EU har inte Europas löntagares bästa för ögonen- en minoritet i Sveriges riksdag bryter mot regeringsformen!

3
1302

Jag återger nu ett Uttalande som antogs vid Nej till EU Storstockholms årsmöte 28 mars. Jag är medlem i Folkrörelsen Nej till EU (FNEU).


EU har inte Europas löntagares bästa för ögonen- en minoritet i Sveriges riksdag bryter mot regeringsformen!

Återhämtningsfonden

Sedan Sveriges EU-inträde 1995 har riksdagen gradvis överlåtit mer och mer makt till unionen. EU:s integration fortgår genom många små, stegvisa förändringar av beslutsprocessen. Senaste brickan i denna process är beslutet i Sveriges Riksdag den 25 mars då en minoritet bestående av regeringen, Liberalerna och Centerpartiet fick igenom EU:s coronafond eller Next Generation EU, som återhämtningsfonden också kallas, pga av att Moderaterna och Kristdemokraterna lade ner sina röster. Endast Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna röstade emot.

Den 25 mars är en dag som federalisterna i EU och i ett antal europeiska länder kommer att fira, då ännu mer av beslutanderätten överläts till EU från Sveriges Riksdag av en minoritet. EU federalister i Bryssel, Berlin och Paris har tagit ännu ett steg mot att uppnå sin vision om ett Europas förenta stater.

Next Generation EU är tänkt att finansieras direkt från EU:s gemensamma budget och är uppbyggd både av lån och bidrag. För att EU ska kunna låna pengar till fonden och på så sätt få fram fler egna medel behöver alla länders nationella parlament lagstifta om det i respektive land.

EU – Folkrörelsen Nej till EU. Från FNEUS:s hemsida.

Men i Lissabonfördraget finns ingen artikel som tillåter att EU blir låntagare, men
när EUs storkapital behöver nya pengar för att ”återhämta sig” samt Italien och Grekland ökat stöd, är det intet problem att bryta mot EUs grundlag och överlämna nya maktbefogenheter till EU utan laglighetsprövning i strid mot den svenska regeringsformen!

Återhämtningsfondens syfte är att rädda euro-systemet som kännetecknas av inbyggda värdeöverföringar från underskottsländer till överskottsländer. För alla de länder inom eurosystemet som inte kan reglera obalanser i utrikeshandeln med devalveringar kommer på inte återhämtningsfondens pengar att räcka. Sverige riskerar då att få ställa upp med ytterligare pengar för att rädda euron trots att svenska folket i en folkomröstning sade nej till euron 2003.

Det blir våra barn och barnbarn som kommer att få betala av lånen fram till 2058.

Folkrörelsen Nej till EU Storstockholms protesterar mot beslutet; vi säger nej till Next Generation EU och anser att riksdagens beslut bryter både mot den svenska regeringsformen och EUs grundlag.


Relaterat.
Beslut om EU:s återhämtningsfond – manipulation och rättsröta.
Tyskland har tjänat mycket på euron medan Italien och Frankrike har tappat enormt.

Föregående artikelGreat Barringtondeklarationen – för bättre Coronapolicy?
Nästa artikelNordiska länder utvidgar Astra Zeneca-vaccinering, medan Sputnik V tar sig in på andra håll
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Utrikespolitik NATO
  Inrikespolitik EU
  Finns Sverige överhuvudtaget kvar annat än som begrepp ”administrativ” yta?

  • Sverige har länge styrts av politiker som varit globalisterna trogna…Kalle Bildt, Rheinfeldt, Löfven som statsministrar och sedan ett koppel av s k oppositionspolitiker som verkligen inte är opposition på riktigt..Nu när EU deklarerat att Sverige ska nedlusas med vindmöllor och bli råvaruleverantör med nya gruvor och annat till EU så får nog svensken maka på sig! Och det är väl därför som regimen i Stockholm bedriver en så landsbygdsfientlig politik! Det gäller ju att det är tomt på folk utanför städerna så att ingen protesterar mot alla vindmöllor och gruvor!

 2. Om man frågar svenska medborgare ifall Sverige, utöver den höga EU-avgiften, skall vara med och rädda Euron så misstänker jag att siffrorna blir ännu mer pinsamma än de siffror som Nej till EU redovisade 2019:
  https://nejtilleu.se/2019/05/fler-vill-ha-nordiskt-samarbete-i-stallet-for-eu/

  Passa på och undersök och berätta samtidigt vilka partier som röstade nej, d.v.s. V och SD! Då har folk åtminstone ett höger och ett vänsteralternativ över 4%-spärren att rösta på. Fråga samtidigt om de vill ha en folkomröstning om ett Swexit!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here