Ryssland uppger att man hittar biologiska vapen i Ukraina – vilket USA nu förnekar! Kina vill ha besked.

14
1952
Ukraina. Karta över biologiska laboratorier enligt USA:s ambassad i Kiev. Från artikel hos Pål Steigan.
Det finns flera artiklar om laboratorier för utveckling av biologisk krigföring i Ukraina. Denna är en artikel av Vladimir Platov på

”New Eastern Outlook”

Pål Steigan uttrycker sig försiktigt om att man inte kan veta med säkerhet och det stämmer. Finner inte desto mindre att detta är tillräckligt intressant att publicera.

Även Kina reagerar 8/3 Kina ber USA avslöja detaljer om biologiska vapen i Ukraina. Man skriver ”The U.S. Department of Defense has operated 336 biological laboratories in 30 countries around the world. Fort Detrick, where the United States Army Medical Research Institute of Infectious Disease is located, is the center of U.S. bio-military activities.”

 • RT skriver på morgonen 10/3 att USA förnekar utveckling av biologiska vapen i Ukraina. här. Och inte bara det!

Skulle tro att betydelsen av denna fråga växer nu.

Har publicerat artiklar om biologiska vapen tidigare.

USA:s biologiska vapen.
Washington utsätter Syrien för biologisk krigföring.

_________________________________________________________________

Ryssland hindrar USA att släppa loss biologisk krigföring?

https://journal-neo.org/2022/03/03/russia-prevents-washington-from-unleashing-biological-warfare/

Med tanke på den oro som USA:s underrättelsetjänster aktivt har initierat på sistone, vare sig det är i Centralasien, Transkaukasien eller andra områden som gränsar till Ryssland och Kina, finns risken för en biologisk katastrof från flera hemliga militära biologiska laboratorier utplacerade av USA i potentiellt politiskt och socialt instabila regioner ökar objektivt. I detta avseende har frågan om att USA förbereder en biologisk tidsinställd bomb i Kazakstan tagits upp många gånger tidigare.

Den ökande risken för att Pentagon initierar biologisk krigföring med hjälp av över 400 amerikanska biologiska laboratorier utomlands runt om i världen och behovet av ett tydligt svaratt risken för en global biologisk katastrof från sådana hemliga amerikanska utomeuropeiska anläggningar har upprepade gånger påpekats. Dessa biologiska laboratorier sysselsätter trots allt omkring 13 000 ”anställda” som är upptagna med att skapa stammar av mördarpatogener (mikrober och virus) som är resistenta mot vaccin.

Det är ingen hemlighet nuförtiden att USA har inrättat sådana biologiska laboratorier i 25 länder runt om i världen: i Mellanöstern, Afrika, Sydostasien. Bara i forna Sovjetunionen finns amerikanska militära biologiska laboratorier i Ukraina, Azerbajdzjan, Armenien, Georgien, Kazakstan, Kirgizistan, Moldavien och Uzbekistan.

Amerikanerna försöker förneka den militära karaktären hos de studier som utförs i sådana laboratorier. Sekretessen som omger dem är dock bara jämförbar med den för de viktigaste militära anläggningarna. Det finns inget ansvar gentemot den lokala och globala allmänheten om det ”arbete” som görs där.

Dessutom har inga vetenskapliga ”prestationer” demonstrerats offentligt av amerikanska biologer under många år av existensen av sådana utländska hemliga laboratorier, och resultaten av deras forskning publiceras inte någonstans i det offentliga området.

Några länder där USA har laboratorier för att framställa biologiska vapen.

Samtidigt samlar laboratorier aktivt in information om genpoolen för befolkningen i länder där sådana laboratorier är verksamma. Allt detta tyder på att Pentagon förbereder sig för att föra ett biologiskt krig med hjälp av biologiska vapen, som USA bygger i sådana biologiska laboratorier. Det är välkänt att USA redan har spenderat över 100 miljarder dollar de senaste åren på att utveckla biologiska krigsvapen. USA är det enda landet som fortfarande blockerar inrättandet av en verifieringsmekanism enligt 1972 års konvention om förbud mot utveckling, produktion och lagring av bakteriologiska (biologiska) och toxinvapen och om deras förstörelse.

Men liksom Rysslands krav till väst om en tydlig överenskommelse om universella säkerhetsåtgärder och om icke-spridning av Nato österut, har varningar om USA:s beredskap att släppa lös ett globalt biologiskt krig aldrig hörsammats i Washington och västerländska huvudstäder.

Med detta i åtanke kan man knappast förneka att Ryssland, precis som vilket annat land som helst, inte vill ha sådana vapen nära sina gränser och därmed äventyra allas säkerhet.

Därför är det i Moskvas militära operation för att denazifiera och demilitarisera Ukraina de senaste dagarna, att bli av med de många amerikanska militära biologiska laboratorierna på det landets territorium en viktig punkt.

Den 24 februari publicerades den brittiska konservativa publikationen THE EXPOSÉpublicerade en artikel med titeln ”Finns det mer i konflikten mellan Ukraina och Ryssland än vad man kan se?” Den erkänner att Ryssland borde ha genomfört den pågående militära operationen på grundval av sina säkerhetsintressen och bekräftar att det länge har funnits ett mycket allvarligt hot mot liv och hälsa för den ryska federationens befolkning från Ukrainas territorium.

Tidningen hänvisar till minst 16 amerikanska militära biologiska laboratorier belägna i Ukraina: I Odessa, Vinnitsa, Uzhgorod, Lviv (tre), Charkiv, Kiev (även tre), Cherson, Ternopil, Dnepropetrovsk, samt nära Luhansk och gränsen till Krim. Sådant ”samarbete” mellan Pentagon och det ukrainska hälsoministeriet går tillbaka till 2005. Oppositionspartierna lyckades driva igenom Verkhovna Rada 2013 för att avsluta detta ”samarbete”.

Många av Pentagons och Vita husets officiella hemligheter om amerikanska hemliga biologiska laboratorier utomlands har avslöjats av Francis Boyle, professor i internationell rätt vid University of Illinois i Champaign (USA) och författare till Biological Weapons Anti-Terrorism Act of 1989 (BWATA). Som denna amerikanske forskare påpekar, ”Vi har nu en offensiv biologiska vapenindustri i detta land som bryter mot konventionen om biologiska vapen och min lag om biologiska vapen mot terrorism från 1989”. Enligt Boyle, ”Amerikanska universitet har en lång historia av att villigt tillåta sin forskningsagenda …. att bli adjungerad, korrumperad och perverterad av Pentagon och CIA till dödsvetenskap”. Han nämner som ett exempel gruppen av Dr Yoshihiro Kawaoka från University of Wisconsin, som lyckades öka toxiciteten hos influensaviruset med en faktor 200. Enligt Boyle är Pentagon och CIA ”beredda,

Hotet mot människor som bor även på avstånd från sådana laboratorier framgår av en undersökning gjord av tidningen USA Today , som visade att enbart från 2006 till 2013 inträffade mer än 1 500 olyckor och säkerhetsöverträdelser i 200 militära biologiska laboratorier på territoriet. USA. Så hur är det med möjliga liknande incidenter i biologiska laboratorier i Ukraina eller andra före detta sovjetrepubliker?

Sommaren 2019, ”Amerikas huvudsakliga biologiska krigföringslabb har beordrats att stoppa all forskning om de dödligaste virusen och patogenerna på grund av rädsla för att förorenat avfall kan läcka ut från anläggningen,” rapporterade Storbritanniens The Independent. Centers for Disease Control and Prevention (CDC), den amerikanska folkhälsomyndigheten, har återkallat det militära bioforskningscentret vid Fort Detricks licens för att hantera ebola, smittkoppor och mjältbrand efter att CDC-inspektörer fann ”problem med de procedurer som används för att sanera avloppsvatten” vid Fort Detrick. I detta avseende är det anmärkningsvärt att möjligheten för ”dödliga virus och patogener” att läcka in i Fort Detricks avloppsvatten upptäcktes kort före utbrottet av covid-19, som amerikanerna var snabba med att skylla på Kina. Det är också anmärkningsvärt att Pentagon avsevärt har ökat verksamheten vid sina utomeuropeiska biologiska laboratorier sedan 2019, vilket tydligt har flyttat ”arbetet” med särskilt farliga stammar och utveckling av biologiska vapen där.

Under dessa omständigheter motiveras uppgiften att avsluta verksamheten i USA:s hemliga biologiska laboratorier som en del av demilitariseringen av landet i programmet för Moskvas militära operation i Ukraina.

Mot denna bakgrund är det anmärkningsvärt att USA:s ambassad i Ukraina tog bort alla dokument om de biologiska laboratorierna i Kiev och Odessa från sin officiella hemsida efter att Moskva inlett sin militära operation. Detta bekräftar ytterligare att förutom kärnvapenhotet från Zelenskij förbereddes Ryssland för bioutrotning. Under dessa omständigheter är tillkännagivandet från US Defense Threat Reduction Agency (DTRA) på den amerikanska statliga upphandlingswebbplatsen i oktober förra året om ett tillägg om ”bekämpning av mycket farliga patogener” förståeligt. Detta dokument gällde slutarbetet på 3,6 miljoner dollar för att starta två biologiska laboratorier i Ukraina – i Kiev och Odessa, där maskiner, utrustning och personal redan förbereddes för att USA skulle kunna släppa lös ett biologiskt krig under Ukrainas skydd.

 

I K
Föregående artikelRyssland påstår: Söker inte regimändring i Ukraina och vill inte ockupera landet. Kan det stämma?
Nästa artikelHur Ryssland kommer att kringgå västerländsk ekonomisk krigföring
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

14 KOMMENTARER

 1. Ukraina var ett centrum för hightech sovjetisk vapenfabrikation, exempelvis flyg och robotar. Att det finns gamla lab från sovjettiden var bara att vänta, liksom att ryssarna försöker låtsas som att USA är inblandat. Detta är rysk propaganda. Det kan vara sant, men sätts i ett sammanhang för att ursäkta det ryska angreppet.

  Det ryska angreppet på Ukraina beskrivs i Ryssland som ett ukrainskt angrepp på ryssland. Men kriget utspelar sig på ukrainskt territorium och består bara av ryska angrepp och ukrainskt försvar, mestadels med sovjetisk utrustning och doktrin på bägge sidor.

  Kanske går angreppskriget dåligt därför att ukrainas armé vet precis hur den ryska tänker? Det är full möjligt att Putin kan ha som mål att göra Ukraina till en havererad stat, då behöver man inte ockupera allt, utan bara föra långsiktigt krig på grannens territorium. En sak är säker; Putin har gjort Ryssland till Ukrainas primära fiende. Hela Ukrainas försvar är nu riktat åt öster, mot den enda tänkbara fienden. Ungefär som Finland och Sverige med andra ord.

  • Förlossningssjukhuset i Mariupol har länge varit en bas för extremister, det finns inga patienter och personal där, sa Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.
   ”Vid ett möte i FN:s säkerhetsråd presenterades fakta av vår delegation att detta förlossningssjukhus länge hade fångats av Azovbataljonen och andra radikaler, från vilka alla födande kvinnor, alla sjuksköterskor och i allmänhet all servicepersonal var utvisad, detta var basen för den ultraradikala bataljonen”, sa Lavrov vid en presskonferens.
   Tidigare sa chefen för Ryska federationens nationella försvarskontrollcenter, överste-general Mikhail Mizintsev, att situationen för medborgarna i Mariupol ”har nått katastrofala proportioner” som ett resultat av nationalisternas och stadsförvaltningens agerande.
   Biträdande chef för People’s Militia Department i Folkrepubliken Donetsk (DPR) Eduard Basurin noterade att minst 400 000 civila för närvarande befinner sig i Mariupol .https://russian.rt.com/ussr/news/973988-lavrov-roddom-mariupol

 2. 336 stycken laboratorier i 30 länder. Allt för era allas hälsa och bästa, eller hur ? Den bloggande läkaren Joseph Mercola som även förekommer på globalresearch.ca skrev i veckan att en patentansökan från Moderna 2016 innehåller en rna-sekvens som förekommer inte bara i coronaviruset utan på en kritisk punkt av denna. Sannolikheten för att orsaken till sambandet skulle vara naturlig ligger nånstans på en på biljonen.

  Den typ av forskning det gäller är till stor del förbjuden att bedrivas i USA. Det blir därför en win-win lösning att flytta den utomlands. Då kan man studera populationer som kan befaras opponera sig mot amerikanska diktat och som därför med fördel kan fås att krympa. Dessutom, om nåt går snett på labbet har man det inte inpå de egna knutarna.

  Om frågor ställs är det locket på. Bara tomma fraser. Ta bara gain of function -frågan. Varken Fauci eller någon annan har kunnat ge någon vettig förklaring för varför sådan bedrivs.

  En stor internationell kongress om hälsoekonomi anordnades 2010 i Helsingfors. Ett stort antal forskningsrapporter presenterades och diskuterades. Och från vilket land kom de flesta studierna ? Ukraina ! Det är så man jobbar. Man skaffar sig finansiering från WHO och andra internationella organ och går in på bred front under förevändning att studera folkhälsa och effekten av olika program. Bakom fasaden kan man med dessa pengar bygga upp en organisation med helt andra syften.

 3. Dilyana Gaytandzhieva är en bulgarisk undersökande journalist, Mellanösternkorrespondent och grundare av Arms Watch. Under de senaste åren har hon publicerat en rad avslöjande rapporter om vapenleveranser till terrorister i Syrien, Irak och Jemen. Hennes nuvarande arbete är inriktat på att dokumentera krigsförbrytelser och olaglig vapenexport till krigsområden runt om i världen.

  Hon var en av de första som avslöjade Väst:s inblandning i kriget i Syrien, och visade bildbevis hur vapen kom till Bulgarien från andra EU-länder för vidare transport till Syrien.
  Hon visade också hur Turkiet var inblandad i ett tidigt skede, hon visade turkiska id-kort som hon fann på övergivna platser i Syrien.

  Hennes artikel: Dokument avslöjar US biologiska experiment på allierade soldater från Ukraina och Georgien

  http://dilyana.bg/documents-expose-us-biological-experiments-on-allied-soldiers-in-ukraine-and-georgia/

 4. ISW (Institute for the Study of War) skrev så här igår:

  ”Warning Update: Russia May Conduct a Chemical or Radiological False-Flag Attack as a Pretext for Greater Aggression against Ukraine
  Mar 9, 2022 – Press ISW
  Key takeaway: The Kremlin has set informational conditions to blame Ukraine for a Russian-conducted or Russian-fabricated chemical or radiological false-flag attack against civilians as a pretext for further Russian escalation. The Kremlin is likely still evaluating this course of action but is building out the necessary conditions to justify broader violence against civilians. That risk must be addressed.”

 5. https://www.youtube.com/watch?v=UASsIDMcRj8

  Jakten på Gonzalo Lira är igång. Hittar de honom blir det inte Assanges utdragna fångenskap.

  På denna video, 40 min, biolabb, Kievs attackplan mot Donetsk och Lugansk, humanitära korridorer och amerikanska politiker med finansiella intressen i Ukraina, Biden, Kerry, Clinton, Romney.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here