Mäktigaste Nato-siten Atlantic Council uppmärksammar mig och min blogg. Smickrande?

34
7281
Atlantic Councils nya rapport.

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett eller denna gång för två år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad. Jag hoppas att återkomma till frågan efter Pressombudsmannens klander av Aftonbladet.

Atlantic Council är en av USA:s mäktigaste tankesmedjor Atlantic Council är nära lierad med personer och instanser i den djupa staten i USA, har goda relationer till Vita huset. Den har som mål att stärka alliansen mellan USA och Europa, samt är en viktig stöttepelare till Nato. Den har varit involverat i alla amerikanska politiska och militära krigsäventyr under de senaste 50 åren och har arbetat i decennier för att täcka CIA-sponsrade underminerande operationer, dödande och politiska manipulationer i alla världens hörn. Den är självklart sponsrat av kraftfulla krafter som vapentillverkare, oljebolag och andra stora affärsintressen, samt får finansiering från mer än 25 USA-vänliga regeringar runt om i världen.

Den får ekonomiskt stöd av 25 regering och alla de stora vapenproducenterna och bankerna. Atlantic Council

Bland 24 bidragsgivare till Atlantic Council från Sverige finns i den näst högsta kategorin (250 000 – 999 999 dollar)
3 från Sverige:
Marianne and Marcus Wallenberg Foundation
Saab North America, Inc.
Swedish Ministry for Foreign Affairs

Den gav nyligen ett fint pris till Madeleine Albright som är känd för sitt uttalande 1996 att en halv miljon döda barn till följd av USA:s hårda embaro mot Irak var värt priset, medan 8-åriga Bana lanserades som en propagandist för ”rebellerna” och mot presidenten i Syrien av sina föräldrar. Sverigestödda Atlantic Council ger pris åt ansvarig för massmord och terroristutnyttjat barn.

Madeleine Albright är känd för sitt uttalande 1996 att en halv miljon döda barn till följd av USA:s hårda embargo mot Irak var värt priset, medan 8-åriga Bana lanserades som en propagandast för ”rebellerna” och mot presidenten i Syrien av sina föräldrar.

Nyligen fick Norges statsminister Erna Sohlberg ett fint pris av Atlantic Council. Norges statsminister Erna Solberg fick pris av Atlantic Council.


Nu har Atlantic Council uppmärksammat mig och bloggen! Gud ske lov kritiserar man mig. Ett beröm hade fått mig att lägga av, och överväga att hoppa i sjön.

Atlantic Council har nyligen utgivit en rapport: Kremls trojanska hästar.

Rapporten inleder: Denna rapport är den sista delen av ett treårigt projekt som försökte avslöja ett mindre diskuterat element i Kremls politiska krigföring: odlingen av politiska allierade i Europas kärna. Syftet med projektet är att uppmärksamma Västeuropa, där alltför länge det ryska hotet antingen förnekades, ignorerades eller förbises. Som nu är känt stoppar Kremls tentakler inte i Ukraina, Georgien eller Östeuropa. De når långt och djupt in i kärnan i västliga samhällen. Att erkänna det pågående hotet är det första steget att motverka dess effekter och bygga långsiktig motståndskraft.

För två år sedan attackerade Kreml USA genom en samordnad inflytande operation i presidentvalet 2016. Det är också
försökte störa i efterföljande val i Europa. Den ryska regeringen och dess proxier har försökt få fotfäste i Europa genom
olaglig finansiering, korruption och politiskt motiverad energi erbjudanden som Nord Stream 2. Den har sökt
att odla och stödja ett nätverk av likasinnade politiska styrkor som strävar efter Kremls intressen -oavsiktligt eller inte-inom demokratierna.

Min kommentar: USA har inte efter två års högt profilerad utredning ”Russiagate” kunnat påvisa att Ryssland sökt influera presidentvalet i USA. Russiagate läggs ned? Den skakiga berättelsen om att Ryssland manipulerade sociala media i presidentvalet i USA. Däremot är det väl belagt av forskare i USA att USA är helt ledande i olaglig intervention i andra länders val, inte minst i Europa, och under 2000-talet. Rapporterat i Washington Post, LA Times och Svenska Dagbladet och av mig. Påverkan på svenska valet 2018 väntades – starkare skäl fanns att misstänka USA än Ryssland. Man anför inga fakta bakom påståendena av olaglig finansiering och korruption. Det är riktigt att Ryssland söker sälja in Nord Stream 2, som ger betydligt billigare energi än USA:s erbjudanden. USA söker motverka detta genom hot – här gäller inte fri konkurrens! USA och Ukraina vill stoppa TurkStream och Nord Stream 2. Ingen fri konkurrens här inte.
Tyvärr kan vi räkna med att en rapport som denna betraktas som dagens sanning hos många av dem som fattar viktiga beslut om Sverige och vår framtid.


Avsnittet Sweden FERTILE SOIL FÖR INFLUENCE OPS? har skrivits av Henrik Sundbom Frivärld.

Huvudsponsor för siten är ”Stiftelsen Fritt Näringsliv som bildades 2003 av Svenskt Näringsliv tillsammans med Näringslivets Fond (Näfo). Syftet var att skapa en hållfast bas för opinionsarbete för marknadsekonomi och fri företagsamhet.” Fritt näringsliv.

Ordförande i ”Fritt Näringsliv” är Urban Bäckström, f.d. riksbankschef och f.d. ordförande i Sventks Näringsliv.

Henrik Sundbom skriver bland annat ”Onlinepublikationer fungerar på liknande sätt till dem som finns till vänster och bland konspirationsteoretiker. De mest framträdande är vänsterbloggen Jinge.se och online-tidningen Newsvoice, två av Sveriges vanligaste siter för ryska berättelser. Båda bygger broar mellan dem längst ut till höger och dem längst ur till vänster. Anders Romelsjö, redaktör för Jinge.se, är vice ordförande för en liten och föga känd organisation kallad Svenska Läkare för Mänskliga Rättigheter (Swedish Doctors for Human Rights), vars medlemmar ofta förekommer i ryska statsmedia som uppgivna experter på kemisk krigföring. De förklara Ryssland fri från skuld och skriver ned de Vita hjälmarna i Syrien.127 (”Gasattacker förnekas med hjälp från svensk läkargrupp,” Dagens Nyheter, 21 april 2017, https://www.dn.se/nyheter/sverige/ gasattacker-fornekas-med-Hjälp-fran-svensk-lakargrupp /).

Henrik Sundbom. Foto Atlantic Council.

Rapporten hedrar också med misstänkliggörande kritik riksdagsledamöterna Valter Mutt, Mp och Stig Henriksson V samt Agneta Norberg ordförande i Sveriges fredsråd, samt inte minst Tord Björk, aktiv antiimperialist och miljökämpe.

Min kommentar. Bloggen Jinge.se fungerar nu främst som arkiv med flera tusen artiklar. Det är riktigt att denna blogg i flera artiklar med fakta påvisat att de Vita hjälmarna är en av främst regeringarna i USA och Storbritannien sponsrad grupp som nära samarbetar med terroristorganisationer i Syrien. Ordföranden Marcello Ferrada de Noli i SWEDHR har intervjuats några gånger i ryska media. Medier i Väst attackerar kritiken mot de kontroversiella Vita hjälmarna.

Vidare, DN har två gånger osakligt angripit den lilla organisationen ”Swedish Doctors for Human Rights”, och i strid med sin skrivna policy förvägrat oss replik. DN – mästare i desinformation – angriper åter oss i SWEDHR.;
Vanställd kritik i DN, Expressen och Aftonbladet av fredsorganisationen SWEDHR om Syrien.

*** Om det finns samband med detta och att jag nyss för första gången har nekats tillträde till alla siter på Facebook utan min egen vet jag inte. ***

Några artiklar om Vita hjälmarna.
USA ger nytt stöd till White Helmets, terroristernas bästa vän
TV2 visar ”The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna)
Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets
Min kommentar i Washington Post om White Helmets
White Helmets får en Oscar
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?
Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar


 

Föregående artikelSeger för yttrandefrihet och demokrati i Frankrike!
Nästa artikelMarocko erkänner Israel och belönas av USA som erkänner Marockos ”rätt” till Västsahara i brott mot FN-överenskommelser
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

34 KOMMENTARER

 1. Henrik Sundbom för dessutom med fakta fel. Newsvoice är inte – mig veterligen – socialistisk.

 2. Hehe du får göra samma sak, häng ut den där Henrik och hans propaganda, verkar finnas mycket när man googlar.
  Så vad vet vi om Nato-agenten Henrik Sundbom ? Vem finansierar hans propagandverk och leverne? Vem står bakom han?

 3. Du milde, ett treårigt projekt, med feta arvoden får man förmoda. På en kvart hade han fått detta direkt av Anders, korrigerat dessutom. Men visst är det skäl att fira. Atlantic Council är samlingsplatsen för de värsta av de värsta. Konspirationsteoretiker är de själva, med Bellingcat som ”hired gun”.
  Påståendet om stöd från ytterhögern saknar grund. I Finland stöder ytterhögern både Atlantic Council och NATO och därför är de att betrakta som hedersknyfflar. Vad sägs om utrikes- försvars- och inrikesminister från ytterhögern. Det är priser till nynassarna som utdelas om man hoppar på NATO-tåget.

  Ja, visst är det tryggt att vara pensionär. Professor Tim Anderson i Australien har i veckan sparkats från sin tjänst för sitt stöd till palestinierna och Syrien. Det går an, men att gripa en kinesisk företagsledare på genomresa kan bli strået som knäcker kamelens rygg.

 4. Jag blir inte förvånad över att Wallenberg och SAAB stöder Atlantic Voice, men Vad är anledningen till pengarna från Swedish Ministry for Foreign Affairs? Det är ju UD och regeringen! Vet någon mere om det?

 5. Det mest intressant i det hela är att är de verkliga trojanska hästarna (Djupa staten som Atlantic Council rä en del utav) anklagar kritiska röster som inte köper lögnerna om Ryssland, Syrien, Iran, Venezuela, Kina, Libyen, mm. anklagas för att vara trojanska hästar. Vi vet att västs regeringar styr egentligen av trojanska hästar som prioriterar sina egna intressen, agendor och lider andra herrar än ”medborgarna”. Eftersom den här bloggen anklagas av Atlantic Council så är bloggen att lita på. När de verkliga trojanska hästarna anklagar bloggen så ska bloggen se det som en hederspris. Det tyder också på att de osynliga krafterna och grupperna som styr väst börjar darra. Nutida versioner av McCarthy börjar gå i blom, högerskribenten är ett levande bevis på det.

  https://www.globalresearch.ca/mainstream-media-assaults-on-freedom-of-speech-the-truth-is-no-longer-important/5662140

 6. Eftersom den här bloggen anklagas av Atlantic Council så är bloggen att lita på. När de verkliga trojanska hästarna anklagar bloggen så ska bloggen se det som en hederspris. Det tyder också på att de osynliga krafterna och grupperna som styr väst börjar darra. Nutida versioner av McCarthy börjar gå i blom, högerskribenten är ett levande bevis på det.

 7. Torbjörn Sassersson har kommenterat detta på Newsvoice. Newsvoice Han skriver bland annat ”Citat från ”Soldathandboken (SoldF):

  SoldF Soldaten i fält, upplaga 2001 kapitel 14“Fientlig desinformation och propaganda via radio, TV, tidningar och Internet möts bäst genom öppen och fri diskussion grundad på tillgång till information från fria och oberoende medier. Tag därför initiativet till diskussioner om den fientliga propagandans syfte och innehåll. Medverka till att avslöja felaktig och ofullständig information som sprids i propagandasyfte”. – SoldF Soldaten i fält, upplaga 2001 kapitel 14 (läs mer)

  Frågan är vilken yttre främmande makt som medialt och filosofiskt infiltrerat Sverige och Europa allra mest. Är det Ryssland, Kina, Iran, Nordkorea eller kanske USA? När det gäller Sverige är frågan enkel att besvara. Det är inte utan anledning som Sverige kallats för den 51:a staten.”

 8. I set här sammanhanget är det viktigt att framhålla att Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap har anslutit vårt land till Nato Stratcom i Riga, vilket gör att all officiell politisk åsiktsproduktion i vårt land kan inräknas i Natos propaganda eller i varje fall är underordnad Natos propagandistiska verksamhet.

 9. ”Atlantic Council” är en del av USAs påverkans och propagandamaskin och finansieras av USAs Den Djupa Staten och BigBusiness. En svensk motsvarighet är ”Stockholm Free World” som även den finansieras av USAs krigsindustri och Den Djupa Staten i USA. Där är Patrik Oksanen Senior Fellow och en ledande talesman för USAs Djupa Stat i Sverige, och han har nu även tillåtits använda SvD för sin propaganda. Ett annat exempel är den australiska tankesmedjan tillika amerikanska propagandacentralen ASPI, eller Australian Strategic Policy Institute, som helt öppet finansieras av USAs krigsindustri. ASPI har även kopplats till tvångsarbete i fängelser. 11 av ASPI finansiärer har kopplats till både tvångsarbete och människohandel. Det inkluderar BAE Systems, Lockheed Martin, Boeing and Raytheon i sin tillverkning av krigsmateriel. Källa U.S. Bureau of Prisons, UNICOR, United States Department of Justice, Human Rights Watch, Wired, Reuters, The Guardian, Business Insider, Harvard Prison Divest Campaign, prisonlegalnews.org and Center for Research on Globalization, har kartlagt ASPI och deras fängelseindustri. USA klagar över utländs påverkan, men utövar själva en stark påverka i många länder, som Sverige.

 10. Utmärkt blogg som jag letat efter men inte funnit förrän nu. Tack Carl Bildt för det var genom ditt arroganta svar angående Atlantic Counsel advisory board jag fann den. Nu läser jag denna med stort nöje. Jag har själv skrivit insändare om bl.a. USAs digitala krigföring och hur de fortsätter att hacka hela världen men aldrig lyckats få in någon av dem i de stora dagstidningarna. Censuren är järnhård avseende kritik av USA.

 11. Skrämmande person Henrik Sundbom och med en implicit hotfull retorik där argumenten från Anders och andra inte bemöts utan han stämplar istället alla meningsmotståndare som konspiratörer och köpta landsförrädare. Det har varit en mycket negativ utveckling av den svenska geopolitiska samhällsdebatten sedan den nya interventionstiden under Obama tog fart 2011 med Libyen, Syrien (och vågar jag insinuant påstå Dominique Strauss Kahns ”frånfälle” som IMF’s president…). Ibland får jag känslan när jag läser DN och SVD att vi, i Sverige, är i lågintensivt krig mot Ryssland, Kina och Iran och mot ledare från andra länder som har en annan syn på hur makt och medel ska fördelas. Det finns ingen riktig analys eller diskussion utan rapporteringen bygger på enkla etiketteringar där parterna är goda respektive onda. Det i sig är kanske ännu mer skrämmande och inte värdigt ett, på papperet, neutralt land som Sverige. Jag har röstat höger i hela mitt liv, på frihetliga grunder, men den ”liberalism” som existerar i en alltmer framträdande totalitär globalism har gjort mig både tveksam och dessutom sorgsen. På hemmaplan gör personer som den här Sundbom och Oksanen, och några till kretiner, sitt bästa för att vinna röster till vänsterblocket. Bra med den här sidan Anders och stå på dig.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here