De VITA hycklarna – som tappade- HJÄLMARNA

12
3589

 

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för två år sedan och idag” återpubliceras denna artikel. När ska MSM-media ta frågan om Vita hjälmarna seriöst?

Sedan artikeln först publicerades har här flera artiklar publicerats i denna fråga. Här den senaste: DN rentvättar ledare för terroristanknutna “Vita Hjälmarna”.

Denna artikel har skrivits av Lars Drake, och publicerats i Synapze. De VITA hycklarna – som tappade- HJÄLMARNA Jag har även publicerat en annan viktig artikel av honom. MSB: Ryssland försökte inte påverka det svenska valet

Jag återpublicerar artikeln och lägger sedan till adresser till några av de artiklar om de Vita Hjälmarna som jag själv publicerat.

 


De VITA -hycklarna som tappade- HJÄLMARNA

De Vita Hjälmarna har nyligen granskats på ett möte i FN som hölls på initiativ av den ryska FN-delegationen. Där framfördes skarp kritik från några experter. De Vita Hjälmarna, som fått en Oscar och Right Livelihood-priset, har nästan helgonförklarats i Väst, men blir allt mer grundligt avslöjade för vad de verkligen är och har gjort. Länken innehåller en video på drygt 1 timme och 20 minuter från mötet i FN. (1)

De Vita Hjälmarna grundades av en pensionerad engelsk militärofficer och har finansierats av bl.a. Storbritannien, USA och Danmark, tre av de sju västerländska länder som flygbombat i Syrien de senaste åren utan stöd i FN:s Säkerhetsråd. Att de bevisligen gjort propagandafilmer om arrangerade ”räddningsinsatser” och ”kemgasattacker” gör inte saken bättre. Inte heller att de verkat inom terroristkontrollerade områden i Syrien. De är intimt hopkopplade med Al Qaida-anknutna gruppen Al Nusra (som för övrigt bytt namn mer än en gång) och har sysslat med organhandel.

Det har gjorts över hundra intervjuer med personer som varit med i eller kommit i kontakt med de Vita Hjälmarna som vittnat om deras falska verksamhet.

Naturligtvis har kritiken mot de Vita Hjälmarna tagits upp av Västmedier, men då främst som ett exempel på en rysk propagandakampanj. Kritiken har dock kommit från några experter i Väst – långt innan ryska medier lyft frågan. Det normala hyckleriet med andra ord.

Det kan vara intressant att notera att reportern, Claus Relotius, som nyligen avslöjades med att fabricera minst fjorton artiklar för den tyska tidningen Der Spiegel, bl.a. bidragit till att ge en falsk bild av det som skett i Syrien. En artikel han till och med fått ett pris för i Tyskland handlade nämligen om en av de saker som i Väst uppfattats som den utlösande gnistan för kriget i Syrien. Den innehöll en påhittad berättelse om en pojke som påstods ha klottrat slagord i Daraa. Få berättelser om Syrien har spritts så mycket. (2)

Mer detaljer om kritiken som framfördes på mötet i FN mot Vita Hjälmarna finns inlägget på Geopolitics av Eva Bartlett. (1) En samlad sågning av Vita Hjälmarnas falskhet har gjorts av Jan Öberg. Länken innehåller även den video från de Vita Hjälmarna som visar en uppenbart arrangerad inspelning. (3)

1 Geopolitics.co

2 The Guardian

3 Transnational

Andra artiklar om Vita Hjälmarna.
Vita hjälmarna medger att de arrangerade en falsk gasattack i Syrien – Assad fick skulden.
USA och/eller Turkiet förstör vetefält i Syrien, som hindras att bekämpa COVID-19 pga. USA:s & EU:s hårda sanktioner.
Stöd petition till FN från civilsamhället i Syrien för att få bort de olagliga sanktionerna i coronatider
Lämna Syrien i fred! Upphäv sanktionerna i Coronatiderna!
Upphäv Sveriges olagliga sanktioner mot Syrien!
EU förlänger hårda sanktioner mot Syrien, som leder kamp mot terrorismen. IS-terrorister gläds.
Gasattacken i Douma i Syrien våren 2018 var arrangerad säger ledande USA-expert.
OPCW har manipulerat uppgifter om gasattacken i Douma.

“Gasattacken i Douma” – lögner för ett krig.
Inte heller OPCW menar att Syriens regering orsakat gasattack.
Medier i Väst attackerar kritiken mot de kontroversiella Vita hjälmarna
White Helmets – al-Qaidas skyddslingar fick Right Livelihood-priset. Får de Nobels fredspris?
TV2 visar ”The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna)
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?
Falsk rapport om gasolyckan i Khan Sheikhoun av läkare från UOSSM som utbildar White HelmetsLäkare utan gränser finns inte i Syrien, återger bara terroristvännen White Helmets uppgifterI White Helmets högkvarter i Aleppo fanns al-Nusras och ISIS’ emblem

Föregående artikelLyssna på Radio Krokodil! – som inte handlar om krokodiler
Nästa artikelSveriges försvarsminister önskar en riktigt God Jul

12 KOMMENTARER

 1. Al Jazeeras video om hur Israel räddade 800 terrorister.

  https://www.youtube.com/watch?v=ktMQeITotCg

  Som bekant har ISIS attackerar aldrig Israel.

  https://www.globalresearch.ca/israel-evacuated-alleged-mossad-linked-rebel-commanders-during-humanitarian-white-helmet-rescue/5648476

  Israeliska krypskyttar dödar ett 4 årigt barn!
  https://21stcenturywire.com/2018/12/31/exclusive-4-year-old-killed-by-israel-interview-with-family/

  Det är tyst från västmedia som säger sig försvara den “regelbaserade ordningen” – den som passar sionisterna vill säga.

 2. ”Största möjliga tyssstnad” som cirkuschefen sade. Organhandel var inkomstkälla även för terrornätverken i Kosovo, landets ”befriare”.
  Spiegeljournalisten som avslöjats är toppen på isberget. Spiegel har varit fullt av disinformation sedan tidskriften grundades. Men det är alltid bra om det kan konkretiseras som i fallet Relotius.

  Flera disinfomationsnätverk har avslöjats på sistone. ”Integrity Initiative” i England som underordnats något som kallar sig för ”Institute for Statecraft”. Den förstnämnda är kopplad till kampanjer mot Ryssland, däribland Skripal-affären. Vilket osökt leder till misstanken att hela operationen var planlagd från början, i stället för något som inträffade och som man passade på att utnyttja.

  Christopher Steele kan ha begått ett ödesdigert misstag då han i Trump-dossiern nämnde namnen på ett par ryska affärsmän. Dessa har blivit förbannade och har stämt Steele i London och nu befinner han sig i knipa. Han har redan medgett att hela historien om RussiaGate har sitt upphov hos demokraterna.

  De mångomtalade ryska botsen har visat sig inte komma från Ryssland överhuvudtaget utan har varit Made in USA.

  • Ett farligt och ökande underliggande problem är att media allt mer kontrolleras av olika krafter och politiker/regeringar som vill styra samhället i en egen riktning. Svenska statliga media har fått beskattningsrätt för att överleva och är inget annat än ett språkrör för staten. MSM är på samma sätt ett språkrör för USA och den djupa staten. Man underhåller dessutom en mängd propagandakanaler, typiska är. Gatestone Institute, Amnesty, Human Rights, Radio Free Asia, Radio Liberty, Radio Free Europe, Freedom House, Civil Right Defenders, NED, osv. Samtidigt går man till otroliga ingripanden för att tysta alla oberoende media eller de som har avvikande åsikter. Läser man måste man vara väldigt medveten om syftet och vem som ”talar” och det betyder att man måste läsa olika källor, något som svenska MSM försöker förhindra med krav på inloggning. Andra bra källor är Sputnik, RT, Peoples, China Daily och China org. SCMP har en hel del nyttigt, men anses i grunden vara Peking fientlig. Global Reserach har mycken nyttig information.

 3. Wikipedia Om Vanessa Beeley Som vitnade i säkerhetsrådet: Översatt från engelska-Vanessa Beeley är en brittisk aktivist och bloggare. Hon är känd för att dela med sig av konspirationsteorier och desinformation om det syriska inbördeskriget och om den syriska volontärorganisationen White Helmets
  Antar hon är en av de journalister som har forskat mest i hjälmarnas verksamhet

 4. Vitas hjälmarna är en del av den massiva amerikanska propaganda maskinen, och den indoktrinerande flödet av propaganda levereras via MSM och Public Service. Det är inte bara Claas Relotius som levererar falska påhittade nyheter, det är lika mycket MSM som Bonniers DN och DI, jag har kommit på dom åtskilliga gånger. Dessutom levererar Public Service förfalskad Relotius journalistik. När jag gjorde en anmälan i december till Granskningsnämnden gjorde dom fyra försök att inte behöva ta upp den alls med olika motiveringar som att det är bara ljud och TV sändningar via radiovågor som kan granskas. När jag läste lagen för deras jurist granskade dom, men avslog anmälan. Det är inte bara media bilden av Syrien som är grovt förfalskad, det gäller lika mycket Kina och flera andra plaster. Man utgår hela tiden från grunden att utmåla världen från den amerikanska propagandabilden.

 5. Jag vet nog vad Wikipedia är. Men jag har inte tidigare sett en så total förvridning av verkligheten.

  • Wikipedia är numera integrerad i den amerikanska propagandamaskinen, liksom MSM och Public Service media. Dessutom har dom nu satt i system att stänga ner allt som ifrågasätter makteliten som SwebbTV, Swegot, Granskning Sverige, och kommentarskolumnerna censureras hårt så långt möjligt. Det bästa vi kan göra är att fortsätta höja trycket.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here