Är det bara foliehattar i militärledningen i Sverige?

26
4034
Foliehatt. Bild: Wikipedia.

Redaktörens ingress: I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett-två år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad

Lyssnade 5/2 2022 på lördagsintervjun med öB Micael Bydén. Den farliga ensidigheten och osakligheten i viktiga frågor framträder. Läget beror bara på ryskt agerande. Ryssland  säger vad som passar (ensamma i det?). Påstår att Ryssland gick in i östra Ukraina 2014, fast belägg presenteras förstås inte. Vi behöver en kompetent militärledning som kan se allsidigt på en viktig konflikt. Är militärledningen (och försvarsministern) farliga för Sveriges säkerhet rentav?

 

________________________________________________________

Är det bara foliehattar i militärledningen i Sverige?

Den senaste dryga veckan har vi sett den mest pajasartade s k insatsen från Försvarsledningen. De har bussat ett antal bassar från Norrbotten till Gotland. Några får ”patrullera” Visbys gator, medan andra suttit i pansarfordon i Visby hamn, i väntan på att ”ryssen” skall komma. Så jäkla synd att han inte kommit! Men, men, hoppet finns!

USA;s president Bush Jr var inte känd för sin intelligens, mera då hans pajaskonster. Känd är skämtteckningen där Bush förklarar att härifrån kom 11/9-kaparna (Saudi), därför skall vi anfalla där, dvs Afghanistan. ÖB Micael Bydén och hans stab tycks bestå av mest pajasar. Ukraina sägs vara hotad, därför skickar vi några bassar till Gotland. Det är tänkbart att man inte är läskunnig i Staben, utan tog i hastigheten fel på Ukraina och Gotland. Vän av ordning säger att platserna ligger långt ifrån varandra. Det är sant. Men är man inte läskunnig är det nog svårt att även läsa en karta, föreställer jag mig.

Det är ytterst skrämmande att man satt Foliehattar att bemanna avtryckarna i svensk krigsmakt. Kanske är det bara låtsasavtryckare? När den ”skarpsynte” Carl Bildt och dåvarande Marinledning upptäckte ”ryska ubåtar” på 1990-talet i Sthlms skärgård, förbjöds fartygscheferna att använda skarpa sjunkbomber för att tvinga upp ubåtarna till ytan. Det kunde ju vara s k allierade ubåtar, från något NATO-land!

Antag nu att Bydén och polarna i Staben är normalbegåvade? Ja, jag skriver ju ”antag”. Då måste det ju ligga en tanke bakom cirkusföreställningen på Gotland. Vad skulle det då vara som Staben tänkt ut? Tja, kanske ”följad John”, dvs Storebror? Vi ringer till de konsultbyråer, som jobbar för NATO-ledningen och frågar. Och svaret de fick var: Skräm upp folk så mycket ni kan! Hetsa som f-n mot Ryssland. Säg att de troligen förbereder en invasion av Gotland den närmaste veckan!

Nu har ju Sveriges statsminister nyligen förklarat att Sverige är alliansfritt. Det budskapet har kanske inte nått Bydén & Co? Eller struntar man helt sonika i det? I så fall är det ju landsförräderi. Bydén var ju i USA och förklarade att det vore bra om USA skickade trupp till Ukraina. Med vilken rätt har en ÖB från ett alliansfritt land att säga något sådant? Eller iscensätta en cirkusföreställning på Gotland, riktat med Den Store Fi Ryssland? Tar vi statsministern på orden så sitter verkligen landsförrädare i Försvarsledningen. Eller är det så att riksdagen placerat Sverige i knä på NATO genom värdlandsavtalet 2016 m fl andra avtal, och statsministern svamlar? Då bör samtliga i Försvarsledningen tilldelas Nordstjärneorden av högsta graden för sin ihärdiga och lögnaktiga krigshets mot Ryssland, och den magnifika cirkusföreställningen på Gotland.

Relaterat
Bra att försvarsminister Mattis avgår. Bör Hultqvist avgå?

Föregående artikelRedaktör för Consortium News på Hamiltons hemliga ”disinformations”-lista
Nästa artikelHuman Rights Watch: Ukraina använder klustervapen och antipersonella minor
Ulf Karlström
Ulf Karlström var för omkring 50 år sedan ordförande i DFFG, De Förenade FNL-Grupperna, en av Europas då starkaste antiimperialistiska rörelser. Han har varit med i styrelsen för Folkrörelsen Nej till EU. Han är filosofie doktor i limnologi och driver Macoma miljöutredningar. Ulf spelar teater och tävlar som historieberättare.

26 KOMMENTARER

 1. Försvarsmaktens och alla säkerhetsorganisationers (SÄPO m.f.) politiska agenda är på tvärs mot innebörden i begreppet demokrati. Och så säger de att de är till för att värna demokratin…
  Det politiska inflytandet och kontrollen över dessa organisationer måste stärkas radikalt. Hemlighetsmakeriet i organisationerna måste avskaffas och transparens inrättas. Jag tror inte att dessa organisationer har så mycket väsentliga att dölja för främmande makt, däremot har de garanterat massor att dölja för Sveriges befolkning.

 2. Förmodligen har alla Washingtons våldsetablissemangs ”allierade och partners” fått en lista på hög politisk nivå att visa upp diverse åtaganden och politiska liksom militära åtgärder för att visa endräkt med Washingtons agenda.

  ”Nu gör alla de europeiska allierade så här och så där”.

  Det är en samkörd och överenskommen agenda för att bekräfta husses uttalanden och beslut.

  Den svenska militärledningen har inga egna foliehattar, de får sina från dem som erfarna svenska diplomater kallar för mörkermännen: försvarsindustrin och försvarsministerier som i sin tur fått foliehattarna från de amerikanska institutionerna.

  Allt är således uttänkt i förväg. De svenska militärerna behöver i sådana här fall inte slösa det minsta med den egna kökstrossens aluminiumfolie.

  Den är nämligen redan bekostad av Pentagon.

 3. Detta med att den massmediala teaterföreställning på Gotland har naturligtvis inga militära syften utan är enbart för till att lura folket och skrämma för farliga ryssen. Ur reell försvarsnytta är det åtgärden i klass med då länspolismästaren i Stockholm, Hans Holmér, skickade upp stridsflyget Viggen skickas upp över Stockholm för att hitta det vapnet med vilket Olof Palme mördades med.
  För övrigt är det svenska försvaret i ett bedrövligt skick, topptungt och militärledningen är bara en överdimensionerad välkomstkommitté till Natos höjdare som Jöns Stolpskottenberg med entourage,

 4. Nja, jag tror nog att det finna en enorm foliehattskapacitet inom Försvarsmakten.

  Jag har intresserat mig en hel del för ubåtarna (läst och lyssnat) och när jag såg Dokument inifrån: Under ytan https://www.svtplay.se/video/32672999/dokument-inifran-under-ytan/dokument-inifran-under-ytan-avsnitt-1 så blev jag helt övertygad om att de ledande militärerna är riktiga idioter.

  Visst får de en väldigt massa influenser från Storebror också. Bl a genom ledande militärers olika uppdrag i NATO-högkvarteret med mera. Där drabbas säkert många av Stockholmssyndromet. Men lyssnar man på deras retorik så är den så undermålig att dumheten lyser igenom. Vore de lite klipska skulle deras retorik vara betydligt bättre. Eller så skulle de åtminstone ljuga betydligt bättre.

 5. Jag har inte sett,hört vetat detta. Jag läst 3gg nu för att uppfatta det rätt ärligt talat. Sveriges ÖB denna Mygel Byden har alltså på egen hand åkt över dit och ”Vädrat sina idiotiska tankar”och bett om förstärkning hit ”som bra idé” Jag visste fan inte ens att han hade den rätten,och fick göra så. Hur fan har inte jag kunnat se detta i ”traditionella medier” Jag vet fan inte ens hur detta idiotiska och korkade agerande ska kommenteras. Jag är mer än förvånad och chockad över detta. Att Hultkvist som försvarsminister agerat som ett klantskalle är allmänt känt, det finns ju MASSOR av exempel år för år sedan han tillträdde. Men att denne Mygel Byden agerat såhär idiotiskt och KORKAT. Visste inte ens att han hade dom befogenheter och rätten att göra så. Jag hittar inte rätta orden över detta VIDRIGT idiotiska agerande från Sveriges ÖB Micael. Vilken knäpp klantarsle. Såg han i aktuellt tidigare i veckan,tyckte hans svar var överdrivna och fel. Men det var HELT OTROLIGT detta idiotiska och korkade agerande

 6. Han bör omedelbart sparkas. Hur kan en ÖB för ett ”alliansfritt”Sverige agera så här KORKAT och idiotiskt. Visste fan inte ens att han hade såna befogenheter, det är landsförräderi detta idiotiska agerande och han bör sparkas omedelbart

  • Sverige är INTE vare sig neutralt eller alliansfritt. Sverige bygger säkerhet tillsammans med andra; Finland, de nordiska länderna, EU och diverse avtal med Nato, samt direkt med USA och Storbritannien. Det har Riksdagen beslutat. Men är det på kloka och genomtänkta grunder eller har de fått hjälp av reservhjärnorna i Washington? Förmodligen. Dagens svenska politiker sväljer nämligen Washingtons floskeltirader som absolut politiska sanningar.

   Problemen i dag för Kontinentaleuropa, d.v.s. EU, är att efter Brexit så har de amerikanska Förenta staterna och Storbritannien numera kraftigt ökat det militära åtagandet inom östra Europeiska unionen, av två länder som bakvägen kan styra EU med trojanska hästens princip.

   Det är det som är det allvarligaste hotet mot Europeiska unionens länder på lång sikt. Kontinentaleuropa vill ha starkare och bättre relationer med bl.a. Ryska federationen och upprätthålla världens viktigaste ekonomiska axel: den mellan EU och Kina, den som skapar ekonomiskt välstånd och handel för båda parter. Europa kan under inga omständigheter stänga ned sin kinesiska handel, hur mycket Washington och dess europeiska trojanska quislingar vill det. Washington är inget på långa vägar ekonomiskt substitut för EU.

   Detta går därför inte politiskt ihop med att Washington och London som utsett just Ryssland och Kina som de ”främsta fienderna” som just Kontinentaleuropa måste upprätthålla goda ekonomiska förbindelser med för såväl säkerhet som ekonomisk utveckling.

   Dessa europeiska grundaxlar skall alltså försvaras av externa aggressiva militära krafter som USA och Storbritannien som vill bryta ned de europeiska relationerna på den samlade Euroasiatiska kontinenten.

   Det är här Nato:s och Washingtons militär-politiska ekvation inte går ihop och därför förstör och underminerar Kontinentaleuropa och EU:s ekonomiska och politiska politik gentemot Ryska federationen och Folkrepubliken Kina.

   De brittiska och amerikanska engagemangen i östra EU är idag därför en mycket allvarlig ekonomisk och politisk framtidsutmaning för Europeiska unionens länders samlade politik, något få idag tänker på eller allra minst planerar för som kritiskt säkerhetshot mot EU.

   Den anglo-amerikanska utmaningen inuti Europa är därför långsiktigt EU:s egentliga säkerhetsmässiga hot; för London och Washington kan inte tillåta att Europa och de ryska och kinesiska marknaderna integreras: det är det den ”ukrainska krisen” egentligen handlar om; eller mer korrekt: det är därför en amerikansk kris uppstått sedan år 2014 i Ukraina, för att förhindra Europas högteknologiska industrier att nyttja de ryska råvarumarknaderna.

   Vi ser alltså Brzezinski och Wolfowitzdoktrinernas i högsta arbete i den så kallade ”ukrainska” krisen som faktiskt är en skapad amerikansk kris för att skilja Ukraina från Ryssland: en CIA-plan som funnits sedan sent 1940-tal och 1950-talet.

   För varför skulle de båda rent marknadsekonomiska och kapitalistiska Kontinentaleuropa (Europeiska unionen) och Ryssland INTE vilja ha utmärkta ekonomiska relationer som är en rent win-win-situation?

   Det är hos dess motståndare vi kan avläsa anledningarna: i Washington och London för man måste förhindra detta till varje pris!

   Sådant är det europeiska dilemmat i herrens år 2022.

 7. Kom alltid ihåg:

  ”Det ljugs aldrig så mycket som inför ett val, under ett krig och efter en jakt”.

  Det yttrades av tyske järnkanslern Otto von Bismarck redan på 1800-talet.

  Det duger ännu som måttstock.

 8. Dessa svenska Nato-knektar, de tröttnar aldrig. Som Jan G. skriver i AB, – Varför skall Sverige bli Natomedlem ? Baltstaterna är ju medlemmar, räcker inte det, utan de vill erbjuda Sverige på en bricka.

  Om Natomedlemmarna/Baltstaterna har garanti enligt §5, så utnyttja det då och visa vad ett medlemsskap är värt, vi har väl inte med det att göra, och kuta runt på Gotland till och från, vilka pajaser ! Baltstaterna är ju som att Upplands Väsby och Märsta går in i Nato, ett skämt ! Som inte kan sätta gränser. Vem beslutade: regeringen, ÖB eller vem ? Natos hemliga linjer in i regeringen ?

  Klarar inte Nato av att försvara balterna, utan måste Sverige gå in,vad är det för medlemsskap ? Du tar en försäkring, den gäller kanske, men bara genom att dra in andra i sina försäkringsfrågor, en dålig affär. Bättre att vara försiktig, sitta still i båten.

  Mycket bra att Ryssland utmanar Nato, på förekommen begäran, att Nato visar sina kort, om de har några, NoAction-TalksOnly, ett mantra nu vet vi ju att Nato och USA bara vågar attackera svagare länder, som pyjamas-killarna i Afghanistan, i flipflopptofflor, vi har sett det ända sen 1945, och de förlorar varje gång. Ryssland vågar de sig inte på, och Putin har nu stuckit håll på Natobölden. Gott så ! Nato är avslöjat som krigstokar !

 9. Javisst ja, varför försvann alla drönare , som swishade runt lite överallt ? Lika snabbt som de dök upp. Den nya ”periskopsjukan”, värre än Covid. Bra då slipper vi dom på ett tag, t.o.m polisen uttryckte tvivel och bad allmänheten att granska alla larm, ty de har annat att göra än att spåra fantasidrönare.

  • Ja, men visst lyckades regimen och dess hantlangare i Stockholm lura några till med rysskräcken eftersom man mer eller mindre pekade ut Ryssland som skyldiga utan att säga det rakt ut. Man undrar ju i sitt stilla sinne varför Ryssland skulle skicka drönare för att kartlägga svenska kärnkraftverk från luften? Känner inte svenska försvaret till att stormakter har lågflygande satelliter som kan ta superskarpa bilder på vilka objekt som helst?

 10. Sverige och väst reagerar precis som Ryssland säkert planerat, Som skrämda kaniner som darrande springer i alla riktningar och springer omkull varandra. Idag säger Hultquist.
  —Hultqvist: Att bygga militär förmåga tar tid
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/intensiv-debatt-om-forsvarsmaktens-resurser
  (M) säger mera pengar – måste. Hultqvist mässar, mer rustningar, men även det kostar pengar och uppmärksamheten riktas bort från det svenska samhällets alltmer allvarliga problem, som polisen säger bara kommer att bli värre. ”Hultqvist: Kan stå inför kris om några veckor” Ryssen kommer, Ryssen kommer, Ryssen kommer, Ryssen kommer, Ryssen kommer. Allt medan Sverige samhälle sjunker i sörjan.

  • Nu var det väl Reinfeldt som till slut avskaffade försvaret, och om jag inte minns fel så var han moderat, så varför M nu yrar om mer pengar känns ju patetiskt. Ungefär som S-partiet som ska gå till val på att lösa alla problemen som skapades i Sverige av Löfven. Man ska låtsas som det var ett annat parti som styrde landet under åtta år? Men visst kommer ca 28% ändå att rösta på det partiet oavsett vilka katastrofer de ställer till med, det är ju alltid någon annans fel…Ska man tro regimens propaganda så beror de höga elpriserna i Sverige på Putin, något eget ansvar för sin inkompetens är det inte tal om!

 11. Med tanke på den budget riksdagen hållit försvaret på sen 1980, och alla tokiga beslut om nedläggningar, yrkesförsvar och utrikesäventyr får man väl se den militära ledningens jobb som ett skådespelarjobb. ”Vi låtsas att landet har ett försvar, och ni låtsas att ni tror oss”.

  Sverige har ett demoförsvar för en försvarsindustri som sålts till USA, UK och Tyskland för trettio år sen. Det svenska försvaret håller inte en vecka mot det fantasifulla ryska angreppet från trupper som inte finns, det håller tre timmar. Försvarspolitiken har skötts med samma skicklighet som invandringpolitiken och energipolitiken.

  • Det berömda ”enveckasförsvaret” gäller nämligen inte bara Sverige, utan varje individuellt europeiskt lands försvar. Dagens ryska försvar är så moderniserat och effektiviserat att även t.ex. det brittiska eller tyska försvaret (enskilt) kan slås ut på 5-10 dagar; vi får alltså då bortse från Nato-garantier och amerikanska svar o.s.v.

 12. Både svenska drönare och CIA-”Havanna-syndromet”, rök, vilket avskräde man presenterar för oss. Svenska media, hänger troget på, nästa vecka är det något nytt, ” false-flag-operation om en false-flag-operation, och vart 5:e år tas en IS-koryfé ut, på något annat lands territorium, som snart ersätts, USA är enbart förfall.

 13. USA och Nato försöker bara att dölja sitt nederlag i Afghanistan, genom att
  starta krig i Ukraina, som inte ens Kiev vill ha, givetvis. Att svenska militären hänger på, de är ju en del av US.-Army, och har förlorat i Kabul,
  men återtog Gotland, utan strid. Vilka sorgliga media vi har i Sverige, vilka skälmar som styr !

 14. Ryssen kommer.

  Svenskarnas agerande påminner mig om en annan historiskt händelse, vilken är sann. Året 1803 inrättade britterna ett offentligt tjänstejobb. En man att stå på Cliffs of Dover med en kikare och om han såg Napoleon komma skulle han ringa i en klocka. Jobbet avskaffades 1945. Napoleon dog på ön Saint Helena 1821

  En annan historia en artikel i Barron’s Magazine den 22 februari 1999 av Robert Sobel. Två handlare sålde samma burk sardiner till varandra om och om igen och höjde priset varje gång. Båda var helt nöjda med vinsten på varje transaktion. Sedan bestämde en av dem sig för att prova innehållet och fann det oätligt. ”Vad förväntade du dig” sa hans kollega

  En annan illustrativ historia. I en avlägsen bergsby fann några jordbrukare att det var lättare att försörja sig med att tvätta andras skjortor. Andra jordbrukare följde exemplet, och snart levde alla på att tvätta varandras skjortor och höja priset var gång, tills både pengar och mat tog slut.

  Dessa historier illustrerar mycket väl hur både Sverige och Europa tänker idag.

 15. Det är för mycket finska gener bland Sveriges
  eliter, som har dubbla hämndlystna lojaliteter,
  efter alla sina förlorade krig, dit nu Ukrainakriget
  tillkommer. Rikshemvärnschefen uttalar att det
  är ”bättre att slå ihjäl ryssar i Ukraina, än här, för
  hon har en finsk krigargen.” Man kan ju bli rädd för dessa fascistiska uttalanden. Typiskt DNs journalistik för 12-åringar, på Ebba Buschnivå, en förfärlig generation politiker. Skyttedal som kallade Lööf för en” quisling”. DN har stängt sin kommentarsfunktionen, okänt varför, vad väntar de på… att Ukraina upphör att existera..?

  Men både statsministern, försvarsministern, finansministern, för sossarna hade finsk bak-grund med krigsbarn, finska fruar de är extrema russofober, som ställer till problem, och vill skrämma upp oss med sitt finska kaos och vildhet, huvet tjong i karelska tallen, som vanligt, som Sanna Marin, eller Laur’en, bara så osvenskt, men de vaknar upp i krigstider. ÖB är väl vallonsläkt från Gnarp, som blivit kär på gamla dar i polisens NOA-chef, lika trassligt som Nato-debaclet, hur skall dessa kunna leda Sverige i krig?

  Minns den regeringsfria tiden, september 2018 till januari 2019, det var enbart trevligt att slippa
  alla politiska utspel, det var självförvållat, och
  kunde inte skyllas på ryssarna, det var väl även ryssarna som la ner svensk värnplikt, eller var det riksdagen kanske?

  Nu släpar man fram Patriotsystemet i Göteborg, för att leka krig, alltid något skit på gång, i högkvarteret,snart kommer Special forces och B52:orna att förpesta våren i skärgården.

  • Grundproblemet är nog inte fennomanerna i de svenska kretsarna utan att den massiva amerikaniseringen slagit helt igenom i svenska politiska och militära kretsar.

   Jag minns ÖB Bydens Sommar i P1 – en lång amerikansk hyllning till vänner och allierade, med istort bara amerikansk musik.

   Problemet bland svenska politiker idag är det rena anglo-amerikanska specialiserandet: få kan tillgodogöra sig eller ännu värre skriva eller tala på ett europeiskt språk. Nämn en framstående svensk politiker (förutom den kunniga polyglotten Cecilia Malmström) som kan hålla ett tal på tyska eller franska?

   Svenskarna är helt enkelt korkat fast i den amerikanska råttfällan.

   Det är bara för gräsligt!

 16. Men Finland, som från 1809 blev ett skyltfönster för ryska tsaren, som införde finskt skriftspråk, valuta, och möjliggjorde krigstjänst i tsararmén, (men inte värnplikt, som i Nato) 70 finska amiraler i tsarflottan, bl.a. en finlandssvensk som aldrig lärde sig finska, C.G. Mannerheim, som blev general, och nr 3 i Ryssland säjs det då, och slogs mot tyskarna i första världskriget.

  Från 1905 efter februarirevolutionen fick finnarna allmän och lika rösträtt, bättre än i Sverige, (=1921) arbetarrörelsen blomstrade, ej dödsstraff, man byggde många Folkets hus, som sedan togs över av de vita, 1918, av Urho Kekkonen.

  Kollontay skrev en hel studie om finska arbetarklassen, och hennes morfar var finländare i träbranschen, Lenin gömde sig ett tag i Finland. Tsaren anställde ca 40.000 finnar i befästningsbyggen som det i Ino. Men 300 av tsarens örlogsfartyg låg för ankar i Helsingfors 1918, under inbördeskriget men avseglade utan ett skott till Kronstadt i april när isen gick upp, inget bolsjevikstöd för de röda, bara en av alla vita myter.

  Det var engelska flottan som sopade rent i Krimkriget 1854-56, på finska kusten, och Åland, Mariehamn, och Bomarsund, Sveaborg, Borgå, brände och plundrade, vars senare väl kända åländska segelflotta tsaren skapat, engelska flottan kolade på Fårö, då, för sina ångslupar, men Oscar den 1:e ville inte gå med i kriget, trogen sin Berna-dottedoktrin, som idag,men tsaren satt på Åland i 100 år utan problem i Sverige, fast Branting ville helst ta över 1918.

  Nej nu är Sverige än mer aktivistiskt, (och vill sätta sig på spel) än 1854, och Oscar den 2:e ville inte kriga mot Norge heller, i den s.k. unionsupplösningen, 1905, (Brödrafolkens väl) (inget:” För Sverige – i tiden” veligt opportunism), som utlöste mobilisering. Men Sverige minns bara 1809, och förlusten av Finland, har inte kommit över det , men att Sverige snodde Skåne av Danmark 1658, minns ingen, bara offerkoftor i riket, de är de som stickar vår historia, så att det skall passa deras
  intressen, och ofta levebröd.

  Men tsaren ville förstås spela ut Sverige i Finland, storfurstendömet, och hade en positiv syn på Finland, som drog enorm nytta av Peter 1:s grundande av Petersburg, ca 1702, en mäktig utvecklingsmotor på sin tid, Sverige hade väl inte byggt en stad
  där, men svenska karoliner, krigsfångar arbetade där. Men som Pusjkin sa: Finnar är naturens styvbarn… och det stämmer nog.

  Tänk vad bra om både Sverige och Finland kunde stå utanför Nato, en alliansfri buffert, våra kronjuveler sålde denna värdelösa utagerande generation som nu är vid makten, ut, nu etablerar sig Nato på Rysslands tröskel, vansinnigt, Nato är ett militärt hot med lagrade kärnvapen, tänk om Ryssland spred ut lite bomber i Latinamerika, där USA inte tål en kinesisk ballong.

  Artikel 2(4) i FN-stadgan förbjuder inte bara bruk av militärt våld, men även hot(!) om militärt våld. Därför att lova att utvidga Nato till Rysslands gränser, och upprust-ning , och kuppen i Ukraina, lögnen om Minskavtalet, avvisandet av alla diplomatiska lösningar, 2021/22, innebär ett sådant hot, särskilt eftersom Nato även agerat militärt Jugoslavien, Afghanistan, Irak, Syrien, Libyen, mycket utanför FN-stadgan, dessa länder utgjorde inget hot mot Nato, (mot Sverige va´? som låtsas som det är oss det handlar om, larvigt, men det kan bli…) Töntar. Alltså är Rysslands invasion berättigad i FN-stadgan,solklart – hårt, men så är det.

  Som sagt, vågar man bara yttra vad den härskande klassen tycker, har man redan givit upp sin yttrandefrihet, som handlar om sanning och personligt mod, inte bränna
  koraner utanför ambassader, eller visa upp sig där i cocktailblåsor, som Busch.

  Läs på Counterpunch : The Ukraine War in the Light of the UN: Alfred de Zayas is a law professor at the Geneva School of Diplomacy and served as a UN Independent Expert on International Order 2012-18, som även varit FN-ombud I Ukraina.

 17. ”Samtidigt” …1942, St Mikkeli, Mannerheims högkvarter, 15 mil från fronten, den 4 juni 1942, plötsligt kommer Adolf och Keitel på besök, för att fira marskens 70:e födelsedag, dimper ner, landar med en stor Focke-Wulf Fw 200 Condor, som höll på att plocka en fabriksskorsten, för att gästa och muntra upp sin trognaste allierade, (efter Ungern) Finland, samma språkgrupp:

  Mannerheim på fotona, ser ut som han har munnen full av småsten, som Gromyko, ungefär, han betraktar Adolf, korpralen, med fasa – närmast, titta på bilderna, Mannerheim ”Pöveli” som var van att leva i gränslös lyx, kring ryske tsarens hov, och stred i tsararmén, mot Kaisern, fram till revolutionen, 1917, van vid den ryska idén, om ” storhet”, och insåg redan i augusti 1941, att det tyska storanfallet Aufnahme Barbarossa hade kört fast , utanför Moskva, med stora förluster, men ändå gått vidare, förbi både Leningrad och Moskva, på väg in i rena helvetet kring Stalingrad.

  Mannerheim hämtade sig aldrig, han visste vad som skulle ske med Finland, inom två år, 1944, finnarna fick linka hem igen, från de tre näsen, och Petsamo, marsken blev sjuk och fick vårdas i Stockholm, påminnande om en ”bruten örn” sa någon finsk besökare, som säkert i bästa fall var enbent. Avled 1951, ingen krans från Norge, precis som när Gustav V, avled 1950, som vägrat kung Haakon att gå in i Sverige, vid gränsen, när han flydde till London, våren 1940, det glömde inte norrmännen och norskorna.

  Kommer Zelensky även att bilda en exilregering i London, nyss blev försvarsministern avsatt, från ena dagen till den andra, det inger inte förtroende. En stor cv-wash pågår i Ukraina, inga Azovare, en ukrainsk svart olympier och i parlamentet får hoppa fram, titta så snälla vi är mot…alla o-ukrainska avvikande, men ingen går på det, bara så typiska ukrainska lögner, som alla genomskådar, en fasad som rämnar, som tyskarna 1945, ”se så snälla vi är mot”…och tog emot Wallenberg i Budapest…

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here