Är civila målet för de ryska beskjutningarna?

23
1531

UN count of civilians killed in Russia-Ukraine war climbs to 2,665

 

DN skriver ”Bostadshus och kritisk infrastruktur träffades under den massiva attacken” och överstelöjtnanten Paasikivi säger ”– Deras strategiska bombkampanj är ämnad att knäcka den ukrainska försvarsviljan för att skapa ett helvete för civilbefolkningen.” https://www.dn.se/varlden/ryssland-skot-robotar-for-manga-miljarder/

FN anger att 6,490 civila har dödats och att 9,972 har sårats fram till 6 november. ”Ukraine: civilian casualty update 7 November 2022”. Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights. 7 November 2022. Retrieved 7 November 2022. Medan betydligt fler militärer dödats eller sårats. Detta är mot bilden från krig sedan mitten av 1800-talet. I USA:s och Nato:s folkrättsstridiga och oprovocerade krig i Afghanistan beräknas 70 000 civila ha dödats, dvs. 10 gånger fler. https://watson.brown.edu/costsofwar/costs/human/civilians/afghan

Denna rapport om Rysslands krigsinsatser i Ukraina är bara ett exempel på etablerade medias gemensamma beskrivning – utan närmare analys av relevanta fakta i vanlig ordning.

Överstelöjtnant Paasikivi

 

Jag tror att Nya Dagbladets artikel i frågan 16/11 ger en mer trovärdig bild i denna fråga.

https://nyadagbladet.se/ledare/darfor-ar-inte-civila-malet-for-de-ryska-beskjutningarna/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=darfor-ar-inte-civila-malet-for-de-ryska-beskjutningarna Som jag återger förkortad. L________________________________________________________________

Under gårdagen avfyrade Ryssland över 100 robotar mot mål i bland annat Kiev, Lviv i väst och Charkov i nordöst i det hittills största robotanfallet mot mål i Ukraina. En person omkom.

I den breda medierapporteringen har Rysslands beskjutningar ogenerat framställts som ”attacker mot städer”. Det är pinsamt uppenbart, men behöver ändå sägas, att civila ukrainare inte är målet för de ryska beskjutningarna.

Om Ryssland på allvar skulle ha som målsättning att bomba civila vore det den enklaste sak i världen – som knappast skulle kräva några kostsamma högprecisionsvapen för att åstadkomma. En simpel artilleribeskjutning mot vilken slumpmässigt utvald by eller stad som helst skulle kunna orsaka hundratals döda på bara några minuter.

Inga tecken finns heller på att civila byggnader utan militär koppling utgör mål för de ryska styrkorna. De senaste veckornas beskjutningar har framförallt handlat om infrastruktur som används av den ukrainska militären, och de i hemlighet operativa väststyrkorna, där syftet med attackerna är att handikappa eller lamslå dess framryckning och mobilisering. Problemet är att delar av denna också används för civilt bruk, vilket nu gör att många civila drabbats av ström- och vattenavbrott och utgör en tragedi för de drabbade.

Hade Ryssland fullständigt struntat i de civila kostnaderna för detta hade man kunnat ödelägga hela Ukrainas civila infrastruktur inom krigets första dygn.

Ryssland använder mycket sofistikerade högprecisionsvapen och de senaste veckornas beskjutningar har haft samma ändamål – maximal skada av mål med militär koppling och minimering av civila förluster.

Ibland träffar dessa missiler ändå fel och i praktiken har många civila omkommit i samband med dessa beskjutningar. Detta måste kunna fördömas, liksom man kan konstatera att skadan på infrastrukturen leder till mycket lidande för befolkningen. Att på allvar påstå att Ryssland med dessa attacker riktar in sig på civila är dock inte seriös journalistik mot bakgrund av både logik och konstaterad fakta.

Man ska till detta påminna sig om att ryssar och ukrainare är brödrafolk ungefär som svenskar och danskar. En stor andel av dem som lever i de områden som beskjuts är själva ryssar eller rysktalande där vissa rent av stödjer Rysslands ändamål med krigföringen. Att medvetet rikta in sig på att skada och ta kål på civila vore rent självmord för Ryssland och Putin, såväl politiskt som militärt. Att påstå att så ändå skulle vara fallet är uppenbart löjeväckande.

Lika ogenerat har västmedierna tidigare återgett president Zelenskyjs pinsamma anklagelser om att ”Ryssland beskjuter kärnkraftverk” och bedriver ”atomterrorism”. Kärnkraftverket i Zaporizjzja togs i rysk besittning redan i mars i år. Påståenden om att ryska trupper beskjuter ett kärnkraftverk de själva är i besittning av är så vansinnigt och befängt att den ukrainske presidenten inte kan framstå på något annat sätt än rent genant. Det är uppenbart en fråga om krigspropaganda i syfte att få Väst att fortsätta ösa pengar och vapen över Ukraina medan man vill få Ryssland att framstå som fullständigt oresonliga.

Nämnas kan i sammanhanget att Ryssland kopplat om elproduktionen så att den försörjer det ryska kraftnätet. Att beskjuta ett kärnkraftverk, vilket som helst, skulle dessutom med lätthet kunna innebära en enorm fara för ryssarna själva då den radioaktiva spridningen likaväl kan ske österut. Det är helt enkelt en lögn, och en banal sådan som utan belägg spridits av svenska mediahus, att den ryska militären försökt beskjuta något kärnkraftverk.

Självklart ska de ryska styrkor som gjort sig skyldiga till krigsbrott ställas till svars för detta. Detsamma gäller de ukrainska styrkor som begått krigsbrott, vilket bland annat Amnestys tidigare rapport tyvärr visat med all önskvärd tydlighet. Rätt ska vara rätt och Ryssland ska liksom andra inte anklagas för handlingar man inte begått. De medier som bidrar till den ensidiga rapporteringen och för fram falska och obekräftade uppgifter om Rysslands krigföring har ett stort ansvar för krigets eskalation.

Prenumerera gärna genom att gå till https://www.globalpolitics.se/?s=prenumeration och sända in din epostadress.

Föregående artikelUkraina: Avrättningar av ett tiotal ryska soldater? FN kräver utredning
Nästa artikelLäs Clartés utmärkta remissvar om svensk anslutning till Nato!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

23 KOMMENTARER

 1. Ryssland har varit mycket mån om civila. Inga lögner från västmedier plus distingerade kretiner av Paasikivi snitt kan ändra på det.

  Dessutom det är noterbart att överstelöjtnant Paasikivi sade inte ett dyft då USA/Nato bombade sönder och samman Irak, Serbien, Afghanistan, Libyen, Somalia och nu Jemen. Han har inte visat att han funnit det problematiskt att USA mördade över en miljon Irakier exempelvis. Hans omsorg om civila i Ukraina klingar således falsk. Men det visar att han är en ryssofob, absolut inte en person med kompetens i frågan.

  Lyssna på vad en äkta militär expert har att säga: https://www.youtube.com/watch?v=X1KwR4rXOC8&t=1s

  • Det stämmer att Macgregor är en expert, duktig sådan, men jag tycker att han sällan nämner förtruppen till USAs alla krig, världens värsta terrorist organisation, fascistisk sådan väl kamouflerad och involverad i nästan var och varannan värdslig organisation eller politiskt styre, nämligen CIA.

   Länken nedan tar upp ett
   exempel
   https://youtu.be/-4iR90r5LXg

   • Jag minns för några år sedan då Eva Bartlett var väldigt arg på Max Blumenthal och Aron Mate, för att de inte var lika smarta som hon och förstod att kriget i Syrien var helt påhittat och regisserat från USA, och att inte Assad var den mordiska diktatorn som de påhittat för egna syftens skull.

    Jag tyckte hon borde vara glad att de kommit till insikt och att de nu helt var på hennes sida. Hon har dock varit väldigt arg, vet inte om hon fortfarande är det. Jag har sett henne ge dem elaka kommentarer, då de skrivit något.
    Hon borde istället för att smutskasta dem, ta tillvara på de goda de gjorde, som Aron Mate har kämpat väldigt mycket och varit i UN och talat för att det inte var Syrien som var de skyldiga till kemgasattackerna.

    Eftersom propagandan för att hata Ryssland och skylla allt på dem är så ogenomtränglig, så tycker jag att man får ta tillvara på de positiva röster som ändå försvarar Ryssland, även om dessa röster tillhör världens värsta terrorist organisation.

    MacGregor som ändå många har respekt för, har sagt i intervjuer att han blev tillfrågad av en krigsherre i Irak och som nu är en krigsförespråkare för att USA skall vara i Ukraina. Denne person frågade MacGregor vad anser du att vi skall göra i Irak året var 2005, bara några år efter krigsstart
    MacGregor svarade: ”Gå ut omedelbart från Irak”.
    Han har också fördömt USA:s krig i Mellanöstern, och sagt nyligen i en intervju att USA har bara skapat förödelse och elände i dessa länder.

    Det är sant att han inte vill tala illa om USA:s militär och tala om de brott de har begått mot befolkningen i dessa länder som de krigat i, men han säger åtminstone att de har förstört och borde inte varit där överhuvudtaget.

    Det har jag lärt mig i mitt arbete, att man skall ta tillvara på och förstärka det positiva som människor säger eller gör, och genom det nå en positiv förändring.

 2. Hur kan ni som banaliserar Rysslands bombning av civila mål se i er spegeln? Ni upprepar narrativet från Kreml rakt av, och gör inte ens minsta ansträngning att försöka dölja det.

  Referensen till ”brödrafolk” är givetvis gammalt snömos från imperiebyggarna i Moskva, nu senast amatörhistorikern Putin. Förklara gärna varför det är rätt och riktigt att invadera och bomba sina ”bröder”.

  • Nya Dagbladets artikel är plausibel, något förstärkt av FN:s uppgifter om antalet döda. Jag noterar att du inte har några argument i frågan. Benämningen ”brödrafolk” är förstås diskutabel.

  • Jag vill minnas att en svensk monark, kanske Oscar II, hade devisen ”Brödrafolkens väl”. Han syftade förstås på Norge, som än motvilligt, var i union med Sverige, Även Danmark och Finland brukar räknas som ”brödrafolk” i Sverige. Trots, förmodar jag, större språkliga skillnader mellan svenska, danska och norska än mellan ukrainska och ryska, förstår vi varandra rätt så bra. Så visst är det korrekt av ryssarna att betrakta ukrainarna, iallafall de som inte bor i Galicien i västra Ukraina, som brödrafolk. Kanske Weiss kan förklara varför han anser att Ukrainas bombning av Donbassregionen under 8 år var rätt och riktigt?

  • Georg Weiss, Vi sanningssökare kan se oss i spegeln, hur är det med dig, vad är rätt vad är fel, vad är sant vad är falskt?
   En äkta kunnig amerikansk pensionerad arméöverste och tidigare senior rådgivare i Pentagon, Douglas Macgregor (politiskt konservativ) kanske kan ge dig ett bra
   perspektiv på sanningen. Lyssna och lär, värdefull information till oss alla oavsett politisk tillhörighet.

   Poland WWIII scare shows why top US general wants peace (w/ Doug Macgregor)
   https://youtu.be/obi849eRuN4

  • Du kan läsa följande om dina brödrafolk @Weiss

   ”In case the world wonders what happened to all the real skinheads. They all went to Ukraine,” McLellan said.
   McLellan shatters many myths and lies that have been circulated about the Maidan coup, the current conflict in Ukraine, and the disturbingly strong influence of nationalist movements within the country.

   McLellan, the son of the front man of Neo-Nazi rock band Brutal Attack, got involved with far-right activism while just a teenager, and had numerous run-ins with the law for subversive, racially-charged activities. He and other members of the racist organization American Front were detained by the FBI in May 2012, for preparing terrorist acts against ethnic minorities in Florida.

   It was this background that led him to travel to Ukraine in 2014. The American fascist circles he moved in had direct links and regular contact with nationalist groups at the forefront of the Maidan, which at the time were hosting large public events “nearly daily in every Oblast that wasn’t seeing war.” As did far-right movements in many other nearby countries, including Finland, Georgia, and Latvia.”

   https://www.rt.com/news/566826-western-neo-nazi-exposes-reality/

 3. Håller med ovanstående också. Men Vilket jävla skämt ärligt talat när det HELT är tvärtom. Vadå civila.Jag kan direkt lova att Ukraina regimen dödat fler civila än vad Ryssland gjort under dessa 9mån,där man direkt med vidrigt berått mod mördar dom flesta som haft MINSTA lilla förståelse för ryssarna. Krigsfångar samma sak från dag1. Ryssland beskjuter mål där tunga vapen bara öser in från flera fronter på löpande band sedan starten. Detta har man också hela tiden varnat för men den vidriga Usa ledda proxy kriget fortsätter idag. Ensidig rapportering sedan dag1 med MASSOR av lögner från dag till dag. ALLT för att inte släppa stödet till korrupta regimen i Ukraina OCH befolkningen i EU ska bli hjärntvättade som dom varit,MEN sistone har detta börjat knaka i knogarna och folk ser sanningen och protesterar i flertalet av dessa korkade länderna. Under 9mån har medie offensiven som saknar motstycke under2000talet ENDAST fört fram Ukraina regimens talan OCH INGET annat. Det spelar EJ roll genom månaderna alla vidriga krigsbrott och terroristbrott regimen begår och begått. Nej håller mej till opartisk alternativ medier istället

 4. Om inte Ryssland har varit så försiktiga med att skona de civila, hade vi fått se på DN:s första sida dagar i sträck bilder på civila sönderskjutna på gatorna och helst om de kunnat finna en bild på något barn.

  Vi har inte fått se det. Däremot har de som vill ha en bild från båda sidorna och inte ensidigt vad EU och USA visar upp, kunnat se alla oberoende journalister som är i Donbass bl.a. Eva Bartlett som visat upp flera fotografier av både civila barn och vuxna som legat på gator och parker i Donbass, döda, deras styckade kroppar.

  I går var det demonstrationer i Frankrike, Spanien och Italien : Döda inte civila i Donbass.

  Dessutom har vi flera högre militära analytiker som överste MacGregor som uttalat sig flera gånger om att Ryssland varit väldigt försiktiga för att skona de civila. MacGregor har förutom hans personliga erfarenheter i kriget i Irak, även kontakter som han berättar att han använder sig av och det är högre militärer i Europa, bl.a. känner han folk i Polen som han får information av.

  MacGregor säger att om Ryssland har gjort ett misstag, så är det att de varit för försiktiga i början av kriget, och de är fortsatt väldigt försiktiga om de civila. Deras mål är att förstöra militära mål och de är inte intresserade av att erövra territorier menar han. De vill neutralisera Ukraina.

  Det är nonsens och absurd att påstå att ryssarna försöker döda civila. Vilket vår media försöker få oss att tro säger han.
  Skulle de inte vara så försiktiga och rädda om civila skulle kriget varit slut för längesedan.
  Ryssarna ordnade humanitära korridorer i Mariupol, men Azov hindrade de civila från att fly.
  Många vittnesmål säger att det var Azov som sköt mot civila i Mariupol.

  I en intervju som handlade om Ukraina, så kunde inte Aron Mate låta bli att fråga MacGregor om de kemiska attackerna i Syrien om han trodde att det var de extremistiska islamisterna som var de skyldiga. Det trodde han var fullt möjligt, men han lade också till att han tror att även MI-6 i England var inblandade. Det är precis vad även f.d. Head of the US Armys Criminal Law Division at the Pentagon Richard Black även sagt och hållit en föreläsning på Schiller Institutet om deras inblandning i kriget i Syrien.

 5. Jag behöver inga argument, det är bara att titta i historieböckerna. Rysslands/Sovjets ”track record” är bemängt med död och förstörelse. Detsamma gäller USA, men det ursäktar inte Kremls barbari i Ukraina.

  • Du behöver inga argument för det enda du verkar vilja är att vädra ditt rysshat på den här bloggen.

  • 20.11.2022 (14:05)
   Det ryska försvarsministeriets rapport om framstegen i den särskilda militära operationen i Ukraina.
   Högprecisionsattack som inletts av ryska flygstyrkor mot Motor Sichs försvarsindustriella enhet har resulterat i förstörelsen av verkstaden med uppgift att montera motorer för det ukrainska flygvapnets flygplan.
   I Kupyansk riktning genomförde Ukrainas väpnade styrkor (AFU) inga intensiva åtgärder.
   Fiendens koncentrationsområden neutraliserades av artilleri och tunga eldkastarsystem nära Tabayevka, Kislovka, Berestovoye (Kharkov-regionen) och Novosyolovskoye (Folkrepubliken Lugansk).
   Över 20 ukrainsk personal, en pansarvagn och två pickuper har eliminerats.
   I Krasny Liman-riktning har förebyggande artilleriattack lanserat mot AFU-konvojer resulterat i frustrationen över försöken från tre fientliga företags taktiska grupper att inleda attacker mot Makeyevka, Chervonopopovka och Kremennaya (Folkrepubliken Lugansk).
   Dessutom gjorde en fientlig taktisk grupp ett misslyckat försök att attackera ryska styrkor mot Kolomyichikha (Folkrepubliken Lugansk).
   Omfattande artillerioperation har resulterat i att AFU-enheterna har stoppats och drivits tillbaka till sina ursprungliga positioner.
   Över 30 ukrainsk personal och legosoldater, tre bepansrade stridsfordon och fem pickuper har eliminerats.
   I riktning mot södra Donetsk har eldkraftsoperation och beslutsamma aktioner från anfallsgrupper resulterat i frustrationen av de försök som gjorts av AFU att motanfalla de ryska styrkornas positioner mot Slavnoje, Pavlovla, Rovnopol och Vremevka.
   Fienden har lidit offer för upp till 50 personer. Två lättbepansrade dragfordon för flera ändamål, två bepansrade motorfordon och tre pickuper har förstörts.
   Operationell-taktisk och arméflyg, missiltrupper och artilleri har neutraliserat en AFU-ledningspost utplacerad nära Vesyoloye (Kherson-regionen), såväl som 62 artillerienheter vid deras skjutpositioner, arbetskraft och hårdvara i 153 områden.

   Högprecisionsmissiler från ryska flygstyrkor har förstört två USA-tillverkade HIMARS-raketsystem (MLRS) nära Kramatorsk (Folkrepubliken Donetsk).
   Inom kontrabatterikrigföringen har en artilleribataljon från AFU:s 40:e artilleribrigad neutraliserats nära Volchansk och Gatishche (Kharkov-regionen) som hade beskjutit bostadsområdena i Belgorod-regionen.
   Fyra USA-tillverkade M-777 artillerisystem och över 10 ukrainsk personal har eliminerats.
   Luftvärnsanläggningar har skjutits ner sex obemannade flygfarkoster nära Velikaya Lepetikha (Kherson-regionen), Olginka, Komsomolskoye och Novotroitskoye (Folkrepubliken Donetsk), samt två raketdrivna projektiler uppskjutna av Olkha MLRS nära Guselskoye (Folkrepubliken Donetsk).

   Totalt 333 flygplan och 177 helikoptrar, 2 538 obemannade flygfarkoster, 388 luftvärnsmissilsystem, 6 729 stridsvagnar och andra pansarstridsfordon, 899 stridsfordon utrustade med MLRS, 3 604 fältartillerikanoner och granatkastare av militära enheter samt 7,293 hårdvara har förstörts under den särskilda militära operationen.

   Kievregimen fortsätter sina provokationer som syftar till att skapa en möjlig teknisk katastrof vid kärnkraftverket i Zaporozhye.
   Den 19 november sköt AFU artilleri 11 granater av stor kaliber vid kärnkraftverket.
   På morgonen den 20 november inledde ukrainska styrkor två attacker mot anläggningen.
   Från klockan 9.15 till 9.45 hade 12 granater av stor kaliber avfyrats. Åtta av dem exploderade mellan den femte elgeneratorn och specialbyggnaden №2, tre av dem träffade området mellan den fjärde och femte elgeneratorn, och en av dem träffade taket på specialbyggnaden №2.
   Från klockan 10.00 till 10.10 hade två andra granater, avfyrade vid den elektriska kraftöverföringsledningen som försörjer anläggningen, registrerats.
   Anfallen inleddes från det AFU-kontrollerade området Marganets (Dnepropetrovsk-regionen). Den fientliga eldkraften har neutraliserats av det ryska artilleriets motattack.
   Strålningsmiljön nära kärnkraftverket förblir normal.
   Konsekvenserna av de skador som orsakats av de artilleriattacker som inletts av AFU kommer att klargöras efter utforskning av anläggningens territorium av experter från IAEA och Rosatom.

 6. Mycket bra artikel av Markus Andersson i Nya Dagbladet. Det är mycket lätt att se att lögnare, som DN och dessa militärer, ljuger oss rakt upp i synen. Vi betalar dem och de ljuger för oss åt främmande makt. Bedrägeri. Trolöshet mot huvudman. Folkförräderi.

  Lögnerna är lätta att genomskåda. Det är enbart lögner som kan övertyga de allra trögaste fåren i fårskocken. Om ”Georg Weiss ” är ett korkat får eller en av dessa psykopater är svårt att veta, men jag tror det senare.

  Samma slags lögnare har nu infiltrerat SwebbTube och angriper där alla judar intensivt, d.v.s. HMF. Orsaken är uppenbar. Den odemokratiska eliten arbetar enligt principen problem, reaktion lösning.

  Reaktionen de vill ha är bestörtning hos det svenska folket på SwebbTube, som INTE är rasister och INTE dömer ut alla judar.

  Det finns folk som kallar sig judar, men dyrkar andra saker än Tio Guds Bud. Dessa s.k. ”judar” kallas i bibeln för ”satans synagoga” och bör givetvis inte sammankopplas med äkta judar.

  Rasisterna i ”satans synagoga” sitter på dessa tidningsredaktioner, i Washington, i ”Skull and bones”, i Israels regim och i Azov-bataljonen, samt i den nazistiska Riksdagen och applåderar detta.

  Lösningen, som monopolkapitalismens ljugande propaganda apparat vill leverera, är sannolikt att kunna stänga ned de som talar evident sanning, samt att associera dem med de jude-hetsande infiltratörer och de psykopat-troll som de själva förmodligen betalar lönen till.

 7. Eva Bartlett som ofta är på plats i Donetsk, hon kämpar för att människor skall förstå vilket lidande personer i Donbass får leva med. Hon har ordnat utställningar för att berätta om de civila som blivit mördade av ukrainska fascister. Hon var där då de bombade hotellet där hon bodde. Man har tigit om detta i åtta år och fortsätter att tiga om det. Dessa offer får inte synas i vår media.
  Eva skriver:
  Just after 3 am, I woke to Ukraine bombing central Donetsk, hitting the nearby administrative building of Donetsk Railway, causing a fire to break out on the second floor. According to Donetsk authorities, Ukraine fired six HIMARS missiles at the building. It should be noted that, again, Ukraine targeted a residential, civilian, area, not a military target.
  Fires were still burning when I was there, Donetsk Emergency Services having put out the worst of the blazes.

  The building is flanked by apartment buildings, the closest of which had windows blown out.
  I spoke with one woman in her first story apartment. At the time of the first blast, she ran with her toddler son to the toilet, thus missing the brunt of the explosions and windows shattering into the kitchen and her son’s bedroom. She found shrapnel on his bed. I shudder to think of the boy’s injuries, or death, if she hadn’t grabbed him and ran for the toilet. (continues (https://t.me/Reality_Theories/9886))

  Eva Bartlett är också delaktig för att få personer att gå till demonstrationerna: SLUTA DÖDA DONBASS

  https://twitter.com/EvaKBartlett/status/1593207870212169730

  On November 19, 2022, we want to remind and once again draw the world’s attention to the fact that peaceful citizens of Donbass are subjected to endless shelling by the AFU and neo-Nazi paramilitary units of Ukraine.

  In eight years, more than 35,000 civilians have suffered, and thousands of families have been left homeless and some without their breadwinners. Every day dozens of shells and missiles fly into the cities of Donetsk and Luhansk republics.

  Today every child in Donbass can distinguish by the sound what type of shells are flying towards them.

  Just think about it!

  Since 2014, the collective West has provided more than $41 billion in military aid to Ukraine and continues to supply arms and ammunition to this day. It is well known that it is NATO shells that are being fired on cities, elements and fragments from French, American, German and Spanish ammunition are being found at the scenes of accidents.

  At the same time, the ”civilized” world continues to ignore this fact and to dance to the tune of the USA despite the losses that this world itself bears by sponsoring the killing of Donbas.

  Today we again call the West to pay attention to this!

  We are announcing another peaceful action in Italy, France
  and Spain on November 19, 2022 with an appeal to the leaders of these countries – to stop supplying weapons to Ukraine,
  – abandon the ”sanctions war” with Russia
  – Resume direct dialogue with Moscow.
  #StopKillingDonbass🕊

 8. Fredsförhandlingar mellan Kiev och Moskva hade kommit mycket långt i slutet av mars 2022.
  Då reser Boris Johnson till Kiev den 9/4 2022 och övertygar Kiev att inte prata med Moskva, utan satsa allt på detta krig, som ger enorma vinster för militär industrin i USA.
  Kiev har senare skapat lag som förbjuder förhandlingar med Moskva.
  Vem bär ansvar för situationen i Ukraina?

  • Rolf L.
   Om detta är sant, och vi medborgare inte informeras. Jag tar mg för pannan
   och vill beteckna ett sådant underhållande av information som en nationell skandal.
   Därtill vill jag beteckna detta krig som utspelar sig, drabbar världsekonomin till följd
   att den ytterst allvarliga klimatfrågan tappar i tempo. Ett förhållande som kommer att få skadeverkningar
   över hela jordklotet och människors förmåga till ett värdigt liv. Flyktingströmmarna som kom från Syrien och Iran var en rännil i förhållande till detta antal som flyr för sin existens.
   Och hur skall västvärldens regeringar hantera detta? Inte genom att producera alltmera mängder av kraftfullaste vapenarsenaler.
   Det ser onekligen illa ut när folket dessutom undanhålls sanningar och journalisterna på våra stort dominerande medier, helt tappat sin yrkesstolthet.

 9. Fler och fler ansluter sig till de smarta analytikerna.
   
  Den tidigare amerikanska armens officer och antiterrorismanalytiker Scott Bennett:
  ”Zelensky är en marionett och en väldigt dum sådan skulle jag tillägga, och det är uppenbart att han tar det ukrainska folket på vägen till självmord.” ”Det är tydligt att han blivit vald p.g.a. hans totala inkompetens, hans avsaknad av kunnighet i politik och krigföring” ”Det är tydligt att Zelensky inte bestämmer i landet”

  ”Det är bara en massa prat och propaganda, ändlösa förhandlingar och diskussioner, som bara är till för att skapa rum för att förbereda sig för mer propaganda, informationskrig.”’

  När kommer den tiden då någon politiker i hela EU, kan ställa sig upp och våga säga sanningen om Zelensky.

 10. Söker man civila döda i detta krig, får man åka till Donbass, där finns det tusentals.
  Eva Bartlett har lagt upp en bild på en hjältinna som hedras i Donbass, hennes minnesmärke, med texten:

  Minnesmärke över den älskade Gorlovka-befälhavaren, Olga Kachura, dödad den 3 augusti 2022.

  Den 4 augusti, medan en begravning/avskedsgudstjänst för henne hölls, bombade ukrainska styrkor centrala Donetsk med målsättningen mot begravningen och fortsatte att beskjuta själva stadens centrum, och dödade 6 civila, inklusive en 11-årig ballerina med stigande stjärna, hennes mormor och hennes balett lärare.

  Detta är den ukrainska terrorismen (sedan 2014) som människor som Olga bekämpade, för säkerheten och framtiden för folket i Donbass.

  Ursula von Ljugen beklagar sig över att en skola i Ukraina saknar elbelysning, så nu måste EU skicka pengar till en skolbuss så barnen kan komma till skola och lära sig sitt skolarbete.
  Inte brydde hon sig om alla barnen i Donbass, som satt i källare i flera månader för deras skolor var sönderskjutna och det var livsfarligt att gå ut.
  150 skolor sönderskjutna av Ukraina, skall inte EU skicka pengar till Donbass för reparationen av skolorna.

  🏗The restoration of schools is fully carrying out in the Donetsk People’s Republic. Schools are being restored in the territories liberated in 2022, as well as in other DPR settlements.

  🏫Many schools were destroyed as a result of hostilities conducted by Ukraine. Their recovery takes place as soon as possible. Full reparation works are also being carried out in schools of old buildings.

  🇷🇺Restoration is under the auspicious of the patron regions of the Russian Federation. Reconstruction is proceeding according to modern Russian standards, schools are provided with new furniture and equipment.

  📆In 2022, it is planned to restore 150 schools, 71 have already been restored. About 3,000 builders and 97 units of special equipment were involved in the repair work.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here