Lucia! Och tack Ursula von der Leyen, Jens, Biden & Co!

2
1178
Infoga bild
Ingress: Denna artikel sammanfattar allt viktigt som skett och sker i år – eller hur? Påminner möjligen om denna

President Biden ber om ursäkt, inbjuder presidenterna Putin, Xi Jin Ping och al-Assad till galamiddag i Vita huset.

Författare är folkbildaren Bertil Carlman, bördig från Småland – liksom jag, till hälften. Tusen tack Bertil!
Bertil skrev ”Här kommer ett förslag till artikel onsdagen den 13:e december, luciadagen. Jag hoppas att min ”svorska” fungerar på din blogg. Jag har nyss skickat den till Pål Steigan.”
_______________________________
Tack Ursula von der Leyen!
 
Vi har idag den 13:e december Luciadagen. Namnet Lucia kommer från latinets lux, som betyder ljus. På italienska är Lucia ett namn som betyder den ljusa. En sådan ljusets dag är det lämpligt att visa tacksamhet.
Biden, Ursula von
der Leyen och Charles Michel. Bild:EU-debates. TV.
Tack Ursula van der Leyen! Tack för att du så modigt kämpade för det fria ordet genom att censurera det. Tack Joseph Borell för ditt klara tal om trädgården och djungeln. Takk Jens Stoltenberg for at du som generalsekretær tydelig ivaretar NATOs rolle som en krigsorganisasjon som er fullstendig underordnet Washington-regimets jurisdiksjonTack kansler Olaf Scholz för att du visade att USA:s intressen står över Tysklands, ja hela EU:s intresse av tillgång till billig energi. Takk statsminister Giorgia Meloni for at du lot deg overtale i Washington om at Italia må forlate det globale BRI-prosjektet. Tack Svensk Politikerkast för att du så tveklöst givit upp Sveriges sista suck av självbestämmande för ett högre mål: den döende hegemonens kamp för sin överlevnad. Tack särskilt till ledningen för det Svenska Socialdemokratiska Arbetarpartiet, SAP, för att du äntligen totalt skrotat den gamla tanken om arbetarsolidaritet genom socialism, och i stället slutit upp kring den globala nyliberalismen.
Och till sist, naturligtvis, ett stort tack till USA-imperialismen, för under de senaste månaderna har du för alla världens människor tydligt visat vem du verkligen är.

Ja Ursula, genom dina beslut har jag tvingats att arbeta hårdare för att få information från till exempel Sputniknews och RT. Genom dina visserligen ologiska ord och underdåniga hållning mot USA-imperialismen, har du också tvingat mig att försöka förstå skillnaden mellan ”decoupling from” Kina och ”derisking from” Kina.

Joseph Borrell

Ja Joseph, genom dina herostratiska ord har jag, och alla andra som lyssnat på dem, förstått vad du egentligen, i djupet av ditt hjärta, anser om människor i det Globala Syd, det som du kallar djungeln.

Ja Jens, du har för jordens alla folk klart förklarat, att NATO kommer att helt bli obsolet om organisationen förlorar det krig som den, å USA:s vägnar, för i Ukraina. Gjennom dine mange vittige og avslørende utsagn har du også vist hva som skjer når du får en oppgave du knapt er voksen.

Ja Olaf, du var suverän när du stod vid president Joe Bidens sida. Du blinkade inte ens, när han sade att USA nog hade förmågan att hindra Tyskland från att fullfölja projektet Northsteam-2. Det må føles bittert at det tyske næringslivet, ja flere og flere av det tyske folket, synes du er et dårlig statsoverhode.

Ja Giorgia, du visade när du kom tillbaka från mötet i Vita Huset, att du var beredd på både ”decoupling from” och ”derisking from” Kina. Det kan inte ha varit lätt att lämna BRI-projektet när man sett vilka globala möjligheter det gett och fortsätter att ge, för att underlätta handel med framför allt länder i det Globala Syd.

Bild Sveriges Radio
Ja Svensk Politikerkast, du kämpar på med ditt både militära och pekuniära stöd till regimen i Ukraina. Detta gör du trots att din husse, som finns i Washington, mer och mer tvekar i sitt stöd. Du gör det, trots att du nu allt klarare även i svensk press kan läsa om hur korrupt landet Ukraina är. Du gör det trots att du måste veta, att stora delar av svenska folkets skattekronor, genom detta stöd, kommer att hamna i fickorna på oligarker i Ukraina. Dina systrar och bröder i Norden  kommer naturligtvis att tycka att du gör något bra; de gör ju samma sak själva.

Ja SAP, til tross for din høye alder som arbeiderparti, 134 år, har du vist både vilje og evne til endring. Ditt sista större utspel om kanske mer makt åt arbetarklassen, eller som du föredrar att kalla den, löntagarna, var förslaget om löntagarfonder. Det lade du fram för snart 50 år sedan. Sådant arbete har du, precis som dina socialdemokratiska partibröder i Norden, slutat med. Du gör nu i stället som partibröderna. Du arbetar flitigt på att nationell makt skall minskas och flyttas till Eu och Nato, och att skillnaderna i välstånd skall öka. Du var også rasende rask til å støtte amerikansk imperialisme som fikk tilgang til 17 militærbaser, installasjoner eller treningsområder i Sverige. Norge, som ellers skryter av å være veldig føyelig til USA-imperialismen, har færre slike baser.

https://consortiumnews.com/wp-content/uploads/2022/03/war-flG.png
(Pixabay)

Ja USA-imperialismen, vem kunde väl ana, att du på så kort tid, skulle så kraftigt förändra ryktet om dig? Alla dina sanktioner, alla dina krig och proxykrig, alla dina strypgrepp på dina vasaller, har blivit så tydliga nu. Fremfor alt har folket i det Globale Sør nå et veldig klart bilde av hva du mener, når du snakker om demokrati, når du snakker om menneskerettigheter, når du snakker om frihandel. Ja vi borde nu alla klart veta vad du menar, när du talar om ”rulesbased order”.

Det bär mig emot, men på ett sätt får vi väl vara tacksamma över ditt stöd till apartheidregeringen i Israel, och att du var ensam om att förhindra att man i FN fick igenom krigsstopp, i det av apartheidregeringen ockuperade Gaza. Ansiktet ditt ble så klart.

Infoga bild

Men vad du har kämpat för ditt imperium! Jag vet till exempel, att dina kostnader för krig du fört, sedan 2001 uppgår till 8 951 323 483 879 dollar. Jag vet också att du, samtidigt med dessa höga kostnader för krig inte anser dig ha råd med en någorlunda jämlik sjukvård för dina undersåtar. Det var kanske svårt, men du har offrat dem.

Nå forlater jeg takken i storpolitikken.

Til slutt vil jeg også vise takknemlighet til redaktør Steigan. I en tid nå, har han på steigan.no latt meg være med i den folkelige kampen for blant annet ytringsfrihet, nasjonal selvbestemmelse og mot fremfor alt USA-imperialismen. Takken vil være i form av et minnebilde fra min skoletid da jeg var 17 år, og det tar utgangspunkt i redaktørens store kjærlighet til Italia.

Da jeg gikk siste året på videregående, tok jeg fransk som valgfag. Læreren vår, som hadde stor sans for teater sa en gang. «Gutter, om noen uker er det Lucia. Kunne du tenke deg å lære Lucia-sangen på italiensk? Ja, den sangen finnes ikke på fransk, men italiensk fungerer like bra, ikke sant?”  Vi guttene tenkte som vår sympatiske lærer. Da Luciadagen kom, sto 28 gutter på tribunen i aulan til skolen og sang Luciasangen på italiensk. Ja, vi sang så høyt vi kunne med stemmene våre, som var i målbruddet. Forbløffet så alle elevene på skolen på oss.

Infoga bild

«Luciasangen» eller «Santa Lucia» er en sang, opprinnelig på napolitansk, som tradisjonelt synges under feiringa av luciadagen 13. desember, særlig i Sverige, Finland, Danmark, Færøyene og Norge.

Sul mare luccica

l’astro d’argento,

placida è l’onda,

prospero è il vento.

 

Venite all’agile

barchetta mia!

Santa Lucia, Santa Lucia!

 

Con questo zeffiro

così soave,

oh, com’è bello

star sulla nave!

Su passaggieri,

venite via!

Santa Lucia, Santa Lucia!

Bertil Carlman, folkbildare.

Föregående artikelKommer ”vänstern” någonsin att erkänna sitt postmoderna misstag?
Nästa artikelMao och Xi om Kulturrevolutionen. Bra eller dålig?

2 KOMMENTARER

 1. Briljant författat! 
  Tack Bertil Carlman, så genialt sammansatt, helt i sanningens ljus en skinande vacker text. Att komponera ngt så strålande med smakfull stark politisk essens i ljusfestens tid och i samma ögonblick belysa de mest ondsinta ”ljushuvudena”, är enastånde!

  Den söta lilla Lucian på bilden
  är ju sötare än den sötaste
  som en tindrande stjärna 
  på nattsvart vinterhimmel.

 2. Följande ingår i det globala sionistiska harem.

  Ursula von der Leyen,
  Stoltenberg,
  Biden,
  Borrelia,
  Sholz,
  Sunak och
  Macron.

  Svensk talande medlemmar av haremet består av bland andra Ulf, Magdalena och Ebba.
  Gemensamt för alla dessa är de stödjer FOLKMORD i Gaza/Palestina.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here