USA:s biologiska vapen

15
1030
Några länder där USA har laboratorier för att framställa biologiska vapen.

Denna artikel är främst en översättning av en artikel av Pål Steigan från 2018. Litet kompletterande information finns från Sott.

En slags uppdatering finns här. Inte minst Globalreseach har publicerat många artiklar som föreslår att den aktuella virusvarianten bakom COVID-19 kanske kommer från USA, exempelvis denna..
Detta är inte bevisat enligt min mening. Och Kina påstår inte att USA fört viruset till Kina med vilja, om det alls skett med de 300 militärer som besökte Kina i höstas.


USA:s biologiska vapen

Att supermakterna och andra länder är engagerade i utveckling av biologiska och kemiska vapen i strid med internationella avtal kan knappast ifrågasättas.
USA är världsledande. Under pretentioner om att bedriva insamling och förstörelse av sådana vapen i det så kallade Cooperative Biological Engagement Program, har ett stort antal laboratorier i Europa, Asien och Afrika faktiskt forskat på sådana vapen.

Dilyana Gaytandzhieva är en bulgarisk journalist som har genomfört omfattande utredningar av de olagliga vapentransporter som organiserats av USA från tidigare Warszawa-paktland till terrorister i Syrien. Hon har skrivit om detta i tidningen Trud och Stoppa vapentransporter till terroristerna i Syrien.. Och hon har inte särskilt överraskande avskedats från Trud utan motivering.

Gaytandzhieva har publicerat en viktig artikel om USA:s biologiska vapen och landets biolaboratorier runt om i världen. Hon pekar bland annat på ett sådant laboratorium i Georgien där Defense Threat Reduction Agency har outsourcat större delen av forskningsarbetet till privata företag.
Dessa ansvarar inte för kongressen i USA och kan därmed göra vad de vill. Hon skriver “CH2M Hill har tilldelats $ 341,5 miljoner i DTRA-kontrakt under Pentagons biolaboratoriumsprogram i Georgien, Uganda, Tanzania, Irak, Afghanistan, Sydostasien. Hälften av denna summa (161,1 miljoner dollar), har tilldelas The Lugar Center, under det georgiska kontraktet.”

Enligt CH2M Hill har det amerikanska företaget säkerställt biologiska ämnen och anställt tidigare biovapen forskare vid Lugar Center. Dessa arbetar för ett annat amerikanskt företag som är involverat i det militära programmet i Georgien – Battelle Memorial Institute.Battelle som en underleverantör på 59 miljoner dollar vid Lugar Center har lång erfarenhet av forskning om bioagenter, eftersom företaget redan har arbetat med det amerikanska biovapenprogrammet under 11 tidigare kontrakt med den amerikanska armén (1952-1966).

Gaytandzhieva skriver att Battelle redan har producerat biologiska vapen på ett topphemligt laboratorium i Fort Detrick, USA. Företaget Metabiota Inc. har ett kontrakt med Pentagon under samma program för att driva laboratorier i Ukraina och Georgien och har också arbetat för Pentagon i Sierra Leone. Man studerar även hur biologiska vapen kan spridas via insekter. Enligt en amerikansk armérapport från 1981 borde det vara möjligt att döda 625 000 personer med hjälp av gula feber-infekterade myggor till ett pris så lågt som $ 0,29 per död person. Naturligtvis hävdas det idag att allt detta är historia. Men varför ska vi lita på det? USA är det enda landet på senare tid som har använt kemisk krigföring i stor skala, nämligen med Agent Orange och andra kemikalier i Indokina. Gaytandzhievas artikel innehåller många dokument och referenser till öppna källor.

Om hennes dokumentation är riktig är USA skyldigt till ännu fler brott enligt internationell rätt. Om detta alls nämns i den internationella pressen kommer det förmodligen att avvisas. Troligtvis nämns det inte alls. Men Gaytandzhieva borde förmodligen vara försiktig.

15 COMMENTS

 1. Inledningen till denna artikel är inte bara skamlig utan ett försök till ryktessmidning av värsta slag och det gör att alla uppgifter i detta uppslag saknar all trovärdighet. Detta är “trolleri” i sin värsta utformning.

  • Vad menar du? Kom med konkret kritik. Det pågår en seriös diskussion av “Patient Noll”, och en massa spekulation.

   • COVID-19 kanske kommer från USA. Kina påstår inte att USA fört viruset till Kina med vilja, om det alls skett med de 300 militärer som besökte Kina i höstas.
    Dessa fraser är ägnade att kasta ett sken av att USA är upphovet något som är enbart helt ounderbyggda spekulationer i den krystade världen av Ryssland/Kina-axelns trollvärld. Rubriken är ju också USA:s biologiska vapen presenterat under rubriken Hälsoo sjukvård!! Skamligt
    Patient noll är förmodligen ett vilt dött djur på någon marknad.

    • Det finns anledning att seriöst resa frågan var och hur COVID-19 startade. Dessutom finns spekulationer. Gränsen svår att dra. Pål Steigan diskuterar detta här.

  • Självklart. Socialister kritiserar Sveriges regering och de stora politiska partierna för att ha sålt ut vår nationella självständighet till USA och EU. Och de hyllar Syriens och Irans strids för nationell självständighet mot USA-imperialismen. SD talar om nationalism ibland – men ställer upp på USA-imperialismen. Falsk tal om nationell självständighet.

   • Det korta svaret är att SD utmanar regeringen. Men inte just nu då de istället valt borgfred. Jag tror det är bland annat det som gav utslag i senaste väljarundersökningen.
    För tillfället samling runt regeringen. Men det beror på utvecklingen. Skulle antalet döda i Coronakrisen skjuta i höjden kan borgfreden vara slut.
    Jimmie Åkesson har redan gjort antydningar om att han och partiet inte är riktigt överens med regeringens nuvarande strategi som de lämnat åt sina “expertmyndigheter”.

    • SD utmanar regeringen om platserna vid maktens feta köttgryta, men politiskt står dom för samma sak.

     Samtliga riksdagspartier, SD inräknat, står för fortsatt nyliberal utplundring av vårt land, med nedskärningar inom b.la, sjukvården som följd. Snacket nu om att förbättra vården är rent munväder i rådande krissituation. Utan rejäla skattehöjningar är det inte möjligt och det vågar ingen av dom ens knysta om.
     Nu ser vi dock tydligt effekterna av detta sabotage. Dom rika är rikare än någonsin, men sjukvården riskerar total kollaps.

     Kanske kan ett politiskt uppvaknande spira i efterdyningarna av Corona.
     Vi har tveklöst ett antal otrevliga politiska virus att sanera bort om vi vill leva i ett civiliserat samhälle i framtiden.

 2. Varning för konspirationsteorier! Visst, allt är möjligt. USA var t ex starkt misstänkt för att ha spritt skadeinsekter över Kuba för att skada landets jordbruk. Men när det gäller influensapandemier vet vi att de vanligen startar på någon djurmarknad i Kina. Så länge inga konkreta bevis för något annat har presenterats bör vi nog hålla oss till det.

  • Wikipedia skriver här sakligt “An influenza pandemic is an epidemic of an influenza virus that spreads on a worldwide scale and infects a large proportion of the world population. In contrast to the regular seasonal epidemics of influenza, these pandemics occur irregularly – there have been about nine influenza pandemics during the last 300 years. Pandemics can cause high levels of mortality, with the 1918 Spanish flu pandemic being the worst in recorded history; this pandemic was estimated to be responsible for the deaths of approximately 50–100 million people. There have been about three influenza pandemics in each century for the last 300 years, the most recent one being the 2009 flu pandemic.[1]

   Influenza pandemics occur when a new strain of the influenza virus is transmitted to humans from another animal species. Species that are thought to be important in the emergence of new human strains are pigs, chickens and ducks.
   (https://en.wikipedia.org/wiki/Influenza_pandemic). Grisar, kycklingar och ankor finns tydligen bara i Kina…

  • Tack, Britta Ring
   Jag skulle vilja tillägga att det är den riskabla och farliga djurhållningen som måste bort.
   Var den än befinner sig då den skapar virus som sprider sig globalt.
   Det är absolut inte länderna som ska bort men det är helt rätt att uppmärksamma och försöka klargöra vilka länder platser det rör sig om.
   För att finna gärningen måste det finnas någon misstänkt att utgå från.
   Det är en förlust för alla om politiska ideologier skulle stå i vägen.

   • Kan du tänka dig att man kan finna ironi i meningen “Men när det gäller influensapandemier vet vi att de vanligen startar på någon djurmarknad i Kina.”

  • USAs barbariska eliter drar sig inte från att experimentera med människor, testa biologiska vapen och som vi vet även använda kärnvapen. Med tanke på vad vi vet om bland annat Tuskegee experimentet där afroamerikaner användes som levande försökskaniner för att testa/studera syfilis verkningar och andra experiment med LSD och hallucinatoriska droger, så är det naturligt att misstänka att USA är källan till Corona-viruset.

   https://www.history.com/news/the-infamous-40-year-tuskegee-study

 3. Suck! Räcker det inte med att de stora kärnvapenländerna kan utplåna befolkningar och mänskligheten med dessa vapen, varför också utveckla biologiska vapen som kan läcka ut och skada deras egna befolkningar? Ondskefulla jävlar. I Wuhan labbet, och säkert dito i USA’s lab, sägs det att man utvecklar diverse dödliga virus inkl. Ebola aerosoler. Sjukt.
  Länder som sysslar med dylikt borde behandlas som pariastater och bemötas med förakt. Kina och USA är väl de ledande skurkstaterna

  • Kina har en betydligt fredligare utrikespolitik än USA. Vilka krig har deltagit i efter 1980? USA?

   vilka länder har Kina sanktioner mot? USA?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here