DN rentvättar ledare för terroristanknutna ”Vita Hjälmarna”.

23
2671

I Studio DN 18 december: ”Vita hjälmarna bedrev ett enormt räddningsarbete i Syrien” i DN i lördags finns en artikel av Erik Ohlsson om grundaren av ”White Helmets” som visat sig vara en terrorist(anknuten) organisation. Det senare är väl känt sedan några år och har även beskrivits på denna blogg. Inte ett ord om detta DN

Erik Ohlsson hyllar ”Vita Hjälmarna” (”White Helmets”) liksom Le Mesuriers svenska änka Emma Winberg

DN skriver bland annat;

* James Le Mesurier skapade hjälporganisationen Vita hjälmarnas världsrykte under kriget i Syrien – men drevs i döden. DN:s Erik Ohlsson berättar hans historia.
* James Le Mesurier var en brittisk före detta militär. 

* Vita hjälmarna är en civil räddningsorganisation som verkar i de områden i Syrien som inte är kontrollerade av regimen, utan av den väpnade oppositionen som brukar kallas för rebellerna.

* James Le Mesurier tog sitt liv. Hans änka Emma Winberg säger att ingen riktig fred kan nås förrän president Bashar al-Assad är borta. Vad talar för att det skulle hända?

Erik Ohlsson, DN svarar: Ingenting just nu. De facto har han vunnit kriget, men han har inte vunnit freden som Syriens sändebud Staffan de Mistura sa. Det är ingen i väst som vill ha med honom att göra, så han får ingen hjälp att bygga upp landet. Syrien är i en enorm ekonomisk kris. Det finns fortfarande motståndsfickor inom IS och Turkiet är inne på Syriens territorium. Det är en massa omständigheter som gör att det är ingen varaktig, beständig fred som råder i Syrien. Det skapar stora problem och potentiella nya, kanske värre, konflikter.

Redaktörens kommentar: USA har satt upp militärbaser i nordöstra Syrien, stjäl Syriends olja och vill hindra återuppbyggnad av Syrien enligt USA:s Syrienansvarige diplomat. Vad vill USA uppnå i Syrien? USA-ambassadör: “Förstöra”. Sverige bidrar tillsammans med USA och andra EU-länder till mycket hårda sanktioner enligt FN, vilka sannolikt dödat många tusen oskyldiga. FN-chefen vädjade i våras till alla stater att upphöra med sanktioner i Coronatider. Detta struntar de ansvariga politikerna i. Både Sverige, EU och USA fortsätter denna olagliga folkrättsvidriga verksamhet.
Erik Ohlsson nämner ”En massa omständigheter”. Detta utgörs främst av styrkor från Turkiet, USA och dessa länders stöd till terrorister.Starka bevis för att USA stödjer ISIS och al-Qaida sedan åratal?
USA startar nya dödliga sanktioner mot Syrien. Vad gör Sverige? Om desinformation i Agenda.
Framgångsrika dödliga sanktioner av USA, EU, Sverige mot Syrien.
Sverige, USA & Co – upphäv de dödliga sanktionerna så att Syrien kan ta hand om Coronasjukdomen!
USA angriper i nordöstra Syrien och stjäl landets olja. Vad skriver media?


Vem var James le Mesurier?

James Le Mesurier var en tidigare brittisk militär underrättelseofficer som deltagit i några av de mest tvivelaktiga Natointerventionerna, bland annat i Bosnien och Kosovo, Irak, Libanon och Palestina. Vita hjälmarna bildades 2013 och saknar bakgrund och reell förankring i Syrien.

* Grundaren av Vita Hjälmar (VH) stal från organisationens kassa och använde pengarna för att öka sin lön och betala för sitt eget bröllop. Detta anges i en nederländsk rapport sommaren 2020, vilken publicerades i tidningen de Volkskrant. Artikeln heter ”Den svarta sidan av de vita hjälmarna”. Fast den svarta sidan av denna organisation är betydligt större än grundarens förskingring.

Några dagar innan han hittades död i Istanbul, hade James Le Mesurier medgett att han hade bedragit Mayday Rescue, organisationen som kontrollerade ekonomin för de Vita Hjälmarna. Enligt de dokument som den nederländska tidningen såg hade Le Mesurier hade han förfalskat kvitton för 50 000 dollar. Förutom att betala själv en lön på 24 000 euro i månaden, eller 250 000 svenska kronor, använde han pengarna från VH för att betala för ett överdådigt bröllop för sig själv och ge lån till sin nya fru, den tidigare diplomaten Emma Winberg, som är anställd som strategidirektör på Mayday Rescue. Paret Le Mesurier & Winberg hade tre bostäder: En lägenhet i Amsterdam till ett värde av 1,6 miljoner euro, en lägenhet i Istanbul och en ottomansk villa på en ö i Bosporen.


Västländer finansierar Vita hjälmarna.

Detta var pengar som till stor del kom från västerländska skattebetalare. Över 85 procent av Vita Hjälmarnas pengar kom från regeringar i bland annat Nederländerna, Tyskland, Storbritannien och Kanada. Enligt en rapport från det nederländska utrikesministeriet 2018 fick White Helmets 127 miljoner dollar från 2014 till 2018. Rapporten kom till stånd inför BBC-rapporten ”Jihadi’s You Pay For” där det sägs att pengar från väst hamnade hos terroristorganisationer.

Enligt andra uppgifter stöds White Helmets bl.a. av USA:s utrikesdepartement med 23 miljoner dollar, dvs 200 miljoner kronor och får också stöd av USAID, Storbritanniens Conflict, Stability, and Security Fund , och regeringarna i NATO-länderna Danmark, Nederländerna och JapanMer om Vita Hjälmarna (White Helmets).

 • Raed Saleh, som leder White Helmets, föreslår en ”flygförbudszon» över Syrien , vilket verkligen skulle gynna terroristerna.
  I sin marknadsföring använder White Helmets falska videor om barn som räddats: (http://www.globalresearch.ca/the-us-uk-financed-white-helmets-humanitarian-organization-fake-syria-child-rescue-videos/5528871).


• Om White Helmets se denna video! https://youtu.be/5k6hSS6xBTw
Professor Marcello Ferrada de Noli, ordförande i organisationen SWEDHR (Swedish Doctors for Human Rights) har i två artiklar i The Indicter Uppdaterade bevis för att White Helmets utför falska ”livräddande” insatser på barn, och för oacceptabla medicinska åtgärder och Indicter 6 March påvisat att Vita Hjälmarna utför hälsovådliga insatser på barn som förefaller vara livlösa eller medvetslösa. Detta har rapporterats i media i flera länder och även i FN:s säkerhetsråd.

 • I en artikel av Tony Cartalucci med titeln ”Fake News Alert: CNN Finally Admits “White Helmets” Staged Fake Video” framgår att CNN och White Helmets bad om ursäkt för publicering av falsk video.

 • Nedanstående film på drygt 7 minuter visar bilder från fransmannen Pierre Le Corf på vandring i Aleppo efter befrielsen. Han har bott i staden i ett år. Man ser hur White Helmets högkvarter ligger vägg i vägg med al-Nusras högkvarter. Inne i White Helmets högkvarter finns inte bara deras logga utan också symboler för al-Nusra och även för Daesh (IS/ISIS). Om nu någon tvivlade på dessa organisationers väl belagda samarbete.
 • White Helmets fick Right Livelihood-priset 2016 och nominerades till Nobels fredspris.
 • White Helmets hyllas av talesman för Jabhat Fateh al-Sham, f.d. al-Nusra (al-Qaida i Syrien). Terroristorganisationen al-Nusra hyllar White Helmets 

Två videor om White Helmets, av kvinnliga reportrar

 

White Helmets är trots hjälpinsatser främst ett slags alibi för kriget mot Syrien av USA och allierade samt terrorister.


* White Helmets framträdde vid ett seminarium i Stockholms 24/11 2016.

Jag publicerar Christer Lundgrens referat från detta seminarium.

”Vid Utrikespolitiska Institutets (UI) möte ”Vita hjälmarna i det syriska infernot” idag fick organisationens företrädare svara på flera skarpa frågor.
Vita hjälmarna, som officiellt kallar sig ”Syriens civilförsvar”, ska i morgon tilldelas Right Livelihood-priset ”för sitt utomordentliga mod, medlidande och humanitära engagemang i räddandet av civila från det syriska inbördeskrigets förstörelse”.

Vid Utrikespolitiska Institutets möte företräddes organisationen av sin chef Raed al Saleh. I panelen fanns UI:s företrädare Per Jönsson och Bitte Hammargren. Moderator var UI:s direktör Mats Karlsson.
Efter att organisationen presenterat sig, inledde Per Jönsson med att be Vita hjälmarna kommentera tre kritiska frågor som ställts i sociala media:
1. Vita hjälmarna säger sig vara politiskt och religiöst opartisk, men dess finansiering kommer huvudsakligen från USA, Storbritannien och andra Nato-länder. Ser ny detta som ett problem för er trovärdighet?
2. Varför verkar organisationen bara i terroristkontrollerade områden?
3. Hur kommenterar ni de videofilmer som tyder på att Vita hjälmarna stöder terroristorganisationen al-Nusra och rent av medverkar i avrättningar av fångar?

Bitte Hammargren var mer okritisk och citerade ”en bekant” som sagt att Vita hjälmarna är den enda organisation i Syrien som man kan lita på.
Raed al Saleh gjorde sitt bästa för att framställa Vita hjälmarna som en humanitär och opolitisk organisation, men en fråga från publiken fick honom att tappa fattningen och utbrista i en lång harang mot president Bashar al-Assad, som han påstod var ”fiende till hela det syriska folket” (vilket strider mot såväl valresultat som opinionsmätningar och opartiska bedömare av läget i Syrien).
Flera frågor från publiken speglade skarp kritik mot Vita hjälmarna och indirekt mot att organisationen belönas med Right Livelihood-priset, men en företrädare för svenska utrikesdepartementet framhöll att Sverige officiellt har en positiv hållning till Vita hjälmarna även om Sverige inte tillhör de länder som hittills stött organisationen.”

Bland dem som passade på att träffa Raed al Saleh i samband med besöket var Sveriges dåvarande utrikesminister Margot Wallström.


Även ”filmvärlden” hyllar terroristorganisationen ”White Helmets.”

Filmen ”The White Helmets” fick våren 2017 en ”Oscar” (Academy Award) för bästa dokumentär –

SvT visar åter “The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna).

Tre artiklar om två andra filmer med liknande inriktning:
Oscarsnominerad film ”The Cave” som stödjer terroristerna i Syrien finansieras till mer än 50 % av svenska skattepengar…
Media lovordar terroristpropaganda – Syrienfilmen “Till min dotter” – “Hur man förnekar de verkliga offren för kriget i Syrien”
Media lovordar ännu en film om Syrien som är terroristpropaganda – filmen “Till min dotter”.

Läs gärna också The Veto – se hur CNN och andra media publicerar “fake news” om Syrien


Relaterat.

Vita hjälmarna medger att de arrangerade en falsk gasattack i Syrien – Assad fick skulden.
USA och/eller Turkiet förstör vetefält i Syrien, som hindras att bekämpa COVID-19 pga. USA:s & EU:s hårda sanktioner.
Stöd petition till FN från civilsamhället i Syrien för att få bort de olagliga sanktionerna i coronatider
Lämna Syrien i fred! Upphäv sanktionerna i Coronatiderna!
Upphäv Sveriges olagliga sanktioner mot Syrien!
EU förlänger hårda sanktioner mot Syrien, som leder kamp mot terrorismen. IS-terrorister gläds.
Gasattacken i Douma i Syrien våren 2018 var arrangerad säger ledande USA-expert.
OPCW har manipulerat uppgifter om gasattacken i Douma.

“Gasattacken i Douma” – lögner för ett krig.
Inte heller OPCW menar att Syriens regering orsakat gasattack.
OPCW rapport kvaddar uppgifterna från Vita hjälmarna, USA & Co om nervgasattack i Duoma, Syrien.
Falsk rapport om gasolyckan i Khan Sheikhoun av läkare från UOSSM som utbildar White Helmets
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Varning till president Trump från säkerhetsexperter i USA
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
IS och al-Qaida firar USA:s attack och går till angrepp i Syrien
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta

Föregående artikelLyckad manifestation för Assange och yttrandefriheten i lördags. Tal av ordförande för ”Reportrar utan gränser”
Nästa artikelAssange: Brev till Belmarshs fängelsedirektör från Kristina Hillgren, Stockholm och Jane Henderson, London
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

23 KOMMENTARER

 1. DN kan ev. känna sig tvungna att rentvätta krigsförbrytare och terrorister, eftersom den etniska rensning och krigsförbrytande imperialism, som DN ständigt vurmar för, har varit i maskopi med krigsförbrytarna i syfte att försvaga Syrien.

  Det kan även handla om stora summor pengar från extrema sekterister, som vill gynna sina bröder, d.v.s. de som har importerats till Sverige, eftersom vår regering förmodligen också är korrumperad.

  DN är i behov av pengar nu när läsarna överger dem och deras vilseledning. Vad är mer logiskt än att de då vänder sig till de herrar som strösslar med pengar i syfte att gynna en extrem form av sekterism?

  Det allra mest förvånande är väl kanske att inte fler läsare och bloggare överger dem och bojkottar dem totalt, för att läsa eller länka till eländet är ju faktiskt en slags krigsförbrytelse och terrorism det också, eftersom de stödjer sådant.

 2. Propagandan är ibland svår att känna igen. Den blir alltmer maskerar på ett skickligt sätt, men var så säkra, detta visar väl kristallklart tydligt att svenska media, MSM liksom Public Service, bara är USAs propaganda kanaler in i Sverige. I grunden har inte mycket ändrats sedan Tredje Riket. Tolka den i det ljuset. Även när det gäller Kina är den bild propagandan målat upp mycket grovt förfalskad.

  • Signaturen Kark W skrev ”Även när det gäller Kina är den bild propagandan målat upp mycket grovt förfalskad.”
   Det kan vi alla hålla med om! Den propagandabild som kinesiska media och informationskanaler förmedlar visar en grovt förfalskad bild av Kina.

   • Tyvärr för Andersl så finns det än mer grovt förfalskade mediabilder än Kinas och det är Israel och USA…Angående USA så håller den av media uppblåsta bilden att fullständigt haverera! Det är verkligen punktering av luftslottet nu och värre lär det bli! Inte ens den massiva propagandan kan längre dölja förfallet som pågår! Samma sak händer i Sverige med den av politiker uppblåsta Sverigebilden som helt omvärderas i utlandet! Allt faller samman inför våra ögon! Vården, skolan, rättsväsendet, polisen, ekonomin, invandringspolitiken, energipolitiken m.m allt är i snabbt förfall och handlingsförlamade politiker tillsätter bara nya utredningar för att slippa ta tag i problemen.

   • Nu är det så att jag bor ju i Kina och har bott och arbetat här större delen av mitt liv så jag kan göra jämförelser, och jag är mycket vittberest. Olika Sverige, i Kina finns lagar hur yttrandefriheten får användas, och att avsiktligt missleda, förfalska, vara ofullständig eller osaklig är straffbart. Det är inte som Sverige att alla övervakas, och säger du något i Sverige som den svenska regimen ogillar, då blir det ju direkt fängelse eller böter. I Kina finns en Granskningsnämnd som omfattar allt som publiceras, och den som bryter mot reglerna blir ombedd att rätta. Efter åtskilliga uppenbart medvetna överträdelser kan det bli fråga om böter eller fängelse. Framför allt uppvigling tolereras inte. Kina har haft en stökig och våldsam historia, men idag är det ett fredligt och harmoniskt samhälle men en obeväpnad polis som nästan aldrig behövs, en polis som är mycket omtyckt. Bilden Kinas media förtäljer är i stort helt korrekt.

    • ”säger du något i Sverige som den svenska regimen ogillar, då blir det ju direkt fängelse eller böter.” Kan du ge mig några exempel på detta.

     • Inte så svårt.
      https://www.friatider.se/kallade-socialtanter-vidriga-smapavar-och-lognare-doms-till-fangelse
      Kritiserade byråkrater och försökte fly landet. Ett års fängelse.
      Det finns över 500 domar med böter eller fängelse efter folk avslöjats med att hysa och uttrycka otillåtna åsikter, efter att ha blivit åsiktsgranskade av Thomas Åberg, Näthatsgranskaren.
      Aron Flam försökte man stoppa från att avslöja Sverige samarbete med nazisterna genom att använda upphovsrätten, men han klarade sig.
      Däremot de statligt sponsrade journalister förfölja, dreva, skända och till och med döda utan påföljd.

  • Jag får nog hålla med dig där, men meningen av ordet propaganda kommer från nazismen. Meningen från början var att innevånarna skulle få information så dom i demokratin skulle kunna fatta beslut. Jag har lyssnat på många av Josef Goebbels tal där han upprepar att ”aldrig igen kommer tyska folket att behöva vara utan propaganda” i ordagrann översättning. Sedan har ordet kommit att betyda att påverka och styra, som regel i bedrägliga avsikter. Innehållet brister ofta i saklighet, är avsiktligt ofullständigt, vinklat eller rentav falskt. Den sista meningen beskriver mycket väl MSM och Public Service i Sverige.

 3. https://www.anti-spiegel.ru/2020/deutschland-und-der-westen-verweigern-uno-resolution-gegen-nationalsozialismus-die-unterstuetzung/
  Se tavlan över omröstningen i länken.
  Ett annat märkligt ställningstagande i FN:s generalförsamling har sett dagens ljus. En resolution mot nazismen. Det har hänt förr att USA har funnit få vid sin sida. I regel har Israel dock ställt upp. Denna gång har USA endast ett land med sig och det är Ukraina.
  Förteckningen över nedlagda röster är lika intressant och kan sammanfattas som USA:s vasaller. Det är EU, Five Eyes, Japan och Sydkorea. Varken Tyskland eller Sverige vill ta ställning mot nazismen.
  Men där tar det slut, sedan har vi den stora majoriteten; Asien, Afrika, Latinamerika vägrar fjäska för USA och har tagit ställning. Bland dessa således även Israel.

  • Att Israel röstar JA till resolutionen i FN:s generalförsamling, det måste de göra. Det blir för pinsamt om de inte skulle göra det. Samtidigt stöder Israel nynazistiska Azovbataljonen med vapen. Aron Mate tycker att det är chockerande medan Max Blumenthal som han intervjuar angående detta, tycker inte att det är chockerande med tanke på Israels historia. Som alltid är dessa personer intressanta att lyssna till, så skickar med en länk till intervjun.
   Ett utdrag ur Sveriges Radio 13 juli 2018
   ”– Vi bör ta fram en lagstiftning som gör det möjligt att förbjuda nazistiska och rasistiska organisationer. Det utrymmet finns i regeringsformen i dag, att införa ett sådant organisationsförbud, säger justitieminister Morgan Johansson (S).”
   Samtidigt som våra politiker är rörande ense om att de skall stifta lagar mot nazistiska grupper som NMR, så stöder man med våra skattemedel Ukraina, så de har råd att beväpna Azovbataljonen..
   Det har ju visat sig att nynazisten växer sig starkare i Ukraina, och jag har sett videofilmer hur de slår med påkar och jagar romer , eldar upp deras läger medan ukrainsk polis står och ser på.
   Flera av NMR har stridit i Ukraina och haft befäl över svenska grupper som slogs mot rebellerna i Donbass. Ur SVT nyhetsarkiv:

   ”40-åringen från Sundsvall tillhör landets mest beryktade nynazister. Han är dömd för flera brott och åkte 2014 till Ukraina för att delta i nazistiska, Azovbataljonen. I den hade han befäl över en grupp svenskar.

   Den 40-årige Ukraina Soldaten har ofta figurerat i media. 2014 berättade han i en tidningsintervju att han som prickskytt skjutit ett 20-tal personer och det här har väckt frågor om hans aktiviteter i Ukraina. Frågorna har gällt misstankar om krigsbrott och det faktum att han dragit till sig intresse från svensk säkerhetspolis. Sundsvallsbon är sprungen ur den högerextrema vit-maktmiljö som ska hållas under uppsikt av säpo och han har kallats till samtal. Det här bekräftas inte av säpo men väl av honom själv.”
   Azovbataljonen har nazistiska symboler, gör hitlerhälsningar i sina demonstrationer, de ingår numera i Ukrainas reguljära arme, jagar romer och judar i Ukraina, vill ha en vit stat och är emot blandäktenskap.Azovbataljonen tillhör numera Ukrainas reguljära arme.
   Flera länder i EU har ofta förfasat sig över nazistiska grupper som uppstått i EU-länder, men om nazisterna strider mot Ryssland då blir de accepterade.
   Azovbataljonen ingår nu i Ukrainas reguljära arme, innan kuppen i Ukraina 2014, så var Azovbataljonen ej accepterad i Ukrainas reguljära arme.
   Vänsterpartiet har varit det parti som hårdast gått fram mot NMR, så jag skickade ett mail till alla riksdagsmän bl.a. även nuvarande partiledare Nooshi Dadgostar, med en förfrågan hur de ställer sig till att en miljard skattekronor går till Ukraina där man accepterat Azovbataljonen i sin reguljära arme. Fick inte ett svar av någon, urdåligt tyckte jag.
   https://www.youtube.com/watch?v=0txqZUjAp3s

  • Röstningen är väldigt intressant som du säger för den visar tydligt vilka länder som styrs av USA med hot om sanktioner eller andra åtgärder. Vi skall inte haka upp oss på namnet ”nazister” utan, som många har påpekat genom historien, lyssna inte på vad någon säger, iaktta vad dom gör. För den som läst historien, USAs agerande är nästan identiskt med hur nazisterna i Tyskland agerade förra seklet. Samma härskarkultur, samma enorma krigsmakt, samma massiva propagandamaskin, osv. Vi får väl hoppas att det slutar fredligare denna gång än då.

 4. Den här gången använder signaturen KW en artikel i publikationen Fria Tider om att en person ”Kritiserade byråkrater och försökte fly landet. Ett års fängelse.”

  Läser man artikeln så förstår man att kvinnan dömdes på grund av att hon grovt förolämpade tre kvinnliga socialsekreterare, inte på grund av hon kritiserade myndighetens handlande.
  Jag tror nog att man även i Kina skulle bli dömt om man gjort sig skyldig till denna typ av brott.

  Karl W:s referens till Aron Flam orkar jag inte kommentera.

  • Och inte heller orkar du kommentera de hundratals bötes- och fängelsedomar när vanligt folk, mest pensionärer, har uttryckt av regimen otillåtna tankar och åsikter. Om någon är förolämpad brukar normala människor kräva en ursäkt, men här blir det ett års fängelse. Det säger allt om Sverige av idag. Om du läser artikeln framgår det väl klart att den nu fängslade personen just kritiserade myndighetens handlande och att kraftfullt kritisera en myndighets handlandet ansågs vara en straffbar handling. Makteliten i Sverige anser uppenbart att underklassen ur massan istället bildligt skall gå ner på knä, tillbedja överhögheten och med mössan i handen tack för att ha blivit tillrättavisad av de som vet bättre. I Kina hade tanten bett att personen skulle uppföra sig bättre och hänvisat till högre chefer för att klaga på beslutet. Dessutom är Kina inte samma fascistdiktatur som Sverige har blivit. I Kina tar man inte barnen från mödrarna bara för att en byråkrat har åsikter om det.

   • Finns det verkligen hundratals bötes- och fängelsedomar när vanligt folk, mest pensionärer, har uttryckt av regimen otillåtna tankar och åsikter.

    • Nästan 150 domar hittills (Jan 2019)
     https://www.friatider.se/n-thatsgranskarens-skryt-n-stan-150-domar-hittills

     Näthatsgranskaren ska ha polisanmält 500 åsiktsbrott på nätet som hittills lett till över 200 fällande domar. (13 jan 2020)
     https://motståndsrörelsen.se/2020/03/13/naste-3-bemotte-tomas-aberg/

     2017 sköt antalet anmälningar om hets mot folkgrupp i höjden, då anmäldes 2225 fall. 2018 var vi uppe i 2508 fall!
     https://katerinamagasin.se/sa-har-nathatsgranskaren-tomas-aberg-gjort-forfoljelse-av-pensionarer-till-en-affarside/

     14 procent av de har gått vidare till åtal och ungefär sju procent till fällande dom.
     https://petterssonsblogg.se/2018/03/09/tomas-43-har-anmalt-670-oskyldiga-manniskor-som-nattroll-for-deras-asikters-skull/
     https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zLk7l4/tomas-43-har-anmalt-750-nattroll

     Totalt sägs det ha blivit över 500 fällande domar. Thomas Åberg tycks använda ett av de program som stals från CIA för sin hemliga massövervakning. Det är en bot som tar sig förbi inloggningen på till exempel Facebook och Twitter och skannar av och stjäl innehållet. Han har sedan ett affärssystem där han tjänar pengar på detta som en prisjägare, ”bounty hunter,” sedan drar han alla inför rätta som kritiserar honom och använder det som utpressning för att få dom att lämna över pengar. Betala eller försvara dig i en rättegång. Lamotte en av dem. De pengar han får in kan inte utmätas av kronofogden för att betala hans skulder som rapporteras vara 800,000. Thomas Åberg skulle dras inför rätta när han lät sina jakar svälta till döds, men höll sig undan delgivning tills brottet han anklagades för preskriberades. Allt han gör är lagligt, vilket verkligen skrämmer, dessutom har han fått stora anslag av skattemedel för att genomföra sin verksamhet. Allt finns i artiklarna. Att detta är lagligt och inte beivras av samhället och rättsväsendet virar väl hur långt Sveriges förfall har gått.

     • Jag noterar att Karl W refererar till nynazistiska källor för att underbygga sitt påstående. Avstår från försök till seriös diskussion i ämnet.

     • Oavsett skribentens ideologiska lutning går det faktiskt att kontrollera fakta för det är offentlig handling, och det är fakta som gäller, inte åsikter eller ideologi, inte ens som ursäkter för att ignorera fakta.

    • Det finns verkligen folk även på detta forum som helt missat hur illa läget är för det fria ordet i Sverige numera! Skrämmande!

     • Håller med, missbruket av det fria ordet är närmast groteskt i dagens Sverige. Allt fler länder har börjat agera mot missbruket. Den politiska agitatorn Ruhollah Zam, som dömdes för att ha uppviglat till upploppen i Iran där 25 personer miste livet, genom att använda det fria ordet maskerad som journalist, har avrättats i Iran. F.d. journalisten Can Dundar dömdes i sin frånvaro till 27 år och sex månaders fängelse för spionage och med hjälp till en beväpnad terroristorganisation i Turkiet, och har begärts utelämnad från Tyskland där han gömmer sig. Polen tar nu även i med hårdhandskarna mot USAs censur på webben och skyddar yttrandefriheten i Polen. Även Ungern har tvingats vidta åtgärder mot en journalistkår som blir alltmer maktfullkomlig och helt öppet försöker styra landets politiker och politik. Nyligen spred tre journalister på svenska Public Service falska rykten om tvångsarbete på Kinas bomullsfält och tillverkningen av munskydd, men fabriken hade inspekterats och godkänts av den svenska köparen, och bomullen skördas idag med maskiner, inte arbetskraft. Munskyddsfabriken har nog möjlighet nu att dra de tre journalisterna inför rätta i Kina, och säkra en fällande dom för ersättning in absenta. Snaran kring skurk-journalismen dras alltmer åt.

 5. Jag ställer samma fråga som Anders Romelsjö och tvivlar starkt på att Karl W kan presentera några som helst uppgifter som kan styrka hans påstående.

  • Mitt svar ovan. Åberg agerar helt laglig när han använder rättsväsendet för utpressning. Det gör även amerikanska storbolag mycket ofta. Det kallas ”legal intimidation” juridisk hotelse, och är helt lagligt. Ett företag eller person hotar med en dyr rättegång om inte offret betalar eller viker sig, raderar och dementerar. Det används ofta av stora media, även i Sverige. I Kinas rättsväsende är det inte accepterat, vilket speciellt har retat upp amerikanska företag. Ett exempel är Docenten,. 73-årige Jim Olsson, som stämde media för förtal. Media i Sverige har som bekant ett eget rättsväsende och det slutade med att Docenten dömdes att betala media skadestånd på omkring en miljon. Ett kristallklart meddelande i det. Vi, media och journalister, tolererar ingen kritik och att sägas emot.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here