Putin: Ryssland redo för fredsförhandlingar med Ukraina

57
1849

President Putin har kommit med ett nytt uttalande: Ryssland har inte startat än. Detta skedde vid ett möte med ledarna för de partier som finns representerade i duman.Som DN och andra media faktiskt rapporterar om – se nedan. Meningarna med stor stil i texten nedan presenterades så i RT.

___________________________________________________________________

Putin: Ryssland har inte riktigt påbörjat något ännu

Presidenten varnade Rysslands rivaler för att försöka besegra landet på slagfältet.

Ryssland är redo att inleda fredsförhandlingar med Ukraina, sade president Vladimir Putin på torsdagen och varnade för att de som förkastar sådana utsikter bör inse att en förlängning av den pågående konflikten bara skulle göra sådana samtal svårare.

”Vi vägrar inte att förhandla om fred, men de som vägrar bör veta att ju längre de gör det, desto svårare blir det att förhandla”, sade Putin och utfärdade en varning till dem som kanske tror att Ryssland redan har uttömt sin kapacitet mitt i konflikten.

Vi hör i dag att de vill att vi ska besegras på slagfältet. Vad kan jag säga? Låt dem försöka. Vi har inte ens riktigt påbörjat något ännu.

Putin sade också att västvärlden faktiskt verkar vara villig att ”kämpa till den sista ukrainaren”, vilket han sade är en ”tragedi” för det ukrainska folket.

Presidenten skyllde den pågående konflikten på det USA-ledda Nato och betonade att Rysslands konsekventa ansträngningar för att skapa ett rättvist internationellt säkerhetssystem har äventyrats.

”Initiativen för att samarbeta om missilförsvar har avvisats, varningar om det oacceptabla i Natos expansion, särskilt på bekostnad av de forna sovjetrepublikerna, har ignorerats”, sade Putin.

Om västvärldens mål var att provocera fram en konflikt mellan Ryssland och Ukraina har man uppenbarligen lyckats med det, medgav Putin. På strategisk nivå förlorade dock väst redan när Moskva inledde sin militära operation i Ukraina, konstaterade Putin.

De borde ha insett att de redan hade förlorat från början av vår speciella militära operation, eftersom dess början också innebär början på ett fullständigt sammanbrott av den amerikanska världsordningen.

Presidenten tillade att det pågående sammanbrottet ”inte kan stoppas”. (Slut).

Kort kommentar: DN återger huvuddragen i Putins uttalande i en artikel med titeln Putin: ”Vi har inte ens börjat något seriöst i Ukraina” Den mycket Rysslandskritiske Martin Kragh är biträdande chef för Centrum för Östeuropastudier vid Utrikespolitiska institutet och säger att Putins uttalanden inte är något nytt i sak.”Nu fyller Putin på sina uttalanden med krigsretorik, enligt Kragh. – Han har under årtionden använt retorik som handlar om ensamma Ryssland som står under hot. Det är yttre hot och ett inre hot, säger Martin Kragh.” Kragh säger inte om Ryssland kan ha skäl att känna yttre hot. Vad han menar med ”inre hot” vet jag inte.
Putin verkar full av självtillit. Han visar ingen oro över Nato:s och EU:s enighet mot Ryssland. Ryssland är på väg att minimera politiska och ekonomiska kontakter med Väst och öka sådana kontakter med Kina, BRICS och andra (det stora flertalet) länder. Nu hoppas jag på snar fred i Ukraina. Tror att Ryssland åtminstone vill inta Donetsk först för att ha ett ännu bättre förhandlingsläge.

Föregående artikelNato-chefen släpper ut en stor katt ur säcken:
Nästa artikelRyssland väljer väg!? Bryter med Väst och bidrar till ny världsordning?
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

57 KOMMENTARER

 1. Så gör man jämt på VARJE tal av Putin. Man plockar bara ut en mening av alla tal Putin hållt genom åren (Speciellt sedan 2014)Och sedan vinklar det åt skitsnack. Gång på gång gör man så. Martin Kragh suger varje gång han uttalar sej. Det har funnits massor med riktiga och viktiga tal av Putin genom åren,även nu sistone sedan Ukraina krisen,MEN det är samma skitsnack som vanligt när propaganda medierna ska översätta/Rapportera det

 2. Putins tal finns på engelska här: http://en.kremlin.ru/events/president/news/68836

  Detta skall tydligen framledes fyllas på med kommentarer från ledande personer i duman som var med på mötet. Vad som avses med ”inre hot” framgår av följande utan att några namn nämns: ”… terrorism and separatism in Russia, and internal destructive forces and a ‘fifth column’ in our country. All of them are still receiving unconditional support from the collective West.” Man kan väl tänka sig islamister i Kaukasus, figurer som Navalny (om nu någon längre minns honom), små grupper av mycket västinriktade liberaler.

  En viktig fråga till det här är om Putin har täckning för sin utmaning: har Ryssland mycket mer att komma med? Med tanke på västliga medias ständiga påståenden om att det går dåligt i Ukraina, att Ryssland har slut på kulor och krut, att sanktionerna kommer att bita (”någon gång”) etc. så är det djärvt sagt av Putin. Men Rysslands arsenaler verkar vara väl fyllda, dessutom av vapen som NATO har svårt att klara sig emot, och manskapsmässigt är väl mindre än 10 procent av den ryska armén engagerad i Ukraina. 90 procent finns alltså kvar om behov uppträder på andra fronter (Kaliningrad, Syrien, Moldavien eller var som helst där Kreml tycker det är viktigt att markera makt). Dessutom slår sanktionerna på ett sätt som NATO knappast förväntat sig, samtidigt som den politiska oron ökar i Europa. Kanske killen har rätt!?

 3. Haha, gangsterna fr ’väst’ har haft sina chanser i 8år. Nu när de får storstryk så kommer de slajmande. BS, they are nothing but bullshitt, inte ens det, och de ska en gång för alla lära sig att Världen är multipolär, inte geogia’guidestone’uni. Fatta det, a-holses vem de nu än är i deras sk envärlds’regering’ hehe

 4. Putin behöver bara beordra hem ryska armén till Ryssland så uppstår fred spontant. När man hör honom kunde man tro att Ukraina anfallit Ryssland.

  En annan sak är förstås att Putin med ”fred” menar att Ukraina har en regering tillsatt av Putin och hans säkerhetstjänst, oavsett vad ukrainas befolkning tycker. Det kallar han också ”demokrati” och ”säkerhet”.

  Så länge Putin är rysk diktator, vald eller ej, kommer Ryssland att stå utanför varje internationell överenskommelse. Han har diskvalificerat sig, och Ryssland kan bara vara med när han tagits bort ur ekvationen, utan att ersättas av en likadan. Ryssland behöver befrias från Felix Dzersjinskijs hydra.

  • Som jag skrev precis, ’väst’ är en korruptionens högborg. Putin/Lavrov/Ryssland/Kina och minst ett 20tal andra länder, bekämpar dessa mänsklighetens fiende. Kom ihåg, 8år utan att ha följt ett enda av de internationella avtal som slutits till priset av minst 15 000 östukrainare som vill tillhöra Ryssland och tack o lov nu gör det.

  • Operation Z fortskrider. Ingen kan stoppa den. Målen ska uppfyllas. Inga ”låtsas analyser” kryddade med name dropping (t ex Felix Dzersjinskij) för att låta ”kunnig” kan täcka faktum att lögnimperiet har inga kläder. Som Rysslands President Vladimir Putin sade ”vi har int ens börjat”. Alltså väst kommer att få ordentlig stryk så länge den envisas med att kriga mot Ryssland och eller hota Rysslands existens – via proxy eller ej.

   https://www.presstv.ir/Detail/2022/07/09/685351/Russia-Ukraine-conflict-ambassador

  • Du menar med ”internationell överenskommelse” en sådan med nato + aukus och japan? Nu finns det ju betydligt fler länder att sluta överenskommelser med, vilket också har skett.

  • Känns nog bättre för Europa om Ukraina får en ”diktator” utsedd av Ryssland än en som är tillsatt av USA ”John Högberg”. När man hör västledare så kan man tro att regimen i Kiev handlat på egen hand men det är ju USA som sett till att de började beskjuta östra Ukraina 2014. Och Ukraina har varken demokrati eller säkerhet sedan 2014 oavsett vad befolkningen där tyckt om nazifieringen av landet. Så länge USA inte är demokratiskt och kan anpassa sig och bli ett vanligt land så borde alla länder se över relationen med skurkimperiet och hjälpa befolkningen i USA blir av med gangsterpacket som styr där i kulisserna. Och att se till att Biden börjar tänka själv och inte bara läsa upp instruktioner från prompten han har framför ögonen.

 5. Det man ser av Ukraina, så saknas det ett civilsamhälle, det är kommissarietyper som står bakom Zelensky, en junta av
  nationalister, de flesta yngre män.

  När den högerextrema nationalismen visar sitt råa plyte, som i Sverige igår,
  då tystnar hurraropen för Ukrainas arm’e
  som drivs av högerextremister, som bränner folk levande som i Odessa.

  Jag tror de flesta svenskar förstår detta, ett Ultra-nationalistiskt Ukraina, skulle ge
  högerextrema rörelser en farlig framgång,
  att hänvisa till, och det vill inte svensken.
  Klart att polisen tonar ner nazisambandet.

  Tydligen kom hoten inifrån i Sverige, inte
  från öster om Gotland och Visby, då hjälper inga arm’eer och Nato, där nu Sverige agerar billig offerkofta, – som om Ryssland angripit oss, det är så synd om oss, som ju är krigförande i Ukraina.

  Sverige skämmer nu oftast ut sig offentligt, vi utnyttjade

  • Vad kan man förvänta sig – förutom artilleribeskjutningar och missiler från Ukraina?
   Den 8 juli inledde ukrainska väpnade formationer en missilattack mot ett vattenkraftverk i Nova Kakhovka.
   Det ryska luftförsvaret lyckades slå tillbaka attacken och förhindrade förstörelsen av både själva vattenkraftverket och infrastrukturen i den norra Krimkanalen.

   Det ryska försvarsministeriet rapporterade om förstörelsen av två brittiska installationer av Harpoons kustmissilsystem och annan fientlig utrustning.

   Raketattacker mot ett vattenkraftverk i Novaya Kakhovka, Cherson-regionen, utfördes på morgonen den 8 juli. Myndigheterna i regionen rapporterade att det ryska luftförsvaret lyckades slå tillbaka attacken mot vattenkraftverket och förhindra att stationen gick ur funktion. Det finns dock mänskliga offer.

   Konsekvenserna av förstörelsen av en sådan produktionsanläggning kan bli katastrofala för invånarna i Kherson-regionen, – sade chefen för den militär-civila administrationen i regionen Vladimir Saldo.

 6. fortsättning…. Sverige utnyttjade enbart
  Ukraina för eget Nato-inträde, och blåste
  Ukraina på sitt.

  Att vänsterpartister visar upp PKK-flaggor,
  kan ge 100.000 röster, f.d. sosseröster,
  fast åsiktskorridoren dissar allt kurdiskt
  idag, det som var helt O. K. för en månad sen, fördöms nu av regeringen, inte lätt
  att hänga med, vänsterpartiet har väl inte
  med Nato att göra, och kommer aldrig få.

 7. Om Ryssland i rådande läge lämnar Ukraina och öppnar fältet öppet för den USA-NATO ledda krigsmaskinen, tror någon då att den ekonomiska maktapparaten i väst nöjer sig med dessa landvinningar, när de finns ytterligare möjligheter att tillskansad sig enormt stora råvarurikedomar, som ligger färdiga att hämta hem norr över Ukrainas landgräns. Nej denna tragiska storkonflikt som skoningslöst drabbar oskyldiga, har inget enkelt svar.

  I min värld verkar också en ekonomisk och mindre demokratisk maktapparat i väst, som egentligen har större inflytande i mångt och mycket än vad våra demokratiskt valda parlament egentligen förfogar över.
  Dessvärre förskräcker spåren när vi vänder bladen tillbaka och ser vad hänt i mellanöstern. Inte råder där någon fred och ett allmänt välstånd , vare sig i Libyen, Syrien eller IRAK. Ett löfte som gavs mycket generöst av den anfallande parten utifrån humanitära förtecken i kraft av förödande precisionsvapen som medel.

 8. Natos politik är det främsta hotet mot internationell säkerhet, enligt chefen för den ryska utrikesunderrättelsetjänsten, Sergej Naryshkin.
  Washington förser Ukraina med nya vapen, eftersom de vill dra ut på konflikten på alla sätt. ”De amerikanska myndigheterna skickar nya vapen till Ukraina, inklusive HIMARS flerskjutsraketsystem monterade på ett hjulförsett chassi, eftersom de vill förlänga konflikten på något sätt, samt kompensera för förlusterna i Kiev, enligt ett uttalande som släppts av den ryska ambassaden i USA”
  Detta, enligt TASS Telegram-kanalen, indikerades av Ryska federationens ambassad i USA, skriver TG-kanal.

 9. Eftersom kriget på fältet i detta nu börjar stagnera och positioneras i fasta konstellationer -med enbart en del ytterligare ryska landvinningar- borde krigsstilleståndsförhandlingar vara påkallade för att skydda och förbättra civilbefolkningens situation inför hösten och kommande vintern.

  Ukrainas vapen är i stort sett helt slut och landets krigsinsatser beror i stort sett helt av vapenimport över gränsen. Det är inte hållbart för detta land, och absolut inte på längre sikt.

  Där har Rysslands krigsinsats och mål lyckats: ukrainska vapenmål och militära positioner liksom existerande beväpning samt ukrainsk vapenindustri är alla i princip totalt utraderade.

  Ryska krig har närapå alltid historiskt haft svårt i inledande moment i krigens första tid: vinterkriget 1939/40 (som man till slut vann fullständigt mot Finland) liksom de fascistiska axelmakternas anfall sommaren 1941, som britter och amerikaner ansåg för sovjetisk del skulle ”hålla maximalt sex veckor”.

  Den inre ryska ståndaktigheten militärt och uthållandemässigt kan visa sig vara likadan denna gång.

  Mycket tyder på att Ryssland sakta men säkert maler ned dagens ukrainska motpart med dess västerländska importarsenal; det är därför hög tid att man sätter sig ned i fredsförhandlingar innan vintern försämrar liv och förutsättningar för lokalbefolkning och inre krigsflyktingar.

  Jag tror inte Ukraina kommer så mycket längre militärt med västerländska vapenimporter än man gör nu – inte ens ”militärhistoriens största militära geni”, farbror Adolf, gjorde det. Denne föll också för gamle generalissimus Aleksandr Suvorovs ord: den ryska krigsmaktens främsta två ord är: tid och tålamod.

 10. Så ja! Nu passar det tydligen att förhandla om fred när ryssarna är nere och skrapar på botten av reserverna.

  Det är typ detta uttalande man har väntat på och det är inte ett gott tecken för ryssarna. En antydan av desperation. Timingen är slående då Ukraina har meddelat att man märker av effekten av de levererade vapnen. Ett stort antal ammunitions/vapen-depåer utslagna senaste tiden då man nu kan slå långt bakom fiendens linjer.

  Det är nu Ukraina ska ha is imagen och bara fortsätta att nöta på tills Putin inte längre ens har några 50 och 60-tals vapen (a la T-64-or) kvar att sätt in i kriget.

  • Det var förhandlingar i april och juni, senast för en månad sedan. Var det ryskt bottenskrapande av resurserna och desperation då också? Eller ledde det till, när Zelenskij backade ut, att hela Lugansk kunde rensas på kievstyrkor, och att offensiven nu verkar gå igång mot Kievs resterande befästa positioner i Donetsk?

  • Ryssarna har ju knappt börjat och använder bara en liten del av sin krigsmakt vilket uppenbarligen räcker mot Ukraina. Det är ju Ukraina som via olika källor bönar om fred…Men sådan inslag som ”Fred nu” visar väl hur propagandan biter på bra på en del godtrogna som fortfarande tror på MSM-sagorna. I verkligheten så har Ryssland tagit över ca 30% av Ukraina och befriar stad efter stad från nazisterna!

 11. ”Fred?”. Detta har väl inget med fred att göra. Det är ju bara våldtäktsmannens uppmaning till flickan att sluta göra motstånd för om hon inte gör det blir det bara värre.

  • Tja, ”flickan” visade sig ju vara en kapabel massmördare, Garibaldi så vem är ”våldtäktsmannen”?

   • @Benny
    ”Massmördare”? Mellan 25-35.000 ryska soldater är dödade och 3 gånger fler skadade och sårade. Putin har alltså förstört livet för långt över 100.000 unga ryska män. Dessutom har 10.000-tals ukrainare, både soldater och civila, dödats och städer har malts till grus. Allt för att tillfredsställa Putins jakt på sitt nazistiska hjärnspöke. Det här är en bra genomgång av vad Putins nazism står för https://bulletin.nu/hjort-vad-putin-menar-nar-han-talar-om-nazister

    • Vad tror du judarna i Ukraina tycker?
     Eduard Dolinsky, generaldirektör för Ukrainska judiska kommittén,
     Han rapporterar den dagliga förföljelsen av judar i Ukraina, som sker på alla nivåer i det ukrainska samhället, där man framställer judar som lagkamrater till Sovjet.
     Nedan information är från hans twitterkonto, som han slutade rapportera då han blev mordhotad av nazisterna i Ukraina.:

     Ukrainska nazisters telegramkanal diskuterar hur man kan stoppa mig. En prenumerant erbjuder sig att samla in pengar och att anställa en modig man med ett bra optiskt gevär för att döda mig. Mitt mord kommer att vara ett exempel för andra, de kommer att få fred och kommer att kunna utveckla den stat de vill.

     Befälhavaren för den ukrainska frivilliga armén (väpnad paramilitär formation) Dmytro Yarosh kallade den israeliska ambassadören i Ukraina för ”en Kremlagent” och krävde att han skulle utvisas. Uttalandet kom efter att den israeliska ambassadören Michael Brodsky fördömt demonstrationen för att hedra Stepan Bandera i Kiev.

     israel Embassy statement re. today march in Kyiv: «Israel condemns nationalistic rally honoring Stepan Bandera. Glorification of those who supported the Nazi ideology is desecration of Holocaust victims memory in Ukraine.demand investigation of antisemitic incidents during march»

     Kropivnytskiys konstmuseums vetenskapliga officer Alex Vladov skickar i retur till mitt inlägg om antisemitisk julkrubba mig ett meddelande ”Om du inte gillar något, Omskuren!, gå tillbaka till Israel”.

     Julföreställning klass 7 i Lviv, en pojke utklädd till en ortodox jude med flätor, han presenteras: ”Det här är Moshko, som tar lite, fuskar, rånar. alltid med pengar. Hryvna, euro, cent- han kommer låna ut det med procent. Om du inte återvänder-han får alla dina saker. Fråga honom om råd och du blir lurad”

     Invånarna i Vitvytsya by i Ukraina spelar ett julspel, som visar fula och gnidiga judar i kontrast till vackra ukrainska kristna. Judarna är klädda i sovjetiska arméuniformer.

     https://twitter.com/WarKamikaze/status/1516997685659713536

    • Lever man i MSM-”verkligheten” som Garibaldi så kan man helt köra i diket med sina kommentarer! Trots att MSM avslöjas som lögnare och förvanskare hela tiden så fortsätter en del att sätta tilltro till denna USA-styrda soppa av lögner? Man tar sig för pannan över idiotin hos en del…

     • @Benny
      MSMs lögner? Dödstalen kommer från många oberoende källor och det finns hur mycket bildbevis som helst på krossade bostadshus. Du är inte speciellt trovärdig när du påstår att allt är lögn.

    • Garibaldi
     Du har inte en aning om förlustsiffrorna i Ukraina. Ingen av oss har det.

     Varför du framställer rena fantasier som absoluta sanningar kan man undra över, men det förefaller vara ett av kännetecknen på den USA-styrda propagandalavin son som helt har tagit över media i väst.

     Vad jag vet finns det siffror från FN på 6000 döda civila, jag har även sett siffror runt 8000 döda, men det är sannolikt ingen som kan ge oss säkra siffror. Det indikerar dock att Ryssarna talar sanning när dom säger att dom gör vad dom kan för att undvika civila offer. Inget annat krig i den här storleksordningen har vad jag vet haft så få civila döda som FN siffrorna antyder.

     Så för debattens egen skull Garibaldi så uppmanar jag dig att sluta sprida strunt i spalterna. Frågan om krig och fred är alltför viktig för sådant.

    • Kan man nu få en lista på dessa oberoende ”källor” för dina påståenden ”Garibaldi”? DN, AB, SVT etc brukar ju vara dina standardkällor och den skiten du läser där kan du spola direkt!

    • Marx hade sällan fel. Han trodde inte på vare sig framgångsrik revolution eller socialism i vare sig det gamla Ryssland eller i Kina.

     Kanske det var sista gången han tog fel. Det finns ju faktiskt bilder på Garibaldi med just en åsna – de slet tydligen lika mycket: Garibaldi lyckades ju faktiskt slita ut Italien ur den reaktionära påvestaten!

 12. Jag har dock en stark misstanke att den mindre, svagare ukrainska parten i kriget är i en alltmer allmänt svag och alltmer svagare just militär position än vi räknat med. Det råder i det närmaste militär totalcensur i all världens medier, inklusive de ukrainska, om de ukrainska förlusterna – och de är avsevärda. Allt annat vore underligt. Krigshandlingar har pågått i fyra och en halv månad mot en motpart, som den ryska, som har så ofantligt mycket mer i taktiska och strategiska vapenslag, och har satellitstyrda vapentyper och en massiv satellitövervakning i realtid som ukrainarna de facto helt saknar.

  Det är den ultimata frånvaron numera av ukrainska siffror och förluster som driver teser i väst att det enbart uppstår ryska förluster i kriget. Vilket knappast kan vara fallet.

  Detta krig kommer som jag sagt tidigare, förmodligen avgöras vid de amerikanska bensinpumparna. Stänger Ryssland av gasen till Kontinentaleuropa i höst och vinter så stannar Centraleuropa. Bokstavligt.

  De segrande fraserna och hyllningarna i västpressen kommer då vara inte mycket mer än bart och näckt önsketänkande.

  • Europa förbereder sig för den hårdaste vintern utan rysk gas.
   Hjälp européerna att ge upp rysk gas (de pratar så mycket om det) just nu.

   ”Europa kan knappast ersätta rysk gas. För det första finns det inga sådana volymer. För det andra skulle en minskning av produktionen från Ryssland leda till en ökning av priserna på blåbränsle till flera tusen dollar per tusen kubikmeter.
   I denna situation skulle hela Europeiska unionens metallurgiska och kemiska industri omedelbart stanna.
   Med sådana energipriser skulle det vara omöjligt att producera någonting alls, så EU:s ekonomi skulle helt enkelt gå in i recession. Inflationen skulle stiga till 20 %, och EU:s myndigheter skulle till och med behöva införa restriktioner för elförsörjningen till hemmen. Och om vår stat fortfarande skulle förbjuda leverans av LNG från Yamal till Europa, skulle situationen förvärras ännu mer, förklarar läraren vid Financial University.

   Myndigheterna i olika EU-länder började prata om ”energikrisen”, att ”vintern kommer att bli mycket svår” och att ”folk måste spara ihop till vintern för att betala för uppvärmning” och ”dra åt svångremmen”.
   Medborgare i EU-länderna förbereds på de svårigheter som de kommer att behöva utstå för ”segern över Putin”.
   I vilken utsträckning är européer redo för sådana svårigheter och vad gör EU för att försöka minska dem?

 13. Vi märker ju nu tydligt att den amerikanska politiken gällande Ukraina och Ryssland är långsiktigt till för att försvaga just Europa; taktiskt, ekonomiskt, strategiskt och politiskt.

  Den försvagade amerikanska stormakten slåss för sin geopolitiska överlevnad – Euroasien behöver egentligen inte detta amerikanska femte hjul under sig – och det oroar självklart våldsetablissemangen i Washington – de håller helt enkelt -sakta men säkert- att bli utrikespolitiskt helt överflödiga.

  Världen börjar inse att de amerikanska brandkårsutryckarna också är traktens pyroman.

 14. Ett allra första villkor för fredsförhandlingar mellan angriparen Ryssland och offret Ukraina är som alla förstår att angriparen drar sig ut ur offrets territorium.

  • Vi måste komma ihåg att Ukraina är militärt och politiskt delat. Många i östra Ukraina hyser få goda känslor för det traditionellt västnationalistiska Ukraina – det är ofta två helt skilda världar.

   Ukraina måste nog federaliseras ungefär som t.ex. Förbundsrepubliken Tyskland, med starka närmast suveräna delstater.

   När Putin och de ryska andarna slutat spöka är säkert nog de vanliga väst-östliga spänningarna tillbaka i landet.

   Att tro att t.ex. Krim och Lugansk/Donets skall återgå till Kiev ”utan vidare” -som västligt villkor- visar hur usel den västliga diplomatiska förmågan sjunkit i kvalitet.

   • Federalisering ingick ju i Minsk-avtalen. I och med att avtalen aldrig genomfördes får nog federalisering betraktas som icke genomförbar längre.

  • Jack the Ripper ansåg sig nog också som ett ”offer”…Att anse att skurkstaten Ukraina är ett offer visar väl hur lågt en del sjunkit!

  • Det kommer aldrig att ske och vare sig USA, Nato EU eller allesammans har makten, ens viljan att tvinga något på Ryssland!

 15. Det finns inget att förhandla om förrän Putin dragit tillbaka invasionsarmén. Kriget består i att Putin angripit Ukraina, freden består i att Putin lämnar Ukraina. Putin kvar i Ukraina betyder krig.

  Putin permanent kvar i Ukraina betyder permanent krig. Det är förmodligen hans plan. Eventuellt är Ukraina för stort för hans plan att fungera, eventuellt har Ryssland inte råd med permanent krig.

  Uppenbarligen och enligt egen utsago anser Putin att Ryssland äger Ukraina, även om det står i strid med en ukrainsk folkmajoritet. Enligt den ryska imperialistiska analysen äger Ryssland rätt att angripa Ukraina, därför att Moskva är Ukrainas huvudstad.

  • Och vad har du för källor för ditt påståenden att Putin anser att Ryssland äger Ukraina, att Ryssland anser sig ha rätt att angripa Ukraina, därför att Moskva är Ukrainas huvudstad.

   • Tycker att ”Jonas Sjöberg” fabulerar fritt eller använder samma lögnaktiga propaganda som MSM som är deras huvudkällor till ”kunskap” om Ukraina.

  • Antagligen menar skribenten tvärtom: Kiev anses vara ”alla ryska städers moder”. Kiev som just ukrainsk huvudstad är mycket ung; fram till Sovjetunionens nya konstitution 1936 var Charkov huvudstad i Malorussija, sedermera känt under det sovjetiska ordet Ukraina (som inte var tillåtet på tsartiden).

  • Ryssland tänker inte dra sig tillbaka innan alla mål är uppfyllda. Den/de (Ukraina/USA/Nato/EU) som vill förhandla måste underkasta sig Rysslands krav. Om inte så är Ukrainas framtid given – upplösning. Vilket innebär att kriget tagit slut. De som inte tar lärdomar av detta och istället provocerar Ryssland (t ex polen, baltiska länder och dylik länder med hög svansföring) riskerar att åka på ”militär-tekniska” åtgärder. Russia will of course oblige!

   https://www.unz.com/pgiraldi/how-jewish-is-the-war-against-russia/

  • Pratade med en psykolog om Putin och det var helt klart att han lider av någon form av storhetsvansinne. Han kommer inte sluta förrän Ukraina är krossat, alternativt den sista ryska soldaten är friterad. Nu är det inte chansen så stor att invasionen kommer så mycket längre innan Ukraina vänder på steken. HIMARS har ju lite av en lekstuga just nu.

   Han jämför sig själv med Peter den store och det är väl vad analysen i denna artikeln bekräftar. Sanningen är att han i verkligheten är motsatsen. Han har just förstört Rysslands framtid i flera generationer oavsett hur kriget går.

   https://unherd.com/2022/06/putins-war-is-just-beginning/

   • Man kan knappasts ställa en diagnos på detta sätt. vad säga om USA-presidenter som oprovocerat startat krig i t.ex. Irak, Afghanistan, Libyen (Nato m USA:s stöd), Syrien via allierade och med officiella policydokument om att USA ska ha inflytande i alla viktiga geopolitiska frågor. Ledande i statskupper mot demokratier. 700 militärbaser i omkring 70 länder. Ska detta kallas storhetsvansinne eller imperialistisk realpolitik?

   • Det är USA och EU som lider av storhetsvansinne! Man tror att man kan bestämma över 85% av jordens befolkning i Washington och Bryssel så det är nog där som din psykolog ska göra analysen i stället. HIMARS har ingen som helst lekstuga förutom i fulmedias propaganda…Ukraina vänder på steken? Med vilka soldater och vapen? ”Fred nu” lever i en låtsasvärld skapad av USA-propagandan och det beror på hur dåligt vapnen från väst presterat trots att ukrainarna tränats i 8 år med dessa överreklamerade prylar.

   • I slutet av andra världskriget i Europa sände amerikanarna ut ett team psykologer och psykiatriker för att under Nürnbergprocesserna undersöka de fascistiska krigsförbrytarna.

    Förutom Rudolf Hess -som till och med spelade mer sjuk än han faktiskt var, bl.a. minnesförlust- så fann dessa specialister inga som helst sjukdomar eller störningar hos dessa nazister. När man lyckats avgifta Göring från dennes morfinmissbruk gjordes utförliga test på denne, och han lär ha fått en fastslagen IQ om det var väl över 150.

    Den amerikanske chefspsykiatern i Nürnberg begick senare självmord efter ett hysteriskt utbrott i hemmet efter en familjemiddag.

    Man kan läsa allt detta i den lysande och mycket ödmjuke amerikanske historikern Christopher Browning i dennes bok ”Ordinary men” om de förhållandevis mentalt friska nazisterna. Kanske finns den på svenska numera?

    Sanningen är nog den att den som länge sitter i politiken äger inte vare sig politiken eller dagordningen, utan tvärtom.

    Putins öde är detsamma som många andras i Kreml. Ödet och utvecklingen håller till slut Kremls högste som gisslan; allt från Ivan IV Groznyj (”den förskräcklige”), via flera Romanover -och för att inte nämna Stalin, vars psykiatriska diagnoser dock torde existera.

    Kring 1975 ville Leonid Brezjnev lämna politiken (frivilligt), han tog upp detta i politbyrån, man föreslog att man skulle ta upp det senare och, ja, ”strax”. Frågan togs aldrig upp mera, Brezjnev fick samma år ett slaganfall vid toppmötet i Vladivostok med president Ford, och han blev både gisslan av sjukdom och politiken.

    President Putin är nog snarare gisslan hos de historiska maktandarna i Kreml, som så många andra.

    Att styra världens största land är inte särskilt lätt. Putin har förmodligen objektivt sett världens svåraste och tyngsta politiska post man kan inneha på denna jord. Svaga och ödmjuka personer gör sig tyvärr sällan besvär i Kreml.

  • Det vimlar av judar både i Washington och i Ukraina i de ledande kretsarna. Philip Giraldi sparkades som skribent för The American Conservative när han påpekade detta för ett antal år sedan. Läs Giraldis artikel och den där länkade artikeln av Jeffrey Sachs. Den sistnämnde, jude själv såvitt jag vet, har börjat sticka ut hakan i flera sammanhang. Han har skarpt kritiserat den amerikanska utrikespolitiken i flera omgångar och har nyligen blåst i visselpipan vad gäller covid 19 och dess troliga ursprung i ett amerikanskt labb.

   En tilläggsfråga inställer sig: judarna kan indelas i åtminstone två huvudgrupper: semistiska och icke-semitiska, dvs. khazar-judarna. Och frågan tillspetsas genom att de sistnämnda khazarerna har sitt ursprung om inte direkt i Ukraina så i närliggande områden mot Kaspiska havet. Dessa judar är inte etniskt semitiska och har inget med den judiska trons ursprung att skaffa. De har anammat den judiska tron senare och den har funnits som ett element i deras regionala tvister mellan andra folk i denna region, bl.a. ryssar.

   Strauss -gruppen, som både Jeffrey Sachs och franske Thierry Meyssan hänvisar till som en drivande faktor bakom den amerikanska politiken, tillhör khazarerna liksom många inom nuvarande Biden-regim, Blinken, Nuland m.fl. Frågan är således om det finns någon skillnad i den politiska orienteringen mellan semitiska judar och khazarer. De sistnämnda, rätta mig om jag har fel, lär åtminstone vara de klart dominerande både inom israelisk politik och i Washington. Och eftersom khazarernas ursprung ligger i konfilktregionen i sydost har deras nedärvda agg mot ryssarna en extra tyngd.

   Så om ni undrade varför alla judar inte ser ut som judar, typ bröderna Marx och Woody Allen, beror det på deras ursprung. De är inte semiter utan ett folk som kommer från en helt annan trakt. Och folk som inte skapar sin tro själva utan lägger sig till med lånegods kanske blir mer extrema än de egentliga trosfäderna.

   • Ärligt talat tycker jag att vi i Europa förbehållslöst bör betrakta judar som anhängare och troende i den judiska religionen, och inte som allmänt folk som är t.ex. ateister eller något annat; precis som vi 900 miljoner européer inte är detsamma oförkortat lika många ”kristna” o.s.v.

  • Är detta fullständigt belagd akademisk sanning är det värt såväl fruktan, uppmärksamhet och aktivt politiskt och demokratiskt motstånd.

 16. Upp till 35000döda ryska soldater och flera till skadade så ca100tusen ryska mäns liv är borta eller helt förstörda??Du måste råkat skriva fel, kanske på ukrainska sidan då nu. Ryska förluster vet ingen om exakt. Du måste menat 10del av siffran,men även det är högt,3500. Jag har nu spenderat över 2dygn på att leta siffrorna OCH ingen vet exakt. Men man tror på att siffrorna ligger mellan 1500-2500. Men ingen vet ju exakt. Detta är propaganda krig som Ukraina vann första dagen i HELT överlägset stil.Man ska EJ tro på skitsnacket

  • Ryssland som satt in ca 120 tusen man skulle enligt en del drömmare förlorat ca 35 tusen man? Man undrar ju vilken påhittig propagandamakare som fabulerat ihop detta och vem tror på dessa sagor? Det är ju rent ut sagt löjligt men på samma nivå som ”Ghost of Kiev” som påstods ha skjutit ner 40 ryska plan och som visade sig vara febriga drömmar hos desinformatörerna. I verkligheten så existerar knappt Ukrainas flygvapen längre förutom de få plan som de får från utlandet som ganska omgående skjuts ner av ryskt jaktflyg eller luftvärn och ukrainska flottan är sänkt eller skeppen satta ur funktion. Ukraina med hjälp av MSM vinner propagandakriget men får storstryk av en förhållandevis liten militär insats av Ryssland som dessutom har order att inte fara för hårt fram för att skydda civila.

  • Siffrorna existerar naturligtvis exakt varje dag, men har inte offentliggjorts. Denna information finns självklart i klartext hos ryska generalstaben som inte uttalat sig i ämnet sedan i mars.

   Sedan finns säkert dessa uppgifter hos utländska underrättelsetjänster som fått dem inifrån kontakter i Ryssland, men de vill inte heller avslöja dem, av taktiska skäl och naturligt källskydd för att inte kunna återspåras.

   Kriget har vanligt osedvanligt brutalt, man kan se detta på de oräkneliga utslagna stridsvagnskyrkogårdar vilket land de än må tillhöra.

   Jag hörde en amerikansk iakttagare som sett de flesta krig på plats sedan Vietnam och inklusive Irakkrigen, och han hade aldrig upplevt ett så intensivt och eldtätt krig någonsin som det rysk-ukrainska kriget.

   De dödstal på ryska sidan som räknas i femsiffriga tal torde därför vara troliga, med tanke på båda sidors tillgång till hårdföra och synnerligen avancerade moderna vapensystem, i och med att det är två vapentäta industriländer som slåss, vilket är mycket ovanligt -och något amerikanska sidan aldrig upplevt; de törs ju i allmänhet bara ge sig på ytterst svaga och fattiga länder, för att slutligt förlora och köras ut…som vanligt.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here