Teamet bakom Rysslands Sputnik V Covid-19-vaccin kritiserar EU-kommissionär för  partiskhet som drabbar allmänheten

35
2813


Det är problem med Corona-vaccin får man höra och läsa var och varannan dag. Störst är problemet tydligen med Astra-Zenecas vaccin.
Här en artikel från RT 20/4, översatt av Rolf Nilsson

Teamet bakom Rysslands Sputnik V Covid-19-vaccin kritiserar ”partisk” EU-kommissionär för  att ”vilseleda allmänheten”, eftersom EU vägrar ett godkännande


Teamet bakom Rysslands Sputnik V Covid-19-vaccin attackerar ”partisk” EU-kommissionär för  att ”vilseleda allmänheten”, eftersom EU vägrar ett godkännande

Tillverkarna av Rysslands flaggskepp, Covid-19-vaccinet, anklagar en EU-tjänsteman, för att denne ska ha minskat Sputnik V:s möjlighet att hjälpa till att sparka igång Bryssels hårt ansatta vaccinations-program, om det godkänns av tillsynsmyndigheten.

I ett uttalande som publicerades på dess officiella Twitter-konto på tisdagen, uppmanade teamet bakom det rysktillverkade vaccinet EU:s kommissionär för den inre marknaden, Thierry Breton, att ”snälla sluta vilseleda allmänheten med partiska uttalanden mot Sputnik V.”

De anklagade honom för att ha använt en intervju med den franska dagstidningen Le Figaro för att hävda, att även om vaccinet skulle få grönt ljus för användning av medlemsländerna, skulle länder få leveranser först i slutet av året. ”Sputnik V kan levereras till Europa samma dag som Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) godkänner”, insisterade de.

”Sputnik V har redan levererat vaccin till Ungern, 40 andra länder och kan vaccinera 50 miljoner EU-medborgare från och med juni till september 2021,” tillade utvecklarna. ”Som kommissionär för den inre marknaden borde du veta detta, men du vägrar att diskutera ett påskyndande av ett köpeavtal på grund av din partiskhet.”

Ungern skapade oro i Bryssel när man beslutade att gå vidare med användningen av vaccinet, som tagits fram av Moskvas Gamaleya-institut, innan EMA hade slutfört sin utvärdering av det. Ett inhemskt bråk i Slovakien, som ledde till att premiärminister Igor Matovic avgick, utlöstes också efter att 200 000 doser av det ryska vaccinet kom till landet i början av mars. Matovic hävdade att han inte kunde avvisa möjligheten ”att rädda vårt folk med ett kvalitetsvaccin bara för att det är tillverkat i Ryssland”, men hans koalitionspartners kritiserade Sputnik V som ett verktyg i Kremls ”hybridkrig” och stämplade den avgående ledaren som ”Putins sidekick.”

EMA: s utvärderingsprocess har fortsatt i flera veckor, trots att 60 länder runt om i världen redan har gett klartecken för användningen av vaccinet. Den ryska direktinvesteringsfonden, som finansierade utvecklingen, säger nu att den redan har ”nått avtal med företag från Italien, Spanien, Frankrike och Tyskland om att starta produktionen av Sputnik V”, så att tillverkningen kan börja så snart tillsynsmyndigheten lämnar sitt godkännande.

Breton gjorde rubriker tidigare i år när han sa till Frankrikes TF1 TV att ”vi har absolut inget behov av Sputnik V.” Istället sa han: ”Vi har uppenbarligen kapacitet att leverera 300 till 350 miljoner doser i slutet av juni och därför till den 14 juli … har vi möjligheten att uppnå immunitet över hela kontinenten.”

Bretons anmärkningar fick ytterligare ett ilsket svar från teamet bakom Sputnik V, som uppmanade tjänstemannen att notera kritik från EU om Bryssels upphandlingsprogram. ”Européer vill ha ett val av säkra och effektiva vacciner, vilket du hittills inte lyckats tillhandahålla”, stod det på Sputnik Vs Twitter-konto. Ett antal nationella ledare har kritiserat den centraliserade metoden för folkhälsofrågan, som har släpat efter länder som Storbritannien, USA och Israel.

”Om detta är en officiell EU-ståndpunkt, vänligen meddela oss att det inte finns någon anledning att fortsätta söka ett EMA-godkännande, på grund av dina politiska fördomar. Vi kommer att fortsätta att rädda liv i andra länder, tillade utvecklarna.

Medan en rullande granskning av Bryssels tillsynsmyndighet fortfarande pågår, har ett svar ännu inte mottagits om det kommer att tillåta att vaccinet används av medlemmar i EU.

Relaterat
Hur NATO-alliansen bekämpar Sputnik V-vaccin med subsidier från statsbudget och Gates, men dolt av Financial Times.
Om vaccinkriget mot Sputnik-V för COVID-19. Varför är svenske samordnaren skeptisk? Publicerat 8/12 2020.

Föregående artikelBör Sverige låta världens rikaste man med stora CIA-kontrakt kontrollera känsliga svenska persondata?
Nästa artikelISIS barn -farligast av alla? Eller inte alls.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

35 KOMMENTARER

 1. Jag brukar läsa Sputnik V twitter varje dag, de lägger ut många artiklar med ländernas egen statistik vilket är intressant, då det blir olika resultat i varje land.
  Twitter stängde ned Sputnik V twitter konto för ett flertal användare med påstående att det föregick ovanlig aktivitet på deras konto. Ansvariga för Sputnik V bad alla användare att klaga hos twitter, och strax därpå fick alla tillgång till kontot igen. Denna enorma förföljelse av allt som har med Ryssland att göra, samtidigt som det har läckt mejl mellan EU-tjänstemän och EMA att godkänna Pfizers och Modernas vaccin, trots tveksamhet. De hade tre stora problem med Pfizer, varav det största skulle vara att data som var tillgängliga avslöjade kvalitativa skillnader mellan de kommersiella satser och de som använts under kliniska prövningar. EU:s läkemedelsmyndighet meddelade att den var orolig för att mindre stränga tillverkningsmetoder skulle göra vaccinet mindre effektivt och säkert. Den läckta informationen skall varit publicerad i ”Le Monde”.
  De länder i Europa som inte väntat på ett godkännande av EMA, som Ungern och Serbien är de länder som nu har vaccinerat den största andelen av sin befolkning mot övriga länder i Europa.
  Gamaleya institutet som utvecklat Sputnik V, säger att de skall komma med en rapportering i maj 2021, där man har ett större underlag än i de rapporter som finns i dag, på hur Sputnik V klarar av de mutationer som sprider smitta i världen just nu.
  Även Carl Bildt sa i ett debattprogram nyligen att nu måste man lägga geopolitiken åt sidan och samarbeta för folkhälsan.
  Pfizer & Biotech har arbetat med mRNA teknik när det gäller medicin sedan 1994, USA hade inte tillåtit att använda den metoden så de hade gett upp när pandemin kom och de lyckades då få det godkänt att använda denna nya teknik, som blir en kassa-ko för företagen. Ekonomin av vaccinerna diskuteras i SVT:s ekonomiprogram -Rik på vaccin. Moderna har stigit på börsen med +515%, och har en vinstmarginal på 80-90%. Till skillnad från Astra Zeneca som säljer sitt vaccin till självkostnadspris.
  Gruppen bakom Sputnik V har gått ut med ett erbjudande till Astra Zeneca och Johnson&Johnson att de kan hjälpa dem att förändra deras vaccin så att det inte uppstår blodproppar och den sällsynta blodsjukdomen, för de tror att de har svaret på problemet. Många länder i EU har redan slutit avtal med att få börja tillverka Sputnik V, om bara EMA godkänner vaccinet, det finns ingen vettig anledning till att det dröjer

 2. Det har ju mycket tydligt gått stor politik i detta. Först försökte Trump ta kontroll av WHO, avsikten var naturligtvis att WHO skull gynna försäljning amerikanskt vaccin i första hand och Europeiskt i andra hand medan ryskt och kinesiskt skulle stängas ute. Ett annat steg var att USA, med Australien som attack-dog, försökte starta en ”oberoende” USA styrd och kontrollerad utredning om virusets uppkomst. Hade det lyckats visste vi redan före starten vad slutresultatet skulle bli. Sedan har USA, dom kontrollerar ju världens någonsin största propagandamaskin, drivit en obarmhärtig propaganda kampanj med att försöka svartmåla allt ryskt och kinesiskt som man felaktigt försöker utmåla som farligt och utan verkan. Utan tvekan har BigPharma planerat att plocka guldtackor från äppelträden med detta. Dom har även beskyllts för att medvetet ha både skapat och spritt viruset, vilket inte är styrkt. Sedan försöker USA-EU att så gott det går använda byråkratin och tillstånd för att stoppa eller fördröja allt ryskt och kinesiskt vaccin.

 3. För EU och västledare går Rysshatet före att rädda livet! Det mest effektiva vaccinet mot Covid-19, det ryska Sputnik V få inte användas i EU trots att ett 40 tal länder världen över gör det och dessutom trots att Ryssland anmälde Sputnik V för godkännande hos EMA redan i februari i år. Samma EMA godkände den undermåliga och snabbt fixade vaccinet Jensen (varning för blodpropp!) som lämnade en ansökan om godkännande flera veckor efter Ryssland. Hela den här affären visar:
  1) att EU är korrupt
  2) att EU är USAs prostitute : https://www.globalresearch.ca/us-admits-waging-infowar-against-russia-sputnik-vaccine-combat-malign-influence/5740112

  och

  3) Ryssland ligger långt före väst även inom de läkarvetenskaperna och inte bara inom matte, fysik och kemi

  Slutsats: åk till Ryssland och få en säker dosa tycker gemene person

  • EU som projekt är inte dött än….Men det luktar väldigt ruttet! EU har en rutten stank av nykolonialism och besserwisser mentalitet d v s exakt samma som i USA.

 4. Ungern skall snart komma ut med en redovisning av deras erfarenhet av olika vacciner som de använt sig av. Ett förhandsbesked är att de anser det kinesiska Sinopharm är bättre än Pfizers och att Sputnik V är bäst.
  I Israel rapporterar man att en del som vaccinerats med Pfizers har fått bölder på kroppen som sägs vara ett slags herpes, gemensamt för dessa personer är att de är reumatiker. Man kan ju fundera över hur vissa av vaccinerna helst dessa med ny teknik, påverkas av olika mediciner som personer tar dagligen.
  Detta är EU:s skam, att inte släppa fram alternativa vacciner, som kan läggas på deras dåliga konto som växer dagligen. Flera personer ångrar i dag att de röstade ja till EU, de hade inte kunnat föreställa sig denna överstatlighet och byråkrati. Samtidig känner de sig fångade i EU:s garn, då de blickar mot England och ser det som hopplöst att försöka ta sig ur detta system.
  Pfizers CEO Albert Bourla framträdde framför bl.a. Joe Biden, och sa att man sannolikt behöver en tredje dos av deras vaccin mellan 6 månader och 1 år efter de två start doserna, för att vara fullt vaccinerade. Sedan förmodar han att det kommer krävas en årlig vaccination. Väldigt korkat av EU att binda upp sig på Pfizers vaccin, som är väldigt dyrt och dessutom dyrbart att hantera och frakta i dessa speciella frysboxar som klarar minus 70 grader. Det har blivit en lukrativ bransch i USA att tillverka dessa boxar, så USA vill gärna att vi prioriterar deras vaccin.
  Ännu har det inte framkommit att Sputnik V, skulle ha svåra biverkningar, det är ett billigt vaccin som kan förvaras i kylskåpstemperatur, och de tror även att det kan klara en del av mutationerna.
  Så enbart storpolitik som står i vägen för lanseringen av vaccinet i Europa.

  • Ja, många blev lurade att rösta för EU när det begav sig…Men vi ska komma ihåg att det var ett annat EU som folk röstade ja till och inte detta globalistiska nykoloniala monster det utvecklats till! Historiens dom mot EU-kraterna kommer att bli hård och det är väl därför dem med sådan frenesi bekämpar det fria ordet och den fria rörligheten och samma sak gäller de lokala politikerna i unionen som sysslar med samma agenda! Det är inte konstigt att propagandan hamras ut till folken med allt högre frenesi men det är allt färre som går på propagandan!

 5. EMA, som alla länder lyssnar till och inväntar deras godkännande för användning av läkemedel och försäljning. De har kommit fram till att blodproppar skall listas som en möjlig, men ändå väldigt sällsynt biverkning av Astra Zenecas vaccin. De säger att specifika riskfaktorer som ålder, kön eller tidigare sjukdomar har inte kunnat bekräftas, då dessa sällsynta skeenden noterats i alla åldrar, säger EMA-chefen Emer Cooke.
  Ändå tar flera länder i EU bl.a. Sverige beslutet att det är en större risk i vissa åldrar. De borde betänka att först gav man bara yngre Astra Zenecas vaccin i Sverige och de äldre skulle ha Pfizers för man bedömde att Pfizers gav mer skydd, och därför skulle de äldre få vaccinet. Eftersom det enbart var yngre som först fick Astra Zenecas vaccin så är det väl naturligt att det var i den gruppen man fann de sällsynta blodpropparna efter vaccinering. När man nu valt att vaccinera alla över 65 år för att man anser att de inte löper samma risk, så tänker man inte på att just blodproppar är vanligast förekommande hos de som är 65 år och äldre, så det har varit svårt och kommer bli svårt att avgöra om blodproppen beror på vaccinering eller enbart åldersrelaterat. Nedan text från Vetenskapshälsa. Jag tycker nog att det verkar mer rimligt att det kan förekomma i alla åldrar, även om det är väldigt sällsynt.
  ”Blodpropp i ben eller lunga, så kallad venös tromboembolism (VTE), är en av våra vanligaste kärlsjukdomar. Risken ökar med stigande ålder och varje år får en av tusen personer i Sverige en blodpropp. Sjukdomen är potentiellt dödlig men svårighetsgraden varierar, och av de som får blodpropp är proppar i ben vanligast med 60 procent, i lunga 30 procent och övrigt 10 procent. Vanligast förekommande är blodproppar hos de som är 65 år och äldre.”
  Om en av tusen personer i Sverige får en blodpropp varje år och de flesta är äldre, måste det vara svårt att veta om det bara är en av hundra tusen som får blodpropp av Astra Zenecs vaccin, om det beror på vaccinet.

  • Det blir alltmer troligt att viruset kom från USA. Det är därför det är så spritt just där, och det finns spår av det flera år tillbaka medan det första spåret man hittat i Kina är 8 december 2019. Troligtvis kom det från ett biolabb i USA för säkerheten på biolabb är bevisat katastrofalt dåligt i USA, och Fort Detrick är det mest misstänkta på grund av att det är ett biovapenlabb och bevisligen hade så stora biosäkerhetsproblem att myndigheterna beordrade det stängt 2019. Dessutom har USA lagt på locket och vill inte samarbeta med någon. Varför? Troligen vet dom mer än dom erkänner.

 6. Office of Global Affairs (OGA)
  The United States Department of Health and Human Services’ Office of Global Affairs is the diplomatic voice of the Department of Health and Human Services—we foster critical global relationships, coordinate international engagement across HHS and the U.S. government, and provide leadership and expertise in global health diplomacy and policy to contribute to a safer, healthier world..

  OGA går ut och varnar länder och påverkar dem att inte ta emot hjälp av vaccin från länder som Ryssland, Cuba och Venezuela. De menar att dessa länder har en dålig avsikt bakom sitt erbjudande av vaccin, och därför råder man länderna som får detta erbjudande att avstå från vaccinet. De försöker få Brasilien som är ett så hårt drabbat land att avstå från det ryska Covid-19 vaccinet.

  EU är en sluten hemlig plats, det skulle inte förvåna mig om EMA också får påtryckningar från OGA, att inte erkänna det ryska vaccinet. Det är skamligt i så fall. Det är rena gangsterfasoner som USA håller på med.

 7. USA:s utrikesdepartement blev tillfrågad varför Indien inte får hjälp, när nu Covid-19 situationen är så svår hos dem. Svaret blev: ”Förenta staterna är först och främst engagerade i ett ambitiöst och effektivt och hittills framgångsrikt försök att vaccinera det amerikanska folket”
  Max Blumenthal kommenterar på sin twitter:
  USA är så angelägna om att göra Indien till en ledande partner i sin anti-China Quad-allians att de vägrar att förse det med råvaccinmaterial, hotar det med sanktioner om de köper ryska missiler och skickar krigsfartyg genom dess territoriella vatten utan föregående samtycke.
  Vik Sohonie född i Indien, grammy-nominerad musikproducent skriver på sin twitter:
  Hur skulle världen vara utan Ryssland och Kina? Ständigt demoniserade av USA och EU, men de enda länderna som erbjuder riktig hjälp under vår värsta kris. TACK Ryssland alltid en riktig vän till Indien.
  Ruslana kommenterar hans twitter:
  En vän i nöd är en verklig vän. Ryssland kommer att skicka hundratusentals doser remdisivir, syre till Indien, som upplever en massiv våg av Covid-19. Kina hjälper också, trots den senaste tidens gränskonflikt, medan USA skickade bort sin ”partner” och vägrade exportera ingredienser för läkemedel.

 8. Mexico har nu lagt ut sin statistik över biverkningar av de olika vaccinerna.
  Allvarliga biverkning:
  Pfizer 1,85 per 100000 doser
  Astra Zeneca 1,67 per 100000 doser
  Sputnik 0,89 per 100000 doser
  https://twitter.com/sputnikvaccine/status/1386710914758594560/photo/1
  Ungern har också offentliggjort sin statistik efter 4 månaders vaccination
  Antal döda efter 2 dosen
  Pfizer 32 döda per 100000 doser
  Astra Zeneca 7 döda per 100000 doser
  Sputnik 1 död per 100000 doser
  https://twitter.com/sputnikvaccine/status/1386306777851994124/photo/1
  Nedan en länk till biverkningsrapport/Norge sid.4, kan man läsa att 832036 som vaccinerats med en dos av Pfizer, är det inrapporterat 138 dödsfall, medan av 135220 som vaccinerats med Astra Zeneca är det inrapporterat 5 dödsfall. I förhållandet till antal vaccinerade skulle det vara ca 30 dödsfall att jämföra med Pfizers 138 dödsfall.
  Den stora skillnaden är mycket allvarliga biverkningar där Astra Zeneca har ett mycket större inrapporterade fall. Nedan länken till senaste rapporten från Norge.
  https://legemiddelverket.no/Documents/Bivirkninger%20og%20sikkerhet/Rapporter%20og%20oversikter/Koronavaksiner/20210422%20Rapport%20over%20meldte%20bivirkninger%20av%20koronavaksine.pdf

 9. Pfizer om jag får välja vaccin mot Covid-19

  Pfizer Inc., är ett amerikanskt multinationellt läkemedelsföretag med huvudkontor i New York som genom köpet av Pharmacia år 2003 blev världens största företag inom läkemedelsindustrin. Pfizer är numera världens största läkemedelsföretag även räknat i omsättning. Företaget har omkring 78 500 medarbetare och finns i fler än 150 länder.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Pfizer

  Handen på hjärtat, vilket är ditt val?

  Ett vaccin från svensk-brittiska läkemedelsföretaget Astra Zeneca som blir allt mer ifrågasatt?
  En oprövad variant från Ryssland Sputnik V?
  Eller ett vaccin från Kina som jag läste visat sig opålitligt i något f.d. öststatsland som köpt och vaccinerat sin befolkning?

  Kan jag vänta mig ett ärligt svar från de socialister som förekommer på den här nyhetsbloggen?
  Kan jag vänta mig något svar överhuvudtaget?

  • Vill du ha svar kan jag svara dig. Ärligt talat vet jag inte vilket vaccin jag skulle välja. Tegnell sa i en intervju att han trodde till hösten skulle det finnas tillräckligt med vaccin för att man skulle få välja vilket vaccin man vill vaccinera sig med. I Skåne har de kunnat välja, och i Sörmland har man skrivit varje dag information om vilket vaccin man använder just den dagen, så man vet det innan man går in i lokalerna. Jag känner flera personer som vaccinerat sig fullt ut, men ändå fått Covid-19, vet även om ett antal personer som haft Covid-19, fått antikroppar men nu fått sjukdomen igen.
   Det jag vet är att jag aldrig skulle acceptera att inte i förväg få veta vilket vaccin som jag skall få. Hörde personer som först när de sitter på stolen och sprutan är på väg in i armen fått beskedet om vaccinet, vilket jag tycker är fel.
   Det är fortfarande för lite kunskap om vilka vacciner som skyddar mot mutationerna bättre än andra. Hörde att i Stockholm så är det den engelska mutationen som dominerar till 80%.
   I maj skall forskarna som utvecklat Sputnik V publicera hur den skyddar mot de olika mutationerna, då har de tydligen inskaffat ett underlag för detta. Det är 60 länder i världen som godkänt Sputnik V för att vaccinera sin befolkning med. Flera högre tjänstemän inom hälsovården bl.a. i Tyskland menar att forskarna som utvecklat Sputnik V, är välkända för att just vara duktiga på vacciner, så flera av dessa personer har uttalat sig positivt och litar på Sputnik V.
   En bekant till mig med många och nära kopplingar till Irak, säger att de har fått ett kinesiskt vaccin och är nöjda, det finns ju olika kinesiska vacciner. I Ungern verkar man också nöjd med det kinesiska vaccinet.
   Jag tänker inte vaccinera mig innan jag vet mer om vaccinerna, och jag vill själv kunna få välja.
   Det har en psykologisk betydelse att få göra det..

  • Sputnik V är inget oprövat vaccin.
   Kinas vaccin har hittills visat sig vara det mest effektiva av alla vaccin. I Kina har omkring 250 miljoner nu vaccinerats, utan ett enda problem. Effektiviteten har rapporterats från åtskilliga håll inom och utom Kina till mellan 91% till 100%. Väst propagandan säger förstås något annat. 70% av Kinas tillverkade vaccin har skänkts eller sålts utomlands och det täcker 16% av jordens befolkning. Inget problem rapporterat. USA dumpar nu hela sitt Astraförråd av vaccin. Tro inte på den politiska propagandan från vaccinförsäljarna i väst. Dom är desperata att sälja vad allt färre vill veta av.

   • Vaccinförsäljarna?
    Jag trodde det var dem kommentatorn Vivianne Månsson förlitade sig till i kommentaren 19.15 här ovan. Med följande länk

    https://twitter.com/sputnikvaccine/status/1386306777851994124

    Upprinnelsen till min kommentar var ett föregående telefonsamtal från en något äldre släkting som beställt tid för vaccinering men som vid närmare granskning misstänkte dosen skulle komma från Astra Zenecas vaccin. Då blev släktningen rådvill. Ta vaccinet eller avboka?

    Jag är om mer rådvill än vid svininfluensan för tio år sedan. Det bara snurrar. Hur ska jag ställa mig till det här beslutet?
    Jag är nu pensionär och har därmed möjligheten att hålla mig i personlig karantän och gör så. Men början av förra veckan kom ett hastigt och nödvändigt tandläkarbesök. En tand gick sönder helt plötsligt. Vad göra då?
    Jag ringde dagen efter och förklarade och de sa att jag kunde komma på studs därför de hade en avbokad tid.
    Behandlingen gick bara helt perfekt och resultatet kändes bra.
    Kändes också i plånboken 1635 kronor men är man bara nöjd finns ingen anledning att klaga.
    Dock fick jag be sköterskan använda munskydd som i sin tur bad tandläkaren när han kom. Sedan har de visir men det är mot stänk tror jag.
    Dagarna efter började jag känna något.
    Som en förkylningsinfektion.
    Har gått upp och ned i några dagar nu.
    Från ringa 1177 till hyffsat okej.
    Just nu det senare så jag tänker gå ut och stapla ved i en hög.
    Har redan varit iväg en lagom cykeltur.
    Man hoppas det är en vanlig luftvägsinfektion.
    Det behövs så lite. Bara vistas någonstans där det finns människor.
    Eller nyligen funnits människor.
    Covid-19 är dessbättre av annorlunda karaktär.
    Smittan tycks kräva närhet.
    Jag har ju tidigare berättat jag har grannar som är läkare.
    På söndagen ursäktade jag mig och undrade om jag fick ställa en fråga.
    OK blev svaret.
    Frågan gällde förstås Covid-19
    Den första frågan läkaren ställde var
    Har du träffat någon?

     • Jag åt ett apelsin igår.
      Det får bli ett ikväll också.
      Jag försöker äta sunt.
      En garagemurvel måste inte leva på svart kaffe, wienerbröd och cigaretter.
      Tre saker jag äter mycket av.
      Potatis (förmodligen mitt största C-vitaminintag)
      Gul lök, både rå och lätt stekt. Mest rå om den är mild.
      Knipplök är suverän. Går att äta som frukt.
      Ägg
      Gillar gröt. Gjorde mannagrynsgröt igår.
      Lätt att göra. Hälften vatten och hälften mjölk.
      Kokar inte så lätt över och är betydligt enklare att diska.
      Sen smörgås, ost, kaviar, kaffe, thé som andra människor.
      COOP köttbullar är okej. Äter det ibland och gärna kalla.
      Seltin istället för jodsalt.
      Socker ekologiskt men så lite jag kan.
      Tyvärr är socker en smaklyftare.
      Alltid smör, aldrig margarin.
      Basmat är det som gäller.

      Pratade med en för lite sedan som sa att olivolja skulle vara bra.
      Jag tror det är något som palestinier producerar.
      Kanske bra för dom också om jag köper en flaska?

     • Hörde att en del personer som legat inne på sjukhus för behandling av Covid-19, fått med sig hemgångsråd att äta Zink och D-vitamin, Läkare säger ofta att man inte behöver D-vitamin utan det är tillräckligt med maten och att vara ute i solen. För några år sedan lät jag testa min D-vitaminnivå i kroppen och jag hade brist, min dotter som verkligen både äter rätt och är ute flera timmar om dagen hade också brist då hon testade sig. Så jag funderar om det kan vara ärftligt svårigheten att ta upp D-vitamin. Efter att ha ätit D-pearls som har en ren form av D-vitamin upplöst i olivolja har jag normalvärde av D-vitamin.

      Zink är ett av kroppens viktigaste mineral och behövs för att skapa immunförsvarets ”mördar T-celler” samt nödvändigt för att producera långvariga antikroppar. 1 Zink är nödvändigt för upprätthållande av en normal funktion hos immunsystemet.

      Tidigare studier har visat att D-vitamintillskott verkar kunna ge ett visst skydd mot luftvägsinfektioner. Nu har forskare vid bland annat Karolinska Institutet gjort den hittills mest omfattande sammanställningen av det här sambandet. Studien som publicerats i tidskriften Lancet Diabetes & Endocrinology bekräftar att D-vitamin skyddar mot luftvägsinfektioner. Resultatet kan bland annat få betydelse för hur sjukvården uppmärksammar brist på D-vitamin hos utsatta riskgrupper.
      Det verkar inte behövas en särskilt hög dos, utan de som fick 400-1000 IU/dag hade bäst effekt mot luftvägsinfektioner. Gruppen som fick en sådan dos uppvisade en skyddseffekt på cirka 40 procent mot luftvägsinfektioner. Jag vill understryka att det inte fanns några signaler i studien om att normala doser av D-vitamin skulle vara farligt eller ge upphov till biverkningar, säger Peter Bergman, docent vid institutionen för laboratoriemedicin, Karolinska Institutet, och en av forskarna bakom studien.

     • D-vitamin kan lagras i kroppen, liksom A,E och K fick vi lära oss un der läkarutbildningen för 50 år sedan- Överflödigt C-vitamin kissar man ut. ” D-vitamin är ett av de få vitaminer vi riskerar att få för lite av och vissa grupper kan därför behöva tillskott.” Livsmedelsverket.

    • Inte lätt. Ju mer du isolerar dig, ju mer sårbar blir du för viruset. Vid kontanta små mängder smitta bygger kroppen upp ett försvar, som saknas om du helt isolerar dig. Jag körde taxi under universitetsstiden, och trots att vi konstant hade förskyllda och sjuka passagerare i bilen blev ingen sjuk. Läkare upplever någon liknade. Trots alla sjuka besökare blir dom sällan själva sjuka. Sedan verkar både biverkningar och effektivitet variera betydlig, kanske beroende på allt från kost, personlig resistens, smitt-historia, till genetik och individ. Använd profylax, Lianhua Qingwen, C och D vitaminer, men det fungerar bara innan du blir sjuk, inget botemedel. Använd det när du börjar känna dig hängig, trött med förkylningssymptom. Måttlig exercis tycks hjälpa, tycks naturligt, hjärtverksamheten ökar, blodflödet ökar, och det hjälper kroppen att slå ihjäl viruset. Virus smittar genom beröring av föremål, men covid sägs vara mycket kortlivat aktiv, speciellt under UV strålning, solljus. Mindre än en minut. Den andra smittvägen är vattendroppar i utandningsluften. Andas på en spegel, varenda en av dessa små vattendroppar innehåller miljoner virus. Det är de vattendropparna som fastnar i et munskydd, viruset ensamt skulle glida rätt igenom. För att illustrera hur små dessa ting är, ta en 33 cl ölburk. Den kunde ledigt rymma alla covid virus i hela världen.

    • Tack så väldigt mycket. Nu börjar här bli intressant.
     Det här med ämnesbrist är något jag måste studera vidare.
     Jag är mycket utomhus men långa vinterhalvåret är solfattigt.
     Men nu kommer våren och solen.
     Sol i måttlig mängd tror jag är bra.
     För mycket och för intensivt farligt.

     Läste igår på Aftonbladet webben statsminister Löfven blivit vaccinerad mot Covid-19.
     Vaccin amerikanska Phizer. Ska man tro valet är en tillfällighet?
     Själv har jag nog svårt för det.
     Känns mer som man inte vill utsätta statsministern för risker.

     På den här sajten blev vaccinet politik. Men det är också en politisk sida så man får förstå det.
     De personliga ställningstagandena i valet av vaccin lyser med sin frånvaro.
     Känslig fråga kanske?
     Ingen spelare vill väl sitta med Svarte Petter?

     Karl W,
     Håller med dig.
     Isolering, stor som liten går ej att bryta.
     Inte förrän smittrisken minskar.
     Men ju fler som vaccinerar sig minskar också smittrisken.
     Utöver liv och hälsa är Corona-smittan en minst lika stor samhällsekonomisk fråga.

     Det är en hel del att fundera över innan man bestämmer sig.

     • Frisk luft och solsken är nog ganska bra metoder att hålla covid borta. Det rapporteras även att just detta virus är speciellt känsligt för UV (UVC) ljus, som finns i solljus, och sägs inaktiveras på någon minut i starkt solsken. Ljus är ju även just vad vi behöver för att bilda D-vitamin. När du andas ut är det inte bara virus som följer med luften, det är vattendroppar, prova att andas på en spegel, och det är i de vattendropparna viruset finns. I solsken med varmt och torrt väder torkar vattnet upp snabbt, exponeringen av UV ökar, viruset sprids ut i luften, koncentrationen av virus minskar, och det gör smittrisken mindre. Den värsta smitt-situationen är alltså en mörk, fuktic, plats utan ventilation med tätt packade människor. UV ljus har länge använts i livsmedelsindustrin och i operationssalar för att sterilisera. Det går att köpa ficklampor som typisk kostar mellan en tio till 100 kronor för att döda viruset.
      https://list.tmall.com/search_product.htm?q=UV+lamp&type=p&vmarket=&spm=875.7931836%2FB.a2227oh.d100&from=mallfp..pc_1_searchbutton

 10. Det är bara ett rykte, sånt som sprids av hans belackare. Corbyns trupper finns kvar i landet, det är lätt att hitta någon som bara hittar på vad som passar.

 11. Jag råkade hitta en artikel om Rysslands Covidvaccin Sputnik V.
  Enligt artikeln ser inte Sputnik V ut att vara den framgångssaga som jag trodde.
  Ytterligare är ryssarna själva tveksamma till sitt egna Sputnik V covidvaccin.
  Vad ska jag tro?
  Sputnik V verkar vara kantat av olika problem.
  Tillverkaren är heller inte särskilt medgörlig att lämna ut data.
  Den som läser artikeln får också en inblick hur vaccinet fungerar.
  Det ser ut att vara annan typ än våra mRNA vacciner.
  Fullvaccinering kräver två doser Sputnik V
  Om nu den andra dosen går att få.

  Läs artikeln nedan om ni är intresserade.

  https://carnegieendowment.org/2021/11/15/what-went-wrong-with-russia-s-sputnik-v-vaccine-rollout-pub-85783

  • Carnegie Endowment en politisk organisation som på olika sätt företräder USA:s syn på läget i världen. På hemsidan hittar man bl.a. artikeln ”Why The Kremlin Lies: Understanding Its Loose Relationship With the Truth”

   Bättre ta fasta på den positiva bedömningen i ledande internationella tidskrifter som The Lancet och Nature.

   • OK, det var inget jag kollade upp.
    Jag tog mest fasta på uppgifterna.
    Tyckte de lät trovärdiga.
    Frågan är om de måste vara felaktiga bara för organisationen som du säger är ”politisk”?

    • Sputnik fungerar väl hyfsat mot vissa varianter av Covid men sämre mot andra precis som alla andra vacciner! Tyvärr har det visat sig att Covid muterar snabbt och att det här med vacciner är en återvändsgränd men som fortfarande drivs av maktgalna politiker, media och Big Pharma. Omikron-varianten var också ganska väntad då ju viruset inte ”vill” ta död på bäraren utan sprida det vidare och samtidigt ge immunitet mot skadligare varianter och där är vi nu! Så vaccineringshysterin som drivs av media handlar om makt och pengar!

     • Jag läste.
      Ruggigt, det känns som valet mellan pest och kolera.
      Jag vet inte hur vaccinationsfrekvensen ser ut i USA men USA har i varje fall flest ”Covid-döda”.
      Över 800.000 Coviddöda sen pandemin började.
      Som ”tvåa” ligger nu Ryssland med strax över 300.000 coviddöda.
      Ryssland hade låga dödstal till att börja med men 2021 accelererade dödstalen och det tycks fortsätta.

      Kina hade många coviddöda just när pandemin kom men Kina reducerade dödstalen med rekordfart om man ska tro statistiken.

      I så fall har Kina gjort något som västvärlden misslyckats med totalt.
      Och då särskilt USA.

      Kinesisk medicinkonst har bra rykte.
      Vi kanske skulle haft vacciner från Kina istället?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here