Hur var demonstration mot Aurora23 och Nato i Göteborg?

28
1342

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=549183340633439

Man ser olika slags banderoller och plakat på temat ”Nej till Nato”, ”Nej till svenskt medlemskap” och ”Nej till kärnvapen”, men ser inget som går utanför den ramen förutom någon enstaka organisationssymbol. Tyvärr få ungdomar.

Föregående artikelI de – politiskt – blindas rike är Patrik Oksanen kung
Nästa artikelFox News sparkar Tucker Carlson – alltför mycket av en kritisk sanningssägare
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

28 KOMMENTARER

 1. Tråkigt med få ungdomar vid anti-krigsdemonstrationerna.
  Jag hade ju gärna ställt upp där om det varit möjligt.
  Men där jag bor finns noll sånt här.

  Ungdomarna är förmodligen förstörda idag.
  Jag misstänker de matas med liberal demokrati redan i förskolan.
  Det är staten, media och näringslivet som drillar varenda barn.
  Sen fortsätter det i skolåldern för att som vuxna inlemmas i den amerikanska demokrati-kapitalismen som Västvärlden försvarar som en bastion med planen att erövra hela världen.
  De länder som inte vill vara med förtrycks och saboteras med alla möjliga medel.

  Västvärlden och USA står för ett kapitalistiskt imperium de vill ha totala makten över.
  Världen ska kuvas med våld.

  Fortsätt demonstrera för den verkliga friheten utan ett militant NATO.

  mvh arbetarklass

 2. GöteborgTusentals personer tågade på lördagen genom centrala Göteborg för att demonstrera mot ett svenskt medlemskap i Nato. Med banderoller som ”Nej till Nato” och ”Stoppa Aurora 23” gick demonstrationståget från Gustav Adolfs torg till Götaplatsen. Flera spårvagnslinjer stoppades.
  – Vi vill absolut inte gå med i detta stormaktskrig som utspelar sig mellan USA, Kina och Ryssland, säger Gunnel Berge, en av demonstranterna.

  https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/demonstration-mot-nato-i-centrala-g%C3%B6teborg-1.97684968

 3. Filmen var ju kort så jag orkade se hela och det såg ut att vara en trött samling av de vanliga nejsägare, rödvinsvänster och övervintrade maoister.

  Läste även artikeln i GP och det här uttalandet visar hur verklighetsfrämmande de är.

  ”Hur tänker du att Sverige ska skyddas?
  – Det finns inget skydd i krig, bara soldater och civila som ska dö, säger Gunnel Brege.”

  Lite som att säga att vi inte behöver ett brandförsvar bara för att hus ändå kommer att brinna.

  Det som gör att man kan lugnt luta sig tillbaka och le åt spektaklet är att inga av dessa människor kommer att ha något som helst avgörande inflytande på Sveriges framtid.

 4. Jaså, det var en film från demonstrationen också?

  Nu har jag sett den filmen. Jag bara följde länken ovan.

  Det var en kraftfull demonstration tycker jag med många deltagare.
  Såg ut att vara lugna, fina och samlade människor.

  Där hade jag passat in absolut och vill hälsa kommentator Anders att jag varken är rödvinsvänster eller övervintrad maoist.

  Enligt mig handlar saken om fred och vänskapliga relationer istället för militarism, konfrontation som på allvarlig risk hotar med krig.

  Hur kan det komma sig att plötsligt svenskar vill ha ett militariserat Sverige?

  Faktum är att tror inte människor här egentligen vill ha det med de påverkas av en aggressiv propaganda inte inte minst från statstelevisionen SVT Public Service.

  Här nedan är dagens fejkhistoria de målar upp för att skrämma folket här till lydnad:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rysslands-spioner-i-stockholm-ar-en-del-av-putins-krigsmaskin

  Den liberala demokratin från USA är en kapitalistisk våldsideologi och det behövs massor av demonstrationer liknande i filmen ovan för att motverka hjärntvätten av egentligen helt oskyldiga svenskar som blir utsatta av den liberala demokratins repressiva tvångsåtgärder.

  Dylika fredsdemonstration borde anordnas över hela landet och inte bara i storstäderna.
  Folk finns överallt som ställer upp för freden det är jag säker på.
  Jag är absolut en av dem.

  För fred och samverkan och mot krigshets och konflikt.

  • ”Hur kan det komma sig att plötsligt svenskar vill ha ett militariserat Sverige?” Kan du verkligen inte lista ut varför en majoritet nu vill gå med i Nato?
   Kan ge dig en hint det har med Ukraina att göra.

   Vad i svts reportage är fejk? Och snälla var specifik. Är hela upplägget fejk? Tror du på allvar att Ryssland inte spionerar på Sverige? Hade väl varit höjden av tjänstefel för Ryska underrättelsetjänsten om dom inte gjorde det.

   • Tror du på allvar att Sverige slutat spionera på Ryssland och att rapporter från Pentagonläckan, dansk underrättelsetjänst och tidigare Snowden, att USA inte spionerar på allierade är ”fejk”?

    • Men vad har det med saken att göra? Arbetarklass påstod att reportaget var fejk. Jag frågade på vilka grunder och du börjar prata om att Sverige spionerar på Ryssland och att USA spionerade på allierade. Vad har det med min fråga om hur reportaget var fejk att göra.

     • Kanske svarar Arbetarklass själv.
      Fel vidga perspektiv apropå vad du skrev om spipneri?

  • @arbetarklass 25 april, 2023 At 22:13
   Det verkliga problemet är att marionettregimen i Sverige bara kan ignorera folkviljan. Svenska folket behöver kraftmedel för att avsätta en regim som inte följer folkviljan.

 5. Att unga inte var med som Putins handgångna hantlangare är förståligt. De är inte fastlåsta i gamla tankar. Unga och dem som har en normal tankeverksamhet förstår att Putin och hans fascister är de som förorsakar världens tillstånd idag.

  Det var inte så länge sen det var USA som stod för det samma, men tiderna ändrar sig och det förstår unga idag. Tyvärr har den äldre garden blivit senil, tragiskt med sant.

  Världen kan först bli bättre när Putin och hans fascister är borta. Sen återstår att omskolera hans medlöpare i väst med demokratiska metoder.

  • USA:s krig, ibland via allierade detta millenium har orsakat några miljoner dödsfall, kanske minst 10 gånger fler än i Ukraina-kriget. Jag använder inte beteckningen ”fascister” om USA, ej heller om Ryssland.

   • Jag har inte påstått att DU använder begreppet fascist om USA. Däremot så är det synnerligen populärt att kalla ukrainare nazister eller ukronazi eller ukronazisinonister. Om man kommenterar dom grövsta och perversa påstående så blir man kallad ana-lys. Riktigt i vilken ordbok man kan hitta dessa begreppen varit fint att veta.

    USA’s brott upp genom tiderna är kända, så det behöver du inte upplysa mig om.

    Föresten så har du glömt Sovjets krig i Afghanistan som varade i nästan 10 år.

    Däremot så pågår det just nu ett krig startat av Ryssland, ett brutalt övergrepp på ett grannland baserat på Putin perverterade historiesyn. I takt med realiteterna, med stora krigsförluster för Ryssland har argumentationen förändrats. Nu framförs det påståendet att det är ett s.k. proxykrig. För att tala klarspråk, rent skitsnack. Varför tror du att Ukraina inte har fått andra stridsflyg än gamla MIG 29? Ukraina önskar sig F16 och JAS Gripen som hade stoppat Ryssland ganska effektivt, men får inte det, varför?

    Putin kunde inte rida in i Kiev på en vit häst som en Mussolini, det skar sig med milslånga bombade stridsvagnar.

    • Tack för synpunkter. USA och andra stater i Väst har givit eller lovat ge UKraina vapen motsvarade över 100 000 000 000 dollar samt motverkat fredsöverenskommelser. Ukrainas försvarsminister menar att Ukraina slåss för Nato.

    • @Kent Svensson 26 april, 2023 At 16:37
     ”Sovjets krig i Afghanistan som varade i nästan 10 år.” Det var faktiskt Afghanistans dåvarande legala regering som bad Sovjet ingripa mot USAs försök att ta kontroll.

     Vad som pågår i Ukraina provocerades fram av USA med NATO expansionen, och Ryssland ingrep för att stoppa USAs förintelse och folkmord på etniska ryssar.

     Att Ukraina regeras av en slags nazistregim är väl mer än tydligt. Inte bara bär man klassiska nazistiska symboler på uniformerna och bär nazistiska tatueringar, det är dessutom samma agerande som i Nazityskland, bokbål – bokstavligen, förbud mot vissa åsikter, förbjud mot alla oliktänkande och oppositions politiska partier, förföljelser av oliktänkande. Listan är lång.

     • Man kan ju verkligen undra var lögnerna kommer från. USA var försökte inte ta kontroll. Däremot så gav man stöd till motståndskampen mot Sovjet. Den som är intresserad av fakta finner det lätt.

     • USA började undermineringen av Afghanistan innan Sovjet intervenerade. Fullständigt klarlagt.

  • Kent Svensson,

   ”Sen återstår att omskolera hans medlöpare i väst med demokratiska metoder.”

   Jag är redan omskolad.
   Sedan jag lärt känna det ärorika Ryssland främst via Youtube har jag förstått att Västvärldens s.k. ”liberala demokrati” är en imperialistisk och kapitalistisk ondska.

   Du måste försöka frigöra dig och ta till dig vad Asiens traditionellt fredliga kulturer har att erbjuda Västvärldens destruktiva överhöghet.

   Jag hoppas och tror när hela Asiens ekonomier börjar blomma då är dollarimperiet från Väst på väg att befrias från sitt militanta strypgrepp över världen.

   USA:s roll som ”världpolis” måste någon gång få ett avslut.

   Jag önskar du går med i fredsdemonstrationerna som det erbjuds här på Global Politics.

   Oavsett vad de leder till så är det ändå alltid en bra början.
   Sedan får man hoppas att fredsrörelserna växer.

 6. @Sven-Erik Holmström

  Det hade varit fint om du kunde presentera evidens för ditt påstående. Än idag så finner man personalminorna som ser ut som små leksaker som har dödat och lemlästat afghanska barn och försätter att göra det.

 7. F.d vänsterpartisten Gudrun Schyman samt en aktivistgrupp ”Sånger för fred” har demonstrerat i Simrishamn i sydöstra Skåne mot militärövningen Aurora 23 som nu pågår i Sverige.

  Det känns härligt att det finns några gamla vänsterpartister som går att lita på som inte rycks med i USA:s krigshets som nu genomsyrar hela Sverige.

  Gudrun Schyman är tydligen klimataktivist idag menar att militärövningen är onödigt förstörande för miljön.
  Där håller jag med Gudrun Schyman.

  Massor av halvgamla stora dieseldrivna motorfordon dundrar runt i Sverige med motorer som inte är Euroklassade för avgasrenade utsläpp.
  Övningsledaren bagatelliserar miljöförstöringen liksom de gör med Västvärldens krig mot Ryssland i Ukraina.

  Man får tyvärr räkna med att militärövningen Aurora 23 är lika mycket propaganda som militärövning.

  Svenska folket ska övertygas att miljöförstöring och krig är ett måste för freden och den så kallade ”demokratin”.

  Stoppa falserierna säger jag och håller med Gudrun Schyman och aktivist-gruppen Sånger för fred.
  Bra att det händer någonting positivt i alla fall.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here