Bill Gates lömska filantropi – Del 1

7
2942
Bill Gates - Photo: Dfid.gov.uk, CC BY 2.0
”Speaking ahead of the Gates Foundation’s Living Proof project launch with One International, the couple discussed their experience working on vaccines, malaria, education and reproductive health as well as the challenges of innovation, measurement of aid and the foundation’s role in developing countries”. – Bill Gates – Photo: Dfid.gov.uk,
CC BY 2.0

Denna långa artikel på Children’s health defense och på Globalresearch Bill Gates and Neo-Feudalism: A Closer Look at Farmer Bill. (Bill Gates och Neo-Feudalism: En närmare titt på Farmare Bill) av Robert F. Kennedy Jr har upphittats och översatts av docent Jan-Erik Gustafsson vid KTH. På grund av sin längd är den uppdelad i tre avsnitt.
Jag är inte själv insatt i alla sakfrågor och kan därför inte bedöma all information.

Docent Jan-Erik Gustafsson, KTH.

Jan-Erik Gustafsson skriver i mail till mig ”Jag tycker det är viktigt att ge den globala imperialismen ett ansikte, och alla har hört åtminstone talas om vem Bill Gates är, men vet inget om hans lömska verksamhet. Vanda Shiva som refereras till artikeln har jag lyssnat till på en mäktig solidaritetsmöte i Millau i södra Frankrike till stöd för fårbonden och senare EU-parlamenterikern José Bové när han ställdes inför domstol för att ha demolerat en McDonald restaurang och tidigare raserat ett genmanipulerad majsfält. Jag åkte tåg från Paris tillsammans med aktivister i Confederation Paysanne till Millau och deltog i den mäktiga manifestationen med ca 40 000 deltagare, en orolig upplevelse.  Efter hemkomst skrev jag en artikel om detta som finns publicerad i ett nummer av FiB 2000.”

Jag har också haft en doktorand, som några år efter disputationen, fick Bill Gates pengar för att kartera jordarter i Afrika, som en liten pusselbit i hans många imperialistiska projekt!” 

Ingress av Jan-Erik Gustafsson: Bill Gates betraktas med stor beundran och vördnad av den globala eliten, forskare och media, men är i själva verket en lömsk makthavare och kapitalistisk filantrop. Det framgår med all tydlighet i den kände människorättsadvokaten Robert F. Kennedy Jr artikel Bill Gates och Neo-Feudalism: En närmare titt på Farmer Bill först publicerad i Children Heath i februari.
År 2002 föreslogs Gates till hedersdoktor vid KTH med baktanken att KTH skulle få en större donation av datautrustning och programlicenser. Jag var då nyvald ledamot i KTHs fakultetskollegium, och protesterade mot valet. Det mottogs inte särskilt väl och jag fick göra en reservation till protokollet. Till fakultetens besvikelse kom den högdragne Gates inte till hedersdoktorsceremonin, så KTHs ledning fick senare tilldela honom utmärkelsen på ett centralt hotell i Stockholm. Vad jag vet fick inte KTH varken datautrustning och programlicenser.

I Kennedy Jr väl dokumenterade artikel framgår det att en av världens rikaste personer har använt sitt enorma kapital för att köpa upp inflytande i globalt viktiga institutioner, globala storföretag, och lobbyorganisationer, särskilt inom hälso- och läkemedelsbranschen samt jordbruks och livsmedelsbranschen.

Nyligen har Gates gjort sig till den störste ägaren av jordbruksmark i USA och köpt upp 242 000 hektar i ett stort antal delstater. Bill Gates och hans stiftelse är en av de mest drivande i den globala elitens vision av Den Stora Återställningen (The Great Reset ) efter covid-19, som nu förmedlas mer eller mindre utan motstånd över hela jordklotet. Kennedy Jr redogörelse för Bill Gates filantropiska kapitalism är skrämmande läsning som borde få alla ärliga demokrater att högljutt protestera.


Bill Gates lömska filantrop

Bill Gates har i det tysta gjort sig till den största ägaren av jordbruksmark i USA. För en man besatt av monopolkontroll måste möjligheten att också dominera livsmedelsproduktionen verka oemotståndlig.

”Gates har ett Napoleon-koncept av sig själv, en aptit som härrör från makt och icke ifrågasatt framgång, med ingen levande hård erfarenhet, inga motgångar.” – Domare Thomas Penfield Jackson, ordförande i Gates / Microsofts antitrustbedrägeri

De globala lockdowns som Bill Gates hjälpte till att orkestrera och uppmuntra har gjort mer än 100.000 företag bankrutta i enbart USA och kastat en miljard människor i fattigdom och dödlig matosäkerhet, som, bland andra förödande skador, dödar 10.000 afrikanska barn varje månad – samtidigt som Gates förmögenhet ökar med 20 miljarder dollar . Hans förmögenhet på 133 miljarder dollar gör honom till världens fjärde rikaste man.

Gates har använt de nya kontanterna för att utöka sin makt över globala befolkningar genom att köpa prissänkta tillgångar till brandförsäljningspriser och manövrerar för att tillägna sig monopolkontroll över folkhälsan, privatisera fängelser, onlineutbildning och global kommunikation samtidigt som han främjar digitala valutor, högteknologisk övervakning, tillskansar sig datasystem och artificiell intelligens. För en man besatt av monopolkontroll måste möjligheten att också dominera livsmedelsproduktionen verka oemotståndligt.

Enligt den senaste utgåvan av The Land Report har Gates i det tysta gjort sig till den största ägaren av jordbruksmark i USA. Gates portfölj omfattar nu cirka 242 000 hektar amerikansk jordbruksmark och nästan 27 000 hektar annat land över Louisiana, Arkansas, Nebraska, Arizona, Florida, Washington och 18 andra stater.

Thomas Jefferson trodde att framgången med Amerikas föredömliga kamp för att ersätta det europeiska feodalismens ok med ett ädelt experiment i självstyrning berodde på den eviga kontrollen av nationens landbas av tiotusentals oberoende jordbrukare, var och en med sin andel i vår demokrati.

Så i bästa fall är Gates kampanj för att ta tillägna sig Amerikas jordbruksfastigheter en signal om att feodalismen återigen kan vara på modet. I värsta fall är hans köprunda en förkunnare för något som är mycket mer alarmerande – kontrollen av globala livsmedelsförsörjningar av en makt-hungrig megaloman med ett Napoleon-komplex.

Låt oss utforska sammanhanget med Gates smyguppköp som en del av hans långsiktiga strategi för att globalt bemästra jordbruk och livsmedelsproduktion.
Från och med 1994 lanserade Gates en internationell biopiratkampanj för att uppnå vertikalt integrerad dominans över global jordbruksproduktion. Hans imperium omfattar nu stora jordbruksmarker och rejäla investeringar i GMO-grödor, utsädepatent, syntetiska livsmedel, artificiell intelligens inklusive robotarbetare och makthavare i livsmedelsföretag inklusive Coca-Cola, Unilever , Philip Morris ( Kraft , General Foods ), Kellogg’s , Procter & Gamble och Amazon (Whole Foods) och i multinationella företag som Monsanto och Bayer, de senare marknadsför kemiska bekämpningsmedel och petrokemiska gödselmedel.

Som vanligt samordnar Gates sina personliga investeringar med skattefinansierade subventionerade bidrag från Bill & Melinda Gates Foundation, den rikaste och mest kraftfulla organisationen i allt internationellt bistånd, hans finansiella partnerskap med Big Ag , Big Chemical och Big Food och hans kontroll av internationella organisationer – inklusive en del hans egen skapelse – med fantastisk kraft att skapa och fånga marknader för sina produkter.

David Rockefeller – familjeöverhuvud under senare decennier (1915-2017). Initiativtagare till Trilaterala kommissionen.

Den tidigare utrikesministern Henry Kissinger, en protegé och partner till David Rockefeller, konstaterade att ” Den som kontrollerar livsmedelsförsörjningen kontrollerar folket .” År 2006 lanserade Bill & Melinda Gates och Rockefeller Foundations en 424 miljoner dollar allians för en grön revolution i Afrika (AGRA) som lovar att fördubbla grödornas produktivitet och öka inkomsterna för 30 miljoner små jordbrukare fram till 2020 samtidigt som livsmedelsosäkerheten halveras.

Karaktäristiskt sett sätter Gates inställning till globala problem teknologin och hans kemiska, läkemedels- och oljepartner i centrum för varje lösning. Som det visade sig var Gates ”innovativa strategi” för livsmedelsproduktion att påtvinga fattiga afrikanska jordbrukare USA: s misslyckade system med GMO, kemiskt och fossilt bränslebaserat jordbruk.

Afrikanska jordbruksmetoder har utvecklats från att bruka marken under 10 000 år i former som främjar mångsidiga grödor, decentralisering, hållbarhet, privat egendom, egenorganisation och lokal kontroll av utsäde. Den personliga friheten, som är inneboende i dessa lokala system, gör att gårdarnas familjer fattar sina egna beslut: de är herrar över egen mark, och suveräna över sin framtid. Kontinuerlig innovation från miljontals småbönder maximerade hållbar avkastning och biologisk mångfald.

I sin hänsynslösa återgång till kolonialismen spenderade Gates 4,9 miljarder dollar för att demontera detta forntida system och ersätta det med högteknologiskt företags- och industrialiserat jordbruk, kemiskt beroende monokulturer, extrem centralisering och kontroll uppifrån och ner. Han tvingade små afrikanska gårdar att byta till importerade kommersiella frön, petroleumgödselmedel och bekämpningsmedel.

Gates byggde infrastruktur för en försörjningskedja av kemikalier och utsäde och pressade afrikanska regeringar att spendera enorma summor på subventioner och att använda drakoniska påföljder och auktoritär kontroll för att tvinga jordbrukare att köpa sina dyra insatsvaror och följa hans diktat. Gates fick bönder att ersätta traditionella näringsrika livsmedelsgrödor som sorghum, hirs, sötpotatis och kassava med högavkastande industriella kontantgrödor, som soja och majs, vilket gynnar elitvaruhandlare, men lämnar fattiga afrikaner lite kvar att äta. Både näring och produktivitet sjönk. Jorden blev surare med varje applicering av petrokemiska gödselmedel.

Som med Gates ’afrikanska vaccinföretag, förekom varken en intern utvärdering eller offentlig ansvarsskyldighet. Studien 2020 ” False Promises: The Alliance for a Green Revolution in Africa (AGRA) ” är det förödande resultatet av Gates kartell under 14 år. Undersökningen drar slutsatsen att antalet afrikaner som lider av extrem hunger har ökat med 30 procent i de 18 länder som Gates inriktade mot. Landsbygdens fattigdom har ökat dramatiskt och antalet hungriga människor i dessa nationer har ökat till 131 miljoner.

Under Gates plantagesystem har Afrikas landsbygdsbefolkningar blivit slavar på sin egen mark till en tyrannisk livskraft av högteknologiska insatser, mekanisering, styva scheman, betungande villkor, krediter och subventioner, som är de definierande egenskaperna hos Bill Gates ”Green Revolution. ”

De enda enheter som gynnades av Gates-programmet är hans internationella företagspartners – och särskilt Monsanto, där Gates Foundation Trust köpte 500 000 aktier till ett värde av 23 miljoner dollar 2010 (men senare avyttrade dessa aktier efter tryck från civilsamhällets grupper). Gates själv filmade till och med reklam för Monsantos genetiskt modifierade organismer och ansåg dem som ”lösningen” på världshungern.
I ett typiskt exempel på Gates underliga storhet gav hans stiftelse uppenbarligen sina skattebetalarsubventionerade ”välgörenhetsbidrag” på 10 miljoner dollar till Big Ag-jätten, Cargill, för att bygga sina försörjningskedjor för GMO-soja i Sydafrika. Afrikaner kallar Gates program ” Neocolonialism” eller ”Corporate Colonialism .”

AGRA Watch-initiativet från Seattle-baserade Community Alliance for Global Justice följer Gates jordbruks- och livsmedelspolitik. Enligt Heather Day, en talesman för AGRA Watch, är AGRA en trojansk häst för företagskleptokrati.
”Gates Foundation och AGRA hävdar att de är” pro-farmer ”,” pro-poor ”och” pro-environment ”, sa Day till mig. ”Men deras inställning är nära anpassad till transnationella företag, som Monsanto, och utrikespolitiska aktörer som USAID [United States Agency for International Development]. De utnyttjar mat och globala klimatkriser för att främja högteknologiskt, centraliserat, industriellt jordbruk som genererar vinster för Gates företagspartners samtidigt som de förstör miljön och gör jordbrukarna maktlösa. Deras program är en mörk form av filantrokapitalism baserad på biopiratism och företags biopiratism. ”

Gates klimataktivism (Ett memo till mina miljökollegor)

För att dölja sina dystopiska planer för mänskligheten i godartade avsikter, har Gates exproprierat retoriken om ”hållbarhet”, ”biologisk mångfald”, ”bra förvaltning” och ”klimat.” Detta leder till dystra verkligheter som utgör existentiella hot mot våra barn och kräver akut uppmärksamhet. Men Gates verksamheter avslöjar hans välvilliga avsikter som maskerader för hans agenda för att maximera personlig vinst och kontroll.
Det är förvirrande för mig hur så många av mina vänner i miljörörelsen har svalt Gates chikaneri. Under mina 40 år som klimataktivist såg jag inga bevis för Gates finansiering av äkta klimatförespråkande; Gates Foundation är AWOL i klimatkrigen.

De ledande klimatgrupperna, National Resource Defense Council, Environmental Defense Fund, Sierra Club, Greenpeace, Waterkeepers etc., får praktiskt taget ingenting från världens mäktigaste filantrop. Hans investeringshistoria antyder att klimatkrisen, för Gates och hans kamrater, inte är mer än ett alibi för påträngande social kontroll, ” Great Reset” -skalig övervakning och massiva science fiction geoengineering boondoggles, inklusive hans dementa och skrämmande fåfänga projekt att spraya stratosfären med kalciumklorid eller havsvatten för långsammare uppvärmning, för att distribuera jätteballonger för att mätta vår atmosfär med reflekterande partiklar för att utplåna solstrålning eller hans farliga experiment att släppa ut miljontals genetiskt modifierade myggor i södra Florida.

När vi placerar dessa mardrömsprogram i ett sammanhang tillsammans med batteriet av experimentella vacciner som han tvingar på 161 miljoner afrikanska barn årligen, är det ganska tydligt att Gates betraktar oss alla som sina laboratorieråttor.

Gates har också följt Kissingers råd, ” Kontrollera olja och du kontrollerar nationer.” Hans energiinnehav speglar ingenstans hans uttryckta antipati för växthusgaser . Gates personliga investeringar i kolväten inkluderar massiva insatser i alla oljebolag: Exxon, Chevron, ConocoPhillips och Shell . Han äger världens största privata jetföretag.

Hans stora engagemang för kol inkluderar jätteinvesteringar i de smutsigaste kolgenererande flottorna inklusive Canadian National Railway och CSX Richmond som är den största koltransportören öster om Mississippi River. Gates satsar stort på framtiden för koldioxid.

Gates energihungriga datahämtning , bearbetning och analyscentra är bland världens snabbast växande källor för exploderande energibehov. Och naturligtvis är Gates kemiska / industriella jordbruksföretag motsatsen till klimatvänliga. Hans GMO-majs kräver tung användning av gödselmedel, bekämpningsmedel, jordbrukskemikalier tillverkade av naturgas och andra insatser från fossila bränslen . Han tvingade effektivt afrikaner, med Michael Pollans ord, att ” äta olja ”. Afrikanska jordbrukare kallar Gates-programmet ” klimat-dumt jordbruk. ”

Gates har lärt sig att göda sig själv på globala kriser, oavsett om det är pandemier, klimat, hungersnöd eller massutrotning. Klimatförändringarna har gett Gates en ursäkt för att skapa monopol över utsäde, mat och jordbruk.

År 2008 lanserade Bill & Melinda Gates Foundation 306 miljoner dollar i bidrag för att främja hållbart jordbruk med hög avkastning bland småbrukare i Afrika söder om Sahara och Sydasien. Stiftelsens planer innefattade skapande, genom genetisk manipulation, av högproduktiva, torktåliga mjölkkor och utveckling och spridning av supergrödor som är resistenta mot klimatförändringar. Med andra ord var klimatförändringen täckmanteln för en mer ondskefull geoteknik. Under tiden förstör Gates ag-politik vår planets klimatsystem, driver miljontals arter till utrotning, förtorkar mark och jord, förstör vattensystem och berikar giftkartellen.

Så en anteckning till mina andra miljövänner: Bill Gates är inte vår amigo!

Dessutom har Gates placerat klimatreformen i dålig lukt hos miljontals amerikaner, som ser sina klimatförutsättningar som ett led i hans ambitioner att kontrollera mänskligheten och sätta stopp för ekonomisk aktivitet och personlig frihet.

Det är i stor utsträckning det Gates gör som får hälften av Amerika att se klimatförändringar som antingen en “Great Reset” flimflams för att flytta rikedom uppåt eller som en geo-engineering boondoggle. Amerikanarna känner inte igen klimatförändringens allvarliga fara. Vi verkar avsiktligt blinda för Bill Gates fara.
Gates tjänar på all denna förvirring; Polariseringen av klimatdebatten förlamar reformarbetet och bevarar därmed värdedena av hans koldioxidinsatser. Vi måste alla känna igen vem som verkligen står bakom den gröna masken!
Biopiratism

”En nation som förstör sina jordar förstör sig själv.” – President Franklin D. Roosevelts brev till alla statsguvernörer, februari 1937

Lång erfarenhet och forskning har visat att agroekologi baserad på biologisk mångfald , fröfrihet och livsmedelsfrihet inte bara är nödvändig för medborgerliga friheter och demokrati utan för framtiden för mat och jordbruk.

Under tusentals år utvecklades jordbrukarnas innovationer och biologiska mångfald tillsammans för att skapa de mest effektiva metoderna för hållbar livsmedelsproduktion och biologisk mångfald. FN: s grundläggande 2009- studie av International Assessment of Agricultural Knowledge, Science and Technology for Development ( IAASTD ) dokumenterar de obestridliga bevis som visar att Gates / Rockefeller ”Green Revolution” inte lyckades förbättra det traditionella jordbruket.

IAASTD tillsatte ett team med 900 ledande forskare, agronomer och forskare för att studera frågan om världshungern. Deras omfattande och slutgiltiga rapport visade att GMO-grödor inte är svaret på livsmedelsbrister eller fattigdom på landsbygden. Rapporten drar slutgiltigt slutsatsen att varken Gates gröna revolution eller hans GMO kan mata världen och samtidigt skydda planeten.

IAASTD: s omfattande analys visar att den gröna revolutionen som Rockefeller Foundation startade i Indien och Mexiko på 1960-talet var en katastrof; monokulturernas kemiska väg har undergrävt jordens förmåga att stödja liv och livsmedelsproduktion genom att förstöra biologisk mångfald, mark och vatten samt bidra till klimatförändringar .
Gröna revolutionens politik undergräver livsmedels- och näringssäkerhet och decimerar små jordbrukare genom skuldsätta dem med externa insatsvaror. IAASTD och många andra studier visar att utsäde suveränitet , livsmedels suveränitet och kunskaps suveränitet är den enda livskraftiga framtiden för mat och jordbruk. FN och världens främsta jordbruksforskare har medgett att GMO inte kan bekämpa hunger lika effektivt som traditionellt jordbruk.

Bill Gates har valt att ignorera denna verklighet och avfärdar vetenskapligt baserade bevis till förmån för hans messianska tro att han är ordinerad av Gud för att rädda världen med teknologi. Enligt Dr. Gates, MD, kommer god hälsa bara i en spruta (han är världens största vaccinproducent ).

På samma sätt predikar Farmer Bill att god mat bara kommer från monokulturer, kemiska bekämpningsmedel och gödselmedel, GMO-grödor och patenterade frön som han råkar äga. När Gates konstruerade sitt jordbruksimperium har han upprepade gånger visat sig vara villig att ignorera forskarnas och jordbrukarnas röster och att förtrampa lagar, fördrag, traditioner, medborgerliga rättigheter, vetenskap och känslor.

Stjäl frön

Sedan den neolitiska revolutionen började för cirka 10 000 år sedan har jordbrukare och samhällen arbetat för att förbättra avkastning, smak, näring, robusta utsädeskvaliteter som förbättrar den specifika tillväxten, medicinska och näringsmässiga egenskaper och den genetiska motståndskraft som gör att vissa frön kan blomstra under särskilda mark- och vattenförhållanden eller motstå rovdjur.

Denna kraftfulla, geniala genetik är produkterna av ett mirakulöst samarbete mellan människor, naturen och deras skapare under mänsklighetens 1000 generationer av omfattande jordbruksinnovation. Det fria utbytet av kunskap och utsäde mellan jordbrukare har legat till grund för att bibehålla biologisk mångfald och livsmedelssäkerhet.
Sedan 1979, under Världsbankens överinseende, har ett konsortium av forskningscentra för jordbruket som kallas den rådgivande gruppen för internationell jordbruksforskning (CGIAR) samlat på sig biotåliga frön från små jordbrukare över hela världen och bevarat dem i 15 oberoende offentliga fröbanker som är stationerade i olika länder. Denna satsning försökte arkivera en fullständig inventering av fröbestånd till förmån för hela mänskligheten för att bevara grödans mångfald under årtusenden.

Under de senaste 17 åren har Gates framgångsrikt manövrerat för att få kontroll över dessa samlingar – bestående av 768 578 frön – för att hävda monopolinnehavet av världens främsta utsädesinventeringar.

Från och med 2003, i samarbete med Rockefeller Foundation, pumpade Bill & Melinda Gates Foundation in 720 miljoner dollar till CGIARs Seed Bank- projektet. Som den största finansiären av CGIAR använde Gates sin finansiella hävstång för att tvinga fram en fusion av CGIAR: s 15 juridiskt oberoende centra till en juridisk enhet, ett olyckligt initiativ som han kallar ” Gates Ag One .” Han lyckades sedan med att ordna en överföring av forskning och frön från vetenskapliga forskningsinstitutioner till råvarubaserade företag som Bayer och Cargill som han samarbetar med. På detta sätt plundrar och privatiserar han frölagret för de mest lovande fröna från inhemska jordbrukare runt om i världen.

Gates Ag One: s direktör, Joe Cornelius , är tidigare chef för Bayer Crop Science . Innan dess var han Monsantos chef för internationell utveckling . Genom att arbeta med Cornelius har Gates fulländat de tekniker som Monsanto var banbrytare för på 1980-talet, när det ledde till att sprida GMO och patentera frön. Gates har gjort sig till befälhavande general i Big Datas piratkrig för att plundra och monopolisera de vanliga genomiska uppgifterna om miljontals växter som fötts upp av bönder under årtusenden.

Gates finansierar Diversity Seek (DivSeek) , ett globalt projekt som han startade 2015 för att kartlägga genom och genomssekvenser som finns i småbrukares utsäde- och fröbanker. DivSeek och Gates Ag One är spetsarna på hans spjut för att ”tillägna sig” utsädesdata och för att ”censurera” småskaliga beprövade utsäden. Med andra ord – att avsluta allmänhetens tillgång och ägande av frön.

Med hjälp av artificiell intelligens (AI) och digital teknik skannar Gates kupaner på DivSeek och Gates AG One dessa frön och kategoriserar deras genetiska data för att kartlägga, patentera och utplåna mänsklighetens globala utsädesarv. Gates förstärker sin patentmotiv genom att använda CRISPR-teknik för att selektivt redigera arvets genom, vilket gör ändringar tillräckliga för att klara patentutmaningar.

Gates huvudmål är att odla Green Revolution- sorter som är konstruerade för att svara på kemiska insatser som produceras av Gates ” Poison Cartel” -partners : Monsanto, Bayer, Dow / DuPont, CropLife, BASF, Syngenta, Corteva, etc. Kort sagt, Gates rånar medvetet fröet på dess integritet och mångfald, radera evolutionär historia och dess kopplingar till jorden , reducera allt till en enkel ”kod”. På detta sätt fångar Gates vår planets genetiska mångfald, skriver om den, patenterar dess kod, stjäl fröna från mänskligheten och förgiftar dem med de kemiska konglomeraten.

Genom att centralisera fröbanker (Seed Banks) och manipulera lagar om immateriella rättigheter har Gates inlett en kampanj av ”genetisk kolonialism” för att beröva världens bönder och inhemska jordbrukare deras hårt förtjänade frön och kunskap.

”Gates Ag One har som mål att ta kontroll över den genetiska mångfalden på denna planet,” berättade jordbruksaktivisten Dr. Vandana Shiva för mig. Enligt Shiva fortsätter Gates “att undergräva och sabotera både böndernas frössuveränitet och frösuveräniteten i länder. ”Gates Ag One” är ett tydligt uttryck för hans avsikt att skapa ett imperium över liv och biologisk mångfald, över mat och jordbruk och över vår näring. ” I processen, säger Shiva, ” finansierar Gates infernala Frankenstein-experiment som förnekar Guds skapelse.”

Medborgare, regeringar och jordbruksorganisationer har skrivit många lagar och regeringar har antagit internationella fördrag om skydd för biologisk mångfald, inklusive konventionen om biologisk mångfald (CBD) och Cartagena-biosäkerhetsprotokollet till CBD.

Genom att lura regeringstjänstemän, manipulera immaterialrätt och skriva regler för utsäde har Gates kunnat kringgå eller trampa på dessa stadgaden och fördrag, och kringgå de multilaterala ledningsstrukturer som regeringar infört för att förhindra globala företag från att kapa planetens biologiska mångfald och utsäde från bönder och jordbrukare.

Relaterat
Rockefeller och Bill Gates – monopolkapitalister med pandemier som affärsidé. Gates nu störste bidragsgivare till WHO.
Event 201. Bill och Melinda Gates förberedde sig i höstas på pandemi.

Föregående artikelMartin Kragh: ”Påverkansarbete och informationskrigföring”?
Nästa artikelAtlantic Council varnar för Pål Steigans och Anders Romelsjös bloggar.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Tack, mycket viktigt bidrag. I den fria kapitalismens och konkurrensens högborg hyllar man monopoliseringen mest av allt och det är inget nytt fenomen. Antitrustlagarna dämpade farten något men under 1900-talets senare hälft med avregleringarna har tempot bara ökat. Bill Gates imperium startade genom att utnyttja immaterialrätten för att uppnå nära monopol på datorers operativsystem och med dem förbundna tjänster. I fri konkurrens skulle Helsingforsstudenten Linus Torvalds ha vunnit men Gates var redan då tillräckligt stark för att mota hotet.

  Gates kommer allt närmare en den verkliga världens Bond-skurk som i sin kamp om herravälde från sin bevakade ö leder världen mot fördärvet. Kronan på verket är ett nytt lyxfartyg åt Bill Gates med innovativ bränslefunktion som i sin design direkt leder tankarna till en galen världshärskare. Världen må gå under, jag seglar min kos.

  Man bör betänka att hans fru Melinda deklarerat att hon och Bill kan ringa upp Angela Merkel vilken tid som helst på dygnet. Undra på den samstämmighet som råder mellan Gates och Merkels syn på corona-krisen med vaccinerna som folkhälsans viktigaste och snart enda stöttepelare.

  Passar på att avsluta med att nämna Michael Hudson som givit ett viktigt bidrag till att förklara de ekonomiska spelreglerna som möjliggjort USA:s finansiella monopol genom dollarn. Hudson har nyligen berättat att hans banbrytande bok Super Imperialism kommer i ny utgåva till sommaren. Det märkliga med boken har länge varit att den funnits att köpa till ett ockerpris. Nu har vi förklaringen. Hudson har köpt åter rättigheterna av förlaget och vi kan förvänta oss ett rimligt pris och en uppdatering. Boken har funnits till normalpris i tysk översättning och skall komma ut på kinesiska. Det centrala i boken är det historiska perspektivet och dess förankring till åren efter Andra världskriget med Bretton Woods och andra nya institutioner, då grunden till dominansen lades.

 2. ”The Great Reset” kallas numer också ofta för ”The Green Reset”. I ledningen för den vill nu Bidenadministrationen ställa sig. Nu skall det ”fria” USA återta världsledningen och sätta länder som Kina och Ryssland på plats. Bill Gates fungerar som ett verktyg i detta. Han skall vara filantropen som liksom rika och uttråkade miljonärskor ägnar sig åt välgörenhet för fattiga barn. (Röda Rummet av August Strindberg har en mycket bra scen om sådant.)
  På svensk TV kunde vi igår se hur Public Service kämpar på för att Sverige skall gå i takt med USA-imperialismen i dess förmenta gröna återställning. På en visning från Kina kunde man se hur kol bryts där, och hur svart ullen blir på fåren i området etc. etc. Naturligtvis inte ett ord om elkatastrofen i Texas för någon vecka sedan, eller om hur ”det gröna” Kalifornien kämpar med sin fossilfria energiförsörjning som är långt ifrån problemfri.
  Sedan en tid tillbaka kan vi dessbättre om alla administrationer i USA säga att även i detta är ”det musen som ryter” vi har framför oss. Det som jag har svårt för att ta in är: ”Hur kan USA-ledningen så totalt undvika att se att världen inte är som den var för ett antal decennier sedan?” Den andra frågan måste med nödvändighet bli ”Vad händer om USA-ledningen börjar att på allvar förstå hur världen ändrats?”

  • Det är inte USA ledningen som på allvar behöver förstå hur världen ändrats, det är USA verkliga makt och ledning som vi kallar Den Djupa Staten, oligark väldet med Gates i spetsen, som försöker förhindra att världen ändras. Jag tror inte som har stor chans att lyckas. Den verkliga frågan, hur hårt blir fallet och vem kommer dom at dra med sig i djupet.

 3. USAs grundläggande arbetssätt är monopolism och därmed totalitär kontroll. Kina tillåter det inte, och där ligger grundproblemet i umgänget. Jag har glömt hur många gånger jag har hört amerikanska företagsledare säga, ”konkurrens är utmärkt, så länge vi kan kontrollera den”. Konkurrens i USA är bara en show. Företag som Google, Twitter, och Facebook är beviset. Därför är dom desperata att stoppa Kina, vilket inte kommer att gå.

  En intressant iakttagelse. På gränsen till Burna finns ett folk som heter Hani. Dom har haft självstyre sedan 1300 talet, alltså även under kejsartiden. Dom är berömda för sina ris terrasser. ”Mästarna i att skulptera bergen” som dom kallas. Dom har under generationer utvecklat otaliga variationer av ris, vilket ris som producerar bäst på olika höjder och lägen. Olika ris för olika höjder och om det växer i västlig-, syd- eller östsluttningar. Det gjorde helt med naturliga metoder, utan GMO och kemiska preparat. Det är sådan kunskap vi behöver ta tillvara, inte storföretagens metoder.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here