Ryssland har bevis för att WADA:s huvudvittne Rodchenkov ändrade dopingdata i laboratoriet i Moskva.

2
1009
WADA (World Anti-Doping Agency).

Jag har publicerat ganska många artiklar i denna fråga, senast WADA-beslutet olagligt?!

Med anledning av innehållet i nedanstående artikel kan jag inte låta bli att påminna om min artikel i maj 2018 Uppgifterna om rysk statsstödd doping en bluff enligt kronvittnet Rodchenkov som snabbt flydde till USA för några år sedan.

I artikeln nedan tillbakavisar Ryssland WADA:s mycket allvarliga beslut nyligen.

Sputniknews: Russia Has Proof That WADA Informant Rodchenkov Modified Doping Data in Moscow Laboratory

Tidigare i december röstade WADA enhälligt för att förbjuda Ryssland från att delta i och vara värd för alla större idrottsevenemang som straff för vad det sade var allvarliga manipulationer och radering av data i testresultat för idrottare under organisationens utredning. Den ryska undersökningskommittén uppgav på lördagen att den har fått bevis som visar att den tidigare chefen för Rysslands nationella antidopingslaboratorium och WADA-informanten Grigory Rodchenkov hade modifierat data om dopingprober från ryska idrottare.“Kommittén genomförde en datorbaserad forensisk undersökning av kopiorna av de till WADA-experterna överförda elektroniska filerna, enligt vilka filerna visade sig vara autentiska. Inte heller fanns det några manipulationer av den ursprungliga filstrukturen för de ryska idrottares testresultat, ”sade talespersonen Petrenko i ett uttalande.

Enligt uttalandet bekräftade kommittén samtidigt fakta om fjärråtkomst från den tidigare laboratorieledaren 2015-2016 till LIMS-uppgifterna som innehåller information om testresultaten. Kommittén tillade också att WADA hade gjort anspråk på manipulation av data i laboratoriet 20118-2019, medan alla hade tillgång till det på grund av antidopningscentrets permanenta verksamhet.“Allt bevis som erhållits av kommittén indikerar att Rodchenkov och andra oidentifierade personer avsiktligt införde ändringar i uppgifterna för att manipulera parametrar och indikatorer för dopningsprover av ryska idrottare,” sade taleskvinnan.

Enligt utskottet tillät inte utländska partner det ryska utredningsorganet att undersöka LIMS-data som innehåller information om testresultaten och tillhandahölls av Rodchenkov, samt att fråga ut honom. Den 9 december röstade WADA enhälligt för att förbjuda Ryssland från att delta i och vara värd för alla större idrottsevenemang som straff för vad WADA sade var allvarliga manipulationer och radering av data i idrottsutövaresultat under WADA-utredningen. WADA beslutade också att endast “rena” ryska idrottare skulle tillåta att tävla under en neutralt status, utan den ryska flaggan eller nationalhymnen, alltmedan ryska regeringstjänstemän och företrädare skulle förbjudas att delta i stora internationella idrottsevenemang.

Dessutom förklarade WADA att ryska dopningsorganisationen RUSADA inte tillämpar World Anti-Doping Code.
I sin kommentar till beslutet sa den ryske presidenten Vladimir Putin att varje straff bör vara individuellt och att alla ryska idrottare inte bör straffas för felaktiga handlingar hos vissa.

WADA:s huvudvittne, den tidigare chefen för Rysslands nationella antidopningslaboratorium Grigory Rodchenkov flydde till USA 2016, där han blev WADAs huvudvittne i ärendet mot det ryska nationella olympiska laget om dopningsanklagelser. I sitt vittnesbörd för WADA: s undersökningsteam hävdade Rodchenkov att under OS i Sochi 2014 fanns ett laboratorium involverat för att utveckla och distribuera förbjudna prestationsförbättrande ämnen för de ryska idrottarna. Informatören från WADA drog dock tillbaka sitt vittnesmål mot ryska idrottare under utfrågningar i domstolen för skiljedom av sport (Court of Arbitration for Sport) i april 2018. (Slut på artikeln i Sputnik).

Utdrag från artikel i utmärkta Nyhetsbanken

Rodchenko uppges sitta till vänster.

“Senast sedan Rodchenkov ikoniserades i filmen “Ikarus”, glömmer man ofta den första rapporten från den oberoende WADA-kommissionen [12] under Dick Pound och vad Darya Pishchalnikova [13] förgäves hade rapporterat till WADA i december 2012: Grigory Rodchenkov stod inte bara i centrum för dopningssystemet, han krävde pengar från idrottare för att dölja de positiva dopningsresultaten och fick det. Det var inte bara en överträdelse av dopingreglerna. Mutor är straffbart i alla länder, inklusive Ryssland. Inte ens Ikarus döljer det faktum att Rodchenkov inte lämnade Ryssland för att avslöja sanningen för världsoffentligheten, utan av rädsla för åtal i Ryssland. Senare gjorde media honom till en visselblåsare.” Nyhetsbanken: WADA-beslutet olagligt.

Relaterat.
WADA-beslutet olagligt?!
Uppgifterna om rysk statsstödd doping en bluff enligt kronvittnet Rodchenkov som snabbt flydde till USA för några år sedan.
Huvudvittnet drar tillbaka sitt vittnesmål mot ryska idrottsmän
Uppdrag Granskning – sant eller ”fake news” om rysk doping?
Dopingfritt i Gällivare och i ryska skidlandslaget
Rysshat eller dopningsbekämpning?
Omfattande dopning också inom fri idrott
Korruption inom idrott och samhälle är inget nytt
Ny dopningsskandal -likheter med korruption, vilseledande reklam och mutor inom ekonomin?
Bloddopare tävlar på samma planhalva som fuskare inom Telia, köttbranschen och läkemedelsindustrin
Läkartidningen: “Jobbar man med idrottsmedicin får man upp ögonen för dopning” Uppdrag Granskning: Många dopade. Men endast Ryssland straffas

2 COMMENTS

  1. Ja, exakt! Hela den här dopingcirkusen är politiskt betingad för att Ryssland vägrar infinna sig i globalisternas ledband utan de vill förbli en nationalstat. Enligt all tillgänglig statistik dopar sig ryssar inte mer än andra så många fler länder borde avstängas som Norge, Jamaica, Kenya, USA,Kina…ja listan blir lång. Släpp dopingen fri eller lägg ner det är alternativen. För övrigt så är Sverige Europas central för distribution av dopingmedel men det är inget som media gärna vill skriva om!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here