Elon Musks opinionsundersökning om Julian Assange

22
1370

Bild

 

 

 

Föregående artikelEkots intervju 3 december med ÖB Micael Bydén är skrämmande
Nästa artikelGemensam europeisk intressefront mot USA – eller?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

22 KOMMENTARER

   • När jag klickar på denna artikel för att se hur opinionsundersökningen ang Assange på Twitter har gått ser jag inte någon bild. Under rubriken för denna artikel står endast ”Av Anders Romelsjö (red)” och under det, endast ordet ”bild”. Tänker att en skärmbild på omröstningen är tänkt att synas som visar hur folk röstat. Eller är det bara för mig som ingen bild syns kanske…?

 1. @Pinny 9 december, 2022 At 15:42
  Kolla att du inte har noscript eller någon ad-blocker påslaget. Bilden laddas förmodligen från en annan server. Kolla även att den inte spärras med XSS, vilket betyder Cross Site Scripting. XSS är en mycket vanlig hacker metod, men behöver inte vara det. Om du använder Firefox, kolla uppe till höger i läsaren, om det finns en varningstext där. Det kan även vara så att sajten/servern där bilden finns är blockerad av Sverige, eller kommunikationen dit inte fungerar. Det börjar bli mer vanligt. Allt fungerar normalt för mig.

 2. Vill tillägga att jag vid ett fåtal gånger ungefär den senaste veckan (kan vara de fyra dagar som anges ovan) blivit omdirigerad när jag gått in på globalpolitics.se och hamnat i ”vidarelänknings spiraler” till skumma url:er, att klicka bakåt går inte då för de senaste 40 länkarna är en vidarelänkning, men klickar jag åter på min shortcut till GP, kommer jag rätt. Om detta händer igen tar jag skärmbilder och skickar över…

 3. Hej Anders R

  Sedan några dagar tillbaka kan inte komma åt innehållet på sajten. Får besked att ”aktiva bokmärkeskanalen kunde inte laddas”.

  Dessutom är anslutningen inte säker: visa komponenter av den här sidan är inte säkra (får en gult utropstecken)

 4. Det fria ordet existerar inte på Twitter, de stängde ned Donbass twitter konto förra veckan och utan förklaring, och utan att ge möjlighet att överklaga, vilket de ibland skriver. Att man kan höra av sig om man tycker att det har gjorts felaktigt.
  Jag följer Donbass Telegram Kanal, och de återger enbart verkligheten skriver ingen propaganda utan visar bara vad som sker i Donbass. Bilder på beskjutningar av Donetsk civila människor och civila byggnader som blivit beskjutna.

  BBC har stulit dessa bilder av ukrainsk beskjutning av Donetsk och lägger ut dem som att det är ryssar som beskjutit städer i västra Ukraina. De påstår att Donetsk är Lviv i texten till bilderna.
  Om BBC har lagt ut dessa på sitt twitterkonto, så kommer deras twitterkonto förmodligen inte att bli stängt av Musk.

  Borde vara lätt att bevisa att bilderna är från Donetsk, men ingen tidning kommer publicera det.

  ”Varför har Elon Musk inte återställt Julian Assanges Twitterkonto?” Max Blumenthal talar vid dagens valvaka till stöd för Assange utanför det brittiska konsulatet i New York.
  Max Blumenthal talar vid ett rally för Julian Assange i New York,han säger att världen har blivit upp och nedvänd, när det är Fox News (republikanernas nyhetsmedia) som står upp för det största stödet till Julian Assange.
  Det är nog enbart tack vare Tucker Carlsson.

  https://twitter.com/BGOnTheScene/status/1601695567079362560

  • Du skriver följande:
   ”BBC har stulit dessa bilder av ukrainsk beskjutning av Donetsk och lägger ut dem som att det är ryssar som beskjutit städer i västra Ukraina. De påstår att Donetsk är Lviv i texten till bilderna.”

   Har du någon länk till dessa bilder som BBC lagt ut? Så att vi kan se dem.

 5. MUSK är ett stort skämt, yttrandefriheten som han lovade existerar inte. Dessutom hjälper han Ukraina att mörda civila i Donbass.
  De civila i Donbass blir dödade med hjälp av MUSK:s satellitservice som han givit till Ukraina utan några restriktioner hur den får användas. Så den används till att döda civila i Donbass.

  Rysslands representant i UN säkerhetsråd, utdrag ur hans tal:

  Vi hör hela tiden påståenden om att de är högteknologiska och hög precisionsvapen, som påstås alltid träffa sina mål. Så vilka är de ”militära målen” i Donbass som träffades av HIMARS efter Washingtons godkännande?

  Sam Husseini , oberoende journalist har skrivit nedanstående text:

  Jag skrev stycket nedan igår kväll. Det verkar bekräftas av vad jag fick reda på i morse: journalisten Garland Nixon (och tidigare ACLU-styrelsemedlem) stängdes precis av från Twitter för den här tweeten från en eller två veckor sedan:
  Tweeten: SecBlinken to do list: 1. Blow upp Nord Stream pipeline 2. Overthrow Pakistan government3. Try to rub out Imran Khan3.More money for Azov Nazis4. Istanbul (goBoom)5. Personally strangle some Palestinians to death with your barehands

  Musk är en ”försvars” och ”intelligens” entreprenör. Nu äger han Twitter. Twitter hade ett problem i att högerorienterade (och potentiellt populistiska) plattformar växte fram. Vad han gör är att byta namn och dra ner etablissemanget. Detta liknar vad Trump gjorde genom att lova ”America First” men leverera John Bolton och Mike Pompeo. Nixon stängs av för att ha framfört rak kritik av USA:s utrikespolitik.

 6. FN varnade för farorna med att väst beväpnar Ukraina
  Västerländska vapen skapar en spridningsrisk men används också för att rikta in sig på civila,
  sade han

  Västvärldens militära stöd till Kiev har accentuerat risken för att vapen hamnar i fel händer, sa Daniel Kovalik, professor i internationella mänskliga rättigheter vid University of Pittsburgh School of Law, till FN:s säkerhetsråd (UNSC) på fredagen.

  Och även när dessa vapen framgångsrikt levereras till ukrainska styrkor, används de ofta för att beskjuta civila i Donbass, tillade han.

  När han talade vid ett möte i FN:s säkerhetsråd för att diskutera västerländska vapentransporter till Ukraina, hävdade Kovalik att vapnen riskerar att hamna i ägodelar av oavsiktliga användare, inklusive brottslingar.

  Men ”även när vapnen går till rätt personer, hamnar det inte nödvändigtvis på rätt ställen”, sa han och noterade att Kiev hade börjat beskjuta Donbass-republikerna så länge sedan som 2014.

  Professorn sa att han precis hade tillbringat en vecka i staden Donetsk och bevittnat ukrainska attacker mot civila mål som involverade användning av västerländska vapen som uppenbarligen hade levererats ”i rätt händer.”

  Advokaten mindes att han hade sett med egna ögon hur Kievs styrkor hade beskjutit en lokal skola, en stadion och en vattenanläggning. ”Naturligtvis är vattnet högst i Donetsk”, sa han och tillade att stadens vattenfiltreringssystem hade förstörts av ukrainska styrkor.

  Han hänvisade också till material med öppen källkod, inklusive rapporter från ledande amerikanska nyhetsmedier, som beskrev farhågor om att västerländska vapen som skickas till Ukraina skulle kunna skapa en ökning av olaglig vapenhandel.

  Kovalik hänvisade särskilt till en CNN-artikel från april 2022, som hävdade att USA hade beslutat att ta ”en medveten risk” genom att beväpna Ukraina. Outlet citerade amerikanska tjänstemän som hade erkänt att några av de västerländska vapnen ”kan hamna i händerna på andra militärer” som USA inte hade några planer på att beväpna.

  ”Det faller ner i ett stort svart hål, och du har nästan ingen känsla för det alls efter en kort tid”, sa en CNN-källa då.

  Kovalik citerade också Interpols chef, Jurgen Stock, som varnade i juni för att vapnen som skickades till Ukraina förväntades ”handlas inte bara till grannländer utan till andra kontinenter.”

  Enligt Kovalik kräver frågan internationell tillsyn. Men ”USA kommer inte att göra det”, tillade han och noterade att kongressen hade röstat ner en resolution för bara några dagar sedan som kräver att USA:s bistånd till Ukraina ska granskas.

  ”Vem tittar på väktarna?” frågade han och tillade att detta var FN:s säkerhetsråds ansvar.

  Hans uttalanden kommer när Rysslands ständiga representant vid FN, Vassily Nebenzia, varnade västvärlden för de juridiska ”konsekvenserna” av att skicka vapen till Ukraina, som sedan används för att döda civila i Donbass.
  https://swentr.site/russia/568006-kovalik-un-weapons-ukraine/

  • Tack för informationen om Daniel Kovalik, varje person som talar sanningen om vad som händer i Donetsk behövs.

   Daniel Kovalik lägger ut på sin twitter:
   Donetsk under en brutal attack från Ukraina. Människor här har blivit bombade under 8 år, så de reparerar och när det är klart blir de bombade igen.

   https://twitter.com/danielmkovalik/status/1601768334936412160

   Ajamu Baraka , internationell människorättsaktivist skriver::
   Är detta påhittat. Är de skådespelare? Folk det här är vad som har hänt i Ukraina i flera månader men er ”fria press” kommer inte att täcka det. Detta är karaktären hos den regimen. Men hallå, jag förväntar mig inte att detta kommer att beröra samma människor som stolt kan stödja Israel.
   Finns ingen demokrati i Ukraina.

   https://twitter.com/danielmkovalik/status/1592456575473823746

   Professor Marandi undrar vad som skulle hända om Iran gjorde samma sak som Ukraina, band människor vid stolpar, drog ned deras byxor för att piska dem.

   https://twitter.com/s_m_marandi/status/1601913096515338244

   Hassan Mafi skriver när han ser bilderna från Ukraina: Detta är årets man i Ukraina, ren ondska.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here