Brittisk polis har gripit grävande journalisten Kit Klarenberg

5
1335
Brittisk gränspolis / The Grayzone

Den här artikeln är en något förkortad version av en artikel av Max Blumenthal 31 maj. https://thegrayzone.com/2023/05/30/journalist-kit-klarenberg-british-police-interrogated-grayzone/

Brittisk antiterrorpolis arresterade journalisten Kit Klarenberg vid hans ankomst till Londons Luton Airport och utsatte honom för utökade förhör om hans politiska åsikter och rapportering för The Grayzone.

Max Blumenthal.

Så snart journalisten Kit Klarenberg hade landat i sitt hemland Storbritannien den 17 maj 2023, arresterade sex anonyma civilklädda antiterrortjänstemän honom. De eskorterade honom snabbt till ett bakrum, där de grillade honom i över fem timmar om hans rapportering för den här kanalen (The Grayzone). De bad också om hans personliga åsikt om allt från den nuvarande brittiska politiska ledningen till Rysslands invasion av Ukraina.

Vid ett tillfälle krävde Klarenbergs förhörsledare att få veta om The Grayzone hade ett särskilt avtal med Rysslands Federal Security Bureau (FSB) för att publicera hackat material.

Under Klarenbergs häktning beslagtog polisen journalistens elektroniska apparater och SD-kort, tog fingeravtryck på honom, tog DNA-tester och fotograferade honom intensivt. De hotade att gripa honom om han inte rättade sig.

Klarenbergs förhör verkar vara Londons sätt att hämnas för journalistens storfilmer som avslöjar stora brittiska och amerikanska underrättelsekonspirationer. Bara under det senaste året avslöjade Klarenberg hur en kabal av Tory-hårda nationell säkerhet bröt mot Official Secrets Act för att utnyttja Brexit och installera Boris Johnson som premiärminister. I oktober 2022 skapade han internationella rubriker med sitt avslöjande av brittiska planer på att bomba Kerchbron som förbinder Krim med Ryska federationen. Sedan kom hans rapport om CIA:s rekrytering av två 9/11-kapare i april, en viral sensation som skapade enorm uppmärksamhet på sociala medier.

Redaktör Romelsjö: ”En kabal är en grupp människor som är förenade i någon nära design, vanligtvis för att främja sina privata åsikter eller intressen i en ideologi, en stat eller ett annat samhälle, ofta genom intriger och vanligtvis omedvetna om dem som är utanför deras grupp. Användningen av denna term bär vanligtvis negativa konnotationer av politiskt syfte, konspiration och sekretess . [1] [2] Det kan också hänvisa till en hemlig handling eller en klick , eller så kan den användas som ett verb (att bilda en kabal eller i hemlighet konspirera). [1] [3] https://en.wikipedia.org/wiki/Cabal

Bland Klarenbergs mest konsekventa avslöjanden var hans rapport från juni 2022 som avslöjade den brittiske journalisten Paul Mason som en brittisk säkerhetsstatssamarbetspartner fast besluten att förstöra The Grayzone och andra medier, akademiker och aktivister som är kritiska till Natos roll i Ukraina.

Eftersom Klarenbergs rapportering om Mason i hög grad förlitade sig på läckta e-postmeddelanden, anklagade Mason honom felaktigt för att ”bistå en rysk statssponsrad hack-and-leak-desinformationskampanj”. Mason har också rapporterat läckan av hans mejl till brittisk polis.

Emma Briant, en självutnämnd desinformationsexpert som deltog i Masons kampanj för att sabotera Nato-kritiker, mobiliserade advokater för att kräva att Klarenberg skulle ta bort alla artiklar som nämner henne från Internet. Advokaternas brev hotade också kostsamma superförelägganden  för att förhindra ytterligare rapportering, och ifrågasatte ”äktheten” av mejlets innehåll.

Upphörande-breven gjorde dessutom falska och ärekränkande anklagelser mot Klarenberg, inklusive att han personligen var inblandad i att hacka hennes e-post och Twitter-konto.

Fick de falska och uppenbart illvilliga anklagelserna från Paul Mason eller Emma Briant den brittiska polisen att arrestera och utreda Klarenberg?

Klarenbergs rapporter innehåller varken falskheter eller något som närmar sig ”desinformation”, vilket är just därför som underrättelserelaterade figurer som Mason är så frustrerade över sin existens. Trots Masons och Briants påståenden finns det inte ens starka bevis för att ryska hackare var källan till läckorna.

Medan han rapporterade om läckt material, ägnade sig Klarenberg åt samma journalistiska metoder som västvärldens mest framstående gamla tidningar, från The New York Times till The Washington Post, förlitar sig på för att själva publicera nyheter. Faktum är att Thomas Rid, en självutnämnd desinformationsexpert och professor i strategiska studier vid Johns Hopkins University, har uttalat att journalister ”inte borde dra sig undan” från att täcka de läckor som Klarenberg först rapporterade.

Det verkar därför som att de brittiska myndigheterna inte grep Klarenberg för något lagbrott, utan för att han rapporterade faktahistorier som avslöjade den nationella säkerhetsstatens egna kränkningar av både nationell och internationell rätt, samt dess medielakejers illvilliga intrig.

Förhörd igen om antiterrorbestämmelser, grillad om obefintliga ryska band

Journalisten Kit Klarenberg anlände till Storbritannien den 17 maj från Belgrad, Serbien, där han bor. Han planerade att besöka vänner och familj, men först fick han passera en hinderbana som brittisk polis satt upp.

Så snart hans plan landade på Lutons flygplats meddelade piloten att gränspolisen var ”precis runt hörnet” och sa åt alla passagerare att förbereda sina pass. Polisen väntade på Klarenberg längst ner i trappan som ledde passagerare från planet till asfalten. De ledde honom omedelbart till ett bakrum och informerade honom om hans frihetsberövande enligt schema tre, del fyra av 2019 års Counter-Terrorism and Border Act.

Sex civilklädda poliser omringade Klarenberg och förklarade att han skulle gripas om han vägrade svara på deras frågor och lämna över sin personliga elektronik. De vägrade berätta vad de hette och erbjöd anropssignaler istället.

”Jag hade väntat mig något liknande sedan en begäran om polisförhör kom förra sommaren,” sa Klarenberg till The Grayzone, med hänvisning till ett meddelande som han fick från en senior brittisk detektiv den 27 juli 2022. I mejlet bad Klarenberg att rapportera till en stationen för att förhöras om påståenden från en icke namngiven klagande om ”brott enligt lagen om datamissbruk”.

Andra artiklar av Kit Klarenberg.
Hur arbetar Bellingcat egentligen?
Noggrant avslöjandet om massakern på Maidan tystas ned av en ledande akademisk tidskrift.


 

Föregående artikelGlad midsommar!
Nästa artikelFörsta fina föredraget från mötet ”Mellanöstern och Globala Syd inför en ny världsordning” 21 juni!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Påminner mig om ” Spitting Image hints at Hitler escaping to Argentina”. Underförstått så är den brittiska regimen nazistisk/fascistisk, enligt komikerna på Spitting Image, vilket avspeglas i regimens polisiära och militära enheter…. och givetvis i Boris Johnsons sabotage av freden som var på väg i Ukraina.

 2. Kommer Trump att mördas för att ha förklarat krig mot det korrupta amerikanska etablissemanget?
  Paul Craig Roberts intervjuad av Geopolitical Forecast 21 JUNI 2023•
  Mot bakgrund av en försämrad inhemsk situation i USA, nya brottsanklagelser mot

  Donald Trump och tillvägagångssättet för presidentvalskampanjen 2024 frågade GEOFOR-redaktionen Paul Craig Roberts, ordförande för Institute for Political Economy (USA), doktor i ekonomi och USA:s finansminister i Reagan-administrationen för att dela med sig av sina åsikter om Amerikas framtid.
  https://geofor.ru/en/news/837/

  Donald Trump står inför nya anklagelser och den här gången anklagas han för att inneha hemligstämplade dokument. Hur farligt är det nya brottmålet för Trump?
  Dr. Paul Craig Roberts: På grundval av fakta är fallet inte farligt, eftersom det är ett påhitt. USA:s presidenter har rätt att häva sekretessen för handlingar helt enkelt genom att säga att de är hävda. Alla tidigare amerikanska presidenter har sådana dokument. Annars skulle de inte kunna skriva sina memoarer, eftersom så mycket hemligstämplas i onödan.
  Denna åtal, efter Russiagate (nu motbevisad av den särskilda advokaten), två försök till riksrätt som misslyckades i senaten, upproret den 6 januari (en bluff organiserad av FBI) ​​och åklagarmyndigheten i delstaten New York för att ha rapporterat utpressningspengar till en porrstjärna (det finns ingen sanning i påståendet) som en rättslig kostnad istället för ett kampanjbidrag, har övertygat Trumps anhängare, som är en majoritet av väljarna, att dessa försök mot Trump är olagliga.

  Trumps stöd bland väljarna är nu så högt, med hjälp av demokraternas beväpning av lagen, att Biden har noll chans att vinna presidentvalet om Trump är den republikanska kandidaten.
  Faran för Trump är samma fara som Nikolaj Bucharin och de ursprungliga bolsjevikerna stod inför från Stalin. Stalin kontrollerade åklagarprocessen. Demokraterna i New York kontrollerar statens rättssystem och kan väcka så många falska anklagelser som de vill. De kommer inte ha några problem att välja en jury som ska döma. Det är oklart om demokraterna tänker fälla eller bara hindra Trump från att kandidera.

  På samma sätt, med den verkställande grenen i sina händer, kontrollerar demokraterna den federala åklagarprocessen. De kan anklaga Trump för ett brott som han inte kan vara skyldig, samtidigt som de förbiser att Biden har hemligstämplade dokument från hans tid som vicepresident (vicepresidenter har inte makt att avhämta dokument) och Hillary Clinton hade hemligstämplade dokument på hennes personliga dator medan hon var utrikesminister, ett brott mot lagen.
  Så amerikaner kan se att två demokrater som faktiskt gör sig skyldiga till lagbrott inte åtalas, medan president Trump som har makten att häva hemligstämpeln åtalas.

  Det är viktigt att förstå den verkliga orsaken till det sju år gamla överfallet på Trump. Lyssna på Trumps invigningstal. Han förklarade krig mot det amerikanska etablissemanget, en elitoligarki. Han blev en omedelbar fiende till CIA och säkerhetsbyråerna genom att förklara sin avsikt ”att normalisera förbindelserna med Ryssland.”
  CIA-chefen John Brennan förklarade omedelbart Trump som en ”förrädare mot Amerika”. Varför? För att normalisera relationerna med Ryssland var att ta bort fienden som rättfärdigar militär-/säkerhetskomplexets enorma budget och makt.
  Trump förklarade också krig mot etablissemanget i allmänhet och sa att han hade för avsikt att ta makten ifrån dem och ge den tillbaka till folket där den hör hemma i en demokrati. Detta var oacceptabelt för oligarkin.

  Tänk på att de flesta republikanska politiker också är medlemmar i etablissemanget. De representerar intressegrupperna, såsom militär-/säkerhetskomplexet, läkemedelsindustrin, agribusiness, energi, etc., som gör de kampanjbidrag som väljer kongressen och presidenten. Till exempel är den republikanska ledaren i senaten en känd fiende till Trump.
  Resultatet är att Trump har massivt stöd från väljarna, men inte från det republikanska partiet. Men det är inte människorna som har makten.
  Medierna rapporterar att Trump står inför ett åtal på 37 punkter och 400 år i fängelse är propaganda som syftar till att övertyga amerikaner om att Trump är en storbrottsling. Men de 37 fallen är alla omformuleringar av samma falska anklagelse om obehörigt innehav av hemligstämplade handlingar.

  Det är oklart om en amerikansk president kan fängslas. Federal lag kräver att alla tidigare presidenter ska ha skydd av två Secret Service-agenter under sin livstid. Eftersom det är omöjligt att sätta Secret Service-agenter i fängelse, hur kan en före detta president fängslas?
  Vad vi upplever i USA är uppkomsten av en Gestapo-stat där den nuvarande presidenten, Biden, grovt blandar sig i ett presidentval genom att åtala sin rival som utan tvekan ligger långt före enligt alla mätningar trots propagandan mot honom att upprepas i det oändliga av presistmedia.
  Sättet som Trump driver sin kampanj på idag är imponerande, och i jämförelse med Biden och de andra kandidaterna ser han åtminstone anständig ut. Vad tror du är Trumps realistiska utsikter 2024?

  Dr. Paul Craig Roberts: Om inte Trump på något sätt hindras från att kandidera – jag utesluter inte Trumps mord av CIA/FBI – och om inte demokraterna återigen kan stjäla valet kommer Trump att vinna med den största majoriteten i amerikansk historia. Mätningar visar att Biden ligger så långt efter att det är omöjligt för demokraterna att stjäla valet. Eftersom Trump är oacceptabel för militär-/säkerhetskomplexet och det styrande etablissemanget löper han en hög risk för mord.

  GEOFOR: Valet 2024 närmar sig obönhörligen. 2020 ägde presidentvalet rum mot bakgrund av massprotester från Black Lives Matter-rörelsen, som sponsrades av demokraterna. I januari 2021 stormade republikanska demonstranter Capitolium. Vad bör Amerika och världen förvänta sig nästa år? Hur stor är risken för en social explosion i USA inför eller efter valet?

  Dr. Paul Craig Roberts: Black Lives Matter är, enligt min mening, en demokrat/George Soros finansierad grupp av bruntröjor som används för politiska syften. Det är propaganda att ”republikanska demonstranter stormade Capitolium.” Trump och hans anhängare befann sig en mil eller längre bort vid Washington-monumentet där Trump talade. Som videor av Capitolium som släppts av parlamentets talman McCarthy tydligt visar, öppnade polisen dörrarna till Capitolium och eskorterade de få ”demonstranter”, av vilka många uppenbarligen var federala agenter, runt inne i Capitolium. Det enda våldsdådet var den svarta Capitol-polisen som utan anledning sköt en kvinnlig militärveteran, uppenbarligen för att skapa en propagandabas för nyheter för våld och uppror.

  Eftersom demokrater har visat att de inte har någon integritet och ingen skam, och eftersom de kontrollerar federal brottsbekämpning och inte står inför något ansvar från media, kan de producera vilka våldsamma händelser de tror tjänar sitt syfte. En sådan orkestrerad händelse skulle kunna användas för att provocera fram våld från Trump-anhängare, men Trump-supportrarna är inte organiserade för våld. De har inga Antifa eller Black Lives Matter Brownshirts. ”Vita supremacister” är till stor del fiktiva. Oath Keepers är militärveteraner som fokuserar på att försvara den amerikanska konstitutionen, inte på att begå våld. Det finns inga republikanska grupper som plundrar och bränner affärscentra i amerikanska städer.

  Det är oklart om en orkestrerad falsk övertygelse av Trump eller ett annat stulet val skulle resultera i ett verkligt uppror från den amerikanska majoriteten. Eftersom Trumps anhängare ser honom som den sista chansen för Amerika, kanske de helt enkelt drar slutsatsen att folket är hjälplösa inför tyranni och deras egen demonisering som reser sig i Amerika och går därifrån resignerat till de stigande Gestapostaterna i Amerika.

  GEOFOR: Som alltid kan vi inte annat än ställa en fråga om ekonomin. Fitch-analytiker konstaterade i sin senaste prognos att den amerikanska ekonomin kommer att fortsätta att bromsa in. De inrikespolitiska riskerna tar också ut sin rätt… Hur skulle du kommentera sådana bedömningar och vad är din prognos?

  Dr Paul Craig Roberts:USA:s ekonomiska statistik är så manipulerad att det är svårt att veta hur läget är. Centralbanken försöker korrigera ett decennium av lätta pengar med en restriktiv politik som sänker priserna på befintliga tillgångar, utsätter banker och kommersiella fastigheter i fara och ökar konsumenternas skuldbördor. Dessutom upplever US-dollarn, som ett resultat av sanktioner och stöld av Rysslands centralbanksreserver, en minskad roll som världsreservvaluta. Denna minskade roll äventyrar den utländska finansieringen av USA:s handels- och budgetunderskott. Så länge andra länder löste sina handelsskillnader i amerikanska dollar och saudierna fakturerade i dollar för sin olja, hade utländska centralbanker incitament att behålla sina reserver i form av amerikanska statsobligationer och på så sätt finansiera USA:s handels- och budgetunderskott. Flytten bort från dollarn innebär att den utländska efterfrågan på dollar sjunker, men utbudet fortsätter att öka till följd av USA:s handels- och budgetunderskott. Innebörden är en minskning av valutakursen på dollarn. Eftersom USA har offshore sin tillverkning och är importberoende, innebär ett fall i dollarns värde en kraftig ökning av USA:s inflation och ett kraftigt fall i USA:s levnadsstandard. Med andra ord är utsikterna för den amerikanska ekonomin mycket värre än en ren lågkonjunktur. ett fall i dollarns värde innebär en kraftig ökning av den amerikanska inflationen och ett kraftigt fall i den amerikanska levnadsstandarden. Med andra ord är utsikterna för den amerikanska ekonomin mycket värre än en ren lågkonjunktur. ett fall i dollarns värde innebär en kraftig ökning av den amerikanska inflationen och ett kraftigt fall i den amerikanska levnadsstandarden. Med andra ord är utsikterna för den amerikanska ekonomin mycket värre än en ren lågkonjunktur.

  Dr. Paul Craig Roberts – Ordförande för Institutet för politisk ekonomi, amerikansk ekonom och tidigare biträdande finansminister i Reagan-administrationen, medlem av kalla krigets kommitté för nuvarande fara.

  (Återpublicerad från PaulCraigRoberts.org med tillstånd av författare eller representant)
  ← Rasdiskriminering mot vita människor…Det ständigt vidgare kriget →

  • Wow mer smörja har jag sällan läst. Ni verkligen väljer och vrakar bland all världens konspirationsteorier ni, ta lite här och lite här så voila sanningen.

 3. ”Hur stor är risken för en social explosion i USA inför eller efter valet?”
  ”skulle resultera i ett verkligt uppror från den amerikanska majoriteten”

  Vi har börjat få rapporter att man i USA iakttagit oförklarliga och mystiska militära rörelser i USA. Spekulationerna är att USA förbereder att möta ett kommande väpnat uppror. Flera stater har ju växande folkrörelser som vill separera staten från Washington och unionen USA, som Texas, Florida och Kalifornien.

 4. SÄPO, vilken jag själv ser som CIAs lokala bransch kontor, har påbörjat ett projekt att stänga ner oberoende fria media. I en rapport via FOI stämplar SÄPO fria media som ”antidemokratiska
  extremister” och att driva ”antistatlig extremism”. Att kritisera makten innebär att man
  ingår i en miljö som inspirerar till våldsdåd och extremism.
  https://www.foi.se/rapporter/rapportsammanfattning.html?reportNo=FOI-R–5473–SE

  SÄPO menar att aktörer som skriver eller talar om korruptionen i samhället, inskränkning
  av centrala fri- och rättigheter, de negativa konsekvenserna av massinvandring, vaccinkampanjerna,
  politikernas odemokratiska hantering av Nato-frågan och dolda maktstrukturer som World
  Economic Forum (WEF), på olika sätt radikaliserar individer till att begå våldsbrott och
  terrorhandlingar.

  Vänsterextrema rörelser som ägnar sig åt uthängningar och trakasserier av personer är inte ett problem, men att granska och kritisera dom är ett problem.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here