USA:s ”uppgifter” om sabotage mot rörledningarna blir allt mer absurd

17
1537

Denna artikel från Pål Steigans nättidning 7/10 https://steigan.no/2022/10/usas-eventyr-om-sabotasjen-mot-rorledningene-blir-stadig-mer-absurd/kompletterar och sammanfattar viktiga förhållanden.

Amerikas saga om sabotage mot rörledningarna blir allt mer absurd

Ryssland säger att Nord Stream-rörledningen inte längre läcker och kan repareras. Västerländska myndigheter säger att det fortfarande läcker och kommer inte att tillåta Ryssland att inspektera skadade rörledningar. ”Ryssland gjorde det”-argumentet blir tunnare för varje dag… skriver analytikern Thomas Fazi på Twitter:

Ekonomen Jeffrey Sachs har diskuterat om huruvida sabotaget på Nord Streams pipeline kan vara ett verk av USA eller Polen.

Detta var till förtret för Bloomberg TV, som snabbt försökte byta ämne.

Nu blev denna professor vid Columbia University ökänd i Ryssland för att ha föreslagit reformer av ”chockterapi” på 1990-talet. Men han har också varit mycket kritisk till västvärldens behandling av konflikten i Ukraina de senaste månaderna.

Han var inbjuden till Bloombergs övervakningsshow på måndagen.

Sachs ombads kommentera Ryssland ”som han kände så väl” under president Boris Jeltsin.

Men värden avbröt honom efter att han sagt att den nuvarande konflikten ”är på väg att utvecklas till ett kärnvapenkrig”, och att den inte alls började i februari 2022.

Läs även: Världsberömde Jeffrey Sachs: Mitt hemland USA ligger troligen bakom sabotaget och Det stora spelet i Ukraina håller på att gå överstyr.

”Det mesta av världen ser det inte som vi beskriver det”, sa Sachs till Bloombergs Tom Keene.

Omedelbart försökte medprogramledaren Lisa Abramowicz byta ämne till inflation. I Europa.

Men Columbia Universitys Jeffrey Sachs fortsatte: »Förstörelsen av Nord Stream-rörledningen, skulle jag gissa, utfördes av USA och Polen.

 Först och främst finns det direkta radarbevis för att militärhelikoptrar från USA, som normalt är stationerade i Gdansk, cirklade över området…”

”EU befinner sig nu i en allvarlig ekonomisk nedgång”, säger Sachs.

Kontinenten har ”drabbats hårt” av energibrist. Och det kommer att bli ännu värre ”när Nord Streams pipeline har förstörts. Jag gissar att det här var en amerikansk operation, tillsammans med Polen”, hann han säga innan Keene avbröt honom och efterlyste bevis för det påståendet.

”Tja, först och främst finns det direkta radarbevis för att helikoptrar från USA, som normalt är stationerade i Gdansk, cirklade över området.

 Det har också förekommit hot från USA tidigare i år, att man på ett eller annat sätt ska sätta stopp för Nord Stream.

 Det kom också tydliga uttalanden från USA:s utrikesminister Antony Blinken i fredags vid en presskonferens. Blinken sa att ”det här är en fantastisk möjlighet”.

 Ursäkta, jag tycker att det här är konstigt snack om du är orolig för attacker mot vitala internationella strukturer”, svarade Sachs.

Västerländska medier säger att Ryssland sprängde Nord Stream. Men varför skulle Moskva förstöra rörledningar som det har spenderat miljarder dollar på att bygga?

Se Aaron Maté på Tucker Carlson

USA hävdar att Ryssland låg bakom sprängningen av Nord Streams rörledningar, trots en årslång amerikansk ansträngning att förstöra rörledningarna och flera amerikanska tjänstemän som lovade att stoppa dem ändå, säger den undersökande journalisten Aaron Maté. här finns den här konversationen med Tucker Carlson:

Föregående artikelKriget eskalerar: Kiev laddar upp för massivt angrepp medan Ryssland intensifierar raketbeskjutningar
Nästa artikelRapporter från det växande upproret i Europa
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

17 KOMMENTARER

 1. Ryssland som sabotör av sina egna ledningar: Konspirationsteoriernas konspirationsteori befästes.

  Saknar den Indiske diplomatens krönikor
  Hälsning

 2. Håller det Nato-överrustade södra Östersjön (som just Nato faktiskt borde ha björnkoll på) på att förvandlas till ett blame game som Tonkin-buktsincidenten (en amerikansk iscensatt militär incident som skulle legitimera amerikanska flygbombningar mot norra Vietnam i det amerikansk-vietnamesiska kriget) i det klassiska spel vi sett de dryga tio senaste åren, med ett Amerika i alltmer tilltagande internationell försvagning i denna amerikanska geopolitiska kris?

  Kanske hittas också, påpassligt väl, en ”hel hemlig container” med Novitjok och U-137:s hemligaste loggbok intill attentatsplatsen där naturligtvis västerländska underrättelsetjänster hittat rester av ett, som alltid, unikt ryskt militärt sprängämne som bara tillverkas i ett enda unikt laboratorium i en hemlig stad under högsta sekretess, som ändå CIA -som alltid- smugglat ut ett hemligt prov och bevis på?

  Är detta trots allt ändå Östersjöns egen Tonkinbuktsincident?

  Det amerikanska tysta och dolda kriget mot Europas ekonomi och industri fortsätter alltjämt, ty det var väldigt länge sedan amerikansk industri kunde konkurrera med den tyska och västeuropeiska.

  Det är ju också fakta. Det amerikanska missionerande våldet och den amerikanska militära filantropin är alltid till för att tillbakavrida sådana geopolitiska och ekonomiska missförhållanden, och alltid i Europa och Asien.

 3. Jag kommer ihåg en tid för ca 20 år sedan när svenska politiker och media kallade en spade för en spade och sa sanningar som t ex när Jan O Karlsson helt korrekt kallade Bush för en J**la Texas-cowboy när Bush uppviglade till kriget i Irak. Sedan dess har media infiltrerats av CIA, ägs av bankirer och oligarker, politikerna av styrs globalisterna som sitter i Bryssel och Washington. Numera kan man absolut inte säga något sådant då är man slut som politiker eller ”journalist” i Sverige eller västvärlden. Att USA på ett närmast patetiskt sätt försöker skylla på andra för sina dåd är helt i linje med alla andra lögner de spridit genom åren. Tyvärr finns tragiska figurer som tror på den löjliga USA-propagandan hur orimlig den än är…

  • Dagens svenska och europeiska politiker är tyvärr inte av samma självständiga och självtänkande kaliber som de äldre generationerna politiker. Även med svenska mått mätt. De genomgick aldrig amerikaniserade mediaträningar och analyskurser för att slå igenom kort och koncist i just media.

   Det var helt enkelt bättre förr i det sammanhanget.

   Idag reser ofta unga svenska som europeiska tjänstemän och yngre ledande politiker på rena bjudresor, utbildningar och konferenser i just Amerika. De binds upp intimt, individuellt och intellektuellt till det anglo-amerikanska tankegodset. Hitta en ung politiker i Centraleuropa idag som kan kommunicera på ett annat språk än engelska! Det är kort och gott skandal.

   Tänk bara på de två senaste svenska statsministrarna: de talar utmärkt engelska, även i sin accent, men de kan knappast peka ut de tyska förbundsstaterna med namn på en europeisk karta. De behärskar inte att hålla ett politiskt tal på ett europeiskt språk eller vare sig läsa eller skriva en artikel på ett europeiskt språk -i vår EGEN världsdel.

   Det är närmast unikt katastrofalt bland kontinenter i världen.

   Spanien skulle, låt säga, kunna låtas utveckla -för hela Europas räkning- stora framtida ekonomiska förhållanden med Central- och Sydamerika; en bjässekontinent som istället för produktivitet, läggs under världens högsta vålds- och knarkbrottslighet i decennium efter decennium, alltid med Washingtons godkännande.

   För om Europa skulle utveckla sina förbindelser på allvar med det spanskspråkiga och portugisiskspråkiga Amerika, skulle dessa just slå ut Washingtons. Det glömmer många européer idag helt bort.

   Men det är ju faktiskt också meningen.

   Ty Europas hjärna är lobotomerad och dess politiska tanke intellektuellt kapad av amerikanska geopolitiska fasoner.

   • Jag måste bara fråga, menar du på allvar att Spanien ”låtsades utveckla” Central och Sydamerika för att det femhundra år senare skulle vara ekonomiskt gynsamt för Usa? Som och det känns som att jag behöver påpeka detta inte existerade som land när ex Cortez förintade kulturer i Mexico. Är det tesen här?
    Det här med att Svenska statsministrar inte längre kan Tyska eller Franska, det har väl med enkelhet och gloablisering att göra. Engelska har ju länge varit det dominerande området inom forskning och affärer, känns väl naturligt att det blir så inom politiken också. Slippa ha översättare måste ju underlätta.

    • Svaret är naturligtvis nej på Din första fråga. Jag menar dagens Spanien och Portugal som moderna post-koloniala och post-fascistiska demokratier som verkligen skulle på bättre vis bygga broar mellan Europa och Latin- och Sydamerika för att underlätta en bättre utveckling vad gäller ekonomisk utveckling och framför allt jämlikhet så att dessa länder, som Colombia nyligen, kan kasta av sig improduktiva Washington-regimer som skapat dessa länder med konstant komplett vålds- och brottsregim. Dessa länder måste, likt Asien sedan länge påbörjat, gå in i ett post-amerikanskt (post-Washingtonskt) skifte.

     I Europa ska vi tala europeiska språk, och det är samtida skandal att Sveriges och Finlands statsministrar numera talar engelska(!) på nordiska presskonferenser och möten, snäpp på oacceptabelt. Engelska skulle vara helt bannat på nordisk nivå.

     Europas väg bort från det skadliga anglo-amerikanska inflytandet över Kontinentaleuropa går faktiskt genom språken, att på så vis återerövra den europeiska identiteten och tankemiljön så Europa kan röra sig också mentalt bort från den
     amerikanska skadliga kulturella påverkan på Europa. Det är som i dagens Irland där iriska namn återuppstått och man avvecklar de engelska måttenheterna till förmån för metriska systemet. Samma namnprocess har påbörjats även i Skottland där de skotska geografiska namnen kommit tillbaka starkt. För dessa länder har FÖRSTÅTT!

     Jag anser personligen att engelska språket skall avvecklas som första främmande språk i svensk och nordisk skola som en pro-europeisk post-angloamerikansk antikolonial attityd, och att våra större europeiska språk som tyska, franska och ryska strikt återinförs på denna viktiga utbildningspunkt. Det är en helt nödvändig frigörelseprocess.

     Man kan tycka detta är verkligen främmande och overkligt, men i princip alla andra stora länder och kulturer försvarar sina lokala språk. Jag brukar alltid genant till bords med amerikaner och engelsmän fråga om de talar ett europeiskt språk från skoltiden, och vid ja övergå till det språket. Anden blir en helt annan än de vanliga vräkiga amerikanska översittarattityderna som härskar och härjar i världen.

     Språken bör bli Europas väg till post-amerikansk frigörelse.

    • Hannes; Nu har du nog missförstått vad JdN skriver. Det han säger är att Spanien (och i viss mån Portugal) skulle kunna medverka i att utveckla EU:s handelsförbindelser med Latinamerika ity att att hela kontinenten talar spanska och, i Brasilien, Portugisiska. Det hade minskat USA:s inflytande och ekonomiska utnyttjande av kontinenten.

 4. EU är mer krigisk än Nato, man hetsar varandra, och gruppar, och gömmer sig i flocken, sanktions-paket på sanktionspaket, och krigiska deklarationer. Kvinnor tycks mer krigiska än män idag. Problematiskt att skapa en organisation, som mutar och disciplinerar sina medlemmar, pengar som flyter runt, utan att någon vet var och vad de används till.Hela Östeuropa, ser mer lyxigt ut idag, med nya bilar, och hus, än Västeuropa, som levt på billig rysk gas och olja, Europa som nu blir ”det befästa fattighuset” som man kallade Sverige, på 1900talets början, de-industrialiserat, utkylt, snart medlem i en militärallians, som närmast är fredligare än EU i Bryssel.

  Att sen en svensk kvinnlig EU-ledamot från centern, irakiska, klipper av sig håret i talarstolen, i Bryssel, vittnar om den masshysteri, som präglar EU, som när man stängde ryska gasen, ”acting out”. ”Weltschmerz”, som inte gynnar någon, utan försvagar. Varför kan inte en utopi som EU, krascha, som Sovjetunionen, bara problem för Sverige, med oproportionerligt flyktingmottagande, som gav oss Sverigedemokraterna på 20%, (på 10 år) och en högerregim på 4 år framåt, samt Nato-prospect, på turkiska villkor, i turkiska nypan, vilka negativa förändringar, på kort tid, och så den masshysteri som uppstår i en större grupp, sociala medier,som leds av krigiska damer, Magda är inte bättre, som inte vill vara sämre än män, grattis, välkommen säjer vi gamla bassar !

  När får vi en regering i denna yttersta av tider, det är inte så noga, börjar bli en vana med alla småpartier, regeringen finns nu i Bryssel, i princip.

  Sverige hade ju en gammal vis uppfattning om att vara självständig, utanför blocken, där vi bestämde vilka vi skulle vara ”neutrala emot”, det fungerade bra, humant mot vissa, inhumant mot andra, men inte faktisk skuld, som tycks driva oss idag, ”Skyldig till skuld”, vi gav helst inga bud om att kriga, tydligen var den manliga ledningen ganska trygg, men som vi inte kan nöja oss med vad vi hade, den nya girigheten, finansierad med lån utan täckning. Så dåliga affärer som Sveriges
  politiker gör, innebär snart fattigkonkurs.

 5. Intressanta uppgifter i ryska tidningar idag:
  Den 6 november 2015, under en planerad visuell inspektion av Nord Streams gasledning, upptäcktes Natos undervattensminförstörare Sea Fox”, sade den officiella representanten för ”Gazprom” Sergey Kupriyanov. ”Det här fallet är välkänt”.
  Enligt Kupriyanov låg den explosiva enheten ganska tydligt i utrymmet mellan rörledningarna – ”det här är en punkt på 651 kilometer, ett djup på 40 meter.”
  Därefter togs undervattensminförstöraren bort och neutraliserades av den svenska Försvarsmakten och gastransporterna återupptogs.
  Samtidigt uppgav Nato att undervattensminförstöraren förlorades under övningarna, specificerade företagets representant.
  ”Detta är NATO-övningar, när en militär sprängladdning är exakt under vår gasledning”, tillade han.
  Är det någon som hade läst något om detta i svensk media?

 6. Jag har följt utvecklingen. Här är min senaste sammanställning av indicierna att det var USA som sprängde ledningen, och det var Sverige, på USAs order, som utförde den.

  Sedan har vi de växande indicierna vilka var och en inte är något bevis, men tillsammans bildar bevis.

  —Biden’s uttalande att USA skall stoppa projektet.
  —Victoria Nuland, redan i januari förklarat att ”på ett eller annat sätt kommer Nord Stream 2 inte att gå vidare”
  —Blinken: ”Nord Stream-explosioner är en ”enorm möjlighet” för USA”
  —USA intensiva arbete med hot och sanktioner för att stoppa både att lägga rören och att godkänna dess användning.
  —USA-senator ’We did it’ ”Delstatssenatorn i Virginia, Richard Black
  —Polens uttalande ”Tack USA”
  —Den intensiva närvaron av USA helikoptrar just på de platser där sabotaget senare inträffade.
  —Området överflögs omedelbar efter explosionerna av en US Navy P-8A Poseidon. Rutin spaning sa USA.
  —Närvaron av svenska örlogsfartyg, som stänger av sina transpondrar när dom är vid platser där explosionerna senare inträffar.
  —Den svenska ubåtens närvaro och att den besöker precis platserna för den senare explikationerna.
  —Att Sverige är det enda land som har ubåtar specialbyggda för att genomföra just sådana sabotage.
  —Att svenska krigsenheter, örlogsfartyg och ubåtar, stänger av transpondrarna just när dom är på de platser där sabotaget senare utförs.
  —Cui Bono, vem tjänar på att stoppa gasleveranserna.

  Allt pekar med en enorm styrka mot att det var Sverige och USA som genomförde sabotaget. Det är fullt möjligt att den svenska regimen inte ens var informerad. ”

  Samtidigt pumpar den amerikanska propagandamaskinen hetsigt på i svenska media och tar alltmer karaktären av ett försvar för USAs angrepp och aggression. Det råder i mitt stilla minne inget tvivel om att det var USA som låg bakom terrorattacken på Krim bron, även om den förmodligen utfördes av Ukrainas nazist styrkor. DN försöker i artiklar släta över och desinformera som så ofta.

  Både Krim bron och Nordstream är inte militära mål utan civil infrastruktur.

  Att USAs politiska ledning står nära naziregimen i Ukraina är väl mycket tydligt. Bådas ledare, Biden och Zelensky, talar ju direkt med varandra.

  —Biden speaks to Zelensky after airstrikes
  https://www.rt.com/russia/564434-zelensky-biden-phone-call/

  —Michael Winiarski: Putin försöker knäcka Ukrainas motstånd
  https://www.dn.se/varlden/michael-winiarski-putin-forsoker-knacka-ukrainas-motstand/

  Är det inte det USA hela tiden försöker göra med Ryssland.

  —Anna-Lena Laurén: Fredspriset handlar inte om vem som har rätt i krig
  https://www.dn.se/varlden/anna-lena-lauren-fredspriset-handlar-inte-om-vem-som-har-ratt-i-krig/

  Det handlar om vem som aktivt motarbetar krig, och de som fått nobelpriset har aktivt arbetat för att vinna krig.

  —Nya ryska krav om insyn i Nord Stream-utredning
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nya-ryska-krav-om-insyn-i-nord-stream-utredning
  —Andersson om Rysslands krav: ”Råder sekretess”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/efter-nord-stream-lackan-magdalena-andersson-besoker-marinbasen

  Eftersom vi idag med största sannolikhet vet att det var Sverige som utförde sabotaget betyder detta att brottslingen nu agerar som polis och utredare. Brottslingen, Sverige, utreder alltså sitt eget brott och mörkar bäst dom kan. Att man kommer att plantera falska bevis är nu ganska givet. Allt är en teaterföreställning för att dölja vem som ligger bakom, nämligen Sverige.

  Det påstås att Putin ska ha genomfört attackerna i Ukraina för att visa opinionen inom Ryssland. Det är roande propaganda för att missleda. Vi får nu hela kataloger av falska ursäkter via svenska statligt kontrollerade media varför allt måste göras på ett sätt som döljer verkligheten. Sådana attacker har samma syfte i krig som dom alltid haft i krig, att visa motståndssida att det är farligt att leka med elden, man bränner sig.

  Svenskarna som läser propagandan i svenska uppenbart statligt och USA styrda media bör göra det med största intresse. Det var nämligen så det fungerade i det forma nazistiska Tredje Riket. Vad svenskarna läser idag är nästen en exakt repetition. Man slirar på sanningen, försöker släta över, desinformerar och riktar intresset i alternativa riktningar.

 7. En annan syn på utvecklingen. Både Sverige och USA har nu aktivt deltagit i kriget på Ukraina sida, både genom att skicka pengar och vapen i stora mängder och handgripligt som att tillhandahålla spion och underrättelseverksamhet, och i Sverige fall placera ut sprängladdningar för att saboterar gasledningen Nordstream. Dessutom är det uppenbart att USA låg bakom attacken på Krim bron och styrkt genom omfattande indicier att USA låg bakom sabotaget på gasledningen, båda civila infrastruktur mål. Därmed öppnar det för att Ryssland och dess allierade nu legitimt kan angripa samma slags mål i Sverige.

 8. Vad som samtidigt sker är att Kina och Ryssland vinner och profiterar på allt detta, utan att anstränga sig, européerna, däribland svenskarna, förlorar. Och Europa avindustrialiseras. Energin är för dyr.

  —China profits where sanctions on Russia hit – WSJ
  https://www.rt.com/business/564060-china-profits-us-gas-export/
  —Larm från Sydsverige: Barnfamiljer riskerar hamna i energifattigdom
  https://www.dn.se/ekonomi/larm-fran-sydsverige-barnfamiljer-riskerar-hamna-i-energifattigdom /

  Samtidigt demonstrerar man i Tyskland och Europa för att häva sanktionerna och rädda landet.

  —EU enthusiasm for sanctions on Moscow declines – member state
  https://www.rt.com/news/564356-european-unity-sanctions-estonia-energy/

  —”Det största existentiella hotet mot svensk industri”
  https://www.di.se/nyheter/det-storsta-existentiella-hotet-mot-svensk-industri/
  —80.000-kronorssmäll för många svenskar
  https://www.di.se/nyheter/80-000-kronorssmall-for-manga-svenskar/

  Samtidigt sätter USA upp en egen militär stridsledningscentral i Tyskland, men bryr sig inte ens som att fråga Tyskland. USA behandlar både Tyskland och Sverige som sitt eget territorium. Ockuperat.

  —No consultation: US to set up new Ukraine command in Wiesbaden
  https://freewestmedia.com/2022/10/09/no-consultation-us-to-set-up-new-ukraine-command-in-wiesbaden/

  Lösning – för att överleva. Lyft sanktionerna. Samarbeta med Ryssland och Kina och resten av världen. USA är inget annat än självdestruktion. Redan uppmanas svenskarna att sänka levnadsstandarden. Hur lågt? Soppkök? Matransoner? Fler bidrag och högre skatter förmodar vi.

 9. Usa,Nato EU är mycket mer krigiska än Ryssland och dessa 7mån har HELT klart bevisat detta på ALLA sätt. Dom vidriga massmedierna bara hejar på på de mest VIDRIGASTE sättet. Saknar också början på 2000talet för över 20år sedan,där medierna kallade saker för vad dom var. Det har HELT försvunnit sedan länge. Det man bevittnar,ser och läser idag gör mej förvirrad YR och det är HELT häpnadsväckande hur det kan se ut såhär. Nu kastar man ut konspirations teorier om hur Ryssland sabbat dessa. Och jag lovar att det finns dom som tror på dessa,det har jag själv hört på jobbet förra veckan upprepade gånger. Jag älskar att det finns alternativa medier, även Global politics här är DJUPT UPPSKATTAT

 10. Nato planerade ett förebyggande anfall mot Ryssland

  Journalister kom i besittning av data relaterade till övningen POLARIS 2021. Uppgifterna talar tydligt om Natos förberedelser för att gå in i en väpnad konflikt med Ryska federationen i händelse av Rysslands ingripande i Ukraina.

  En av de största franska sjöövningarna i Medelhavet, POLARIS 21 (Préparation Opérationnelle en Lutte Aéromaritime, Résilience, Innovation et Supériorité), ägde rum 18 november till 3 december 2021 i området väster om ön Korsika, mellan Frankrike och Spanien. Övningen inkluderade också ett segment på den franska fastlandets Atlantkust.

  POLARIS 21 sattes upp helt inom ramen för operativa förberedelser på flera fronter och hade en hög stridsintensitet, vilket var helt i linje med försvarschefens strategiska vision och Mercator Acceleration 21-planen för stabschefen för amiralen för den franska flottan Pierre Vandier. Utöver sjökrigföring innefattade övningen även deltagande av många stridsflygplan och försvar från luft till luft.

  Officiellt var syftet med utbildningen att testa havs- och luftelementens förmåga att möta framtida krig, med hjälp av de senaste systemen och marinfartygen för att utveckla taktik. Övningens scenario var att ”göra det möjligt för de allierade att behålla kontrollen över Medelhavet i händelse av hot från det ryska flygvapnet och flottan”.

  Övningsscenariot bestod av två trupper (blå och röd), BLÅ bestående av den franska Carrier Strike Group (CSG), centrerad kring det kärnkraftsdrivna hangarfartyget FS Charles de Gaulle (R91), mot en trovärdig oppositionsstyrka från RED FORCES ( OPFOR ), samlad kring Mistral-klassens vänsterstyrda ’Tonnerre’.

  Totalt deltog i övningen 23 fartyg, en ubåt, 65 flygplan och 6 000 personal. Partnernationer som gick med i övningen kom från Grekland, Italien, Spanien, Storbritannien och USA.

  Den amerikanska Arleigh Burke-klassens styrda missiljagaren USS Porter (DDG 78), P-8A Poseidon-flygplan från Commander, Task Force 67, och Henry J. Kaiser-klassens flottansättningsolja USNS John Lenthal (T-AO 189) hade en mycket viktig plats i ”övningen” POLARIS 2021.

  USA:s sjätte flotta, med huvudkontor i Neapel, Italien, genomförde också hela spektrumet av gemensamma och marina operationer, ofta i samverkan med NATO-partners, för att stärka USA:s makt i Europa och Afrika.

  Själva målet med övningen
  Journalister kom dock i besittning av data relaterade till övningen POLARIS 2021. Uppgifterna talar tydligt om Natos förberedelser för att gå in i en väpnad konflikt med Ryska federationen i händelse av Rysslands intervention i Ukraina.

  Enligt legenden om manövrarna fastställdes det att som svar på den påstådda ryska interventionen skulle NATO-koalitionens styrkor bilda och skicka en hangarfartygsstrejkgrupp ledd av Charles de Gaulle hangarfartyg till stridsområdet för att ”stoppa invasionen och bevara Ukrainas suveränitet.”

  Sammanhanget och scenariot för ”övningen” (konsonansen av namnen på länder, bosättningar, namnen på politiska personer, detaljerna i manövrar, etc.) blev för Ryska federationen en signal om Natos verkliga förberedelser för att starten av fientligheterna mot Ryssland, eftersom det hände på liknande sätt som operationen av United Defender-alliansens gruppering av styrkor före interventionen i Libyen (övningarna Baltops-2010 och Frisian Flag-2010), när, efter manövrarna vid havsområdena, en fullskalig operation följde för att störta Muammar Gaddafis legitima regering.

  POLARIS 2021 var också en demonstration av Natos stöd till Kiev i händelse av en väpnad konflikt med Ryssland och var tänkt att pressa Kiev att starta fientligheter med Ryska federationen, varefter Natos ingripande var tänkt. I princip letade Nato efter en ursäkt för att attackera Ryssland, med överraskningsfaktorn, så att Ryssland inte skulle vara redo för ett adekvat svar.

  I denna situation blev den förebyggande starten av den särskilda militära operationen av RF Armed Forces i Ukraina det enda möjliga svaret på den oundvikliga aggressionen från Kievregimen och Nato.

  Det råder ingen tvekan om att tack vare den ryska specialoperationen i Ukraina och det faktum att Ryssland inledde en förebyggande attack var det Nato som blev förvånat men också skrämt av den ryska beslutsamheten att försvara sina intressen. Det är just detta faktum som är ansvarigt för varför det inte fanns och inte kommer att bli konflikt mellan Ryssland och Nato, det vill säga att tredje världskriget förhindrades endast tack vare den ryska specialoperationen i Ukraina.
  https://oneworld.press/?module=articles&action=view&id=3364

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here