Putin: De allierade la grunden för Hitlers Tyskland genom den hårda Versaillesfreden efter Första Världskriget.

17
2981

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad… Eller hur?

Föregående artikel”Dialogens kraft” Fredsmöte 5 februari i Delsbo. Rysslands ambassadör, Gudrun Schyman och musik.
Nästa artikelAftonbladet: Läs Anders Lindbergs ledare om Navalny! (Eller – ”Vem är löjlig”?)
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

17 KOMMENTARER

 1. Målet med den sk. Versaillefreden var att stycka upp Tyskland då man tyckte att de var alldeles för mäktiga.Benjamin Freedman som var en av Woodrow Wilsons rådgivare berättar att det var en judisk agenda att beröva Tyskland på stora landområden och därmed makt.Freedman som var på plats berättar också att det var Balfourdeklarationen 1917 som avgjorde att USA gick med i kriget.England lovade bort Palestina till WJC och bl.a Chaim Weizmann om de kunde övertala USA att gå med i kriget.Eftersom även de tyska judarna var engagerade i Balfourdeklarationen såg Hitler detta som ett stort svek mot det tyska folket.Resten vet vi och ännu en gång styckades Tyskland upp 1945.Vem var värd för Versaillekonferansen 1919 om inte Lord Rothschild.

  • Vi tackar signaturen Peter Berge för ytterligare några antijudiska konspirationsteorier. Nytt för mig är att det fanns en ”judisk agenda att beröva Tyskland på stora landområden och därmed makt”. Jag häpnar över detta ”fakta”…

   • Nu är Hasbaragruppen ute och pekar finger som vanligt.

    Här har du fel “judea declare war on Germany” var huvudrubriken i Daily Mail i mars 1933 och reaktionen blev “kauft nicht bei juden”.

    • Låt mig klippa in samma kommentar som jag tvingades göra till en annan artikel där en annan person gjorde samma fel.
     Så låt mig klarlägga händelseförloppet lite mer i detalj så att Peter Berge förstår:

     – Den 30 januari 1933 utnämndes Hitler till rikskansler.

     – I februari/mars startade en kampanj för att bojkotta judiska butiker och näringsidkare. “Kauft nicht bei Juden!”
     Medlemmar i nazistpartiet trakasserade judiska butiksinnehavare och kunder (både judar och icke judar).
     Herman Goering meddelade, ”Jag ska använda polisen, och utan barmhärtighet, varhelst det tyska folket skadas, men jag vägrar förvandla polisen som vakt för judiska butiker.”

     – Som en följd av detta hölls ett antal massmöten och sammankomster i USA som resulterade i ett upprop för att bojkotta tyska varor. Detta resulterade i bland annat följande rubrik i den brittiska tidningen Daily Express “Judea Declares War on Germany”. Ett utmärkt exempel på hur tabloidpressens rubriksättning för att locka läsare. Lite som nutida rubriker på FaceBook för att locka till många klick.

     • Jag häpnar över detta ”fakta”:Wilsons rådgivare inför Versaillefreden var bl.a B.Baruch,H. Morgenthau(senior),L. Brandeis,F. Frankfurter.När det gäller WWII så ledde S.Untermeyer 1933 kampanjen ”Judea declares war on Germany”.1941 kom Theodore Kaufmans bok ”Germany must perish” som föreslår en totaL utplåning av Tyskland.Likaså anser Hootonplanen detsamma och även Moergenthauplanen.Men Tyskland har rest sig som fågel Fenix ur askan.

   • Andersl. Jag misstänker att det är en och samma person bakom flera olika signaturer. Det är hursomhelst nynazistisk antisemitisk propaganda i en rätt vedervärdig form.

 2. Andersl !!Shortly after Samuel Untermyer’s return to the U.S. from Germany in 1933, articles appeared on the front page of newspapers in London and New York declaring that ”Judea declares war on Germany”. This resulted in an effective boycott of German goods in many countries, affecting German exports significantly. The agreement was partly inspired by this boycott which appeared to threaten the Reich.
  Utdrag från boken ”The transfer agreement” av Edwin Black.

 3. Till Peter Berge.
  Jag har läst boken du hänvisar till men du är hela tiden mycket noga med att inte ta med de händelser som ägde rum direkt efter att Hitler utnämndes till rikskansler. Det vill säga de trakasserier av judiska affärsmän som är bakgrunden till den uppmaning till bojkott av tyska produkter som vissa tabloidtidningar i sina rubriker skriver som att Judea förklarar krig mot Tyskland.

  När det gäller minna källor kan du kan t.ex. börja här –> https://www.jewishvirtuallibrary.org/1933-anti-nazi-boycott

 4. @Klas
  Peter Berge anklagades med det kombinerade kontrollordet ”antijudiska konspirationsteorier”, vilket är en kombination som en betald PR-konsulter/internettroll ev. skulle kunna använda, istället för att hålla sig till sak. Båda kontrollorden bygger på nämligen på välkänt osann argumentation, bl.a. ”ad Hitlerum”.

  Målet med användningen av det osanna kontrollordet är sannolikt att dominera, skrämma och bestraffa den som har åsikter som s.a.s. är ”fel”, enligt någon agenda. Eftersom det görs publikt är syftet kanske även att förtala, vilket alltså är olagligt enligt brottsbalken.

  Att söka eller presentera evident sanning är naturligtvis INTE att vara emot något folk, heller inte konspirationsteoretiskt. Inom vetenskap är evidensbaserade teorier naturligtvis viktiga. Inom politiken existerar kriminella omoraliska konspirationer. Flertalet har redan avslöjats.

  Inom folkgrupper existerar extrema psykopatiska sekter. Varför skulle judendomen vara undantagen? Det finns massvis med judar och människor med judisk bakgrund som är emot nazi-sionismen.

  Jag översätter ex. just nu Sion Vises protokoll från engelska till svenska, eftersom den svenska som tidigare gjorts var så dålig, samt finner det ytterst sannolikt att ”de vise” faktiskt tillhör en extrem sekteristisk ekonomistisk sekt med målet världsherravälde, men att lägga skulden på alla judar skulle jag aldrig drömma om att göra, lika lite som jag skulle ge alla kristna skulden för nazisternas koncentrationsläger, även om de kallade sig ”kristna”. De lyssnade i vart fall inte på Jesus. Den saken är klar.

  Jag tvivlar dessutom att de ”vise” sionistiska psykopaterna tror på samma gud som Jesus. Deras ev. gud är tycks vara en avbild av deras egna narcissism, d.v.s. något slags blodtörstigt psykopatiskt monster i stil med Richard Dawkins beskrivning:

  ”Gamla testamentets Gud är förmodligen den mest obehagliga karaktären i all fiktion: avundsjuk och stolt över det; ett småsint, orättvist, oförsonligt kontrollfreak; en hämndlysten, blodtörstig etnisk rensare; en misogynistisk, homofobisk, rasistisk, barnamördande, folkmördande, hedersmördande, plågande, storhetsvansinnig, sadomasochistisk, oberäknelig ond mobbare.”
  / Richard Dawkins

  Vetenskaplighet, d.v.s. att ställa upp hypoteser/teorier som kan deduceras/falsifieras, även om möjliga konspirationer, är naturligtvis inget som psykopatiska konspiratörer vill se. Vad är då mer spelteoretiskt förståeligt att konspiratörerna anklagar den som söker sanningen med just ”konsirationsteorier” som ett nedsättande kontrollord, samtidigt som den som söker sanningen falskeligen anklagas/förtalas för rasism mot hela den judiska folkgruppen? Det är faktiskt exakt vad som kan förväntas.

  Man behöver inte vara raketingenjör för att förstå det, inte ens kunna tänka tre steg framåt i schack.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here