IS tackar Gud för mordet på Soleimani, och ser USA som allierad.

18
872


Detta är en översättning av en artikel av Pål Steigan. IS tackar Gud för mordet på Soleimani

Inledningsvis påminner jag om att det finns ett massivt stöd för att USA och Israel sedan åratal stödjer IS och andra terroristorganisationer med vapen, utbildning och ekonomiskt. Källor här är uttalande av ledande politiker och militärer i USA, samt etablerad press i USA (New York Times, Neewsweek) samt i andra länder (BBC, Reuters och Süddeutsche Zeitung). Samtidigt bekämpar USA IS lågfrekvent men högljutt, medan man i stort sett låter bli liknande terrorister i paraplyorganisationen Hayat Tahrir al-Sham, som är verksam i Idlib. Starka bevis för att USA stödjer ISIS och al-Qaida sedan åratal?
Newsweek, Wall Street Journal: Israel stödjer terroristerna i Syrien.


IS tackar Gud för mordet på Soleimani, och ser USA som allierad.

Den islamiska staten, IS, uttrycker stark glädje över president Donald Trumps mord på general Qassem Soleimani och de nio andra iranska och irakiska ledarna. Det skriver BBC.

I uttalandet från IS, som publiceras i organisationens tidning al-Naba, heter det att Soleimanis död var en himmelsk gärning som var till stor fördel för jihadisterna. Inlägget nämner inte att mordet utfördes på uppdrag av USA: s president Donald Trump, men det är uppenbart att IS ser honom som Guds verktyg i detta avseende. IS ser Soleimanis död som en möjlighet att återuppstå i Irak och Syrien. I artikeln hänvisar IS till USA som sin allierade.USA

ISIS ute och går, och gläds nu åt Trumps mord på Soleimani. Hur många svenskar var med där?

Om man bortser från gudomlig inblandning, är det förmodligen en realistisk bedömning som IS gör. Det mord som Trump beordrade är utan tvekan till terroristernas förmån.

Faktum är att just general Soleimani var den huvudsakliga strategen bakom det iranska revolutionärgardets mycket effektiva krig mot IS och andra terroristgrupper i Syrien. Det faktum att han dödades kan ge dem lite andrum, och det är Donald Trumps förtjänst.
I irakiska Kurdistan uttryckte alla politiska partier sorg över Soleimanis död
, skriver den kurdiska nyhetskanalen Rudaw.net. De kurdiska ledarna i regionen sa att Soleimani ofta var gäst hos dem och att han var en god vän till kurderna. Detta, sade de, trots att Soleimani också var strategen som förhindrade försöket att skapa ett oberoende Kurdistan i Irak 2017.

Det råder ingen tvivel om att få har utmanat USA i Mellanöstern som Soleimani och den iranska revolutionära gardet, skriver South China Morning Post, och få har bidragit lika mycket till förändringarna i Mellanöstern som han. Men tidningen påminner också om att Soleimani inte var en terrorist, utan sitt lands främsta militära ledare och den poängterar att Soleimani en gång var USA:s allierade.
Före 11 september 2001 hade Soleimani och Revolutionsgardet hjälpt Förenta staterna mot talibaner i Afghanistan, skriver tidningskommentatorn Kuldip Singh, en pensionerad officer i den indiska armén.

Irak varnar för att Soleimanis död kan ge IS en möjlighet att resa sig på nytt.

Bergens Tidende och IS är båda glada över general Soleimanis död (Slut Pål Steigan)

Relaterat.
Starka bevis för att USA stödjer ISIS och al-Qaida sedan åratal?
USA hjälper ännu terroristerna i ISIS och bekämpar ryska styrkor i Syrien
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Nato-länder har exporterat vapen till terroristerna i Syrien. Vilka umgås Hultqvist & Co med?.
Syrien Silkway 170914Flygplan som kan frakta vapen från “Väst” till Syrien
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
IS och al-Qaida firar USA:s anfall och går till angrepp i Syrien
USA:s kongress vill inte stoppa stödet till ISIS och andra terroristorganisationer

Israel största köparen av olja från IS;
Israel fortsätter med sitt stöd till terroristorganisationen ISIS;
FN uppger att Syrien vunnit kriget men Israel angriper och ber USA om hjälp;
Israel och angriper Syrien och al-Qaida Damaskus;
Cheney, Rothschild, Murdoch och Israel vill stjäla Syriens olja;
Chefen för Israel:s säkerhetstjänst bekräftar
Kriget i Syrien – ett hundratal artiklar

18 COMMENTS

 1. Enligt Fria Tider var det israelisk underrättelsetjänst som låg bakom lönnmordet på den iranska toppgeneralen.
  Det har också uppkommit en diskussion i USA om generalens skuldbörda.
  Donald Trump backar om anklagelserna men menar att generalen ändå måste bort.
  Jag tycker inte det ser bra ut om USA ändrar sig om anklagelserna när lönnmordet redan är skett.
  Då faller skulden på USA istället.
  Samtidigt förstår jag inte vad Iransk militär har i grannlandet Irak att göra.
  Precis som landet Irak inte fått nog av inkräktare?

  Nej, jag behöver inte nämna toppgeneralen vid namn. Det görs ett dussintal gånger i inlägget ovan. Jag har räknat. Plus en jättelik porträttliknande bild där han ser ut som Gud Fader själv.
  Amen.
  Jag får vibbar av Nordkorea där en fru blev ställd inför rättegång när hon vid en eldsvåda räddat sina egna barn före porträttbilder av landets ledare som enligt lag måste finnas i varje hem.
  Det är inte utan jag får rysningar av vad en kommunistliknande diktatur kan åstadkomma.

  https://www.friatider.se/israelisk-underrattelse-bakom-lonnmordet

  • Deras hjälp i kampen mot IS har tydligen uppskattas av många. Iran-vänner är många också i parlamentet. Notera de stora manifestationerna i Irak efter mordet på Soleimani.

   Är det tänkbart att uppgiften om Nordkorea inte är helt korrekt? Kanske rentav propaganda och desinformation?

  • Man ska akta sig för CIA propaganda historier om Nord Korea av typen “en fru blev ställd inför rättegång när hon vid en eldsvåda räddat sina egna barn före porträttbilder av landets ledare som enligt lag måste finnas i varje hem”.

   Att marktjuvarna skulle ligga bakom mordet på Qassemi är inte förvånande. Dels har marktjuvarna en lång historia av lönnmord bakom sig (från lönnmodet av Folke Benadotte tills iadg). Dessutom skryter dessa avskum öppet om de lönnmord som de begick. Dels är marktjuvarnas främsta mål nu att kriga mot Iran “to the last American soldier”.

   Utmärkt analys av den sionistiska maffians roll i propagandan och krigshetsen mot Iran: https://kurtnimmo.blog

   Det är inte konstigt att ISIS firar. Det är bara det att det är inte Gud, utan marktjuvarnas flygvapen vet att ISIS har detta tar upp marktjuvarnas flugvapen som de ska tacka för lönnmordet på General Quassemi. Sannolikt fick Trump ta skulden för marktjuvarnas dåd för att tvätta marktjuvarnas dåd. Iranierna vet detta och i sinom tid kommer marktjuven att få smaka på skräddarsydd medicin, extra doserat …

  • Man ska akta sig för CIA propaganda historier om Nord Korea av typen “en fru blev ställd inför rättegång när hon vid en eldsvåda räddat sina egna barn före porträttbilder av landets ledare som enligt lag måste finnas i varje hem”.

   Att marktjuvarna skulle ligga bakom mordet på Qassemi är inte förvånande. Dels har marktjuvarna en lång historia av lönnmord bakom sig (från lönnmodet av Folke Benadotte tills iadg). Dessutom skryter dessa avskum öppet om de lönnmord som de begick. Dels är marktjuvarnas främsta mål nu att kriga mot Iran “to the last American soldier”.

   Utmärkt analys av den sionistiska maffians roll i propagandan och krigshetsen mot Iran: https://kurtnimmo.blog

   Det är inte konstigt att ISIS firar. Det är bara det att det är inte Gud, utan marktjuvarnas flygvapen som ISIS ska tacka för lönnmordet på General Quassemi. Sannolikt fick Trump ta skulden för marktjuvarnas dåd för att tvätta marktjuvarnas dåd. Iranierna vet detta och i sinom tid kommer marktjuven att få smaka på skräddarsydd medicin, extra doserat …

 2. Kanske kommer det att hända andra saker i Iran?
  “We are beginning to see the end of the Iranian regime.
  People smell the opportunity for the first time in 40 years,” he added. “This time is very different from 2009, even very different from 1997. The people have had it. Today’s generation of young Iranians cannot take it anymore. They want to have an opportunity for a better future. They want to be on the path of modernity and freedom. The only thing that stands between them and the free world is this regime.”
  https://www.jpost.com/Middle-East/Reza-Pahlavi-We-are-beginning-to-see-the-end-of-the-Iranian-regime-614330

  • Troligast är att Apartheid regimen israel imploderar än att Iran faller. Marktjuvar är kända för sina chimärer. Marktjuvar är även experter på att sväva på stora lögner. En vacker dag kommer marktjuvarna att få en väldig obehaglig överraskning. Vad blir världens reaktion då? Rått åt marktjuvarna!

   • Det börjar bli för mycket antisemitism i Sverige. Av +2000 judar i Malmö är det inte många kvar. Det påminner lite om Tyskland där judarna en gång var tvungna att ta till flykten för sin frihet och överlevnad.
    Det är till och med så statsminister Stefan Löfven (partifärg röd) börjat reagera.
    Vad han sagt kan du ta reda på själv.

 3. “Soleimani var inte bara en iransk nationalhjälte, han var också en av världens viktigaste bekämpare av terrorism.”

  https://www.nyatider.nu/terror-eller-antiterror-general/

  Jag läste hela artikeln. Intressant tyckte jag.
  Innehållet var berättande. Det är egentligen så jag vill ha det.
  Det är mer trovärdigt än någon försöker köra ned i halsen vad man ska tycka eller ha för åsikter.
  Sedan har det mindre betydelse om det är rätt eller fel.
  Det är själva attityden det handlar om. Vem gillar översittare?

  Över 120.000 oppositionella avrättade vid den iranska revolutionen 1979.
  Jojomänsan, revolutioner kräver sina offer.
  Inte bara i Sovjetunionen.

    • Vet inte. Iran är sedan 40 år utsatt för propagandakrig av USA, sedan man störtade den USA-stödde mycket brutala shahen. USA är sedan decennier världsmästare i att störta demokratier och ersätta dem med diktaturer, som i Iran 1953.

     • Det verkar som det går att rättfärdiga en ondska genom att påstå en annan ondska är mycket värre.
      Propagandatrick kanske?

     • Menar du att USA-regeringens ondska är värre än IS? Eller tvärtom, eller oavgjort???

    • Jag menar debatteknik. Nu har jag ingen TV men en partiledardebatt är debatteknik på högsta nivå. Egentligen borde man lyssna till en partiledardebatt enbart i det perspektivet. Som lärling. Åtminstone för mig.

     Som amatör ser jag du ofta jämför om du hamnar i en diskussion med politiskt oliktänkande. Relaterar till något annat. Jag förstår nu den tekniken kallas relativisering.
     Kommunisterna i Sovjetunionen gjorde det i princip hela tiden. Nedan är en av de tusentals propagandaaffischer som där producerades. Överst Sovjetunionen under västvärlden med misär, rika och fattiga.
     Den här propagandan gjordes av Partiet för att försköna verkligheten samt dölja eventuella misstag.

     https://kulturologia.ru/files/u18476/Sovietpropaganda-3.jpg

     I sammanhanget är det intressant att påpeka propaganda inom politiken uppstod först med kommunistdiktaturen. Ett annat propagandasamhälle kom med Tredje Riket och Hitler men då först senare.
     Propagandan tillhör diktaturen. I de konservativa samhällena fanns ingen propaganda. Därför ingen strävan till något helt annorlunda existerade och således behövde inte människors åsikter bytas ut från central politisk högsta nivå.

     Men det är klart att du ska fortsätta precis som du gör. Du är ju en del av kommunismens tankefigur.
     Allt annat skulle ju vara avvikelser, eller hur?

     • Du har skrivit en kommentar till dig själv.

      I dagens värld är det ingen överdrift att “demokratin” USA är klart ledande i politisk, ofta framgångsrik propaganda. Man har lyckats väl med att demonmisera Ryssland och Kina, samt Assad i Syrien, Gadaffi i Libyen, Iran, Maduro. Snabbt kommer instämmande från EU. USA är skickliga och framgångsrika i detta,

      Jag försöker mig på kritisk granskning av uppgifterna om t.ex. uighurer, Skripals, statskuppen, val i Venezuela bl.a. genom att anföra viktiga uppgifter som förtigs. Sätter då t.ex. FN-stadgan högt.

 4. En fransk sajt har översatt följande artikel, som gör gällande att president Trump beordrade mordet på general Soleimani för att rädda sitt eget skinn.
  Det påminner om missilattacken mot Syrien i början av hans ämbetsperiod.

  https://www.veteranstoday.com/2020/01/26/trump-on-killing-soleimani-i-was-covering-my-ass
  Trump on killing Soleimani: I was covering my ass
  “Trump, after the strike, told associates he was under pressure to deal with Gen. Soleimani from GOP senators he views as important supporters in his coming impeachment trial in the Senate…”
  By Jonas E. Alexis -January 26, 2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here