Den ”försvunna” tennisstjärnan Peng Shuai är inte alls försvunnen

20
1767

Moon of Albama menar den 2 december 2021 att ”Den ”försvunna” tennisstjärnan Peng Shuai är inte alls försvunnen”. Jag behandlade ämnet för 2 veckor sedan Har tennisstjärnan Peng Shuai försvunnit efter anklagelser mot förre vicepresidenten i Kina eller är det fakenews från USA?

https://www.moonofalabama.org/2021/12/the-missing-star-athlete-peng-shuai-is-not-missing-at-all.html#more

_______________________________________________________________

Den ”försvunna” tennisstjärnan Peng Shuai är inte alls försvunnen

New York Times har felaktigt hävdat att den kinesiska tennisspelaren Peng Shuai anklagat sin tidigare älskare för sexuella övergrepp. Det har hon inte gjort.

I sitt inlägg på den kinesiska webbplatsen Weibo (engelsk översättning) beklagade Peng Shuai bara att relationen med hennes gamla älskare hade tagit slut. Hon anklagade honom inte för något som kunde betraktas som ett övergrepp. NYT hittade på det.

Peng Shuai skrev ”Romantisk attraktion är en väldigt komplicerad sak som förklarar det tydligt. Från den dagen förnyade jag min kärlek till dig. Under hela min tid med dig efter det, enbart baserat på våra möten, var du en mycket bra person, och du behandlade mig väl. Vi pratade om modern historia, såväl som om antika epoker. Du utbildade mig i så många ämnen, och vi hade diskussioner om ekonomi, politik. Vi fick aldrig slut på saker att prata om. Vi spelade schack, sjöng, spelade bordtennis, spelade biljard och spelade även tennis tillsammans. Vi hade alltid oändligt roligt. Det var som om våra personligheter passade perfekt ihop.”

Vilket ”övergrepp”!

Ändå har Times fortsatt att bråka med icke-frågan under olikanyhetsrubriker”, notiser och ledarartiklar. Tidningen använder uppenbarligen historien för att angripa Kina.

På dagens förstasida hittar vi detta nonsens.

Den professionella tennis-touren för kvinnor meddelade på onsdagen att den omedelbart ställer in alla turneringar i Kina, inklusive Hongkong, som svar på att tennisstjärnan Peng Shuai försvann från offentligheten efter att hon anklagat en toppledare för kommunistpartiet för sexuella övergrepp.

Med denna åtgärd blev Women’s Tennis Association den enda stora idrottsorganisationen som slog tillbaka mot Kinas alltmer auktoritära regering. Tjänstemän på Women’s Tennis fattade beslutet efter att de inte kunnat prata direkt med Peng, efter att hon anklagat Zhang Gaoli, en tidigare vice premiärminister i Kina, i inlägg på sociala medier som snabbt raderades.

Peng Shuai försvann inte från det offentliga livet. Hon har skickat ett mejl till WTA, i vilket hon bad dem att respektera hennes integritet. Hon har lagt upp bilder på sig själv och en video, som visar hur hon deltar i ett offentligt tennisevenemang och går på middag på en offentlig restaurang. Internationella olympiska kommittén (IOC) har hållit en 30 minuters videokonferens med henne och funnit henne vid liv, frisk och lycklig.

Trots det har WTA och särskilt Steve Simon, dess vd, istället gått ut offentligt med frågan och fortsätter att inkräkta på hennes integritet.

IOK däremot, har varit diskret och visat respekt för Peng Shuais privatliv. Ett kort klipp av deras videosamtal publicerades med hennes samtycke.

Och idag meddelade IOK att de haft ett nytt videosamtal med Peng Shuai:

Vi delar samma oro som många andra människor och organisationer om välbefinnandet och tryggheten för Peng Shuai. Det är därför som ett IOK-team senast igår höll ett nytt videosamtal med henne. Vi har erbjudit henne ett brett stöd, kommer att hålla regelbunden kontakt med henne och har redan kommit överens om ett personligt möte i januari.

Till skillnad från NYT och Steve Simon vet IOK hur man beter sig:

Det finns olika sätt att säkerställa hennes välbefinnande och trygghet. Vi har iakttagit ett mycket mänskligt och personcentrerat förhållningssätt till hennes situation. Eftersom hon är trefaldig olympier tar IOK upp dessa problem direkt med kinesiska idrottsorganisationer. Vi använder ”tyst diplomati” som, givet omständigheterna och baserat på erfarenheter från regeringar och andra organisationer, indikeras vara det mest lovande sättet att gå vidare på ett effektivt sätt i sådana här mänskliga frågor.

Det är sannerligen inte konstigt att Peng Shuai inte vill prata med WTA:s Steve Simmon, utan håller kontakt med IOK.

IOK bekräftar återigen att Peng Shuai är trygg och mår bra:

IOK:s ansträngningar ledde till en halvtimmes videokonferens med Peng Shuai den 21 november, under vilken hon förklarade sin situation och verkade vara trygg och frisk, med tanke på den svåra situation hon befinner sig i. Detta bekräftades i gårdagens samtal. Vårt mänskliga och personcentrerade förhållningssätt gör att vi fortsätter att vara oroade över hennes personliga situation och kommer att fortsätta att stödja henne.

Om NYT var en anständig tidning skulle den stoppa sin Peng Shuai-kampanj och ta bort sina falska påståenden om anklagelser om ”sexuella övergrepp” och den ”försvunna” idrottskvinnan.

 

Föregående artikelJulian Assange kan utlämnas till USA – stort bakslag för yttrandefrihet och demokrati. Vad sägs på ”Ring P1”?
Nästa artikelSkamligt och farligt om Julian Assange utlämnas till USA – skriver Aftonbladet
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

20 KOMMENTARER

 1. Tycker det är lustigt att usa drog upp denna onödiga diplomatiska bojkott som det heter månaden efter,ett annat viktigt händelse i detta som tyvärr inte fick mycket utrymme. Men Kina värdlandet till OS valde ju tidigare i höstas,att trots Rysslands så kallade avstängning,att ändå bjuda in Rysslands ledare Putin som den stora hedersgästen till OS. Kina får göra detta,då dom arrangerar och är värdlandet till OS. Det fick inte mycket utrymme detta i väst men det är sant och Putin tackat redan ja för månader sedan och han kommer att vara hedersgästen. Dom medierna i väst, som rapporterade detta även SVT Sverige gjorde det, gillar självklart inte detta och är så svartsjuka. Nu plötsligt med usa i spetsen så har man valt en såkallad diplomatisk bojkott. Vad pinsamt, ojoj vad pinsamma man är,men man drar upp mänskliga rättigheter och andra lögner haha vad pinsamma man är ärligt talat

 2. Men är det inte lustigt att usa kör diplomatisk bojkott med sina dollar-beroende vänner canada,england och Australien just nu, bara månaden efter då Rysslands ledare Putin tackat ja till Kinas inbjudan att närvara och vara hedersgästen till OS. Detta är sant men vet inte om ni känner till det, självklart fick detta amerikanska ledningen att gå i taket. Nu månaden efter så går man ut och kör diplomatisk bojkott och ger skälet att det handlar om mänskliga rättigheter. Jag skojar inte. Ja här i Sverige och övriga Europa har man ju svalt detta, mycket märkligt nog. Tankar om det??

  • De exceptionellafrån väst (Biden, Bo Jo, Trudeau och Australiens dito) är INTE bjudna. You Are Not Invited! Get it? 🥱🥱🥱 Men dessa exceptionella lämnar Osa till vinterolympiska festen som de inte är inbjudna till – puckon fattar inte att hela världen skrattar åt de 🤣🤣🤣.

   ”Den som upphöjer sig skall bli förödmjukad, och den som ödmjukar sig skall bli upphöjd.” (Luk 14:11).
   Även de svenska valparna (Andersson, Kristensson och Co) är för en ”diplomatisk markering”

 3. Alltså dessa korkade puckon som sitter i Stockholm, här hade de chansen att visa att det inte var totala knähundar till Washington för Kina, den nya världsledaren och så gör de det här! Snacka om att skjuta sig i foten…

 4. Bra inlägg😇 😇 Vad pinsamt av dessa väst. Som om det gör något minsta skillnad för OS detta när alla spelare och spel helt pågår som vanligt!! Man blev inte bjudna till det vackra bordet,så man går till media och gnäller för att man inte får vara med där 😭😭 Man ger anledningen att det handlar om mänskliga rättigheter 😭😭 Vilka tider vi lever i.Man var aldrig ens bjuden och vem bryr sej om denna så kallade diplomatisk markering på OS 😇😇

 5. Alla är inte lika imponerade av Kinas försök till ”spin” på historien. Kina och IOC har ju händerna djupt i varandras fickor så de försöker försvara sin investering men på ett klumpigt sätt.

  ”With the NGO Safeguard Defenders, I have been paying very close attention to the worrying situation of Peng Shuai in the People’s Republic of China. Peng has been disappeared, at least temporarily, only to appear in a series of ever-stranger and rather obviously staged appearances. This practice is eerily similar to a recurrent CCP tactic of stage-managed (TV) appearances, where victims are paraded and forced to perform by the police, often in an effort to counter international criticism.”

  https://safeguarddefenders.com/en/blog/open-letter-ioc-peng-shuai

  • Garanterat att @L skulle spinna som bara den mot ett bojkott av apartheid israel. Men att bojkotta Kina (som ju inte slaktar barn, kvinnor och civila som apartheid israel gör) är helt Ok. Hyckleri

   • Aftonbladet hoppas att kungen inte åker till Kina.

    ”Kungen kan inte åka till OS i Kina
    Vi ska inte jubla över diktaturen.”

    ”I februari kommer svenska folket att sitta vid TV-apparaterna och jubla åt prestationerna. Men det betyder inte att vi måste jubla över den kinesiska regimen, eller över brotten mot mänskliga rättigheter. I provinsen Xinjiang utsätts den muslimska minoriteten uigurerna för systematisk förföljelse. Amnesty international har rapporterat om hur en miljon människor har satts i ”omskolningsläger”. Det rapporteras om tortyr, hot och straff för den som inte underkastar sig. Myndigheterna bedriver en extrem övervakning av minoriteten både i och utanför dessa läger.
    I Hongkong tystas all opposition. Och den svenska författaren Gui Minhai som rövades bort redan 2015 sitter fortfarande fast i de kinesiska myndigheternas klor.
    Kina är inte något vanligt land. Regimens mål med vinterspelen är att vinna anseende och samla stöd i omvärlden.”

    https://www.mynewsdesk.com/se/sl/pressreleases/tvist-om-signalsystem-avgjord-i-skiljenaemnd-3150242

    • Finns inga belägg för att ”I provinsen Xinjiang utsätts den muslimska minoriteten uigurerna för systematisk förföljelse. Amnesty international har rapporterat om hur en miljon människor har satts i ”omskolningsläger”. Det rapporteras om tortyr, hot och straff för den som inte underkastar sig. Myndigheterna bedriver en extrem övervakning av minoriteten både i och utanför dessa läger.”

     ”I Hongkong tystas all opposition.” Är det inte opposition som inte är förenliga med Kinas säkerhetslagar, som verkar vara av ungefär samma slag som flera andra länder har?

     Och den svenska författaren Gui Minhai som rövades bort redan 2015 sitter fortfarande fast i de kinesiska myndigheternas klor.” Han är dömd för brottslighet /olovligt samröre med främmande makt/, men en brist är verkligen att vi vet så litet om det. Är detta inte vanligt vid denna typ av reell eller möjlig brottslighet.

     ”Kina är inte något vanligt land. Regimens mål med vinterspelen är att vinna anseende och samla stöd i omvärlden.”” Gäller väl alla arrangörsländer? Vilket undantag finns?

     • Däremot finns det mycket starka belägg för att allt detta är fabricerat i propaganda syfte med samma målsättning som i Tyskland fram till 1945. Jag har själv varit med på plats. Länkar i tidigare inlägg. ”Kina är inte något vanligt land.” Absolut så. Läs rapporten från Harvard Universitetet. Länk ovan. Kina dumpade den katastrofala primitiva och dysfunktionella ”demokratin”, realiteten en sovjetdiktatur, redan 1949 efter att den dödat omkring 70 miljoner människor. Idag har man utvecklat ’socialism med kinesiska förtecken’, och fortsätter med att utveckla vad man kallar ”full processdemokrati” vilket betyder att folket har reellt direktinflytande och medbestämmande i alla frågor som rör dom på alla nivåer. Dessutom vad man kallar xiǎokāngshèhuì 小康社会, gemensam rikedom. Samhället i Kina har redan utvecklats så det ligger minst 70 år före primitiva dysfunktionella system som det svenska, och nu går det fort. Det fungerar så att folket kan inte bara kan påverka beslutet, utan även själva systemet, vilket öppnar för framtida utveckling. Det svenska systemet skapades förra seklet med avsikt att säkerställa en evig (S) regim vid makten. Ett diktatoriskt enpartisystem.

    • Visst kan han inte åka till Kina. Den svenska kungen är ju INTE BJUDEN till OS22🥱😜🥱.
     Skulle Aftonljuget knacka på hos någon till Julen t ex utan att blivit bjudna? nejdå.
     Gustav den sextonde är INTE BJUDEN till OS22. Så vad göra då? Fabulera förstås! Aftonljuget blir mer och mer skrattretande frö var dag som går🤣🤣🤣. Ett tips till Aftonljuget: ni kan göra en anmälan hos den nyss inrättade myndigheten: ”Myndigheten för de oinbjudnas klagomål”, vars säte är Drottning Kristinas väg. Lycka till!

    • Nähä, men till Saudiarabien och andra hemska muslimska diktaturstater kan kungen åka! Dessutom är väl inte Kina diktatur på samma sätt som Saudiarabien där makten ärvs och folket verkligen inte har något att säga till om! Sen är det ju så att USA bara ska hålla käft om mänskliga rättigheter eftersom de är de värsta förbrytarna mot just mänskliga rättigheter! Dessutom borde USA på stubben införa riktig demokrati i stället för den löjliga cirkus man håller på med idag och lägga ner sin svinaktiga utrikespolitik! I en normal värld hade det varit USA som skulle utsatts för sanktioner och fördömanden i första hand. Västvärlden är verkligen idioternas sammanslutning och tyvärr är många omedvetna om detta.

     • Finns en annan anledning till varför Kungen vill åka till medeltida teokratin Saudi. Gustav får ett guld halsband som väger ca ett kilo. Snacka om Incitament. I gengäld får halshuggarna svensk teknologi och vapen.

      Men vad blir det om han åker till Kina då? Kina är inte intresserad av svenska vapen. Den har n redan så det räcker (för att skrämma bort USA). Kineserna kastar inte bort guld. Alltså får Gustav inget! Klart man förstår hans ovilja att INTE åka dit, eller hur?

    • Xinjiang är helt öppet för besök, många har åkt dit och kollat. Israelen Raz Galor en av dem, och han har dokumenterat sina resor på Vloggar
     https://mychinaway.blog.se/krigspropagandan-idag-pa-svenska-media/
     Ingen har satts i koncentrationsläger, det finns ingen tortyr, hot och straff. Det har bara uppfunnits av USA propagandan och är identiskt samma metod som Nazisterna använde. Vi har ingen massövervakning som i Sverige. Det behövs inte. Det var USAs maktövertagande och annektering av Hong Kong som stoppades, Hong Kong borna är offentligt och uttryckligen mycket tacksamma. Hong Kong har ingen ”opposition”, det är inte en stat med ett eget politiskt system utan en provins i Kina. Gui Minhai flydde till Kina för att inte gå samma öde tillmötes som Udo Ulfkotte. Lönnmord. Han har hört av sig och mår bra, och samarbetar med Kinas SÄPO för att montera ner USAs spionage i Kina.
     BBC skrev om förmenta hemliga läger. Vi identifierade platsen och besökte. Här är resultatet.
     http://mychinaway.blog.se/hur-skall-vi-stoppa-nazistiska-propagandametoder-pa-svenska-media/
     Kina har redan vunnit massivt gott anseende. Läs om Harvards universitetets rapport.
     https://www.rt.com/op-ed/542582-china-tech-race-us/
     Eller
     https://www.rt.com/business/542842-us-billionaire-new-world-order/
     http://www.china.org.cn/china/2020-07/17/content_76281590.htm

  • Om du inte lyssnade så intensivt på propagandan och istället försökte förstå Kina bättre kanske du inte skulle vara lika vilseförd som tyskarna var fram till 1945. Ingen har varit försvunnen, och det rapporteras att Soros har utlovat en USD 100 miljon donation till WTA, men vi vet inte på vilka villkor. Soros ger inte bort något utan att få något i retur. Safeguard Defenders grundades 2009 av den ökände Kina-hatiska aktivisten Peter Dahlin och Michael Caster från USA och hette då China Action, med en självpåtagna uppgiften att driva propaganda, våldsgrundad omstörtande verksamhet och skapa oroligheter i Kina. Båda grundarna har lagförts i Kina för grova brott, erkänt, och deporterats. Soros och CIA har utpekats som finansiärer. Söker man på en oberoende sökmotor finner man att den lilla organisationen har kopplingar inom en större grupp av ljusskygga aktivister med tvivelaktiga brottsliga avsikter och agendor. Inte precis någon tillförlitlig källa.

 6. Kinas autoritära regering. Den fungerar så att regeringen får genom de nio partierna veta vad folkviljan vill, sedan genomför regeringen auktoritärt folkviljan, oberoende av vad någon minigrupp som Metoo eller någon ”kvinnorörelse” vill. Förbudet av utsugning genom vanebildade spel ett exempel.

  Glöm heller inte mitt tidigare inlägg hur USA uppenbart har kapat svenska dominerade media. Det kommer att hagla amerikansk anti-Kina propaganda i månader på MSM, vilken är kapat av USA i min mening, och Public Service.

  Diplomatisk bojkott. Den vann Kina stort med humor. ”Ni är inte inbjudna”.

  Det handlar om mänskliga rättigheter, att skydda innevånarna mot aggressiva USA sponsrade terrorister främst i Xinjiang. Det gör man genom att sätta vanligt folks mänskliga rättigheter före terroristernas, som man låser in innan dom dödat. Man skyddar de mänskliga rättigheterna för personer som den mördade polisen Andreas Danman. Terroristerna i Xinjiang hann med att döda omkring 300 oskyldiga innan Kina han stoppa dom. Nu är USA desperat att få tillbaka dom på gatorna. Xinjiang har inte haft några terroristmord nu på fem år. USA är desperat att återstarta verksamheten.

  I Kina finns en lag som kräver att en journalist erhåller samtycke innan en intervju. Hemmet är helt skyddat. Till och med Polisen ringer och ber om samtycke innan man knackar på dörren. På så sätt skyddas innevånarna mot de förföljelser, drev och trakasserier svenskarna måste leva med. Den som inte vill synas offentligt behöver inte.

  • Det är lite märkligt att USA kommer undan med att anklaga Kina för övergrepp i jakten på radikala uigurer alltså muslimer som planerar eller utför terrordåd i Kina! Att USA själva mördat miljoner muslimer i sin meningslösa jakt på terrorister de senaste tjugo åren tar man lätt på! Tydligen anser man i USA att det är helt okej att utföra övergrepp bara det är utomlands för då gör det ju inget att man mördar hänger och bränner. Den är svårt att begripa ”logiken” som styr USA och det känns mer som att de egentligen struntar i hur uigurerna behandlas i Kina det är propagandan mot Kina som är viktig! Och MSM-media spelar med i fulspelet eftersom det till stora delar styrs från USA. Terrorismen har ökat mångdubbelt sedan USA startade sitt ”krig mot terrorismen” som är ännu ett misslyckande att lägga till alla andra fiaskon efter andra världskriget!

 7. Givet den allt intensivare massövervakningen, styrningen av media och bloggar och den hårdnande censuren och nedstängningar av sajter och system, rekommenderar jag å det starkaste alla att ladda ner WeChat och bekanta er med att använda appen. Det går ganska snabbt att flytta en blogg, media eller diskussionsgrupper till WeChat vid behov, och den kan inte censureras eller stängas av svenska myndigheter med ett telefonsamtal. Det finns en Windows version och en mobilversion. Allt är gratis. För att registrera sig behövs ett telefonnummer, men det behöver inte vara ert eget utan kan vara ett kontant nummer. Windows versionen behöver mobilversionen för att fungera.
  https://pc.weixin.qq.com/?t=win_weixin&lang=en
  https://www.wechat.com/en/ för att ladda ner APK filen eller Google Pay.
  Det finns17 språk, inbyggd översättare, och det går även att översätta text i bilder.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here