Allt Israel vill förstöra är Hamas. Sverige bidrar till folkmordet´.

24
1168

Ingress från föregående artikel ”Folkmordet fortsätter. Israels anklagelse är flera månader gammal. Bara timmar efter att ICJ drog slutsatsen att Israel sannolikt begår folkmord och beordrade Israel att dramatiskt öka de humanitära insatserna, sanktionerade 9 västländer… inte Israel utan över 2 miljoner palestinier och FN (!!!).”

Red: De 9 västländerna är USA (förstås), Storbritannien, Tyskland, Italien, Nederländerna, Schweiz, Finland, Australien och Kanada. UNRWA:s livräddande hjälp kan sluta på grund av inställd finansiering?”

Man kan nu 31/1 tillägga att Sverige hjälper till också med denna del av folkmordet genom att öka sannolikhet för hunger och död genom svält och ökad risk för sjuklighet – genom att pausa bidraget till UNRWA utan några belägg för hjälp av UNRWA till Hamas. Däremot lierar sig Sverige och andra stater som pausar hjälp till UNRWA med USA, ledande i militärt och annat stöd till Israel och helt ledande i folkrättsvidriga och andra krig.

Israels utrikesminister Katz kräver nu att FN:s generalsekreterare avsätts. https://www.rt.com/news/591581-un-israel-guterres-hamas/

SvT: FN-chefer: UNRWA kan inte ersättas 

UNRWA, som skiljer sig från vanliga flyktingorganisationer, betjänar mer än 5,9 miljoner registrerade palestinska flyktingar och andra människor i Syrien, Jordanien, Libanon, Gazaremsan och Västbanken. UNRWA driver cirka 700 skolor för 500 000 barn och nästan 150 hälsokliniker, med mer än 9 miljoner patientbesök varje år.

SvT Nyheter kl. 12.30: Talespersoner för Israel uppger anonymt att Israel inte vill att UNRWA inte ska läggas ned nu, då Israel kan bli ansvariga att hjälpa (döende) palestinier. Man vill att UNRWA läggs ned längre fram.

Caitlin Johnstone

En artikel av Caitlin Johnstone 30 januari översatt av Rolf Nilsson. https://caitlinjohnstone.com.au/2024/01/30/everything-israel-wants-to-destroy-is-hamas/

______________

Att sluta finansiera UNRWA på grund av en handfull påstådda Hamasmedlemmar, som inte ens arbetar där längre, är inte vettigt ur ett humanitärt perspektiv eller ett militärt perspektiv, men det är väldigt vettigt ur ett folkmordsperspektiv.

UNRWA är Hamas. Sjukhusen är Hamas. Ambulanserna är Hamas. Journalisterna är Hamas. Skolorna är Hamas. Sydafrika är Hamas. Människor som twittrar ofördelaktiga saker om Israel är Hamas. I princip alla som Israel och dess anhängare vill ha dödade är Hamas.

(och de som vill bojkotta Israels deltagande i Melodifestivalen är förstås också Hamas, ö.a.)

❖ Att sluta finansiera UNRWA på grund av en handfull påstådda Hamasmedlemmar som inte ens arbetar där längre är inte vettigt ur ett humanitärt perspektiv eller ett militärt perspektiv, men det är väldigt vettigt ur ett folkmordsperspektiv.

❖  Att strypa biståndet till den mest biståndsberoende befolkningen på jorden skulle vara en psykopatiskt monstruös handling i sig, även utan att till att börja med ha orsakat deras extrema behov genom att stödja en folkmordsbombning av ett gigantiskt koncentrationsläger fullt av barn.

❖   Pentagon har medgett att man inte har några bevis för att Iran låg bakom den attack mot en amerikansk bas vid gränsen mellan Jordanien och Syrien som dödade tre amerikanska soldater. Den enda anledningen till att den amerikanska regeringen och dess stenografer i västpressen nämnde ordet ”Iran” en zillion gånger efter den attacken var för att administrera propaganda för att skapa allmän fientlighet mot en regering som länge varit måltavla för regimskifte av det amerikanska imperiet.

❖  Prata inte med mig om den 7 oktober. Prata inte med mig om gisslan. Jag bryr mig inte. Jag har inte brytt mig på flera månader. Många, många gånger fler Gazabor dör och lider än det antal israeler som dog och lider. Det innebär att palestiniernas död och lidande är mycket mer brådskande och spelar mycket större roll än israelernas död och lidande. Det enda sättet att inte hålla med om detta är att anse att israeliska liv är värda mycket, mycket mer än palestinska liv.

Ju längre massövergreppen i Gaza pågår, desto mindre tragisk och värd sympati blir den 7 oktober. Den har redan förminskats till en bråkdel av den betydelse den en gång hade, och den blir mindre och mindre ju längre denna mardröm pågår.

Detta innebär inte att är fel på människor som mig, det är fel på de människor som genomför detta folkmord. Man kan inte mörda tiotusentals människor och sedan kräva att alla ska gråta över att man förlorar tusen. Det är inte en grej.

Det är så jävla avskyvärt hur Israel-anhängare fortsätter att agera som om handlingar som är en bråkdel så betydelsefulla som det som har hänt i Gaza är där all vår sympati och uppmärksamhet fortfarande borde vara, nästan fyra månader efter det faktumet. Åt helvete med det där idiotiska skitsnacket.

al-Nabka-dagen.

Alla Israels åtgärder sedan den 7 oktober har avslöjat varför Hamas gjorde vad de gjorde den 7 oktober. Detta är den typ av mordiskhet och fördärv som palestinierna har levt under från Nakba (1947-48, ö.a.) och framåt. Israel är så mordiskt och depraverat att ett av de vanligaste argumenten från dess apologeter, när de svarat på oppositionen mot grymheterna i Gaza, har varit ”Ja, vad förväntade sig Hamas skulle hända? Dra åt helvete och ta reda på det!” Det är inte ett sunt eller acceptabelt sätt för människor att tala om folkmord och slaktandet av tusentals barn, men Israels försvarare tycker att det är normalt. För det är vad Israel är.

I världens ögon har Israel retroaktivt legitimerat de våldshandlingar som det palestinska motståndet har utsatt landet för. Israel har legitimerat dessa handlingar genom att visa världen sitt sanna ansikte.

❖  Du bör aldrig känna någon sympati för Israel, eftersom Israel använder sympati som ett vapen. Det använder sympati som vapen för att rättfärdiga massövergrepp och ändlösa övergrepp. När någon använder ett vapen för att skada människor tar man ifrån dem vapnet. Sluta ge Israel vapen! ALLA vapen!

❖ Biden-anhängare tror bokstavligen att upploppet den 6 januari (stormningen av Capitolium som Trump anklagas för, ö.a.) var värre än vad deras kille gör i Gaza. De tror faktiskt, verkligen, uppriktigt på det. Det är så dum och galen partipolitik.

Biden gör alla de allra värsta saker som demokraterna hävdade att Trump skulle göra om han blev omvald. Om det 2020 hade kommit fram att Trump planerade ett folkmord och en etnisk rensningskampanj där hans offer skulle bli avskurna från humanitärt bistånd, skulle demokraternas skrik ha krossat glas.

❖  Det är bra att blockera virulenta Israel-anhängare på sociala medier, inte så mycket för att de är dåliga människor (även om de är det) utan för att de bokstavligen fiskar efter engagemang med en akut medvetenhet om att den tid du lägger på att argumentera med dem är tid du inte lägger på att skada/tillrättalägga bilden av Israel.

Liksom astroturf NAFO op (se här, ö.a.) reagerar Israels apologeter inte bara på inlägg de inte håller med, de är engagerade i en medveten ansträngning för att skydda informationsintressen hos deras föredragna maktstruktur och de har ett utmejslat system och en fungerande teori för att göra det. De vet att om de dränerar dig på tid genom att dra in dig i meningslösa debatter och dränerar dig på känslomässig energi genom att säga saker som gör dig upprörd, så kommer du inte att lägga din tid och energi på att skada deras favorit-etnostats informationsintressen.

 

 

Föregående artikelUtrikesminister Lavrov: Rysslands mål och villkor för fred med Ukraina
Nästa artikel”Doomsday Clock” – Bedräglig och mest en indikator på USA:s utrikespolitik!?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

24 KOMMENTARER

 1. SVT Public Service använder gärna ”Världen” eller ”Omvärlden” när de menar Västvärlden som de undviker att uttala som speciell del utom i undantagsfall.
  Men sanningen är att Västvärlden endast utgörs av en åttondel av den totala Världen vilket är långt från majoriteten.
  Den största delen av befolkningen finns faktiskt i Orientens alla länder så bilden borde egentligen vara tvärs om.
  Dominans har dock bidragit till denna missuppfattning men den dominansen kan vara på väg att ändras.
  Vad som händer vet jag inte men att som liten sätta sig på höga hästar kan fallet bli hårt.
  Mycket beror på BRICS länderna om de klarar ta upp konkurrensen med Västvärlden.

 2. Sverige har sällat sig fullt ut till de skamfilade FOLKMORDETS medhjälpare och försvararnas gäng.

  ”UNRWA är Hamas. Sjukhusen är Hamas. Ambulanserna är Hamas. Journalisterna är Hamas. Skolorna är Hamas. Sydafrika är Hamas. Människor som twittrar ofördelaktiga saker om Israel är Hamas. I princip alla som Israel och dess anhängare vill ha dödade är Hamas.”

  Svenska sionist arsle slickar politiker och medier säger ”Hamas”, ”Iran”, ”Tehran”, ”Huti”. Skölj och upprepa: ”Hamas”, ”Iran”, ”Tehran”, ”Huti”

  Olof Palmes land har reducerats till en sionisternas nice docka!

  • Olof Palmes land var hycklarnas land
   Olof Palmes land var vänster i retoriken
   Olof Palmes land var höger i praktiken
   Olof Palmes land följde USA-politiken
   Olof Palmes land bedrog gruvarbetarna
   Olof Palmes land bedrog hamnarbetare
   Olof Palmes land lyfte Wallenbergarna
   Olof Palmes politik gick i spetsen för Socialdemokratins anti-röda politik
   i grunden en anti-fredlig politik som
   tillät det svenska försvaret ingå i nära samarbete med NATO 1949 mot USSR
   of course behind closed doors!
   Olof Palmes politik avbefolkade norra Sverige till förmån för USA:s framtida planer, där är vi idag och självklart var
   Olof Palmes politik en ”narrarnas livliga dans” den socialdemokratiska snoan.

   • Bra påminnelse.
    Jag minns Olof Palme och lite smått av politiken då.
    Det som rörde inrikes.
    Mitt intresse för utrikes politik har kommit långt senare.
    Faktiskt mycket tack vare den här webbtidningen.

    Olof Palme var kontroversiell och som en vattendelare i svensk politik.
    Många älskade Palme medan andra hatade Olof Palme.
    Man stötte på båda sorterna.
    På den tiden fanns verkligen arbetarväljaren.
    Många av arbetarväljarna tyckte om Olof Palme.
    Ofta älskad som politiker av S-väljare.
    Bland småföretagare var Olof Palme däremot både ratad och hatad.
    Vad jag särskilt minns var att Olof Palme var utbildad hos Harward Universitet i USA.
    Jag minns Olof Palme kunde engagera människor.
    Palme var en mycket bra talare och kunde mer än väl sin politiska retorik.

    Palmes död minns jag också. Det var som om Sverige miste sin oskuld.
    Jag tror det var en tidig lördag morgon på vintern.
    Jag hade gått upp tidigt för att gå ned i källaren och snickra hyllor.
    Jag var ung och hade alltid radion på när jag gjorde något praktiskt.
    Då plötsligt kom extra nyheter som meddelade att statsministern hade blivit skjuten till döds av okänd person utanför en biograf i Stockholm.
    Jag fick en klump i halsen och lade verktygen ifrån mig och bara satte mig på en stol och lyssnade.
    Allt kändes bara otäckt. Hur kunde detta hända i Sverige?

    Idag läser jag om mord i Sverige på SVT hemsida så gott som dagligen.
    Utan att ens lyfta på ögonbrynen.

   • Ja Carina, allt du säger om Palme är sant. Du glömde kanske att han tom förådde Vietnameserna till USA, samtidigt som han deltog i demonstrationer mot amerikanska bombningar i Vietnam.
    Men han gjode något som var bra, han arbetade för gemensam säkerhet i Europa.
    Det benäms idag som att säkerheten är odelbar som sedemera blev Europas avtalade säkerhetsordning, OSSE. Att det var Palme som hade stridit för principen att varge land kan ha sin säkerhetsordning men inte till förfång för andra. Västländerna har nu lämnat denna ordning som hatades av USA och Palme mördades. Nu råder den regelbasserade ordningen i stället (för dem och vårt land).

    • Blir nyfiken när du skriver att Olof Palme förrådde vietnameserna till USA. Kan du utveckla närmare skulle jag bli tacksam. Själv är jag en beundrare av Palme, ffa för hans mod att
     kritisera det amerikanska kriget i Vietnam. Men också för hans intelligens och retoriska förmåga.

   • Palme styrde inte anno 1949 – bara en sådan sak. Vilka är det som är egentligen är med i ”narrarnas livliga dans” är uppenbart

    • Whatever, wake up!
     Olof Palmes politik var den socialdemokratiska politiken.

     Sossarna ägde regeringsmakten oavbrutet från 1936 till 1976.

     Ni förstår tydligen inte de två sista raderna i min kommentar
     – Olof Palmes politik en ”narrarnas livliga dans” den socialdemokratiska snoan –
     Whatever, you should know att Snoa är en folkdans, jag dansar den inte – läs gärna dansbeskrivnignen på Wikipedia, den påminner mig om sossarnas politik.
     Erlanders socialdemokratiska snoa var också livlig i USA-famnen, bakom ridån.

     • Palme styrde inte anno 1949, som sagd.
      Jodå, ”narr är en narr om än i …” för att snoa in det hela vill säga

   • Carina!
    Bilden du lämnar av Olof Palme med dina korta rader, ställer honom i en mycket dålig dager.
    Jag kan inte dela hele den bilden av honom och är förmodligen inte ensam att välja denna ståndpunkt.
    Vill också mena, det är inte rättvist att lägga en sådan stor skuld och betydelse på honom, när mycket inte blev som det var tänkt, nu med facit i hand.
    Den demokratiska politiken-som ”vi” inbillar oss vara det samma som folkviljan-är inte ensam om att driva samhällsutvecklingen utan framförallt andra makteliter har en avgörande betydelse på resultatet. Betänk att vi är en del av den råa och känslokalla kapitalismen i historiskt mening samt därtill, inte helt utan betydelse, vårt geografiska läge.
    Kanske Olof Palme var fullt medveten om detta och agerade utifrån dessa förutsättningarna i rådande läge?
    Vem vet?
    Det är min enkla och amatörmässiga analys utifrån ”Tankar från roten”
    Noterat utan att förringa någon annan amatör.

 3. Israels målsättning är att utplåna det palestinska folket i Gaza och Västbanken.
  Helt enkelt avsluta det som påbörjades 1947.

  FN-resolutioner och dylikt spelar absolut ingen roll.

  Världens dom över de som inte agerar mot detta, blir hård.

 4. Ja Carina, allt du säger om Palme är sant. Du glömde kanske att han tom förådde Vietnameserna till USA, samtidigt som han deltog i demonstrationer mot amerikanska bombningar i Vietnam.
  Men han gjode något som var bra, han arbetade för gemensam säkerhet i Europa.
  Det benäms idag som att säkerheten är odelbar som sedemera blev Europas avtalade säkerhetsordning, OSSE. Att det var Palme som hade stridit för principen att varge land kan ha sin säkerhetsordning men inte till förfång för andra. Västländerna har nu lämnat denna ordning som hatades av USA och Palme mördades snart efter. Nu råder den ”regelbasserade ordningen” i stället (för dem och vårt land). Vårt ”land har reducerats till en sionisternas nickedocka!”

  • Sverige har alltid varit en lydhund till anglosaxarna – sionisternas herrar –
   Vi har massvis med mörker att vänta oss i Sverige, som EU-medlem, NATO- medlem och USA:s absoluta springpojke.

 5. folkmördarnas armé håller på att få smaka på Palestiniernas motstånd. Här är senaste segrar där världens i särklass omoraliska armé

  The operations carried out by the Palestinian and regional resistance groups on Wednesday, January 30, are as follows:

  Al-Qassam Brigades’ operations on Jan. 31:

  Targeted three Israeli Merkava tanks with Yassin-105 shells in the axes of Khan Younis city, southern Gaza Strip.
  Destroyed an Israeli Merkava-4 tank southwest of Gaza City, after it caught fire.
  Targeted an Israeli military D9-bulldozer using Yassin-105 shells in Tal al-Hawa, southwest of Gaza City.
  Shot dead an Israeli officer in the Tal al-Hawa neighborhood, southwest of Gaza City.
  Al-Quds Brigades’ operations on Jan. 31:

  Bombed a contingent of Israeli soldiers and their vehicles with mortars, Badr-1 IRAM rockets, and 107mm rockets, in the axes east, south, and west of Khan Younis city.
  Engaged in clashes with Israeli soldiers aboard vehicles using machine guns and anti-tank rockets in the Al-Arayshiya and Batin al-Sameen areas, west and southwest of Khan Younis city.
  Targeted a group of Israeli soldiers fortified in a building in the northwestern axis of central Gaza with a guided 107mm missile.
  Engaged in clashes with Israeli soldiers aboard vehicles, using machine guns and anti-tank rockets, in the Sabra and Tal al-Hawa axis, southwest of Gaza.
  Destroyed an Israeli Merkava tank with a “Thaqqeb” explosive device and engaged in fierce clashes with soldiers around it.
  Shelled Israeli soldiers and their vehicles in the vicinity of a neighborhood west of Khan Younis city, southern Gaza.
  Shelled Israeli soldiers and their vehicles in the eastern axis of the Bureij Camp with mortars.
  Mujahideen Brigades’ operations on Jan. 31:

  Targeted the positions and deployment of Israeli soldiers, west of Gaza City, with heavy-caliber mortars, causing casualties.
  Announced the bombing of occupied Beersheba with a barrage of rockets.
  Targeted the deployment and positions of Israeli soldiers west of Gaza City with heavy-caliber mortar shells.
  Shelled the Israeli military command headquarters and the airstrip in Re’im with several rockets.
  Engaged in clashes with Israeli regime forces in the axes of Sabra, Tal al-Hawa, and the western areas of Gaza City using appropriate weapons.
  Al-Aqsa Martyrs Brigades’ operations on Jan. 31:

  Shot dead an Israeli soldier in the western axis of Khan Younis city.
  Shelled an Israeli military group of soldiers and vehicles with mortars and short-range Al-Aqsa rockets, west of Khan Younis city.
  Shelled the Kissufim military site with a volley of rockets.
  Engaged in clashes with Israeli forces using machine guns and RPGs on the axes southwest of Khan Younis.
  Martyr Abu Ali Mustafa Brigades’ operations on Jan. 31:

  Artillery units of the brigade targeted the Israeli military vehicles and soldiers with mortars in Khan Younis city, southern Gaza.
  Engaged in clashes with Israeli regime forces in the axes in Khan Younis city.
  Martyr Omar Al-Qasim Forces’ operations on Jan. 31:

  Pounded the invading Israeli military vehicles in the axis in Tal Al-Hawa, west of Gaza City, with several heavy mortars.
  Shelled Israeli military vehicles while penetrating several areas in the Gaza Strip with heavy-caliber mortars.
  Hezbollah’s operations on Jan. 31:

  Targeted a gathering of Israeli regime soldiers in the Tayhat hill with rockets.
  Targeted Israeli spy equipment at the Hanita site with appropriate weapons.
  Targeted a gathering of Israeli soldiers in the vicinity of Metat with a barrage of rockets.
  Targeted an Israeli Merkava tank at the Biyad Blida site with appropriate weapons.
  Targeted a building that was housing Israeli soldiers in the Metula settlement with appropriate weapons.
  Targeted the Jal al-Alam site with Falaq-1 rockets.

  Targeted the Menara settlement with suitable weapons, resulting in damage to one of the buildings, in response to attacks on civilian buildings in southern Lebanese villages.
  Yemeni military’s operations on Jan. 31:

  Targeted the American ”USS Gravely” destroyer in the Red Sea with anti-ship naval missiles.
  Targeted the American commercial ship ”KOI” in the Gulf of Aden with anti-ship naval missiles.

 6. Min enkla analys av Olof Palme:
  Mordet på honom kan ha varit startskottet på den utveckling vi sett sedan dess. Den extrema nyliberalism som nu råder i Sverige där Sverige faktiskt ofta ”sticker ut” vid jämförelser med övriga västvärlden.
  Han var välkänd och omtyckt av många över hela världen.

 7. Klar vaken! Var skriver jag att Olof Palme styrde 1949?!

  Jag skriver
  Olof Palmes politik gick i spetsen för Socialdemokratins anti-röda politik=
  Olof Palmes politik var inte dennes egen, den var socialdemokraternas partipolitik och Palme var en tydlig
  antikommunist, öppet sådan som ung student.

  Jag skriver
  I grunden en anti-fredlig politik som
  tillät det svenska försvaret ingå i nära samarbete med NATO 1949 mot USSR

  Obs! Betyder inte att Olof styrde då, men politiken han förespråkade nämligen socialdemokratin…och du som är Klar vaken borde veta! att Tage Erlanders regering initierade åsiktsregistreringen av kommunister i samverkan mellan försvaret och det socialdemokratiska parti vars ledare Tage Erlander var och troligen den som personligen, i samverkan med försvaret, hade kontakt med NATO så tidigt som 1949.

 8. Jag läser här på Cobal Politics att omdömet vad gäller Olof Palmes gärning är inte särskilt positivt. Så klart att alla har vi våra fel och brister. Men, något förvånad blir jag att just på denna blogg som i mångt och mycket representerar ett socialt betingat alternativ för ett öppet och fritt samhälle med rättvisa möjligheter, att utfallet mot Olof P går hand i hand med högerkrafternas hat mot arbetarklassen.
  Trist blir det särskilt utifrån min historiebild vad som varit på en lång livsresa när det görs en sådan förenklad bild av ett historiskt förlopp och därtill en nidbild som ställer en enskild person till ansvar för det nyliberala projektet som driver samhällsutvecklingen med betydande hjälp av vapenindustrins omfattande uppbackning. Inte ens när bomberna faller över oskyldiga barn på Gazaremsan reagerar dessa tillskyndare från våra folkvalda församlingar.
  Jag kan aldrig tänka mig att den tidsandan som fanns i Sverige efter kriget fram till 1980 hade accepterat detta som nu sker på världsarenan. Dessutom är jag dessvärre benägen att hålla med det nuvarande politiska etablissemanget. Nämligen att hotet inför ett omfattande världskrig gäller i allra högsta grad,

   • Jo, jag vet och det är helt i sin ordning men jag blir trots detta något förvåna att vissa inlägg gör en sådan förenklad historiebild.
    Projektet samhällsutvecklingen styrs dessvärre inte enbart- minst sagt -av den politiska beslutsordningen.

  • Olof
   Att förenkla syftet med en text eller en bild, kan ha mer genomslagskraft än den överarbetade, där finns risk att syftet/motivet i texten inte blir lika synligt. Stilisering är mycket effektivt för att framhäva det typiska och på så vis stimulera läsare, åhörare eller åskådare att använda sitt kreativa tänkande, förhoppningsvis också upptäcka nya perspektiv utanför den trygga bubblan.

   Olof, stilisering är en konst i sig, fritt att tolkas av var och en, men fördöm inte konstnären…starka reaktioner i publiken ses av konstnären som en bekräftelse på ett lyckat enkelt, kreativt och bländande arbete.

   Enkelspårigt är andefattigt
   Kontraster inspirerande 
   Tredimensionellt episkt

 9. Jag har sedan kriget i Ukrainas uppkomst uppmärksammat att uttrycket ”regelbaserade ordningen” ofta förekommer i storpolitiska sammanhang.
  En ordning som Västvärlden nu verkar se som hotad och då inte minst genom vårt stora grannland öster Ryssland.

  Vänstermedier som den här, brukar istället använda ordet ”folkrätt” men är det inte samma sak?
  Någon form av ”världslagar” som överenskommits genom Förenta Nationerna men som jag undrat verkligen är under lika villkor?

  Det jag tycker är anmärkningsvärt är att de som hävdar den här ”folkrätten” eller ”regelbaserade ordningen” tenderar använda den till att straffa Ryssland, Serbien eller andra länder som har en annan kultur och tradition än den Västerländskt demokratiska.
  Samtidigt som de som hävdar den regelbaserade ordningen mer eller mindre vägrar använda dess möjligheter mot exempelvis en stat som Israel som vid tillfällen knappast lever upp till dess krav.

  Jag tycker det verkar som den regelbaserade ordningen inte gäller lika för alla och då är det dags att ställa frågan vilken ordning Förenta Nationerna egentligen kan åstadkomma?

  En ordning som samtidigt gynnar och missgynnar kan knappast godtas av alla.
  Och om ordningen inte godtas av alla hur kan den då vara gällande?
  Det skulle i så fall vara genom den mäktiges rätt, det vill säga där det starkaste Imperiet hävdar rätten på sin sida.

  Det verkar blivit så vid Andra Världskrigets slut då Världen delades upp i enlighet med krigets Segrarmakter.
  Japan, till exempel blev underkastat USA på grund av att USA krossade den förut imperialistiska japanska makten med två nyuppfunna atombomber.

  Jag har alltid tidigare fått den uppfattningen att FN är världens samvete, Världens Rättvisa, Världens Mänskliga Räddare osv. men är det så egentligen?

  FN ser bra ut men något skumt verkar ändå finnas bakom.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here