Lyssna på hyllade journalisten John Pilger

3
1412

Den drygt 80-årige John Pilger från Australien har också engagerat sig i landsmannen Julian Assanges situation.
Pentagon beslöt 2008 att krossa Julian Assange – John Pilger

Föregående artikelMichael Hudson om det ekonomiska läget. Vilka är trenderna och varför? Del III
Nästa artikelHur skall kampanjen mot Nato och medlemskapet vinnas? Vilka krav ställer det på oss?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Grayzone är attackerat, därför kan de inte lägga ut vissa videor som de gjort varken på twitter eller GrayZone, så då är det tur att Telegram finns.
  I denna video där Max Blumenthal intervjuar Alina Lipp, så berättar hon hur den Tyska regeringen har öppnat ett åtal mot henne för att hon helt enkelt berättar vad människor i Donetsk uttalat om Rysslands speciella operation. Detta enligt en ny tysk lag som reglerar vad man får säga, yttrandefriheten är i fara.
  Alina riskerar upp till 3 års fängelse, för att ha återgett vad ryska myndigheter och människor i Donetsk har uttalat.
  Hon kom dit som turist för flera år sedan, och blev helt chockad över vad hon såg, hur civila människor blev bombade kontinuerligt, och att det var ukrainsk militär som attackerade dem och att ingenting stod om detta i tyska tidningar.

  Hon stannade kvar för att rapportera om vad som hände i Donbass, hon översatte från ryska till tyska och har en Telegram Kanal där hon sprider sin information.
  Hon erbjöd tyska journalister från MSM att komma dit och själva se vad som händer där. Hon skulle ordna allt åt dem, men de sa NEJ, då de menade att det får inte betalt för det.

  Tyskland har stulit hennes pengar på banken 16000 kr, utan att meddela i förväg varför, hon upptäckte att de var borta.

  Hon säger att de nära vänner hon har i Tyskland, har antingen redan flyttat till Ryssland eller är på väg att flytta dit. Hennes pappa bor redan på Krim och hennes mamma är på väg till Ryssland.

  I denna video avslöjar hon lögner som Väst spridit om vad Ryssland gjort, men som egentligen Ukraina är ansvariga för.

  https://youtu.be/a4-1qhGvbu4

  • Jag kan identifiera mig med henne, Jag är inte journalister, men jag är på ”förbjuden plats”, inne i Kina och kan berätta om vad det verkligen är likt och det stör naturligtvis den groteskt kriminellt falska bild av Kina som propagandan försöker måla upp i Sverige. Media som Bonniers och Schibsteds har engagerat ett antal vad dom kallar ”Kina experter” som på ett rent otäckt sätt försökt måla upp en förfalskad rasistisk hatbild av Kina. Sedan har vi förstås ett antal ”forskare” och ”Kina experter” inom statliga institutioner som arbetar på samma sätt. En av dom är officiellt sanktionerad av Kina. Dessa, eller deras uppdragsgivare, vill förstås inte ha sina dyra Kina-lögner och falska bilder av Kina urholkade med massa fakta och sanning. Mediebilden levererad i Sverige av framför allt Xinjiang är speciellt mycket grovt förfalskad, men liknande gäller Hong Kong och Tibet. Som Josef Goebbels sade, upprepa lögnen till den blir sanning.

   Det finns även en personlig risk i detta. Dels vad hon just blivit utsatt för, man kan använda juridiska åtgärder, konfiskera bankkonton, och till och med dra in passet för att tvinga hem någon i avsikt att tysta dom. USA och Israel går längre, människoliv saknar värde, som både Qassem Soleimani och Irans atom expert Mohsen Fakhrizadeh fick erfara. Jag har själv fått utbildning ett flertal gånger hur man minimera risk, kör aldrig på samma tider, samma väg, och ta tåget ibland. På 60- och 70-talet reste jag mycket, och hade flera pass. Alla lagliga, med samma personuppgifter men olika nummer. Genom att byta under resan undvek man att bli spårad. Jag använder mitt eget namn, men lämnar aldrig ut fotografier eller avslöjar vare jag befinner mig exakt. Jag känner till en rad journalister som gärna skulle verka torped. Flera andra personer har blivit utsatta och tystats av svenska lögn journalister som använt media för personliga förföljelser och trakasserier och att sprida falska rykten.

   När ni läser en artikel om Kina på svenska MSM media, utgå från att innehållet är förfalskat.

 2. Vi tvingas att betala samma summa till SVT fattig som rik, ingen mer rättvis fördelning av kostnaderna, som borde styras av plånboken som alla andra skatter vi har.
  Trots detta slipper SVT att höra att eftersom de är statsfinansierade så blir nyheterna en propagandamaskin för svenska regeringens politik.

  Däremot blir de oberoende journalisterna attackerade och anklagade trots att de är helt beroende av sina läsares betalningsvilja för att få alternativa nyheter.
  Eva Bartlett har blivit hårt attackerad för sina avslöjande av Vita Hjälmarna i Syrien och falska operationer, och nu avslöjar hon de falska nyheterna i Ukraina.
  Nedan öppet brev är publicerat av Den Kanadensiska Patrioten.

  Öppet brev till CBC för deras förtal av Eva Bartlett.
  av Mattehret 13 juli 2022

  Av Bröderna Karin
  På morgonen den 6 juli gick CBC över gränsen från att bara lägga ut sina vanliga partiska nyheter om Ukraina till en ärekränkande attack mot oberoende journalister som rapporterar live från Donbas. Medan de namngav amerikanerna John Mark Dougan och Patrick Lancaster, reserverade de en särskild attack för den högt respekterade kanadensiska Eva Bartlett.

  National News ankare Ian Hanomansing presenterade Justin Ling, en författare som har varit känd för att attackera välrenommerade journalister vars konton motverkar statlig propaganda. De föreslog att de som rapporterar de ukrainska nyheterna från Bartlett och hennes kollegors perspektiv måste ha Rysslands lön.

  Implikationen att Eva Bartletts rapportering köps och betalas av Ryssland (för övrigt gjorts av de vars åsikter verkar ha köpts och betalats av kanadensiska skattebetalare) är ärekränkande. Hon har ett välförtjänt rykte för att vara modigt ögonvittne i de farligaste situationerna, inklusive i Gaza när det var under förödande israeliskt bombardement 2008/9, i Syrien (där hon publicerade västerländska falska flaggangrepp), såväl som i Ukraina, där hon visade verkligheten av de förmodade ”massgravarna” i Mariupol.

  Att antyda att de som utropar USA:s ansvar för att uppmuntra den ukrainska konflikten är ryska bönder är täckmantel för de som för fram västerländsk propaganda – propaganda som:
  ignorerar den USA-stödda kuppen 2014 mot den demokratiskt valda ukrainska presidenten;
  ignorerar Zelenskis jordskredsseger på plattformen för att sluta fred med Ryssland;
  Parlamentet ignorerar USA:s underminering av Minsköverenskommelserna som skulle ha möjliggjort denna fred.
  ignorerar Kiev-regeringens pågående attacker mot Donbas civila [nu med användning av nya amerikanska vapen!] som har dödat uppskattningsvis 15 000 sedan 2014; och det
  ignorerar till och med de nu offentliga bevisen på att USA:s motiv för att träna tiotusentals av Ukrainas nynazistiska soldater under de senaste åtta åren var att förbereda dem för detta proxykrig för att försvaga Ryssland och bli av med Putin.

  Amerikaner som har uttalat sig om USA:s upplägg av Ryssland för denna konflikt inkluderar:

  Prof. John Mearsheimer vid University of Chicago;
  Tidigare Pentagon-rådgivare överste Douglas McGregor;
  Tidigare Virginia State Senator Överste Richard Black;
  Tidigare biträdande sekreterare för USA:s finansminister och redaktör för Wall Street Journal Paul Craig Roberts;
  Tidigare US Marine Corps underrättelseofficer och FN:s vapeninspektör Scott Ritter;
  Chefredaktör för Consortium News Joe Lauria; och
  Marine Corps Veteran och producent av ”The New Atlas” Brian Bertelic.

  CBC är skyldig Eva Bartlett och hennes kollegor en offentlig ursäkt för deras förtal.

  För att gottgöra, bör den presentera ett klipp av Eva Bartletts arbete för att visa tittarna hur ärlig rapportering ser ut.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here