Hur är det med Peng Shuhai och Jack Ma? Synpunkter från kinesiskt håll

29
2234

Denna artikel baseras på ett brev från Rolf Nilsson i Skåne till signaturen Karl Wang, som presenterar sig som pensionerad ingenjör som arbetat i Sverige och som tidvis kommenterat friskt på denna blogg. Samt på dennes svar som informerar om hur man ser på saken från ett kinesiskt håll. Jag har nyligen publicerat en annan artikel i frågan, Har tennisstjärnan Peng Shuai försvunnit efter anklagelser mot förre vicepresidenten i Kina eller är det fakenews från USA?

Rolf Nilsson skriver till mig ”Ibland, när jag ser något i SVT:s nyhetsprogram, reagerar jag . I det här fallet handlade inslagen om Kina och därför skrev jag till Karl Wang, som ju lever i Kina och har djup kunskap om kinesisk kultur och kinesiska förhållande. Jag tyckte att detta skulle kunna redovisas på Global Politics, där ju Karl Wang under en period flitigt bidrog med kommentarer till artiklar.”

Rolf Nilsson

 Den 30 november 2021

 _______________________________________________________________

Sitter och tittar på Utrikesbyrån, som handlar om Xi och hans maktställning. Tilde Lewin, en sinolog, en historiker, inklipp av en Roger Garside, som spekulerar i motsättningar inom CCP och Jens Stoltenberg. Man tar upp ”försvunna personer”, Peng, Jack Ma någon till. Påbudet med begränsning av barns dataspelande. Kritiken av fjollighet och mäns feminisering.

 Det slår mig hur ytligt programmet är och att det inte ger tittaren någonting om Kinas historia, om de förlorade hundra åren, om utveckling, vad man gjort och vad man vill. Perspektivet är så ”sterländskt” och så utan nyfikenhet och vilja att förstå och jämföra. Trist.

 Rolf

 ______________________________________________________________________

Hej

Inslag i Rapport i kväll. Hittade detta i Guardian. Vad ligger bakom detta tror du?

Hälsningar

Rolf

https://www.theguardian.com/world/2021/nov/29/leaked-papers-link-xinjiang-crackdown-with-china-leadership

 Leaked papers link Xinjiang crackdown with China leadership.pdf

 

=========================

Karl Wangs svar till Rolf Nilsson:

Först skall vi komma ihåg att USA har dragit bort alla stopp för att försöka sabotera vinter-OS i Beijing. Propagandan går på mer än fullvarv och det finns inga regler. Ju smutsigare USA propaganda, ju mer lögner, ju bättre tror USA det blir, och svenska media levererar tydligen villigt smutsen till svenskarna.

Tilde Lewin, och Hanna Sahlberg, är varken sinologer eller historiker. Tilde är en mycket radikal anti-Kina rasist och aktivist och enligt min åsikt en köpt journalist. (se Udo Ulfkotte Gekaufte Journalisten) vilket tydligt märks. Exempel vad hon påstår:

 • ”Traditional Chinese Medicine (TCM) är värdelös örtmedicin”, men har vetenskapligt bevisad effekt. En av förklaringarna till Kinas framgångar i att bekämpa Coronan.
 • Polisen i Kina använder verktyg för att avväpna knivbeväpnade terrorister. Hon beskriver dem som ”halsgrepar”, alltså medeltida tortyrredskap.
  https://mychinaway.files.wordpress.com/2020/01/p-9088cae2-3b75-4cf1-b03a-1262dbc791dc.jpg
 • Tilde Lewin har flera gånger gjort program som kunde vara direkt klippta ur Nazisternas propaganda, som Der Stürmer, och hon uppträder ofta på samma sätt som journalisten Julius Streicher. Det finns inga stopp för rasism, fabrikationer, lögner, påhitt och förfalskningar.

Fabrikationerna om ”försvunna personer” är påhitt. I Kina finns inget krav på att göra sig tillgänglig för journalister, utan journalister måste enligt lag erhålla samtycke innan intervju eller publicering av privat information. Att inte göra det kan innebära tre års fängelse. Kinas privatlagstiftning är världens strängaste.

Kinas lag kräver det när det gäller fall som Peng Shuai och det under straffansvar.

Detta har hänt.

 • Ett underligt meddelande upptäcktes på Peng Shuai blogg.
 • Det var utformat som en hämndaktion, typ Metoo.
 • Att ta lagen i egna händer på sådant Metoo-sätt, för att hänga ut och bestraffa, är kriminellt i Kina.
 • Polisen var tvungna att utreda. Det faller under allmänt åtal.
 • Därmed inträder yppandeförbud, inget får påverka polisens utredning.
 • Ingen tillåts kommunicera med den misstänkte, här Peng, varken media, åklagare, försvar, vänner eller anhöriga, för att inte påverka polisutredningen. Peng Shuai var alltså inte försvunnen. Detta är normalt i Kina och praxis.
 • Hon tilläts skriva ett meddelande till sina fans, vilket sändes till polisen, som sände det till media. Yppandeförbud gäller även media. Endast polisen är tillåten att kommunicera.
 • Hon säger att hon inte skrev meddelandet, och det bekräftas av att sajten bar tydliga spår av att ha hackats. Spåren leder mot USA. Någon i USA (CIA? Soros?) har alltså lagt upp meddelandet efter att ha hackat sajten eller redigerat ett existerande meddelande.
 • Även om hon verkligen skulle ha skrivit det, så har Kina en grundläggande rättsprincip som innebär att den som gjort något fel eller otillåtet skall ges tillfälle att rätta och be om ursäkt.
 • Kina har världens strängaste privatlagstiftning. Envar har exklusivt äganderätt till sin privata information. Att insamla, inneha eller sprida privat information utan ägarens tillåtelse, kan leda till tre års fängelse. Längre om hotelser, påtryckningar eller tvång finns med.
 • Det har även rapporterats att Soros ska ha villkorligt förbundit sig att donera USD 100 miljoner till WTA. På vilka villkor? Informationen har försvunnit från webben men jag läste den själv.
 • USA har dragit igång ett otroligt massivt och rent fanatiskt propaganda kampanj för att svartmåla Kina och försöka sabotera vinter-OS i Peking. Ett ganska välkänt förfarande av USA. Detta pågår även på media i Sverige, som tydligt driver USA:s propagandakampanj.
 • WTA är den enda större sportorganisationen som agerat. Ingen annan har agerat och IOC har öppet stött Peng Shuai och Kinas pensionerade politiker Zhang Gaoli har inte yttrat sig.
 • Ett rent fantastisk propagandaprojekt och politiskt drev, uppenbarligen iscensatt från USA.
 • Jack Ma

I fallet Jack Ma vägrade han helt enkelt att ställa upp när han avslöjats med att ha planerat en ekonomisk kupp, tillsammans med några ljusskygga individer med kriminellt förflutet, och drivit olaglig bankverksamhet. Han hade tappat ansiktet och skämdes och var sysselsatt med att rätta, i samarbete med myndigheterna.

På liknande sätt har Peng Shuai inte ställt upp på intervjuer, vilket är hennes lagliga rättighet. Hon verkar vara en blyg, timid och tystlåten person och är tennisspelare, inte politiker och aktivist, och hon vill inte möta aggressiva och oförskämda utländska journalister och riskera att behandlas som Julia Caesar, Ulf Malmros, Fredrik Virtanen, Martin Timell, Urban Ahlin, eller 73-årige Jim Olsson, eller prästen Helena Edlund, som förlorade både jobb och hem, alla vilka fick sina liv förstörda där familj, grannar, arbetsgivare, eller vänner systematiskt trakasserades av journalister. Inte att förglömma, Benny Fredriksson, som drevs i döden av ett packdrev av journalister.

I Kina är det hennes rättighet.

https://mychinaway.blog.se/darfor-syns-inte-jack-ma-till/

När det gäller begränsning av barns dataspelande har det länge varit intensiva påtryckningar på regeringen från allmänheten och främst förändrar, att agera mot det. Bakom spelberoendets snabba tillväxt ligger den amerikanska speltillverkaren Epic Games, som profiterar på Kinas ungdomar genom att hård-sälja vanebildande spel. Kina jämställer det med att sälja vanebildande narkotika, som opium, och jämförelsen stämmer bra. Glöm inte opiumkrigen. Då sålde man vanebildande opium, nu vill man sälja vanebildande spel. Snabba pengar är motiveringen i båda fallen. Kinas regering reagerade bara på folkviljan. Folkstyre.

Kritiken av fjollighet och mäns feminisering är även det regeringens svar på krav från allmänheten. Folk vill inte slå på TV:n och få sådant nedtryckt i halsen. Inte heller grovt sex och våld. Enda orsaken till att det existerar är att skapa billig sensation, precis som nakenhet eller sex. Så vill folk i Kina inte ha landet.

Protester mot sådana avarter av subkulturer har varit högljudda i Kina, bara att det förtigs i Svensk media. Kina har ett genuint folkstyre, alltså motsatsen till Sverige, som snarast drivs av ett antal extrema smågrupper.

Angående: Perspektivet är så ”sterländskt”.
Just precis, man utgår helt från att västs system och åsikter är standard, som allt annat skall anpassas till. Så är det inte i Kina.

Angående: ”Inslag i Rapport i kväll. Hittade detta i Guardian. Vad ligger bakom detta tror du?”

Inget behov av att ”tro”. Det är amerikansk propaganda och detta måste vara åtminstone tredje gången man mal dessa ”läckta dokument” genom propaganda-kvarnen. Metoden har man lärt från nazipropagandan. Upprepa lögnen tills det blir sanning. Nazisterna fabricerade dokument från förmenta judiska nattliga ritualmord, där kidnappade tyska barn tappades på blod, som dracks rituellt och barnen grillades sedan och förtärdes. USA har bara bytt ordet ”ritualmord” mot ”folkmord”. Annars är det identiskt samma metod att med hemliga och betalda vittnen, som påstås frukta för sitt liv om de framträder, läckta dokument och läckta bilder.

Dessa dokument har redan flera gånger avslöjats som fabricerade förfalskningar. Man går ner på pixelnivå, och då går det att konstatera att det är en förfalskning. Exempel.

Om du såg gamla Perry Mason avsnitten (amerikansk deckarserie som gick på 50-60-talet, red.) där beskrev de ibland hur man kan spåra ett maskinskrivet dokument till en viss skrivmaskin och en viss skrivare. Folk slår olika hårt på tangenterna.

Det går precise lika bra med datorer. Ta karaktären 庆, som betyder lycka. Förstora toppen på karaktären ordentligt så ser det ut som till höger om skrivtecknet. Analysera pixeln på toppen till vänster, verktyget finns i GIMP. Den har värdet 67,171,171,171 utav 100,255,255,255. Alltså ett otroligt exakt värde. När ett dokument skrivs på en dator med en font på datorn kommer alla lika karaktärers pixlar att ha samma värde för samma font skapar dom. I dessa ”läckta” dokument är det inte så. För blotta ögat set fonten exakt lika ut, men på pixelnivå kan man se att dokumentet har redigerats och manipulerats på en annan dator och alltså förfalskats.

Detta är ett gammalt nazistknep. Stjäl ett äkta dokument och redigera det. Stämplar kan vara original. Det är inte alls svårt att lyfta ut de ursprungliga stämplarna och synligt placera dom över text på att annat ställe. Jag har gjort det och allt jag behöver är redigeringsprogrammet GIMP, som är gratis.

Likaså har dessa förmenta ”koncentrationsläger” besökts, och bevisats vara förfalskningar, men det får ni inte veta i Sverige. Här är ett berömt fall där jag själv var med. Det var BBC som blåste upp det i ett stort reportage som de kallade ”Kinas dolda läger”. Alltihopa var bluff.

http://mychinaway.blog.se/hur-skall-vi-stoppa-nazistiska-propagandametoder-pa-svenska-media/

Anders och Rolf, ni får gärna redigera och publicera detta, helt eller delvis, som ni tycker.

Karl Wang

Kina

Föregående artikelNy sanktionsdriven EU-allians med Navalny påminner om hur västerländsk nykolonialism hjälpte till att förstöra Ryssland på 1990-talet
Nästa artikelHur Polen försökte vinna, men förlorade spelet om gasen
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

29 KOMMENTARER

 1. Jag håller med Karl Wang till fullo. Jag har en hel del kontakter i Kina och även bott där kortare perioder och umgåtts med vanliga människor i sin vardag. Jag känner flera poliser och har aldrig sett eller hört något om användande av tortyrredskap. Den vanliga polisen ute är obeväpnad men man har förstärkning av vapenpolisen om så erfordras som har skjutvapen. Men några tortyrredskap finns inte mer än i västs fantasi.

  Jag kan även intyga att Kinas privatlagstiftning är precis av den karaktären Karl Wang beskriver.

  • Förra veckan såg jag på TV4 om en man från Östersund som inte ville sälja sitt hus till kommunen. Huset ligger på en parkering och kommunen pressar mannen och hans syster att sälja det. Huset är värderat till 3 800 000, men kommunen betalar 2 500 000.
   Jag googlade ”chinese house in the middle of motorway” och resultatet blev flera bildexempel på hus som låg på ”fel” plats men ingen domare i ”diktaturen” Kina beordrade ägarna att lämna sina hus. Man byggde motorvägarna runt husen…

 2. Den kinesiska formen av yttrandefrihet ger jag inte mycket för. När höjdarna börjar trampa i skiten måste sanningssägarna skyffla bort den, annars väntar omskolningsläger.

  • Jeremy Hammond?
   Ricardo Palmera?
   Julian Assange?
   Edward Snowden?
   David Gilbert?
   Barrett Brown?
   Reverend Joy Powell ?
   Chelsea Manning?
   Mumia Abu Jamal?
   Alexandria Dea?
   mm, mm, mm

   Listan är väldigt lång. Men du kan få läsa (i en kortare version) om USAs politiska fångar här. https://afgj.org/politicalprisonersusa. Bra om du kan göra en lista på fångläger för dissidenter i ”the land of the free” själv och lägga ut det på alternativ media Herr Ulf … 😜

   Till sist kan du avreagera din Sino-fobi genom att läsa detta (det komemr att känans väldigt bekant) och på kuppen bli upplyst, kanske Ulven
   https://consortiumnews.com/2021/12/07/chris-hedges-american-satyricon/

  • Tyvärr kan man väl säga exakt samma sak om den västerländska yttrandefriheten som man numera inte kan ge mycket för, Ulf. Här i Sverige trampar alla omkring i lögnmedias skit styrd av oligarkmedia och politiker. I Sverige har vi inte ens omskolningsläger utan blir man som sanningssägare stämplad av media och politbyrån som obekväm så väntar bistra tider med utslutning och förföljelse av media och etablissemangets olika redskap för att kväsa den som avslöjar lögnerna…Fråga de som blivit drabbade av det svenska sättet att behandla oliktänkande!

  • En enorm förföljelse sker på oberoende journalister om de berättar en nyhet som inte passar USA, de får sina twitterkonton nedstängda och facebook konton blockerade. Ben Nimmo deras egen sociala mediapolis beskyller verkliga personer urskillningslöst för att vara ryska troll för att ingen skall tro på vad de skriver.
   Min dotter blev väldigt upprörd då hon blev beskylld för att vara ett ryskt troll från S:t Petersburg.
   Flera oberoende journalister försöker därför ansluta sig till andra media för att kunna välja var de kan föra fram olika budskap, utan att bli blockerade eller nedstängda.
   PayPal förhindrar betalningar som har ordet ”Syria” någonstans i meddelandet. För att betalningen skall kunna gå igenom måste man berätta för PayPal varför man använde det ordet och de skall utreda om det är okej. Både Aaron Maté (The Grayzone)och Kevork Almassian har blivit drabbade av detta.
   Detta borde vara en nyhet men SVT tiger om detta helt odemokratiska system, precis som deras gäster som skall tala om vikten av demokrati i medierna och öppenhet. Rätten att uttrycka sin åsikt.

    • Det är illa att FSB numera ”jobbar” som FBI och CIA i USA och det är verkligen ett problem i Ryssland med journalister som jobbar åt USA och EU med subversiv verksamhet mot statsmakten. Och givetvis så har USA och andra länder samma problem med sådana som staten anser vara femtekolonnare. I Sverige anses alla alternativmedia vara mot sosse-staten och ska därför bekämpas och smutskastas. Även direkta hot från AFA mot alternativmedia tillåts utan åtgärd från polisen och rättsväsendet! Ja, det är illa men den ökade polariseringen av samhället och världen beror på att globalisterna vill öka sin makt!

    • 1. I apartheid israel har Palestinier i den rasistiska regimens ökända fängelser inte rätt til en advokat. flera fall av detta finnas beskrivna här https://electronicintifada.net/content/israeli-high-court-denies-palestinian-detainee-access-lawyer/2140

     och här
     https://electronicintifada.net/content/british-human-rights-lawyer-denied-entry-israel/525

     och här
     https://electronicintifada.net/content/israel-denies-palestinian-human-rights-lawyer-access-medical-treatment/1210

     apartheid israel bannlyser advokater också
     https://electronicintifada.net/blogs/tamara-nassar/israel-exile-palestinian-french-human-rights-lawyer

     Ja, som alla vet så ingen kommer i närheten av apartheid israels folkrättsbrott, inte ens apartheid israels rottweiler USA.

     • Ja, som jag skrev ovan så gäller detta de flesta länder! Sedan kan man ju i propagandasyfte peka finger åt andra för samma sak som man själva gör! Kontentan är att den ökade polariseringen i de flesta länder, driven av globalisterna har förvärrat situationen betänkligt för det fria ordet i hela världen.

    • Du kan skriva vad du vill och berätta om allt negativt som händer i Ryssland på din twitter och på din facebook och det kan vara sant eller inte sant, men du kommer inte att få varken din twitter nedstängd eller din facebook blockerad. 
     Det är den stora skillnaden rätten att kritisera Ryssland har du men inte rätten att kritisera ex. Ukraina. Finns otaliga bevis på hur man fått sina konton nedstängda och blockerade. Reportrar utan gränser spelar med i detta fula spel, där yttrandefriheten och demokratin sätts på undantag. Där man väljer ut vilka länder man får kritisera och berätta om, och vissa som man blir nedtystad om man kritiserar i vår demokratiska  värld. Mark Ames ställer sig frågan på sin twitter varför tiger Reportrar utan gränser då Ukraina stänger ned 3 TV-stationer.
     https://twitter.com/MarkAmesExiled/status/1358110271328448512

     USA beordrade en domstol i Ukraina att utfärda böter till en tidning som skrivit att nynazister är just det nynazister, för man vill låtsas att de inte finns i den utsträckning som de faktiskt utgör i Ukraina (. Informationen också nedstängd.)

     Reportrar utan gränser ville undergräva yttrandefriheten med hot. Jag har haft den videofilmen sparad på mail, när jag gick in nu så är den också borttagen, men min information som presentation av videon fanns ju kvar,
     Att kritisera Vita hjälmarna är känsligt. Så känsligt att Reportrar utan gränser, den organisation som ska vara yttrandefrihetens och pressfrihetens främsta förkämpe, har försökt tysta Vanessa Beeley. Det var i november 2017 som hon bjudits in till Schweiziska pressklubben i Genève för att tala om Vita hjälmarnas agerande och agenda, bland annat utifrån vittnesmål hon samlat in på plats i Syrien. Då reagerade Reportrar utan gränser. Vanessa Beeley och andra talare sades sprida rysk propaganda och pressfrihetsivrarna bad arrangörerna att ställa in mötet. Schweiziska pressklubben vägrade. Dess ordförande Guy Mettan påpekade att han under sina tjugo år i pressklubben blivit van vid att auktoritära och diktatoriska regimer som Saudiarabien, Bahrain och Kina försökt stoppa möten. Det här var första gången som en organisation som företräder journalister i ett demokratiskt land ropat på censur.

  • Du gillar kanske den svenska formen, helt tillåtet att dreva, snoka i andras privata liv, förfölja, hänga ut och skända, nedvärdera, förnedra, ljuga, förtala, sprida falska rykten, förstöra och till och med döda, lex Benny Fredriksson. Åtminstone för den som kallar sig journalister. Kina är annorlunda. Liksom andra yrken med ansvar som piloter eller läkare avkrävs journalister personligt ansvar. Den som arbetar för ett media med genomslag skall registrera sig, ha legitimation, och avkrävs personligt ansvar för sin handlingar. Det är samma som ”ansvarig utgivare”. Det gör att Kinas journalister har världens högsta förtroende och är ett respekterat betrott, och välsett yrke, alltså motsatsen till situationen i Sverige.

 3. Vad är senaste nytt från USAs exceptionella skit? Senaset nytt är att ”USAs exceptionella skt bojkottar vinter-OS i Peking.”

  Vad blev Kinas svar på det senaste utspelet från USAs exceptionella skit då? Riktigt utsökt
  ”Ni var aldrig inbjudna” 🤣😂🤣

  De exceptionella skiten som styr USA vill lämna Osa utan att bli bjudna. USAs exceptionella skit överträffar t o m självaste Kafka, det absurdas mästare.

  Råd till de exceptionella skiten som styr USA Byt landets namn till Absurdistan.

 4. USAs styrande elit senaste skrattretande handling.
  ”Washington bojkottar OS i Peking”

  Vad blev Kians svar då? Riktigt utsökt
  ”Ni är inte bjudna” 🤣😂🤣

  Luften i olympiska spelen kommer att kännas mycket renare.
  De exeptionella skitens fräna lukt stannar where it belongs (som de säger själva) – hos de

  • Framförallt kommer det att vara betydligt färre dopade! USA är ju trots allt ett av de värsta doparländerna även om de gärna pekar finger åt andra, lite som norrmännen!

 5. Jag undrar om ”halsgrepar” kan jämföras med det redskap (”brandvaktsax”) som väktarna i Stockholm använde innan staden fick en modern poliskår. Bild och mer info finns här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Brandvakt
  Brandvaktsaxen verkar ha varit ett rätt bra redskap att fånga busar men inte få dem farligt nära sig själv. Men alltså inte avsett för tortyr.

 6. Bakgrunden till den drastiska minskning av barnens tid för dataspel finns i en medveten bred mänsklig civilisationsutveckling i Kina. Denna kinesiska inriktning är nästan okänd i Väst som helt domineras av stereotyper om gamla begrepp om ökad tillväxt genom ökad produktion. I denna sammanställning av nya och tidigare dokument om den kinesiska ledningens egna tankegångar, ges en unik inblick i hur de tänker om hur Kina skall gå in i framtiden med en djupgående kulturell renässans för att skapa ett innovativt och vetenskapligt framgångsrikt land. Västvärlden borde se om sitt hus och själva finna sina tidiga kulturella rötter och nationsbyggnadspolitik som lett fram till våra stora vetenskapliga och industriella framgångar. Se sammanställningen här: https://www.brixsweden.org/why-is-it-important-to-read-the-mind-of-chinas-leaders/

  • När det gäller dataspel var det enklare än så. Folk i Kina, speciellt föräldrar, var uttryckligt heligt förbannade över att främst ett amerikanskt spelföretag, Epic Games, fick profitera på Chinas ungdomar och genom smart reklam och marknadsföring lyckats ta kontroll över deras barns liv. Man krävde att regeringen skulle agera mot det. Så skedde.

   Det är helt sant att det pågår sedan länge arbete på att förpassa gamla stereotyper till historien. 966 stereotypen är en, som ersätts av Gig-industrin och tangping – ”ligga platt”, som inte alls betyder att göra ingenting utan att bestämma över sitt eget liv och som regel arbeta hårdare men som egen herre och sätta egna tider och mål. En annan är att bli rik, flykten västerut och tillbaka till hembygden, starta nya företag, och göra affärer över webben med WeChat. Folk flyttar västerut och minskar sin inkomst med en faktor 5, och lever lyckligare. Även inom filmindustri sker en tydlig omsvängning.

   Allt detta drivs från gräsrötterna, underifrån, och främst av generationerna post Kulturrevolutionen. De äldre sliter sitt tunna hår och kan inte tygla det, så dom flyter med.

   Att XiJinping har blivit så respekterad beror just på att han faktiskt lyssnar och följer. Han har alltid varit något av en renegat. När han var minister cyklade han till jobbet istället för att använda sin chaufförs körda limo. Han är känd för att sticka ner på kvarters fiket för en baozi (köttfylld bulle).
   Var dag hör vi honom säga saker som , Xi lovar—, Xi betonar—, Xi föreslår—. Kolla själv i t.ex http://www.china.org.cn/china/index.htm Väst propagandan påstår att han är en diktator som beordrar men dom mörkar första delen, vad han säger är, –jag har lyssnat, jag hör er, då gör vi som ni vill. Allt detta med delad rikedom, utrotande av fattigdomen, xiǎokāngshèhuì- 小康社会 samhälle osv, kommer inte från honom utan från folklagren via Kinas nio partier. Modern teknologi, 5G, WeChat, webbshoppar, tillsammans med en yngre mycket fri-tänkande generation ändrar hela samhället med raketfart. Kinas samhällssystem möjliggör att inte bara medbestämmanderätt i besluten, utan att förändra och utveckla hela systemet. Det svenska systemet är gjutet i sten, kallas ”demokrati”, skapades i början på förra seklet för att säkerställa (S)-makten för evigt, och att gemene man sedan är blockerade från att påverka något. Sverige måste bryta sig ur det.

   Jämför Sverige. Där låter det så här. FHM/Ministern/Regering har beslutat–, inför–, förbjuder–, begränsar–, beordrar–, osv. Sedan skickas polisen ut för att se till att allt efterföljs. Vad liknar mer en diktatur.

   Kina är som ett självspelande piano utan avstängningsknapp. Sverige har inte hittat noterna än. Man dansar efter USAs pipa.

 7. En rapport om det eländiga tillståndet för journalism i Kina. Det är inte så illa som man trott – det är värre.

  ”Two years after China’s Pursuit of a New World Media Order, Reporters Without Borders (RSF) publishes The Great Leap Backwards of Journalism in China, a report revealing the extent of the regime’s campaign of repression against the right to information.”

  Lännk till sammanfattningen (rapporten kan hämtas längst ner på sidan).
  https://rsf.org/en/reports/unprecedented-rsf-investigation-great-leap-backwards-journalism-china

  • I Kina är man känsligare mot osaklig information och lögner som är så vanliga i etablerade västmedia.

   • Det är mer än så, det är kriminellt i Kina att sprida falska rykten. Bakgrunden finns i demokratin Kina 1912 till 1949. Krigsherren hos Folket A hetsade mot Folket B genom att sprida rykten att medlemmar i Folket B hade mördat medlemmar av Folket A, våldtagit medlemmar av Folket A utövade förtryck, fängslade, förföljde, stal, och man presenterade bevis som betalda vittnen, läckta dokument osv. Det är alltså identiskt samma metoder som Nazisterna använde mot judarna. Der Stürmer och journalisten Julius Streicher. Ofta resulterade det i handgripliga strider mellan folken A och B och det var så de många inbördeskrigen drevs på mellan 1912 och 1949. Sådan hets med att sprida falska rykten tillåter inte Kina idag, men Sverige gör det, och det tillämpas friskt. Idag praktiserar krigsherren USA samma metoder mot svenskarna genom olika organisationer, statliga och andra, forskare, tankesmedjor, och media. Ni kan läsa denna krigshets nästan varenda dag i till exempel DN.

  • Den videon är direkt styrd av nazisternas propaganda handbok. Det är en green-screen-recording. Han befinner sig inte i Kina. Bakgrunden är ditlagt elektroniskt i efterhand. Tänk efter, han kunde lika gärna sälja frukost flingor. Det är en fråga om riktig gammaldags krigshets. Man söker att hetsa den som tittar på videon mot Kina. Tittaren kan ju inte kontrollera innehållet. Det är även vad ni alla just intensivt matas med via främst Bonniers. Man försöker intensivt koppla Geely till Kinas militär och regering med intensivt repeterade påhittade och förfalskade påståenden. Den andra sidan är en påstådd Metoo och kvinnorörelse i Kina. Den finns inte. Det rör sig om små extrema grupper räknat i tiotal personer av försmådda hämndlystna kvinnor. Ni får aldrig höra om motrörelsen mot dom, men den kan bäst beskrivas som elakt skarp där dom utpekas som ouppfostrade, själviska, och otrevliga. CIA har placerat åtskilliga sådan här mullvadar i Kina för att driva USA propaganda förklädda som journalister eller bloggare, men Kina har börjat rensa ut dom. Även jag har råkat ut för rekryteringsförsök. Idag vet vi att USA hackade hennes blogg och la upp meddelandet. Det bekräftas ganska bra av det efterföljande propagandadrevet. Soros rapporteras ha”köpt WTA” med en utfästelse på en USD 100 miljoner donation. WTA är den enda sportorganisation som följer. IOC stöder öppet Peng.

   • Utan att veta vad som egentligen har hänt, så är det lätt att inse att Peng Shuai-affären passar alldeles märkligt väl in i USA:s handelskrig mot Kina. Naturligtvis går hela den jättelika amerikanska lögnfabriken på högvarv nu och som vanligt är ingenting för dumt för att användas.
    Kina skall smutskastas till varje pris.

    Jag tittade på ett avsnitt av det utmärkta programmet BreakThrough News om Kinas agerande i Afrika. Det ger en helt annan bild av det som fakemedia i väst kallar kinesisk imperialism.
    https://www.youtube.com/watch?v=4tdPGbGgBzA

    Jag kan verkligen rekommendera BreakThtough News som kunskapskälla.
    https://www.youtube.com/channel/UCiinSjWS3E0vtAa3DCvp7iA

 8. Nyligen så gormade man på varandra ”-
  —–HON LJUGER—–
  Tänker på SVTs Magda Gad intervjun
  Så hur ljuger SVT då. Exempel.

  —ANALYS: Varför försvinner kinesiska kändisar?
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/analys-varfor-forsvinner-kinesiska-kandisar

  Dom försvinner inte alls. Dom väljer, vilket dom ha laglig rätt att göra, att inte tillåta journalister intervjua eller få tillgång till deras privata information och privatliv.

  —Lögn. ”Kinas techindustri har befunnit sig i en torktumlare av regleringar sedan dess”.

  Några amerikanska parasiter har stängts av, spelindustrin. Det har gynnat den verkliga techindustrin som utvecklas med raketfart och leder enormt, mellan 10 till 20 år före andra..

  —Lögn. Kina är inte ett transparent samhälle.

  Det är det visst, men privatlivet är inte allmän egendom som i Sverige där sensationssugna utländska journalister fritt kan snoka runt efter någon saftig privat bit att ljuga om. Vad som gäller mig är transparent för mig vad gäller allt som rör och påverkar mig, men inte för utbölingar. I maj kom en kallelse för att registrera sig för val. Medtag något som styrker att du bor här. Endast boende får rösta, endast boende får deltaga i debatterna, alla professionella agitatorer stängs ute, journalister eller inte, och bräker sedan om brist på ”demokrati”. Demokrati innebär att vi har rätt att bestämma över våra egna liv, men andra ska inte få bestämma över oss.

  —-Lögn. ”Kina har inte ett självständigt rättsväsende”

  Det har vi visst. Allmänheten deltar aktivt i lagstiftning, domarna väljs, domstolarna och rättsprocesserna är helt oberoende, men är ansvariga gentemot folket, inte som i Sverige mot politikerna. Alla som arbetar i en domstol måste avlägga en speciell examen, ansedd som Kinas svåraste, och avlägga en personlig ed. Dom arbetar med personligt ansvar.

  I Sverige lagstiftar politikerna enväldigt, man får yttra sig, men inte påverka, massinvandring, värdlandsavtal, kärnvapenarsenal, covid, vaccination, vaccin, osv. Domarna tillsätts av politikerna, nämndemännen av partierna. Folket får inte vara med alls.

  —Lögn. ”inga självständiga medier”

  Det finns ett antal nationella medier vars uppgift är att informera, drivna av regeringen eller ministerier. Det finns miljoner oberoende lokala självständiga media som drivs lokalt på lokalspråken och handlar mest om lokala frågor.

  Staten i Kina ger gratis teknisk hjälp och fri utbildning till envar som vill starta en tidning. Inga tillstånd eller registrering behövs. Det är bara att köra. Vid en viss storlek fordras en ansvarig utgivare, alla som skriver måste följa samma regler och ta personligt ansvar.

 9. Det här kan få er USA-kramare att nyktra till. Ni har säkert märkt hur man i Sverige bara ändlöst pumpar ut negativa och förringade information om Kina. Källan här är Harward Universitetet i USA, Belfer Center, som jämför USAs och Kinas tekniska kapacitet och framsteg. Sporadiska meningar översatta av mig.
  ——-
  —Kina har gjort extraordinära tekniska språng, och är nu konkurrent på alla områden och ser bra ut att dominera framtiden. USA:s framstående tekniska ledarskap i världen har vänts. Kina har förträngt USA som den främsta högteknologiska tillverkaren globalt, och producerade 250 miljoner datorer, 25 miljoner bilar och 1,5 miljarder smartphones år 2020.

  ”I var och en av 2000-talets grundteknologier – artificiell intelligens, halvledare, trådlöst 5G, kvantinformationsvetenskap, bioteknik och grön energi – Kina förväntas bli världsledande. I vissa områden är Kina redan nr 1.”

  De flesta västerländska experter förr arrogant ansåg att inte var möjlig.

  Man sa: ”Kina [var] till stor del ett land av allmänt okvalificerade elever” som bara kunde imitera, inte förnya. Endast fria tänkare, uppenbarligen – inte kopior under auktoritärt styre – kunde förnya sig i informationsteknologins era.

  Kina toppar nu klart USA i praktiska AI-tillämpningar, inklusive ansiktsigenkänning, röstigenkänning och fin-tech. Kina producerade förra året 50 % av världens datorer och mobiltelefoner; USA gjorde bara 6 %. Kina producerar nu 70 solpaneler för var och en byggd i USA, säljer fyra gånger antalet elfordon och har nio gånger så många 5G-basstationer, med nätverkshastigheter fem gånger så snabba som amerikanska motsvarigheter.

  USA har fortfarande en dominerande ställning inom halvledarindustrin, som jag som gammal insider i industrin bedömer kommer att vara 2 år till. Kina är snart ikapp på två viktiga arenor: halvledartillverkning och chip-design. Kina har redan överträffat Amerika i produktionen av halvledare. Kinas andel av den globala produktionen har stigit till 15 % från mindre än 1 % 1990. Samtidigt har USA:s andel sjunkit från 37 % till 12 %.

  Kinas intellektuella kapital. Med en befolkning på 1,4 miljarder har Kina en oöverträffad pool av talanger och data. Kinas universitet utexaminerar datavetare i flera av sina motsvarande amerikanska områden. Kina examinerar fyra gånger så många kandidatstudenter med STEM-examen som USA, och kommer att utexaminera dubbelt så många STEM-doktorer till 2025. (STEM stands for Science, Technology, Engineering, and Math inklusive IT&T eller Information Technology and Telecommunication).

  Däremot har antalet utrikesfödda AI-doktorer i USA inte ökat sedan 1990. I internationella vetenskaps- och teknikrankningar för K-12 elever (förskola till Gymnasiet), överträffar Kina konsekvent USA i matematik och naturvetenskap – 2018 rankades Kinas PISA-poäng, som bedömer matematik, naturvetenskap och läsning, som nummer ett, medan USA var 25:e.

  För tre decennier sedan återvände bara en av 20 kinesiska studenter som studerade utomlands hem. Nu gör fyra av fem det.

  Kina överträffar nu USA på nästan alla områden, även de där det fortfarande har en fördel idag. Kinesiska forskare har minskat USAs försprång inom genredigeringstekniken CRISPR och överträffat det i CAR T-cellsterapi.

  I dag är Kina världens primära uppfinnare och ledande tillverkare, användare och exportör av grön energiteknik vilket cementerar ett monopol över den framtida försörjningskedjan för grön energi.

  Kina har nästan monopol på flera av de kritiska insatser som krävs för solpaneler, batterier och annan grön teknik, inklusive kemisk litium (50 % av den globala produktionen), polykisel (60 %), sällsynta jordartsmetaller (70 % ), naturlig grafit (70 %), koboltraffinering (80 %) och raffinering av sällsynta jordartsmetaller (90 %). Och där Kina saknar resurser på hemmaplan, har man säkrat dem utomlands.

  Kina nu är en enorm ekonomisk makt som är redo att dominera den vetenskapliga och tekniska framtiden, och det verkar som om framtiden redan har hänt. —-
  ——-
  https://www.rt.com/op-ed/542582-china-tech-race-us/

  Sååå – var bör Sverige alliera sig – för att ha en framtid?

  Lästips
  https://www.rt.com/op-ed/542723-deleted-messages-access-intelligence-agencies/

  • Man behöver inte vara speciellt profetisk för att förutse att Kina kommer att dominera på de flesta områden med tanke på den stora befolkningen i framtiden. Och det är bättre att försöka samarbeta med Kina än som USA hålla på och försöka bromsa något som är oundvikligt. Man hade chansen att kunna göra något vettigt för att balansera Kina med bättre relationer till Ryssland för 20 år sedan och verkligen samarbetat med EU i det projektet. I stället så drev man Ryssland i armarna på Kina med sin huvudlösa utrikespolitik och nu står vi där med ett alltmer avståndstagande Ryssland bort från väst. Tillsammans hade EU, Ryssland, USA och Kanada kunnat vara en motvikt mot ett alltför dominant Kina men USA saboterade allt och nu är läget som det är, det är bara att finna sig och göra det bästa av situationen. Ett märkligt fenomen detta med USA att man alltid skjuter sig själva i foten men det har nog med deras hybris att göra antar jag…Frågan är hur kan en sönderfallande skitunion som USA vara så självgoda och inte se verkligheten? En fråga för framtida historiker att utreda! Man kan inte annat än dra paralleller med Nazi-Tyskland och hur många idiotiska missbedömningar man gjorde där på grund av grandios självbild och lurade av sin egen propaganda!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here