Lämna Syrien i fred! Upphäv sanktionerna i Coronatiderna!

2
1435
Syrien förstörelse 191112 efter Israels bombningar

Ulf Bjerén, medlem i föreningen Syriensolidaritet fick 17/3 en insändare publicerad i Sydöstran. Den får publiceras med benäget tillstånd av författaren. Lämna Syrien i fred!

* Ett flygblad med nästan samma text utdelades av yngre medlemmar av föreningen Syriensolidaritet på Soltorget i Stockholm 28 mars, med tillägg en rad om Coronan. Se nedan.

FN-chefen har uppmanat alla världens stater att upphöra med sanktioner och krig med anledning av Corona-pandemin. Vidare behålls de hårda sanktionerna mot Syrien av USA, Sverige och övriga EU. Men USA har i stället skärpt sanktionerna mot Iran och vidmakthåller hårda sanktioner mot Venezuela.

FN-chefens uttalande.


Lämna Syrien i fred!

Turkiet, USA och terrorister – ut ur Syrien!

Turkiet angrep Syrien i strid med folkrätt för att stödja terrorister i Idlib som har en IS-liknande ideologi. Detta sedan Syrien har inlett en framgångsrik offensiv i Idlib mot Väststödda, största terroristgruppen i världen, Hayat Tahir al-Sham.

Vid möte i Moskva 5 mars tvingades Turkiet till reträtt. Syriens framgångar stadfästes. Ryssland och Turkiet ska gemensamt patrullera viktiga områden och en stor motorväg tryggas. Situationen för civila förbättras och de kan lättare resa från Idlib in i Syrien under vapenvila. Kampen mot terroristerna fortsätter.

Kampen mot terrorismen leds av Syriens armé i samarbete med Ryssland, Iran och Hizbollah. Legalt enligt FN-stadgan, godkänt av regeringen i Syrien som faktiskt tagit viktiga steg mot demokrati och har flera partier i parlamentet.

Kriget är ett USA-angreppskrig enligt W Clark, presidentkandidat och f.d. Nato-ÖB. Angriparna har ansvar för 400 000 döda, fler skadade och på flykt!

USA har från början stött terrorister med pengar, vapen, utbildning och transporter enligt ledande politiker och militärer samt etablerad press i USA.
USA bedriver ett lågintensivt, högljutt krig mot IS för att motivera sin närvaro.
Och USA ockuperar 25 % av Syrien i samarbete med kurdiska SDF.
Nio år av krig mot Syrien ligger bakom enorma flyktingströmmar till Europa.

Enligt FN drabbas Syrien hårt av de olagliga sanktionerna från EU med Sverige.
Barn och vuxna dör i Syrien pga. sanktionerna och Väststödda terrorister!
Sanktionerna måste genast upphöra nu när Syrien fått Coronainfektioner.
FN:s generalsekreterare manade nyligen till att häva sanktionerna.

Föreningen Syriensolidaritets paroller.
Föregående artikelOenighet bland riksdagspartierna om svensk militär insats i Mali
Nästa artikelAtlantic Council låter en tidigare organisatör för ’anti-NATO weekend’ vit-tvätta ukrainska nynazister.

2 KOMMENTARER

  1. Jag håller helt med om att lämna Syrien i fred, men det gäller också Ryssland och Iran. Den ”lagliga hjälp” som dessa länder påstås ge Syrien är till dess blodstänkte dikatator ASSAD. Syriensolidaritet är tydligen ett verktyg för diktatorn och hans medskyldiga till övergreppen på det syriska folket.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here