Är England fritt?

19
2316

Denna artikel med titeln ”England är fritt” fick jag via mail från Björn Nistad, doktor i rysk hisoria. Finner den intressant att återpublicera. Hoppas Du finner den intressant att läsa! Blir intressant om hur relationen USA-Storbritannien och USA-EU kommer att utvecklas…
Och påverkas alls imperialistiska storföretag i Storbritannien?

Jag uppfattar att författaren sarkastiskt ville återge ett par av brittiska imperiets signum. Men har förstått att det kan uppfattas som instämmanden i det synsätt som utmärker dessa videor. Med kännedom om de tiotal av författarens övriga artiklar jag läst finner jag detta föga sannolikt.

Min tro är att arbetarklassen i vid mening i Storbritannien snart kommer att bli besvikna. Kapitaistklassen i vid mening kommer att gynnas. Vem tror att Johnson kommer att göra annat?

Och beroendet av USA lär öka än mer. Möjligen försvagas USA:s inflytande över EU, världen till glädje.


England är fritt.

Klockan 23 31/1 lämnade Storbritannien Europeiska unionen och blev igen ett fritt och oberoende land som ska kunna styra sig själv och anta sina egna lagar. Detta är en så stor händelse – kanske en händelse i linje med Berlinmurens fall – så det är svårt att veta vad man ska säga.I avsaknad avegna ord väljer jag att prata med den brittiska poeten William Shakespeare. Vad kan vara bättre för en dag som denna än Shakespeares berömda St. Crispin-dagtal från ”Henry V”? Och finns det ett bättre och mer lämpligt framförande av talet än Laurence Oliviers i den klassiska filmadaptionen av ”Henry V” från 1944?

Ingen trodde att engelsmännen i Agincourt 1415 skulle lyckas besegra en fem gånger så stor fransk armé. Och knappast någon trodde att det var möjligt att välja bort EU, även för ett så stort land som Storbritannien. Engelskarna vann slaget vid Agincourt. Och det brittiska folket vann båda hinder som EU försökte sätta ut för att förhindra Brexit och över sin egen globalistelit! Naturligtvis återstår mycket att göra för att återuppbygga Storbritannien som ett självständigt land.

En mängd nya lagar måste antas, ett handelsavtal med EU måste upprättas, och britterna måste använda friheten för att ingå sina egna avtal med omvärlden. Och EU och globalisterna har knappast gett upp sina försök att sabotera Brexit. Men britterna har i Boris Johnson en mäktig ledare som vet vad han vill och som inte kan skrämmas, nästan som en Winston Churchill i vår tid. Och han har ett tydligt mandat från folket att styra tills det mestahar kommit på plats. Så detta borde gå bra.

Och med de utmaningar som EU står inför i form av svag ekonomisk tillväxt, arbetslöshet, tryck på allmänna välfärdssystem, ökande sociala skillnader, skuldkris, invandrarflöden och mer, som EU garanteras kan skyllas på, är det möjligt att andra länder kommer att följa. Storbritanniens exempel och välja bort unionen. Kanske är detta början på upplösningen av EU som vi bevittnar?Den här historiska dagen finns det också anledning att visa det nyligen uppträdande av Nigel Farage och resten av Brexit-partiet i Europaparlamentet. Videon har spridits och visats otaliga gånger online, men den förtjänar att ses igen.

Glada britter viftar med sin flagga och en dam som påminner om en robot försöker stoppa dem. Konflikten mellan populister och globalister i ett nötskal. Är det konstigt att fler och fler av oss ser mer förnuft för högerpopulister, vår tids rebeller än för den liberal-globalistiska eliten?Titta här.Och låt oss äntligen behandla Sarah Connollys framträdande av Rule Britannia på The Last Night of the Proms.

Hur mycket kraft, kreativitet och glädje finns det i en nation! Må vi återigen ha ett fritt Europa baserat på fria nationstater och hälsosam nationalism!

Föregående artikelPalme-pristagare Daniel Ellsberg: Skriv på kärnvapenkonventionen!
Nästa artikelÅrhundrandets fredsavtal för Israel! Kan det tas på allvar?

19 KOMMENTARER

 1. England är inte fritt. Man var redan, ihop med Sverige USA’s lydigaste vasaller och nu lär man väl bli dess 51 delstat.

  Fängslande och tortyr av journalister, stöd till bildande av kalifat i Syrien, stöd till alla imperialistiska krigståg USA företar sig, fejkade gifthistorier och idolisering av en ryssofob psykopat som Boris Johnson. Ett pissland.
  Men, EU-länderna är inte mycket bättre i dessa frågor, medges, alla är dem vasallstater i Imperiet

  • Gunnar, det mest skrämmande är att folk inte ens ser eller reflekterar över detta längre…Så effektiv är årtionden av MSM-propaganda och hjärntvätt. SVT t ex nämner inte att USA är ockupanter i Irak och därför helt legala mål för anfall utan mal på om att anfall mot USA-trupper är terrorattacker etc. Ja, uppenbart är att ”husse” styr MSM-media och PS och vi skattebetalare får betala ”kalaset”…

 2. Kanske den sämsta artikel jag läst på den här sidan. Högerpopulistiskt dravel och bedrägeri genomsyrar varje rad.
  Som Gunnar påpekar är England inte fritt. England styrs som resten av västvärlden av globalistiska storföretag som plundrar, privatiserar, krossar fackföreningar och som vad det verkar, nu är i full gång med att också förstöra vårt klimat.
  Om ledarna heter Johnson, Lövén, Merkel, Macron eller Trump spelar ingen roll. Om dom pratar om nationalism så är det bara deras sätt att avleda missnöjet med plundrarna genom att istället peka på folk av annan etnicitet. För vanliga arbetande människor kommer skolor, sjukvård, arbetsrätt, löner och pensioner att fortsätta att försämras oavsett om ledarna kallar sig nationalister eller ej. Uppslutningen bakom krigsindustrin och imperialismen lär också fortsätta som tidigare.
  Brexit, som är en i grunden sund tanke, kommer med största sannolikhet att fortsätta vara den patetiska teaterföreställning det har varit hittills. I händerna på högern kommer globalisternas välde aldrig att hotas. Den brittiska överheten har lurat skjortan av Englands folk. Här hemma försöker SD göra samma sak, även om dom verkar ha övergett svexit. Eller kanske har dom insett att EU eller inte EU är tämligen betydelselöst så länge högern styr.

  Varje gång en högerpolitiker säger sig vilja förbättra vanligt folks villkor så ljuger hen. Detta tror jag kan fastslås som en allmängiltig sanning. Sådana förbättringar kan bara uppnås på bekostnad av högerpolitikerns uppdragsgivare och det sker inte frivilligt.

 3. Nu kan i vart fall Storbritanniens folk besluta om att föra en icke-imperialistisk politik med protektionism … OM de nu skulle vilja ha det. Detta kunde inte britterna göra innan Brexit.

  Nu står möjligheten öppen både för demokratisk socialism och vänsternationalism, OM de skulle vilja ha det i nästa demokratiska val. Det kunde inte få förut, i vart fall inte utan kapital- och företagsflykt. Nu har de en demokratisk möjlighet igen.

  Det är bara att gratulera brittiska män och kvinnor till nyvunna demokratiska frihet och hoppas att de sätter barnens rätt till fred, armar och ben först.

 4. Dom som skriver här och påpekar att England inte är fritt och att ”det styrs som resten av västvärlden av globalistiska storföretag som plundrar, privatiserar, krossar fackföreningar och förstör klimatet” missar själva innebörden av Brexit.
  Skall Europas folk låta sig styras av en övernationell regering vars yttersta mål är att krossa Nationalstaten och skapa en federalistisk union där nationsgränserna inte längre existerar?
  Detta är alla vänsterliberalers våta dröm. Vem tjänar på detta?
  Privatiseringar, avregleringar, nedskärningar och ohejdad import av folkslag som har totalt andra värderingar än mottagarlandet bryter ned det sociala samhällskontraktet och skapar grogrund för kriminalitet och samhällsupplösning. Vilka tjänar på detta? Är det så vi vill ha det?
  En sak till, vad betyder ordet hen och vad står det för?
  https://www.youtube.com/watch?v=mFKaqP9RgvU

  • Ingemar
   Dom globala storföretagen är den övernationella regeringen och för dom existerar inga nationsgränser, inte i västvärlden iallafall. I öst håller något liknande på att utvecklas, men med egna ambitioner. Högerpopulister som Johnson eller för den delen Åkesson har varken vilja eller handlingsplan att angripa dessa jätteföretag. Både Brexit, som den kom att bli och högerpopulismen i allmänhet är metoder att hantera folkligt missnöje med överhetens plundring och syftet är att skydda storföretagen från ett möjligt uppvaknande av något som liknar arbetarrörelsen, genom att peka på invandrarna. Tjuven som ropar – ta fast tjuven!
   Storföretagens globala makt kan inte rubbas genom byråkratiska överenskommelser inom överheten eller med parlamentariska val enbart. För det krävs folklig organisering och aktivt motstånd.
   Du måste lyfta blicken för att se helheten Ingemar.

   • Endast inom Nationalstatens ramar går det att skapa någonting som vi skulle definiera som välfärdssamhälle.
    välfärdssamhället var och är ett nationalistiskt projekt.
    Globalisterna i EU för en ren högerpolitik. Det är Frankrikes och Tysklands förlorade stormaktsdrömmar som man än en gång skall försöka förverkliga.
    Efter att ha förlorat två världskrig i rad har Tyskland nu kommit till insikt om att det här med krig kanske inte är helt lyckat för att lägga sig under Europa och helst också resten av världen.
    Det gick ju åt fanders hur mycket man än putsade stövlarna.
    Eu är ett försök från nämnda länder att återta vad man förlorat och återfå den supermaktstatus som man en gång åtnjöt.
    Sedan 1995 är Sverige ett protektorat styrt från Brüssel och förvaltad av valda representanter för Sveriges folk utsedda i allmänna val.
    Vårt ekonomiska såväl som politiska handlingsutrymme begränsas av de ramar som Brüssel beslutar om.
    Man kan framför allt inte bekämpa dom globala storföretagen inom ramen för EU-projektet.
    Därför är det nu glädjande att Storbritanien återtagit sin självständighet och inte längre behöver rätta sig efter EU-maffian.
    Även ett SWEXIT börjar kanske skymta vid horisonten.
    Jag är mycket väl medveten om varken Boris Johnson eller för den delen Jimmie Åkesson har vilja eller ens för avsikt att förändra någonting i grunden.
    Man rider till stor del på den missnöjesvåg som skapats av den katastrofala invandringspolitiken och i dess kölvatten de stora sociala problem som Sverige har att brottas med.
    Politiskt försöker man skapa någon form av konservativt block i motsats till nyliberalismen.
    Man kanske kan citera den ryske filosofen och skriftställaren Alexander Dugin: ”Om Du tar parti för det globala liberala ledarskapet så tillhör du fienden.”

    • Visst Ingemar, jag kan hålla med i nästan allt du skriver, men du är inte ens i närheten av en lösning.
     Det var bra att England lämnade EU och Sverige borde också lämna, men om det är allt som händer och vi inbillar oss att vi därmed har gett globalisterna en käftsmäll så är vi grundlurade. Om det dessutom innebär att ett konservativt block tar över, så är vi ur askan i elden. Detta konservativa block lär knappast vara mindre nyliberalt än föregångarna, men det kommer att lägga ännu mer fokus på invandringen och således skydda dom globalistiska storföretagen ännu hårdare än föregångarna.

     Fokus på folk av annan etnicitet är historiens värsta gift och det måste bekämpas med näbbar och klor. Vi måste istället peka ut dom verkliga bovarna och försöka bygga politiska rörelser utifrån det. Vi måste också lära oss att skilja på vän och fiende för att inte ännu en gång hamna i samma fälla som arbetarrörelsen gick i. Fienderna är dom som säger -rösta på oss så blir allt bättre, eller dom som säger att invandrarna är våra fiender och vi är bättre än dom.

     Parlamentarismen, nationalismen och rasismen är grundbultarna i överhetens brandvägg mot folket. För att det skall fungera krävs kontroll över media, vilket dom numera till stora delar har. Även religion, sportfåneri och annat finns i redskapslådan.
     Enda medicinen mot allt detta är folklig demokratisk organisering och alla som pratar politik utan att betona det bör betraktas med misstänksamhet.

     • Nej till kulturmarxism och nej till mångkultur. Det är inte samma sak som rasism
      Men kanske något nytt sakta håller på att växa fram. Nya allianser bildas och nya tankar växer fram.
      Vänster och höger måste samarbeta. Jag talar då inte om de ny-liberala tramspartierna i riksdagen. Dom kan vi avskriva direkt.
      Däremot finns det såväl kommunister som nationalister som börjar inse att man har en hel del saker gemensamt.
      Värnandet om fosterlandet och välfärdsstaten. Två hörnpelare som gjort Sverige till ett av de mest framgångsrika länderna i världen.
      Detta har förfuskats och fortsätter att förfuskas av en majoritet av riksdagspartierna.
      Här är i alla fall en intressant debatt mellan Jeff Ahl från ”alternativ för Sverige” och Joel Nilsson kommunist.
      https://www.youtube.com/watch?v=Ws5S-s3-skI

     • Ingemar
      Nej till mångkultur är rasism. Vad kulturmarxism är idag vet jag inte, troligen mest ett högerpopulistiskt slagord utan innehåll.
      Fortfarande gäller att dom som fokuserar på etnicitet är giftspridare och splittrare, plus att dom blir globalisternas försvarare genom att rikta folkets ilska åt fel håll.
      Nej till import av billig arbetskraft är en nödvändighet, men nej till hela kulturer är rasism och Joe Nilsson och Jeff Ahl förenas nog mest av sitt hat mot muslimer.

      Nationell socialism är också ett begrepp vi sett förut i historien.
      På 30-40 talet fanns Svenska socialistiska partiet under ledning av Nils Flyg, som tog öppen ställning för Hitler och nazismen. Möjligen aspirerar Joe Nilsson på rollen som hans efterträdare.
      Nej till nationalsocialismen förefaller däremot vara en av historiens mest självklara lärdomar.

     • Ingemar;
      Intressant debatt mellan ”höger och vänster”. Borde spridas och fördjupas.

     • Blir ingen dans på graven än, träfacken är bara beställd men ännu inte klar…
      Men vi behöver diskutera en vettig skattereform, ökat kollektivt ägande, kortare arbetstid, omprövad invandringspolitik…
      Och bra att höger och vänster möts, precis som Jeff Ahl och Joe Nilsson.

  • ”En sak till, vad betyder ordet hen och vad står det för?”

   Ordet hen kommer ur verbet hena.
   Man kan hena en kniv. Den sista åtgärden för att få den skarpa eggen.
   Till exempel mot en sten.
   Ur det kommer substantivet hen som egentligen är en synonym till bryne.

   Det sociala ordet hen är än så länge bara ett ”hitte på ord” från dem som vill förändra samhället i grunden.
   Då står ordet för person utan angivet kön.
   Vad strävan är med det kan man undra men jag misstänker det är ett försök att förpassa det maskulina och främja det feminina hos mänskligheten överlag.
   Det sociala hen är alltså i allra högsta grad ett politiskt ställningstagande.
   Ett kraftfullt grepp mot radikal vänster kan jag tycka.

   Alltså, hen som person är alltså förvanskat pronomen för han eller hon som sammanförts till en och samma person.

   Det i sammanhanget som intresserar mig är att det endast tycks gälla människor.
   För djur har jag inte alls sett någon strävan till att “avköna”.
   Det är min reflektion till vänstermänniskor.
   De är humanfixerade.
   Det är precis likadant med de här “mellanösternreligionerna”
   Läs Bibeln. Människor, människor, människor som höjs över allt annat.
   En orm blir till en skurk och ful bedragare.
   Tänk så lätt det då blir att använda en gräsand som fotboll.
   Något som bara finns där för människors behov.

 5. Det är så många paradoxer här att man blir yr i huvudet. Men det är som Martin Gustavsson säger att nu är det upp till britterna själva. I praktiken kan de hamna ur askan i elden, det kan också hända, men de har då bara sig själva att skylla.

  Tyvärr kommer EU inte att reformeras inifrån. Ett nytt europeiskt samarbete som nog behövs kan endast bli till genom utträden. EU ligger på skev grund och när grunden lades fanns inte tanken att den skulle växa till den anti-demokratiska överstatliga mastodont som vi fått. Och vars ”gemensamma utrikespolitik” har blivit en nykolonial agenda som backar upp det amerikanska imperiet.

  Men ser man rent konkret på processen finns det ingen brist på komik och paradoxer samt därtill hörande lurendrejeri. Spexaren Farage som skrattades ut av EU-parlamentet har sopat banan ren med hela kopplet. Med det inte sagt att jag skulle köpa hans begagnade bil. ”Cometh the time, cometh the man”, ursäkta om min gammelengelska inte är korrekt. Som grädde på moset kanske skottarna startar eget, kanske även de av missriktade skäl men med gott slutresultat.

 6. Ingemar.. Om ordet hen. Det engelska ordet hen betyder höna på svenska.
  På svenska kan ordet hen även användas om personer som inte vill kallas han eller hon – ett pronomen för ett tredje kön. Wikipedia

 7. Aldrig trodde jag att Rule Britannia skulle framföras på den här bloggen. Rule Britannia – En patriotisk sång som hyllar det brittiska imperiet och en önskar att Royal Navy för alltid skal härska över haven.

  Aldrig trodde jag att Henry Vs tal vid Agincourt skulle höras på den här bloggen. Ett fältslag under hundraårskriget efter att Henry V landstigit i Normandie för att gå mot den franska huvudstaden. Kan detta ses som ett tidigt exempel på engelsk imperialism eller endast en manöver under kriget mot Frankrike?

  På mig verkar det som om artikeln både stödjer och förordar att Storbritannien efter att de lämnat EU, återigen vänder blicken ut över världen för att återta något av sitt tidigare imperium.

  • Jag uppfattade att författaren sarkastiskt ville återge ett par av brittiska imperiets signum.

   Men har förstått att det kan uppfattas som instämmanden i det synsätt som utmärker dessa videor. Med kännedom om de tiotal av författarens övriga artiklar jag läst finner jag detta föga sannolikt.

   Min tro är att arbetarklassen i vid mening i Storbritannien snart kommer att bli besvikna. Kapitaistklassen i vid mening kommer att gynnas. Vem tror att Johnson kommer att göra annat?

   Och beroendet av USA lär öka än mer. Möjligen försvagas USA:s inflytande över EU, världen till glädje.

   Ska fundera över detta…

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here