EU förlänger hårda sanktioner mot Syrien, som leder kamp mot terrorismen. IS-terrorister gläds.

2
1714

EU har beslutat att förlänga sanktionerna mot krigshärjade Syrien, sanktioner som drabbar landet hårt. Detta är bara ett av skälen för att vända EU ryggen och inte legitimera denna frihetsbekämpande organisation, som också infört sanktioner mot Venezuela, och vars majoritet av länder erkänner den självutnämnde ”presidenten” Guadió, USA:s marinett, en landsförrädare som Quisling.
här

Enligt en rapport från FN hösten 2016 har dessa sanktioner orsakat stor skada. FN-rapporten., The Intercept och SANA

* På detta sätt bidrar EU till fattigdomen i Syrien, ledare i kamp mot terrorismen Syrien, som efter ändring av konstitutionen 2012 har lika många partier i parlamentet som Sverige har i riksdagen. EU sväljer som vanligt USA:s demonisering av Syrien. Utan belägg, skulle inte accepteras i den enklaste studentuppsats på en seriös universitetsinstitution. The Veto och Om tortyr och krigsförbrytelser i Syrien.

Vid Syriensolidaritets möte 25 november beslöt de närvarande att uppdra åt styrelsen för Syriensolidaritet, där jag ingår, att göra ett uttalande i linje med föreningens program och mötets innehåll. Vad händer i Syrien? Möte 25/11 kl 14. Två färska resor och möte med president al-Assad

Uttalandet har publicerats i Sydöstran. Sydöstran: Upphäv sanktionerna mot Syrien


UTTALANDET

USA har meddelat att landet nu lämnar Syrien. Det är inget frivilligt åtagande utan ett beslut betingat av nödvändigheten. En del av Syrien kontrolleras fortfarande av olika terrororganisationer och ockupationstrupper, men det är en tidsfråga innan hela landet är befriat.

Återuppbyggnaden av landet har redan inletts. I stora delar av Syrien är infrastrukturen förstörd efter snart åtta års krig. Sveriges radio har i flera reportage rapporterat från återuppbyggnadsarbetet, bland annat från Aleppo, som före angreppskriget mot Syrien var landets folkrikaste stad. Där råder nu fred men skadorna är stora på både vägar, elnät och på vattennät. Skadorna på vattennätet leder till att miljontals människor tvingas leva med undermålig och till och med hälsofarlig vattentillgång. En av orsakerna till att reparationerna av Aleppos vattenverk inte kan återställas till ursprungligt skick är brist på reservdelar som inte får levereras på grund av ekonomiska sanktioner.

Det är därför hårresande och skamligt att Sveriges stöder dessa sanktioner.

Enligt en 40-sidig rapport från FN hösten 2016 (Humanitarian Impact of Syria-Related Unilateral Restrictive measures) har sanktionerna mot Syrien orsakat stor skada. Sanktionerna och krisen i Syrien har destabiliserat varje sektor av syriska ekonomin. Till följd av sanktionerna har det blivit svårt att få tag på utrustning, läkemedel, medicinsk utrustning, mat, bränsle, vattenpumpar, reservdelar till kraftverk med mera. USA:s och EU:s sanktioner vara ”några av de mest komplicerade och långtgående sanktioner som något land någonsin ålagts”. Den beskriver ett komplext system med ”oförutsägbara och tidskrävande” finansiella restriktioner och licenskrav. Rapporten uppger att USA:s sanktioner mot syriska banker har gjort överföringen av medel till landet nästan omöjlig.

Vi menar att Sverige och övriga länder genast ska upphöra med de nuvarande sanktionerna. De är olagliga och står i strid med folkrätten, eftersom de ej baseras på beslut i FN:s säkerhetsråd.

Sverige bör genast upphäva de inhumana och olagliga sanktionerna mot Syrien!

Relaterat.
USA:s nya sanktioner mot Syrien och Iran motarbetar kamp mot terrorismen,
Upphäv sanktionerna mot Syrien – Uttalande av föreningen Syriensolidaritet.

Föregående artikelFörtrycket fortsätter i Palestina
Nästa artikelMadonna och andra sångare protesterar mot Israel under den alltid politiska Eurovisionsschlagerfestivalen
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

2 KOMMENTARER

  1. Vad skulle inte EUs politiker göra för att behaga marktjuvarnas enhet? Vi vet ju att dessa halshugga terrorister för ett jihad för israel. ISUS attackerar aldrig rasstaten israel, aldrig! Varför? Jo då Isis är egentligen förkortningen för Israel Secret Intelligente Services. Därför också fick/får halshugga terroristerna gratis vård av deras terrorbröder marktjuvar sionister som ockuperar Palestina.
    EU kan hålla på att förlänga sina sanktioner i evigheter. Faktum kvarstår att Syrien vunnit kriget och har grusat de lömska planerna som Väst/Israel/Saudi att stycka landet i bitar. Den antisionistiska motståndsrörelsen har vuxit sig starkt, medans USA/väst/israel/Saudi har blivit allt svagare. En viktig konsekvens av det hela är att utsikterna för marktjuvarna att bosätta sig i Palestina lovar inte gott. Marktjuvarna gör klokt i att återvända till de hålor de kröp ifrån alternativt få en stat av USA (Alaska eller Nevada t ex) och flytta dit.
    Sansade röster med samvetskval talar öppet om komplotten mot Syrien signerat marktjuvarnas springpojkar, de så kallade vita hjälmar

    https://21stcenturywire.com/2019/05/19/smart-celebs-roger-waters-susan-sarandon-pamela-anderson-question-official-story-on-douma-chemical-attack/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here