Även Vänsterpartiets Rossana Dinamarca går i armkrok med USA-höken Madeleine Albright

7
461

En läsare sände in en kommentar som inleds så här “Albright är bloddränkt häxa och krigsförbrytare. Albright har “Israel först” som motto och USA i andra hand. Att t o m “vänsterpartisten” Dinamarca gullar med denna häxa är väldigt talande för den tid vi lever i”.

Jag publicerade i somras en artikel på Jinge.se som just behandlar detta. Återpublicerar den nu. Denna är i sin tur en återpublicering av en artikel av Jenny Tedjeza, chefredaktör i Proletären.

Jag hade strax innan publicerat en artikel om att Sverigestödda Atlantic Council ska ge ett pris till krigshöken Madeleine Albright, tidigare utrikesminister i USA,. Sverigestödda Atlantic Council ger pris åt ansvarig för massmord, och till terroristutnyttjat barn

Detta möte mellan Albright och högprofilerade före detta riksdagsledamoten Rossana Dinamarca i Vänsterpartiet är tyvärr konsistent med den proimperialistiska politik som Vänsterpartiets ledning har i centrala frågor.

Dock tycker jag att Rossana Dinamarca har rätt i sin bedömning att V inte borde ha släppt fram Löfvens högerregering.

Återger nedan en artikel av Jenny Tedjeza, chefredaktör i Proletären. VAD GJORDE ROSSANA DINAMARCA I USA?


 

Vad gjorde Rossana Dinamarca i USA?

Selfien med Albright var bara en del av skandalen med Rossana Dinamarcas USA-besök.
Det blev rabalder när Rossana Dinamarca, feministisk talesperson för Vänsterpartiet, nyligen la ut en selfie på sig själv tillsammans med Madeleine Albright på Instagram. Dinamarca skröt om sitt lunchmöte med kvinnan som sa att det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper andra kvinnor.
Rossana Dinamarca och Madeleine Albright
Problemet är att Madeleine Albright också var USA:s utrikesminister under Bill Clintons tid i Vita huset. När en reporter frågade vad hon tyckte om att en halv miljon barn dött till följd av sanktionerna mot Irak sa hon att det var värt priset.

Rossana Dinamarcas foto på Instagram kan ses som ett uttryck för att hennes socialistiska feminism har blivit borgerlig feminism. En feminism som hyllar ”starka kvinnor” och kvinnliga ledare, oavsett de krigsbrott och det klassförtryck de gjort sig skyldiga till. Därmed kan en vänsterpartist som Dinamarca ta en likadan selfie som Liberalernas Birgitta Ohlsson hade gjort i samma situation. Systerskapet överbryggar alla gränser. Eller?

Men Dinamarcas foto avslöjar inte bara en feminism som tappat all förankring i socialism.
Det avslöjar också ett ”vänsterparti” som går imperialismens ärenden.

Madeleine Albright är idag ordförande i National Democratic Institute (NDI), en organisation delfinansierad av USA:s utrikesdepartement. NDI bildades av kongressen på 1980-talet, tillsammans med Republican Democratic Institute, som en del av National Endowment for Democracy (NED), vars uppgift är att ”sprida demokrati” runt om i världen.
rogue state
Historikern William Blum, kritisk till USA:s utrikespolitik, beskriver i sin bok Rogue State hur NED bildades efter att CIA:s fula operationer började avslöjas och kritiseras öppet. Då behövdes en ny form för att bevaka USA:s intressen utomlands.

NED stödjer politiska grupper i de länder USA vill förändra med utbildning, material, teknik och så vidare. Självklart är det bara den fria marknaden som garanterar demokrati. Politiska krafter som vill se fler utländska investeringar premieras.

NED har till och med en organisation för ”fri arbetskraft” som riktar in sig på att underminera progressiva fackföreningar i andra länder.

NED har också ärvt CIA:s särskilda talang för att manipulera valprocesser, inte minst i Latinamerika.

Att Rossana Dinamarca, själv flykting från Pinochets Chile, väljer att tala på ett seminarium arrangerat av en organisation som NDI är svårbegripligt. Ett tecken på att Vänsterpartiet helt har tappat sin antiimperialistiska kompass.

Ett par artiklar om Vänsterpartiets och Flammans proimperialistiska ställningstaganden.
Vänsterpartiets ledning accepterar inte FN-beslut och demokrati för Syrien?
Vänsterpartiets ledning stödjer USA:s linje om Aleppo och Syrien, som tyvärr gynnar terrorismen
Flammans Syrienbild är Trumps
Flamman förleder om Syrien som vanligt
Debatt med Flammans utrikesredaktör: Vad vet Flamman om Syrien och imperialism?

i Andra om: , , , ,, , , Syrien, , , , , , , , , terrorister

7 KOMMENTARER

 1. Jaha, ännu en svensk politiker som havererat. Dinamarca verkar inte vara den skarpaste kniven i lådan om hon tror att hylla Albright är en anti-fascistisk manifestation av något slag. Eller är det missriktad feminism? Glömmer inte hur Hillary hyllades och kärleksfullt kallades “Kära Hillary” av t.ex. Schyman.
  Verkar vara en farsot som härjat som fått våra svenska vänsterpolitiker att mangrant ställa upp på Deep States agenda – narrativ. Våra högerpolitikers stöd av Imperialism och Krig har jag inte ens haft några illusioner om, den är ristad i sten.

  Galet att en påstådd anti-fascist som Dinamarca går ut och stöttar en allmänt känd krigsförbrytare och imperialist som Albright. En gammal kvinna som trots att hon t.o.m. erkänt att Irak-kriget var fel och en katastrof för världen ändå utan att tveka anser att dödandet av en halv miljon “bruna” barn var OK.
  Hon är en bild av den absoluta ondskan, likt Hillary var när hon kacklade glatt om hur Khadaffi dog.
  Det verkar tyvärr som om våra “vänsterpolitiker” har lika mycket förstånd som, som, vet inte, får kanske. Som glatt finner sig i att fösas in i The Deep States fålla, och ställer upp på fortsatt imperialism och utsugning och eviga krig. Ett totalt tankehaveri och från Olof Palmes grav måtte roterandet kunna höras.

  Om man bara kunde engagera sig lokalt politiskt. Det är oerhört viktigt med fortsatt neutralitet, med förbud mot kärnvapen på svensk mark, mot medlemskap i terrororganisationen NATO, mot stöttande av rå imperialism och eviga krigståg etc. etc. MEN, vilket politiskt parti ställer idag upp på dessa tidigare grundläggande punkter för svensk (social)-demokratisk politik ? Svar: Inget.

  Kanske finns det något parti på den yttersta vänsterkanten? Men jag har aldrig varit någon kommunist eller har någon som helst marxistisk bakgrund. Kanske har jag varit en sosse eller miljöpartist – var är partiet för mig att engagera mig i? Anders Romelsjö som ledare för ett Anti-imperialistiskt parti, det skulle jag rösta på. Han har varit en fyrbåk av förnuft de senaste åren och denna sida (och Jinges) ett andningshål i det klimat av krigsvansinne och apokalyptisk WW3 undergångslängtan som gripit svenska politiker

   • Det förutsätter bl.a. att Anders vet vad imperialism är, annars uppfattas han inte som trovärdig. Av hans inlägg och kommentarer att döma så använder han begreppet slarvigt.

    • Vi har försökt utreda detta i skriften “USA som världspolis”. Boken presenteras här I kapitel 10 finns försök till analys där närmare 15 olika karakteristika nämns. Köp skriften – 25 kr som pdf-fil och 50 kr+ porto. 96 sidor med 250 referenser och färgbilder. Ska kanske publicera bloggartikel om detta.

 2. i Andra om: Madeleine Albright, Rossana Dinamarca, demokrati, imperialism, Irak, Jugoslavien, Aleppo, Syrien, USA, politik, White helmets, al-Nusra, terrorism, desinformation, Ryssland, barn, imperialism terrorister

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here