De VITA hycklarna – som tappade- HJÄLMARNA

5
995
Margot Wallström träffar Vita hjälmarnas talesperson Raed Saleh hösten 2016 och uttrycker sin stora uppskattning.

I kvälls-serien “Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel. När ska MSM-media ta frågan om Vita hjälmarna seriöst?

Denna artikel har skrivits av Lars Drake, och publicerats i Synapze. De VITA hycklarna – som tappade- HJÄLMARNA Jag har även publicerat en annan viktig artikel av honom. MSB: Ryssland försökte inte påverka det svenska valet

Jag återpublicerar artikeln och lägger sedan till adresser till några av de artiklar om de Vita Hjälmarna som jag själv publicerat.

 


De VITA -hycklarna som tappade- HJÄLMARNA

De Vita Hjälmarna har nyligen granskats på ett möte i FN som hölls på initiativ av den ryska FN-delegationen. Där framfördes skarp kritik från några experter. De Vita Hjälmarna, som fått en Oscar och Right Livelihood-priset, har nästan helgonförklarats i Väst, men blir allt mer grundligt avslöjade för vad de verkligen är och har gjort. Länken innehåller en video på drygt 1 timme och 20 minuter från mötet i FN. (1)

De Vita Hjälmarna grundades av en pensionerad engelsk militärofficer och har finansierats av bl.a. Storbritannien, USA och Danmark, tre av de sju västerländska länder som flygbombat i Syrien de senaste åren utan stöd i FN:s Säkerhetsråd. Att de bevisligen gjort propagandafilmer om arrangerade ”räddningsinsatser” och ”kemgasattacker” gör inte saken bättre. Inte heller att de verkat inom terroristkontrollerade områden i Syrien. De är intimt hopkopplade med Al Qaida-anknutna gruppen Al Nusra (som för övrigt bytt namn mer än en gång) och har sysslat med organhandel.

Det har gjorts över hundra intervjuer med personer som varit med i eller kommit i kontakt med de Vita Hjälmarna som vittnat om deras falska verksamhet.

Naturligtvis har kritiken mot de Vita Hjälmarna tagits upp av Västmedier, men då främst som ett exempel på en rysk propagandakampanj. Kritiken har dock kommit från några experter i Väst – långt innan ryska medier lyft frågan. Det normala hyckleriet med andra ord.

Det kan vara intressant att notera att reportern, Claus Relotius, som nyligen avslöjades med att fabricera minst fjorton artiklar för den tyska tidningen Der Spiegel, bl.a. bidragit till att ge en falsk bild av det som skett i Syrien. En artikel han till och med fått ett pris för i Tyskland handlade nämligen om en av de saker som i Väst uppfattats som den utlösande gnistan för kriget i Syrien. Den innehöll en påhittad berättelse om en pojke som påstods ha klottrat slagord i Daraa. Få berättelser om Syrien har spritts så mycket. (2)

Mer detaljer om kritiken som framfördes på mötet i FN mot Vita Hjälmarna finns inlägget på Geopolitics av Eva Bartlett. (1) En samlad sågning av Vita Hjälmarnas falskhet har gjorts av Jan Öberg. Länken innehåller även den video från de Vita Hjälmarna som visar en uppenbart arrangerad inspelning. (3)

1 Geopolitics.co

2 The Guardian

3 Transnational

Andra artiklar om Vita Hjälmarna.
Medier i Väst attackerar kritiken mot de kontroversiella Vita hjälmarna
White Helmets – al-Qaidas skyddslingar fick Right Livelihood-priset. Får de Nobels fredspris?
TV2 visar ”The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna)
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen “White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?
Falsk rapport om gasolyckan i Khan Sheikhoun av läkare från UOSSM som utbildar White HelmetsLäkare utan gränser finns inte i Syrien, återger bara terroristvännen White Helmets uppgifterI White Helmets högkvarter i Aleppo fanns al-Nusras och ISIS’ emblem

5 COMMENTS

 1. Al Jazeeras video om hur Israel räddade 800 terrorister.

  https://www.youtube.com/watch?v=ktMQeITotCg

  Som bekant har ISIS attackerar aldrig Israel.

  https://www.globalresearch.ca/israel-evacuated-alleged-mossad-linked-rebel-commanders-during-humanitarian-white-helmet-rescue/5648476

  Israeliska krypskyttar dödar ett 4 årigt barn!
  https://21stcenturywire.com/2018/12/31/exclusive-4-year-old-killed-by-israel-interview-with-family/

  Det är tyst från västmedia som säger sig försvara den “regelbaserade ordningen” – den som passar sionisterna vill säga.

 2. “Största möjliga tyssstnad” som cirkuschefen sade. Organhandel var inkomstkälla även för terrornätverken i Kosovo, landets “befriare”.
  Spiegeljournalisten som avslöjats är toppen på isberget. Spiegel har varit fullt av disinformation sedan tidskriften grundades. Men det är alltid bra om det kan konkretiseras som i fallet Relotius.

  Flera disinfomationsnätverk har avslöjats på sistone. “Integrity Initiative” i England som underordnats något som kallar sig för “Institute for Statecraft”. Den förstnämnda är kopplad till kampanjer mot Ryssland, däribland Skripal-affären. Vilket osökt leder till misstanken att hela operationen var planlagd från början, i stället för något som inträffade och som man passade på att utnyttja.

  Christopher Steele kan ha begått ett ödesdigert misstag då han i Trump-dossiern nämnde namnen på ett par ryska affärsmän. Dessa har blivit förbannade och har stämt Steele i London och nu befinner han sig i knipa. Han har redan medgett att hela historien om RussiaGate har sitt upphov hos demokraterna.

  De mångomtalade ryska botsen har visat sig inte komma från Ryssland överhuvudtaget utan har varit Made in USA.

  • Ett farligt och ökande underliggande problem är att media allt mer kontrolleras av olika krafter och politiker/regeringar som vill styra samhället i en egen riktning. Svenska statliga media har fått beskattningsrätt för att överleva och är inget annat än ett språkrör för staten. MSM är på samma sätt ett språkrör för USA och den djupa staten. Man underhåller dessutom en mängd propagandakanaler, typiska är. Gatestone Institute, Amnesty, Human Rights, Radio Free Asia, Radio Liberty, Radio Free Europe, Freedom House, Civil Right Defenders, NED, osv. Samtidigt går man till otroliga ingripanden för att tysta alla oberoende media eller de som har avvikande åsikter. Läser man måste man vara väldigt medveten om syftet och vem som ”talar” och det betyder att man måste läsa olika källor, något som svenska MSM försöker förhindra med krav på inloggning. Andra bra källor är Sputnik, RT, Peoples, China Daily och China org. SCMP har en hel del nyttigt, men anses i grunden vara Peking fientlig. Global Reserach har mycken nyttig information.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here