Guardians historia om ”massvåldtäkt av Hamas” går inte ihop 

2
671

 

Ännu en artikel av Mellanösternexperten Jonathan Cook, 21 januari.  https://consortiumnews.com/2024/01/21/guardians-hamas-mass-rape-story-doesnt-add-up/   Jonathan Cook tar upp den senaste i en kontinuerlig kedja av berättelser om händelserna den 7 oktober. Se även ”Relaterat” längst ned.

Jonathan Cook

__________________

The Guardian har just publicerat den senaste i västmediernas ändlösa kedja av artiklar som hävdar att Hamas begick ”systematiska massvåldtäkter” den 7 oktober. Artikeln har rubriken: ”Bevis pekar på systematisk användning av våldtäkt och sexuellt våld av Hamas i attackerna den 7 oktober.” 

 Det största problemet med dessa artiklar är inte bara den fortsatta frånvaron av några som helst meningsfulla bevis för ”systematisk” våldtäkt, eller Israels långa historia av att ljuga för att rättfärdiga statsterrorism, eller Israels vägran att samarbeta med oberoende utredare, eller de rasistiska, anti-arabiska troper som släpps fram för sofistikerad analys i västliga kretsar. 

 Det är helt enkelt den upprörande osannolikheten i så många av de bevisfattiga våldtäktshistorierna som förs fram. 

The Guardian återanvänder en påstådd ögonvittnesskildring av en grupp Hamas-krigare som turades om att våldta en kvinna på Nova-festivalen den 7 oktober, och sedan skar av hennes bröst för att spela ett fotbollsliknande spel med det vid sidan av vägen. Vi ska tro att detta hände när vi också vet – från fakta som tillhandahållits av israeliska medier – att Hamas råkade snubbla in i Nova-festivalen helt oförberedda och på väg till vad de antog skulle bli en stor konfrontation med den israeliska militären vid en närliggande armébas; att dess kämpar snabbt konfronterades av paramilitär israelisk polis som engagerade dem i eldstrider; och att israeliska Apache-helikoptrar, med lite underrättelser att arbeta på, avfyrade Hellfire-missiler mot allt som rörde sig, baserat på ”Hannibal-direktivet” för att till varje pris förhindra gisslantagande. 

Stämmer något av det? Gjorde Hamas mest disciplinerade elitkrigare – tränade i åratal och väl vetande att detta kan vara deras enda, korta ögonblick för att ta sig an den israeliska armén (detta) i en nästan rättvis kamp eller ta gisslan tillbaka till Gaza för ett fångutbyte innan den israeliska militären använde dess luftstyrka för att överväldiga dem verkligen ta timeout för att ägna sig åt ett sjukt spel som involverar en kvinnas bröst? 

 Hur kommer det sig att ingen The Guardian-reportern, hennes sektionsredaktörer, tidningens redaktörer – stannade upp ett ögonblick och tänkte Är det här verkligen rimligt?” och ”Blir jag lurad till att främja en skändlig agenda?” – i det här fallet folkmord. 

 Eller reciterade de helt enkelt i sina sinnen – som Israel visste att de skulle göra – ”Tro på kvinnor!”, speciellt om de bekräftar ett rasistiskt antagande om att arabiska män är blodtörstiga, sex-besatta primitiva varelser. 

 Lokalisera källorna 

ZAKAVOLONTÄRER I BE’ERI KIBBUTZ I OKTOBER 2023. (TOMER PERSICO, WIKIMEDIA COMMONS, CC BY-SA 3.0) 

 Faktum är att Zaka-volontärerna som man litar mycket på i denna Guardian-”rapport” är judiska religiösa extremistiska män, också med en bevisad erfarenhet av att ljuga: de kom på den fullständigt påhittade historien om ”40 halshuggna bebisar” när inga bebisar halshöggs . Två spädbarn registreras döda den dagen. 

 Kvinnan som leder kampanjen ”Hamas massvåldtäkt” – nu akademiker – är en före detta talesperson för den israeliska militären. Deras jobb, som varje ärlig reporter kommer att tala om för dig, är att ljuga för journalister för att ursäkta Israels oupphörliga krigsförbrytelser. 

Vad vi nu vet – från flera trovärdiga israeliska källor – är att Israel dödade många av sina egna civila den 7 oktober. 

 Ynet, Israels största media, har just publicerat en undersökninghebreiska som visar att Hamas framgångsrikt tog ut Israels allseende drönar-”ögon” över Gaza den dagen, vilket gjorde den israeliska militären blind för vad som hände. 

I panik åberopade israeliska befälhavare Hannibal-direktivet, vilket tillät de på fältet att beordra stridsvagnar och helikoptrar att skjuta mot allt som rörde sig. 

 Det var Israel som brände de hundratals bilar som försökte fly från Nova-festivalen och dödade potentiellt hundratals av de 1 140 israeliska civila som dog den dagen, såväl som Hamas-krigare. 

 Det var en israelisk stridsvagn som brände 13 civila israeler och 40 Hamas-krigare, instängda i ett hus i Kibbutz Be’eri genom att spränga en granat genom dess främre vägg. 

 Israel vill naturligtvis att ingen, allra minst västerländsk media, ska prata om något av det. Vad den behöver istället är allt som kommer att hjälpa till att distrahera från dess brott mot dess medborgare och rättfärdiga dess begående av folkmord mot folket i Gaza. 

 man har all anledning att servera berättelsen om ”Hamas massvåldtäkt” och mata vad den med rätta antar är de islamofobiska fördomarna hos de flesta israeliska judar och västerländska reportrar. 

Journalister på The Guardian, BBC och resten av etablissemangets media får betalt för att spela sin roll i att återuppliva dessa lögner för att främja västerländska utrikespolitiska mål. Det får inte du. Så snälla håll fast vid dinnsklighet och vägra att spela med tillsammans med Israel och medias rasistiska desinformationskampanj. 

Jag har tidigare skrivit om medias bedrägeri den 7 oktober.

Du kan hitta  två andra tweets i originalartikeln.

 Jonathan Cook är en prisbelönt brittisk journalist. Han var baserad i Nasaret, Israel, i 20 år. Han återvände till Storbritannien 2021. Han är författare till tre böcker om Israel-Palestina-konflikten: Blood and Religion: The Unmasking of the Jewish State (2006), Israel and the Clash of Civilisations: Iraq, Iran and the Plan to Remake the Middle East (2008) och Disappearing Palestine: Israel’s Experiments in Human Despair (2008). 

 

Relaterat
Craig Murray: Din man i Haag – Dag 2.
Skandalomsusad israelisk ”räddningsgrupp” underblåser förfalskningar om 7 oktober.
Vad hände egentligen 7 oktober i Israel?
Hur israeliska styrkor stängde in och dödade festdeltagare på Nova Festival.

Föregående artikelHökar versus Duvor: En Mediagenomgång
Nästa artikelPalestinamöte fredag 26/1 på Teater Tribunal. Parabol Press (Kajsa Ekis) och andra arrangörer.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Härnäst ska Guardian och andra västerländska lögnorgan salufora sagor om tvål och lampskärmar …

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here