Ny antikinesisk organisation med svenska och norska politiker i ledningen.

13
1337

Denna artikel har först publicerats av norrmannen Terje Alnes på dennes blogg Spartakus.no

Terje Alnes namnger naturligtvis de två norska deltagarna i gruppen, medan jag lägger till de två svenskarna i ledningsgruppen på 24 personer. I denna grupp på 24 personer finner man två personer från elva länder, samt två från Europaparlamentet.

* Kommer att tänka på det svenska stödet till Natos:s ledande tankesmedja Atlantic Council Mäktigaste Nato-siten Atlantic Council uppmärksammar mig och min blogg. Smickrande?

* Läs också aktuella Justiemord på gång mot erfaren svensk diplomat? – led i demonisering av Kina?


Ny antikinesisk organisation med norska (och svenska) politiker i ledningen.

Venstres Trine Skei Grande och Högeres Michael Tetzschner sitter i styrelsen för en ny internationell anti-Kina organisation, där senator Marco Rubio är en nyckelaktör. Det gör också svenska Liberalernas utrikes- och migrationspolitiske talesperson Fredrik Malm, medlem i riksdagens utrikesutskott, och KD:s kommunalråd Elisabet Lann. Inter-Parliamentary Alliance on China är en helt ny organisation som lanserades fredag 5 juni. Den presenterar sig som “en internationell tvärpolitisk grupp lagstiftare som arbetar för att reformera hur demokratiska länder närmar sig Kina.”

Fredrik Malm. Officiell bild.

Den leds av en grupp medordförande (“Co-Chairs”), som är “äldre politiker som kommer från ett representativt tvärsnitt av världens stora politiska partier.” En närmare titt på regeringens sammansättning visar att det finns politiker från konservativa och liberala partier från elva länder, inklusive Trine Skei Grande och Michael Tetzschner från Norge, samt Fredrik Malm och Elisabet Lann från Sverige. Dessutom är bland andra Australien, Kanada, Tyskland, Japan, Sverige, Storbritannien, Tjeckoslovakien, Litauen, Nederländerna och ledamöter av Europaparlamentet representerade i styrelsen.

Elisabet Lann. Bild Facebook.

Men den viktigaste personen är den republikanska senatorn Marco Rubio, som för närvarande fungerar som ordförande för senatens underrättelsekommitté. Rubio, son till kubanska invandrare, är en stark antikommunist. När Obama upphävde USA: s blockad av Kuba 2014 tillkännagav Rubio att han personligen skulle blockera en eventuell amerikansk ambassadörsutnämning.

Öppenhet om sin kriminella politik.

Marco Rubio har öppet uttalat att han till sammans med den demokratiska senatorn Bob Menendez har arbetat för ett regimskifte i Venezuela sedan 2014. Som vi vet har detta resulterat i flera kuppförsök med USA: s stöd, medan hårda sanktioner har drabbat den civila befolkningen på ett grymt sätt. Sanktionerna som USA har infört mot Venezuela har skadat Venezuelas bräckliga ekonomi med mer än 130 miljarder dollar sedan 2015 och kan ha lett till dödsfall för upp till 100 000 människor. Då är det bara naturligt att senator Bob Menendez är den andra amerikanen som sitter i styrelsen, tillsammans med Skei Grande och Tetzschner och Fredrik Malm och Elisabet Lann. Dessa är partners i brott från tidigare, samtidigt som den norska regeringen – och den svenska – stöder de dödliga sanktionerna mot Venezuela.
Ihåliga liberala fraser.

I lanseringsvideon säger Marco Rubio att Kina, under ledning av det kinesiska kommunistpartiet, representerar en global utmaning och att den nya organisationen arbetar på att samordna sitt svar/sina insatser. Organisationens mål är “att upprätthålla den internationella regelbaserade ordningen, upprätthålla mänskliga rättigheter, främja rättvis handel, stärka säkerhet och främja nationell integritet.”Naturligtvis handlar det om att samla in största möjliga stöd kring USA: s feberliga försök att säkra sitt gamla hegemoni, så att USA fortfarande kan diktera “världsordningen”.

Marco Rubio. Bild Wikipedia.

Att Trine Skei Grande och Michael Tetzschner, samt Fredrik Malm och Elisabet Lann står till förfogande för en politisk brottsling som Rubio talar för sig själv. Detta är inget annat än en pro-amerikansk kall krig som gömmer sig bakom ihåliga liberala fraser.

13 COMMENTS

 1. Det ska tilläggas att denne Fredrik Malm är en hängiven sionist som hejar på övergrepp på barn, kvinnor och civila i Palestina. Denne skrupulöse personen demonstrerade för apartheid-regimen i Israel på Stockholms gator. Vi vet sedan länge att Marco Rubio dansar till sionismens pipa. Rubio ägs mer eller mindre av Norman Braman.
  https://www.nytimes.com/2015/05/10/us/billionaire-lifts-marco-rubio-politically-and-personally.html

  Då fattar man vad detta avskum som går under namnet “Inter-Parliamentary Alliance on China” är för något.

  Det kinesiska århundradet började 1981. Ingenting kan stoppa dess framfart – allra minst “Inter-Parliamentary Alliance on China”.

  Resten av världen sjunger den berömda sången “Cry me a river”.

 2. Än så länge har gangsterväldet gått bett på Kuba, Syrien och Venezuela, vilket alla vet, men det har inte saknats försök att återigen lägga hela Kina under sig.
  Tiden för opiumkrigen är dock förbi ty kineserna har inte glömt, och uppmärksammar fortfarande den 4 maj 1919.
  Nyligen var det däremot den 4 juni som var debattämne här.
  Inte lika uppmärksammat är att Indien, som av en händelse, militariserar områden angränsade till Kina som Nepal gör anspråk på. I det ingår vägbyggen. (Skolor som förstördes av en jordbävning för 5 år sedan har också helt plötsligt blivit aktuella för återuppbyggnad… men inte återuppbyggts, vad jag förstår.)

  https://www.voltairenet.org/article208900.html
  NATO to rescue Taiwan
  Voltaire Network | 14 January 2020
  …/…
  In 1989, the United States, France and the United Kingdom had endorsed a coup d’état attempt by Zhao Ziyang. [2] NATO and CIA strategist Gene Sharp was in Tiananmen Square in charge of orchestrating the events that turned into a confrontation and massacre. [3] Those three Western powers reacted to the fiasco by exfiltrating approximately 400 of Zhao Ziyang’s followers towards Hong Kong, then a British colony, in a covert operation dubbed “Yellow Bird”. [4] Similarly, the protests and culminating riots, which have recently rattled Hong Kong – now a part of the People’s Republic of China -, were organized by the former network of Yellow Bird operatives. Here again, given their dismal failure, the same three powers have started to exfiltrate the ringleaders towards Taiwan.
  …/…

  När skall “Västs” regeringar sluta med att slösa pengar – som fattas i skolan och i vården – på att lägga sig i andra länders angelägenheter?
  Blir det färre funktionella analfabeter på högskolorna om den rabiata högern får lov att köra Kina sönder?

 3. Förbindelserna mellan EU och Kina har nyligen försämrats av Pekings beslut att genomföra en ny lagstiftning i Hong Kong och Bryssel kritik av den. Till skillnad från USA, avser dock EU att inte vidta några åtgärder mot Peking för sitt beslut att införa en ny lagstiftning i Hong Kong. Lagen skulle förbjuda aktiviteter riktade mot att dela Kina.
  EU:s utrikespolitiska chef Josep Borrell har uttalat att EU inte kommer att medverka i ett “kallt krig” med Kina och noterar att Peking har meddelats om Bryssel ställning. “Jag har meddelat den kinesiska utrikesministern Wang Yi att Europa kommer inte att inleda något slags kall krig med Kina”, sa Borrell. Borrells uttalande kommer när Bryssel och Peking förbereder sig för ett kommande toppmöte mellan EU och Kina mitt i spänningar mellan de två över regeringarna i Europa som anklagar Kina för att påstås sprida desinformation om koronaviruspandemin.
  Peking förnekar starkt sådana anklagelser. I maj erkände EU:s toppdiplomat att Bryssel utsatts för påtryckningar för att välja sidor i de växande spänningarna mellan USA och Kina, men uttalade att blocket avser att istället “följa sina egna intressen” och undvika “att instrumentaliseras” av någon av sidorna. https://sputniknews.com/world/202006101079574973-brussels-to-beijing-eu-wont-be-launching-cold-war-with-china/.

  • 12 juni 2020.. Kina och Hongkongs regeringar kritiserar starkt Storbritanniens partiska kritik och inblandning.
   Brittisk kritik av Kinas föreslagna nationella säkerhetslagstiftning mötte ett starkt svar på fredag ​​från både Hong Kong-regeringen och Kinas utrikesministerium.
   Xie Feng, utrikesministeriets kommissionär i Hong Kong, sade att Storbritannien har ”allvarligt trampat på principerna i internationell rätt, inklusive icke-inblandning i andra lands inre angelägenheter”. Hongkongs regering meddelade ett uttalande som starkt avvisade de “felaktiga och partiska anmärkningarna” från de brittiska högsta tjänstemännen.
   Konflikten över Hong Kong, som var en brittisk koloni fram till 1997, har orsakat en stor diplomatisk spricka mellan Peking och London. Storbritanniens utrikesminister Dominic Raab märkte tidigare den kommande nationella säkerhetslagstiftningen som auktoritär och uppmanade Kina att respektera stadens autonomi, som har blivit beroende av massprotester under det senaste året.
   Lagen, som kan träda i kraft i augusti eller september, ger Kinas centralregering ytterligare befogenheter för att direkt hantera sedition, terrorism och andra hot i staden.

 4. Det där med att “försvar av demokratin” i Hong Kong är ett ganska roligt stycke hejdlöst hyckleri.
  Under brittiskt styre fanns en vice-kung som var så gott som enväldig (motsvarande i Australien avsatte den folkvalde socialistiske premiärministern, som hade varit naiv nog för att inte avskaffa monarkin och förklara Australiens fullständig självständighet, alltså urträdde ur Samväldet) och det var först när återbörden till Kina började närma sig som det blev aktuellt med val och en blygsam ansats till folkstyre i Hong Kong.
  Den brittiska kolonin har alltså aldrig någonsin varit en demokrati. (Ingen koloni kan vara det, ty det skulle strida mot den mest elementära logiken.)
  En brittisk koloni kunde annars inte vara en demokrati eftersom England inte är en demokrati, utan ett kungarike utan författning i vilken överhuset – i vilket man sitter på livstid, och fram tills nyligen på ärftliga stolar – inte är vald, utan utsett.
  Plutokratin på andra sidan av Atlanten skapades av slavägare (de första slavarna var bortrövade européiska barn, afrikaner kom senare), mördade ursprungsbefolkningen och stal dess jord, samt numera håller en rekord stor andel av sin befolkning i fängelse förutom att beröva den rösträtten under allsköns billiga förevändningar och kriminella fintar.
  Det är dessa “mönsterdemokratier” (och deras vasaller) som har mage att lägga sig i andra länders inre angelägenheter!

 5. Att imperiet är desperat syns överallt, inte minst i mängden organ som byggs upp och strategier som stakas ut för att bedriva propaganda mot Kina. Bankirvampyren har inte kontroll och kan inte heller kontrollera Kina så som bankirvampyren har västs politiker i sina fickor, äger väst media och bank- och finansinstitut. En ny multipolar världsordning utan bankirvampyren håller på att gry – och mot det kommer bankirvampyren sätta allt det har, inklusive det slutgiltiga kärnvapen krig. Allt enligt devisen efter oss syndafloden.

  https://www.strategic-culture.org/news/2020/06/10/sir-dearlove-joins-anti-china-counter-gang-operation/

 6. Kina håller på att ta över… Kina planerar övertagande av FN och sedan använda inflytandet att lansera propagandakampanjer i resten av världen.
  Detta är inte ett tillfälligt, utan snarare ett existensiellt problem för USA.
  Tjänstemän och experter larmar om vad Pekings utökade inflytande innebär i internationella organisationer och dess ”globala styrning” -agenda.
  Kinesiska tjänstemän leder redan en rad kraftfulla globala byråer och organisationer. Av 15 specialiserade FN-byråer, är fyra under ledning av kinesiska tjänstemän – och det repar bara ytan.
  En högre före detta tjänsteman i Donald Trump-administrationen, före detta biträdande USA:s statssekreterare för internationella organisationsfrågor Kevin Moley, berättade för Epoch Times att detta pågående övertagande representerar “det största existentiella hotet för vår republik sedan vårt grundande.”
  “Detta är kampen för våra liv,” tillade han. “Det är en kamp mellan västlig civilisation och Kinas kommunistiska parti.”
  En ny rapport från US-China Economic and Security Review Commission (USCC) , som släpptes i april, visade att den kinesiska regimens grepp om internationella institutioner skärps snabbt.
  “Sedan USA-Kina-kommissionen började spåra tjänstemän från Folkrepubliken Kina som tjänstgör i ledarpositioner i internationella organisationer har Pekings inflytande bara vuxit över viktiga FN-organ som ansvarar för finansiering och beslutsfattande i ett stort antal viktiga frågor”, China Economic and Security Review Commission berättade för Epoch Times i ett uttalande. Genom sitt växande inflytande vid FN och andra internationella organisationer driver Peking sina egna intressen, inklusive större globalt inflytande och kontroll, enligt kommissionen.
  https://www.theepochtimes.com/beijing-takeover-of-united-nations-presents-existential-threat-to-us-experts_3349220.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here