Israel står inför ökande diplomatisk isolering medan Ukraina tigger

2
713

En artikel 1 november av Larry Johnson på hans site https://sonar21.com/israel-faces-mounting-diplomatic-isolation/. Främst bilder och videor kan vara av intresse tror jag. Översättning: Rolf Nilsson.

Så Israel har det varmt och gott i sängen, täckt med en tjock filt av amerikanska dollar. Det är de goda nyheterna. Oavsett vilka framsteg Israel gör på marken i Gaza uppvägs de av diplomatiska bakslag som härrör från dess urskillningslösa dödande av palestinska civila. I dag kallade Jordanien tillbaka sin ambassadör i Israel och sa till Israels ambassadör att stanna hemma och inte återvända till Amman. Saker och ting ser inte mycket bättre ut i Sydamerika:

Israel kritiserade Bolivia, Chile och Colombia på onsdagen efter att de sydamerikanska länderna vidtagit en rad diplomatiska åtgärder för att protestera mot Israels krig mot Hamas i Gazaremsan.

 Andra latinamerikanska länder, däribland Argentina och Brasilien, har också ökat sin kritik av den inverkan som Israels militära operationer har på civilbefolkningen.

Typiskt Israel. I stället för att försöka släta över situationen med Chile och Colombia privat, slår Israel tillbaka offentligt. Dumt! Och låt oss vara tydliga, Brasilien anklagade Israel för att begå ”krigsförbrytelser”. Detta utgör lite mer än BARA ”kritik”. Jag tror att ”fördömande” är en bättre term. För varje dag som går gräver Israel ett djupare hål. Videor som den följande (som publicerades idag) är en av de faktorer som får fler nationer att protestera mot Israels urskillningslösa attacker mot civila palestinier. VARNING – DENNA VIDEO ÄR FRUKTANSVÄRD.

Video

Israel är inte det enda landet som agerar skamligt. Den republikanske kongressledamoten Brian Mast, en amerikansk militärveteran som förlorade båda benen i en bombolycka, förtjänade en plats på listan över avskyvärda människor. Han jämförde döda spädbarn som de i videon ovan med nazister och drog slutsatsen att de inte förtjänar att betraktas som ”oskyldiga”. Är det sant?

Video

Och här kommer det avgörande – Mast stöder starkt att USA ger militärt stöd till riktiga nazister i Ukraina. Även om han nu hävdar att Ukraina inte bör få någon mer finansiering förrän Biden-administrationen lägger fram en plan för seger och ansvarsskyldighet. Ändå måste någon ta tag i Mast och visa honom följande bild. Det här är nazister. De döda barnen i videon ovan är det inte.

Under tiden fortsätter foton och videor att dyka upp där den israeliska polisen och militären beter sig brutalt. Nästa video visar israeliska poliser som ”trimmar” några chassidiska judar i Jerusalem. Jag antar att det positiva är att israeliska poliser kan vara lika brutala mot religiösa judar som de är mot palestinier.

 

Video

Israel bombade också en FN-buss, den var tydligt markerad. Lyckligtvis var det bara fönstren på ena sidan som blåstes ut. Detta är bara ytterligare ett exempel som övertygar resten av världen om att Israel är utom kontroll och lika skyldigt som Hamas, om inte mer, till meningslös brutalitet.

Video

Den stora händelsen (och den verkar bli viral) är den israeliska bombningen av ”flyktinglägret” i Gaza. Jag vet inte varför det kallas ett ”läger”. Detta är en stadsdel. Var noga med att uppmärksamma början av videon. Du kommer att se mer än hundra barn som försöker leka under vuxnas överinseende. Vissa är för unga för att förstå vilken fara de utsätts för.

Video

 

Och låt oss inte glömma Ukraina. Åh, men vad fan! Glöm dem. Zelenskyj och hans följe är gårdagens nyheter. Denna teckning berättar historien.

Men vänta! Allt är inte förlorat. Ukrainska soldater som fortfarande vill slåss och vill ha en pålitlig lönedag, möjligheten knackar på. Yes, sirree, Israel vill ha dig. En erfaren ukrainare (till och med en nazist från Azovbataljonen) kan inte bara tjäna mer shekel i IDF, väderförhållandena är också bättre. Du kommer inte att skotta snöberg i minusgrader i januari. Dessutom har Hamas inga stridsvagnar, kinzhal-missiler och attackflygplan. Det här kommer att bli en barnlek.

Video

 

Föregående artikelKapitalismens senilitet och socialismens styrka blir allt tydligare för världen
Nästa artikelNetanyahu använder Bibeln för att försöka rättfärdiga folkmord
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

 1. Häromdagen anmodade den israeliske ministern som ansvarar för kultur- och monumentbevaranden att man helt enkelt skulle släppa en (israelisk, d.v.s. de som ”inte finns”) atombomb över Gaza som problemlösning (något jag själv tog upp som israelisk ”lösning” för några veckor sedan). Jag är inte förvånad.

  Sådant är det avhumaniserade språkbruket: vi går mot rent folkmord och fascism i regionen. Den som tittar på israeliska tv-kanalerna TV13 och TV14 kan idag se och höra precis samma språkbruk som år 1994 i Rwandas radioutsändningar inledde folkmordet på tutsierna i landet. Minst 800 000 rwandier slaktades.

  I BBC redovisades intressant igår en statistik från Ukraina där opinionen i bland ukrainarna att nu inleda förhandlingar med den ryska sidan kraftigt har ökat. Jag har tyvärr så här på rak arm ingen länk eller specifik källa, men det lär vi väl tillsammans i samarbetets tecken kunna åstadkomma med lite gemensamt letande? Opinionssvängningen är såväl intressant som talande; kanske vinner realismen trots allt?

  Det som står klart är att världskartan nu kraftigt förändrats.

  Den amerikanska geopolitiken i Palestina-Israel, Natos snabba politiska oenighet (Turkiet och många västeuropeiska länder som går emot det amerikanska tankesättet) och ”krigsstagnationen” (dödläget) i Ukraina visar att den amerikanska ekvationen nu överhuvudtaget inte längre går ihop.

  Det amerikanska stödet för potentiellt betraktat folkmord, brott mot mänskligheten och allvarliga övergrepp till vilket pris som helst i Israel/Palestina visar det politiska och intellektuella haveriet.

  Och i allt detta skall Sverige kasta sig in i ett splittrat Nato, ingå vapensamarbeten med Israel och inte som resten av världen kunna fördöma folkmord och brott mot internationell lag från Israels sida.

  Det svenska geopolitiska tänkandet har också havererat; uppkopplat mot Pentagons och Netanyahus hårddiskar.

  I framtiden kommer vi att se tillbaka på denna svenska period som en både okunnig, principlös och skamlig tid i svensk (ja, d.v.s. amerikansk) utrikespolitik.

  Den amerikanska geopolitiken har nu också havererat i västra Asien, och kanske även helt i Ukraina?

  Många kritiserade förr den amerikanska dominobricksteorin, att om ”Vietnam föll till kommunisterna skulle hela Sydostasien följa med i ”fallet”.

  Dominobricksteorin visade sig stämma: från Vietnam i öster, via Iran 1979, Irak 2003-2015, Afghanistan 2021 och nu Palestina 2023, så har de amerikanska dominobrickorna fallit.

  Den amerikanska geopolitiken kommer bara till slut finnas kvar som maktfaktor hos de israeliska krigsförbrytarna. Alla andra överger nu sakta men säkert Washington. Till och med nära (snart före detta) amerikanska vänner som Egypten och Jordanien läxar upp den israeliske springschasen Blinken på gemensamma presskonferenser där ord som ”folkmord” och krigsförbrytelser nämns i direktsändning med Blinken i presskonferensens pult bredvid.

  Auktoritetsfallet är monumentalt.

  Om arabvärlden och regionen med Turkiet nu gick samman mot det amerikanska falskspelet kan vi bli av med de amerikanskt sanktionerade israeliska folkmordsdoktrinerna i Mellanöstern.

  De amerikanska Förenta staterna är slut som artist i regionen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here