USA:s biologiska vapen

24
4383
Några länder där USA har laboratorier för att framställa biologiska vapen.

Frågan om biologiska vapen har aktualiserats av den av USA ledda kampanjen för att åter undersökan den hittills av WHO och andra avvisade hypotesen om att coronapandemin egentligen startade med läckage av virus från ett laboratorium i Wuhan. Jag har just publicerat en artikel om detta. Nu återpubliceras denna artikel som är aktuell i högsta grad…

Nedanstående artikel är främst en översättning av en artikel av Pål Steigan från 2018. Litet kompletterande information finns från Sott.

En slags uppdatering finns The U.S. Is the World Leader of Bio-Weapons Research, Production, and Use Against Mankind.


USA:s biologiska vapen

Att supermakterna och andra länder är engagerade i utveckling av biologiska och kemiska vapen i strid med internationella avtal kan knappast ifrågasättas.
USA är världsledande. Under pretentioner om att bedriva insamling och förstörelse av sådana vapen i det så kallade Cooperative Biological Engagement Program, har ett stort antal laboratorier i Europa, Asien och Afrika faktiskt forskat på sådana vapen.

Dilyana Gaytandzhieva är en bulgarisk journalist som har genomfört omfattande utredningar av de olagliga vapentransporter som organiserats av USA från tidigare Warszawa-paktland till terrorister i Syrien. Hon har skrivit om detta i tidningen Trud och Stoppa vapentransporter till terroristerna i Syrien.. Och hon har inte särskilt överraskande avskedats från Trud utan motivering.

Gaytandzhieva har publicerat en viktig artikel om USA:s biologiska vapen och landets biolaboratorier runt om i världen. Hon pekar bland annat på ett sådant laboratorium i Georgien där Defense Threat Reduction Agency har outsourcat större delen av forskningsarbetet till privata företag.
Dessa ansvarar inte för kongressen i USA och kan därmed göra vad de vill. Hon skriver ”CH2M Hill har tilldelats $ 341,5 miljoner i DTRA-kontrakt under Pentagons biolaboratoriumsprogram i Georgien, Uganda, Tanzania, Irak, Afghanistan, Sydostasien. Hälften av denna summa (161,1 miljoner dollar), har tilldelas The Lugar Center, under det georgiska kontraktet.”

Enligt CH2M Hill har det amerikanska företaget säkerställt biologiska ämnen och anställt tidigare biovapen forskare vid Lugar Center. Dessa arbetar för ett annat amerikanskt företag som är involverat i det militära programmet i Georgien – Battelle Memorial Institute.Battelle som en underleverantör på 59 miljoner dollar vid Lugar Center har lång erfarenhet av forskning om bioagenter, eftersom företaget redan har arbetat med det amerikanska biovapenprogrammet under 11 tidigare kontrakt med den amerikanska armén (1952-1966).

Gaytandzhieva skriver att Battelle redan har producerat biologiska vapen på ett topphemligt laboratorium i Fort Detrick, USA. Företaget Metabiota Inc. har ett kontrakt med Pentagon under samma program för att driva laboratorier i Ukraina och Georgien och har också arbetat för Pentagon i Sierra Leone. Man studerar även hur biologiska vapen kan spridas via insekter. Enligt en amerikansk armérapport från 1981 borde det vara möjligt att döda 625 000 personer med hjälp av gula feber-infekterade myggor till ett pris så lågt som $ 0,29 per död person. Naturligtvis hävdas det idag att allt detta är historia. Men varför ska vi lita på det? USA är det enda landet på senare tid som har använt kemisk krigföring i stor skala, nämligen med Agent Orange och andra kemikalier i Indokina. Gaytandzhievas artikel innehåller många dokument och referenser till öppna källor.

Om hennes dokumentation är riktig är USA skyldigt till ännu fler brott enligt internationell rätt. Om detta alls nämns i den internationella pressen kommer det förmodligen att avvisas. Troligtvis nämns det inte alls. Men Gaytandzhieva borde förmodligen vara försiktig.

Föregående artikelVem behöver ny utredning av varifrån Coronaviruset kom? Utredning om coronapandemin startade i USA eller i Europa?
Nästa artikelSe dramadokumentären om Edward Snowden, som avslöjade USA:s spioneri mot Sverige för flera år. Läs hans bok!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

24 KOMMENTARER

 1. Inledningen till denna artikel är inte bara skamlig utan ett försök till ryktessmidning av värsta slag och det gör att alla uppgifter i detta uppslag saknar all trovärdighet. Detta är ”trolleri” i sin värsta utformning.

  • Självklart. Socialister kritiserar Sveriges regering och de stora politiska partierna för att ha sålt ut vår nationella självständighet till USA och EU. Och de hyllar Syriens och Irans strids för nationell självständighet mot USA-imperialismen. SD talar om nationalism ibland – men ställer upp på USA-imperialismen. Falsk tal om nationell självständighet.

   • Det korta svaret är att SD utmanar regeringen. Men inte just nu då de istället valt borgfred. Jag tror det är bland annat det som gav utslag i senaste väljarundersökningen.
    För tillfället samling runt regeringen. Men det beror på utvecklingen. Skulle antalet döda i Coronakrisen skjuta i höjden kan borgfreden vara slut.
    Jimmie Åkesson har redan gjort antydningar om att han och partiet inte är riktigt överens med regeringens nuvarande strategi som de lämnat åt sina ”expertmyndigheter”.

    • SD utmanar regeringen om platserna vid maktens feta köttgryta, men politiskt står dom för samma sak.

     Samtliga riksdagspartier, SD inräknat, står för fortsatt nyliberal utplundring av vårt land, med nedskärningar inom b.la, sjukvården som följd. Snacket nu om att förbättra vården är rent munväder i rådande krissituation. Utan rejäla skattehöjningar är det inte möjligt och det vågar ingen av dom ens knysta om.
     Nu ser vi dock tydligt effekterna av detta sabotage. Dom rika är rikare än någonsin, men sjukvården riskerar total kollaps.

     Kanske kan ett politiskt uppvaknande spira i efterdyningarna av Corona.
     Vi har tveklöst ett antal otrevliga politiska virus att sanera bort om vi vill leva i ett civiliserat samhälle i framtiden.

 2. Varning för konspirationsteorier! Visst, allt är möjligt. USA var t ex starkt misstänkt för att ha spritt skadeinsekter över Kuba för att skada landets jordbruk. Men när det gäller influensapandemier vet vi att de vanligen startar på någon djurmarknad i Kina. Så länge inga konkreta bevis för något annat har presenterats bör vi nog hålla oss till det.

  • Wikipedia skriver här sakligt ”An influenza pandemic is an epidemic of an influenza virus that spreads on a worldwide scale and infects a large proportion of the world population. In contrast to the regular seasonal epidemics of influenza, these pandemics occur irregularly – there have been about nine influenza pandemics during the last 300 years. Pandemics can cause high levels of mortality, with the 1918 Spanish flu pandemic being the worst in recorded history; this pandemic was estimated to be responsible for the deaths of approximately 50–100 million people. There have been about three influenza pandemics in each century for the last 300 years, the most recent one being the 2009 flu pandemic.[1]

   Influenza pandemics occur when a new strain of the influenza virus is transmitted to humans from another animal species. Species that are thought to be important in the emergence of new human strains are pigs, chickens and ducks.
   (https://en.wikipedia.org/wiki/Influenza_pandemic). Grisar, kycklingar och ankor finns tydligen bara i Kina…

  • Tack, Britta Ring
   Jag skulle vilja tillägga att det är den riskabla och farliga djurhållningen som måste bort.
   Var den än befinner sig då den skapar virus som sprider sig globalt.
   Det är absolut inte länderna som ska bort men det är helt rätt att uppmärksamma och försöka klargöra vilka länder platser det rör sig om.
   För att finna gärningen måste det finnas någon misstänkt att utgå från.
   Det är en förlust för alla om politiska ideologier skulle stå i vägen.

   • Kan du tänka dig att man kan finna ironi i meningen ”Men när det gäller influensapandemier vet vi att de vanligen startar på någon djurmarknad i Kina.”

  • USAs barbariska eliter drar sig inte från att experimentera med människor, testa biologiska vapen och som vi vet även använda kärnvapen. Med tanke på vad vi vet om bland annat Tuskegee experimentet där afroamerikaner användes som levande försökskaniner för att testa/studera syfilis verkningar och andra experiment med LSD och hallucinatoriska droger, så är det naturligt att misstänka att USA är källan till Corona-viruset.

   https://www.history.com/news/the-infamous-40-year-tuskegee-study

  • Konkreta bevis har nu presenterats av WHO teamet. Det finns inga spår av viruset i Kina före december 2019, men bevisligen så i USA och Europa. Alltså kom viruset inte från Kina. Sedan finns inga ”djurmarknader” i Kina, det är propaganda, utan det är samma slags saluhallar som i Sverige, bara att Kinas saluhallar är i bättre ordning.

 3. Suck! Räcker det inte med att de stora kärnvapenländerna kan utplåna befolkningar och mänskligheten med dessa vapen, varför också utveckla biologiska vapen som kan läcka ut och skada deras egna befolkningar? Ondskefulla jävlar. I Wuhan labbet, och säkert dito i USA’s lab, sägs det att man utvecklar diverse dödliga virus inkl. Ebola aerosoler. Sjukt.
  Länder som sysslar med dylikt borde behandlas som pariastater och bemötas med förakt. Kina och USA är väl de ledande skurkstaterna

  • Kina har en betydligt fredligare utrikespolitik än USA. Vilka krig har deltagit i efter 1980? USA?

   vilka länder har Kina sanktioner mot? USA?

  • WHO har nu uteslutit Wuhan labbet som källa. Wuhan labbet utvecklat inte några virus, det är en civil forskningsstation med många gästforskare från andra länder. Dess uppgift är att finna skydd mot virus. Vapen virus är en anfall metod för att erövra andra länder, Kina har inga sådana ambitioner, men som bekant har USA det. Därför har Kina ingen användning av ett biologiskt vapen. All forskning går ut på att skydda sig mot kanske USA-anfall med biologiska vapen.

 4. Vad vi vet idag är att viruset inte fanns i Kina före december 2019, men däremot i USA och Europa. Alltså är det nu bevisat att viruset inte kom från Kina, utan troligen USA. Det är uppenbart att det varit ett antal smittvägar, WHO teamet identifierade 13 mutationer. Den mest sannolika smittvägen är med frysta livsmedel, vilket åtminstone i 20 fall har identifierats senaste året. En annan smittväg har varit människor, USAs militärdelegation bara en. En tredje med importerade exotiska djur till en avelsstation i södra Kina, en fjärde misstänkt väg från Indien. Det mest troliga är att viruset har läckt från ett biolabb i USA, det behöver inte vara ett biovapenlabb, det var ett naturligt virus man experimenterade med och som tycks ha varit ganska ofarligt då, men som har mutera till ett farligt. Viruset muterar ju fortfarande friskt, den senaste tror jag är den Sydafrikanska varianten. Viruset är under kontroll i Kina, och man vaccinerar systematiskt, hittills omkring 70 miljoner, utan problem. Omkring 50% av produktionen har man antingen skänkt bort till behövande länder eller sålt. Kina har ingen intern krissituation. Både EU och USA försöker alltmer politisera vaccinet, och nu kan det leda till handelskrig.

 5. Nya hitten som går som ett pandemi virus heter Fort Detrick. Det är namnet på platsen där en ny genre föddes som spred sig genom världen som en löpeld. Sjung nu tillsammans

  Fort Detrick
  Fort Detrick
  Fort Detrick

  • Ännu inte styrkt, men Fort Detrick, som är USAs äldsta militära biovapenlabb, har stängts upprepade gånger genom åren på grund av allvarliga brister i biosäkerheten. Senast under 2019, och tidsmässigt är bilden nästan perfekt att någon har smittats vid Fort Detrick, och sedan deltagit i det militära besöket i Wuhan och smittat Kina. Intressant är även att USA har mörkat allt rörande Fort Detrick, locket är på, och man har förstört och raderat all offentlig information. Vad försöker dom dölja?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here