Tecknaruppropet: Släpp freden fri! Nej till kärnvapen! Nej till NATO!

8
1023
Tecknaruppropet MOMENT 2022 har släppt en bok! Och nu bjuder vi in till boksläpp och stor utskällning!  (Som är snarlik en utställning med den skillnaden att vi utöver att ställa ut även läxar upp de makthavare som sätter politiskt egenintresse framför fred, solidaritet och kampen för en kärnvapenfri värld). 
1–4 september på konsthallen Mint i ABF-Huset i Stockholm.
Torsdagen 1/9 kl. 17:30 öppnar vi med kombinerat vernissage och release för vår bokTecknaruppropet mot kärnvapen och fred (Galago). ☛☛☛ De 100 första besökarna får en giftig trycksak att ta med hem! Det går också att köpa boken till specialpris. Allt arbete med boken har utförts ideellt och tecknarnas royalty går oavkortat till Svenska Freds.
 
På lördagen 3/9 bjuder vi in till tecknarworkshop med Lena Sjöberg, en av Sveriges främsta tecknare. Missa inte! Lena finns på plats hela dagen, klockan 12–16, och det är bara att droppa in. Både barn och vuxna är välkomna – freden angår alla!
 

Öppettider:Torsdag 1/9: Boksläpp och vernissage! kl. 17:30–19:00Fredag 2/9: Öppet kl. 12–18Lördag 3/9: Workshop med Lena Sjöberg! kl. 12–16

Söndag 4/9: Öppet kl. 12–14

Gratis inträde. Hiss finns. ABF-Huset: Sveavägen 41, T-bana Rådmansgatan

 
Välkomna!
 
/Tecknaruppropet
Förhandsgranskning av bild
____________________________________________________________________

Mer information

Vill gärna påminna om att Karin Zaric Sunvisson på eget initiativ lät oss använda hennes teckning i arbetet mot svenskt Nato-medlemskap.

Hon framförde även en hälsning till ett av våra möten: Hälsning från Karin Zaric Sunvisson, initiativtagare till Tecknaruppropet mot kärnvapen och Nato, ”Moment 2022”

Hälsning från Karin Zaric Sunvisson, initiativtagare till Tecknaruppropet mot kärnvapen och Nato, ”Moment 2022”

Föregående artikelMarken skakar under Zelenskys fötter
Nästa artikel”En sorgens stund” – Tal vid sorgemarsch till Mynttorget 31 augusti
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Jag önskar att Erdogan räddar oss från detta så historiskt vidriga idiotiska korkade beslut. Erdogan gör de rätta för oss Sverige,då våra politiker klantat sej så brutalt GROVT och själva inte kan dra tillbaka denna vidriga kupp

  • Ja faktiskt, om Erdogan lyckas rädda oss från oss själva borde han en dag tilldelas Nobels Fredspris 🙂

   Förresten så sade den Finska försvarsministeriet (tror jag att det var) att Finland INTE skulle ha ansökt om NATO medlemskap om de hade vetat att Erdogan skulle opponera sig. I ljuset av det uttalandet, verkar det som att NATO medlemskapet inte är vidare angeläget…

   Beträffande kostnaden för NATO medlemskapet för Sveriges del, om man antar att vår regering riktigt duktigt kommer vilja demonstrera sin underdånighet, blir någonstans runt 100 miljarder SEK per år (2 % av BNP) De skattepengarna som skulle vara välbehövliga annanstans, kommer med stor sannolikhet att vara bortkastade…

 2. Anna-Lena Laurens foto i dagens DN,
  av en rysk affisch med Uncle Sam som
  hanterar några lustiga marionettdockor, som sprattlar, på kommando, nämligen Pippi Långstrump och Mumintrollet, är en propagandistisk fullträff, ”Träff i tornet!
  på den svenskfinska Nato ansökan.
  Mer sånt Anna-Lena!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here