Jimmy Dore: Kan Biden’s tillbakadragande från Afghanistan öka USA:s imperialism?

4
1586

Jimmy Dore är en rolig, bitande högklassig kritiker av främst USA:s politik. Nu påstår han att ”Biden’s Afghanistan🇦🇫 Withdrawal A Distraction Increasing US Imperialism!”

Vad menar karln? Ligger det något i det?


Mera Jimmy Dore!

Assange-fallet faller sönder (Jimmy Dore) – och MSM-media tiger helt!
Jimmy Dore: CIA:s planer på att förgifta Julian Assange.
Jimmy Dore: Varför det snabba angreppet på Syrien?

Föregående artikelFalska kommentarer avslöjas på bloggen!
Nästa artikelVaccinproducenterna rånar de fattiga länderna, medan vaccinmiljardärer göds med skattemedel
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. Det ligger helt säkert mycket i vad Jimmy Dore säger (följ hans show på youtube). Även Pentagon inser att äventyret i Afghanistan har varit kostsamt och utdraget, utan att de fått särskilt mycket ut av det (bortsett från att opiumproduktionen ökat från 184 ton 2001, till över 9000 ton 2017). De har redan ett hyfsat samarbete med Kazakstan samt ett hundratals militärbaser i centralasien, och nu när imperiet är på tillbakagång behöver de kanske se över sina utgifter. 300 miljoner dollar om dagen? Det är sjukt mycket pengar att satsa på ett krig som stått och stampat i 20 år, det fattar t o m Rotschilds. Och det finns andra munsbitar för det militärindustriella komplexet som är mer lönsamma. Man fortsätter oförtrutet med Krim och östra Ukraina, allt för att trigga igång en större konflikt mellan europa och Ryssland. Sedan har vi ju Venezuela på deras egen bakgård, som skulle kunna bli extremt lönsamt för Wall Street om de lyckas intervenera landet.

  • Jovisst är det komiskt att en del inte begriper att USA:s utrikespolitik är en fortsättning på den det brittiska imperiet hade. Britterna var aldrig tillräckligt stora och starka för att på egen hand vinna större krig och därför körde man med söndra och härska-politiken. Och samma gäller dagens USA som utan kärnvapen egentligen är en ganska ömklig figur rent militärt! Visst har USA mycket vapen men inte många som är kapabla att använda dessa och dessutom saknas viljan hos befolkningen att fortsätta alla misslyckade krigsäventyr. Trots det så fortsätter gangstermaffian i Washington mot folkets vilja denna utrikespolitik som till slut kommer att driva unionen i graven. Den stora frågan är ju varför och om det i så fall är globalisternas mål i slutändan?

 2. Det torde ju vara känt sedan länge att de amerikanska Förenta Staterna tillämpar ”pyroman”-tillslag: man uppfinner en slags ny konflikt, tänder på den med hjälp av propaganda eller hittar någon obskyr folkskara som saknar rättigheter och måste ”skyddas” och sedan skickar in militära rådgivare som brandkår och får bygga upp ”den nya friheten” och får naturligtvis sälja materiel och ingå i diverse organisationer.

  Men vilka går på det i dagens värld? Finns verkligen de människorna? Det är ju bara och titta på de skrämmande likartade bilderna på helikoptrarna som lyfte från Saigon i april 1975 med quislingar hängande i dörröppningarna och dagens totalkorrupta afghanska självutnämnda ”demokrater” som president Ghani flydde med så mycket pengar i alla resväskorna att de fick till och med dumpa(!!) av landets statskassa kvar på landningsbanan i Kabul.

  Är inte den amerikanska imperialismens magi och illusoriska effektivitet helt bruten hos till och med de sorgligaste skepnaderna hos de närmast sörjande troende? Behöver verkligen de amerikanska Förenta Staterna ens ett eget militärförsvar förutom en tullstyrka mot den mexikanska gränsen?

 3. Anteckningar från mötet på Drottnings Kristinas väg med medlemmar av föreningen USA lakejer i Sverige. Att Afghanistan är imperiernas grav bekräftas. Att den dolda staten fick ett smärtsamt nederlag beklagas. Att Medlemmarnas rabiata utfall p g a Iran är ett av vinnarna från USA/Natos nederlag i Afghanistan. Vad mer sades och hördes på mötet? Läs om det här

  https://www.strategic-culture.org/news/2021/08/23/strategic-apocalypse-afghanistan-seismic-shift-years-in-making/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here