Nej till Nato – Manifestation 4 mars kl 14-15 på Medborgarplatsen! Tal, poesi,musik! Kom!

42
2956

Ja till alliansfrihet – Nej till Nato

VAD KAN VI GÖRA?

 Kom till Medborgarplatsen lördag 4 mars 14.00–15.00!

och manifestera för

 

Ja till alliansfrihet – Nej till svenskt Natomedlemskap

Skriv under FN:s kärnvapenförbud – Nej till kärnvapen

Inga organisations-, region-, nations- fanor, flaggor, vimplar eller banderoller! (Man kan dölja sådant med en lämplig tygbit på en banderoll)

Väljare i Sverige fick inte rösta om att bryta Sveriges 200 år av alliansfrihet. Ska vi tillåta att Sverige görs till frontstat i ett storkrig mellan USA/Nato och Ryssland? Skall vi stillatigande skicka soldater till Natos krig och betala dyrt för ett Nato-anpassat militärt försvar? Dö för Nato? Vi säger nej!

Program

Richard Turpin (tal), skådespelare, regissör och grundare av Teater Tribunalen. Sven Britton (tal), Socialdemokrat för militär alliansfrihet. Håkan Julander (dikt), skådespelare. Karin Zaric Sunvisson (hälsning), initiativtagare till Tecknaruppropet. Noa Lindqvist, RKU (tal). Omar Danakill (tal), Black lives matter, Sweden. Lars-Gunnar Liljestrand (tal), utgivare alliansfriheten.se. Jan Hammarlund (musik).

Konferencier: Nadja Al-Malki.

 OBS! Alla organisations-, region- eller nationsflaggor, fanor och vimplar lämnar vi hemma denna dag!

Nätverket Nej till Nato, Stockholm (tidigare Nätverket Nej till svenskt Natomedlemskap) instagram: @natverketnejtillnato

Filmad dokumentation av talen: Franz Smidek.

Arrangör: Nätverket Nej till Nato, Stockholm.

(tidigare Nätverket Nej till svenskt Natomedlemskap)

Läs även här Evenemang på Facebook.
_________________________________________________________________

Vad är Nato?

Nato presenteras som en freds- och försvarsallians. Men när Warszawapakten upplöstes 1991 expanderade Nato österut.

     Nato har aldrig handlat om försvar av demokrati – Portugal blev Nato-medlem 1949 och var en diktatur och kolonialherre fram till 1974. Grekland blev Nato-medlem 1952 och var under militärdiktatur 1967 till 1974. Turkiet är ett Natoland som ockuperar delar av sitt grannland Syrien.

     Nato är en krigs- och kärn-vapenallians i USA:s intresse.  Det har visat sig i anfallskrigen mot Serbien 1999, Libyen 2011 och under 20 år i Afghanistan. Många Natoländer deltog i det folkrättsstridiga kriget mot Irak som sedan 2003 skördat 4 miljoner människoliv och förstört landet.

     Nato ger sig sedan Madrid-mötet juni 2022 rätten att kriga i alla väderstreck och på världens alla hav och i rymden och USA:s strategiska kärnvapen pekas ut som den yttersta garanten för säkerhet.

     Ett försvar av Sverige bör inriktas på vårt eget territorium, inte på krig utomlands under Natos befäl och i främmande makts intresse!

 

 

 

 

Föregående artikelDet tredje dollarkriget
Nästa artikel”Nato kan snart splittras”!? Intervju med ”Riksföreningen Nej till NATO”:s tidigare ordf. Lars Drake om Sveriges Nato-ansökan
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

42 KOMMENTARER

 1. På Swebbtv finns en person som heter Lars Bern och som gjort en analys över Västvärldens inblandning i krisen i Ukraina.
  Om jag förstår analysen rätt så menar Bern att Västvärlden ljuger tills de tror sig själva och därför inte kan förstå och handlar därefter.
  Kanske är det något som Ryssland redan haft med i planeringen för Specialoperationen?
  Jag är inte förvånad i så fall då Ryssland påstår operationen pågår som planerat.
  Vad jag förstod nyss när jag läste SVT Public Service så verkar Västvärlden bli alltmer desperat över utvecklingen samt hur det här ska sluta.
  Kan man misstänka det pekar åt det hållet Västvärlden och USA inte tänkte sig?

  Läs Lars Berns analys på Swebbtv:

  https://nyheter.swebbtv.se/lars-bern-eu-ar-inget-fredsprojekt-tvartom-utan-eu-hade-vi-inte-haft-det-har-kriget/

  ”Väst styrs av en angloamerikansk oligarki – som vill kontrollera allt. Det är vad det handlar om.

  – Makten ska ligga hos de rika.”

  Nog tycker jag Lars Bern har rätt faktiskt.

  Västvärldens liberala demokrati går ut på att makten ska koncentreras till kapitalägarna eller ”de rika”.
  Så är inte fallet i Asiens auktoritära länder.
  Där ligger istället makten hos staten som är anslutet till folket där även kapitalägarna befinners sig möjligen till en upphöjd position men distanserad till makten.

  Man kan då fråga sig vilket samhällsystem som är mest ”demokratiskt”
  Den autokrati/auktoritära staten eller den s.k. liberala demokratin?

    • Jag tror personligen inte att monopolkapitalismen egentligen skulle behöva starta imperialistiska krig, men eftersom psykopater leder monopolkapitalismen så är det ett enkelt beslut för dem, när de ser att deras girighet, mordlusta och pedofila törst efter föräldralösa barn tillfredsställs genom detta.

     • Imperialismen är en nödvändig följd av kapitalismens nödvändiga jakt på marknader och produktivkrafter utanför den egna nationen och leds inte alls bara av psykopater. Hobson (1902) srev kanske den första moderna analysen, som utvecklades av Lening.

   • @Martin Gustavsson – Valsamverkanspartiet 19 februari, 2023 At 21:21
    Notera att Kina har aktivt förhindrat monopolkapitalismen att utvecklas. Monopolkapitalism som BlackRock. Kapitalismen i Kina är distribuerad, på många händer. Det var det regeringen gjorde med att stoppa den kända Jack Ma IPOn. Det betyder även att Kina är oerhört anpassningsbar, Kina kan snabbt ställa om till nya situationer, som befolkningsminskningen till exempel, eller pandemin. Pandemin är historia i Kina. Många kanske bär på smittan, men ingen är sjuk, ingen är orolig, allt har gått tillbaka till det normala. Utom i propaganda förstås.

  • @arbetarklass 19 februari, 2023 At 05:24
   Lars Bern är teknologie doktor och specialiserad på att göra analyser. Vad han säger är inga åsikter. Låt mig citera ett par berömda historiska uttalanden.

   —”Om du upprepar en lögn tillräckligt ofta kommer folk att tro på den och du kommer till och med att tro den själv.”
   —”Den bästa propagandan är den som fungerar osynligt, tränger igenom hela livet utan att allmänheten har någon kunskap om det propagandistiska initiativet.” – Josef Goebbels.

   Detta är vad vi talar om. Svenska media har idag blivit USAs propaganda avdelningar, propagandaministeriet. Dom är så effektiva att till och med västs politiker nu tror på dom. Så här fungerar det. Det hette ”Reich Ministry of Public Enlightenment and Propaganda”. Idag ”En upplyst värld” Citat DN.

   Så här fungerar det.

   1. styra narrativet genom att kontrollera media. I Sverige vida tillämpad metod.
   2. manipulera och censurera sociala media
   3. arméer av internet troll och bots, vida använt av USA.
   4. styrda chatbotar som ChatGPT
   5. hacker grupps som Jorge i Israel
   6. massövervakning som Ursula von der Leyens ”Chat control”
   7. lagstiftning som Hets mot Folkgrupp. För makten obekväma åsikter stoppas och bestraffas
   8. begränsa alternativen som folket tillåts rösta på, exempel Sovjetkommunismen
   9. stänga ner obekväma kanaler för information, som i Sverige SwebbTV, Nya Dagbladet eller Fria Tider
   10. Filtrering, shadow-banning, selektiva blockeringar, krav på inloggning eller Captcha

   Förstå och bekämpa idag, eller sluta som Tredje Riket.

   I Kina ligger makten inte hos staten, den ligger hos folket, bevisligen. Makten är distribuerad. Därför har Kinas ledning 86% till 98% folkstöd. Kina är den nya formen av demokrati, folkstyre.

   • Låter intressant. Kina borde vilja stödja Vetenskapliga partiet, eftersom vi är för Schweizisk direktdemokrati, kanske t.o.m. kubansk direktdemokrati, även om jag ännu inte satt mig in i denna.

    Får vi veta detaljerna bakom det kinesiska folkets vilja till digital ansiktsigenkänning och digital social kontroll så kanske många saker faller på plats i Vetenskapliga partiet, eller i Kina?

    Vi tror inte på överdriven digitalisering och är för öppen fri hårdvara och programvara.

    • @Martin Gustavsson – Valsamverkanspartiet 20 februari, 2023 At 22:01
     Nja- Kina kommer inte att stödja något politiskt parti. Kina anser att politik är en lokal angelägenhet som Kina inte har med att göra.

     Kina har redan en direktdemokrati, men den fungerar något annorlunda än den Schweiziska. Glöm inte storleken på Kina.

     Det finns ingen vilja med ansiktesigenkänning i Kina. Den är hårt reglerat idag, och affärer som försökt införa den som en kundupplevelse övergavs. Ett exempel från det bostadsområde där jag är nu. Ett dotterbolag till China Mobile satte upp mobiler på en stolpe vid ingångarna och startade en propagandakampanj att det skulle ju vara bekvämt att låsa upp och öppna grinden med ansiktet. Så uppmanade man folk att registrera sitt ansikte, man hade till och med några team som gick runt och knackade dörr. Inte en enda person registrerade sig av 7,000 innevånare. Jag har inte sett en enda person använda systemet.

     Någon digital social kontroll finns inte heller, bara i USA propagandan. Det finns helt enkelt inte någon teknologi som kan utföra det. Det är därför USA och Sverige är skräckslagna för kinesisk teknologi. Massövervakning skulle inte kunna fungera. Sverige har redan nationella biometriska digitala register, ansiktesigenkänning och fingeravtryck i passregistret, DNA i hälsosystemet. Inget av detta finns i Kina. För passet tar du själv en bild och skickar in, det finns inget centralt hälsosystem i Kina. Du får hålla reda på det själv.

     • Intressant Karl W.
      Du gör bidrag till bloggen med din insikt i Kina.
      Du är ibland lite skrytig om Kina men jag tar det som en del manligheten och ”tuppens karaktär” som alla män har mer eller mindre av.
      Och sedan kan förmedla insikterna till oss på svenska.
      Ett land, som liksom Ryssland är främmande för oss.
      Däremot matar den liberala demokratin ständigt oss med info från USA, i former som ska passa alla.
      Precis som om demokratin har som mål att lära oss vart vi ska känna oss hemma och vart vi har vår tillit.

      Oavsett politisk åsikt för stunden har jag aldrig känt mig hemma i USA.
      Det är av flera orsaker.
      En av dem är jag tyckt att USA är konstlat.
      Det är något övergripande där som inte är äkta och fått konsumtion som substitut.
      Förmodligen är det den totala avsaknaden av egen kultur.
      Ett sådant samhälle kan aldrig bli något annat än en demokrati.

      Sverige har tidigare haft något som åtminstone kan likna en äkthet genom sin skandinaviska kultur, tradition m.m.
      Men som nu demokratin berövat Sverige genom utvidgad utrikespolitik, mångkultur och diverse andra mångfaldsprojekt för att vi ska efterlikna och behaga USA som demokratin har som förebild.
      Det för att skydda från skadlig splittring som ex. vis. konservatism, lokal patriotism, kommunism och andra ideologier som står i kontrast med liberalismen som är själva kärnan i den västerländska demokratin.

      Länder med andra uppfattningar blir genast ärkefiender och ska antingen förintas eller betvingas för att demokratin ska spridas över världen, något som kan liknas vid Jesu’ välsignelse.
      En gammal mission dock utan dock utan giriga planer.
      Det begäret kom in långt senare.
      Med Européerna i västra Europa.
      Som upptäckte vad som fanns att hämta ute i vida världen.
      Vid sådana fyndigheter måste då Världen bli deras.

      Det begäret har sedan genom tiden haft olika namn.
      Det senaste namnet döpte girigheten till ”globalism”.

      Demokratin har dock försvagats under senare år då opposition börjat breda ut sig.
      Ett problem som girigbukarna försöker motverka på olika sätt.
      Ett sätt är att inflika auktoritet och diktat.
      Som de döpt till ”gemensam värdegrund” då begrepp som auktoritär och diktatur icke på något sätt är förenliga med demokrati och liberalism.

      Ord är politikens verktyg.
      Det är med ord som politiker utför sina mer eller mindre snillrika trollkonster.
      För att väcka folket förtroende och beundran.

      Faktiskt tror jag det är som kommunismen menar.
      Folkmakt kan inte uppstå förrän stat och centralmakt har upphört.

      Frågan är bara om det är möjligt?

      Om inte, väljer jag dock Kung före Kapital som folkets ledare.

      Tänk dock på, att Kapital kan bara vara en. Den eller de som äger.
      Men Kung kan vara flera. Av olika sorter.

   • Ja, uppgivna.
    Uppgivna, därför det blivit uppskrämda.

    Det är vad demokratins krigspropaganda går ut på.
    Skrämma folk till lydnad.
    Genom hot få folket att inta en önskad insikt och hållning.

    Kapitalets största maktsolidering sedan 1980-talets ekonomiskt liberala våg var när demokratin och kapitalägarna lyckades förvärva kulturvänstern som som tidigare barrikaderad sig bakom en klasskamp som med tiden tynade bort.
    Kulturvänstern blev därmed tillgänglig och kunde köpas över till kapitalet med diverse knep som sexuell frigörelse, humanism m.m. som vänstern ser som sina hjärtefrågor.

    När detta motstånd från vänstern upphörde kunde kapitalet istället koncentrera sig på sina ”hjärtefrågor” som utvidgning, erövring vilket nu måste militariseras då länder som inte vill låta sig erövras gör motstånd.

    Mot denna pakt mellan vänster och kapital kan man enkel medborgare inte så mycket göra mer än streta emot och leva i en egen liten bubbla där man riskeras kallas ”putinist”.

    I praktiken är alla partier i vår riksdag för ett Nato-medlemskap.
    Därför jag inte hört några andra uttalanden.

    Vill nå politiska krafter som aktivt motverkar NATO-medlemskap måste man gå utomparlamentariskt.
    Men vart finns de praktiska möjligheterna där?

    Resultatet kan inte bli annat än uppgivenhet vilket kapitalägare och den demokratiskt liberala vänstern är så belåtna och nöjda över.
    Därför de har ju med sin nya vänsterkonsoliderade makt blivit närmast oslagbara inom politiken.
    Kvar står de vänsterradikala och konservativa som de ännu inte lyckats erövra.
    Vad jag tror är Swebbtv en alternativ högermedia men märk väl de helt ogenerat kan göra samma uttalanden som kommunister beträffande maktförhållanden och ekonomi.
    Inom området kultur skiljer det sig däremot.
    Kulturkonservativ och kulturradikal är varandras motsatser.

    Genom min rurala mamma har jag ärvt en kulturkonservativ uppfattning.
    Den har blivit prövad tidigare i mitt liv, ex vis genom en kortare tid som medlem inom Vänsterpartiet men är numera fastställd.
    Därför av avståndet längre till kulturvänster än landet Ryssland som trots sin närhet betraktas som Fjärran Östern.
    Det bisarra är att det finns ett stort land i Fjärran Västern som tvärtom här betraktas som intimt nära.
    Så nära att vi snart kommer få se deras militär här.
    Med eller mot vår vilja.

    Men ja, gå ut och demonstrera mot NATO
    Det är absolut ingen nackdel.
    Men ute i landet där jag bor är det i varje fall knäpptyst om saken.
    Det står lite i dagstidningar om saken men vem bryr sig?
    Jag läser inte ens dagstidningar här längre.
    Det var längesedan jag gjort det.
    TV och dagstidningar är vanor man kan vänja sig av med.
    Sedan Internets tillkomst känns de för mig mer irrelevanta.
    Det är väldigt bra därför de i sig utgör ett mäktigt demokratiskt maktmedel som stat och kapitalägare är starkt beroende av.
    Du får naturligtvis betala kalaset.
    Med eller utan tvång.

    Alla riksdagspartier i Sverige står upp bakom Public Service men personligen gör jag inte det.
    Därför jag inser det inte skulle bli så mycket annorlunda innehåll om det privatiserades.
    Skillnaden skulle istället bli att färre svenskar skulle välja Public Service frivilligt.
    Av den anledningen vägrar samtliga politiker att privatisera Public Service.
    Käre vän,
    Det kvittar hur du röstar här i Sverige.
    I alla fallen får du ändå demokrati.
    Hoppas du blir nöjd.

   • Tror snarare att de har lurats in på plattformar som kontrolleras av CIA, t.ex. Facebook, YouTube, Instagram etc.

    Dessa använder AI för att analysera människornas metadata och personligheter och därefter manipulera dem med distraktioner mm till passivitet.

    Vi har upptäckt att allting som verkar för fred och demokrati shadowbannas och blockeras. De skickar t.o.m. falska SMS som ska skapa fiendskap. Typexemplet är ett högfärdigt ”Sorry, har inte tid. Återkommer” och liknande. En psykologisk krigföring.

    Vi går därför över till alternativ som Purism Librem, DeGooglade telefoner, Telegram, Jitsi Meet, Mastodon, GNU/Linux

    En annan sak är att fulmedia har slutat att ge uppmärksamhet till fred och demokrati-demonstrationer. Mörkning. Vad finns då kvar? Att blockera samhällsfunktioner i syfte att rädda Sverige och världen från totalt kärnvapenkrig? Att angripa riksdagen med ukronazis senaste kemvapen? Vi står inför det berömda ”Spårvagnsproblemet”. Ett moralfilosofiskt dilemma. https://sv.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A5rvagnsproblemet

    • Degooglade telefoner??

     Går det verkligen?
     Systemen, i varje fall i Android, verkar byggda kring just amerikanska Google.
     Helt utan Google fungerar förmodligen ingenting.
     Kanske det inte ens går att ringa ett samtal?

     Ja, den globala kontrollen av människor har amerikanarna lyckats med.
     Genom alla såna här Smartphone telefoner har vi inte bara fått en telefon med många möjligheter.
     Vi har även köpt och betalat en livegenskap som de flesta främst inte önskat sig.
     Vi kontrolleras av en herre och ett herrefolk som äger och administrerar all den här tekniken.
     Tyvärr köper ryssar också dessa telefoner och en annan kommentator här uppmärksammade att politiska kvinnor i USA låtit avlyssna ryska soldaters privata telefoner och samtal samt gjort dem offentliga.
     Samtal som gått till mödrar och flickvänner som förmodligen är fyllda av känslor och privatliv.
     Allt det här hängs om möjligt ut i USA:s olika sociala medier.
     Det är som man kräks.
     Tydligen är även kvinnor i USA ondskefulla.

     Hoppas det här kommer fram till бабушки (äldre kvinnor) i Ryssland för de kommer inte skräda orden för denna avskyvärda handling.
     Äldre kvinnor i Ryssland är kända för att säga sin mening.
     Det var så även under Sovjettiden.
     Förekom protester i samhället så kom de oftast från de äldre kvinnorna.
     Vad jag vet fick de också tala fritt därför kritiken (mot samhället) var som regel både ärlig och relevant.

     Ryssland och även andra länder utanför den liberala demokratin borde använda kommunikationssystem som inte kontrolleras av USA och Västvärlden.
     Där har high tech landet Kina en stor uppgift att fylla.
     Långt viktigare än att sälja 5G till Sverige
     Asiens länder borde sluta krusa Västvärlden för de blir ändå sanktionerade och straffade så fort de väljer en egen väg som inte är parallell med Västvärldens.

     • @arbetarklass 20 februari, 2023 At 01:30
      Det går. Android är ett Google system, Google äger det. En del saker fungerar inte utan Google, men det mesta fungerar. Jag har gjort det. Först ”rotar” du mobilen, och då får du tillgång till allting och kan radera och förändra. Det går att ringa och SMSa.

      Enklast är att installera en brandvägg. En som fungerar bra heter norootfirewall.apk. Då kan man blocka att program ”ringer hem”.

      Sedan har Kina ett eget system som heter Harmony som är betydligt bättre. Där finns ingen spionvara, för den som lägger in ett får upp till tre års fängelse. Kina är stenhård på det. Spionvara anser man att det hämmar utvecklingen för folk förlorar förtroendet för teknologin och undviker den.

      Vill du ha säkerhet, byt till hårdvara och mjukvara från Kina.

     • Bra, hoppas nu Ryssland hämtar sin IT-teknik från Kina istället för från USA.
      De kan byta med energiråvaror som nu inte längre Europa köper.
      Det går heller inte för USA har sprängt sönder gasledningen.

      Det är hemskt vad mycket krigföring Ryssland måste uthärda.
      Krigföring från Västvärlden av olika slag.
      Måttet verkar vara rågat när Västvärlden och USA närmar sig Ryssland med direkt våld.
      Ryssland har nu pausat kärnvapen nedrustningsavtalet.
      Det är inte bra men nödvändigt.
      Kärnvapen är förmodligen det nu enda hotet som den kapitalistiska makteliten lyssnar på.

      Du är duktigt som lärt dig svenska så bra.
      Är du född i Sverige med svenska som första språk?

      Lära mig ryska uttal går ganska bra tycker jag.
      Problemet är komma ihåg vad ryska ord betyder på svenska.
      Kan det vara närminnet som sviktar vid 67?
      Ju fler ord desto svårare att komma i håg var och ett.

     • @arbetarklass 21 februari, 2023 At 14:42
      Anledning till att jag kan svenska är att jag fick min grundutbildning i Sverige som ung. Jag är förvånad att den har hållit i sig så bra. Sista gången jag träffade en livs levande svensk måste ha varit åtminstone 15 år sedan, men jag får slår upp ett och annat ord när jag skriver. Jag har egentligen inget första språk, jag har lätt för språk och använder nu regelbundet fyra var dag. Jag kan ta mig fram på sex språk. Som en norrman en gång berättade för mig. ”Jag hade norska som förstaspråk och kämpade med svenska. Sedan lärde jag mig svenska och då fick jag kämpa med norska. Nu får jag kämpa med båda.” Det finns flera kommentatorer här som är flerspråkiga, polyglotts.

 2. @ Arbetarklass

  Ja. Det går att plocka bort Google i många Android-telefoner. Nackdelen är att den telefonen då inte kan köra Mobilt Bank-ID (som laddas ned via Google Play) vilket numera överanvänds av massvis med myndigheter och företag, men är integritet viktigt kan man ju ha två olika, en för bankärenden etc. som oftast ligger avstängd i en Faradays bur och i ljudisolerad glasburk och en med enbart öppen fri teknologi.

  Det finns några olika GNU/Linux-operativsystem som går att använda på olika telefoner. Man måste läsa på lite.

  Likväl så är problemet med hårdvaran kvar. Vi vet inte om det ligger spionerande hårdvaru-chip inbakade i alla telefoner. Vi bör följaktligen skapa svenska folk-telefoner! Likväl så kan SIM-kortet lokaliseras genom triangulering, så kommunikation via öppna krypterande appar som t.ex. ”Session” och olika wifi-nätverk samt Tor-browser/VPN borde vara att föredra!

  Man skulle kunna tro att telefoner från Kina är lösningen. Det innebär i så fall att du skall lita på typ CCP eller Huawei som bygger in total övervakning med ansiktsigenkänning i Kina samt inför social bestraffning…

  Själv litar jag ganska mycket på den öppna fria rörelsens rekommendationer, fsf.org, fsfe.org, men inte på allt. Även de kan vara lurade ibland, som med vaccinpasset. De började göra ett öppet fritt system för detta, men självfallet ska inte människors medicinska uppgifter påtvingas digitalisering och knytas till dem. Det går emot varje tanke på integritet och sekretess.

  Det går även emot Nürnbergkoden och Helsingforsdeklarationen, tror jag. Vad Förintelsen lärde oss är att vi måste säga nej tydligt och tidigt! Flera goda judar varnar oss idag: https://live.childrenshealthdefense.org/chd-tv/events/never-again-is-now-global/Never-Again-Is-Now-Global-Part-FullSeries/

  • Tack för alla tips och info. Jag läste intresserat.
   Jag laddar helst inte ned program i datorn.
   Men den fria rörelsens program litar jag mer på, precis som du säger.
   Jag behövde ett ljudredigerar program så jag laddade ned ett sådant igår.
   Från den här fria rörelsen. Jag tror de är mindre trojanska hästar en de kommersiella ”gratis” programmen.

   Jag gillar ryska låtar och musik men vissa låtar rysk populärmusik börjar med en rejäl trumsmäll.
   Det är väldig obehagligt särskilt om man inte förberedd eller inte ha anpassat ljudvolymen som kan skilja kraftigt mellan olika låtar.
   Soft music är oftast inspelad på låg volym och tvärtom hård musik på hög volym.

   Därför behöver jag ett ljudredigeringsprogram för att ”klippa bort” trumsmällen.

   Här är en bra rysk låt som börjar med just en sådan trumsmäll

   Виктор Королёв – Ты очень красива

   Вечер опять, и на закате,
   Словно весна, ты в сиреневом платье,
   Время прошло, а я не могу забыть.
   Жизни река так быстротечна,
   Счастье своё разбросали беспечно,
   Каждую ночь с надеждой всё вернуть.

   Ты очень красива в этом платье
   И так хочу тебя сейчас обнять я,
   И превращая в годы дни и ночи,
   Ты очень красива, очень-очень.

   Дворник в саду листья сжигает,
   Плачет октябрь, и по рельсам трамвая
   Сны о тебе бегут и бегут опять.
   Капельки слёз неосторожно,
   Мне без тебя дальше жить невозможно,
   Ты приходи, а я тебя буду ждать.

   Ты очень красива в этом платье
   И так хочу тебя сейчас обнять я,
   И превращая в годы дни и ночи,
   Ты очень красива, очень-очень.

   https://www.youtube.com/watch?v=QQ3CIra3JhI

   Inom rysk populärmusik på Youtube finns massor av bilder på vackra unga kvinnor.
   Det får du stå ut med.
   Något som säkert skulle få en del vänsterfeminister här att rasa av anklagelser om exploatering av kvinnan.
   Men i det konservativa Ryssland finns inte den attityden.
   I varje fall inte ännu så länge.
   Där är unga kvinnor ett uttryck för det vackra.
   Som det alltid varit.
   Innan de gjordes till ett maktuttryck av progressiva politiska vänsterkrafter.

   Det var så förr här också.
   För något tiotal år sedan köpte jag en mopedtank på Tradera.
   En röd långsmal tank med vit randning och med en dekal på en pinuppa.
   Påklädd men ändå pinuppa.
   Kostade ett par-tre hundra men jag tyckte den var fin.
   Fint skick också både på lack och dekal.
   En av mina nostalgiprylar!

 3. Hur ska denna demonstration påverka? Den förra protesten mot NATO hade en tydlig idé om hur: genom att stötta den kurdiska socialistiska rörelsen så kommer Sverige blockas av Turkiet. Vad är planen nu? Jag antar att exempelvis flaggor som kan uppröra Erdogan är förbjudna enligt den texten ovan.

  Så vad är planen och varför kommer någon att bry sig?

  • Arrangörerna hoppas att fler inser att Nato-medlemskap minskar Sveriges självbestämmanderätt och ökar risken för krig mot och från Sverige. Inga små frågor

   • Överlevande Svensson, någonstans mycket långt från Stockholm, ättling till vikingarna, kommer inte fatta förrän hela Moder Jord är täckt av radioaktiv snö och han äter sin sista saltgurka.

    Då kommer han väl tänka att: ”Nä nu får det vara nog” och önska sig att tiden drogs tillbaka och att någon annan hade tagit livet av krigshetsarna i S och borgerligheten … medan tid var …

    Något straff tänker han förmodligen inte utkräva på de skyldiga, för han vet ju hur medskyldig han är och han vill ju heller inte bryta mot brottsbalken med någon uppvigling förstås.

    ”Älska glömma och förlåta” står det dessutom på köksväggen.

 4. Jag har tittat då och då på kapitalism-vänstervridna SVT Public Service under dagen och konstaterar att krigspropagandan nu går upp i ett crescendo.
  Jag märker själv att om jag följer den är det väldigt lätt att ryckas med.
  Hur ska det då bli med alla andra som har en mer eller mindre lös uppfattning?
  Trots min resoluta uppfattning och min ”längtande kärlek” till den gamla konservativa arbetarstaten Ryssland där inget urbant borgaretablissemang har den totala makten.

  När jag ser vyer från särskilt Rysslands samhällen och mindre städer håller jag att bli precis galen.
  Det är ju där jag skulle vara.
  Allt är inte perfekt men desto mer trivsamt.
  Oordningen kanske ökat något sedan Sovjetunionens fall men i varje fall ljusår från Sveriges sociala kaos och skenande kriminalitet.

  Sedan arkitekturen på i synnerhet de äldre husen i Ryssland.
  Det är det vackraste jag någonsin sett.
  Ryssar har sinne för det som är fint och vackert.
  De stora fyrkantiga lådhusen från Sovjetunionen är något annat.
  Det var en ny tid med nya och expansiva idéer.
  Samma skedde även i Väst.

  Se gärna intervjufilmen nedan.
  Jag slets mellan miljöerna och läsa texten vad de berättade.
  Se det blå trähuset 5:18 i mitten av filmen.
  Strax före 5:16 finns också en vy av hus jag gillar.
  I något sådant skulle jag kunna tänka mig bo.
  Förmodligen är hyran mer än överkomlig.
  Så makalöst underbart. Finns förmodligen bara i Ryssland.
  Så till er som lider av klimatuppvärmningen.
  Som ni ser i filmen finns faktiskt vintrarna kvar i Ryssland.

  Rural Russians explain why Russians protect the motherland in another country
  https://www.youtube.com/watch?v=jDTZJM0TriQ

 5. Kinas fredsplan borde alla nätverk och organisationer i hela världen kunna stödja,
  1.Respektera alla länders suveränitet.
  2.Att överge det kalla krigets mentalitet.
  3.Upphör med fientligheterna.
  4.Återupptagande av fredssamtalen.
  5.Lösa den humanitära krisen.
  6Skydda civila och krigsfångar.
  7.Att hålla kärnkraftverk säkra.
  8.Minska strategiska risker.
  9.Underlätta spannmålsexport.
  10.Stoppa ensidiga sanktioner.
  11.Hålla industri- och leveranskedjorna stabila.
  12.Främja återuppbyggnad efter konflikter.
  Punkt två är den viktigaste:
  2. Överge det kalla krigets mentalitet. Ett lands säkerhet bör inte eftersträvas på andras bekostnad. Säkerheten i en region bör inte uppnås genom att stärka eller utöka militära block. Alla länders legitima säkerhetsintressen och farhågor måste tas på allvar och hanteras på lämpligt sätt. Det finns ingen enkel lösning på en komplex fråga. Alla parter bör, i enlighet med visionen om gemensam, omfattande, samarbetsinriktad och hållbar säkerhet och med beaktande av långsiktig fred och stabilitet i världen, bidra till att skapa en balanserad, effektiv och hållbar europeisk säkerhetsstruktur. Alla parter bör motsätta sig strävan efter egen säkerhet på bekostnad av andras säkerhet, förhindra blockkonfrontation och arbeta tillsammans för fred och stabilitet på den eurasiska kontinenten.
  (Från Moon of Alabama den 24 /2 )
  Och gången är så här som jag förstår det: Först ska länderna lova att hålla sig till det här, och sen lämnar Ryssland.

 6. Jag tror inte att jag överlever ett kärnvapen krig. Jag läste en intervju i Global times ( kinesiska nättidning ). Det var med den Rysslanas ambassadören i Kina. Igor Morgulov. Det kan bli en rolig sak för NATO och USA. Dom där stridsvagnar Leopard 2 är utrustade med projektiler med urankärna. Det räknar Ryssland som en smutsig bomb. Min kommentar, atombomb? Ambassadören säger att ” allvarliga repressalier ” kommer att utföras av Ryssland.
  Rolf Löfling Eskilstuna.

 7. Är det ett lösligt nätverk eller är det en fast grupp av föreningar som ingår?
  Hittade bara Riksföreningen Nej Till NATO, när jag sökte nätverket på nätet 🙂

  Ingår Riksföreningen i Nätverket?

  • ”Nätverket Nej till svenskt medlemskap i Nato” har bytt till ett enklare namn ”Nätverket Nej till Nato”. Ja ”Riksföreningen Nej Till NATO” ingår i Nätverket.

 8. De som styr Media styr även Världen oavsett land eller dess styrelseskick. Media i världens flesta länder styrs av George Soros mediamaskin, med Projekt Syndicate i spetsen. I Sverige abbonerar bl.a. Sydsvenskan på information från Project Syndicate. Samma text i en artikel man finner i DN, kan man även läsa i flera av de större dagstidningarna i Tyskland samma dag. De mediauppgifter Soros vill förmedla sprids blixtsnabbt över hela jordklotet.
  George Soros och hans vänner i WEF (World Economic Forum) har sedan mycket länge infiltrerat världspolitiken. Redan 1987 hade Soros siktet inställt på Sovjet/Ryssland och kontakter med Gorbatjov. Landets stora rikedomar i form av naturtillgångar hägrade för det amerikanska banditgänget. Man vara nära att lyckas med Jeltsin, innan Putin kom till makten 1999, något som Soros än idag inte kan acceptera och grämer sig över.
  Soros har klargjort sin framtidsvision för NATO i ett dokument (Open Society) från november 1993. Här skissar han på ett NATO med betydligt större befogenheter än idag, där USA smälter samman med Europa till ett ”Förenta Staterna 2.0” och där EU blir decimerat.
  Journalisten Seymour Hersh nyligen publicerade artikel om USA’s och Norges inblandning i Nordstream sprängningarna, måste få som konsekvens att Sveriges NATO-ansökan läggs på is. Skulle hans påståenden stämma blir NATO Alliansen en helt omöjlig organisation att inträda i för Sveriges del. Detta vet såklart Soros och WEF och därför försöker man nu smutskasta och förnedra Hersh i mainstream media. Ungefär samma text om Hersh hittar man i Expressen och El Pais (Spanien). Sveriges tystnad kring sin egen utredning av sprängningarna är pinsam när detta kanaliseras ut över hela världen.
  Sveriges undanhållande av fakta tyder på egen inblandning.

 9. Det blev en bra väl organiserad manifestation i kylan. (Jag var en av deltagarna). Stefan Lindgren skriver ”I praktiken var detta första gången stockholmare av alla olika åsikts- och trosinriktningar kunde samlas för att protestera mot en enda sak: Sveriges Nato-anslutning. Inte en dag för sent.

  Läkaren Sven Britton (s) berättade om sitt chockartade uppvaknande när hans parti utan förvaring i maj i fjol bestämde sig för att stödja Nato.

  Här ett plakat från Tecknar-uppropet mot Nato som med-verkade vid mötet, som där Barbro och senare bl.a. jag höll i.

  Mötet, som var det första i sitt slag, hade bara två paroller:

  Ja till alliansfrihet – nej till svenskt Natomedlemskap!

  Skriv under FN:s kärnvapenförbud – nej till kärnvapen!

  Alla partifanor och annat ovidkommande fick stanna hemma denna dag.

  Med tanke på de iskalla vindarna var det en tapper skara på cirka 500 som tagit sig till mötet.

  Talade gjorde förutom Sven Britton bl.a. skådespelarna Richard Turpin och Håkan Julander.

  Nu håller vi tummarna för en snar repris på detta möte. Framför allt är det viktigt att få reda på var Tro & Solidaritet, Socialdemokratiska kvinno- och studentförbunden, som alla varit mot Nato, står idag. Kanske håller chocken på att släppa.

  • En liten fredsduva viskade i mitt öra att Vänsterpartiet dök upp med banderoller och att Proletären skyltade med sin tidning. Vi gillar båda Proletären, så att jag säger detta är inget ont om denna tidning eller dess skribenter. Inte alls, enbart ondskefullt av de som inte kunde acceptera din uppmaning, Anders.

   Jag har även sett dem göra detta vid Nej till Nato i Växjö, tyvärr. Detta kan repellera fredsälskande människor som inte gillar saker som de står för, t.ex. HBTQ, feminism eller kommunism. Detta är tråkigt.

   För vissa är det t.o.m. likställt med i fall NMR dyker upp med sina plakat.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here