En glädjens morgon

10
1359

Det är inte ofta som man blir glad när man ser på morgonnyheterna i Sverige. Inflation, nerdragningar inom skola, vård och omsorg, koranbränningar, skjutningar på öppen gata och så vidare. Nyheterna om vad som sker ute i världen bryr jag mig inte om. Jag vet att de är fulla av lögner och tystnad om vad som verkligen sker. Men så går jag till RT, som jag lyckats med trots Ursula von der Leyens censur. RT News – August 31 2023 (09:00 MSK)

Där får jag bland annat veta vad en medlem i europaparlamentets försvarskommitté, Nathalie Loiseau, tycker om de uppror som nu pågår i Afrika. ”Vi ser en serie militärkupper som hotar demokratier, valda stats- och regeringschefer, våra intressen och värderingar som vi försvarar.” Genast kommer glädjekänslor över mig. Hot mot ’demokratier’ är nämligen hot mot vasallstater som Frankrike och Sverige samt dessa vasallstaters ’big boss’ USA. Jag vet ju mycket väl vad dessa länder i Väst har för ’Intressen och värderingar’.

När jag sedan lyssnar på vad korrespondenten Noluvuyo Kunge från Sydafrika säger om upproret i Gabon blir jag mycket, mycket glad. ”Det är inte kupper, det är frihet som kommer till Afrika”. Att sedan lyssna på politikanalytikern Ovigwe Eguegu gör att glädjen får ett starkare fundament. ”Afrikaner ser denna kupp som ett led i en process av avkolonisering”. ”Om du lyssnar på vad folk säger i Ouagadougou Burkina Faso, i Bamako Mali, i Niamey Niger, så kommer du att om och om igen få höra, att folk är trötta på det system som Frankrike har skapat. De vill få en möjlighet att [själva] utveckla sina länder.” ”Folken vill ha ett annat system.”

Och så alla dessa kvinnor, i sina färgglada dräkter, som vill städa bort nykolonialismen. Det är en mycket vacker syn dessutom!

🇬🇦 After the coup in Gabon, revolutionaries uncovered suitcases & bags in the ousted President’s family home filled with bundles of banknotes, CFA francs, dollars and euros.‌‌ pic.twitter.com/beh3M26RQi

— Jackson Hinkle 🇺🇸 (@jacksonhinklle) August 30, 2023

Föregående artikelNågra ord om mBridge… och den nya världsordningen
Nästa artikelTecknaruppropet: Släpp freden fri! Nej till kärnvapen! Nej till NATO!

10 KOMMENTARER

 1. Tack Bertil Carlman! Så väl vi behöver ljus i mörkret! Här kommer något annar
  att också glädjas åt från Brics toppmöte i Peking, den sk Pekingdrklarationenr : :” (…) 53. Vi firar 30-årsdagen av FN:s ramkonvention om klimatförändringar (UNFCCC) och uppmanar alla parter att hålla fast vid principen om gemensamma men differentierade ansvar och respektive kapacitet,…Vi minns relevanta bestämmelser i Parisavtalet, som betonar att Parisavtalet syftar till att stärka den globala reaktionen på hotet om klimatförändringar i samband med hållbar utveckling och ansträngningar för att utrota fattigdomen, och att en topp av utsläppen av växthusgaser (GHG) kommer att ta längre tid för utvecklingsländerna.Vi understryker att de utvecklade länderna har ett historiskt ansvar för globala klimatförändringar och bör ta ledningen i att skala upp begränsningsåtgärder och skala upp oumbärligt stöd till utvecklingsländer när det gäller finans, teknik och kapacitetsuppbyggnad..(….)” Hörde att 40 länder stod i kö för att komma med i Brics. Dom har fått nog av USA/Västs kolonialism. Går vi med i Nato så ska vårt land kämpa helt och hållet för denna kolonialism..vilket vi ju gör till viss del redan tack vare värdlandsavtalet med Nato.

 2. Bertil Carlman,
  jag blir lika upprymd som du när jag läser din fina kärleksfulla text om de frihetskämpande folken och färglada kvinnorna (och många kraftfulla vackra män) i Afrika som sliter loss bojorna från postkolonialismen i dagens imperialistiska vita maktsystem.
  Länge leve de frihetskämpande folken i Afrika. 

 3. Ursula von der parasiten. Ursula en renodlad Usa nickedocka som på ALLA sätt vill att korrupta EU ska tillmötesgå Usa oavsett vilken punkt. Förut döljde man detta jämt, även nu i väst Nato världen. Men övriga medier utanför som asiatiska och afrikanska med arabländerna har faktiskt på sistone framfört detta många gånger. Vi har 3st hjärndöda åsnor i toppen på EU positionerna, hur är det möjligt att alla 3 är högst olämpliga och korkade. Ursula och den där klantskallen Borrell behöver ingen presentation. Sedan har vi den där Michel, något måste va fel på han. Det korrupta EU och Amerikas 51a delstat har vass tunga när man EJ kan sopa rent framför egna huset ens senaste decenniet. Uttalandena som kommit från dessa när Väst afrikanska länder gör sej fria från dom korrupta bojorna är korkade och idiotiska. Det värsta är att alla dessa länder har befolkningarna med sej vilket varit en fröjd att se, till många korrupta västliga politikers största missnöje och misslyckande

 4. Ryssland håller på att ge den rätta medicinen för de tre åkommor som de ”utvalda” västeliten lider av. Nämligen,

  1. hybris
  2. dumhet
  3. inbillning

  Västfolken ska vara varse om att ”Russia overcame the existential assault by Nazi Germany. It will do so again against the despicable NATO axis. The formidable strength of the Russian people and its military defenses will ensure that.”

  Ryssland befriade Europa från Frankrike på 1800-talet.
  Ryssland befriade Europa från Nazi Tyskland på 1900-talet.
  Ryssland kommer att befria Europa från USA under 2000-talet.

  Historien kommer att förtälja följande:
  ”The ultimate fate of the corrupt Western states is one of definitive, historic failure. The longer this geopolitical conflict in Ukraine persists the deeper will be the fatal damage to Western presumptions of moral authority, governance and its war-driven capitalist economies. The boiling frogs are not in Russia. They are in the endemically corrupt Western regimes.”

  https://strategic-culture.su/news/2023/09/01/boiling-frogs-towards-nuclear-armageddon/

 5. Har ni läst Bernard Horstmann’s analys om hur USA manipulerar bort Frankrike överallt?

  https://www.moonofalabama.org/2023/09/france-can-only-be-an-independent-power-if-it-learns-to-push-back.html#more

  Jag hade samma intryck även om Nulands besök i Niger verkade frustrerat.
  Jag undrade då om det möjligen var teater från hennes sida.

  Bernard påpekar att USAs drönarbaser är avsedda att bekämpa terrorister som USA själva har frambringat.
  ..

  Dongsheng News Kina berättar att Afrika önskade att Kina skulle industrialisera Afrika ist f infrastruktur.
  Kina svarade positivt på det önskemålet.

 6. I morgon är det 4 månader sedan den så omtalade ukrozionazi offensiven påbörjades.
  120 dagar.
  Bokslutet?

  1. ca 50,000 döda ukrozionazi
  2. Donbas slätten fyllda med Leopard2, Bradley, CG90 tanks plus mängder med Nato-vapen som reducerats till skrot
  3. sista speciella brigaden (82:a) har satts in och decimerats mer eller mindre
  4. ukrozionazi har lyckats ta Robotino en håla med en befolkning på 480 personer och några kilometer runt Zaparizje (det senare måste tas med nypa salt dock)🥴

  Den vitsige skulle säga att även en snigel hade nått mycket längre än ukrozionazi offensivens ynka kilometer

  5. Stor IRRITATION råder bland neokonservativ/sionist avskummen som driver på kriget mot Ryssland. De fick inte ”valuta för pengarna” (ca 200 miljarder dollar). Tvärtom, de har blivit världens åtlöje🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  6. Världen inser att ukraina är platsen där de ”utvalda” skitens hegemoni dog. ⚰️ Begravningsentreprenörer är Rysslands ledare tillsammans med den mäktiga ryska armén✌🏻

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here