Bill Gates lömska filantropi – Del 2

1
2559
Bill Gates - Photo: Dfid.gov.uk, CC BY 2.0
”Speaking ahead of the Gates Foundation’s Living Proof project launch with One International, the couple discussed their experience working on vaccines, malaria, education and reproductive health as well as the challenges of innovation, measurement of aid and the foundation’s role in developing countries”. – Bill Gates – Photo: Dfid.gov.uk,
CC BY 2.0

Denna långa artikel på Children’s health defense och på Globalresearch Bill Gates and Neo-Feudalism: A Closer Look at Farmer Bill. (Bill Gates och Neo-Feudalism: En närmare titt på Farmare Bill) av Robert F. Kennedy Jr har upphittats och översatts av docent Jan-Erik Gustafsson vid KTH. På grund av sin längd är den uppdelad i tre avsnitt. Jag är inte själv insatt i alla sakfrågor och kan därför inte bedöma all information.

Del 1 har publicerats Bill Gates lömska filantropi – Del 1, medan del 2 alltså följer nedan.

Jan-Erik Gustafsson skriver i mail till mig ”Jag tycker det är viktigt att ge den globala imperialismen ett ansikte, och alla har hört åtminstone talas om vem Bill Gates är, men vet inget om hans lömska verksamhet. Vanda Shiva som refereras till artikeln har jag lyssnat till på en mäktig solidaritetsmöte i Millau i södra Frankrike till stöd för fårbonden och senare EU-parlamenterikern José Bové när han ställdes inför domstol för att ha demolerat en McDonald restaurang och tidigare raserat ett genmanipulerad majsfält. Jag åkte tåg från Paris tillsammans med aktivister i Confederation Paysanne till Millau och deltog i den mäktiga manifestationen med ca 40 000 deltagare, en orolig upplevelse.  Efter hemkomst skrev jag en artikel om detta som finns publicerad i ett nummer av FiB 2000.”

Jag har också haft en doktorand, som några år efter disputationen, fick Bill Gates pengar för att kartera jordarter i Afrika, som en liten pusselbit i hans många imperialistiska projekt!” 

Ingress av Jan-Erik Gustafsson: Bill Gates betraktas med stor beundran och vördnad av den globala eliten, forskare och media, men är i själva verket en lömsk makthavare och kapitalistisk filantrop. Det framgår med all tydlighet i den kände människorättsadvokaten Robert F. Kennedy Jr artikel Bill Gates och Neo-Feudalism: En närmare titt på Farmer Bill först publicerad i Children Heath i februari.

År 2002 föreslogs Gates till hedersdoktor vid KTH med baktanken att KTH skulle få en större donation av datautrustning och programlicenser. Jag var då nyvald ledamot i KTHs fakultetskollegium, och protesterade mot valet. Det mottogs inte särskilt väl och jag fick göra en reservation till protokollet. Till fakultetens besvikelse kom den högdragne Gates inte till hedersdoktorsceremonin, så KTHs ledning fick senare tilldela honom utmärkelsen på ett centralt hotell i Stockholm. Vad jag vet fick inte KTH varken datautrustning och programlicenser.
I Kennedy Jr väl dokumenterade artikel framgår det att en av världens rikaste personer har använt sitt enorma kapital för att köpa upp inflytande i globalt viktiga institutioner, globala storföretag, och lobbyorganisationer, särskilt inom hälso- och läkemedelsbranschen samt jordbruks och livsmedelsbranschen.

Nyligen har Gates gjort sig till den störste ägaren av jordbruksmark i USA och köpt upp 242 000 hektar i ett stort antal delstater. Bill Gates och hans stiftelse är en av de mest drivande i den globala elitens vision av Den Stora Återställningen (The Great Reset ) efter covid-19, som nu förmedlas mer eller mindre utan motstånd över hela jordklotet. Kennedy Jr redogörelse för Bill Gates filantropiska kapitalism är skrämmande läsning som borde få alla ärliga demokrater att högljutt protestera.


Bill Gates lömska filantrop – Del 2

Genmodifierade organismer (GMO)

Gates missionärstro på teknologi som lösningen för alla människlig sjukdom, från matosäkerhet och sjukdomar till klimathälsa, förklarar hans tvångsmässiga marknadsföring av GMO. Gates nitiska GMO-avgudadyrkan och genredigerande teknik lämnar honom döv för bergen av peer-reviewed vetenskapliga bevis och varningar från agronomer, nutritionister, toxikologer och andra forskare som ifrågasätter deras säkerhet.

GMO-vacciner och läkemedel är grundpelarna i hans folkhälsovårdsföretag, och Gates finansierar forskning, utveckling och spridning av GMO som lösningen för varje jordbruksproblem. Han finansierade till exempel Emmanuelle Charpentier och Jennifer Doudna , de två CRISPR-kemisterna som vann Nobelpriset för genredigering 2020.

Gates var också en av de största aktieägarna i Monsanto – världens mest aggressiva promotor av GMO och bekämpningsmedel. Det centrala uppdraget för Gates Ag One är att ifrågasätta alla oberoende vetenskapliga och säkerhetsbedömningar i en blind brådska för att påtvinga mänskligheten Gates icke testade GMO, patenterade frön, syntetiska livsmedel och experimentella läkemedel.

Man kan förvänta sig att hans Monsanto-andel och hans partnerskap med bearbetade livsmedels- , kemikalie- och oljebolag diskrediterar Gates anspråk som folkhälsoförespråkare. Men Gates massiva investeringar i mediejournalistik (en nationell tidning i mars 2020 avslöjar att Gates Foundation har köpt Gates garantier för gynnsam täckning med 250 miljoner dollar i bidrag till media , inklusive NBC / Universal, BBC, NPR, The Guardian, Le Monde, Al Jazeera) och andra ”för att påverka nyheterna”, vilket har skyddat honom från den granskning och skepsis som media historiskt tillämpat på djävulska vinstprojektprogram och rangordnat hyckleri av maktgalna miljardärer.

Pengar talar och de miljarder som Gates och hans läkemedelspartners årligen serverar i offentlig och kommersiell journalistik har istället gjort Gates till medias högsta älskling. Han använder sina ”satellitresor” vartannan vecka i ledande kabel- och nätverksnyhetsshower för att visa upp sin fascinerande kraft för att leda softbollsfrågor och få vörnad från underdåniga värdar (med undantag av Norah O’Donnell ) inklusive Anderson Cooper (CNN), David Muir ( ABC), Ari Melber (MSNBC) och Chuck Todd (NBC), som tacksamt för fram hans vidlyftiga prognoser om ämnen som sträcker sig från folkhälsa till ekonomi och jordbrukspolitik.

Undvika statlig reglering

Gates rikedom och makt gör det också möjligt för honom att undvika regeringars ansträngningar för att reglera spridning av GMO. 2011, när Indien införde ett moratorium för Gates genetiskt modifierade Bt Cotton och Roundup Ready- grödor, flyttade Gates sin verksamhet till Bangladesh . När EU-domstolen beslutade att genredigerade organismer och genetiskt modifierade organismer måste regleras kraftigt för att skydda folkhälsan inledde Gates en lobbykampanj för avreglering i hela EU .

Gates använder för närvarande sina miljarder för att motverka attacker mot GMO och genredigeringslagar i många av de länder som har infört säkerhetsstandarder. När forskare och tillsynsmyndigheter gör gällande att tiden är nödvändig för att korrekt kunna bedöma säkerheten för genredigering och GMO, förklarar Gates att ”Tiden är fienden!”

År 2017 publicerade en tysk människorättighetsgrupp, Heinrich Böll Stiftung (HBS), bevis för en Gates hemliga kampanj för att undvika demokratiskt begränsningar av hans högriskgenmanipulationsexperiment. HBS släppte mer än 1200 e-postmeddelanden som gruppen erhöll enligt amerikanska lagar om frihet för information. Dessa dokument visar att Bill & Melinda Gates Foundation anlitade en skum Big Ag / Biotech-spion och propaganda för att sätta igång ett spioneringsattack som syftar till att korrumpera FN-tjänstemän och sabotera internationella ansträngningar för att förbjuda en djävulsk ny teknik som kallas ”gendrift” (eller genkraft).

Gendrift ligger i framkant inom genteknik, syntetisk biologi och genredigering. De är de valda verktygen för eugeniker och för dem som vill bygga den teknokratiska ”transhumana framtiden” som Gates och hans kumpaner i Silicon Valley kämpar för.

Forskare kan använda CRISPR-teknik för att redigera gener i en organisms kromosomer för att omprogrammera DNA för att stänga av de normala reglerna för genetiskt arv och ”driva” det artificiellt införda särdraget genom en hel befolkning och sprida det till alla kommande generationer. Förmågan att permanent ändra genomet hos en hel art gör att gendrift till det biologiska instrumentet för den slutliga makten.

Genredigeringsteknik kan underlätta Gates system för att skapa och patentera nya och förbättrade arter av växter och djur eller för att utrota arter som han ogillar. Ett av hans mål är att använda gendrift för att foga in ” självmordsgener ” för att utrota hela myggarter som sprider Zika eller malaria – ett mål för Target Malaria-projektet , i vilket Gates Foundation har investerat 40 miljoner dollar . Dr Anthony Fauci , en långvarig protegé och partner till Gates och en entusiastisk förespråkare för gendrift , sa till StatNews: ”Att bli av med dem skulle vara en välsignelse.”

Kritiker hävdar att gendrift utgör en existentiell biosäkerhetsrisk för mänskligheten på grund av förmågan att förändra eller eliminera hela arter och att katastrofalt förändra ekosystem. Gendrift är också det ultimata biologiska vapnet ; de mest sataniska hjärnorna i olika militära och underrättelsebyråer eftertraktar gendrift för att föda upp supersoldater eller för att prägla ”apokalypsgener”. Kritiker fruktar att nationer en dag kan använda ”folkmordsgener” för att utrota vissa raser eller oönskade egenskaper .

HBS: s Gendrifts filer avslöjar den amerikanska militärens ledande roll i utvecklingen av genteknologi. US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) har spenderat cirka 100 miljoner dollar på att undersöka gendrift. De andra primära gendrifts- investerarna är Dr. Faucis National Institutes of Health (NIH) och Bill & Melinda Gates Foundation, som har investerat 75 miljoner dollar i forskning på självmords- och fertilitetsgener.

Vid FN: s möte om biologisk mångfald 2016 (COP 13) 2016 i Cancun röstade 179 internationella organisationer, inklusive Heinrich Böll Foundation, för att FN inför ett globalt moratorium för gendrift. Motståndarna till denna teknik cirkulerade också ett brev , ”A Call for Conservation with a Conscience: No Place for Gene Drives in Conservation”. Miljöaktivister oroar sig för oavsiktliga konsekvenser om självmords- eller utrotningsgener hoppar över mellan arter.

E-postmeddelandena från gendriftsanhängare avslöjar att som reaktion på COP 13-upplösningen anställde Gates Foundation ”Emerging Ag ”, en skum spionageorganisation med egna förvecklingar med Big Pharma och Big Ag, för att sabotera och stänga den mångsidiga och förenade internationella koalitionen som motsätter sig gendrift.

Gates Foundation gav Emerging Ag 1,6 miljoner dollar för att ”rekrytera en hemlig koalition av akademiker för att manipulera FN: s beslutsprocess över gendrift.” E-postmeddelandena avslöjar att Gates kampanj var en del av miljardärens plan att ” slå tillbaka mot förespråkare för ett gendrift moratorium.” Emerging Ag mobiliserade i hemlighet cirka 65 påstådda ”oberoende forskare ” för uthyrning – ”Biostitutes”, i branschens allmänna språk – och offentliga tjänstemän till en expertgrupp online, FN: s CBD-onlineforum för syntetisk biologi . En ledande befattningshavare i Gates Foundation gav dessa oärliga personer dagliga instruktioner om hur man saboterar regler, undergräver vetenskapen, diskrediterar förespråkare, korrumperar processen och undergräver demokratin.

För att främja sin kampanj finansierade Gates samtidigt en rapport från 2016 av US National Academy of Sciences som stöder gendrift. DARPA samfinansierade vittvättssrapporten med Gates Foundation. Som The Guardian noterade efter lanseringen av NAS-rapporten:
”Samma amerikanska försvarsforskningsbyrå (DARPA) som betalade för NAS-studien har gjort det känt att de alla satsar på gendrift och utveckling av” robusta ”syntetiska organismer. Det finns goda skäl att vara orolig. ”
Som Jim Thomas från ETC-gruppen konstaterade : ”Det faktum att utveckling av gendrift främst finansieras och struktureras av den amerikanska militären väcker alarmerande frågor om hela detta område.”

Som ett led i sin samordnade kampanj med Emerging Ag manipulerade Gates Foundation tre medlemmar, som var under Gates kontroll, i den relevanta FN-expertkommittén, känd som AHTEG (Ad Hoc Technical Expert Group) om syntetisk biologi. Gates och Emerging Ag var framgångsrika och FN sänkte moratoriet.

Gates-stiftelsens roll, avslöjat i gendriftsfilerna, när det gäller att undergräva miljörörelsens kampanj mot denna farliga teknik bekräftar Gates och hans stiftelse som en oseriös kriminell kartell med förakt för processer, demokrati, vetenskap, lagar, allmänheten, folkhälsan och mänsklighetens säkerhet.

Kemisk krigföring mot människors hälsa

Det finns bevis på vilken typ av industriellt odlade och bearbetade livsmedel som Gates gynnar, som en ledande syndare till de kroniska sjukdomsepidemierna som är förödande för människors hälsa och som försvagar barn över hela världen.

Världens mest populära GMO fungerar så att de underlättar sprutning av bekämpningsmedel i luften. Monsantos teknik för att införa gener för att göra jordbruksgrödor resistenta mot ogräsdödande gifter gör det möjligt för Big Ag att avskeda markbaserade lantarbetare och ersätta dem med flygplan (eller drönare) som fyller landskap (och mat) med aerosoliserade toxiner som glyfosat och neonicotinoider .

Sedan spridningen av kemiska bekämpningsmedel påbörjades under 1940-talet har mer än hälften av de amerikanska sångfåglarna försvunnit, de flesta av världens bin- och insektspopulationer har kollapsat och kroniska sjukdomar i Amerika har ökat 54% i fas med ökad användning av bekämpningsmedel.

Som Vandana Shiva påpekat, ”Gates har förklarat kemisk krigföring med hans besatthet för bekämpningsmedel och herbicider inte bara mot naturen utan mot vår kropps metaboliska system och symbiosen i tarmmikrobiomet och hans kampanj för att få mänskligheten att acceptera GMO.”

Syntetiska livsmedel: soylent ’Gates’

”Kost, injektioner och ålägganden kommer att kombineras, från en mycket tidig ålder, för att producera den typ av karaktärer och övertygelser som myndigheterna anser önskvärda, och all allvarlig kritik av den rådande makten kommer att bli psykologiskt omöjligt.” – CIA-propagandisten Bertrand Russell, en förespråkare för en världsregering, diktatur och uppifrån och ner kontroll av massorna av en privilegierad oligarkisklass ( 1952 ).

Bertrand Russell, 1957.

Gates makt-, vinst- och kontrollagenda verkar vara drivkraften i hans engagemang för att syntetisera så kallade ”transhuman” laboratoriemat och hans massiva investeringar i tillverkning av bearbetade livsmedel.

Gates kallar syntetiskt kött ”matens framtid.” Han har investeringar i företag som tillverkar växtbaserad kyckling, ägg och andra som gör mat från insekter. Gates äger patent eller har patent på över 100 djurtyper, från kyckling till fisk. Han investerar stort i Motif FoodWorks, ett företag som tillverkar en mängd olika syntetiserade laboratoriemat och ingredienser. Han grundade Breakthrough Energy 2015 tillsammans med sina miljardärkompisar Jeff Bezos, Michael Bloomberg och Mark Zuckerberg – den så kallade ”Pandemic Profiteers Club.” (Amerikanska miljardärer har ökat sin förmögenhet med 1,1 biljoner dollar sedan låsningstiden började, medan antalet fattiga amerikaner växte med 8 miljoner .)

Detta samarbete har stora insatser i Beyond Meat, som de äger tillsammans med Tyson Foods och Cargill. Beyond Meat gör växtbaserad GMO och bekämpningsmedelsbelagd kyckling tacos. Gates och hans Billionaire Boys Club har också stora positioner inom Impossible Foods , som använder värme och tryck för att producera syntetiska hamburgare och bratwurst från GMO-soja . Labresultat visar att företagets imitationskött innehöll glyfosatnivåer 11 gånger högre än sin närmaste konkurrent. Seth Itzkan från Soil4Climate skrev :

”Omöjliga livsmedel (Impossible Food) bör verkligen kallas ’omöjliga patent’. Det är inte mat; det är programvara, immateriella rättigheter – 14 patent, faktiskt i varje bit av Impossible Burger. Det är IFood, nästa mördare-app. Ladda bara ner din smak. Detta är det troliga budskapet till Bill Gates, deras överinvesterare. ”
En annan av Breakthroughs satsningar är Memphis Meats , som formulerar en konstruerad köttliknande vävnad på ett substrat av kalvblod. En upphåsad Bloomberg förutspår att intäkterna av syntetiskt kött kommer att uppgå till 3,5 miljarder dollar år 2026 .

I juni 2020 investerade ”Breakthrough Bros” 3,5 miljoner dollar i Biomilq , ett företag som producerar syntetisk bröstmjölk från ”odlade humana bröstkörtlar och epitelceller.” Gates har inte förklarat om mjölken kommer att innehålla moderns antikroppar – närvarande i äkta modersmjölk – som fungerar för att skydda spädbarn från smittsamma sjukdomar, eller om de kommande generationerna av Biomilq-barn kommer att behöva förlita sig på ytterligare batterier av Gates ’GMO vacciner.

Inte imponerad konstaterar Vandana Shiva att Bill Gates ”vill beröva oss goda, hälsosamma proteiner och fetter och få oss anslutna till hans syntetiska lab-odlade skräp.”

Gates är skaparen och den största givaren till FN: s dotterbolag, GAVI, en falsk global institution som han skapade för att driva sina djävulska kemiska, medicinska och livsmedelsinnovationer och genomföra skurkaktiga vaccinexperiment på afrikaner och indianer. Sedan 2014 har FN: s livsmedels- och jordbruksorganisation FAO , finansierat av Gates Foundation med nästan 850 000 USD, kraftigt drivit på för användning av insektsprotein – särskilt för de fattiga. GAVI karakteriserar getingar, skalbaggar, syrsor och andra insekter som ”underutnyttjade” matkällor.

I Gates anda är GAVI optimistisk att skalbaggar snart kommer att bli ett viktigt kosttillskott för fattiga och undernärda barn.
Kanske i väntan på den lyckliga dagen har Gates Foundation investerat i ett sydafrikanskt företag som tillverkar ätbart protein från odlade larver. Företagets fabrik rymmer en miljard flugor och producerar 22 ton larver dagligen som betar på slakteri-, kommunalt- och hushållsavfall. Eftersom marknaderna fortfarande är omogna för larver som mänsklig mat, säljer Gates sin larv-måltid till fabriksköttverksamhet som ägs av Gates partner, Tyson Foods, för att mata burfångna kycklingar och till storskaliga fiskodlingar, som ägs av Unilever, en multinationell värd $ 58 miljarder dollar, som både är en affärspartner för Gates och en bidragsmottagare av hans märkliga offentliga välgörenhet.

Som vanligt har Gates också mobiliserat de internationella byråer som han kontrollerar och de stora företag som han samarbetar med för att driva sin falska matagenda inklusive, särskilt The Gates-finansierade World Economic Forum (WEF), som samlar världens miljardärer i Davos varje år för att planera och konspirera mänsklighetens politiska och ekonomiska framtid.

WEFs ordförande, Klaus Schwab , är författaren till den inflytelserika boken , ”COVID-19: The Great Reset”, som WEF tydligen har skickat till de flesta av världens valda politiker ochtjänstemän, ner till provinschefer .

Schwab hävdar att mäktiga personer borde använda COVID-krisen för att införa auktoritära kontroller, genomgripande övervakning, förtryckande nya ekonomiska modeller och en världsregering för en undfallen, livrädd och eftergiven mänsklighet. Den stora återställningen (The Great Reset) är WEFs plan att efter COVID-19-pandemin återuppbygga en ny systematisk kontrollerad ekonomi.

Schwab och prins Charles presenterade ”The Great Reset (Den stora återställningen)” vid ett WEF-toppmöte i maj 2020. Det är en vision att föra världen till en totalitär och auktoritär övervakningsstat manipulerad av teknokrater för att hantera traumatiserade befolkningar, och för att flytta rikedom uppåt och tjäna en elit av miljardäroligarkers intressen. För att ”återställa” den globala livsmedelspolitiken har WEF främjat och samarbetat med en organisation som heter EAT Forum , som beskriver sig själv som ”Davos för mat.”

EAT: s medgrundare är Wellcome Trust , en organisation grundad, finansierad av och strategiskt kopplad till vaccintillverkaren GlaxoSmithKline, där Gates har investerat mycket. EATs största initiativ kallas FReSH , som organisationen beskriver som ett försök att driva på omvandlingen av det globala livsmedelssystemet. Projektets partners inkluderar Bayer, Cargill, Syngenta, Unilever, och tech-jätten Google.

EAT-forumet arbetar med dessa företag för att ”tillföra värden till näringslivet” och ”sätta den politiska agendan.” För att främja detta vinstgivande företag samarbetar EAT med nästan 40 stadsregeringar i Europa, Afrika, Asien, Nordamerika, Sydamerika och Australien. Organisationen hjälper också den Gates-finansierade FN: s barnfonden (UNICEF) i ”skapandet av nya kostråd” och initiativ för hållbar utveckling.

Enligt Frederic Leroy , en professor i livsmedelsvetenskap och bioteknik vid universitetet i Bryssel, arbetar EAT-nätverket nära med några av de största imiterande köttföretagen, inklusive Impossible Foods och andra bioteknikföretag, för att ersätta hälsosamma näringsrika livsmedel med Gates genetiskt modifierade labbprodukter. ”De ramar in det som hälsosamt och hållbart, vilket naturligtvis det inte är ”, sa Leroy till The Defender.

Dr Shiva hånar också Gates fleråriga propaganda att hans GMO-kött handlar om att mata barn och minska klimatförändringar:
”Labbearbetad falsk mat handlar egentligen om att ta patent vår mat, inte om att mata människor eller rädda klimatet, som Gates och hans kollegor inom bioteknik låtsas. EAT: s föreslagna diet handlar inte alls om näring, det handlar om stora företag och det handlar om ett företags övertagande av hela livsmedelssystem. ”

Professor Leroy tillade ”Företag som Unilever och Bayer och andra läkemedelsföretag är redan kemiska producenter, så många av dessa företag är mycket väl positionerade för att dra nytta av nya livsmedelsföretag som kretsar kring bearbetning av kemikalier och extrakt som behövs för att producera dessa laboratorietillverkade livsmedel på en global skala.”

Berikade livsmedel

Syntetiska och GMO-livsmedel tenderar att innehålla låga halter av viktiga mikronäringsämnena som stöder människors hälsa. Glyfosat fungerar till exempel som en kelat. Det dödar ogräs genom att läcka ut livets ”mineralstenar”. Lantbruksgrödor som utsätts för glyfosat har mycket mindre näringsvärde än naturliga livsmedel .

Människor som äter Gates bearbetade, syntetiska och GMO-livsmedel kan ha mätta magar, men de är kliniskt undernärda. Gates skyndar sig för att lösa detta problem genom att köpa teknik och samarbeta med företag som Roche och Kraft, som berikar konstgjorda livsmedel med mineraler och vitaminer. Han främjar samtidigt lagar i utvecklingsländer för att kunna berika livsmedel. Dessa lagar gynnar företag som tillverkar bekämpningsmedel och bearbetade livsmedel till nackdel för traditionella och ekologiska jordbrukare. Eftersom amerikanska företag, som Roche, Kraft, General Foods och Philip Morris redan berikar sin bearbetade ost och spannmål , är de Gates entusiastiska partner i denna verksamhet

Jag såg den här typen av verksamhet som begicks av en annan Big Food-bedragare tidigare i min karriär. År 2003 representerade jag tusentals polska småbönder i striden för att hålla Smithfield Foods industriella fläskfabriker borta från Polen. Polens vice premiärminister, Andrzej Lepper, berättade för mig att tjänstemän i Smithfield erbjöd honom en muta på 1 miljon dollar för att stödja en lag som krävde att slakterier skulle installera högteknologisk hygienteknik, inklusive laserdrivna toalettkranar. Smithfield visste att lagen skulle få till följd att de 2600 familjedrivna slakterierna som gjorde Polens traditionella kiel-basa korv att stänga ned. Som den enda enhet som hade råd med laserna skulle Smithfield därmed få monopolkontroll över Polens slaktkapacitet och 100% av dess lukrativa kiel-basa export.

Gates hämtade sina livsmedelsberikningslagar från Smithfields regelbok. Genom att få till lagar att alla livsmedel ska vara berikade är Kraft-produkter som Cheez Whiz och American Singles, och dess vitaminberikade Kool-Aid och Tang positionerade för att försvåra att sälja lokalt producerad getost och getmjölk på lokala marknader och försätta små afrikanska bönder i konkurs.

För att främja sin obligatorisk berikade livsmedelsagenda skapade Gates en annan av sina användbara kvasi-statliga organisationer, Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN) för att hjälpa multinationella livsmedelsföretag (Gates affärspartners) i lobbyverksamhet för gynnsamma tullar och skattesatser för bearbetade och berikade livsmedel och snabbare lagstadgad översyn av nya produkter i utvlda länder. Gates GAIN-konsortium ger också lokala myndigheter pengar för att stimulera efterfrågan på berikade livsmedel genom storskaliga PR-kampanjer eller genom att erbjuda statliga ”godkännanden ” för företagens livsmedelsprodukter.

Föregående artikelBBC – reportern: Uppgifter om syrisk gasattack var ”fake news”
Nästa artikelUSA-hotade Internationella brottmålsdomstolen (ICC) inleder äntligen utredning mot Israel för misstänkta krigsbrott.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Vad som är så intressant här är att Kina går i diametralt motsatt anrikning, vilket förstås är en sak som retar gallfeber på USA oligarkin. Man ser numera ofta etiketten ”Garanterat GMO fritt” på produkterna och allt fler livsmedel marknadsförs som naturliga. Kina slår ner hänsynslöst på försök att likt USAs tech-industri slå ihjäl småföretagen och bygga monopol, både inhemska och utländska. Det har gjort att Kina nu har mellan 300 till 400 miljoner småföretag, ofta ägda av familjer eller byar, som med hjälp av digitalsystemen kan sälja direkt från odlare till konsument. Den typ amerikanska industrimaten försvinner, snabbmaten av typ McDonalds eller KFC försvinner och ersätts med små lokalt ägde butiker och kök som lagar traditionellt, men ser ut som variationer av de stora snabbmatskedjorna. För nio månader sedan tvingades Kinas största stormarknad i konkurs, men de lokala småbutikerna blomstrar. Nyckeln till denna utveckling är digitalteknologin, främst WeChat, och det är väl därför USA så fanatiskt bekämpar att kinesisk teknologi som WeChat, TikTok, och Huawei sprids och blir mainstream. Kinas teknologi och system förhindrar Gates-kulturen att ta kontrollen över samhället.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here