Fridays For Future på Bankvandring – följer du med?

7
1347

Kan vara en bild av text där det står ”bankvandring fredag, 3 mars mynttorget, 12:30 END FOSSIL FINANCE”

Fridays For Future i Stockholm meddelar: Den 3 mars, under den globala klimatstrejken, kommer vi demonstrera mot storbankerna och pensionsfondernas investeringar i förstörelsen av vår planet. Vi kommer samlas på Mynttorget 12:00 och sedan gå till huvudkontoren för sex stycken banker och pensionsfonder och demonstrera utanför.
Svenska banker och pensionsfonder är en del av det globala finanssystem som använder dina spar- och pensionspengar för att möjliggöra för fossil-, skogs- gruv- och köttindustrierna (med flera) att driva den kris som redan idag drabbar miljontals.
Den 25 och 26 februari kommer vi ha öppen verkstad på Moderna Museet mellan 11-17 där vi kommer måla banderoller och skyltar inför 3 mars. Ses där!
Följ med och gör din röst hörd, sluta investera i utrotning! Vi ses på Mynttorget klockan 12 den 3 mars.

Fridays For Futures bankvandring

Föregående artikelNu gäller det att vinna freden, inte kriget!
Nästa artikelWashington Post: – Försöken att isolera Ryssland på väg att misslyckas?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Det handlar inte om miljön, förlåt klimatet! Det handlar om uppmärksamhet kring GRETA rörelsen som ändå inte påverkar VÅR utsatthet och skuldbeläggningen som läggs på folken som vi tvingas till att att utstå det när politikers globala felaktiga gemensamma beslut som är hela orsaken till miljöförstöring för att öka ländernas inkomster som leder till totalt miljöfördärv utan det minsta hänsyn varken till naturen, haven, det vilda livet och minst till de icke beslutande folken som tvingas underkasta sig alla regeringars beslut…Det nämns inget om vapenindustrin som det tillverkas enorma mängder giftiga ämnen.

   • ”Jag kommer att vara på Mynttorget och dela ut flygblad om militärens enorma klimatpåverkan.”

    Mycket bra!
    För det här är en olägenhet som demokratins operatörer mer än gärna smusslar undan.
    Reguljär samhällsmedia hos oss är heller inte speciellt intresserade av att förmedla olägenheten då syndaren i lika stor utsträckning pekar tillbaka på demokratin som media aktivt försvarar.

    Krig förstör natur och miljö men den kostnaden är den Fria Marknaden och Demokratin väl värd?

  • Irene Friberg, det Greta gör och har gjort är något alldeles fantastiskt, hon har lyckats få med sig miljontals ungdomar i hela världen i protester för klimatet. Tänk hur svårt det är att få ungdomar att överhuvudtaget engagera sig, desillusionerade som dom har blivit på grund av alla politiker som lovar runt och håller tunt….
   Att Greta och hennes kompisar inte förstår de stora sambanden är absolut inte konstigt, var skulle dom ha kunnat lära sig det? I skolan, eller genom våra medier? Det är upp till oss att försöka berätta allt vi vet så att vi kan få med oss klimatrörelsen ex mot Nato…Och Greta är inte dum, hon har förstått både ett och annat, i affischer för en demonstration för klimatet förra året, användes både ord som ”vinst ” och ”tillväxt”….dom unga har stora förutsättningar att förstå för det gäller deras framtid. Så bra att Anders R delar ut flygblad som berättar om krig och krigsindustrin…och hoppas att Nej till Natorörelsen också dyker upp!

 2. Mycket bra! Det man kunde önska är att man pekar ut att arbetarklassen/löntagarna återigen ensamt ska bära ansvaret för inflationen. En enorm orättvisa.

  • @Jonny Wester 2 mars, 2023 At 12:30
   Det är varken arbetarklassen eller löntagarna som bär ansvaret för inflationen. Dom är offren. Det är USAs, och till del Europas, oligarki som bär ansvaret. Verktygen som USA och EU brukar är sanktioner, hotelser, invasioner, krig och propaganda. Resultatet är galopperande inflation och ekonomisk katastrof. Inflationen i Kina har ökat, enligt senaste rapport, till 2%. Utvecklingstakten i Kina var 3% 2022, med 5% prognos för 2023, vilket redan har blivit justerat uppåt. Samarbete med Kina, och associerade länder är en överlevnadsfråga för Europa nu.

 3. USA håller ett järngrepp om oljeindustrin och fossilindustrin. Det var därför USA drev igenom en förändring från elbilar till bensin bilar för hundra år sedan. Marknadskontroll och ekonomisk kontroll. Olje- och fossilindustrin är en annan sida av USAs världshegemoni som dollardominansen som nu falnar och dör.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here