Vaccinproducenterna rånar de fattiga länderna, medan vaccinmiljardärer göds med skattemedel

8
1847
Montreal, CA – 16 March 2021: Vials of Astrazeneca, Pfizer and Moderna Covid-19 vaccines

Ingress: Den mycket ojämna tillgången till vaccin mot COVID-19 har uppmärksammats och diskuterats. Initiativ har tagits för att minska detta problem.

I förbifarten noteras att EU och USA har omsorgsfullt undvikit att godkänna Sputnik V, det första vaccinet som är lika bra eller bättre än Pfizer, Modernas vacciner, och som kunde gjort särskilt nytta i tidigt skede då man kom ut först. Får goda omdömen i ledande vetenskapliga tidskrifter, som The Lancet och Nature. Nature: Mounting evidence suggests Sputnik COVID vaccine is safe and effective Befolkningens hälsa kommer i andra hand – viktigast är att tjäna USA-imperialismens och Västs stora vaccinbolag samt Bill Gates intressen, eller hur? Teamet bakom Rysslands Sputnik V Covid-19-vaccin kritiserar EU-kommissionär för partiskhet som drabbar allmänheten.; Rockefeller och Bill Gates – monopolkapitalister med pandemier som affärsidé. Gates nu störste bidragsgivare till WHO.

Den här artikeln behandlar en del av problematiken. Kapitalismens konsekvenser är skrämmande. Artikeln av Askeladden på derimot.no Vaksineprodusentene:
Raner fattige land.
har översatts av Rolf Nilsson.

Redaktören: ”Askeladden, även känd som Espen Askeladd och Oskeladden (nynorska), är en fiktiv person som förekommer i norska folksagor. Han är sagornas hjälte.” Wikipedia.

Det politiska spelet för att på osakliga grunder hindra användningen av Sputnik V fortsätter. Med människors liv som stor insats.


Vaccinproducenterna rånar de fattiga länderna

Fattiga länder blir uppskörtade av vaccintillverkare
Sydafrika betalar 245% mer för en dos covid-vaccin än EU.

Organisationen Transparency International har presenterat rapporten ”For Whose Benefit” (Till vems fördel?), om bristen på transparens när det gäller testning och försäljning av covid-vacciner. Rapporten anger att det är de rikaste länderna som kan köpa vaccinerna billigast. De fattigaste länderna av alla blir uppskörtade.

Sekretessen kring köp och försäljning av covid-vacciner är nästan vattentät. Detta har fråntagit fattiga länder möjligheten att förhandla med vaccintillverkare på lika villkor som rika länder, anser Transparency International.

Så här skriver Transparency International i rapporten:

”För AstraZenecas vaccin, betalar USA och
EU tredje lägsta respektive näst lägsta pris,
trots att de två är de två som har de högsta inkomsterna per capita.

Omvänt betalar Nepal det näst högsta beloppet,
trots att det har den lägsta BNP per capita. ”

Även i Afrika avslöjar Transparency International groteska prisskillnader på vaccindoser.
Sydafrika betalar motsvarande 93 kronor per vaccindos för Astra Zeneca-vaccin. EU kommer undan med 38 kronor per dos.

Hemlighet är en förutsättning för svindel och olagligheter.

Transparency International tror att anledningen till de höga priserna för fattiga länder är att de inte ’nådde upp till disken’ och därför hamnade bakom de rika i kön när avtalen skulle förhandlas fram.

I hemliga förhandlingar med vaccinleverantörer har rika länder hamstrat vacciner och beställt tre, fyra och fem gånger så många vaccindoser som de behöver. När det var de fattiga ländernas tur att handla hade lagret tömts och priset skenat i höjden. Resultatet är sen leverans och högre pris.

________________________________________________________________
Vår analys avslöjar att utveckling och kontrakt för leverans av COVID-19-vacciner har åtföljts av en oroväckande och farlig brist på transparens.
Transparency International
________________________________________________________________

Fakta från rapporten ”For Whose Benefit” av Transparency International

Rapporten har analyserat 182 avtal för köp av 12 olika vacciner.

• Endast 6% av avtalen publiceras genom formella kanaler.

• Endast ett avtal publicerades av köparen utan att information läckte ut. De flesta avtalstexterna hade mörkat stora delar av texten, inklusive pris per dos och leveranstider.

• 6 av 20 vacciner har tillverkats i länder som inte kräver att resultat från vetenskapliga studier presenteras inom ett år.

• Rapporter från kliniska vaccinstudier finns tillgängliga i två av nio producentländer.

• 12% av de 86 analyserade vaccinstudierna hade offentliggjort protokollen från studierna, vilket innebär att ingen får veta hur studierna blev genomförda.

• 2 av de 20 vaccintillverkarna har inga planer på att presentera några forskningsresultat. (AnGes and Zydus Cadila har inte presenterat några forskningsresultat)

• 55% av studierna har inte publicerat resultaten av studien. Resten publicerade endast slutresultat vid presskonferenser eller i pressmeddelanden. – Endast 17 studier har publicerat de analyser som låg till grund för resultaten.

Källa


Vaccintillverkare tjänar grova pengar som framgår ovan. Detta beskrivs också i en annan artikel från Norge med fokus på ett företag som tillverkar vaccin Midt i fleisen: Vaccinmiljardärerna. 

Ett utdrag följer nedan:

EU beställde ytterligare 1,8 miljarder vaccindoser från det tyska företaget BioNTech i slutet av maj. Observera att detta inte är för den pågående vaccinationskampanjen, utan för perioden från december 2021 till 2023. Nyligen redovisade BioNTech en vinst på 2,8 miljarder euro för det sista kvartalet – och detta med endast 5,3 miljarder euro i omsättning.

En avkastning på omsättningen på mer än 50% är ett mer än extraordinärt resultat, även inom läkemedelsindustrin, som vanligtvis har en hög marginal. Marginalen kunde aldrig uppnås på den fria marknaden med fria priser.

Forskning och produktionskapacitet finansierades till stor del av skattebetalarna, det vill säga allmänheten. Vi måste nu betala miljarder för vaccindoser till absurt dyra priser. Detta gör de nya vaccinmiljardärerna lyckliga.

Den tyska regeringen har gett det Mainz-baserade läkemedelsföretaget BioNTech totalt 375 miljoner euro i bidrag för utvecklingen av företagets eget coronavaccin. Pengarna behöver inte återbetalas. Detta motsvarar nästan exakt summan av 359,9 miljoner euro som BioNTech visar i sin årsredovisning för 2020 för ”köpta tjänster” i kostnadssektionen forskning och utveckling. Med detta menas BioNTechs andel i utvecklingen av coronarvaccinet tillsammans med sin partner Pfizer.

Totalt fick BioNTech fler subventioner från regeringen än den själv redovisar som materialkostnader för utvecklingen av kransvaccinet. I detta sammanhang är det intressant att det Mainz-baserade företaget tydligen inte ens har lyckats använda alla statliga subventioner. Endast 239 miljoner euro bokförs i den årliga balansräkningen, ytterligare 88 miljoner euro redovisas som ”kompensation för framtida kostnader”. Baserat på dessa siffror kan man därför dra slutsatsen att hela BioNTechs andel av forsknings- och utvecklingskostnaderna finansierades av allmänheten.

Men även här gav den offentliga BioNTech en enorm hjälpande hand. Investeringskostnaderna för att utöka företagets egen produktionskapacitet finansierades till stor del med ett EU-säkrat lån från EIB (European Investment Bank) till mycket låg ränta.

Föregående artikelJimmy Dore: Kan Biden’s tillbakadragande från Afghanistan öka USA:s imperialism?
Nästa artikelHur letter, ester och litauer framträdde i historien.
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Ekonomisk blåsning, absolut.
  Men det värsta är att ”vetenskapen” inte reagerar på det världsomspännande experimentet som människor är utsatta för genom mRNA-och DNA-injektionerna.

 2. 60% av de äldre än 50 som dör av COVID är dubbelvaxade
  Blodbadet som skapas av mRNA -vacciner bör få hjulen att falla av från Technocrat -berättelsen om att människor skyddas när de vaccineras, när de faktiskt är upp till 13 gånger mer benägna att få Delta -varianten än de med naturlig immunitet. ⁃ TN Editor
  https://www.technocracy.news/60-of-those-older-than-50-who-die-from-covid-are-double-vaxxed/

  Från och med den 15 augusti 2021 hade 68% av COVID -patienter som var inlagda på sjukhus i Storbritannien som var över 50 år fått en eller två doser av COVID -injektioner. I mitten av augusti var 59% av allvarliga fall i Israel också bland dem som hade fått två COVID-injektioner, vilket speglar brittiska data. Endast i kategorin 50 och yngre var en majoritet, 74%, av brittiska COVID -patienter ovaccinerade. De som påstår att vi befinner oss i en pandemi av de ovaccinerade misslyckas med att skilja mellan åldersgrupper.
  Detsamma gäller dödsfall av covid i Storbritannien Ovaccinerade utgör majoriteten av dödsfallen endast i åldersgruppen under 50 år. I gruppen över 50 år är den tydliga majoriteten, 70%, antingen delvis eller helt ”vaccinerade”.
  Vi kan inte lita på amerikanska data för att få en klar uppfattning om hur COVID -bilderna fungerar, eftersom CDC har valt att bara spåra genombrott som leder till sjukhusvistelse och/eller dödsfall.
  Omanalys av Pfizers, Moderna och Janssens COVID-försöksdata med rätt slutpunkt visar att skotten skadar befolkningens hälsa, och om massvaccinationen fortsätter står vi inför ”en hotande vaccininducerad folkhälsokatastrof”. En ny studie visar att vaccinerade individer har upp till 13 gånger större risk att bli smittade med den nya Delta -varianten än icke -vaccinerade personer som har haft en naturlig COVID -infektion.
  Det ofta upprepade avståendet just nu är att vi befinner oss i en ”pandemi av de ovaccinerade”, vilket betyder att de som inte har fått COVID-jab utgör huvuddelen av de som är inlagda och dör av Delta-varianten. Till exempel 20 augusti 2021 twittrade Englands överläkare, professor Chris Whitty: ”Fyra veckors arbete på en covid -avdelning gör verkligheten stor att majoriteten av våra sjukhusinlagda COVID -patienter är ovaccinerade och ångrar att de dröjer. Vissa är mycket sjuka inklusive unga vuxna. Vänligen försena inte ditt vaccin. ”Märkligt nog, om du tar dig tid att faktiskt titta på uppgifterna, kommer du att upptäcka att detta övergripande uttalande är ganska vilseledande. Här är en grafik publicerad i Evening Standard, hämtad från Public Health England:
  Som du kan se, hade den 15 augusti 2021 58% av de COVID -patienter som var inlagda på sjukhus som var över 50 år faktiskt fått två doser av COVID -injektioner och 10% hade fått en dos. Så, helt eller delvis ”vaccinerade” individer utgjorde 68% av sjukhusvistelserna.
  Endast i kategorin 50 och yngre var en majoritet, 74%, av sjukhusvistelserna bland de ovaccinerade. Whitty försummade dock helt att skilja mellan åldersgrupperna. Detsamma gäller dödsfall. Ovaccinerade utgör endast majoriteten av covid-dödsfall i gruppen under 50 år. I gruppen över 50 år är den tydliga majoriteten, 70%, antingen delvis eller helt ”vaccinerade”.
  Det är också oklart om sjukhus i Storbritannien (och på andra ställen) fortfarande utser någon som är inlagd och testar positivt med ett PCR -test som en ”COVID -patient”. Om så är fallet kan personer med brutna ben eller ett antal andra hälsoproblem som inte har några symptom på COVID-19 överhuvudtaget klumpas in i det totala antalet ”ovaccinerade COVID-patienter”.

 3. Det handlade aldrig om ”vetenskap”: WHO motsätter sig massvaccinationer
  09/01/2021 02:03 (Uppdaterad: 09/01/2021 10:52)
  Världshälsoorganisationen (WHO) har avvisat påståenden om behovet av massvaccination mot COVID-19 och säger att det är för tidigt att göra en bedömning, eftersom antalet dödsfall runt om i världen ökar.
  Uttalandet från WHO: s representanter kom mot bakgrunden av tillkännagivandet av USA: s president Joe Biden om planer på att sätta in sjukhus för personer som har blivit helt vaccinerade.
  Organisationen är övertygad om att vacciner fortfarande måste slutföras, eftersom nyligen ”i länder med hög vaccinationsnivå har nya vacciner inte kunnat förhindra döden och förekomsten av allvarliga sjukdomar”, skriver författaren till Natural News i sin artikel om vacciner.
  Enligt WHO: s huvudforskare , Sumya Swaminatana , skedde ett genombrott efter massiv användning av vacciner inte på grund av uppkomsten av nya stammar av coronavirus.
  ”Biverkningsnivån efter vaccinationer är oöverträffad hög”, sa hon.
  En WHO -anställd förklarade att för inte så länge sedan samlades en grupp experter, de bästa specialisterna från hela världen, som kommer att analysera varje specifikt dödsfall efter vaccination.
  Forskare tror att vacciner är orsaken till virusmutationen.
  https://www.pravda.ru/news/world/1635109-koronavirus_voz_vakcinacija/

 4. Sputnik V skriver på sin twitter :
  soviet virologist Mikhail Chumakov and his U.S. counterpart Albert Sabin worked together to save the world from deadly polio disease. De erbjuder samarbete men varken EU eller USA nappar på erbjudandet.
  Argentina nya studie om Sputnik V, säger att deras studier visar att skyddet ökar över tid, efter 6 månader sedan injektionen, som en följd av antikropps mognad, vilket resulterar i förbättrad styrka av antikroppar mot mutationer
  Detta är tvärtemot Pfizer där studier från Israel visar att antikroppar försvinner väldigt fort, efter 6 månader finns det bara ett skydd på 11% i deras studie. Smittan galopperar i Israel just nu. Rapporter i augusti-21 i flera media och SvD har som rubrik ”Israel har varit snabbast i världen på att vaccinera sin befolkning och berömts globalt för sitt agerande. Med en fjärde våg av deltavarianten i landet rusar smittspridningen. Det lyfter frågor om falsk säkerhet och vaccinets effektivitet rapporterar New York Times. Pfizers var konkursmässiga innan de fick nödgodkännande av deras vaccin, det gick fort, och hos EMA med påtryckningar från USA enligt rykten. För metoden för tillverkningen hade varit förbjuden året innan i USA, men p.g.a. pandemin så blev den godkänd. Det är en gåta för mig att EMA inte godkänner Sputnik V. Det måste handla om politik och Ryssland, det är oförlåtligt. Sputnik V samarbetar med många virologer i olika länder och många länder har gjort egna studier och alla dessa visar att Sputnik V ligger i topp.
  Det var många i Sverige som inte ville vaccinera sig med AstraZenecas vaccin, men det är ett vektorvaccin precis som Sputnik V och har nog lika lång hållbarhet. Forskarteamet bakom Sputnik V har erbjudit sig att hjälpa AstraZeneca med biverkningarna av vaccinet, för de tror att de vet hur det kan åtgärdas. De har gjort ett offentligt erbjudande, verkar inte som AstraZeneca svarat. De kanske är stolta och vill klara av detta själva. Det är mystiskt tycker jag att Pfizers vaccins skydd är så kortvarigt, att antikropparna minskar så snabbt. De tjänar ju multum på att vi måste vaccinera oss väldigt ofta med vaccinet.
  Dessutom visar nya studier att det inte är fler biverkningar med AstraZenecas vaccin än med Pfizers.
  Nu visar ny studie med forskare från Spanien, England och Nederländerna, där det ingår 1,3 millioner personer att biverkningarna ”blood clotting” är likadana oavsett om det är Pfizer eller AstraZenecas vaccin.
  https://www.euronews.com/next/2021/07/29/astrazeneca-covid-19-vaccine-blood-clot-risk-similar-to-pfizer-spanish-study-finds
  Patients developed blood clotting conditions after receiving the AstraZeneca COVID-19 vaccine at a ”similar” rate to those who received the Pfizer/BioNTech jab, say researchers.A team of researchers from Spain, the UK and the Netherlands compared data from over 1.3 million people vaccinated against COVID in Catalonia, looking for evidence of blood clotting conditions that developed after they received their vaccinations.”In this study including 1,372,213 people vaccinated against SARS-CoV-2, similar safety profiles were seen for both vaccines,” the researchers wrote in their pre-print paper, which has not been peer-reviewed.

 5. När EU köpt 1,8 miljarder doser vaccin från det tyska företaget BioNTech som samarbetar med Pfizer som skall gälla för året 2022, så lär väl inte EMA godkänna varken Sputnik eller det kinesiska vaccinet som står på tur för att bli godkänt. Nu vaccineras hälften av världens befolkning med Sputnik, och flera länder har gjort egna utvärderingar som berör säkerhet och biverkningar och jämfört med övriga vacciner och då ligger Sputnik V på topp.
  Frågan är om de kommer godkänna det amerikanska vaccinet Novavax som Matti Sellberg var lyrisk då han beskrev det som ett vaccin med kända tillverkningsmetoder och bedömde det som ett väldigt säkert vaccin. Han trodde att det skall bli godkänt i oktober i år, frågan är om det blir det när EU köpt in denna mängd vacciner från BioNTech, som de måste bli av med.
  ”Novavax kandidat är ett proteinbaserat vaccin som ges i två doser. Det innehåller små proteinpartiklar från en laboratorieodlad version av spikeproteinet på covid-19-virusets yta. Dessutom innehåller vaccinet en speciell typ av adjuvans, ett ämne som aktiverar immunförsvaret och förstärker dess svar på vaccinet. Det är forskare i Uppsala som har tagit fram den adjuvansteknik som här används”
  Sveriges regering har redan slutit avtal med Novavax, och väntar bara på ett godkännande från EU. Novavax är framställt enligt samma teknik som kikhostevaccin och hepatit-B vaccin.
  Till skillnad från den rika världen, så är det annorlunda i Cuba, som är utsatt för sanktioner och har brist på medicinsk utrustning. Där tänker man annorlunda.
  I en artikel av Jonas Elvander kan jag läsa följande: ”Kuba har en ställning som medicinsk stormakt, för att komma runt det amerikanska embargot har landet spelat en oproportionerligt stor roll på den medicin politiska scenen internationellt. Man har bland annat tagit fram vaccin mot hjärnhinneinflammation och det enda verksamma medlet mot diabetiska fotsår.
  De har utvecklat 13 olika mediciner som används i bekämpningen av covid-19.
  Innan år 2021 är slut kommer Kuba ha exporterat 80 miljoner doser av eget tillverkat vaccin. De kommer göra andra prioriteringar än ekonomisk vinst. Priset kommer att sättas lågt, men tillräckligt högt för att en liten vinst skall gå till att finansiera det kubanska sjukvårdssystemet. Patenter kan också komma att släppas gratis till fattiga länder så att de kan producera sina egna versioner av vaccinet.

 6. https://www.technocracy.news/how-the-corrupt-world-health-organization-promotes-medical-tyranny-throughout-the-world/
  Hur den korrupta världshälsoorganisationen främjar medicinskt tyranni över hela världen.
  ”TrustWHO”, en dokumentärfilm producerad av Lilian Franck, avslöjar de hemliga influenser som styr Världshälsoorganisationen, till fara för folkhälsan.
  Bill Gates är WHO:s finansiär nr 1 och bidrar mer till WHO: s budget på 4,84 miljarder dollar än någon medlemsstat-regering.
  Läkemedelsföretag påverkade tidigare WHO:s pandemideklaration från 2009; experter kallade senare svininfluensan för en ”falsk pandemi” som drevs av Big Pharma, som sedan tog in hälsorädslan.
  WHO har stark trohet mot Kina, och dess undersökning av COVID-19: s ursprung var en ”falsk” utredning från börjanRedan före COVID-19-pandemin släppte WHO ett uttalande om att det varit i diskussioner med Facebook för att ”se till att människor kan få tillgång till auktoritativ information om vacciner och minska spridningen av felaktigheter”.
  WHO:s historia illustrerar tydligt dess lojalitet med Big Pharma och andra industrier, inklusive nedtoning av hälsoeffekterna som orsakades av kärnkatastrofen i Tjernobyl 1986 och samarbete med opioidjätten Purdue.
  Med tanke på de starka och pågående bevisen för att WHO är starkt konfliktad och kontrollerad av industrin måste dess nytta som värnare för folkhälsan omvärderas på allvar.
  TrustWHO”, en dokumentärfilm producerad av Lilian Franck, avslöjar de hemliga influenser som styr Världshälsoorganisationen (WHO) – och som har varit sedan början. WHO grundades 1948 av 61 medlemsländer vars bidrag ursprungligen finansierade organisationen och infiltrerades snabbt av industrin.
  Från Big Tobacco till kärnkraftsindustrin och läkemedel, industrin har historiskt dikterat WHO:s globala agenda och fortsätter att göra det i dag, vilket sätter vinster och makt framför folkhälsan.
  Bill Gates är WHO:s nummer 1 -grundare
  I april 2020 avbröt Donald Trump USA: s finansiering till WHO medan administrationen gjorde en översyn av dess ”roll i att allvarligt missköta och dölja spridningen av coronaviruset.” 2 Detta drev tydligt Bill & Melinda Gates Foundation in i WHO: s nummer 1 finansieringsplats. Vid valet omvandlade president Joe Biden Trump -administrationens beslut och återställde amerikansk finansiering till WHO. 3
  Bill Gates är emellertid fortfarande finansiär nr 1 och bidrar mer till WHO:s budget på 4,84 miljarder dollar 4 än någon medlemsstat-regering. Som avslöjades i en förhandsversion jag fick av ”Vax-Unvax”, 5 Robert F. Kennedy Jr.s nya bok, som släpps i november 2021, ”har Gates använt sina pengar strategiskt för att infektera de internationella hjälporganisationerna med sin förvrängda självbetjänade prioriteringar. USA har historiskt sett varit den största direktgivaren till WHO. ”
  Bill Gates bidrar dock till WHO via flera vägar, inklusive Bill & Melinda Gates Foundation samt GAVI, som grundades av Gates Foundation i partnerskap med WHO, Världsbanken och olika vaccintillverkare.
  Från och med 2018 gjorde de kumulativa bidragen från Gates Foundation och GAVI Gates till den inofficiella toppsponsorn för WHO, redan innan Trump -administrationens 2020 -beslut att minska allt hans stöd till organisationen. Och i själva verket ger Gates så mycket att Politico skrev en högkritisk artikel 6 om hans onödiga ekonomiska inflytande över WHO: s verksamhet 2017, vilket Politico sa orsakade att byrån spenderade:”… en oproportionerligt stor del av sina resurser på projekt med de mätbara resultaten som Gates föredrar … Hans styrning har oro och akademiker oroade. Vissa hälsoförespråkare fruktar att eftersom Gates -stiftelsens pengar kommer från investeringar i stora företag, kan det fungera som en trojansk häst för företagsintressen att undergräva WHO:s roll när det gäller att sätta standarder och utforma hälsopolitik”.

  Plus, Gates ”leder också finansiering till WHO genom SAGE [Strategic Advisory Group of Experts] och UNICEF och Rotary International vilket ger hans totala bidrag till över 1 miljard dollar”, förklarar Kennedy i boken och tillägger att dessa skatteavdragsgilla donationer ger Gates båda hävstångseffekten och kontroll över den internationella hälsopolitiken, ”som han till stor del ger för att tjäna sina läkemedelspartners vinstintresse”.

  Som framgår av den presenterade filmen, när den grundades, kunde WHO bestämma hur de skulle dela ut sina bidrag. Nu är 70% av budgeten bunden till specifika projekt, länder eller regioner, som dikteras av finansiärerna. Som sådan är Gates prioriteringar ryggraden i WHO, och det var inte en slump när han sa om WHO: ”Våra prioriteringar är dina prioriteringar. “Gates vaccinbesatthet har avlett WHO:s givande från fattigdomsbekämpning, näring och rent vatten för att få vaccinet att ta upp sitt främsta folkhälsovärde. Och Gates är inte rädd för att kasta sin vikt, ”enligt Kennedys bok. ”… Den stora omfattningen av hans stiftelsers ekonomiska bidrag har gjort Bill Gates till en inofficiell – om än ovalad – ledare för WHO.”
  Pharma & WHO Cashing Checks i tidigare pandemier
  Under H1N1 -pandemin (svininfluensa) 2009 träffades hemliga överenskommelser mellan Tyskland, Storbritannien, Italien och Frankrike med läkemedelsindustrin innan H1N1 -pandemin började, som uppgav att de skulle köpa H1N1 -influensavaccinationer – men bara om en pandeminivå 6 förklarades av WHO.
  ”TrustWHO” -dokumentären visar hur ingen vid WHO, sex veckor innan pandemin förklarades, var orolig för viruset, men media överdrev ändå farorna. Sedan, under månaden fram till H1N1 -pandemin 2009, ändrade WHO den officiella definitionen av pandemi, tog bort kriterierna för svårighetsgrad och hög dödlighet och lämnade definitionen av en pandemi som ”en världsomspännande epidemi av en sjukdom”. Denna definitionbyte gjorde att WHO kunde förklara svininfluensan till en pandemi efter att bara 144 människor hade dött av infektionen över hela världen. År 2010 anklagade doktor Wolfgang Wodarg, dåvarande chef för hälsan vid Europarådet, läkemedelsföretag för att ha påverkat WHO: s pandemideklaration och kallade svininfluensan för en ”falsk pandemi” som drevs av Big Pharma, som tog av sig hälsan.
  Enligt Wodarg var svininfluensapandemin ”en av århundradets största medicinskandaler”. 11 I utredningen av WHO och Big Pharmas förfalskning av en pandemi uppgav en utredning:”… för att marknadsföra sina patenterade läkemedel och vacciner mot influensa, påverkade läkemedelsföretag forskare och officiella myndigheter som ansvarar för folkhälsanormer för att larma regeringar över hela världen och få dem att slösa hårda hälsoresurser för ineffektiva vaccinstrategier och onödigt utsätta miljontals friska människor för risken för en okänd mängd biverkningar av otillräckligt testade vacciner. ”Medan regeringarna slutade med lager av vacciner som de aldrig skulle använda, led många av dem som fick H1N1-svininfluensavaccinet av negativa effekter, inklusive Guillian-Barre syndrom, narkolepsi, kataplexi och andra former av hjärnskador.

 7. Jag roade mig med att dra tidsvisaren i Aftonbladets coronastatistik lite fram och tillbaka. Jag ser då att smittspridningen nu är minst fyra gånger värre än vid samma datum förra året då ingen var vaccinerad.
  Dödligheten är nästan samma, men med möjligen en marginell nergång i år. Den nergången förklaras bra av att vården blivit bättre på att behandla covidpatienter och att många av dom sköra gamla som hade oturen att befinna sig på bedrövliga, ofta privata vårdhem, redan är döda eller har fått naturlig immunitet, plus att den massiva kritiken emot vårdhemmen förhoppningsvis har fått dom att skärpa sig lite.

  Ingenstans i statistiken kan jag se någon effekt av vaccinen. Statistiken visar däremot mycket tydligt skillnaden mellan årstiderna. Sommar och sol är det enda som verkar ha någon verklig effekt på smittan. Detta stöder tesen som flera, b.la. läkaren Hanna Åsberg hävdar, att D-vitamin har stor effekt på kroppens motstånd mot viruset.

  Vad jag får ut är att vaccinen enbart tillför ytterligare riskfaktorer utan att göra någon påvisbar nytta.
  För min del käkar jag hellre D-vitamin än blir försökskanin åt dom stora läkemedelsföretagen.

  • Man trixar även med statistiken! I statistiken räknas du som ovaccinerad om du bara tagit en spruta och 14 dagar efter den andra sprutan, allt för att förvilla och desinformera! Påminner mycket om hur man i många länder trixar med arbetslöshetsstatistiken…I Sverige är man ”mästare” på detta! Officiellt så har vi en arbetslöshet på ca 9% men i verkligheten är den 20% eller mer. Man räknas nämligen inte som arbetslös om du har ett låtsasjobb på bidrag en timma i veckan. Den märkliga Tegnell som i början av ”pandemin” förespråkade flockimmunitet har plötsligt blivit vaccinförespråkare av rang? Vadan denna omsvängning? Mutor och hot är väl en icke alltför vild gissning…

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here