Max Blumenthal på Rage Against the War Machine

14
1183

Max Blumenthals tal på på Rage Against the War Machine  

 

 Max Blumenthal inleder demonstrationen Rage Against the War Machine, den 19 februari 2023, med en passionerad uppmaning till politisk enighet mot den obevekliga pressen för militär upptrappning i Ukraina och resten av världen. 

 Andra talare på <Höger och vänster protesterar tillsammans i Washington: ”Inte ett öre till krig i Ukraina”i>Rage Against the War Machine: 

Se även här:

 Max Blumenthal på Rage Against the War Machine

Andra talare på Rage Against the War Machine:

Föregående artikelSanningens ögonblick i Nato?
Nästa artikelEtt potentiellt ”scenario” för fredsförhandlingar mellan Ukraina och Ryssland
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

14 KOMMENTARER

 1. 27 februari 2023, 12:54
  Ukrainska medier rapporterade om explosioner.
  Den ukrainska utgåvan ”Strana.ua” rapporterade att explosioner inträffade i staden Ochakov i Nikolaev-regionen i Ukraina. På morgonen den 27 februari tillkännagavs en flyglarm i hela Ukraina.
  Den ukrainska utgåvan rapporterade också om explosioner i Kiev natten till den 27 februari. Luftvärnssystemet gick av i staden.

  För närvarande fortsätter en speciell operation av Ryska federationens väpnade styrkor i Ukraina . Dess början tillkännagavs den 24 februari 2022 av Rysslands president Vladimir Putin. Enligt honom är syftet med militära insatser att demilitarisera grannlandet och denazifiera dess myndigheter.

  Beslutet att genomföra operationen var anledningen till nya sanktioner mot Ryssland från USA och dess allierade.
  https://www.gazeta.ru/social/news/2023/02/27/19840585.shtml?updated

 2. Nog vet jag, att Max Blumenthal är en bra skribent och talare. Men att han dessutom är en agitator av klass, det ”hade jag ingen aaaning om!”

 3. Wow, vilket fantastiskt ta! Den här killen börjar nog leva farligt. Sådana kraftfulla fredsröster uppskattas inte av gangstermaffian som styr krigsindustrin och det demokratiska partiet.

 4. Max Blumenthal vet vilka som är de verkliga angriparna i detta krig. Han har följt nynazisterna i Ukraina och gjort flera dokumentärer om dem sedan år 2014.
  Han poängterar i sitt tal det krig som människor i Donbass varit utsatta för under 8 års tid.
  Han brukar inte ta upp sina judiska bakgrund men gör det här, då han säger att de som strider mot Donbass är samma personer som hyllar Bandera, som mördade mitt folk, de hade den ena pogromen efter den andra.

  Han berättar om alla militära angrepp som Nato gjort runt om i världen.
  Vår fiende är inte de länder som vi blivit tillsagda, att de är vår fiende, vår fiende finns inte i Ryssland..
  Utan fienden är media, de neokonservativa, de som utför regim ändring krigen i världen..

  I nedan korta dokumentär av Ben Norton och Max Blumenthal, så intervjuas f.d. överste Wilkensen som är starkt emot att USA stöder fascister i Ukraina. Han säger att USA bryr sig inte om vilka de samarbetar med huvudsaken är att de har samma fiende: Ryssland, om de är fascister har ingen betydelse. I denna film finns ett kort avsnitt där fascisterna i Ukraina bränner ett läger där romer bor. Det finns flera videor i samma ämne, där man ser hur de slår både kvinnor och barn och jagar iväg dem och skriker gå dit där ni hör hemma.
  USA försöker låtsas att de inte längre är fascister, men Max Blumenthal arbetar för att avslöja att de fortfarande är fascister.

  https://www.youtube.com/watch?v=DRTttyZ-MDk

  • Jag visste inte vem Max Blumenthal är så jag sökte på svenska wikipedia.
   Inget svar.

   Däremot på engelska Wikipedia finns en mindre presentation.
   Max Blumenthal ska visst vara författare och bloggare.
   Med bl.a. Israel och Palestina frågan som intresse.
   Har även skrivit om kriget i Syrien.
   Max Blumenthal tycks vara oppositionell amerikan.

   • Något som är intressant med Max Blumenthal är att hans far har varit politisk journalist på Washington Post, och seniorrådgivare till president Bill Clinton.
    Hans familj har ett nära umgänge med familjen Clinton och umgås vid familjehögtider.
    Max Blumenthal är starkt kritisk till Hillary Clintons politik, och har öppet skrivit detta, men säger att han har stöd av sin far för att skriva självständigt utan hänsyn till familjekopplingar. Han har även sagt att hans far har skickat några artiklar som han skrivit till Clinton,men inte vad reaktionen blev.

    Zelenskys fru är ute efter honom och hans ”Grayzone”, och vill få den nedlagd.
    ”Grayzone” är hans skapelse, en politisk blogg och nyhetssida.
    Aaron Mate arbetar tillsammans med honom där och tidigare var även Ben Norton med som numera har flyttat till Latinamerika och har bloggen ”Multipolarista”.

    En del blir chokade över att Israel som skall skydda judar över hela världen beväpnar nazister i Ukraina, säger Max, men det chockar inte alls mig, med tanke på deras historia. Nedan video om detta, som Ben Norton gjort i sitt samarbete med Max.

    https://www.youtube.com/watch?v=0txqZUjAp3s

    • Ni som haft och har betydligt fler judiska släkter i Sverige, finns det ingen hos er som kan utreda de judiska begreppen ens behjälpligt ?

     Israel Shamir skrev i sin senaste kolumn på unz.com att det i Israel råder en politisk spänning mellan europeiska judar som han kallar ashkenazi och medelhavsjudar som han kallar sefardiska. Vilken är relationen mellan ashkenazi och khazar, är de utbytbara begrepp ? D.v.s åtminstone de sistnämnda har sitt ursprung i trakterna kring Kaspiska havet och för dem var den judiska tron en importvara. Till dem hör det nuvarande ledarskapet i USA, Biden själv undantagen. Och om de sefardiska judarna är detsamma som semitiska så går deras ursprung till den gamla judendomen. Men det finns kanske fler kategorier ? Ja, och som Shamir säger: alla hatar palestinier utom kommunisterna.

     • Syrien hatar inte palestinier, undrar om Shamir är medveten om hur de alltid hjälpt palestinier tills USA började med sitt avskyvärda regimändringskrig i Syrien. Som de propagerat så kraftfullt för så även Vänsterpartiet i Sverige stod och applåderade då bomber föll över Syrien.
      William van Wagenen har skrivit en hel bok och avslöjat lögnerna och berättat sanningen.

      Aaron Mate var för något år sedan på besök i Syrien. Han berättade i en intervju att han blev förvånad när han upptäckte hur mycket Syrien hjälpt palestinier.
      De hade som en hel liten stad enbart för palestinier utanför Damascus som blev bombad under kriget då IS övertagit det som sitt högkvarter

      Israel som nu fortsätter att bomba Syrien, trots jordbävningen som drabbat ett land redan hårt drabbat av sanktioner som Sverige är ansvarigt för och ett 11 årigt krig.
      En anledning är säkert att Syrien hjälper palestinier.

      //Heads of Syria-based Palestinian factions participated in a popular festival organized by the Fateh Palestinian movement marking the fifty-eighth anniversary of the launch of the contemporary Palestinian revolution of 1965.//
      Denna festival var nu i januari 2023. De fortsätter hjälpa palestinier. trots sin egen utsatta situation.

      Den palestinska Fateh-rörelsen anordnade i Syrien en festival för att markera 58-års dagen av palestinska revolutionen 1965.
      Talare ansåg att väpnad kamp är det enda alternativet inför Israel, de uttryckte stöd för det palestinska folket och deras sak.
      Deltagarna förkastade eftergifter med Israel och betonade vikten av enighet mellan alla palestinska sidor för att nå sitt mål att besegra Israel.
      Detta var en uppvisning av stöd för palestinier och flera länders ambassadörer och diplomatiska personer deltog.

      Tusentals palestinska flyktingar deltog och gick på gatorna i Yarmouks flyktingläger, det största i regionen. De skanderade slagord som beskrev motstånd tills de befriat alla sina länder.
      Från Yarmouk flyktingläger i Damaskus, känd som huvudstaden i den palestinska diasporan, förnyade de sin beslutsamhet att avsluta den israeliska ockupationen.

      Innan kriget i Syrien var det 150000 palestinska flyktingar i Yarmuks flyktingläger. Under kriget tog extremisterna över lägret, vilket innebar att Syrien bombade lägret.
      Palestinska flyktingarna flydde till Jordan då kriget i Syrien bröt ut.

      En av de första offren i kriget mot Syrien blev en liten palestinsk pojke som var inlagd på sjukhuset, då al-Qaida grupper som EU och USA gav stöd till drog upp honom ur sjukhussängen, och ned på gatan, de höll upp honom som ett byte, sedan högg de av hans huvud och viftade med det i luften.
      Eva Bartlett har publicerat det.
      Många palestinier fick sjukhusvård i Syrien.

      USA och EU bedriver hyckleri på högsta nivå. Påstår att de anser att länder skall få vara självständiga, men inte när det gäller dem själva, utan hela tiden hotelsekampanjer och straffaktioner om man inte är lydig. Detta gjorde att Hamas också svek Syrien under kriget, säkert rädda för att bli bombade av hela USA-koalitionen.
      Detta trots att Syrien är det enda arablandet som ger den palestinska kampen 100% stöd.
      Hamas borde omvända sig från synden att förråda en nära och lojal vän som är Syrien.

      Arabvärlden förrådde Palestina på grund av trycket från de västerländska hegemoniska barbarerna, SYRIEN ÄR DET ENDA UNDANTAGET, Saudiarabien, Egypten och arabstaterna vid Persiska viken kommer inte att våga stödja förtryckta palestinier på grund av rädsla för sina västerländska herrar.

      Hamasdelegationen besöker Syrien, träffar Assad, första gången sedan 2011 för att knyta banden
      Vi berömmer Syriens president Bashar al-Assad för att ha tagit tillbaka Hamas trots detta smärtsamma svek.
      Syrien, det enda arabiska land som har modet att leverera vapen till det palestinska motståndet är #Syria.

      Den syriska regimförändringsagendan för folkmordsimperialistiska barbarer i väst är en förlängning av den mer än 70 år långa olagliga ockupationen av #Palestine.

      Syriens ”synd” under president Assad är att han häftigt vägrade att underteckna det egyptiska ”fredsavtalet” med den israeliska enheten trots alla inresor från de västerländska hegemoniska barbarerna.

      Det är viktigt att notera att den väststödda regimförändringsagendan i Syrien dödade mer än 500 000 syrier och totalförstörde halva landet. Det var där den amerikanska regimen och dess regionala allierade skapade ISIS-terrorismen. De skapade en mängd extremt grymma och barbariska wahhabitiska vildar som mördade barn efter behag.

      Den syriska armén, Iran, Ryssland och Hizbollah besegrade den väststödda regimförändringsagendan i #Syria. Martyrgeneralen Qassem Sulaimani ledde denna historiska insats. #Hezbollah Warriors förödmjukade de #ISIS barbarerna och avslöjade deras feghet. Idag finns det inhemska kristna i Syrien allt tack vare denna insats.

      Det är inte många som känner till Syrien 100 % stöd för palestinier. Även Aaron Mate som är mycket kunnig blev förvånad när han upptäckte det, vid sitt besök i Syrien.

    • Tack, Vivianne
     Intressant att få lite inblick i det av mig okända.

     USA + Israel verkar vara en intressant kombination.
     Det är två länder som verkar ha omåttligt stort inflytande världen.
     Jag tror inga andra länder ens kommer i närheten trots Israels i jämförelsen blygsamma storlek.

     Vilka länder var drivande för att bilda staten Israel på nuvarande plats vid processen efter Andra Världskriget?

 5. Detta är ett svar till Vivianne, svarsfunktionen uppe fungerade inte längre.

  Ett förtydligande: Israel Shamir talade om judarna i Israel, om vilka han sade att en politisk spänning råder mellan europeiska judar och Medelhavsjudar. Det är dessa judar han menade då han sade att de alla hatar palestinierna trots sina interna motsättningar. Syrier var det inte alls fråga om, inga andra heller. Men sade Shamir: kommunisterna i Israel är gjorda av annat virke.

  • Jaha, jag förstår.
   Eva Bartlett har ju varit flera år i Palestina, och kämpat för dem, så hennes kamp för Syrien hör ju ihop med kampen för Palestina. Eftersom det är viktigt att Syrien har en ledare som bryr sig om Palestina, och det gör Assad. Palestina behöver ett starkt Syrien.

   Sanktionerna mot Syrien, hör ihop med Israel, som är oroliga att USA skall släppa dem.
   USA har lugnat Israel med att säga att de skall aldrig släppa sanktionerna mot Syrien så länge de har en ledare som USA inte kan acceptera.
   USA har också sagt att Israel kan behålla Golanhöjderna, trots att alla medlemsländer i FN röstat för att de tillhör Syrien och skall återlämnas.

   Förmodligen kommer väl enbart en ledare som inte vill hjälpa palestinierna bli godkänd av USA. För det har väl antagligen Israel krävt.

  • @Jan Nybondas 28 februari, 2023 At 10:27
   Svarsfunktionen fungerar, men den har ett max på fyra nivåer. Sedan försvinner länken ”Svara” under sista inlägget. Antingen måste man börja en ny tråd som här, eller också kan man backa uppåt till man hittar sista ”Svara” och klicka på den. Då hamnar inlägget längst ner efter det sista inlägget, där ”Svara” saknas.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here