En tysk journalist rapporterar efter 9 månader i Donbass

12
2072

Har fått denna film från en läsare. Kompletterar rapporteringen i våra stora media.

Föregående artikelZelensky förbjuder det största oppositionspartiet och ett tiotal andra partier i Ukraina
Nästa artikelHur ser Rysslands plan för att överleva sanktioner ut?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

12 KOMMENTARER

  • Utgår från att du sökt. Jag hittar något under Mark Bartolomei, journalist på Google men i första vända ingen tydlig sådan person. Kanske någon annan vet? Täcknamn?

   • På imdb.com som registrerar filmmakare finns denna information:

    Mark Bartalmai , Regissör: Frontline City of Donetsk – Den oönskade republiken. Mark Bartalmai är en regissör och författare, känd för Donetsk Frontline – The Unwanted Republic (2017) och Ukrainian Agony: The Silent War (2015).

    https://www.imdb.com/name/nm7797327/

    Jag trodde aldrig jag skulle få uppleva den enorma censur i hela EU, som pågår just nu och som USA som äger de flesta sociala medier som vi använder ex. google, så kan man inte längre finna det man vill, de raderar det som de inte vill att vi skall läsa.
    Min dotter som hela tiden blir kallad ryskt troll, det slänger folk ur sig till höger och vänster utan motiveringar. Hon har hittat en annan sökmotor som inte är censurerad av USA, det är en amerikansk sökmotor, för hon märker att google kan man inte använda nu längre om man vill ha mer allsidig information, som inte är vad USA och EU vill att vi skall läsa.
    Det förvånar inte mig att Mark Bartalmai blir utfryst i Tyskland, och nedgraderad till person non grata.
    När västländska tidningar vägrar att publicera, då måste man vända sig till dem som gör detta och då blir det förmodligen ryska tidningar, och vad händer då??? Jo, då blir man kallad för att sprida Kremlin propaganda. Detta har hänt väldigt duktiga journalister som Max Blumentha, Aaron Mate och Eva Bartlett m.fl.

    Kanske är det verkligen de mest europeiska värderingarna: ingen från de tyska TV-kanalerna visade intresse för dokumentären om journalisten Mark Bartalmai, som bor i Donetsk sedan 2014, och dokumenterade opartiskt händelser i folkrepublikerna. Sanningen om Donbass verkade vara ointressant för centrala medier, och istället för detta släppte de hundarna på journalisten.

    Mark Bartalmai är den ende tyska journalisten som, förutom små pauser, är i Donetsk under så lång tid, sedan 2014. Ingen av hans kollegor kan skryta med en sådan erfarenhet. Till exempel ger den berömda propagandisten från ARD TV-kanalen Golineh Atai mest sina rapporter om Donbass från Kiev och tar emot information om konflikten från ”fiendens händer ”: ett sådant tillvägagångssätt har lite gemensamt med kvalitativ journalistik, skriver den tyska webbplatsen Telepolis .

    Mark Bartalmai erbjöd upprepade gånger sina verk till centrala TV-kanaler och nyhetstjänster, men alla avvisades. Och som om det inte verkade vara nog visade TV-kanalen ARD i juli förra året ett reportage vars syfte var att misskreditera journalisten.

    • Situationen i Ukraina under den 25:e dagen av den ryska militäroperationen gick framåt inom ramen för veckans tidigare utveckling.
     https://www.veteranstoday.com/2022/03/20/day-25/

     De ryska väpnade styrkorna, DPR och LPR bedriver aktiva offensiva operationer i regionen Donbass. I resten av landet är ryska styrkor fokuserade på säkerhet och utvidgning av kontrollens redan etablerade territorium.
     Från och med den 20 mars fortsätter hårda gatustrider i staden Mariupol. Enheter från de ryska väpnade styrkorna och DPR utvecklade sin framryckning i staden. Grupperingen av Kievs styrkor som är omringade där förstörs gradvis.
     Det är intressant att notera att enligt satellitbilder som dök upp online stöds operationen av ryska krigsfartyg.
     Regionen Cherson är nu helt säkrad och blev ett logistiskt nav för gruppen ryska styrkor som är involverade i båda operationerna kring Mariupol och Mykolaiv.
     Utvecklingen på plats tyder på att den ryska försvarsmakten för närvarande är involverad i begränsade offensiva operationer i norra och södra Ukraina. Denna fas av framryckningen är sannolikt tillägnad den fullständiga befrielsen av staden Mariupol, områdena väster om staden Donetsk, samt att sätta förutsättningar för ytterligare framsteg i Mykolaiv-regionen och runt staden Kiev. På resten av frontlinjen håller den ryska militären en taktisk paus.

    • Kan du vara vänlig att specificera vad du inte hittar via Google och som du därmed anser vara ”censurerat”?

 1. Vivianne, vilken sökmotor har din dotter hittat? Jag skulle också vilja använda någon annan sökmotor istället för Google.

  • ASB Military News, deras twitter konto blev avstängt. De är ju experter på den militära biten och brukar vara noggranna med att verifiera information. De var de första att rapportera att det var Ukrainska styrkor som sköt mot Donetsk och orsakade 23 döda, nedan text från deras sida. Är man inte medlem på Gab.com kan man enbart se de senaste dagarnas information, men om man är medlem kan man gå långt bak i tiden.
   ASB Military News har öppnat konto på Gab.com, de skriver : *We only have Gab and Telegram & GETTR, other accounts are fake*.

   På Gab.com kan man också finna Eva Bartlett som fick sitt twitter konto avstängt av twitter. Eva som rapporterat från Syrien kriget.

   Du kan också finna artiklar från RT på Gab.com

   Ukrainian military strikes Donetsk city centre, the capital of the self-proclaimed independent republic of Donetsk — 23 civilians dead and dozens injured after Ukrainian Tochka-U intercepted as it was heading into the city centre. Not a word of condemnation by the UN or other organizations.

   Den sökmotor där min dotter funnit information om Ukraina som hon inte hittat på google är: DuckDuckGo
   Trött på att bli spårad online? Vi hjälper dig.
   Skydda din personliga integritet när du surfar, gratis med en nedladdning:
   Privat Sökning
   Blockerar Trackers
   Krypterade Webbplatser
   Lägg till DuckDuckGo i Chrome

  • Jag har inte använt Google-produkter över huvud taget det senaste decenniet. Sökmotorn DuckDuckGo framstår som effektivare då jag alltmer märker hur svårt det är för googleanvändare i min omgivning att hitta sådant som är enkelt för mig. Den här i kommentarstråden diskuterade och befarade censuren skulle kunna vara en förklaring.

   Den 1 mars 2022 kl 12:52 tipsade Klas på Global Politics:
   https://www.globalpolitics.se/ukraina-krigets-vinnare-och-forlorare-vad-bor-goras/#comment-77653
   om en mycket intressant film som inledningsvis gick att se
   https://vimeo.com/252426896
   Då jag försökte återuppta tittandet lite senare efter att ha blivit avbruten hade den censurerats.
   Vet någon hur man kommer åt filmen?

 2. Här läggs grunden till den ensidiga rapporteringen i Sveriges statsradio.
  Genom att bara spegla den ena sidan, så slipper vi desinformation.
  Upplägget:
  Problemformuleringsledaren släpper in den allvise rysslandsexperten, vår statsministern talar förnuft, den fale historikern försöker vilseleda och sedan återigen samme rysslandsexpert ställer allt tillrätta genom att karaktärsmörda den lömske historikern, som naturligtvis inte får någon replik.
  Sudio Ett, börjar vid ungefär 17 minuter och varar drygt 10 minuter.
  https://sverigesradio.se/avsnitt/1884211

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here