”Fredsmötet” i Ukraina – en framgång?

54
631
Ukraina förstörd tank Bild: Bhadrakumar

SvT rapporterar ” Länderna efter mötet: Ska inkludera Ryssland

Närmare 80 länder har tillsammans gått ut med en slutkommuniké efter fredsmötet i Schweiz. Länderna listar tre punkter man enats om:

• Att kärnanläggningar måste hållas säkra och att Ukrainas kärnkraftverk, inklusive det i Zaporizjzja, ska drivas av ukrainarna själva. Alla kärnvapenhot mot Ukraina är otillåtna.

• Att handel och produktion av livsmedel ska fredas från kriget.

• Att alla krigsfångar ska släppas i ett stort fångutbyte och att alla bortförda ukrainska barn och civila ska få återvända hem.

De skriver att man ska inkludera Ryssland i framtida samtal. ”

Men elva deltagarländer var inte överens och undertecknade inte resolutionen.

Bl.a. Armenien, Brasilien, Slovakien, Förenade Arabemiraten, Thailand, Indien, Mexiko, Saudiarabien, Indonesien och Sydafrika vägrade att gå med på deklarationen.

Vissa BRICS-länder skickade diplomater på en relativt låg nivå, vilket ytterligare överskuggade ansträngningarna att få stöd från nationerna i den globala södern.

De stater som undertecknade representerar en minoritet av jordens befolkning.

I resolutionen  heter det att frågan om fred i Ukraina måste lösas gemensamt av alla berörda parter. Men Ryssland hade inte inbjudits. Och Ukrainas ledning är bunden av ett förbud mot att förhandla med Ryssland.

Ryssland har upprepade gånger förklarat att man är villigt att snabbt förhandla och har presenterat sina krav för fred.
Putin ställer villkor för fredssamtal i Ukraina. Vilka och varför?
”Moskva avvisar Kievs anspråk på suveränitet över fem tidigare ukrainska regioner, varav fyra har anslutit sig till Ryssland under de pågående fientligheterna. Invånarna i Folkrepublikerna Donetsk och Lugansk samt regionerna Kherson och Zaporozhye röstade för övergången i slutet av 2022, även om fientligheterna fortsätter i alla dessa regioner.” Man hänvisar bland annat till beslut om Kosovo som prejudicerande.

I ett tal nyligen sa Putin:

I maj 2014 hölls folkomröstningar om folkrepublikerna Donetsks och Lugansks status, där en överväldigande majoritet av lokalbefolkningen röstade för självständighet och suveränitet. Detta väcker följande fråga: Skulle människor i allmänhet uttrycka sin vilja på detta sätt och förklara sig självständiga? De som är närvarande i detta rum vet att de verkligen skulle kunna göra det och att de hade full rätt och anledning att göra det enligt internationell rätt, inklusive människors rätt till självbestämmande. Det finns naturligtvis ingen anledning att påminna er om detta, men eftersom medierna är i arbete vill jag säga att artikel 1.2 i FN-stadgan utvidgar denna rätt (FN-stadgan, se här, ö.a.).

Låt mig i detta sammanhang påminna om det ökända Kosovo-prejudikatet. Vi har talat om detta många gånger tidigare, men jag säger det igen nu. Det prejudikat som västländerna själva skapade i en helt identisk situation: de erkände Kosovos utbrytning ur Serbien 2008 som legitim. Senare utfärdade Internationella domstolen sitt välkända rådgivande yttrande. Med stöd av artikel 1.2 i FN-stadgan fastslog domstolen den 22 juli 2010 att, jag citerar: ”Inget allmänt förbud mot ensidiga självständighetsförklaringar kan utläsas av säkerhetsrådets praxis.” Nästa citat: ”Allmän internationell rätt innehåller inget tillämpligt förbud mot självständighetsförklaringar.” Mer än så, det stod att de delar av ett land, som beslutade att förklara sin självständighet, inte var skyldiga att vända sig till de centrala organen i sin tidigare stat. De skrev allt detta med sin egen hand i svart på vitt.

Hade då republikerna Donetsk och Lugansk rätt att utropa sin självständighet? Naturligtvis hade de det! Denna fråga kan inte ens betraktas på ett annat sätt. http://en.kremlin.ru/events/president/news/74285”>http://en.kremlin.ru/events/president/news/74285

Red: Jag är inte tillräckligt kunnig för att sakkunnigt bedöma Putins bedömning. Kan frågan behandlas bara juridiskt utan hänsyn till storpolitiska intressen?

Föregående artikelDemokratiska socialdemokrater kan förhindra att riksdagen antar DCA som folket är emot!
Nästa artikelSensationellt om Den djupa staten…
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

54 KOMMENTARER

 1. Det finns en studie gjord av Einar Dieden Sandell vid lunds universitet som kan ge en del vägledning i fråga om folks utropande av självständighet som stat. Han konstaterar att FN stadgan inte reglerar frågan men att stormakternas erkännanden via säkerhetsrådet har stor betydelse. Han benar upp det i två principer, den deklarativa och den konstitutiva teorin. Deklarativa kräver inte godkännande av andra stater men kräver ett minimum av statliga institutioner som polis osv. Den konstitutiva är baserad på andra staters erkännande. Han behandlar tre exempel, Kosovo; Somalia och Somaliland; och Sydsudan och Sudan. Hoppas att denna läsning kan sprida lite ljus även fast det inte tycks finnas ett fasit.
  https://lup.lub.lu.se/luur/download?func=downloadFile&recordOId=8940668&fileOId=8950510

 2. Det är väl ingen som har förnekat att man har haft skenomröstningar i fyra ockuperade eller halvockuperade regioner i Ukraina?

  De flesta känner till att målet från rysk sida var att avsätta Zelenskyj, installera en lydregim i stil med Lukasjenkos belarusiska diktatur och för överskådlig tid förhindra Ukraina från att närma sig väst både ekonomiskt, politiskt och socialt. Det är det ukrainska folket och dess folkvalda som avgör om de vill tillhöra väst och EU eller någon annan organisation. Ryssland tycks å andra sidan passande nog ha glömt bort de åtaganden landet gjorde när det skrev på fördraget som bekräftade att Ukrainas oberoende, suveränitet och gränser skulle respekteras.

  Man kanske ska fundera ett extra varv på varför 14 av de 15 delrepublikerna i det forna Sovjetunionen 1991 omedelbart ville lämna unionen när Sovjetunionen föll, därtill länderna bakom järnridån.

  Kosovos beslut att förklara självständighet baserades på det faktum att befolkningen blev utsatt för årtionden av förtryck. Kosovo förklarade sig självständigt som ett suveränt initiativ från Kosovos befolkning, medan Krim ockuperades och annekterades av och slutligen helt integrerades med Ryssland, (av en utomstående makt).
  Hur villigt skulle Ryssland vara att tillämpa folkomröstningsprincipen, och ge upp något av de icke-ryska områden som idag ingår i den ryska federationen, till exempel Tjetjenien, där 95 procent är icke-ryssar?

  • Fast Sovjetiska unionen löstes upp från centrum, på ryskt initiativ. Centralasien, och delvis i Kaukasus, hade mer än gärna stannat i unionen. (Det vet jag säkert, jag var nämligen där).

   • Instämmer! Jeltsin gjorde sig av med alla de republiker som han uppfattade som en kostnadspost. Jag har också rest runt i Centralasien och Kaukasus och pratat med folk. Pratar man med de som minns den tiden så beklagar de Sovjetunionens upplösning. Undantaget är Baltikum där det fanns en vilja till självständighet. Samma sak i Västukraina som blev tvångsanslutna till Sovjetukraina som en följd av Molotov-Ribbentrop pakten. Östukraina har i samtliga val röstat i linje med ryska intressen.

  • Doctor
   Grunden till hela problemkomplexet är att USA direkt efter murens fall bestämde sig för att aldrig mer tillåta någon konkurrerande stormakt att växa sig stark i öst. Du vet det där som skrevs ner i Wolfowitzdoktrinen.

   USA:s metod är och har hela tiden varit att sabotera för och utestänga Ryssland. Det har dom gjort genom diverse NGO:er och annat i Rysslands grannländer, en direkt statskupp i Ukraina, den militära expansionen av NATO upp mot Rysslands gränser, att spränga gasledningar, oändliga propagandalögner och nu med galna sanktioner som glädjande nog inte fungerar.

   Den bild av händelserna som du förmedlar är västpropagandans beskrivning av Rysslands försök att värja sig mot USA:s alla vansinnigheter. Det är en i bästa fall ytlig beskrivning som helt saknar förklaringsvärde. Den är enbart propagandistisk och vi gör bäst i att inte offra för mycket tid och kraft på den.

   • Anders Åberg 17 juni, 2024 At 19:22
    Wolfowitzdoktrinen som egentligen hette ”Defense Planning Guidance” och som skulle förhindra diktaturer från att stiga till supermaktsstatus.

    Skrevs den inte om väsentligt under noggrann övervakning av USA:s försvarsminister Dick Cheney?

    Däremot är det intressant att läsa hur USA resonerade och hur mycket de hade rätt, deras varning om vad Ryssland skulle kunna åstadkomma stämde ju bevisligen. Fredliga demokratier som Sverige, Schweiz och Japan har aldrig haft något att frukta från USA. Hotet mot oss kommer som alltid ifrån öst. Det faktum att Rysslands närmaste allierade idag är Iran,Belarus och Nordkorea talar sitt tydliga språk.

    Länder som tidigare varit Rysslands allierade (Estland, Lettland, Litauen Polen, Rumänien, Bulgarien, osv) har valt att alliera sig med Ryssland forna fiender. Faktum är att det mest naturliga hade varit om alla dessa länder efter Sovjetunionens fall fortsatt ingå i en allians med Ryssland. Men dessa länder väljer trots det att vända ryggen mot Ryssland och ingå en allians med NATO.

    Det finns en logisk förklaring till varför i stort sett alla Östeuropeiska länder vänt Ryssland ryggen, nämligen Ryssland beteende gentemot deras grannar, både i historisk tid men också i nutid.

    • Doctor
     Driver du med oss nu eller?
     Om du hade gjort dig besväret att ta reda på historien sedan murens fall så hade du sett att Ryssland försökte närma sig väst på 90-talet. Både Jeltsin och Putin pratade om att få med Ryssland i NATO. Väst slog dock igen dörren mitt i ansiktet på Ryssland. Varför undrar man? Jo naturligtvis för att ett ryskt samarbete med Europa och främst då Tyskland skulle gjort just det som Wolfowitzdoktrinen var ägnad att förhindra, att göra Ryssland till en konkurrerande stormakt i öst.

     Vid den tiden fanns inget som helst hot från öst och i det bästa läget någonsin att skapa varaktig fred i Europa valde väst konfrontation och knähundsaktig lydnad inför den amerikanska imperialismen.
     Utan tvekan ett av dom mest skamliga och ansvarslösa valen i världshistorien.

     Att USA kunde förutsäga hur Ryssland skulle reagera på deras provokationer är det du skrattretande nog beskriver som bevis på hur rätt USA hade.

     Hotet kommer som alltid från väst. Det är där den gamla kolonialismen och den nuvarande imperialismen har sitt säte. Det är också där krigsindustrins huggormar har fritt spelrum och kan dominera politiken.

     Nu när större delen av världen inser västvärldens arroganta vanvett och Ryssland har lierat sig med Kina är sannolikt imperialismens dagar räknade.
     USA/väst kan knappast besegra den alliansen annat än med kärnvapen och då är det nog finito med oss alla.

    • Doctor:
     ”Det finns en logisk förklaring till varför i stort sett alla Östeuropeiska länder vänt Ryssland ryggen,”

     Ungern och Slovakien har inte vänt Ryssland ryggen.
     Dessutom finns starka sympatier för Ryssland både i Tyskland och Moldavien.
     Turkiet är också ett viktigt land på gränsen mellan Europa och Främre Orienten som inte heller vänt Ryssland ryggen.

     Jag tror på Asiens Kulturer.
     De är tillräckligt starka och oberoende för att kunna besegra den Demokratiske Erövraren.
     Industrins flytt till dessa länder kommer att förstärka både utveckling, ekonomi, politi samt inte minst den militära styrkan.
     Kinas militär växer för varje år och i Ryssland görs nu storsatsning på militären tack vare en auktoritär ledning och ett folk som är enat och integrerat i gemensamt språk och kultur.
     Det är faktiskt Sovjetkommunisterna som gjorde denna integration.
     Förmodligen för den tidens utveckling, modernisering och effektivitet från ett fattigt bondeland.
     Utan kommunisterna hade Ryssland idag varit mer splittrat och försvarslöst för attacker från Västvärlden.
     Transsibiriska Järnvägen gjorde susen på sin tid.
     Därför är det så viktigt att nya kommunikationslinjer och handelsvägar utvecklas mellan BRICS länderna.
     Det kommer göra ett mer integrerat och enat Asien där handeln förenar.
     Du vet, tjänster och gentjänster så varar vänskapen längst.

     Vladimir Poutin är nu på statsbesök i Nordkorea.
     Han har visst inte varit där sedan milliennieskiftet år 2000.

     Hoppas Nord Korea blir ett BRICS land.
     Det skulle kunna lösa upp Nord Korea från en onödig isolering.

     • USA:s ambitioner att ”styra världen” dömda att misslyckas, säger Lavrov till forum. Det rapporteras att Ryssland är öppet för en dialog med Europa på grundval av erkännandet av nya territoriella realiteter som är inskrivna i landets konstitution
      MOSKVA, 26 juni. /TASS/. Biden-administrationens önskan att tillfoga Ryssland ett strategiskt nederlag kommer säkerligen att misslyckas, sade Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov när han talade vid det 10:e internationella forumet för Primakov-avläsningar på onsdagen.
      Den ryske utrikesministern sa också att Moskva försöker förhindra att väst utgör ett hot mot dess säkerhet.

      TASS har samlat viktiga uttalanden från Rysslands toppdiplomat.
      Om meningslösheten i USA:s ambitioner att uppnå global dominans
      Enskilda länders önskan att säkerställa militärpolitisk dominans slutade i tragiska konsekvenser för dessa nationer och deras beskyddare i det förflutna, berättade Lavrov.

      Dollarn har förlorat sitt anseende globalt, och detta betonades av USA:s tidigare president Donald Trump i ett av hans senaste tal, sade han.
      Uttalanden från amerikanska tjänstemän som säger att vissa resolutioner från FN:s säkerhetsråd inte är obligatoriska kan ”bumerang” och komma tillbaka för att hemsöka dem, varnade Lavrov.

      Om konflikten i Ukraina
      Lavrov avfärdade också västerländska påståenden om att ett återställande av Ukraina inom 1991 års gränser skulle stoppa konflikten, och kallade en sådan idé löjlig.
      Samtidigt försöker väst övertala ”vissa arabländer” att stå värd för ytterligare en konferens om Ukraina, sade Lavrov.
      Deltagare i framtida fredskonferenser måste dock ta full hänsyn till FN-stadgan, tillade han.

      Om säkerhetshot
      Rysslands toppdiplomat vidhöll att Biden-administrationens ambitioner inte var något nytt, eftersom han hänvisade till idéer om att tillfoga Ryssland ett strategiskt nederlag som han sa var medvetet dömda att misslyckas eller önskan att hålla Moskva, Peking och Iran samtidigt som han avfärdade som ”naiva”.
      Enligt Lavrov är det enda Ryssland egentligen vill ”hejda hoten mot vår säkerhet från väst”.
      Ryssland är öppet för en dialog med Europa på grundval av erkännandet av nya territoriella realiteter som är inskrivna i landets konstitution.

      Om multipolaritet och kampen mot nykolonialism
      Även om varje era av multipolaritet är unik, sa Lavrov att han kunde se den grundläggande skillnaden mellan den nuvarande perioden och de tidigare i att den är världsomspännande, med icke-europeiska, icke-västerländska makt- och utvecklingscentra tillgängliga.

      Rysslands grannar i västra Eurasien ”kan bli en grundbult i den framväxande multipolära världsordningen så snart de tar sitt förnuft till fånga och inser att den politiska kurs som dikteras av Washington är en återvändsgränd och strider mot deras egna intressen”, hävdade han.

      Ryssland och dess allierade är för att sätta stopp för avkoloniseringen när de främjar ett nytt strategiskt initiativ som syftar till att ”befria utvecklingsländer från de senaste tecknen på nykolonialism”.

      Om Rysslands trojka med Indien, Kina
      Ryssland har planer på att sammankalla möten med Indien och Kina igen, sa Lavrov: ”Det [trojkan Ryssland-Indien-Kina (RIC) sammanträder inte ofta, men det är inte vårt fel.”
      Ryssland och Kina kommer att vidta alla åtgärder för att säkerställa sin fortsatta tillväxt, trots USA:s motåtgärder, insisterade Lavrov.

      Alla kommer att tjäna på att denna ”trojka” gör gemensam sak för att anpassa sina ståndpunkter, medan väst har gjort allt för att underminera processen, hävdade han.
      Om Mellanöstern
      Ryssland förväntar sig att Israel lyssnar på ”majoritetsländernas röst” om situationen i Gaza, sade Lavrov.
      Den ryske utrikesministern fördömde de ”fruktansvärda orden” som yttrats av en israelisk tjänsteman om att det inte finns några civila i Gaza och att alla människor där är terrorister från tre års ålder.
      Lavrov sa att han såg risken för att våldet sprider sig till Libanon när han uppmanade världen att inse hur katastrofala Israels steg i Mellanösternkonflikten är.

    • NEW YORK, 22 juni. /TASS/. Tiotusentals ukrainska män har gått under jorden när de undviker värnplikt av rädsla för att dö i konflikten med ”blodiga skyttegravskrig”, rapporterade The New York Times på fredagen.
     Det är oklart hur många män som gömmer sig för myndigheterna, men i storstäder som Kiev och Lvov finns det tiotusentals människor i grupper på sociala medier som varnar medlemmar för mobilisering, skriver tidningen.

     Ukrainska män uttryckte rädsla för att dö i konflikten, fortsatte NYT. Enligt tidningen har Kiev skickat trupper utan ”tillräcklig utbildning” till fronten för att ersätta stridsförluster.
     Militäranalytiker är överens om att bristen på adekvat utbildning gör det svårt för Kiev att hålla sina linjer, avslutade tidningen.
     Ukraina tillkännagav en allmän mobilisering i februari 2022, som landet har förlängt med jämna mellanrum sedan dess, och landets myndigheter gör sitt yttersta för att förhindra att män i värnpliktsåldern undviker värnplikten, inklusive ett förbud för manliga invånare i Ukraina att lämna landet. Den 18 maj trädde en lag som skärper mobiliseringsreglerna i kraft i Ukraina, vilket gör det möjligt för ytterligare hundratusentals ukrainare att kallas in i armén.

     • Putin avslöjade det viktigaste trumfkortet i den växande konflikten med USA
      Nya krigsfartyg kommer att vara ett svar på vapenleveranserna till Ukrainas väpnade styrkor och dödsfallen bland civila.
      Ekaterina Lazareva 27 juni 2024 kl. 02:38
      En högtidlig högtidlighetsceremoni för marinens dag på Senatstorget. Sankt Petersburg, officerare, porträtt, Vladimir Putin, parad, Flottans dag, militära sjömän. Vladimir Putin ökar kraftigt antalet krigsfartyg

      Ryska federationens särskilda operation i Ukraina
      Vid ett möte om utvecklingen av den ryska flottan klargjorde president Vladimir Putin att byggandet av krigsfartyg kommer att vara ett pålitligt skydd för landet. Många moderna fartyg är bärare av kärnstridsspetsar, och detta är det främsta avskräckningsmedlet i en konflikt med USA. Som URA.RU experter förklarade kommer en stridsklar flotta att göra det möjligt för Ryska federationen att skydda sig själv och hjälpa sina allierade – samma Nordkorea. Analytiker tror att uppbyggnaden av flottan är presidentens svar på vapenleveranserna till Ukrainas väpnade styrkor och dödsfallen bland civila.

      Clipart, den officiella webbplatsen för Ryska federationens försvarsministerium. lager
      Ubåtar som bär kärnstridsspetsar är kanske marinens mest formidabla vapen
      Foto: Officiell webbplats för Ryska federationens försvarsministerium
      Putin påminde om att det i Fundamentals of State Policy in the Field of Naval Activities fram till 2030 står att Ryssland kommer att ”utveckla flottan på ett omfattande sätt” och ”stärka sin position i strategiskt viktiga områden i världshavet, kvalitativt öka sin stridspotential”.

      ”År 2022 överlämnade inhemska skeppsbyggare 24 nya fartyg och fartyg till försvarsministeriet, 2023 – 33. År 2024 är det planerat att överföra mer än 40”, sa presidenten. En högtidlig högtidlighetsceremoni för marinens dag på Senatstorget. Sankt Petersburg
      Marinens utveckling kommer inte att klara sig utan förnyelse av marinflyget
      Han föreslog att man skulle utarbeta ett koncept för marinens utveckling för framtiden. Enligt Putin är det i samband med spänningar i världen och regelbundna hot mot Ryssland från väst, främst USA, nödvändigt att ”beräkna alla möjliga risker och planera ett adekvat svar”.

      Moderna örlogsfartyg bör utrustas med system för fjärrdetektering av hot, även från drönare av alla slag. ”Det är nödvändigt att skydda vår flotta från eventuella attacker redan på avlägsna inflygningar till flottbaser och operationsområden för våra fartyg, att utveckla flottans spaningsflygplan, att bygga upp styrkor och medel för elektronisk spaning och elektronisk krigföring. Vi måste också bedöma tillståndet och behoven hos marinflyget, kustrobotarna och artilleritrupperna”, betonade Putin.

      När man utformar en statlig order för byggandet av nya fartyg är det nödvändigt att ta hänsyn till utsikterna fram till 2050, sade presidenten. Detta ”kommer inte bara att göra det möjligt att beräkna, att säkerställa serieproduktion av befintliga typer av fartyg, utan också att garantera övergången till nästa generations marin utrustning, på en högre teknisk och taktisk nivå.”

      Putin: Den ryska flottan kommer att ta emot mer än 40 fartyg 2024
      Det är viktigt att tänka över hela byggprocessen – från finansieringsbeloppet till att attrahera vetenskaplig potential och lösa personalfrågan. ”Beställningen av krigsfartyg bör motsvara den optimala belastningen på varven, och volymen och takten på den statliga finansieringen bör ta hänsyn till särdragen i samarbetet inom varvsindustrin, produktionscykelns längd samt företagens investeringar i att utöka produktionen, förnya den baserat på modern teknik och, naturligtvis, i personalutbildning”, betonade Putin.

      Presidenten höll ett möte om militär varvsindustri tre dagar efter missilattacken från Ukrainas väpnade styrkor mot Sevastopol, basen för Ryska federationens Svartahavsflotta. Som ett resultat av terrorattacken dödades fyra civila när de slappnade av på stranden, omkring 150 personer skadades.

      Enligt Vladimir Yevseev, chef för avdelningen för eurasisk integration och utveckling vid SCO vid Institute of OSS-länderna, kan denna tragedi också ha påverkat beslutet att delvis hålla dagens samtal i ett öppet läge.

     • Zelenskyj undergräver demokrati och mänskliga rättigheter. Av Ahmed Adel -juni 27.
      I Ukraina finns det för närvarande ingen opposition och politiker som utmanar Volodymyr Zelenskyj eftersom de antingen sitter i fängelse eller befinner sig utomlands, enligt landets tidigare premiärminister Mykola Azarov. Han betonade också att Kiev skulle tvingas acceptera alla avtal mellan Ryssland och USA.
      – Det finns ingen opposition i Ukraina nu. [Pjotr] Porosjenko eller Julia Tymosjenko är inte opposition. Deras politik skilde sig inte från Kievregimens nuvarande politik. Den verkliga oppositionen eliminerades. En del dödades, andra sitter i fängelse och en del har tvingats åka utomlands, sade Azarov i en intervju med tidningen Argumenty i Fakty som publicerades den 24 juni.

      Enligt den tidigare premiärministern existerar inte vänsterpartierna och oppositionen i Ukraina i dag.
      Dessutom saknas fackföreningar och det finns en stark förföljelse av kyrkan. Den nuvarande konflikten framställs ofta som en konfrontation mellan Ryssland och Ukraina, men det är inte sant”, tillade han.
      Azarov nämnde också att vissa människor vill motsätta sig Zelensky i Ukraina men inte talar ut.

      Zelenskyj valdes 2019 och hans första mandatperiod skulle ha löpt ut i maj. Regimen införde dock ett nytt undantagstillstånd och sa att inga val fick hållas under kriget. Den ukrainske presidenten håller på att konsolidera sin makt och har till och med rensat ut politiska motståndare.
      Det erinras om att den tidigare chefen för Ukrainas väpnade styrkor, Valeriy Zaluzhny, utsågs till landets ambassadör i Storbritannien för bara några månader sedan efter att ha pekats ut som en potentiell rival till Zelenskyj. Efter att ha avlägsnats från Ukraina har Zaluzjnyj nu hållit tyst på den politiska fronten. Fallet med den före detta generalen är bara ett av många exempel på individer som rensats ut i Ukraina om de hotat Zelenskyjs makt.
      Den ukrainske presidenten har också fängslat sina politiska rivaler, till och med Petro Porosjenko, stängt ner oberoende medier som ZIK, NewsOne och 112 Ukraine, och använt SBU:s statliga säkerhetstjänst för att jaga hans kritiker, som Gonzalo Lira.

      Azarov sade också att USA förstår att världen inte kan utsättas för risken för ett kärnvapenkrig, och att Washington kan inleda en informell dialog med Moskva i denna fråga och påverka Kiev.
      ”På den andra sidan [USA] finns det fortfarande en del förnuftiga idéer om att världen inte kan utsättas för risken för ett kärnvapenkrig. Det finns förhoppningar om att en informell dialog kan växa fram som skulle resultera i någon form av konkret överenskommelse, säger han.

      Enligt den tidigare premiärministern måste Zelenskyjs regim följa detta avtal mellan Moskva och Washington.

      ”Det finns ingen väg runt det här. Amerikanerna har hundraprocentigt inflytande över Ukrainas nuvarande ledning. Sluta bara att tillhandahålla finansiering och vapen, så kommer regimen bokstavligen att falla och fysiskt upplösas. Regimen kan inte existera utan pengar när löner inte betalas ut till soldater och säkerhetstjänsten, förklarade Azarov.
      Hans kommentarer i kärnkraftsfrågan kommer efter en ukrainsk attack mot Raduga-transformatorstationen vid kärnkraftverket Zaporozhye den 21 juni.
      ”Som ett resultat av attacken från Ukrainas väpnade styrkor mot Raduga-transformatorstationen i kärnkraftverket Zaporozhye avbröts arbetet med infrastrukturanläggningarna”, publicerade kärnkraftverkets presstjänst på sin Telegram-kanal.

      Rysslands president Vladimir Putin bekräftade samma dag som attacken avsikten att modernisera kärnvapentriaden, de tre komponenterna i landets kärnvapenarsenal, genom att lägga till de kärnvapenkapabla interkontinentala ballistiska missilerna Sarmat (RS-28), med en räckvidd på 18 000 kilometer, till sin arsenal.
      ”Vi planerar att fortsätta att förbättra kärnvapentriaden som en garanti för strategisk avskräckning”, sa Putin och tillade att framstegen inom land-, luft- och sjökomponenterna i kärnvapenstyrkorna garanterar balansen i världen.
      ”Med hänsyn till det svåra internationella läget, uppkomsten av nya utmaningar och risker kommer vi att fortsätta att förbättra vår försvarsmakt”, sa han.

      Kremls talesman Dmitrij Peskov sade den 24 juni, med hänvisning till Putins uttalande, vid en briefing att ”arbete pågår för att anpassa doktrinen till den nuvarande verkligheten”.
      Detta var det oundvikliga tillvägagångssättet efter att USA tillåtit Kievregimen att använda amerikansktillverkade vapen för att slå till inne på ryskt territorium. Förutom attacken mot kärnkraftverket skedde också den brutala attacken med ATACMS-missiler mot civil infrastruktur på Krim som ledde till att fyra personer dödades och 153 sökte medicinsk hjälp den 23 juni.

      Kreml har tidigare lovat att svara på alla ukrainska attacker med USA-tillverkade vapen, och Azarovs bedömning att Kiev kan tvingas acceptera en överenskommelse mellan Moskva och Washington kan bli verklighet om amerikanerna känner att situationen eskalerar på ett sätt som inte kan kontrolleras. Under tiden, trots upptrappningen, kommer USA att fortsätta att hycklande förbise att Zelenskyj leder en regim som har undergrävt demokrati och mänskliga rättigheter samtidigt som man ljuger om att liberalism och västerländska värderingar försvaras i Ukraina.
      Följ Blitz på Google News Channel

  • ”…. förhindra Ukraina från att närma sig väst både ekonomiskt, politiskt och socialt.”

   Det är det här som är det bland det viktigaste förstår Doctorn.
   Stoppa den girige Västerländske Borgaren från att erövra Världen med sin giriga och plundrande Kapitalistiska Demokrati.

   Vi andra vill att Världen ska få fortsätta leva sin egen tradition och kultur som folken genom århundraden och årtusenden skapat och odlat fram.

   Världen är Natur, Djur och Människor och inget jävla vinstdrivande företag.
   Försök förstå det Doctorn.

  • Folkräkningen 1991 visade på att den största koncentrationen av rysktalande fanns i sydöst, 90,6 % i Sevastopol, 77 % på Krim, 74,9 % i Donetsk och 68,8 % i Luganskregionen. Den första åtgärden den nya regimen 2014 gjorde var att ta bort ryska som ett av de officiella språken. Ryska skulle fortsättningsvis betraktas som ett minoritetsspråk. Böcker på ryska förbjuds och rensas ut från bibliotek. En lag förbjuder vid vite att en ukrainare blir tilltalad på ryska. Hur påverkar detta rysktalande? Blir de välvilligt inställda till Ukraina som stat?

 3. Bisarrt med en konferensen (Piss konferensen som det heter i folkmun) där den ena parten inte bjudits in. Resultat: föll pladask. Och nu börjar farsen – ukrozionazi utrikesminister, en viss Kubela, erkänner att fredsförhandlingar med Ryssland behövs. Vi Rysslands vänner skrattar åt den absurda teatern som väst och ukrozionazi ställer ut. Piss konferensen och inget annat!

  Ryssland ska inte slösa tid på va avskummen från ukraini dräglar om utan ska faktisk ska börja tillämpa ”decapitation” åtgärder i nästa fas – låt förnäma huvuden rulla på Kievs gator. I fallet k***n som spelar piano se till att det bli en eunuck

 4. Förhandlingarna i Schweiz påminner mig om förhandlingarna i München 1938. Då träffades fyra fina gentlemän Hitler, Mussolini, Chamberlain och Daladier och diskuterade framtiden för de tjeckoslovakiska gränsområdena. Tjeckerna fick inte delta. Deras delegation fick vänta på resultatet av förhandlingarna i korridoren.

 5. ukrozionazi regimen på randen till bankrutt – Reuters

  ukrozionazi regimen ”announced on Monday it had failed to reach an agreement with a group of foreign bondholders that includes financial giants BlackRock and Pimco on restructuring Ukraine’s $20 billion in Eurobonds, according to a report by Reuters.

  In February 2022, bondholders granted Ukraine a two-year debt freeze in view of the conflict with Russia. But that agreement ends in August, and bondholders are anxious for Kiev to begin paying interest on its debt again. Ukraine could end up in default if new debt relief is not arranged, which would damage the country’s credit rating and complicate its ability to borrow in the future.” 😭

 6. Zelenskyjs mycket hypade schweiziska konferensfloppar
  Av Salah Uddin Shoaib Choudhury -juni 18, 20240
  Donald Trump, Swiss Burgenstock Resort, Kamala Harris, Zelensky, Östtimor
  Eftersom USA:s president Joe Bidens möjlighet att bli besegrad av Donald Trump den 5 november 2024 nästan är överhängande, har hans administration desperat drivit ett antal agendor med målet att sprida krig och extrem destabilisering i ett antal länder, inklusive Ukraina och Ryssland, medan Washington har intensifierat sina försök att skära ut ”en kristen stat som Östtimor” med deltagare från Bangladesh, Myanmar och Indien. Samtidigt har den nyligen avslutade schweiziska konferensen – ett evenemang som föreslagits av Volodymyr Zelensky och stöds av USA och Nato-länderna, som syftade till att öka trycket på Ryssland och president Vladimir Putin med nya hot om sanktioner och konfiskering av ryska tillgångar – floppat kapitalt. Bara ett par timmar efter den första dagen av detta så kallade fredstoppmöte lämnade en av de utvalda deltagarna i evenemanget – USA:s vicepresident Kamala Harris plötsligt, möjligen efter att ha insett att viktiga mål för detta toppmöte skulle bita i gräset.

  Samtidigt, enligt den ryska nyhetsbyrån RT, har underskrifterna från representanter för Jordanien och Irak försvunnit från slutkommunikén från den schweiziska ”fredskonferensen” i Ukraina, enligt den senaste kopian av dokumentet som publicerats på det schweiziska utrikesministeriets webbplats.

  Av de 92 länder som var representerade vid förhandlingarna var det bara 78 som undertecknade kommunikén, och Kosovo är listat som en självständig stat. Serbien och ett antal länder, däribland Ryssland och Kina, betraktar fortfarande Kosovo som serbiskt territorium.
  Några medlemmar av BRICS-gruppen deltog i konferensen, men ingen undertecknade dokumentet. Trots att Moskva var part i konflikten var det inte inbjudet till evenemanget på Swiss Burgenstock Resort. Rysslands president Vladimir Putin kallade toppmötet ett försök från väst att avleda uppmärksamheten från de grundläggande orsakerna till Ukrainakonflikten.

  Saudiarabiens utrikesminister prins Faisal bin Farhan Al Saud sa att Rysslands deltagande är avgörande för alla trovärdiga förhandlingar som syftar till att få ett slut på Ukrainakonflikten.

  Prins Faisal upprepade kungadömets åtagande att ”stödja alla ansträngningar för att nå ett slut” på striderna mellan Moskva och Kiev och ”uppnå hållbar och rättvis fred och säkerhet”.
  Han noterade att alla meningsfulla framsteg ”kommer att kräva svåra kompromisser” mellan parterna. ”Det är viktigt att betona att varje trovärdig process kommer att kräva Rysslands deltagande”.
  Faisal betonade vikten av att ”fredligt lösa meningsskiljaktigheter genom dialog” och uttryckte Saudiarabiens beredskap att ”medla och föra konflikten närmare en lösning”.

  I en kommentar till Volodymyr Zelenskys floppade schweiziska konferens kommenterade Dmitrij Medvedev, vice ordförande för Ryska federationens säkerhetsråd
  i ett inlägg av ”X” skrev:
  Det schweiziska panoptikon har slutat i totalt misslyckande; Det (nya) slottet, eller djurfarmen, som Kafka och Orwell inte ens kunde föreställa sig.
  Ingen av deltagarna i ”fredsforumet” lyckades begripa vad det var. I själva verket var det ett dåligt iscensatt skådespel för att rädda Bandera-führern som oåterkalleligen hade förlorat sin legitimitet. Som att känna igen honom genom att helt enkelt komma dit.

  Och denna meningslösa ”fredsformel” reducerades till tre punkter, som påstås vara acceptabla för alla: det finns ingen fred i den, och den stenade gasten klädd i en smutsig khakifärgad T-shirt proklamerade redan på mötet att han skulle kämpa till den allra sista ukrainaren.
  Det fanns bara två intressanta ögonblick.
  Den ena var frånvaron av den senile gamle gubben, huvudorganisatören av festen, som långt tidigare hade förlorat sin kontakt med verkligheten och gång på gång stelnade till och tittade upp mot himlen med ett frånvarande uttryck som en imbecill. Den andre var den kanadensiske dumskallen som gjorde alla glada med en nazistisk Bandera-hälsning. Han bör dock tillskrivas en freudiansk felsägning när han krävde att få ta med f. Ukraina inför rätta.
  På det hela taget har det alpina ”fredstoppmötet” visat sig vara tråkigt att organisera med de olyckliga skattebetalarnas pengar.

  En ”X”-användare som svarade på Dmitrij Medvedevs inlägg sa: ”Hela den här saken var en cirkus som betalades med våra skattepengar så att den ukrainska clownen kunde underhålla sina mästare för att få fler ”donationer”.
  En annan ”X”-användare vid namn Ray – en konservativ datavetare sa: ”Ukraina var vår undergång. Putin bad om en kompromiss, men vi ignorerade den. Nu befinner vi oss i ett krig som vi inte kan vinna. Ryssland är starkare än någonsin, och vi är svagare än någonsin”.

  Med hänvisning till Oleksandr Dubinsky, ukrainsk politiker, journalist och bloggare, skrev en ”X”-användare: ”Detta är ett misslyckande”, den ukrainske ledamoten Dubinsky ”sammanfattade resultaten” av toppmötet i Schweiz. ”Trots enorma budgetar som investerats för att övertyga oss om att Swiss Photo-Summit kommer att bli en framgång, är det ett misslyckande”, skrev han.

  Även om Zelenskys schweiziska konferens har varit en stor flopp, har Kiev som vanligt en gång visat sin enorma förmåga att dölja sanningen under lögner genom massiva mediekampanjer, där röster från ryska medier som RT, Sputnik etcetera drivs in i ren isolering från den globala publiken. Om inte viktiga beslutsfattare i Kreml inser vikten av media, som anses vara det viktigaste verktyget i modern krigföring, och börjar lägga vederbörlig vikt vid oberoende medier som The Intel Drop, VT Foreign Policy, South Front och Blitz, som inte sväljer och upprepar västerländska propagandanarrativ, kommer Kievregimen att kunna fortsätta sin fientlighet mot Ryssland och lyckas utvinna miljarder dollar från USA och dess Västerländska allierade genom att underhålla dem med Volodymyr Zelenskys bluffar, lögner och kinkade handlingar.
  Följ Blitz på Google News Channel

   • Och Palestina erkänns sv 143 länder, d v s, ca 75% sv världens nationer.

    Palestina ska vara medlem i FN.
    Utesluta folkmördar regimen från FN, nu!!!

 7. ”The St. Petersburg International Economic Forum, an annual event bringing together global leaders, policymakers, and influential business figures, took place in St. Petersburg, Russia from June 5th to 8th, 2024. Attendees representing 130 countries and roughly 3 billion people worldwide attended. This year, SPIEF’s theme was “The Foundations of a Multipolar World – The Formation of New Areas of Growth.”

  https://www.globalresearch.ca/spief-2024-rise-global-south-century-decline-western-economies/5860241

 8. Nästa Piss konferens äger inte rum i väst, säger den senior schweiziske diplomat som ordnande den första.
  Luechinger said: “What is clear is that the next peace summit will not be in Europe, and will not take place in the West.” The senior diplomat revealed that several nations had been approached at the conference regarding a potential role in organizing the next summit. “It is now up to them to decide,” he added. “In the next weeks, I think, things will start moving.” Insatta bedömare menar att det kommer inte att finnas en ukraini då, vilket betyder att den första Piss konferensen förblir den sista 🎬

  I andra nyheter plikt vägrare berättar om hur hemskt det är med mobiliseringspatruller

  Ukrainska män gömmer nu sig för att undvika att tvingas in i armén, rapporterar BBC News. De vågar inte gå på bröllop eller åka kollektivtrafik, av rädsla för att fångas in av militären och skickas till fronten.

  Ukrainas militär är i ”desperat” behov av soldater, rapporterar brittiska BBC. Men att hitta frivilliga som vill strida i kriget mot Ryssland är numera svårt.

  Ukrainska män är så rädda för att tvingas in i armén att de inte ens vågar vistas utomhus, enligt nyhetskanalen. Det är för riskabelt. För de fångas in och skickas till fronten.

  Den ukrainska militären är ”på jakt efter dem”, skriver BBC, vilket gör att många män alltså gömmer sig. Att åka kollektivtrafik är till exempel uteslutet. Samma rädsla gäller för att vistas på restauranger, stormarknader och i offentliga parker.

  Vissa män lämnar inte sina hem. Samtidigt har det skapats grupper i sociala medier som avslöjar var militärens tjänstemän befinner sig.

  Bakgrunden är det stora antalet ukrainska soldater som dödats, skadats eller är utmattade av kriget, vilket gjort att den ukrainska regeringen intensifierat sina försök att mobilisera fler män.

  En person hävdar att ett dussintal av hans vänner och bekanta dödats i kriget.

  ”Mobiliseringspatrullerna har ett fruktansvärt rykte, särskilt i Odessa, för att dra ut människor från bussar och från tågstationer och skicka dem direkt till rekryteringscenter”, skriver BBC.

  En ukrainsk man jämför mobiliseringspatrullerna med ”banditer”.

  Men enligt svenske bagdad bob Paasikivi, så kommer ukrzionazi armén att segra 😂

  • Dessutom har hela Kievs filharmoniska orkestern – alla 73 musiker stannat i Tyskland och kommer att få asyl för 3 år framåt. De var i Monheim am Rhein för att spela på någon festival.
   2/3 delar av musikerna är män i mobiliseringsålder och de vet vad som väntar dem vid återkomsten hem.
   https://x.com/PearceAlan1962/status/1802796183582355657
   Det fanns liknande kommentar på Facebook men den ersattes av
   ”This summer the Kyiv Symphony Orchestra will begin a three-year residency in the German city of Monheim am Rhein.”

  • Ryska myndigheter tvingar öppet och olagligt män i ockuperade områden i Ukraina att strida mot sitt eget land. Källa: Human Watch

   Ryssland skickar unga afrikaner att dö i kriget mot Ukraina man har tvingat tusentals migranter och utländska studenter att slåss tillsammans med ryska trupper i sitt krig mot Ukraina.
   Källa: https://www.reuters.com/investigates/special-report/ukraine-crisis-russia-wagner-africa/

   Soldatfruar stämplas som ”utländska agenter” av Kreml och hindras från att samlas, medan polisen griper journalister och andra som dokumenterar protesterna. Detta tillvägagångsätt speglar det pågående förtrycket av mediernas frihet och rätten till fredliga sammankomster i Ryssland. Undrar hur många ryssar som skulle protestera om de visste sanningen om de ryska förlusterna i Ukraina??
   Källa:https://www.themoscowtimes.com/2024/06/18/branded-foreign-agents-wives-and-mothers-of-mobilized-russian-soldiers-face-uncertain-future-a85319

   Samtidigt reser Putin till ”halvguden” och diktatorn Kim Jong-un som ärvde sin makt för att tigga/köpa artillerigranater.

   Den numera välbekanta juchekalendern, som invigdes 1997 räknade om tiden från det år då Kim Il-sung sades ha kommit till jorden från himlen 1912.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Nordkoreanska_kalendern

   • Doctor
    Och avsett om ett enda ord av det du just skrev är sanning eller lögn, så har USA medvetet provocerat fram kriget i Ukraina och det hade aldrig blivit av eller slutat direkt om inte USA/väst saboterat både Minskavtalet och Istanbulavtalet.

    Ryssland försökte undvika kriget, men USA ville ha det till varje pris, för att det var det enda sättet för dom att försvaga Ryssland. Öppet krig vågade dom sig inte på så dom lät Ukraina förblöda istället för dom själva. The best money we’ve ever spent som senator Lindsey Graham sa.

    • Anders Åberg 21 juni, 2024 At 14:59
     ’Lol så USA lurade Putin att anfalla Ukraina??

     Behöver jag påminna dig om att Rysslands annektering av Krim 2014 bröt mot Budapestavtalet (där man lovade att respektera och skydda Ukrainas gränser, inklusive Krim), och ”fördraget om vänskap, partnerskap och samarbete” som Ryssland undertecknades med Ukraina 1997.

     https://treaties.un.org/Pages/showDetails.aspx?objid=08000002803e6fae
     https://treaties.un.org/Pages/showDetails.aspx?objid=0800000280401fbb

     Nato har inte invaderat Ryssland eftersom det inte är syftet med organisationen men jag vet att det är svårt för dig att förstå. Ja jag håller på Ukrainas rätt att förbli demokratiskt och ta egna beslut för sitt folk och framtid, det är inte upp till Ryssland att bestämma vilka allianser eller unioner Ukraina ska gå med i eller inte ska gå med i. Ukraina har sin egen demokratiskt valda regering och inte en diktatur, som i Ryssland. Fredsförhandlingarna i början av 2022 bröt samman, inte på grund av obefintlig amerikansk intervention utan för att Ryssland krävde ovillkorlig kapitulation av Ukraina

     Putins mål är att ”i slutändan lösa den ukrainska frågan”, det vill säga att fullständigt förstöra Ukraina och annektera hela dess territorium. Uppgifterna publicerades av misstag av den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti innan den snabbt togs ner. Artikeln sparades av Internet Archive’s Wayback Machine innan den togs offline.

     ”En ny värld håller på att födas framför våra ögon”, skrev Petr Akopov i artikeln som menade att Vitrysslands och Ukrainas självständighetsförklaringar 1991 var en ”fruktansvärd katastrof” och en ”onaturlig förvirring”.
     https://web.archive.org/web/20220226051154/https://ria.ru/20220226/rossiya-1775162336.html

     Vilka bevis litar du på att en krigshetsare, som vid flera tillfällen har sagt att Ukraina inte existerar, kommer att vara nöjd med Krim och Donbass??
     https://time.com/6150046/ukraine-statehood-russia-history-putin/

     • Doctor
      Alldeles uppenbart ville USA att Ryssland skulle invadera Ukraina och dom gillrade en fälla av provokationer som annars hade varit fullständigt onödiga. Putin, som till skillnad från Biden verkar vara en intelligent människa, förstod säkert hur det hängde ihop, men ansåg att Ryssland nu var tillräckligt starkt för att klara av det.

      Efter kuppen i Kiev insåg Putin att Krim och Sevastopol riskerade att hamna i USA:s händer. Efter att väst hade brutit alla löften om att INTE expandera NATO österut, så ansåg sig troligen Putin inte heller bunden av några löften till Väst.

      NATO har inte invaderat Ryssland eftersom Ryssland har kärnvapen.

      Ukraina upphörde att vara demokratiskt 2014 efter att USA störtade Janukovytj och installerade en lydregim och USA bestämmer nu vilka allianser Ukraina skall vara dela av.

      Ukraina har förbjudit all opposition och måste därför anses vara mer odemokratiskt än Ryssland.

      Förhandlingarna 2022 bröt samman på grund av att väst skickade dit Boris Johnson med syftet att få Ukraina att fortsätta kriget.
      Ryssland krävde ingen ovillkorlig kapitulation av Ukraina, dom krävde att Ukraina skulle vara neutralt.

      Putins mål har hela tiden varit ett neutralt Ukraina utanför NATO. Inget annat har framkommit av det Putin har gjort eller sagt.
      Att Putins mål skulle vara ”att fullständigt förstöra Ukraina och annektera hela dess territorium” är rena feberfantasier från din sida.

      Tanken att Putin skulle vilja erövra hela Ukraina och sedan gå vidare västerut är fullständigt befängd. Någon sådan vilja har aldrig uttryckts och jag tror att alla sansade bedömare är överens om att Ryssland inte heller har militär kapacitet för en sådan operation.

      Jag konstaterar att ditt inlägg var till 100% felaktigt och dessutom ett medvetet försök att vilseleda läsarna. Ditt urval av sk. fakta är avsiktligt tendensiöst och osakligt och jag kan inte upptäcka någon som helst vilja till meningsfull diskussion eller intresse av att reda ut vad som verkligen utspelar sig.
      Varför agerar du på det viset Doctor?

     • ””fördraget om vänskap, partnerskap och samarbete” som Ryssland undertecknades med Ukraina 1997.”

      Doctor,
      Berätta gärna hur Ukraina uppfyllt detta avtal med Ryssland.
      Samt hur USA, EU och det Demokratiska Västerlandet respekterat detta avtal.

      Liknande avtal finns mellan Ryssland och Belarus.
      Som tur är kommer regeringen Lukasjenko upprätthålla detta avtal annars riskerar det gå illa för landet Belarus om även de ska bli till offer för Västerlandets Demokratiska Missioner.

    • Doctor?
     Lindsey Graham ”Senator” är ett skämt i vida respekterade kretsar i USA och betraktas allmänt som Washington-hökarnas etablerade nyttiga propaganda – idiot, för fortsatt krig. Att sedan hänvisa till Storbritanniens värsta statliga propagandaorgan ”Reuters”, så har man förintat sin egen trovärdighet. Det är högst egendomligt att det fortfarande finns personer som hänvisar till alla möjliga statliga utländska nyhetsbyråer tex, BBC NBC, Washington Post… (vad de nu heter) TT eller lögn-pressen i allmänhet, när man nu vet att det är rena propagandacentralerna, vars huvudsakliga syfte är politisk opinionsbildning. Knappast något annat. Lika sjukt som MSM i Sverige.

   • Om de långt gående innebörd av Rysslands President Vladimir Vladimirovich Putins officiella besök till Folkrepubliken Korea kan man finna i videon nedan. Kontrasten i analysen och fakta som åberopas mot gatans statsvetenskap som förespråkas av ”Doctor” – med påhitt om Afrikaner som dör för Ryssland i kriget mot ukrozionazi, mm. Härnäst ska vår påhittige ”Doctor” fabulera om Amazonas som krigar mot ukrozionazi🤣🤣🤣)

    https://www.youtube.com/watch?v=rRi5Yevtpl8&t=2s

    • Som svar till: Anders Åberg 23 juni, 2024 At 09:51

     Du svarade inte på frågan vilka bevis finns på att en krigshetsare, som vid flera tillfällen har sagt att Ukraina inte existerar, kommer att vara nöjd med Krim och Donbass??
     https://time.com/6150046/ukraine-statehood-russia-history-putin/

     Rysslands president Vladimir Putin har upprepade gånger hänvisade Ukraina som ”historiskt rysk mark”. I sin essä ”Om ryssarnas och ukrainarnas historiska enhet” från juli 2021 hävdade han att det ”inte finns någon historisk grund” för ”idén om det ukrainska folket som en nation skild från ryssarna.
     ppr.lse.ac.uk/articles/10.31389/lseppr.86

     Har aldrig nämnt att Putin vill gå vidare västerut men det är illavarslande signal för framtida militära aktioner om du inte accepterar idén om Ukraina, då accepterar du helt klart underförstått idén om Georgien, Moldavien och allt annat.

     Samtidigt som Kreml förklarade sig redo för förhandlingar har man gjort allt för att sabotera dem. Mellan 2014 och 2022 höll Ukraina omkring 200 rundor av Minskförhandlingar med Ryska federationen. 20 avtal om eldupphör slöts, och varenda vapenvila bröts av Moskva.

     ”In September 2022, Reuters reported that Putin’s envoy on Ukraine Dmitry Kozak had struck a provisional deal that would satisfy Russia’s demand for Ukraine to stay out of NATO, but the plan was rejected by Putin who preferred a full-scale military invasion”.

     http://www.reuters.com/world/asia-pacific/exclusive-war-began-putin-rejected-ukraine-peace-deal-recommended-by-his-aide-2022-09-14/
     http://www.themoscowtimes.com/2022/09/14/putin-rejected-early-ukraine-peace-deal-to-pursue-expanded-annexation-goals-reuters-a78787

     Angående Boris Johnson, (har du granskat något utkast eller har du en kopia?)

     Kiev krävde fasta säkerhetsgarantier från Nato och Ryssland för att garantera sin säkerhet något som dess västerländska partners var ovilliga att gå med på. Istanbulavtalet hade innehållet en skyldighet från västmakterna att tillhandahålla verkliga säkerhetsgarantier som hade tvingat dem att sätta in trupper i Ukraina om Ukraina attackerades igen.

     Kriget har gjort det möjligt för Putin att tysta sina kritiker som aldrig förr. Han kom trots allt till makten under det andra rysk-tjetjenska kriget. Detta bekräftades 2014 när hans popularitetssiffror sköt i höjden mitt i Rysslands aggression mot Ukraina. Samma sak hände efter 2022. Så idén att Putin är mer intresserad av förhandlingar än krig är nonsens.

     Det är höjden av ironi att säga att jag har 100% fel när du inte ens klarar av att presentera några källor till dina påståenden. Det är kanske jag som borde säga dina bevingade ord ”jag kan inte upptäcka någon som helst vilja till meningsfull diskussion eller intresse av att reda ut vad som verkligen utspelar sig”

     • Doctor
      Nu ställde du en ganska dum fråga. Naturligtvis finns det lika lite bevis för vad Putin tänker göra som det finns bevis för vad Biden tänker göra. Enbart tankeläsare kan ge oss sådana, men då måste man först bevisa att det finns tankeläsare.

      Som alltid så är vi hänvisade till sannolikhetskalkyler. Putin har aldrig sagt att han tänker erövra Ukraina. Han försökte tvärtom undvika kriget i åtta år till förmån för fredliga förhandlingslösningar. Således är det högst osannolikt att han har ambitioner att erövra varken Ukraina eller några andra länder. Hans tankar om det förändras dock hela tiden. I takt med att väst pumpar in mer vapen och saboterar förhandlingslösningar så ökar risken för att en större del av Ukraina kommer att erövras.

      Sedan har jag aldrig ”accepterat” Rysslands invasion. Om du verkligen läser mina inlägg så vet du att jag hela tiden har fördömt den för brottet mot folkrätten och för det makabra dödande den har fört med sig. Det jag däremot försöker göra är att förklara bakgrunden till att Putin kände sig tvingad att överge den fredliga vägen och invadera.

      Vad Reuters säger om konflikten i Ukraina tror jag inte det minsta på. Reuters är en integrerad del av den västliga propagandamaskinen och precis som resten av stora media i USA och väst en del av västimperialismens krigiska ansträngningar för att i Wolfowitzdoktrinens anda försvaga Ryssland.

      Vad gäller Boris Johnson är det lite intressant att läsa en annan av västpropagandans drakar, The Guardian, hur dom försöker skönmåla vad han gjorde i samband med Istanbulförhandlingarna. Dom vrider sig som maskar för att få det att de bättre ut än vad det är, men dom kommer inte undan det reella innehållet. Så här skriver The Guardian ”the promise of western commitments undoubtedly did play a role in undermining the Ukrainian willingness to come to an agreement at that time.” och så här ” the scepticism of western leaders about Russian intentions, their commitment to aid Ukraine and their encouragement to Kyiv to fight on all added to the decision of the government to continue to fight rather than negotiate.”
      Dom tvingas också erkänna att expansionen av NATO österut var en viktig faktor i att kriget startade.

      Här är artikeln https://www.theguardian.com/commentisfree/2024/apr/22/boris-johnson-ukraine-2022-peace-talks-russia

     • Nä, och ”Doctors” inlägg imponerar inte heller utan är mest fulla med egna påhitt och desinformation från MSM. Hur man kan bli så lurad av propaganda är ett mysterium då MSM i väst ljuger om det mesta hela tiden vilket borde vara uppenbart för den som inte är lättlurad.

     • ”Rysslands president Vladimir Putin har upprepade gånger hänvisade Ukraina som ”historiskt rysk mark”. I sin essä ”Om ryssarnas och ukrainarnas historiska enhet” från juli 2021 hävdade han att det ”inte finns någon historisk grund” för ”idén om det ukrainska folket som en nation skild från ryssarna.”

      Här har Poutin helt rätt.
      Gränserna har hela tiden flyttats liksom de ska flyttas ännu en gång men området där ukrainarna befinner sig kallades för ”Lillryssland” under flera hundra år efter Kejsardömet Rysslands bildande i Moskva.
      ”Nya Ryssland” var den delen av Kejsardömet som utgör bl.a. Donbass idag.

      Ukrainarna har inte haft något eget land förrän efter Sovjetunionens upplösning i början av 1990-talet.
      Detta gjordes på löften som ukrainarna inte har hållit.
      Därav konflikten idag.
      Denna konflikt är väldigt viktig för Ryssland för att behålla sin suveränitet och säkerhet.

      För ukrainarna är det ett svek mot ryssarna trots de är broderfolk och födda ur samma Kievrike.
      För den Borgerliga Västvärlden är konflikten ett sätt att expandera åt Öster både Militärt (NATO) och ekonomiskt genom att få tillgång och kontroll över naturtillgångar och Kapital i Ukraina.
      Samtidigt som att skaffa strategiska tillgångar för att hota Ryssland.

      Detta kan inte Ryssland gå med på under några omständigheter och därför måste kriget fortsätta ända tills Ukraina kapitulerat och Västvärldens krig mot Ryssland inte längre blir möjligt genom Ukraina.

      För Ryssland handlar kriget om överlevnad och då måste du förstå de kommer satsa fullt ut för att inte allt ska gå förlorat.

      Det är bara hånfulla Västerländska experter som påstår att Ryssland ”redan förlorat”.
      Vad de inte nämner är att Ryssland är Världens största kärnvapenmakt.
      Om Västerlandet fortsätter trycket så kommer den kärnvapenmakten att öka.
      Troligtvis i samarbeten med andra asiatiska länder som exempelvis Kina och Nord Korea.
      Om USA och Västvärlden eskalerar sina handelskrig mot Kina är det dags för Kina att ”ta sin Mats ur skolan” och fortsätta affärerna hemmavid med sina grannar istället.
      För vi vet ju att utan industriexplosionens Kina kommer I-länderna i Väst förvandlas till Utvecklingsländer på nytt då de exporterat mycket av sin industriella kapacitet till låglöneländerna i Asien.
      Så går det för Euro-Kapitalägarna.
      Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket.

    • Du gillar att använda emojis och uttryck som ”ukrozionazi”?? Så jag ska sänka mig till din nivå 🤣🤣🤣 (bara för dig).

     Nynazismens framväxt i Ryssland (2004)
     https://www.youtube.com/watch?v=GV4v31azgQM

     This is Dmitry Utkin – callsign ”Wagner” – the founder of the Kremlin’s ”Wagner Group” PMC.
     https://x.com/JimmySecUK/status/1498248431088939008

     Vi vet från dem som flydde och berättelser från dem som vågade stanna att RU:s ockupation av öst och syd innebär godtyckligt våld, omskolning, förhör och tortyr, och möjligen avrättningar och våldtäkter för många.

     Den ryske bloggaren Kirill Fedorov publicerade en intervju med en rysk militärofficer som avslöjade att ukrainare i de ockuperade områdena kidnappas för att de talar ukrainska.
     https://x.com/United24media/status/1805765671273611597

     • Det verkar som du har svårt att förstår va ukrozionazi betyder.
      Det står för sammanslutning av zionister, nazister och ukrainska fascister.

 9. Zelenskys schweiziska konferens förvandlas till ett stort skämt
  Av Lucas Leiroz -juni 21, 20240
  Den ”fredskonferens” som Kievregimen anordnade i Schweiz har nått sitt slut. Som väntat nåddes inga konkreta förslag. Evenemanget tjänade bara som ett sätt för Nato och dess proxyregim att ensidigt bekräfta sina intressen. Bristen på ryskt deltagande gjorde konferensen till ett verkligt slöseri med tid, helt oförmögen att upprätta en verklig fredsagenda.
  Alla diplomatiska förhandlingar kräver naturligtvis att minst två parter är närvarande som är intresserade av att lösa en specifik fråga. Oavsett om det är i en handelsrelation eller i ett fredssamtal för att stoppa en militär konflikt är det omöjligt att bedriva diplomati med bara en sida. Detta skulle vara tillräckligt för att anse att mötet mellan Zelenskyj och hans anhängare i Schweiz verkligen är meningslöst. Men det är också nödvändigt att påminna om att det i händelse av krig inte bara är båda sidors närvaro som spelar roll, utan framför allt den vinnande sidans närvaro.

  Ur realistisk synvinkel är det bara den vinnande sidan som kan avsluta ett krig. Det är de villkor som det vinnande landet har satt upp som garanterar att fientligheterna i en konflikt upphör. Den förlorande sidan kan bara acceptera fredsvillkoren, med möjlighet att på sin höjd begära vissa specifika förändringar som inte ändrar huvudkraven. Det är så krig har slutat genom historien – och det kommer inte att vara annorlunda i Natos nuvarande proxykrig med Ryssland genom Ukraina.

  Med Kiev på randen till total militär kollaps, oförmögen att vidta effektiva mobiliseringsåtgärder och gradvis förlora territorium, är det ukrainska nederlaget bara en tidsfråga. Det mest rationella och strategiska vore att återuppta fredsförhandlingarna och acceptera de ryska villkoren, för att på så sätt undvika ytterligare förluster av människoliv och territorium. Den ukrainska regimen har dock ingen egentlig suveränitet, utan är helt enkelt ett Nato-ombud som tvingas slåss ”till sista man”. Så i stället för att verkligen tänka på fred bestämde sig Zelensky för att organisera ett propagandaevenemang där västerländska ledare förstärkte sitt obegränsade stöd för krig.

  Faktum är att händelsen inte bara tjänade till att befästa Ukrainas och Natos pro-krigshållning. Toppmötet präglades också av flera hatiska uttalanden och reella hot mot Ryssland. Polens president Andrzej Duda uppmanade till exempel till ”avkolonisering” av Ryssland och förespråkade öppet en uppdelning av Ryska federationen i flera etnostater. Enligt Duda hålls de mer än 190 folk som bor på ryskt territorium med våld genom koloniala metoder, och deras ”befrielse” är endast möjlig genom slutet för Ryssland som land.

  ”Ryssland är fortfarande det största koloniala imperiet i världen, som, till skillnad från europeiska makter, aldrig har genomgått avkoloniseringsprocessen och aldrig har kunnat ta itu med demoner från sitt förflutna (…) Som medlem av det internationella samfundet måste vi äntligen säga – det finns inget utrymme för kolonialism i den moderna världen”, sa Duda.

  Det är inte första gången som Natoländer hotar att arbeta för en nedmontering av Rysslands territorium. Estlands premiärminister Kaja Kallas har tidigare tidigare medgett att Atlantpaktens huvudmål är att ”splittra” Ryssland i dussintals ”små nationer”. Dessa hot tycks bli allt vanligare, vilket visar att freden mellan väst och Ryssland tyvärr verkar vara långt ifrån uppnådd.

  Moskva har dock gjort allt som står i dess makt för att undvika att förlänga kriget och för att nå en definitiv vapenvila. Dagen före Zelenskyjs konferens i Schweiz erbjöd Rysslands president Vladimir Putin väst och Kiev ett konkret fredsförslag. De viktigaste villkoren var erkännandet av de fyra nya regionerna och Krim som en del av Ryska federationens och Ukrainas åtagande om demilitarisering. Putin krävde ett formellt löfte från Kiev om att inte söka medlemskap i Nato. Om dessa villkor uppfylldes skulle fientligheterna upphöra omedelbart.

  Eftersom Nato har misslyckats med att öppna en ny front för att fortsätta sitt proxykrig mot Ryssland får Ukraina inte acceptera några fredsvillkor. Så Zelenskyj avvisade förslaget och föredrog att fortsätta med sin plan att hålla en helt meningslös ”fredskonferens”. I flera uttalanden har ryska tjänstemän gjort det klart att Moskvas kommande nya fredsförslag kommer att visa på förhållanden som är mer ogynnsamma för Ukraina. Det förväntas att Moskva, med tanke på insisterandet på krig och även de senaste hoten om en konspiration mot Rysslands egen territoriella integritet, kommer att uppdatera sina strategiska och territoriella intressen, fastställa målet att befria fler områden som för närvarande är under ukrainsk kontroll, samt kräva fler garantier från Nato.
  I slutändan kunde kriget verkligen ha tagit slut förra veckan. Nato behövde bara låta Zelenskyj acceptera Rysslands villkor. Då skulle den vinnande sidan skapa fred, som alltid har hänt i krigens historia. Men tyvärr är den förlorande sidan i den nuvarande konflikten den mest krigiska, fast besluten att förlänga fientligheterna trots de förluster som den har lidit.
  Följ Blitz på Google News Channel

 10. SVT Public Service ljuger i sin Liverapport om kriget i Ukraina idag.
  SVT påstår de firat midsommar i Ukraina men det är inte sant.
  Ukrainarna är östslaver liksom ryssar och belaruser och de firar Kupala eller Kupala natten.

  ”I helgen firades midsommar i Ukraina. Här hoppar två kvinnor över en eld för att enligt traditionen motverka onda andar. Foto: Efrem Lukatsky/TT”

  Jag vet inte vad SVT journalisterna är ute efter, kanske vill de propagera för att Ukraina tillhör Västvärldens traditioner?
  Men jag tycker det är fult av SVT att ljuga inför sina läsare.
  Det handlar ju om förtroendet för Sveriges statliga mediekoloss.

 11. Det är väl inget konstig att ”SVT Ljuger”. Det har de gjort i över tre år och långt innan dess för den delen och nu värre än någonsin Det är ett statligt propagandaorgan. Det är helt enkelt typiskt ”ful-media”. Det kan man aldrig ha förtroende för i politiskt avseende. Det har de redan bevisat. Det enda intressanta med SVT är att försöka ta reda på vilka skitstövlar till psykopater som bestämmer vad som ska sändas eller döljas för allmänheten och vilka intressen som ska gynnas eller offras.

  • Sven-Eric Holmström 23 juni, 2024 At 21:01

   Sven-Eric Holmström du kanske ska be Anders Romelsjö (red) göra en lista på vilka journalister och medier som är trovärdiga.

   Alexander Bastrykin, Rysslands riksåklagare, säger att fler än 30 000 migranter som nyligen fått ryskt medborgarskap, men som inte velat registrera sig för tjänstgöring, ”fångats in” och förts in i militärens register, skriver ryska Interfax.

   https://www.themoscowtimes.com/2023/09/07/russia-pressures-migrant-workers-with-raids-military-summons-a82303

   • Doctor,
    Kolla nedan kortfilm på Youtube där du kan se hur Majdan ukronazi ”fångar in” unga män på gatorna i Ukraina för att sedan skicka dem till slakten vid krigsfronten där de ska kriga för Västvärldens Demokrati och dess Borgares omättliga hunger efter naturens tillgångar i den ryska jorden och för att utvidga sin makt över en Värld som de oskyldigt kallar ”Globalism”.

    NEJ, låt Ryssland sätta stopp för dessa giriga Borgare och istället rättvist fördela makten över en så kallad ”Multipolär Värld” där inte USA och Europa förbehåller sig den totala makten.

    https://www.youtube.com/shorts/NUUvUXQqqwg

   • Med tanke på alla de lögner som västmedia fört fram historiskt och som avslöjats i efterhand (Kosovo, pandemin, m.m. m.m.) så ska man vara extremt försiktig med att hysa tilltro till dessa medier, doktorn, som du uppenbarligen gör.

    Moscow Times är för övrigt knappast att betrakta som någon överdrivet tillförlitlig källa.

    • Sven-Eric Holmström 27 juni, 2024 At 18:57

     Alexander Bastrykin, Rysslands riksåklagare, säger att fler än 30 000 migranter som nyligen fått ryskt medborgarskap, men som inte velat registrera sig för tjänstgöring, ”fångats in” och förts in i militärens register, skriver ryska Interfax.
     https://www.interfax.ru/russia/968257

     Om du inte vet vad Ryska Interfax är något får du google
     https://en.wikipedia.org/wiki/Interfax

     Sven-Eric Holmström gör en lista på vilka journalister och medier som är trovärdiga.

     • Doctor
      Ännu en gång. Även om all den västpropaganda du hänvisar till skulle vara sann, vilket visserligen låter fullständigt osannolikt, men iallafall, så har fortfarande USA provocerat fram kriget i Ukraina och USA beväpnar fortfarande öppna nazister där. Som om inte det var illa nog så beväpnar och stöder USA fortfarande nazisternas meningsfränder i Israel så att dom kan genomföra sin egen Holocaust.

      Som ytterligare lök på laxen så belönar den svenska regimen USA för alla dess krig, massmord och stöd till nazister genom DCA-avtalet och NATO-inträdet. Sverige bidrar på det sättet till att ytterligare trappa upp hotbilden mot Ryssland och för oss därmed ytterligare ett steg närmare det tredje världskriget.

      Märkligt nog kan jag inte upptäcka att någon av dessa episka vansinnigheter upprör dig: hur kan det komma sig?

     • Lätt att svara på den frågan, doktorn. Bland västmedierna inga alls och det av den enkla anledningen att de är i händerna på maktetablissemanget och har så varit under hela 2000-talet – och det oavsett politisk färg.

     • @Doctor 27 juni, 2024 At 20:03

      I länken du hänvisar till ges inte Bystrykins ord i sin helhet:

      Председатель СКР также заявил, что в России «отловили» больше 30 тыс. мигрантов, получивших российское гражданство. 10 тыс. из них отправили в зону специальной военной операции. По словам господина Бастрыкина, они находятся в тыловых подразделениях и строят там укрепления.

      Utredningskommitténs ordförande uppgav också att mer än 30 tusen migranter som fick ryskt medborgarskap ”fångades” i Ryssland. 10 tusen av dem skickades till den särskilda militära operationszonen. Enligt Bastrykin befinner de sig i de bakre enheterna och bygger befästningar där.

      https://www.kommersant.ru/doc/6792117

      Du vet säckert vad Ryske Kommersant är:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Kommersant
      https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B0%D0%BD%D1%82%D1%8A

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here