Tecknarupproret Nej till Nato ”Bokkväll” 9/12 och Luciatåg 13/12!

19
1210

 

 

Förhandsgranskning av bild

Läs mer på https://www.catch2022.net/

Tecknaruppropet: Släpp freden fri! Nej till kärnvapen! Nej till NATO!

 

Föregående artikelDel 4 Tankar om socialism – kapitalismens ålderdom erbjuder nya möjligheter
Nästa artikelEkots intervju 3 december med ÖB Micael Bydén är skrämmande
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

19 KOMMENTARER

 1. Varför lyssnar inte ”tecknarna” på folket?
  Nästan 68 procent av folket i Sverige är positiva till ett medlemskap. Det visar en undersökning som statistikmyndigheten SCB har gjort.
  I maj svarade nästan 63 procent att de var positiva till ett svenskt medlemskap i Nato. I november svarade ungefär 68 procent att de var positiva.

  Om vi hade folkomröstat hade det säkert blivit ett klart ja till medlemskap i Nato, något som nejsägarna inte räknar med.

  • Innan den massiva skrämseln och hjärntvätten via fulmedia, så låg det till så här:

   http://www.nejtillnato.se/wp-content/uploads/2017/11/Sifo-underskning-Nej-till-Nato-v%C3%A4rdlandsvatalet-k%C3%A4rnvapen-..pdf

   Och förklaringen till den senaste utvecklingen är inte enbart Puttes fel, men även de som leder landet, d.v.s. fulmedier och politikeradel.

   ”Göring: Why, of course, the people don’t want war. Why would some poor slob on a farm want to risk his life in a war when the best that he can get out of it is to come back to his farm in one piece? Naturally, the common people don’t want war; neither in Russia nor in England nor in America, nor for that matter in Germany. That is understood. But, after all, it is the leaders of the country who determine the policy and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy or a fascist dictatorship or a Parliament or a Communist dictatorship.

   Gilbert: There is one difference. In a democracy, the people have some say in the matter through their elected representatives, and in the United States only Congress can declare wars.

   Göring: Oh, that is all well and good, but, voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.. Dr. G.M. Gilbert 1976 ”The Memory of Justice”

   In an interview with Gilbert in Göring’s jail cell during the Nuremberg War Crimes Trials (18 April 1946) ”

   Källa: https://en.wikiquote.org/wiki/Hermann_G%C3%B6ring

   Det som bankmaffians ljugande fulmedier inte vill ha är en objektiv rapportering och en fri debatt om USA:s aggressiva proxykrig medelst den terrorklassade nazistiska Azov-bataljonen.

   De som har satt sig in i Ukraina-frågan, EU-frågan och NATO-frågan är oftast negativa till detta korrupta, dyra och mycket riskabla spektakel som monopolkapitalet profiterar på och alla inblandade folk betalar dyrt för.

   En äkta objektiv debatt kommer, med all sannolikhet, sluta med att svenskarna väljer att verka för ett neutralt, alliansfritt och nordiskt försvarssamarbete, samt kommer, med all sannolikhet, motverka att vi förblir blinda vasaller till världens i särklass mest kriminella nation som någonsin har existerat, tror jag.

   Men man vet aldrig hur hårt hjärntvätten har tagit?

   ”En av de sorgligaste lärdomarna i historien är följande: Om vi har blivit lurade tillräckligt länge tenderar vi att förtränga varje evidens på lurendrejeri. Lurendrejeriet har fångat oss. När du väl ger en charlatan kraft över dig, får du nästan aldrig tillbaka den.”
   /Carl Sagan Källa: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat/citat-om-vetenskap/

   • Martin Gustavsson länkar till en artikel som är från 2016 och som alla förstår har folket studerat och utbildat sig i NATO-frågan och resultatet ser vi genom det ökade stödet för att Sverige skall gå in som medlem.

    Men kunskap tar man de rätta besluten.

  • @Anders 8 december, 2022 At 20:12
   Det kanske stämmer, men glöm inte anledningen. Majoriteten i Tyskland 1933 var positiva till nazisterna. Då var historien ännu inte skriven. En klar majoritet i Österrike var positiva till nazisterna och nazisternas ”Anschluss”. Förklaringen heter propaganda och styrd information, vilket vad vi ser när det gäller Twitter just nu. När USA har skickat svenskar till sina krig under NATO överenskommelsen och tusentals kommer tillbaka i liksäckar kanske det går upp ett ljus för befolkningen, men då är det försent. Den historien är ännu inte skriven – idag.

  • ”Svenska” folket kräver konsensussatir.
   En annan viktig fråga; hur ofta får man skratta: en gång om dagen, varje månad eller bara till midsommar?

   • Gunnar Andersson frågar hur ofta man får skratta – Jag skrattar varje gång jag läser kommentarer här på bloggen.

 2. ”Nästan 68 procent av svenska folket är positiva till ett medlemskap i Nato”, enl SCB.
  Jag råkade se ett programinslag i TV om vad svenska folket mest Googlade om. Bland ämnena som stod högst upp på listan var frågan; Vad är NATO?
  Om okunskapen är så stor bland svenska folket så är det inte konstigt att folket sväljer vad som helst som kommer från partier och myndigheter. Förmåga till kritiskt tänkande och reflexion är obefintlig.

  • Ingemar informerar oss om att ”Vad är NATO” står högt upp på listan om vad svenska folket googlar om.
   Då förstår man ju varför andelen av folket som stödjer ett medlemskap ökat från 63% i maj till 68% i november, för med ökad kunskap om NATO ökar andelen som är positiva till att Sverige skall vara medlem.

   Jag tackar Ingemar för den informationen som förklarar ökningen.

 3. Det är även min egen åsikt att USA redan har påbörjat tredje världskriget – i Ukraina till exempel. USA imperiet måste förintas, precis som en gång naziimperiet, men vi kan inte använda oss av samma metoder. Det kunde väl innebära slutet för mänskligheten som vi känner den. USA är väldigt skakigt idag och i det närmaste i full panik att återetablera sin produktion för överlevnad. Låt dom inte lyckas. Isolera dom och låt imperiet självdö i interna strider. Det är troligen rätt väg.

  • Enig. Fiat-valutorna Dollar och Euro blir förmodligen imperiets egna död.

   Allt fler kommer överge dem, vilket kommer leda till hyperinflation. Enbart medvetet okunniga har röstat för alla dessa NATO/EU-partier i flera decennier. Enbart medvetet okunniga kommer sitta på fiat-valutor. (Federal Reserve banking och Basel III) Svenska kronan är kopplad till eländet genom svenska privatbanker.

   När det kortsiktigt giriga och lättjefulla och överbelånade folket kastas ut på gatan och vaknar så är eländet strax över, men sent skall syndarna vakna.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/De_sju_d%C3%B6dssynderna

 4. Anders har helt rätt när han säger att med ökad kunskap om NATO ökar andelen som är positiva till att Sverige skall vara medlem i NATO.
  Bara en liten detalj. Jag tror inte att det står någonstans på dom vanliga inhämtningssidorna om vad ett NATO-medlemskap innebär i praktiken.
  Framskjutet attackflyg från NATO på svenska flygbaser.
  På dom ryska lägeskartorna ett hot som skyndsamt måste elimineras. Bästa och snabbaste sättet är taktiska kärnvapen.
  Vid en kris liknande den i Ukraina och Sverige i skottgluggen
  innebär det att Sverige riskerar att bli anfallet med ryska kärnvapen.
  Sverige skyddar NATO. Ett Natomedlemskap skyddar inte Sverige.

  • Jag tillhör de som inte tror att Ryssland har någon som helst tanke att anfalla ett land som är medlem i NATO. Det skulle inte sluta lyckligt vare sig för Ryssland eller för övriga länder.
   Jag tror inte heller att Ryssland skulle sätta in kärnvapen, för börjar de med taktiska finns det stor risk för att situationen kommer att eskalera interkontinentalt och då kan vi sluta att oroa oss för framtida ränteökningar eller något annat.

   När det gäller frågan om Sverige är ”ett hot som skyndsamt måste elimineras” så finns redan Sverige på ryssarnas kartor med de markeringarna. Så har Sverige uppfattats av den ryska krigsmakten sedan kalla kriget så det är inget nytt.

   • @Anders 9 december, 2022 At 18:59
    Ryssland har inte en tanke på att anfalla ett land som inte hotar dom, men alla NATO länder är amerikanska lego-länder under USAs kontroll som hotar Ryssland. Ryssland har just sagt att det land som anfaller Ryssland med kärnvapen, läs USA, kommer att utplånas från jordens yta, ta det på allvar. Ryssland, och Kina, har höghastighetsvapen som USA inte har något försvar mot. Ryssland kommer att slå tillbaka med kärnvapen om dom anfalls med kärnvapen. Det är inte Sverige som finns på ryssarnas kartor, det är NATO, och Sverige står redan under USAs, och därmed NATO’s, kontroll. Därför är Sverige ett hot mot Ryssland. USA har mycket av sina kärnvapen i silos, och både Ryssland och Kina vet var dom finns. Ryssland har redan förklarat att deras kärnvapen i första omgången kommer att eliminera dessa kärnvapen i USAs silos, och därmed avväpna USA. Kina är annorlunda. Jordbävningen i Wenchuan blotta ett omfattande tunnelsystem i Kina, och Kina har bekräftat att det existerar. Kina kan alltså flytta runt kärnvapnen osynligt under marken, utan att USA kan övervaka det med sina omfattande spion satellitsystem. USA kan alltså inte slå ut Kina på samma sätt som Ryssland eller Kina kan slå ut USA.

  • Svenska folket vill alltså skydda provokatören USA och de andra krigsförbrytarna i NATO och bli kärnvapenmål för ryska kärnvapen.

   Siffran ovan är för låg i realiteten! 98,5% har faktiskt röstat för EU/NATO-partierna. MP&V fällde heller inte regeringen Magdalena Andersson. Följaktligen fick vi ingen folkomröstning och inget parti i riksdagen drev frågan hårt i valet.

   Småpartierna som är emot NATO och EU hade kunnat göra skillnad, men valsamverkade inte brett, undantaget 3 partier och 16 individer.

   Följaktligen har 99,99% tyvärr förtjänat att utrotas med en välriktad kärnvapenstridsspets från Putte, inkl. den falska ”godheten” i flera fredsorganisationer. Detta är ingen åsikt, men ett faktum.

  • @Ingemar 9 december, 2022 At 14:52
   Detta innebär NATO medlemskap. Glöm aldrig, att den verkliga avsikten med NATO är inte att försvara Sverige. Det finns ingen fiende att försvara mot. Den verkliga avsikten med NATO är att USA, där 90% av alla NATO beslut tas, skall kunna beordra svenskarna att angripa och kriga mot andra länder som USAs legotrupper. Det är svenskar som skall komma hem i liksäckar. Inte amerikanare som i Vietnam kriget. Det är precis vad som sker i Ukraina just nu. Det är ukrainare som kommer hem i liksäckar, för USAs räkning.

  • @Ingemar 9 december, 2022 At 14:52
   En av USAs fundamentala strategier med NATO är att etablera ”medlemmar” som Sverige som förbrukningsvara vid en vedergällningsattack från Ryssland eller Kina. Avsikten är att se till att det är Sverige som attackeras och utplånas, inte USA.

 5. ”När det gäller frågan om Sverige är ”ett hot som skyndsamt måste elimineras” så finns redan Sverige på ryssarnas kartor med de markeringarna. Så har Sverige uppfattats av den ryska krigsmakten sedan kalla kriget så det är inget nytt.”
  De svenska attackplanen har begränsningar i sin räckvidd. De kan inte flyga t.o.retur Baltikum. Detta är naturligtvis ryssarna medvetna om. Det har varit ett sätt för Sverige att i all tysthet tala om för ryssen om att vi inte utgör ett hot mot dem.
  Med NATO-inträdet ändras dessa spelregler totalt.
  Kärnvapenbaserat Nato-flyg kommer i en krissituation att stå på svenska flygbaser färdiga att gå till anfall mot mål långt in i Ryssland. Det snabbaste och effektivaste sättet att eliminera dessa flygbaser är att sätta in taktiska kärnvapen.
  Återigen med NATO-medlemskap ökar risken för Sverige att dras in i en allmäneuropeisk kris med förödande konsekvenser.
  Jag kan inte förstå hur ett sådant förhållande skulle vara till gagn för landet och dess befolkning.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here