BBC – reportern: Uppgifter om syrisk gasattack var ”fake news”

3
2925
Vita hjälmarna och dess allierade i terroristorganisation Jabhat Fatah al-Sham f.d.al-Nusra)

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad… I själva verket publicerades den för två år sedan. Jag anser att det är viktigt att gång efter annan påminna om desinformationen från främst Väststater som anser sig vara demokratiska. Se gärna artiklar under ”Relaterat”.


Särskilt som visselblåsare från FN-anknutna OPCW har rapporterat att OPCW publicerat osanna rapporter om gasattacker i Syrien. Mer om OPCW:s bluffrapport om gasattacken i Syrien!


BBC – reportern: Uppgifter om syrisk gasattack var ”fake news”

Sedan en tid finns en rapport på diverse siter om att BBC-raportern Riam Dalati rapporterat i en tweet att de så kallade kemgasattackerna i Duoma i april 2018 baserades på falska rapporter. Jag har redan våren 2018 publicerat flera artiklar som anfört starka skäl för att detta är fallet. Dalati har dock långt tidigare rapporterat den då etablerade versionen att Syriens armé är ansvarig för kemgas-attackerna. Nu en helomvändning, som han motiverar.

Jag har publicerat många artiklar om Vita hjälmarna. Ett urval länkar finns efter artikeln.

Riam Dalati är en Syrienreporter för BBC baserad i Beirut. Den 13 februari skrev han på sitt personliga Twitter-konto att han efter nästan sex månaders forskning kan ”bevisa att scenen från Douma-sjukhuset om gasattacken i april 2018 var fabricerad. Alla de White Helmets-aktivisterna och de personer jag pratade med är antingen i #Idlib eller i #EuprhatesShield-området. Endast en var i Damaskus. ”

Vi kan inte länka till det här meddelandet eftersom det snabbt avlägsnades eller gjordes otillgängligt strax. Men man tog snabbt hand om det, som du kan se nedan. Dalati har också skrivit på Twitter att ”aktivister och rebeller” har använt barnlik för att ”ordna hjärtskärande scener för västerländsk konsumtion”. Han har också hävdat att han är ”sjuk och trött” av sådan manipulation. Detta mer än antyder att det inte är första gången barnen har använts på det sättet, som vi här har visat flera gånger. Vita hjälmarna har systematiskt använt barn i försök att provocera krigsvilja bland sin västerländska publik i sin propaganda. CNN har klagat på detta och Vita hjälmarna erkände det då en gång. Men nu har en journalist från etablerade media också erkänt vilken typ av mediemanipulation vi har blivit utsatta för.


RT

Vanessa Beeley, som nyligen gav föreläsningar om Vita Hjälmarna och kriget i Syrien på Mot Dag-konferensen i Oslo, har skrivit en artikel om Riam Dalatis budskap: Real ”Obscene Masquerade”: Hur BBC avbildade iscensatta sjukhusbilder som bevis för en attack med kemiska vapen i Douma. Vanessa Belley

Dalati hade hänvisat till arrangemang av två barns lik i en stillebenskomposition, ett foto som gick viralt, spreds i sociala media- sfären av aktivister som hade samarbetat med den brutala terroristgruppen Jaish al-Islam-regimen som torterade och misshandlade syriska civila under sin kontroll. Kanske Dalatis uppenbara utbrott kan förklaras av avståndstagande nu till hans deltagande i produktionen av den kontroversiella BBC Panorama-dokumentären ”Saving Syria Children’s” i september 2013. En oberoende forskare, Robert Stuart, har gjort det till sitt livsverk att presentera övertygande argument att ”sekvenser som filmas av BBC-personal och andra på Atareb Hospital, Aleppo den 26 augusti 2013, som påstods visa följderna av en brandvapenattack på en närliggande skola var i stor utsträckning, om inte helt, iscensatt. ”Kanske hade Dalati bevittnat alltför många konstruerade händelser som skulle utgöra potentialen för krig i Syrien mellan USA och Ryssland.

Tweeten från Dalati raderades snabbt innan en urvattnad version uppträdde. Dalati hävdade att ett ”brott mot redaktionell politik” och brist på sammanhang var bakom denna förändring. Tydligen får BBC-anställda inte vara ”sjuka och trötta” på att barn utnyttjas för att främja ett krig som oundvikligen kommer att döda fler barn. Samtidigt stängdes Dalatis Tweet-konto förutom för godkända anhängare.

Peter Ford, tidigare brittisk ambassadör i Syrien har skrivit .”Förenade kungariket gick med i Trump och Macron när de illegalt bombade Syrien i stor utsträckning på grundval av ett videoklipp som visades gång på gång på BBC, som en BBC Syria-producent nu har sagt att han har bevis på var iscenesatt. BBC förnekar inte detta i sitt uttalande. Implikationerna: för det första att statliga BBC ansåg att man skulle manipulera den allmänna opinionen och för det andra att den brittiska regeringen lanserade sin attack på Syrien på en falsk opremiss. Detta kräver en offentlig utredning”.

White Helmets och barn. Bild från the Indicter.

Svenska läkare för mänskliga rättigheter (SWEDHR) undersökte den påstådda klorfasattackan i Sarmin, mars 2015 och fann att de medicinska procedurer som doktorerna utförde på platsen var ytterst tveksamma. Dr Leif Elinder, en svensk läkare och barnspecialist, fann att ”efter att ha granskat videomaterialet fann jag att åtgärderna på dessa barn, några av dem livlösa, är bisarra, icke-medicinska, livräddande och till och med kontraproduktiv när det gäller livräddningsändamål för barn.” Den här videon, som producerades och presenterades av de Vita hjälmarna och deras kollegor vid det syriska amerikanska medicinska samhället (SAMS), visades under en FN-säkerhetsrådets ”stängda dörr”-session för att främja at man upprättar en flygförbudszon till skydd för de amerikanska koalitionss tyrkorna stödda terroriststyrkorna på marken i Syrien. Då BBC-producenten har sagt offentligt att sjukhusscenerna i Douma arrangeras, har BBC distanserat sig genom att hävda att det här är personliga åsikter av en anställd.

OPCW-rapporten i juli 2018 har redan diskrediterat den tidiga sensationalismen i västerländsk medierapportering. ”Inga organiska fosforföreningar eller deras nedbrytningsprodukter upptäcktes, varken i miljöproven eller i plasmaprover från de påstådda skadorna”, konstaterade den. Ingen sarin. Nu verkar det som om den verkliga obscena maskeraden ägde rum i Medical Point i Douma, konstruerad av Storbritanniens FCO-finansierade Vita hjälmar och accepterad av BBC och andra för att ytterligare kriminalisera den syriska arabarmén precis då den slutliga befrielsen av Douma från Jaish al-Islam brutala regim snabbt närmade sig. Denna obscena maskerad resulterade i den olagliga bombningen av Syrien av USA, Frankrike och Storbritannien. Som Peter Ford sade ”Detta kräver detta en offentlig utredning.”

Ett urval andra artiklar om Vita hjälmarna.

De VITA hycklarna – som tappade- HJÄLMARNA.
Medier i Väst attackerar kritiken mot de kontroversiella Vita hjälmarna
White Helmets – al-Qaidas skyddslingar fick Right Livelihood-priset. Får de Nobels fredspris?
TV2 visar ”The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna)
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?
Falsk rapport om gasolyckan i Khan Sheikhoun av läkare från UOSSM som utbildar White HelmetsLäkare utan gränser finns inte i Syrien, återger bara terroristvännen White Helmets uppgifterI White Helmets högkvarter i Aleppo fanns al-Nusras och ISIS’ emblem

Föregående artikelVår artikel i Aftonbladet ”Regeringen, kräv att Julian Assange friges.”
Nästa artikelBill Gates lömska filantropi – Del 2
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

3 KOMMENTARER

 1. Senaste OPCW rapporten:
  OPCW Releases Douma “Chemical Attack” Report. No ‘Nerve Agent’ Found
  Chlorine was likely used in a chemical attack in Syria’s Douma last April, the Fact-Finding Mission (FFM) of the Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) said in a new report released on March 1.
  “Regarding the alleged use of toxic chemicals as a weapon in Douma, the evaluation and analysis of all the above-referenced information gathered by the FFM provide reasonable grounds that the use of a toxic chemical as a weapon has taken place on April 7, 2018. This toxic chemical contained reactive chlorine. The toxic chemical was likely molecular chlorine,” the OPCW’s report reads.
  The OPCW refrained from identifying the party responsible for the incident, despite earlier being granted such powers. However, its report noted that the FFM found a gas cylinder similar to the one used in the attack in an abounded warehouse of the militants who once controlled Douma.
  https://southfront.org/opcw-releases-douma-chemical-attack-report-no-nerve-agent-found/

  As Mainstream Journalists Acknowledge Douma Attacks Were “Staged,” the “Humanitarian” Syria Regime-Change Network Tries to Save A Sinking Ship
  https://southfront.org/as-mainstream-journalists-acknowledge-douma-attacks-were-staged-the-humanitarian-syria-regime-change-network-tries-to-save-a-sinking-ship/

 2. British Bullshitting Corporation, mera känd som BBC, lever upp till sitt namn och rykte.Just nu är det mera av den bullshit varan om Venezuela från BBCs munhåla.

 3. Rysslands rensning av terrorråttor som plågade Syrien på så kort tid kommer att gå till historien som ett av av de mest effektiva antiterror krig. Tack avre Ryssland så har sionisternas våta dröm om att förvandla Syrien till ett Libyen har grusats och den antisionistiska allianen stärkts ofantligt. Mellanösterns problem barn är rabiat på grund av det. De gör nattliga flygbombningar vilket är ett desperations tecken och har ingen militärstrategisk betydelse.

  ”Enligt Rysslands försvarsdepartement hade till i höstas över 130 000 terrorister dödats i Syrien under de senaste fem åren.

  ”Som ett resultat av luftangrepp och kryssningsmissiler förstördes 133 542 terroristanläggningar, inklusive 400 olagliga oljeraffinaderier och 4 100 tankbilar.

  865 banditledare och mer än 133 000 militanter likviderades, inklusive 4 500 militanter från Ryska federationen och OSS-länderna, sade försvarsminister Sergej Sjojgu tidigare. Under den aktiva fasen av operationen, som varade från 30 september 2015 till 11 december 2017, befriades viktiga syriska städer, inklusive Tadmor (Palmyra), Aleppo och Deir ez-Zor.

  Syriens regering har enligt den ryska versionen återtagit kontrollen över 88 % av landets territorium, men kontrollerade mindre än 10 % när före de ryska styrkornas antiterroristiska operation.”

  https://www.nyhetsbanken.se/2021/03/kriget-i-syrien-har-pagatt-10-ar.html#more

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here