) har jag inget begrepp om. De flesta av den kalibern är säkert just i krig och vi kan vare sig fråga dem eller räkna dem. Oavsett hur det går i kriget tror jag Ukraina kommer bli mycket konservativt efter kriget. Några sociala och progressiva innovationer kommer vi förmodligen inte att få se. Jag tror dessa värderingar kommer att kollidera med Europeiska unionens värdegrund och unionen kommer inte att ta in ett nytt Polen, som ideologiskt och värderingsmässigt är alltför reaktionärt. Där tror jag Ukraina kommer att gå på grund med tolerans, acceptans och inkludering av olika minoriteter. Krim och östra Donbass kommer inte att gå att inkludera i ett Ukraina med Bandera på frimärken, gatunamn och planscher. Inser inte ledningen i Kiev det är de dömda till långvarigt inbördeskrig. En rysktalande ukrainare jag själv känner, har alltid dömt ut kriget som galet och att det borde snabbt ta slut, har numera ändrat sig och tror det kommer att pågå under längre tid, säkert över år 2024.

      Så antalet hårdföra nationalister och banderister; beror på definitionen och hur man ska räkna dem; mestadels unga män och från klassiska släkter där man ”förlorade” kriget 1945; dessa politiska blodsband sitter ofta i över generationerna, och med tanke på hur landet ser ut och att Moskva knappast snabbt skulle kunna självt betala för återbyggnationen, kommer allt ryskt vara totalgiftigt på västra sidan floden Dnjepr.

      Jag får väl säga som Janukovitj frågade medarbetarna under senvintern 2014 om det land som låg just mellan Dnjepr och ryska gränsen (större än själva Donbass); ”Vad skall vi kalla landet för?”. Ett sarkastiskt svar kastades ut: ”Kitaj” (Kina alltså), skämtet fastnade inte och Janukovitj svarade: ”men det finns ju redan!”. Och där står vi ännu. Banderisterna kräver hela landet och tidvis kosackernas land på ryska sidan: floden Kuban och Krasnodar-regionen. Inte så känt, men man hör det. Dessa hårdföra nationalister kan bli en politisk huvudvärk för en efterkrigstid ungefär som de kroatiska nationalister som blev över runt om i världen efter 1945, och lyckades bränna ned Jugoslaviens ambassad i Stockholm, var det år 1971? Kan de bilda utbrytande krigarförband som slåss mot en centralregering i Kiev som kanske måsta avstå Krim och ett av länen Donetsk eller Luhansk (mitt tips på hur det kan bli i en fredsuppgörelse), så kan nog inte banderisterna acceptera det, ens via FN-lösning, och kanske en ny yngre generation av styre i Moskva (för det kommer också med tiden). Men vem vet? Just nu ingen.

    • Din kommentar inväntar moderering
     1. Redan förra året kontrollerade Ryssland mer än 20% av ukrainsk territorium.
     2. Ryssland har skickat närmare 500,000 Nato tränade ”moderna krigare” antigen till helvetes port eller till sjukhusbädden. Notera att MIA räknas inte här.
     3. Hela världen vet att Ryssland kan krigets konst. Det gäller att skilja mellan Bidenist armén som jo alla såg springa för livet med svansen mellan benen häromåret från Afghanistan och Rysslands berömda armé som rensade huvuddelen av Syrien från ISIS-råttor. Det är samma armé som är och håller på råttrensning vid Donbas slätten sedan februari 24, 2022
     4. Vidare beundra världen Rysslands MÄKTIGA armé för bedriften med att begrava närmare 200 miljarder dollar vapen och annat krigs materiell plus bistånd vid Donbas slätten. Många har säkert planer frö att besöka Leopard2/Bradley mm kyrkogården vid Donbas slätten när Operation Z lyckats demilitarisera och avnazifiera Kiev regimen.
     5. I en upp-och-ner-vänd värld som den som @Noclear lever i så är allt detta kvitto på att ”Ryssland kört fast”. Det är ett fal av mycket svår hjärnlåsning 🔐🔐🔐som finner utlopp och projicerar sin fobi på ett objekt, i detta fall ”Ryssland som kört fast” 🔐

     Alastaire Crooke ger en insikt i åkomman som drabbar västeliter plus kommentariatet som @Nauclér

     https://thealtworld.com/alastair_crooke/counter-revolution-do-you-know-what-time-it-is

    • Andra nyheter från kanalen som du tydligen har sett Margarita komma med en optimistisk tidslinje för den speciella militär operationen bekräftar att den mynnade fram i ett fredsfördrag och regionerna Luhansk och Donetsk vann sin självständighet, så Margarita hade nog fog för sina uttalande om de nu har ägt rum. RT har en katalog på nätet där man kan gå tillbaka i tiden, och det gör det möjligt för dig att styrka ditt påstående vad hon har sagt med en länk.
     På pappret som gäller är det Minsk 2 som är i kraft i vilken Ryssland bara agerat interventionelt och i linje med FN stadgan artikel 51.
     Därmed pågår det en avmilitarisering av landet 404 och Ryssland kommer troligen också ta på sig uppgiften att hjälpa befolkningen att bli av med deras nuvarande regim

     baklänges-stavning (länk): elbmur (dot) com + /v2uwhgw-putin-shows-treaty-on-ukraines-neutrality-signed-by-kiev-but-dumped-under-w.html

     alex christoforou förklarar innebörden av ovanstående länk mer ingående här: https://www.youtube.com/watch?v=l4gzsjdLo9U

     • Fast Förenta nationerna äger konstant sitt eget regelverk, och Förenta nationernas Generalförsamling -liksom dess generalsekreterare Guiterres- har faktiskt fördömt det illegala ryska anfallskriget under år 2022. Inget land kan därför enskilt säga sig äga rätt i stadgar från just FN när FN självt fattat (motsatt) beslut i saken; fast i detta fall, som bekant, just inte i själva Säkerhetsrådet.

    • Le mot de jour? La Russie a gagné! L’OTAN a perdu!!!🙌🙌🙌

     ”Russia and her allies have won the weapons’ war. Although NATO’s arms companies have made a literal killing in Ukraine, their systems have proved no match for those of Russia.

     Whereas the Russians and their Asian allies put their resources into developing state of the art weapons systems for all contingencies, the best that NATO can do is to say that their fictional James Bonds must fight beluga whales and that they must become intimate with state of the art sex dolls that blend reality and fantasy.” Declan Hayes

     https://strategic-culture.org/news/2023/07/25/russias-battle-for-the-black-sea-is-over-the-battle-for-the-south-china-sea-is-about-to-begin/

    • Igår var det ännu en mycket dålig dag för ukrozionazi/Nato/legosoldaternas armé. 22 tanks, 10 Bradleys plus en andra vapen. Nedan anges gårdagens bokslut

     ”It seems that the Ukrainian Armed Forces have had a bad day so far.

     Yesterday they made another reconnaissance attack on Robotyne, south of Orkiv. It cost them 2 tanks. This morning they launched a much bigger attack in which at least three motorized battalions with tanks took part. They managed to get to the north-east end east of Robotyne but did not enter the town.

     According to the Russian Ministry of Defense the attack cost the Ukrainian army 22 tanks, 10 Bradley Infantry Fighting Vehicles and one armored combat vehicle. Several of these losses have been confirmed by drone videos from the region.

     Over 100 Ukrainians were killed or wounded during that attack alone. The Ukrainian forces are retreating.

     Yesterday the Ukrainian forces lost a total 20 artillery pieces. It is only the second time during the 50+ days of the Ukrainian counter-offensive that this level was reached. The losses included 5 2S1 Gvozdika self propelled howitzer, 3 Polish made Krab self propelled howitzer, 3 M-777 howitzer and several other types of bigger guns.” 😳 😳 😳

     Skrivbords militärexperten sade att ryska armén ”kört fast”?🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     https://www.moonofalabama.org

     • Även gårdagen var inte allas en bar dag för avskummen som gå under beteckningen ukrozionazi/Nato/legosoldat. Det är nämligen så att flera ryska missiler lämnade sina visit kort på flera ställen i områden ockuperade av ukrozionazi/Nato/legosoldat avskum. områden.

      Som vanlig då ryska missiler lämnar sina visti kort träffades ALLA mål och operationen var en dunder succé🤗🤗🤗

      ”Moscow has launched fresh long-range strikes against Ukraine’s military infrastructure, targeting weaponry stockpiles, ammo and fuel depots, as well as several airfields, the Russian Defense Ministry announced in its daily briefing on Thursday.

      The strikes, conducted over the past 24-hours, involved “long-range, air- and sea-based high-precision weapons,” the military said, without elaborating. The strikes targeted “command and control” centers of the Ukrainian military, as well as multiple rear repair bases, storage sites and airfields, it added. The targeted storage facilities were used to stash “water drones, as well as missiles, weaponry and military equipment received from European countries and the US,” according to the ministry. All designated targets were successfully hit, the military stated.”

      https://www.rt.com/russia/580411-ukraine-airfields-missile-strikes/

     • Även gårdagen var inte alls en bra dag för avskummen som gå under beteckningen ukrozionazi/Nato/legosoldat. Det är nämligen så att flera ryska missiler lämnade sina visit kort på flera ställen i områden ockuperade av ukrozionazi/Nato/legosoldat avskum.

      Som vanlig då ryska missiler lämnar sina visti kort träffades ALLA mål och operationen var en dunder succé🤗🤗🤗

      ”Moscow has launched fresh long-range strikes against Ukraine’s military infrastructure, targeting weaponry stockpiles, ammo and fuel depots, as well as several airfields, the Russian Defense Ministry announced in its daily briefing on Thursday.

      The strikes, conducted over the past 24-hours, involved “long-range, air- and sea-based high-precision weapons,” the military said, without elaborating. The strikes targeted “command and control” centers of the Ukrainian military, as well as multiple rear repair bases, storage sites and airfields, it added. The targeted storage facilities were used to stash “water drones, as well as missiles, weaponry and military equipment received from European countries and the US,” according to the ministry. All designated targets were successfully hit, the military stated.”

      https://www.rt.com/russia/580411-ukraine-airfields-missile-strikes/

    • Äsch! Man kan beskriva Rysslands intervention med att den lilla får slå sig trött, sedan slår man till med full kraft. Rysslands taktik är att nöta ut ukrainarna så att man kan hålla nere egna förluster när det är dags att dra igång den stora offensiven som kanske inte ens behövs med tanke på läget i Ukraina.

 5. Denna korrupta tiggaren blev vald på plattformen Fred för Donbass och slut på kriget. Det var hans största löfte och plattform. Han vann över sittande korrupta oligarken med förkrossande siffrorna 73procent. Men det blev som vi såg SKIT av de. Kriget som då var Ukrainska nynazister, facister, högerextremister och övriga ukrainska soldater som genomfördes mot Donbass regionens befolkning utan MINSTA lilla stopp. Det var HELT lögner vad gäller Minsk avtalet som vi vet idag. Man terroriserade och mördade befolkningen där utan MINSTA lilla stopp. År 2021 låg Zelenski katastrof till vad gäller sina opinions siffror på löpande band, och kunde ALDRIG ens nå 20procent hela året då befolkningen var jävligt ledsna och irriterade på korrupta tiggaren. Någon MINSTA lilla Fred eller att implementera Minsk avtalet, som för övrigt var det bästa för Ukraina själva fanns EJ på kartan hos denna korrupta tiggaren. Därav var detta en av punkterna till varför en stor del av befolkningen EJ var nöjda med honom ALLS. Och hans siffror var katastrofala hela året. ALLT med Minsk avtalet var lögner bakom kulisserna, det som var det bästa för Ukraina själva. Mördandet och terroriseringen mot Donbass befolkningen bara fortsatte, medans västliga massmediernas propaganda gick på stenhård varv DAGLIGEN. Tycker här att Scott Ritter berättar på så bra sätt. Med ren fakta och information till, där man tillåter viktiga aktörer både tala, och övriga visas upp med information och ren fakta till på så bra korrekt sätt. Mycket intressant program av Scott Ritter. Längtar tills tittar 2a delen. Detta var högst intressant. Samtidigt var korrupta tiggaren Zelenski med på vidriga propaganda kanalen CNN igår. Tyckte synd om både han och den kända programledaren som bara snackade skit, vilket dom båda innerst inne också visste om. Det handlade om varför motoffensiven EJ gått/gick bra/snabbare. För att den har misslyckats TOTALT redan och Ukraina har INGET att komma med. Bortsett från terroristattacker har man INGET att komma med. Förra veckan attackerade man Krimbron igen där 3 oskyldiga civila dog. Nu igår genomförde man en HELT korkad drönarattacker mot ett högt bostadshus i Moskva. Vad fanns där för militära mål på en vanlig hög husbyggnad i Moskva? Ukraina kommer fortsätta dessa terroristattacker för att motoffensiven HELT gått åt skogen och man har INGET annat. Usa Nato tillåter dessa terroristattacker fortsätta för på marken blir ukrainska regimens soldater sönder manglade av ryssarna. Det är lögner efter lögner som fortsätter matas på hos Usa Nato propagandan. Men även dessa börjar faktiskt låta annorlunda nu på sistone när man sett hur TOTALT åt skogen ukrainska motoffensiven HELT misslyckats. Tror inte ens ukrainska regimen har full kontroll på ALLA dessa terroristattacker som skett och sker på löpande band, flesta terroristattacker stoppas ju av ryssarna. Men flera går igenom också. Man har INGET annat gått 17mån nu. Nynazisterna, facisterna och högerextrema terroristerna går EJ att styra över eller tämjas. Kan HELT klart gissa att dessa HELT onödiga terroristattacker av dessa som skett, kan inte ens den korrupta Zelenski heller stoppa. Medans flesta terroristattacker är i sammarbete med korrupta regimens hjälp. Det vi bevittnar nu, som jag skrev förra veckan är sista dödsryckningarna av Usa Nato i Ukraina. Motoffensiven har HELT gått åt skogen och det är över nu vågar jag lova. Jag gissar att efter sommaren nu, när ryssarna malt sönder det sista som finns kvar, då kommer förhandlingar att inledas till hösten. Denna korrupta tiggaren får skylla sej själv som HELT horat ut sitt land och folk till Usa Nato. För honom och frugan kvittar det. Dessa har ju många miljoner och även lyx-hus lägenheter och kommer att leva fint efter detta. 100tusentals ukrainska män har HELT i onödan skickats till döden, och miljoner har sedan längesedan lämnat landet för att ALDRIG återvända till ett utfattigt korrupt och trasigt land. Övriga av landet också är sålt av denna korrupta tiggaren. Nej det blir så otroligt intressant att se allt och alla lögner som varit komma ut till ljusen när den totala ukrainska nederlaget är fullbordat. Men mycket bra, spännande och intressant program av denna Scott Ritter måste jag säga. Gillar hur han berättar och går på detaljerna. Usa och lill-brittanien ligger bakom mesta självfallet är ju EJ MINSTA lilla konstigt. Men gillar dom som medverkar med ren fakta till. Och hur dom aktörer som medverkat till denna kris också pekas ut med rena bevis fakta och information till. Scott Ritter är verkligen bra. Längtar till den andra delen. Jag förstår engelskan helt och behöver ingen översättning heller

  • Det är väl så att regimen i Kiev egentligen aldrig haft kontrollen över nazi-trupperna utan de lever sitt eget liv med terror och mord på civila både i Ukraina och Ryssland. Givetvis måste regimen i Kiev hålla god min då nazisterna fortfarande är mäktiga och nogsamt undviker att åka till fronten frivilligt. Och det är nog därför som Ryssland kallar kriget för specialoperation mot nazister och marionett-regimen då de inte har något otalt med civila ukrainare.

 6. Det är nödvändigt att få text på svenska tycker jag. Jag är inte helt bekväm med engelska språket i alla detaljer. Vilka människor är det vi vänder oss till? Problemet är naturligtvis inte Global P, utan youtube och har ingen aning om varför. Kanske är textroboten överbelastad?

  Annars, Jättebra kommentarer ovan som komplement

  • @Erik Andersson 25 juli, 2023 At 03:45
   Weixin-WeChat har sådana funktioner inbyggda, vilket är nog en av anledningarna till att makteliten fanatiskt försöker skrämma bort svenskarna från att använda appen. Sanningen skrämmer och är farlig.
   Som tips. Det finns en app för Android som heter ”Video to text konverter” Den konverterar talet i en video till en text fil. Den texten kan sedan översättas till svenska. Undvik Google, den är alltför styrd av algoritmer. Bättre
   https://translate.yandex.com/ som även kan översätta text i bilder.
   Kina har även utvecklat tal-till- tal-till-skrift översättare, men svenska språket finns sällan med.

 7. Och nu har vi nått det stadiet i USA/Nato/väst kriget där det är fara och färde för självaste Natos existens. Läget är som så att emedan ryssofob spinner historier om att ”Ryssland kört fast” (le mot de jour, som hen formulerade det på sitt Mandarin franska🤣🤣🤣) så har namnkunniga personer börjat tala om ”Hur Nato kommer att falla sönder” …

  https://smoothiex12.blogspot.com/2023/07/larry-wilkerson-on-how-nato-will.html

  Att ryssofobens fantasier om att få skjuts till Muskovi grusats ska man väl inte påminna väl, eller (man vet aldrig med ryssofober)? Å andra hand är det bara fantasier så det så

 8. @Johan de Naucler 26 juli, 2023 At 17:52

  Fast Förenta nationerna äger konstant sitt eget regelverk, och Förenta nationernas Generalförsamling -liksom dess generalsekreterare Guiterres- har faktiskt fördömt det illegala ryska anfallskriget under år 2022. Inget land kan därför enskilt säga sig äga rätt i stadgar från just FN när FN självt fattat (motsatt) beslut i saken; fast i detta fall, som bekant, just inte i själva Säkerhetsrådet.

  De beslut som fattas av general församlingen INTE är juridisk bindande.
  Detta borde en ”jurist” känna till.

  Däremot, beslut fattade av säkerhetsrådet (MINSK2 avtalet) är LAG enligt internationell rätt.

  • Vill följa upp min kommentar om just FN och att den inte längre förfaller vara sann mot sin egen stadgan.

   Till detta ändamål vill jag för den det intresserar lyfta fram en serie samtal mellan journalisten Ben Norton (har fått utrymme i blogg tidigare) och historiken och författaren Aaron Good, där de i mycket stor utsträckning belyser det faktum att en agentbyrå i usa (usa= världen hegemon) cia är bemyndigade med att bryta mot lagen närhelst de anser att det ligger i nationens säkerhetsintressen att göra så.

   https://www.youtube.com/playlist?list=PLDAi0NdlN8hNArLl765PXe8tsTKmOciGL

   Pga ovanstående omständigheter får man olyckligtvis betrakta FN som dysfunktionell och korrumperad, oförmögen att fungera i dess syfte om en fredligare värld. För alla dess medlemmar i dess generalförsamling kan nås och bli utpressade av cia

   här under följer ytterligare en länk till litteratur som avslöjar vad som händer med dem som vågar tänka självständigt och inte följa i usa ledband, märkt att det är en resurs som cia förmedlar i avskräckande syften
   https://www.cia.gov/library/abbottabad-compound/13/130AEF1531746AAD6AC03EF59F91E1A1_Killing_Hope_Blum_William.pdf

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here