Planerar USA & Co en ”false flag”-insats för att få krig mot Venezuela?

5
1190
Kvinnor i venezuelas armé. Bild från Southfront.

Denna artikel har jag hittat på Pål Steigans utmärkta blogg. Förbereder USA en ”false flag”-operation mot Venezuela från Colombia? Den bygger på uppgifter på en artikel i Telesur.

Man kan uppfatta en ”false flag”-operation som ett alternativ till mordförsök mot Maduro tror jag.

USA har öppet uttalat sig för att krigsinsats mot Venezuela är ett alternativ. Venezuela-Nytt Guadió har uttalat att han accepterar detta. Liksom den senare avrättade landsförrädaren Quisling accepterade att nazisterna ockuperade Norge.


Den regionale socialistiska politiken Freddy Berna i Venezuela säger till TeleSUR:”Jag har direkt information från officerare i Colombias nationella polis att en ”falese flag”-attack planeras längs gränsen mellan Colombia och Venezuela och att den ska porträtteras som en attack från den venezuelanska sidan. Det hävdas att legosoldater och desertörer från den venezuelanska armén utbildats och utrustats för att utföra det som kommer att se ut som en attack från Venezuela mot grannlandet Colombia. Episoder av samma typ har redan rapporterats och det som hände när en påstådd amerikansk hjälpsändning sattes i brand av venezuelanska höger-extremister var förmodligen också en sådan ”false flag”-operation där avsikten var att skapa en politisk förevändning för krig. Telesur: Warning About False Flag Operations Against Venezuela

I ett meddelande på Twitter skriver kuppmakaren Juan Guaidó att ”beväpnade grupper skjuter ner obeväpnade bybor som bara ber om humanitärt bistånd”. Det behövs inte mycket fantasi för att föreställa sig hur kupmakare kan iscensätta detta. Donald Trumps säkerhetsrådgivare John Bolton är ständigt ute och ger sitt fulla stöd till kupmakarna och säger att han vill trumma ihop en internationell allians mot Venezuela.

Det finns föga internationell entusiasm för intervention i Venezuela, även bland USA:s nära allierade. Man kan förstås att USA och kupmakarna behöver en provokation av något slag i form av en ”false flag”. Se även den här videon från South Front .Rysslands premiärminister Dmitry Medvedev har hela tiden tagit avstånd från militärt ingripande i Venezuela.

Föregående artikelVad vill Hamnarbetarförbundet?
Nästa artikelMer än bara motstridiga åsikter. Lärdomar för Sverige från Australien!
Pål Steigan
Pål Steigan är en ledande norsk och nordisk geopolitisk analytiker och bloggare i www.steigan.no

5 KOMMENTARER

  1. USA har alltid falska planer! Frågan är om man i detta läge vågar köra igång någon av dem i Venezuela? Venezuela kan visa sig vara en mer svårfjällad fisk än vad hökarna i Washington någonsin trott! Att Margot Wallström ens underlåter sig till att stödja USA:s krigsplaner borde ju bli ett fall för KU…Det vill säga om Sverige fortfarande hade varit en demokrati annat än på pappret..

    • Vad jag förstår så får enbart utskott och riksdagsledamöter anmäla till KU och dom vi har idag frågar antagligen Pentagon innan dom gör något, Så Margot kan nog kämpa vidare för USA;s intressen i lugn och ro.

      • Ja, det verkar inte bättre! RIP Sverige som någorlunda fritt land, numera befinner sig Sverige hårt under USA:s och EU:s stövel. Tyvärr verkar folk i allmänhet inte ha en aning om hur illa läget är, säkert pga den enorma propagandaapparat som fulmedia numera utgör! Hoppet står till alternativmedia som inte har problem att skriva sanningen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here