New York Times förfalskar historien om USA:s stöd till terroristerna i Syrien – som fortsätter än idag!

8
2705
Helikopter för transport av terrorister i Syrien. Bild:SANA

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel. Lika aktuell idag. Desinformationen om angreppskriget mot Syrien och USA:s stöd till terroristerna dominerar.

Jag har i åratal publicerat artiklar som visar att USA stödjer IS och andra terroristgrupper i Syrien. Enligt uppgifter från ledande politiker och militärer i USA, och av etablerad press som BBC, Reuters och New York Times – tidigare. Gång på gång har jag förgäves sänt information om detta till större svenska media.

Pål Steigan har funnit att ”ansedda” New York Times (NYT) förvanskar historiken.
New York Times forfalsker historien om USAs støtte til terroristene i Syria.

Jag återger artikeln översatt av Björn Nilsson som driver bloggen ”Björnbrum”. Björnbrums blogg.

 


 

New York Times förfalskar historien om USA:s stöd till terroristerna i Syrien

Det är länge sedan The Gray Lady, som New York Times kallas, hade sin journalistiska storhetstid. Under regimskifteskrigen har tidningen varit ett propagandaorgan för krig, och det har inte minst visat sig under kriget mot Syrien.
Detta visar sig igen när NYT förfalskar historien om USA:s stöd till terroristerna i Syrien, skriver Moon of Alabama. Detta kommer upp i förbindelse med att Turkiet har sänt mördarbanden från FSA [Free Syrian Army] framför de reguljära turkiska styrkorna för att slakta rubb och stubb i norra Syrien.

Ben Hubbard och David D. Kirkpatrick skrev i NYT 18/10

[..] känslan av förräderi bland kurderna [..] matchas bara av deras upprördhet över vem som kommer att flytta in: Turkiska soldater som stöds av syriska kämpar som USA länge har avvisat som extremister, brottslingar och gangsters.

De dödliga striderna [..] har också gett nya spelrum till syriska kämpar som en gång ansågs vara för extrema eller tygellösa för att få amerikanskt militärt stöd.


Den kraftigt förskönat benämnda Syriska Nationella Armén är en koalition av turkisk-stödda miliser som faktiskt till stor del är sammansatt av den misslyckade rebellrörelse från den åtta år gamla konflikten.

Tidningen påstår alltså att dessa terrorister var några som USA under lång tid hade nekat att stödja eftersom de var för brutala och extrema. Men fakta säger det motsatta. I augusti lade den så kallade Syrian National Council fram en regeringslista för den så kallade Syriska interimsregeringen. Där presenterades Salim Idris som försvarsminister. Idriss har tidigare mött John McCain. Han har också mött EU-toppen Guy Verhofstadt då denna var ledare för ALDE-gruppen i EU-parlamentet [Alliansen liberaler och demokrater för Europa].

Av de 28 fraktioner som står bakom denna koalition har 21 fått stöd av USA. Arton av dessa betjänades också av CIA genom Friends of Syrias (där också Norge är med) (liksom Sverige) gemensamma operationsrum i Turkiet. Fjorton fraktioner har utrustats med TOW-missiler [trådstyrda antipansar-raketer] av USA.

Salim Idriss har varit stabschef för FSA. 2019 utnämndes han till överbefälhavare för Syriska Nationella Armén som är FSA:s nya namn, och han leder deras invasion av Syrien, och det är just de som är de mordiska banden som slaktar civila och kurdiska aktivister.
Det är alltså USA:s egna ”moderata rebeller” som är de människoslaktare som en av USA:s tjänstemän omnämnde så här: ”mördarna, banditerna och piraterna som skulle ha varit utrotade från jordens yta”.

Men det är precis sådana mördare, banditer och pirater vi i det ”civiliserade” Väst har stött i åratal och brukat mot det syriska folket. Det är precis sådana mördare, banditer och pirater Erna Solberg [norsk statsminister] har gett miljontals kronor via norska hjälporganisationer. Utan stöd från oss hade de inte existerat.
Det vet också NYT:s redaktion. De måste veta det för detta är offentligen väl känt och dokumenterat, och det råder inga tvivel om att det är så.

* Därför är det som tidningen driver här inte något annat än ren lögnpropaganda och medvetet försök att vilseleda opinionen. (Slut på Pål Steigans artikel).


Färska uppgifter om att USA åter transporterar IS.

Nu kommer åter en rapport att USA-transporterat hundratals IS-terrorister från Syrien till Irak. Jag gör ett utdrag från en artikel i den syriska nyhetsbyrån SANA som är helt konsistent med kända fakta och uttalanden av ledande politiker och militärer i USA.
”Media och lokala källor sa att de amerikanska ockupationsstyrkorna har transporterat dussintals fångar från Daesh från al-Houl-lägret, öster om staden Hasaka, i helikoptrar. De tillade att detta kom mindre än 24 timmar efter att 230 utländska terrorister transporterades från terroristorganisationen från fängelset al-Malkiya till al-Shadadi-fängelset i södra landsbygden i Hasaka.”

Helikopter för transport av terrorister i Syrien. Bild:SANA

Medier och lokala källor sa att de amerikanska ockupationsstyrkorna har transporterat dussintals fångar från Daesh från al-Houl-lägret, öster om staden Hasaka, parallellt med intensivt översvämning av ockupationens helikoptrar över lägret.De tillade att detta kom mindre än 24 timmar efter att 230 utländska terrorister transporterats från terroristorganisationen från fängelset al-Malkiya till al-Shadadi-fängelset i södra landsbygden i Hasaka. Man kan noterar att de amerikanska ockupationstrupperna fram till nyligen har transporterat Daesh-terrorister ombord på helikoptrar från en plats till en annan på natten för att rädda dem från den syriska arabiska armén. Men nu sker detta helt öppet utan någon förlägenhet.Trots USA: s fortsatta förnekande av alla relationer mellan den och Daesh terroristorganisation har tiotals fakta avslöjat den nära relationen mellan USA och dess militära och underrättelsetjänster och Daesh terroristorganisation. USA har använt denna terroristorganisation för att uppnå sina mål i regionen. Washington har direkt försett Daesh terroristorganisation med amerikanska vapen och ammunition, förutom att köpa den olja som har stulits av Daesh från de syriska oljefälten genom mäklare inklusive Erdogans son och hans familjemedlemmar i syfte att stödja denna terroristorganisation. Man har dessutom underlättat passagen av utländska krigare över gränsen till Syrien för att kompensera för bristen i Daeshs led på grund av de förluster som har orsakats av terroristorganisationen under den syriska arméns operationer i olika områden, särskilt i Deir Ezzor och landsbygden Homs, Aleppo, Raqqa och Hama.”
SANA

Jag återger nedan ett antal artiklar om USA:s stöd till IS och andra terroristorganisationer, med många fakta och länkar. Särskilt denna: Starka bevis för att USA stödjer ISIS och al-Qaida sedan åratal?


Relaterat

Starka bevis för att USA stödjer ISIS och al-Qaida sedan åratal?
USA hjälper ännu terroristerna i ISIS och bekämpar ryska styrkor i Syrien
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Nato-länder har exporterat vapen till terroristerna i Syrien. Vilka umgås Hultqvist & Co med?.
Syrien Silkway 170914Flygplan som kan frakta vapen från ”Väst” till Syrien
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
IS och al-Qaida firar USA:s anfall och går till angrepp i Syrien
USA:s kongress vill inte stoppa stödet till ISIS och andra terroristorganisationer

Israel största köparen av olja från IS;
Israel fortsätter med sitt stöd till terroristorganisationen ISIS;
FN uppger att Syrien vunnit kriget men Israel angriper och ber USA om hjälp;
Israel och angriper Syrien och al-Qaida Damaskus;
Cheney, Rothschild, Murdoch och Israel vill stjäla Syriens olja;
Chefen för Israel:s säkerhetstjänst bekräftar
Kriget i Syrien – ett hundratal artiklarPolitik

Föregående artikelUSAs förnedrande nederlag i Bolivia! Högergrupper talar om valfusk i högerregeringens val, medan nye presidenten vill utrota hungern
Nästa artikelBiden och Trump – Är problemet Coronapandemin, klimatet eller vad?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

8 KOMMENTARER

 1. Knekten Lasse Olsson rapporterar från dåtidens Mellanösternkrig:

  År 1574 efter Kristi börd tjänte jag på tredje året i den här, som under herrarna Klas Tott och Pontus De la Gardie försvarade Estland mot ryssen. Sedan i januari hade vi belägrat fästet Wesenberg, där vi slutit den ryska hären inne.
  Natten till den 17 mars hade nysnö fallit. På morgonen stod vi efter vanan uppställda till bön på fältet utanför det svenska lägret. De tyska ryttarna stod på flygeln till höger om oss egentliga svenskar, jämte livländarna. De skotska legoknektarna fruktade sin Gud på vänstra flygeln, mitt emot tyskarna.
  Plötslig såg jag tyskar och livländare till häst storma ner mot skottarna, De gav häftig eld. En hop skottar föll, andra blev kullridna, trampade och genomstuckna. I häpenheten kom de flesta skottarna sig inte ens för med att dra sina värjor. Krut och lod hade de inte fått ut ännu, denna morgon.
  Merparten av skottefänikorna rände i panik utåt fältet mot fästningen. Tyskarna bemannade då styckena. Från slangar och mörsare,potthundar och murbräckor haglade kulor och lod, stenflis och järnskrot över de flyendes ryggar.
  Ett ryttarkvarter tog itu med dem som flyktat till det skotska lägret. Där fälldes trehundra soldater, ett fyrtiotal sårade och hundratalet kvinnor. Åttio skottar brändes inne i ett hus där de sökt skydd.
  Vapenlösa tvangs jag och mina kamrater att åse denna slakt. När massakern var till ända låg närmare tvåtusen skottar döda på fältet utanför Wesenberg. Snön var röd.
  Av tyskar och livländare stupade endast ett trettiotal man. Av skottarna frälste sig ett kvarter in på Wesenberg – undan sina vapenbröder.
  Trots att jag, Lasse Olsson, såg detta med egna ögon, händer det att jag får för mig att mina ögon ljugit.

  Utdrag ur romanen Lyckans tärning av Rune Pär Olofsson.

 2. Mer intressant information börjar sippra ut. Drottninggatan terroristen Rakhmat Akilov berättade att han haft intensiv korrespondens med IS som uppmanat honom att utföra dådet. Efteråt vägrade IS att ta på sig ansvaret och hävdade att ingen kontakt med Rakhmat Akilov hade förekommit. Nu kommer det läckta rapporter att Rakhmat Akilov i verkligheten inte hade kontakt med IS, utan med CIA, som ha trodde var IS. Om det stämmer, det är inte verifierat, betyder det att det var USA och CIA som låg bakom terrordådet, och i så fall är motiveringen uppenbar, att skrämma och styra svenska politiker närmare USA och underkastelse som en vasallstat och NATO base. En annan intressant iakttagelse. På två dagar har det varit nära nog omöjligt att komma ut från Kina till vissa sajter. Genom att använda verktyg som PingPlitter eller Visualroute går det att fastställa att problemet ligger utanför Kina, det är alltså inte Kina som blockerar. Sajterna är inte blockerade, men servers på vägen fördröjer signalen så länge att kontakten tappas då. Uppenbarligen en del i informationskriget. Samtidigt ser vi hur Bonniers snabbt köper upp alla svenska media dom kan, och som bekant har Bonniers starka band i i USAs djupa stat. Samtidigt ökar trakasserierna mot oberoende media som Swebbtv, som igen stängts, RedIce, Granskning Sverige, anthropocene, osv. och allt fler, nu över 700 personer, som kritiserat den svenska regimen dras inför rätta. Allt detta understött av den svenska regeringen finansiellt. De historiska kopplingarna i jämförelse är minst sagt skrämmande.

 3. Det är inte bara i Syrien USA använder IS som en tillgång och verktyg. Vi vet att USA transporterade IS krigare till områdena kring Xinjiang, verifierat av både Rysslands och Kinas säkerhetstjänst. Kina identifierade dom och internerande dom, omkring 100 personer, varpå USAs propagandamaskin gick ut med stora trumman att 1 miljon civila hade satts i koncentrationsläger av religiösa och etniska skäl, vilket är lögn. Informationen lydigt upprepad av den svenska grenen av den amerikanska propagandamaskinen, men Kina har bevisat på plats att det är lögn, vilket helt förtigs av alla statligt finansiellt beroende medier i Sverige. Vidare skyddar Sverige terrorister och kriminella genom att kalla dom ”flyktingar” och dom ges stort utrymme i statligt beroende media där dom hävdar att det pågår en självständighetskamp i Xinjiang. Det är lögn, för tar man kontakt med vanligt folk direkt i Xinjiang får man den motsatta informationen. Folk är helt överlyckliga att man har fått stopp på terroristattackerna och klan fejderna.

  • I länken finns 6890 länkar då man söker på ”NYT lies”. Här några: Search Global Research
   NYT lies
   Search
   Search Author » Search Country »

   About 6,890 results (0.55 seconds)
   Sort by:
   Pertinence
   The Media Refutes its Own Lies: After 1,379 Days, NYT Corrects …
   https://www.globalresearch.ca/the-media…lies…nyt…/5598850

   12 Jul 2017 … In its reporting on a dubious lawsuit alleging Iranian meta-involvement in 9/11, the New York Times badly misunderstood the case and …
   NYT Refutes its Own Lies: Admits US-Saudi Partnership Supports …
   https://www.globalresearch.ca/nyt-refutes…lies…/5504522?…

   2 Feb 2016 … NYT Refutes its Own Lies: Admits US-Saudi Partnership Supports the Islamic State (ISIS). By Stephen Lendman Global Research, February 02, …
   The Lie of the 21st Century: How Mainstream Media “Fake News …
   https://www.globalresearch.ca/the-lie-of-the…/5558813

   3 Aug 2017 … The New York Times editorial board expressed their frustration in an … the elections) and others have exposed the lies by MSM propaganda.
   The NYT Big Lie About US Combating ISIS – Global Research
   https://www.globalresearch.ca/the-nyt-big-lie-about-us…/5596044

   25 Jun 2017 … All wars are based on disinformation and Big Lies. Truth-telling exposes the fabricated pretexts for waging them. Syria is Obama’s war, now …
   Eight Venezuela Lies the US Government and the Mainstream …
   https://www.globalresearch.ca/8-venezuela-lies/5670534

   6 Mar 2019 … Venezuela Lies #1: The Venezuelan People Have No Food and the … This VenezuelaAnalysis report quotes a NYT reporter and USAID itself.
   ”The Russians Are Coming”…NYT Proliferates the Big Lie About …
   https://www.globalresearch.ca/the-russians…nyt…lie…/5505679

   4 Feb 2016 … NYT editors mock credible journalism, proliferating the Big Lie about nonexistent “Russian aggression,” posing the greatest threat to US …
   A New Economic System is Emerging: The NYT ”Reports and …
   https://www.globalresearch.ca/a-new…nyt…/5381591?…

   10 May 2014 … The New York Times– bullhorn of lies for Washington – reports on 8 May 2014, with skeptical intonation and depreciative connotation on Mr.
   US Lies and Excuses for Bombing Hospital in Kunduz, Afghanistan …
   https://www.globalresearch.ca/us-lies-and-excuses-for…/5480327

   7 Oct 2015 … CNN and the New York Times have been particularly egregious offenders. The media monitoring group FAIR has also produced a revealing …
   New York Times Moving into High Spin Denigrating Vladimir Putin …
   https://www.globalresearch.ca/new-york-times…into…/5479880

   5 Oct 2015 … The specter of mass protest – of mob rule – seems to have haunted Vladimir V. Putin throughout his political life, and that fear lies at the heart of …
   Australian Investigative Journalist Exposes Mainstream Media …
   https://www.globalresearch.ca/…guardiannew-york-times…/5686660

   21 Aug 2019 … … Julian Assange by the Guardian and the New York Times, and refuting the lies both publications have used to smear the WikiLeaks founder.

 4. NYT har ertappats med att sprida lögner och den här gången handlar det om Ukraina, Biden & sonen. Det finns en sak som man inte kan anklaga NYT för och det är att NYT inte är trofast sin mission , vilket är sprida lögner.
  https://www.moonofalabama.org

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here