Kriget eskalerar: Kiev laddar upp för massivt angrepp medan Ryssland intensifierar raketbeskjutningar

27
1588
Sjukhuset i Mariupol.. Hökvarter för Azovbataljonen? Bild Moon of Alabama

Kriget i Ukraina trappas upp dessvärre. Ryssland anfaller bl.a. Kiev och andra städer med raketer. Det hörs flyglarm över flera städer i Ukraina rapporterar Sveriges Radio. CBS

Putin uppger nu att Ukraina låg bakom attacken mot Kerchbron https://www.rt.com/russia/564359-ukraine-terrorist-attack-crimean-bridge/.

RT skriver nu ”Attacken organiserades av den ukrainska säkerhetstjänsten, som fick ”hjälp” av vissa ryska och utländska medborgare, enligt Bastrykin, chef för undersökningskommittén. Han sade också att den federala säkerhetstjänsten (FSB) hade identifierat misstänkta för explosionen.
Attacken mot bron var riktad mot Rysslands ”kritiska infrastruktur”, sade Bastrykin och tillade att det var ”en terroristhandling”.
Enligt Bastrykin hade lastbilen som exploderade på bron anlänt till Ryssland från Bulgarien via Georgien och Armenien.
Detta var en terroristhandling som organiserades av den ukrainska säkerhetstjänsten. Den syftade till att förstöra en viktig civil infrastrukturanläggning.

”Så som ni just rapporterade finns det inga tvivel”, sade Putin. ”Det var beställt, planerat och utfört av den ukrainska säkerhetstjänsten.”
”Den ukrainska säkerhetstjänsten, liksom medborgare i Ryssland och utländska länder som hjälpte till att organisera denna terroristattack”, förtydligade Bastrykin.

Igår beskrevs den som en olyckshändelse av Ryssland. Pressen och Väst firar attacken mot bron mellan Rysslands fastland och Krim, medan Kiev laddar för angrepp mot Donbass.

Stor ukrainsk truppansamling vid gränsen till Lugansk

Kiev har placerat ut cirka 40 000 soldater vid gränsen till Lugansk Folkrepublik (LPR), som nyligen blev en del av Ryssland, har LPR:s högsta representant i Moskva, Rodion Mirosjnik, sagt.

”I de områden där försök till genombrott görs [av Kievs styrkor] har stora mängder arbetskraft och vapen koncentrerats till den ukrainska sidan”, sade Mirosjnik under ett framträdande i programmet Solovjev Live på YouTube i fredags.

Enligt uppskattningar från LPR:s styrkor ”talar vi om 40 000 man”, tillade tjänstemannen.

Kievs trupper har samlats norr och nordväst om LPR, liksom i området kring staden Krasny Liman i Folkrepubliken Donetsk, från vilken ryska styrkor drog sig tillbaka för en vecka sedan mitt under en ukrainsk offensiv, tillade Mirosjnik. https://www.rt.com/russia/564289-ukraine-lugansk-troops-miroshnik/

Många utländska legosoldater har samlats i Zaporozhye

https://www.rt.com/russia/564320-mercenaries-zaporozhye-ukraine-terror/

Ukraina har samlat på sig en ansenlig mängd utländska krigare på frontlinjen i Zaporozhye-regionen, som nyligen röstade för att ansluta sig till Ryssland, sade Vladimir Rogov, medlem av den lokala förvaltningens högsta råd, till RIA Novosti på söndagen.

”Kievregimen har samlat ett stort antal legosoldater på kontaktlinjen. Vi känner till representanter från mer än 30 olika länder”, sade Rogov.

Han fortsatte med att säga att Ukraina har skickat både legosoldater och trupper från den västra delen av landet till området för att skrämma upp lokalbefolkningen som röstade i de senaste folkomröstningarna.

I slutet av september röstade Zaporozhye, tillsammans med regionen Kherson och de två Donbassrepublikerna, med överväldigande majoritet i folkomröstningar för att ansluta sig till Ryssland. I onsdags undertecknade president Vladimir Putin ett lagstadgat enhetsfördrag med de tidigare ukrainska territorierna, vilket officiellt gjorde dem till en del av Ryssland.

I Zaporozhye-regionen finns också ett kärnkraftverk som sedan mars står under rysk kontroll. Det har upprepade gånger beskjutits under hela konflikten. Moskva har anklagat Ukraina för att angripa anläggningen, medan Kiev skyller på de ryska styrkorna.

Ryssland har vid flera tillfällen genomfört attacker mot utländska stridande i Ukraina, bland annat med högprecisionsvapen. Moskva har också varnat för att det bästa som legosoldater från andra länder kan förvänta sig i Ukraina är en ”lång tid i fängelse”.

Den 21 september hävdade den ryske försvarsministern Sergej Shoigu att ryska styrkor och miliserna i Donbassrepublikerna hade eliminerat mer än 2 000 legosoldater, och att 1 000 utländska krigare fanns kvar i den ukrainska militärens led.

Föregående artikelMedia döljer den fascistiska ideologin hos neonazistisk ukrainsk milis som besöker USA:s kongress
Nästa artikelUSA:s ”uppgifter” om sabotage mot rörledningarna blir allt mer absurd
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

27 KOMMENTARER

 1. Kadyrov har varit mycket missnöjd, med vad som han anser vara ett ljumt svar från Ryssland, mot alla terrorhandlingar som Ukraina begår. De kan tydligen begå vad som helst, tortyr, misshandel och fängslande utan orsak enbart för att man talar ryska, och ändå bli hjältar i USA och Väst, så varför bry sig om att vara försiktig. Nu är Kadyrov betydligt nöjdare, då Ryssland gav ett skarpt svar mot terrorbombningen av rysk infrastruktur.

  Kadyrov:

  Zelensky complains about arrivals in Kiev and other cities.
  And how did you, lokh-Zelensky, think: you can, but others can’t?
  That is, for eight years it was possible to bomb civilians, destroy the infrastructure of LDPR cities, cover a nuclear power plant with shells, blow up bridges, fire at important objects, but as it flew on your head, so suddenly it became impossible for anyone?

  We warned you, Zelensky, that Russia hasn’t really started yet, so stop complaining like a cheapie, and better, before it arrives, run. Run, Zelensky, run without looking back towards the West.

  Now I am one hundred percent satisfied with the conduct of the FREE.

 2. EXPLOSIONER I CENTRUM AV KIEV – RYSSARNAS SVAR? VAD ÄR KÄNT VID DET HÄR LAGET?
  I Kiev tillkännagav de explosioner i stadens centrum, då de åskade i Dnepropetrovsk. Var detta Rysslands svar på terrorattacken på Krimbron? Tsargrad samlade in information som var känd vid det här laget.
  Kyivs centrum i rök. Sirener ljuder. Ögonvittnen rapporterar om minst fem explosioner i centrala Kiev. Denna information bekräftas av borgmästaren i staden Vitali Klitschko. Enligt honom dundrade explosioner i Shevchenkovsky-distriktet i Kiev, det vill säga i centrum. Räddningstjänsten är på väg till platsen, säger han.
  Filmerna som publicerats av lokala medier från Shevchenkivskyi-distriktet visar rök och ljud från nödsirener. I andra videor filmar ögonvittnen rök som stiger upp från explosionsplatsen och en alarmerande kvinnlig röst frågar: ”Vad är det här?! Vi har någon form av explosion över huset”.
  Enligt ex-folkets ställföreträdare för Verkhovna Rada Ilya Kiva kunde ett av slagen ha tillfogats basen och högkvarteret för ”Azov”.. (en organisation förbjuden i den ryska federationen).
  Explosioner i Dnepropetrovsk.
  Även på morgonen hörs explosioner i Dnepropetrovsk. Lokala invånare lägger upp videor av efterdyningarna av explosionerna. Borgmästare i Dnepropetrovsk Boris Filatov bekräftar uppgifterna om explosionerna.
  Började?.. Enligt den politiska strategen Marat Bashirov ökade intensiteten av raketattacker mot Ukrainas väpnade styrkor avsevärt efter terrorattacken på Krimbron.
  ”Kiev har inte berörts på många veckor, och för andra dagen i rad kraftiga explosioner. Det finns dock ingen information ännu, vad som träffades och vad resultatet blev.
  https://tsargrad.tv/news/vzryvy-v-centre-kieva-otvet-russkih-chto-izvestno-na-jetot-chas_641634

 3. Ryska medborgare som varit med om att planera terrorattacken mot Krim-bron?
  Så vidrigt!
  Man inser betydelsen av det inre hotet som Ryssland av tradition alltid haft god kontroll över.
  Men kanske skadlig ”demokratisk” inflytande och påverkan från Västvärlden medfört att kontrollen mjukats upp till att övergå till rena säkerhetshot?
  Jag vet inte, men jag hoppas det här är en nyttig läxa för Kreml att ta tag i problemen.
  Hoppas nu ФСБ lyckas spåra upp landsförrädarna.

 4. Studera tweet-bilden nedan. Vet ej vad den kommer ifrån men förmodligen USA.

  https://twitter.com/stone_toss/status/1578022271515447296

  Jag tolkar bilden som en karikatyr av Woke-vänstern.
  En politisk vänster som det USA-influerade Sveriges politiska vänster alltmer omfamnat och orsakat en splittring som spridit sig även i radikala kretsar.
  Dessbättre tror jag bloggen Global Politics tar avstånd.
  Är det möjligen den här populistiska Woke-vänstern som vår läsvärde och flitige kommentator Johan de Naucler representerar?
  Man undrar även om den kunnige kommentatorn Kerstin Stigsson på något sätt har lockats in i det USA-imperialistiska förräderiet Woke-vänstern?
  Som i sin brutalaste form bidrar till att locka och provocera fram det förintande Tredje Världskriget?

 5. Ryssland måste göra som i Syrien, när Assad bad om hjälp. Gå in och rensa med spetznastrupper. Nu är det Östukrainas befolkning som gör det. Så är bara sätta in det riktigt tunga batteriet, och det kommer vara över på 4v. Men de måste stanna och bevaka sitt nya Ryska territorium. Rensa och stanna

  • Ryssland har börjat tala det enda språket Ukraina-regimen fattar. Dela ut ordentligt med visitkort från general Kaliber och Iskander till nyckel mål. Beslutscentra och möten av Ukrainas höjdare måste få visitkorten – de tuggar om de.

   Självklart lär västs ”human rights” maskineriet som vanligt hyckla, aja och oja.

   Ryska försvarsministeriets talesperson meddelar:

   ”A rocket barrage that targeted Ukrainian military objects and infrastructure has accomplished its goal, the Russian Defense Ministry claimed on Monday. The attack came after Moscow accused Kiev of orchestrating a deadly explosion on the strategic Crimean Bridge. Speaking at a regular briefing, Lieutenant General Igor Konashenkov noted that Russia had used high-precision and long-range weapons to hit objects on Ukrainian territory, including “military command facilities, communications and energy systems. The goal of the strike has been achieved. All designated objects have been hit. Russia struck multiple targets in Kiev, with the city’s Mayor Vitaly Klitschko claiming that “critical infrastructure” had been affected. The attack also apparently hit Vladimirskaya Street, where the main office of the Security Service of Ukraine (SBU) is based, according to Anton Gerashchenko, an adviser to the interior minister. Apart from Kiev, several other Ukrainian cities were targeted, including Dnepr in east of the country, and Lviv in the west. Following the strikes, Ukrainian authorities reported blackouts in Lviv, Poltava, Sumy, Kharkov and Ternopol Regions, adding that in other parts of the country power supply had been partially disrupted.”

   Och världen säger så ska det låta!

 6. Måndagen den 10 oktober svepte en serie explosioner genom flera regioner i Ukraina . Detta rapporterades av ukrainska tjänstemän och media.
  I synnerhet på morgonen blev det känt om explosioner i olika delar av Kiev , inklusive Volodymyrska Street, där byggnaden av Ukrainas säkerhetstjänst ligger.
  Information om detta bekräftades av borgmästaren i den ukrainska huvudstaden Vitaliy Klitschko . Han klargjorde också att strejkerna genomfördes på den kritiska infrastrukturen i Kiev. Senare dök bilder av en kryssningsmissil som träffade en gångbro i staden, mer känd som ”Klitschko-bron” , upp på Internet.
  På grund av beskjutningen av Kiev beslutade myndigheterna i den ukrainska huvudstaden att ställa in klasser i lokala skolor. Samtidigt preciseras att även distansutbildningen stoppades.
  Förutom Kiev inträffade explosioner i Kiev-regionen, liksom i ett antal andra regioner i Ukraina. Relevanta incidenter rapporterades i västra delen av republiken, i regionerna Lviv, Ternopil och Ivano-Frankivsk, såväl som i regionerna Poltava och Tjerkasy och i städerna Khmelnitskij och Dnipro.
  Som Kirill Timosjenko , biträdande chef för Ukrainas presidents kontor , sa , påverkade en del av missilangreppen kraftsystemen i olika bosättningar. Han noterade att i synnerhet i Kiev-regionen inträffade en explosion i ett lokalt värme- och kraftverk (CHP), och uppmanade ukrainarna att vara förberedda på strömavbrott.
  Chefen för Lviv-regionen , Maxim Kozitsky , sade att strejkerna genomfördes på energiinfrastrukturanläggningar i Lviv och bosättningar i regionen. Den ukrainska TV-nyhetstjänsten specificerade att efter explosionerna som dundrade i staden försvann ljuset på sina ställen.
  Charkivs borgmästare Igor Terekhov sa att raketattacker utfördes mot energiinfrastrukturanläggningar i staden och regionen, och att el- och vattenförsörjningen gick förlorad i vissa delar av bosättningen. Tågtrafiken avbröts också i Charkivs tunnelbana .
  Enligt Readovka Telegram-kanalen inträffade även explosioner vid infrastrukturanläggningar i Odessa och Khmelnitsky, som ett resultat av att el och vatten gick förlorade i städerna. Dessutom ägde explosioner rum i den ukrainska presidenten Volodymyr Zelenskys hemstad , Krivoy Rog .
  Operatören för den ukrainska järnvägen Ukrzaliznytsia sa att missilanfallet inaktiverade kontaktjärnvägsnätet i västra delen av landet och varnade medborgarna för en möjlig försening av tåg i denna riktning.
  De ukrainska myndigheternas reaktion
  Zelenskiy bekräftade att raketattacker utfördes på kritisk infrastruktur över hela landet. Han noterade att föremål på territoriet i Kiev, Khmelnytsky, Lvov, Dnepropetrovsk, Vinnitsa, Ivano-Frankivsk, Sumy, Charkiv, Zhytomyr och Zaporozhye-regionerna utsattes för attacker. Enligt Ukrainas premiärminister Denis Shmygal skadades 11 viktiga infrastrukturanläggningar i Kiev och åtta regioner i republiken .
  Den ukrainske presidenten noterade också att det fanns döda och sårade till följd av strejkerna. Enligt rådgivaren till chefen för Ukrainas inrikesministerium , Anton Gerashchenko , under explosionerna i Kiev, i synnerhet, dödades fem personer och ytterligare 12 skadades.
  Rysslands ställning
  Den ryske presidenten Vladimir Putin sade att, i enlighet med förslaget från försvarsministeriet, drabbades Ukrainas energi-, militära lednings- och kommunikationsanläggningar av ett massivt anfall med långväga precisionsvapen. Samtidigt varnade han republikens myndigheter för att begå nya terrorattacker på ryskt territorium och hotade med ett hårt svar. Dessförinnan, den 8 oktober, rapporterades en explosion på Krimbron, som resulterade i att två bilspann kollapsade och att tågets bränsletankar brann.
  Attacker mot infrastruktur i Ukraina kommenterade chefen för Krim Sergei Aksyonov . Han uppgav att detta tydde på en förändring av den ryska militärens inställning till genomförandet av en speciell militär operation (SVO), och hoppades att takten i SVO skulle fortsätta.
  Tillfredsställelse med förloppet av den speciella operationen uttrycktes också av chefen för Tjetjenien , Ramzan Kadyrov . ”Nu är jag hundra procent nöjd med CBO”, skrev han i sin Telegram- kanal.

 7. 10.10.2022 (13:50)
  Det ryska försvarsministeriets rapport om framstegen i den särskilda militära operationen i Ukraina. Ryska federationens väpnade styrkor fortsätter den speciella militära operationen.
  Idag inledde ryska väpnade styrkor en massiv högprecisions långdistansattack mot anläggningarna för militär kontroll, kommunikation och energisystem i Ukraina.
  Målet med attacken har uppnåtts. Alla tilldelade mål har neutraliserats.
  Fyra fientliga företags taktiska grupper gjorde misslyckade försök att starta en offensiv mot Kislovka, Tabayevka (Kharkovregionen) och Kuzemovka i Kupyansk riktning.

  Alla attacker från Ukrainas väpnade styrkor (AFU) har avvärjts. Fienden har förlorat över 40 personal, 5 stridsvagnar, 4 bepansrade stridsfordon och 15 motorfordon.
  AFU-enheter gjorde misslyckade försök att korsa floden Zherebets nära Makeyevka och Raygorodok (Folkrepubliken Lugansk) i riktning mot Krasny Liman. Koncentrerade eldattacker utlösta av missiltrupper och artilleri har resulterat i att alla försök från AFU att installera färjor över floden har frustrerats.

  Upp till 3 taktiska bataljonsgrupper och en enhet för utländska legosoldater genomförde en offensiv mot Bruskinskoye, Bezymennoye, Sadok och Sukhanovo (Kherson-regionen) i riktning mot Nikolayev-Krivoy Rog.
  Intensiva aktioner från ryska styrkor har resulterat i att fienden drivit tillbaka till sina ursprungliga positioner. AFU har förlorat över 60 personal, 9 stridsvagnar, 16 bepansrade stridsfordon och 17 motorfordon i ovannämnda riktning.

  Operationell-taktisk och arméflyg, missiltrupper och artilleri har neutraliserat 6 AFU-ledningsposter nära Verkhnekamenskoye, Bakhmutskoye, Artyomovsk och Ugledar (Donetsk People’s Republic), Pavlovka (Zaporozhye-regionen) och Blagodarovka (Nikolayev-regionen), samt 52 artillerienheter vid deras skjutplatser, 143 arbetskrafts- och krigsmaterielkoncentrationsområden.
  5 missil-, artilleri- och ammunitionsdepåer har förstörts nära Seversk, Avdeyevka och Shevchenko (Folkrepubliken Donetsk), Novoaleksandrovka (Zaporozhye-regionen) och Bereznegovatoye (Nikolayev-regionen).

  2 lager av bränsle för AFU har förstörts nära Dnepropetrovsk och Pavlograd (Dnepropetrovsk-regionen).
  Jagerflyg från ryska flygstyrkor har skjutit ner 1 MiG-29 från det ukrainska flygvapnet nära Belaya Krinitsa (Kherson-regionen).
  Luftförsvarsanläggningar har förstört 6 obemannade flygfarkoster nära Nikolayevka (Folkrepubliken Lugansk), Petrovskoye, Veleryanovka, Kodema (Folkrepubliken Donetsk), Chervony Yar och Mylovoye (Kherson-regionen).

  Dessutom 6 projektiler avfyrade av USA-tillverkade HIMARS MLRS nära Kazatskoye, Otradokamenka, Chervonoye Podolye och Novaya Kakhovka (Kherson-regionen), samt 3 HARM antiradarmissiler nära Antonovka (Kherson-regionen).
  Dessutom har 1 Tochka-U ballistisk missil skjutits ner över Vysokoye (Kherson-regionen).
  Totalt 318 flygplan och 159 helikoptrar, 2 188 obemannade flygfarkoster, 379 luftvärnsmissilsystem, 5 604 stridsvagnar och andra bepansrade stridsfordon, 866 stridsfordon utrustade med MLRS, 3 462 fältartillerikanoner och 6,4 militära kanoner och 3 militära enheter samt granatkastare. fordon har förstörts under den särskilda militära operationen.

 8. Nu finns en fin karta över vilka ställen i Ukraina som fick de berömda ryska visitkorten – från Lviv i väst till Kharkov i öst

  https://sputniknews.com/20221010/map-of-missile-strikes-on-ukraine-1101690212.html

  Moon of Alabama lägger russinen på den ryska kakan då han skriver med sedvanlig sarkasm After allegedly having ’run out of missiles’ and, more importantly, patience, the leadership of the Russian Federation decided to de-electrify Ukrainian cities with a ’barrage of missile strikes’.

  https://www.moonofalabama.org/2022/10/russia-having-run-out-of-missiles-launches-barrage-on-ukraine.html#more

  • Aftonblaskan hade häromdagen en rubrik där de sett tre tecken på att Ryssland var på fallrepet? Jag har i stället sett minst tre tecken på att Aftonblaskan är på fallrepet och det är ekonomin, värdelösa ”journalister” och globalister som ägare. Utan presstöd och skumma oligarker hade denna värdelösa blaska redan varit i graven för länge sedan och deras propagandister med Anders Lindberg i spetsen på arbetsförmedlingen.

 9. Här är vad en kongressledamot från USA anser av alla pengar och krigsmateriell som USA gett/ger till ukronazi enheten

  ”US doesn’t owe Zelensky ‘a damn thing’ – congressman Paul Gosar”
  US Rep. Paul Gosar (R-AZ) has called on Washington to cut foreign aid to Ukraine, which he argued is being used to fund a conflict that the US should have “no involvement in.” On Capitol Hill, a number of Republican lawmakers have condemned President Joe Biden’s open checkbook for Kiev.

  “NO MORE Foreign Aid, especially not to fund a war that we should have NO involvement in,” Gosar tweeted on Monday. “Biden and his crime family may owe Zelensky, but America doesn’t owe him a damn thing,” the lawmaker added.

  A staunch anti-interventionist and a member of the Republican Party’s unofficial ‘America First’ caucus, Gosar has emerged as one of the loudest critics of the Biden administration’s Ukraine policy. The Arizona congressman voted against a $40 billion military and economic aid package for Kiev in May, and against a spending bill offering Kiev another $12 billion last month.

  Gosar believes Washington is not acting in its self interest during the ongoing Russia-Ukraine crisis. The border is open, fentanyl is killing hundreds of thousands and inflation is raging,” he wrote as his colleagues voted to pass the latter bill. “Yet the left and the establishment right just voted to send another 12 billion to Ukraine? This is more America Last policy.

  Gosar is not the only Republican calling on both parties to shut off the cash and arms pipeline to Ukraine. Georgia Rep. Marjorie Taylor Greene declared last week that US aid to Kiev has “killed thousands and thousands of people [and] drastically driven up the cost of living all over the world,” while Florida Rep. Matt Gaetz wrote on Sunday that “maintaining Ukraine as an international money laundering Mecca isn’t worth” the threat of nuclear war.”

 10. I sin senaste krönika ger Pepe Escobar en mycket detaljerad redogörelse om vad som hände då terror attacken ägde rum vid Krim bron, vilka var med, terror truckens rutt och mycket mer. Pepe Escobar är en äkta journalist till skillnad från priviligierade kretiner av Anders Lindberg, Wolodarski eller Winiarski snitt. Vilka alla siat för femtioelfte gången om Rysslands förestående total förlust.

  Här är några russin från Pepes lärorik krönika (vi också bekantskap med General Armageddon 🤗🤗🤗)

  ”a massive offensive of over 100 cruise missiles launched “from the air, sea and land,” as Putin noted, against Ukrainian “energy, military command and communications facilities.”

  MI6 also noted “the next step” will be the complete destruction of Ukraine’s energy infrastructure. That’s not a “next step:” it’s already happening. Power supply is completely gone in five regions, including Lviv and Kharkov, and there are serious interruptions in other five, including Kiev.

  Over 60 percent of Ukrainian power grids are already knocked out. Over 75 percent of internet traffic is gone. Elon Musk’s Starlink netcentric warfare has been “disconnected” by the Ministry of Defense.

  Shock’n Awe will likely progress in three stages.

  First: Overload of the Ukrainian air defense system (already on).

  Second: Plunging Ukraine into the Dark Ages (already in progress).

  Third: Destruction of all major military installations (the next wave).

  Ukraine is about to embrace nearly total darkness in the next few days. Politically, that opens a completely new ball game. Considering Moscow’s trademark “strategic ambiguity,” this could be a sort of Desert Storm remixed (massive air strikes preparing a ground offensive); or, more likely, an ‘incentive’ to force NATO to negotiate; or just a relentless, systematic missile offensive mixed with Electronic Warfare (EW) to shatter for good Kiev’s capacity to wage war.

  Or it could be all of the above.

  How a humiliated western Empire can possibly raise the stakes now, short of going nuclear, remains a key question. Moscow has shown admirable restraint for too long. No one should ever forget that in the real Great Game – how to coordinate the emergence of the multipolar world – Ukraine is just a mere sideshow. But now the sideshow runners better run for cover, because General Armageddon is on the loose.”

  https://thecradle.co/Article/Columns/16704

 11. ”Biden and his crime family may owe Zelensky, but America doesn’t owe him a damn thing”
  Congressman Paul Gosar

  US aid to Kiev has “killed thousands and thousands of people [and] drastically driven up the cost of living all over the world”
  Congresswoman Marjorie Taylor Greene

  “Maintaining Ukraine as an international money laundering Mecca isn’t worth” the threat of nuclear war.”
  Congressman Matt Gaetz

  • USA fördömer ryska missilangrepp, som bara stärker den amerikanska beslutsamheten att stödja Ukraina ”så länge det tar”, sade president Joe Biden.
   Ryska myndigheter rapporterade på måndagen om en massiv precisionsstyrd attack mot ukrainsk infrastruktur efter en explosion på Krimbron , som de klassificerade som USA fördömer starkt dagens ryska missilangrepp i hela Ukraina, inklusive Kiev.
   Dessa attacker har dödat och skadat civila och förstört icke-militära mål.
   De visar återigen den uppenbara brutaliteten i Putins illegala krig mot det ukrainska folket ”, sade Vita huset i ett uttalande.

   Biden uttryckte kondoleanser till offrens familjer och önskade ett snabbt tillfrisknande till de sårade. ”Dessa attacker stärker bara vår vilja att stödja folket i Ukraina så länge som nödvändigt”, sa presidenten.
   Han lovade att USA tillsammans med allierade, skulle fortsätta att öka kostnaderna för Ryssland, att locka det och Putin personligen till ansvar, för att ge det nödvändiga stödet till de ukrainska styrkorna.

   Ryska federationens president Vladimir Putin sade vid ett operativt möte med medlemmar av säkerhetsrådet i måndags. att en massiv attack med precisionsvapen i morse tillkom ukrainska infrastrukturanläggningar.
   Putin kallade nödsituationen på Krimbron för en terrorattack som syftade till att förstöra civil infrastruktur. Enligt honom har Kiev satt sig i nivå med de mest avskyvärda terroristgrupperna, och det är helt enkelt omöjligt att lämna Kievregimens brott obesvarade.
   Dessutom genomförde Ukraina enligt presidenten tre terrorattacker mot kärnkraftverket i Kursk och försökte undergräva den turkiska Stream-gasledningen nått.

   Ukrainska medier rapporterade på Måndagen explosioner i Kiev och Kiev-regionen, och Charkiv, Odessa, Dnepropetrovsk, Lviv och Lviv-regionen, Ivano-Frankivsk, Ternopil, Khmelnitsky, Konotop, Rivne och Poltava-regionerna föll också under raketattacker. Dessutom rapporterade Zelenskys kontor attacker mot energianläggningar i Zaporozhye, Vinnytsia, Sumy och Zhytomyr.

   Ryska federationens försvarsministerium uppgav att målet med en massiv attack med precisionsstyrda vapen mot Ukraina som genomfördes på måndagen hade uppnåtts. Ukrainska medier rapporterade på måndagen om explosioner i Kiev och Kiev-regionen, Kharkov, Odessa, Dnepropetrovsk, Lvov och Lvov regionen, Ivano-Frankivsk föll också under missilattacker , Ternopil, Khmelnitsky, Konotop, Rivne och Poltava regioner.
   Dessutom rapporterade Zelenskys kontor attacker mot energianläggningar i Zaporozhye, Vinnytsia, Sumy och Zhytomyr.
   Ryska federationens försvarsministerium uppgav att målet med en massiv attack med precisionsstyrda vapen mot Ukraina som genomfördes på måndagen hade uppnåtts.
   Fortsättning följer.
   https://ria.ru/20221010/pomosch-1822916873.html

   • Den dagen då alla dessa skojare och krigshetsare typ Biden, Zelensky, Truss, Stoltenberg med flera personligen kommer att bli mål för ryska missiler är antagligen inte långt borta. Det man kan hoppas på är att det är konventionella missiler riktade endast mot dessa figurer och att vi andra oskyldiga inte drabbas. Om ryssarna eliminerar dessa gangsters från jordelivet så blir nog många (en majoritet?) varken speciellt ledsna eller upprörda, snarare applåder måhända?

 12. Det är HELT propaganda lögner från 1a dagen av västliga massmedierna. Ryssland har inte gått hårt fram som man skulle kunnat TROTS över 7mån.Men nu tror jag att vi kommer se en mindre förändring,då självaste Putin kommenterade dessa senaste svars attacker. Det är annars HELT unikt dessa 7mån. Man har ljugit från västliga propagandan dagligen utan att något gått ihop ALLS. Att Ryssland var ute efter hela Ukraina och även Kiev regimen. Vilket varit TOTALT skitsnack. Man har låtsats som att Ryssland gått all in från 1a dagen och bara har 100tusen soldater vilket också är TOTALT skitsnack. Men detta är INGET onormalt för dom som följer detta (utanför Nato boxen)Att Ryssland skulle förlora informations kriget var självfallet HELT klart från 1a dagen. Där man självklart är och varit chanslösa. Vad jag inte förstår nu är att varför har västliga ledarna ens mage att fördöma detta senaste från alla i EU och Usa. Större korkade idioter till människor får man leta efter. Man har förvandlat Ukraina till ett farligt vapenfabrik utan motstycke,detta trots att man vet vilka kriminella grupperingar som finns inom landet också,som agerar hur dom vill och utan kontroll. Men de viktiga här, utan att MINSTA lilla ha tanke på fred eller prata om fred. Nu när man får en stor smäll på näsan går man och gnäller?Vad är detta? Ryssland kommer vedergälla alla terrorist handlingar. Och man har EJ gått all in. Långt ifrån. Detta kommer märkas under hösten nu

 13. Lend-Lease är igång. Lite att bita i för ryssarna.

  As for the latest approved list of weapons for “IMMEDIATE RELEASE,” see the complete list below:

  Over 1,400 Stinger anti-aircraft systems;
  Over 8,500 Javelin anti-armor systems;
  Over 32,000 other anti-armor systems;
  Over 700 Switchblade Tactical Unmanned Aerial Systems;
  126 155mm Howitzers and up to 806,000 155mm artillery rounds;
  2,000 precision-guided 155mm artillery rounds;
  20 105mm Howitzers and 180,000 105mm artillery rounds;
  126 Tactical Vehicles to tow 155mm Howitzers;
  22 Tactical Vehicles to recover equipment;
  16 High Mobility Artillery Rocket Systems and ammunition;
  20 120mm mortar systems and 85,000 rounds of 120mm mortar rounds;
  1,500 Tube-Launched, Optically-Tracked, Wire-Guided (TOW) missiles;
  Four Command Post vehicles;
  Eight National Advanced Surface-to-Air Missile Systems (NASAMS) and munitions;
  High-speed Anti-radiation missiles (HARMs);
  20 Mi-17 helicopters;
  Hundreds of Armored High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicles (HMMWVs);
  Four trucks and eight trailers to transport heavy equipment;
  200 M113 Armored Personnel Carriers;
  40 MaxxPro Mine Resistant Ambush Protected Vehicles with mine rollers;
  Mine clearing equipment and systems;
  Over 10,000 grenade launchers and small arms;
  Over 60,000,000 rounds of small arms ammunition;
  Over 75,000 sets of body armor and helmets;
  Approximately 700 Phoenix Ghost Tactical Unmanned Aerial Systems;
  Laser-guided rocket systems;
  Puma Unmanned Aerial Systems;
  15 Scan Eagle Unmanned Aerial Systems;
  Unmanned Coastal Defense Vessels;
  Over 50 counter-artillery radars;
  Four counter-mortar radars;
  Counter-Unmanned Aerial Systems;
  Ten air surveillance radars;
  Two harpoon coastal defense systems;
  18 coastal and riverine patrol boats;
  M18A1 Claymore anti-personnel munitions;
  C-4 explosives, demolition munitions, and demolition equipment for obstacle clearing;
  Tactical secure communications systems;
  Thousands of night vision devices, thermal imagery systems, optics, and laser rangefinders;
  Commercial satellite imagery services;
  Explosive ordnance disposal protective gear;
  Chemical, Biological, Radiological, Nuclear protective equipment;
  100 armored medical treatment vehicles;
  Medical supplies to include first aid kits, bandages, monitors, and other equipment;
  Electronic jamming equipment;
  Field equipment, cold weather gear, and spare parts;
  Others: Funding for training, maintenance, and sustainment.

  https://sofrep.com/news/ukraine-weapons-wish-list-changed-here-are-the-new-requests-from-zelensky/

  • Säger du det? Vad roligt då! Ryssland kommer att omhänderta dessa ”hypade” vapen. Precis som tidigare ”hypade” vapen leveranser från lögnimperiet.🍸

   • Även om det kan tyckas vara mycket materiel är fortfarande Ryssland den största leverantören av vapen till Ukraina.

    • P-a-t-e-t-is-k-t. Kan du inte komma med något bättre?

     Visste du? ”The United States will soon be unable to supply Ukraine, as it has up to now, with the sophisticated equipment essential for its defense against Russia as its reserves are reaching their limits, especially in terms of ammunition. . . . But US stockpiles of certain equipment are “reaching the minimum levels necessary for war and training plans” and getting weapons stockpiles back to pre-invasion levels could take years, Mark Cancian wrote in a recent analysis. of the Center for Strategic and International Studies.”

     Priviligierade kretiner kan hitta på om ”Rysslans vapenförråd börjar synas” och dylik ble he ble he.
     Faktum är att det är lögnimperiet självt som blev varse om att dess egen vapenförråd håller på att ta slut 😜

     https://www.archyde.com/us-army-exhausts-its-ability-to-supply-ammunition-to-ukraine/

     Om det trängda läget som den Nord Atlantiska Terror Organisationen (NATO) befinner sig i kan du läsa nedan. Fritt att oja och aj aj ja: https://sonar21.com/there-is-no-single-war-in-ukraine-and-nato-is-in-trouble/

  • Jaha? Vad hjälper allt det här då? Det bara förlänger plågan för ukrainarna som offras för Nato och det betyder även slutet för Tyskland som kommer att bli en tredje rangens nation? Dessutom återstår väl att se hur mycket av det här skräpet når fram till fronten? Det gäller ju även att hitta nya legosoldater som ska hantera skräpet och kanske få det att fungera!

 14. Vi har nu i månader fått höra i västmedia att Ryssland snart har slut på missiler och vapen! Allt är ju givetvis bara nonsens-propaganda för att lura i folk i västvärlden att fortsätta stödja det meningslösa kriget för globalismen som ändå är en död agenda. Protesterna mot globalisterna växer överallt i EU och i andra länder verkar många ha räknat ut vad det här ”kriget” i Ukraina egentligen handlar om, att ruinera Europa, därefter följer Nordamerika osv…Sedan kan de globala oligarkerna ”köpa” upp allt till vrakpris och göra alla till skuldsatta ränteslavar. Globalisterna gör precis som Hitler i ”Mein Kampf” skriver exakt ner sina planer men globalisternas bibel heter agenda 2030 och finns på nätet för beskådande. Fler och fler människor runt om i världen börjar dock lite yrvaket vakna upp och börjar protestera mot globalisternas planer.

 15. WaPo rapporterade att även Biden blir trött på Zelenskys otacksamma tiggeri
  Det är nu inte längre ”rysk propaganda” att beskriva Zelenskij som en otacksam tiggare, utan den underförstådda standarden för ”politisk korrekthet” efter att Biden själv precis enligt uppgift sagt till den ukrainska ledaren att avbryta det och sluta reta upp amerikanska skattebetalare inför mellanårsperioden.

  Att kritisera Zelenskij som otacksam för sitt oupphörliga tiggeri trots att hans sida redan fått bokstavligen tiotals miljarder dollar i stöd från amerikanska skattebetalare smutsades av Mainstream Media (MSM) som så kallad ”rysk propaganda”, det vill säga fram till tisdagen . Washington Post (WaPo) – som inte på något sätt kan beskrivas som ”rysk propaganda”, ”ryssvänlig” eller mot USA:s styrande demokratiska elit – rapporterade just att ingen mindre än Biden själv får trött på den ukrainska ledaren för just det.
  I sitt stycke om hur ”Biden kämpar för att avvärja sprickor i en pro-Ukrainsk koalition”, skrev de att:
  ”Tidigt i kriget uppmanade Zelensky upprepade gånger och offentligt USA och andra västländer att göra mer – att skicka ytterligare vapen och införa hårdare sanktioner mot Ryssland – även om Biden och kongressen redan skickade oöverträffade mängder bistånd och avancerade vapen till Kiev”.
  Biden förstod som en medpolitiker att Zelenskij var tvungen att förespråka kraftfullt för sitt folk, men han berättade också för den ukrainska ledaren privat att det skulle vara svårt för honom att fortsätta be kongressen om pengar om Zelenskij framstod som otacksam och fortsatte att säga att det inte var tillräckligt, enligt till en före detta tjänsteman i Vita huset.”
  Detta är ytterligare ett bevis att det finns klyftor mellan USA och Ukraina.

  Som jag förklarade i min senaste analys om hur ”Zelenskys plan för NATO-trupper under täckmantel av G7-fredsbevarare sannolikt inte kommer att hända”, har Amerika två gånger avvisat Kievs krav på direkt Nato-inblandning i konflikten, både genom hans sönderfallande före detta sovjetrepublikens tjänsteman medlemskap i det blocket och sedan indirekt under den sken som han föreslog i tisdags. Jag tillade att Washingtons ovilja att följa sin ombuds krav bevisar att man inte kommer att låta ”svansen vifta med hunden” och är också oroad över effekterna av ett mer direkt engagemang inför mellanårsperioden.

  Angående Zelenskys otacksamma tiggeri har Biden-administrationen hittills följt eftersom USA:s militärindustriella komplex och de medlemmar av eliten som investerar i närstående företag har tjänat på denna oöverträffade penningtvättsoperation. Trots det blev hans team medryckta och nu är många amerikaner upprörda över tanken på att ett främmande land halvvägs över världen som fördömdes av Transparency International som ett av de mest korrupta i världen får mer pengar än sina egna fattiga landsmän och de som lider av miljökatastrofer.

  Äntligen medveten om de inrikespolitiska konsekvenserna av detta upplägg, berättade Biden för Zelensky att han måste sluta vara så otacksam och istället börja visa att han uppskattar allt som de amerikanska skattebetalarna har gett hans sida hittills. Det styrande partiet är uppenbarligen oroligt över att väljarna kan vända sig mot dem ännu hårdare än tidigare väntat på grund av deras raseri över hur mycket Ukraina får på bekostnad av sina egna medborgare. Allt detta var förutsebart och varnat för länge sedan av objektiva observatörer, men det var inte förrän nu som deras ord lyssnades.

  Den ”officiella berättelsen” mot den ukrainska konflikten, som faktiskt är ett USA-ledt Natos proxykrig mot Ryssland genom det grannlandet, utvecklas därför. Det är nu inte längre ”rysk propaganda” att beskriva Zelenskij som en otacksam tiggare, utan den underförstådda standarden för ”politisk korrekthet” efter att Biden själv precis enligt uppgift sagt till den ukrainska ledaren att avbryta det och sluta reta upp amerikanska skattebetalare. Detta visar bara att klyftorna mellan USA och Ukraina ökar utöver de senares krav på direkt Nato-intervention, som få ännu inte har erkänt offentligt.
  https://oneworld.press/?module=articles&action=view&id=3367

 16. I morse hördes sirenerna runt om ukronazi huvudstaden Kiev. Ryssland har slagit till mot ukronazi beslutscentra och terrorinfrastruktur. Ryssland måste fortsätta tala det enda språket som ukronazi och deras anhang i ukraina och i väst förstår väl. På de bara tills Rysslands säkerhet är garanterat till fullo!!

  Här rä senaste nytt omd et
  ”So far, Ukraine has reported airstrikes and explosions in Kiev and the Kiev Region, in Kharkov, Odessa, Lvov and its vicinity, Ivano-Frankovsk, Ternopol, Khmelnitsky, Konotop and the Poltava region among other territories.
  Since 10 October, Russia has been conducting precision strikes on infrastructure facilities across Ukraine as Moscow goes ahead with its military operation to ”denazify and demilitarize” the country.
  The strikes followed a terrorist attack by the Ukrainian special services against the Crimean Bridge that took place last week.”

  https://sputniknews.com/20221013/live-updates-air-alert-activated-in-kiev-region-authorities-say-1101789632.html

 17. Zelenskys plan för NATO-trupper under skydd av G7:s fredsbevarare kommer förmodligen inte att hända
  Hade USA velat utplacera NATO-styrkor till den sönderfallande före detta sovjetrepubliken, då skulle de ha gjort det omedelbart efter att Zelensky bad om att få gå med i NATO i slutet av förra månaden eller åtminstone under skydd av G7:s fredsbevarande styrkor som svar på hans andra relaterade vädjan på tisdagen. Istället fick den ukrainske ledaren se ut som en dåre efter att ha bett om samma sak två gånger för att sedan avvisas varje gång.

  Zelensky har känt sig ganska obekväm på sistone efter att Nato avvisade hans krav på omedelbart medlemskap i slutet av förra månaden efter Novorossiyas återförening med dess historiska ryska fosterland. Han antog att de snabbt skulle acceptera hans sönderfallande före detta sovjetrepublik i det blocket, precis som han också av misstag trodde att bombning av Krimbron och hot om Vitryssland på något sätt skulle ge hans sida en strategisk fördel gentemot Ryssland. Efter sina senaste missräkningar är den ukrainske ledaren nu mer desperat än någonsin efter direkt Nato-skydd, därav hans senaste förtäckta vädjan till blocket.

  Han sa till G7 under ett virtuellt tal på tisdagen att de borde sätta in fredsbevarande styrkor till hans lands norra gräns mot Vitryssland. Precis som hans krav på omedelbart NATO-medlemskap avvisades, så var också hans senaste, med den gruppens gemensamma uttalande som inte ens värdiga honom med ett svar. Biden tog också tillbaka sin senaste politiska rädsla om Armageddon exakt samma dag, och antydde därför en ökad motvilja från den avtagande unipolära hegemonen att bli mer direkt involverad i den ukrainska konflikten efter Rysslands senaste landsomfattande bombkampanj.

  Ingen ska tolka denna utveckling som att den antyder att Amerika förbereder sig för att hänga Kiev på tork, utan bara att det inte sägs att ”svansen viftar med hunden”. Washington har fortfarande full kontroll över sin proxy när det kommer till att fastställa sina militärstrategiska beslut. Av skäl som sannolikt är relaterade till de kommande mellanårsperioderna i början av nästa månad, vill USA inte riskera ett krig med Ryssland genom felberäkningar under hela NATO:s proxykrig mot den nyligen återställda världsmakten via sin granne.
  Av dessa skäl har den två gånger avvisat Zelenskijs vädjan om direkt Nato-stöd, både den första som han öppet riktade till det antiryska blocket och den andra kopplad till utplaceringen av dess styrkor till Ukrainas norra gräns mot Vitryssland under täckmantel av G7:s fredsbevarande styrkor. De olika önskningarna från proxy och beskyddare i detta avseende kan ha kommit som en överraskning för vissa, som antog att de alltid är på samma sida om allt. Det är uppenbarligen inte fallet, vilket de två sammankopplade fallen bevisar.

  Vad som händer är att Washington och Kiev glider lite isär nuförtiden då den senare blir mer desperat inför Moskvas muskulösa svar på de senaste motgångarna. USA vet att Ryssland betyder allvar och inte är villigt att sätta sina egna truppers liv på spel, än mindre sina civila i det värsta scenariot av ett kärnvapenkrig mellan dessa två genom missräkning, bara för att rädda några ukrainare från kastas i köttkvarnen. Zelensky verkar dock ha trott på sin sidas egen propaganda om USA:s så kallade ”villkorslösa stöd” i den utsträckning som krävs.

  Verkligheten är att det finns mycket tydliga linjer för vad USA kommer att göra, åtminstone för tillfället vilket bevisats av den senaste utvecklingen. Hade den velat utplacera NATO-styrkor till den fallande före detta sovjetrepubliken, så skulle den ha gjort det omedelbart efter att Zelensky bad om att få gå med i Nato i slutet av förra månaden eller åtminstone under skydd av G7:s fredsbevarande styrkor som svar på hans andra relaterade vädjan på tisdagen. Istället fick den ukrainske ledaren se ut som en dåre efter att ha bett om samma sak två gånger för att sedan avvisas varje gång.
  https://oneworld.press/?module=articles&action=view&id=3366

  • Som Pepe Escobar beskrev det ”Russia will not allow the Empire to control Ukraine, whatever it takes. That’s intrinsically linked to the future of the Greater Eurasia Partnership.”

   Den Nord Atlantiska Terror Organisationens (Nato) framtid är att först dra sig tillbaka till 1997 års gräns sedan tvina och försvinna. Inget annat. Och detta inget annat garanteras av Generalerna Kinzal, Iskander, vid behov även Stor Generalen Zirkon.

   Historien kommer att förtälja: ”Varför, varför hörsammade inte Rysslands fredsförslag och fredsfördrag den 17 december 2021?” Hade vi gjort det så skulle vi blivit världens åtlöje.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here