Ukrainas och USA:s biologiska vapenlaboratorier och vad de döljer om dessa massförstörelsevapen!

42
3340
Bild Dick Emanuelsson

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som är aktuell i högsta grad.

Frågan om biologiska vapen i Ukraina är alltid aktuell. Och vi minns att president Zelensky talat om att Ukraina inte säger nej till kärnvapen. Jag har nyligen publicerat en artikel om biologiska vapen i Ukraina. Kompletteras av nedanstående artikel av Dick Emanuelsson från 8 mars

Har publicerat andra artiklar om biologiska vapen tidigare – och senare som denna, vilka bekräftar bilden i denna artikel . Färska uppgifter om USA:s hemliga militärbiologiska verksamhet i Ukraina

USA:s biologiska vapen.
Washington utsätter Syrien för biologisk krigföring.

_______________________________________________________________________.

 

Ukrainas och USA:s biologiska vapenlaboratorier och vad som döljer sig bakom dessa ”massförstörelsevapen”!

·         Varför vill Victoria Nuland och USA med alla medel undvika att dokument från de 30 biologiska laboratorierna i Ukraina inte hamnar under rysk militär kontroll?

·         Kina kräver att USA redovisar vad för slags vapen och produkter som USA producerade och forskade på dessa laboratorier på ukrainskt territorium.

·         Ryssland anklagar USA för att ha smugglat in plutonium kombinerat med anrikat uran från Ukrainas kärnkraftverk för framställning av kärnvapen.

 Ukraina har skapat ett nätverk av mer än 30 laboratorier för att utveckla biologiska vapen, skapade utanför parlamentarisk kontroll i samarbete med USA, vilket framgår av dokument publicerade av det ryska försvarsministeriet.

Den ryska utredningskommittén studerar för närvarande dokumenten i detalj. Experter påpekar att information redan har mottagits om amerikanska biologiska vapenlaboratorier som ligger vid gränsen till Ryssland.

Kina kräver att USA avslöjar detaljer om biologiska laboratorier i Ukraina [1]

Kina begär att USA avslöjar detaljer om de biologiska laboratorierna som finns i Ukraina och finansieras av Washington, sa det kinesiska utrikesministeriets talesman Zhao Lijian på tisdagen, citerad av nyhetsbyrån CGTN.

Peking kräver information om vilka typer av virus de lagrar och den forskning som utförs av dessa enheter och som måste offentliggöras.

Xinhua citerade Zhao Lijian som uppgav att USA, enligt rapporter har 26 biologiska laboratorier i Ukraina där ”farliga virus” lagras. Det kinesiska utrikesministeriet uppmanade USA att garantera säkerheten för dessa laboratorier.

Komponenter av biologiska vapen har utvecklats i ukrainska laboratorier som ligger nära Rysslands territorium, rapporterade det ryska försvarsministeriets talesman Igor Konashenkov redan i söndags.

Konashenkov underströk att det under den militära operationen i Ukraina blev det känt att Kievregimen i all hast förstörde bevis på ett biologiskt vapenprogram finansierat av det amerikanska försvarsdepartementet.

– Vi har fått dokumentation från anställda vid ukrainska biolaboratorier om förstörelsen i nödsituationer som tillämpades den 24 februari av särskilt farliga patogener av pest, mjältbrand, tularemi, kolera och andra dödliga sjukdomar, sa det ryska försvarsministeriets talesman Igor Konashenkov.

Den 8 mars erkände en märkbart svettig VICTORIA NULAND, vice utrikesminister för Joe Biden och ansvarig inom State Departement för den ”euroasiatiska” delen, som inbegriper Ukraina att USA, ja, förfogar över biolaboratorier på ukrainsk mark.

I ett förhör med den kuban-amerikanske senatorn MARCO RUBIO poängterade Nuland vikten av att den ryska militären INTE får ta del av dokumentationen som finns i dessa 30-tal biolaboratorier på ukrainsk mark. Och gemene man frågar sig oroat: VARFÖR? Vad är det Pentagon vill dölja som INTE tål OFFENTLIGHETENS LJUS?

På Marco Rubios fråga om Ukraina förfogar över biologiska eller kemiska vapen (som farliga patogener av pest, mjältbrand, tularemi, kolera och andra dödliga sjukdomar) sa Nuland, tvekande:

– Ukraina har. . .  ehh. . .installationer för biologisk forskning, eeehhh.. .. Just nu är vi oroade för att de ryska trupperna tar kontroll över denna dokumentation. Därför ARBETAR VI (med direkta militära medel?) gemensamt med Ukraina för att dessa forskningsrapporter INTE hamnar i ryska händer.

Marco Rubio å sin sida, i stället för att pressa Nuland på VAD Pentagons biokemister och vapenforskare i VERKLIGHETEN gör i Ukraina, vände på temat och anklagade i vanlig ordning Ryssland för att å sin sida använda temat om dessa biokemiska vapenlaboratorier till sin fördel och skapa en ”plan” för att attackera Ukraina med biologiska massförstörelsevapen och ställde den väldigt dåligt dolda och ”sminkade” frågan om det skulle hända en biologisk-kemisk attack i Ukraina om att ansvaret på denna skulle falla på Ryssland? varpå Nuland sa:

– Utan tvekan!

– Det är en klassisk metod att skylla på ”den andra sidan” vad DE planerar att göra!

Ovanstående är bara element för att du SJÄLV drar dina egna slutsatser om vad som är på gång. Men märk väl, att denna information har en källa som EU har förbjudit.

[1] China exige a EEUU revelar detalles sobre laboratorios biológicos en Ucrania / Moscú. RThttps://radiolaprimerisima.com/noticias-generales/destacado/china-exige-a-eeuu-revelar-detalles-sobre-laboratorios-biologicos-en-ucrania/

Föregående artikelLedande personer i Biden-administrationen deltar i pro-krigsdemonstration, ledd av ukrainska nazistsympatisörer
Nästa artikelAlltmer av Ukrainas jordbruksmark övertas av oligarker och stora företag under kriget.

42 KOMMENTARER

 1. Blev nyligen censurerad av Facebook för att ha ”spridit delvis vilseledande information” om biolabben i Ukraina. Här är motiven från den ”oberoende” faktagranskaren:
  https://www.politifact.com/article/2022/mar/11/russia-china-and-tucker-carlson-lack-evidence-ukra/
  USA erkänner alltså att man exporterat ett antal dödliga virus och bakterier till Ukraina i ”forskningssyfte” men att dessa inte kan användas till att producera biovapen. Man påstår att detta är en del av ett naturligt forskningsutbyte mellan länder. Frågan är då varför Nuland är så rädd för att Ryssland skall få kontroll över dessa biolab? Liknande argument användes i förhållande till Irak.
  ”From the United States, the non-profit American Type Culture Collection and the U.S. Centers for Disease Control sold or sent biological samples to Iraq up until 1989, which Iraq claimed to need for medical research. These materials included anthrax, West Nile virus and botulism, as well as Brucella melitensis, and Clostridium perfringens. Some of these materials were used for Iraq’s biological weapons research program, while others were used for vaccine development.In delivering these materials ”The CDC was abiding by World Health Organization guidelines that encouraged the free exchange of biological samples among medical researchers…” according to Thomas Monath, CDC lab director. It was a request ”which we were obligated to fulfill,” as described in WHO and UN treaties.”(Wikipedia)
  Även här påstår man att det var ett normalt forskningsutbyte och att man t.om var tvugna att exportera till Irak enligt WHOs och FNs regler. Man fortsatte alltså att exportera bakterier och virus till Saadam fram till 1989 samtidigt som man hävdar att Saadam använde kemiska stridsmedel i Iran 1987 och mot kurderna 1988!

  • Som jag påpekat för redaktör Romeldjö tidigare.
   Denna månad planerades två amerikanska militära biolaboratorier att lanseras i Ukraina – i Kiev och Odessa.
   Och den ryska specialoperationen sammanföll precis med den planerade lanseringen. Detta uppmärksammade publikationen ”Octagon”. I de byggkontraktshandlingar som studerats av publikationen anges idrifttagningsdatumet: slutet av februari 2022.
   President Putin har upprepade gånger påpekat faran med att amerikanerna utvecklar biologiska vapen nära Ryska federationens gränser. Huvuddelen av den ukrainska samlingen av endemiska stammar av patogener av farliga sjukdomar lagras i Odessa, skriver tidningen. Grundaren av projektet anses vara den tidigare chefen för det ukrainska hälsoministeriet, Uliana Suprun. Hon är amerikansk medborgare.
   https://newsua.ru/news/75772-v-etom-mesyatse-na-ukraine-planirovalis-k-zapusku-dve-voennykh-biolaboratorii-ssha-v-kieve-i-odesse

  • Svaret på frågan varför Nuland är så rädd för att Ryssland skall få kontroll över dessa biolabb finns här.

   Det är förbjudet att utveckla biologiska vapen i USA, så precis som när det gäller tortyr flyttade USA all verksamhet utomlands, speciellt till de forna sovjetstaterna. Dessa vapenlabb är inte bara för att utveckla biovapen patogener, dom är en slags biologiska ammunitionsdepåer för USA.

   Alla vapen består att två komponenter, den ena kan vara sprängmedel, eller som här farliga patogener. Den andra komponenten är det fortskaffningsmedel eller bärare som skall transportera den första komponent till den plats där den skall sättas in som vapen. Den bäraren är i fallet biovapen är lokal. Det kan vara fåglar, insekter, drönare, vinden, vattenleder, floder, bäckar, eller raketer osv. Det är dessa bärare som forskningen i USAs biovapenlabb lokalt främst handlar om.

   Fick Ryssland tag i forskningen på dessa USA sponsrade biovapenlabb skulle man kunna bevisa att NATOs expansion egentligen är en krigsförberedelse, vilket NATO verkligen är. Därför är USA så nervös. Ingen ska inbilla sig att USA har vänliga, ärliga eller fredliga avsikter. Militär global överlägsenhet och global kontrollerande makt är vad som gäller som målsättning. Målsättningarna är desamma som Tredje Riket.

 2. Det enda som pekar på att USA skulle ha kemvapenlab i Ukraina är att Ryssland påstår det, när angreppskriget mot Ukraina inte går så bra. Tveklöst finns skrotet efter gamla sovjetiska laboratorier kvar, men USA skrotade sina bc-stridsmedel för några decennier, och har tillsammans med Ryssland förbundit sig att inte använda några.

  När nu Putinkriget ser ut att resultera i miljontals flyktingar över hela Europa famlar Putinklicken efter argument. Ingen köper detta, avsändaren syns alldeles för tydligt. Självfallet har de inte hittat moderna amerikanska bc-lab i Ukraina, de har hittat ruinerna efter sovjetiska.

  • Även vice utrikesminister Victora Nuland och Tucker Carlson på Fox News påstår det och har viktig information

   • KATIE POLGLASE, CNN INVESTIGATIVE RESEARCHER; ”This Russian state media footage from 2015 claims to show America running facilities in Ukraine and Georgia that caused deadly outbreaks of disease and killed local livestock. This story is false, but that has not stopped it continuing to circulate, evolving from biological hazards to biological weapons and becoming a key part of Russia’s disinformation campaign justifying the invasion of Ukraine. The claims were debunked several years ago, when in 2020, the United States issued a statement to ”set the record straight,” explaining the facilities are in fact for vaccine development and to report outbreaks caused by dangerous pathogens before they pose security or stability threats”

    Tucker Carlsson försöker bara driva mediakampanj mot Biden. USA är långt borta, och Ukraina är inte så viktigt för dem.

  • Georg.
   Du kan väl inte på allvar mena att det Nuland var så rädd för skulle hamna i ryska händer var gammalt skräp från deras egna labb.

   Naturligtvis finns där något som USA/Ukraina själva har utvecklat. Varför ett sådant labb ligger på gränsen mot Ryssland kräver också en bra förklaring.
   Det här luktar riktigt illa och bara Pentagons springpojkar kan ge sig till att försöka bagatellisera det.

   • Det var inte gammalt skräp. Vad det verkligen gäller är utarbetade USA planer, taktik och strategier, på att tillämpa och sprida biovapnen för maximal effekt. USAs biovapenlabb är alltså pågående krigs och erövrings förberedelser för att ta kontrollen av Ryssland och Kina. NATOs expansion är en del av de planerna. Därför är USA så angelägen att behållas kontrollen över Ukraina.

  • Att USA har omkring 330 biologiska vapenfabriker i främst de tidigare sovjetstaterna är en officiell hemlighet. Det har inte gjorts speciellt mycket hemlighet av det. Det är inte så att bara ”Ryssland säger så”, även Nuland medgav det ju. USA förbjöd utveckling av biovapen 1968, det var därför man flyttade utvecklingen utomlands. Det är sant att det finns ett fördrag att inte skapa, lagra eller använda biovapen, men det finns inga inspektioner, och hur ofta hedrar USA sådana överenskommelser. Passar det inte säger dom bara upp dom, WHO, JCPOA (Iran kärnvapen), eller ignorerar avtalen, det finns långa rader av exempel. Dom fanns på USAs webb site, men plockades plötsligt bort.

   —US Embassy Website Just REMOVED ALL EVIDENCE Of Ukrainian Bioweapons Labs
   https://canadianmale.wordpress.com/2022/03/04/us-embassy-website-just-removed-all-evidence-of-ukrainian-bioweapons-labs/
   —Why Did the US Embassy Official Website Just REMOVE All Evidence of Ukrainian Bioweapons Labs?
   https://www.newswars.com/why-did-the-us-embassy-official-website-just-remove-all-evidence-of-ukrainian-bioweapons-labs/

   Problemet för USA är inte bara patogenerna, där finns även forskning och planer hur USA har tänkt sig att använda och sprida dom. Det bevisar att USA planerar krig och hur man tänker använda biovapen i ett erövringskrig mot Ryssland och Kina. Det är en huvudanledning till att utvidga NATO.

 3. När man läser denna stora nyhet i Sverige är det samma struntprat av propagandan och desinformation som varit dessa 8åren. Men ta SVT exempel som har liten obetydlig artikel om detta,som går att se fortfarande just nu. Där står att Usa dementerar uppgifterna OCH DET ÄR ALLT. Såhär agerar våra medier ständigt. Usa kan ju ALDRIG ljuga,man har ALDRIG ljugit något alla dessa åren,det man säger gäller omedelbart PUNKT. Exemplen är MASSOR dagligen i åratal nu

 4. Jag läste en klok kommentar på internet ”Om man vet att någon eller några förbereder mord, då ringe man självklart till polisen så att polisen kommer och tar hand om denne eller dem”. I fallet Ryssland som vet att USA/Nato vill ha kärnvapen i Ukraina, som ligger så nära Ryssland att dom inte hinner försvara sig mot då borde följaktligen Ryssland ”ringa till polisen”, eller FN. Men ”polisen ” i Rysslands fall kommer inte, utan Ryssland får ringa och tjata och be, och de har gjort det i decennier…men polisen kommer trots det inte. Fråga till alla som inte tycker att Ryssland ska ta saken i egna händer är, vad tycker ni att Ryssland skulle ha gjort istället? Vad skulle ni ha gjort om polisen inte hade kommit och ni visste att någon planerade ett mord på er? För övrigt hur har västs medier tagit emot det som togs upp i Säkerhetsrådet i FN igår den 11/3?

 5. FN:s biträdande generalsekreterare föreslog att biologiska laboratorier i Ukraina skulle kontrolleras
  FN:s biträdande generalsekreterare, höge representanten för nedrustningsfrågor Izumi Nakamitsu, mot bakgrund av Moskvas uttalanden om militära biologiska program i Ukraina, rekommenderade att man använder artiklarna 5 och 6 i konventionen om biologiska och toxinvapen (BTWC). Nakamitsu påpekade att BTWC ”inte har en multilateral verifieringsmekanism som övervakas av en oberoende organisation som OPCW.” ”Det är alltså de deltagande ländernas uppgift att bedöma om skyldigheterna enligt konventionen uppfylls”, sa den biträdande generalsekreteraren.FN:s biträdande generalsekreterare, höge representanten för nedrustningsfrågor Izumi Nakamitsu, mot bakgrund av Moskvas uttalanden om militära biologiska program i Ukraina, rekommenderade att man använder artiklarna 5 och 6 i konventionen om biologiska och toxinvapen (BTWC). Nakamitsu påpekade att BTWC ”inte har en multilateral verifieringsmekanism som övervakas av en oberoende organisation som OPCW.” ”Det är alltså de deltagande ländernas uppgift att bedöma om skyldigheterna enligt konventionen uppfylls”, sa den biträdande generalsekreteraren.

  Hon påpekade dock att trots avsaknaden av en internationell verifikationsregim innehåller BTWC ett antal åtgärder som medlemsländerna kan ta till ”för att lösa situationer där medlemsländerna har oro eller misstankar om sina kollegors verksamhet.”
  Vi talar om artiklarna 5 och 6. I artikel 5 i konventionen anges särskilt att ”konventionsstaterna … förbinder sig att samråda och samarbeta med varandra för att lösa alla frågor som kan uppstå i samband med syftet eller i samband med genomförandet av konventionens bestämmelser.”
  Som Nakamitsu påpekade har BTWC-deltagande länder utvecklat rutiner för att klargöra tvetydiga och olösta frågor, inklusive eventuellt sammankallande av ett formellt samrådsmöte för att överväga sådana frågor.
  Artikel 6 i BTWC säger att ”varje stat som är part i … en konvention som finner att någon annan stat som är part agerar i strid med skyldigheter som härrör från bestämmelserna i konventionen kan lämna in ett klagomål till UNSC.”

  ”Om säkerhetsrådet går med på det, kan en utredning inledas baserat på det inkomna klagomålet”, sa Nakamitsu och tillade att artikel 6 i konventionen aldrig har tillämpats.

  ”Jag skulle uppmuntra BTWC:s medlemsländer att överväga att använda tillgängliga förfaranden för samråd och samarbete för att lösa dessa problem”, tillade hon.

  Det ryska försvarsministeriet höll tidigare en presentation som visade att USA har spenderat mer än 200 miljoner dollar på driften av biologiska laboratorier i Ukraina som deltagit i det amerikanska militära biologiska programmet. Ryska federationen, i samband med fakta om USA:s militära biologiska aktiviteter i Ukraina, utesluter inte lanseringen av en samrådsmekanism enligt konventionen om förbud mot biologiska vapen och toxinvapen (BTWC), sa det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova. I en kommentar till information om USA-finansierade biologiska laboratorier i Ukraina, uppmanade kinesiska utrikesministeriets talesman Zhao Lizqian Washington att klargöra sina biologiska militariseringsaktiviteter hemma och utomlands.
  https://eadaily.com/ru/news/2022/03/12/zamgenseka-oon-predlozhila-proverit-biolaboratorii-na-ukraine

 6. Ukrainian Biolabs and Nuclear Power Plants – Disasters That Threatened Europe
  https://www.stalkerzone.org/ukrainian-biolabs-and-nuclear-power-plants-disasters-that-threatened-europe/

  Tidigare artiklar om ukrainska (amerikanska) biolab i Ukraina (från bloggen ”stalkerzone”)

  Former Deputy Defence Minister of Kazakhstan Before His Death Warned About US Bio-Developments
  https://www.stalkerzone.org/former-deputy-defence-minister-of-kazakhstan-before-his-death-warned-about-us-bio-developments/

  “Disinformation”: US Embassy in Ukraine Hopes To Silence Biolab Revelations
  https://www.stalkerzone.org/disinformation-us-embassy-in-ukraine-hopes-to-silence-biolab-revelations/

  What Are Secret US Bio-laboratories Doing in Ukraine?
  On April 14th people’s deputies from “Opposition Platform – For Life” Viktor Medvedchuk and Renat Kuzmin wrote requests to four leaders of the country: President Zelensky, Prime Minister Shmygal, Head of the SBU Bakanov, and Minister of Healthcare Stepanov.
  https://www.stalkerzone.org/what-are-secret-us-bio-laboratories-doing-in-ukraine/

 7. Under flera år, har Ukraina anklagat Ryssland för att bryta mot Budapest memorandum [m är inte en juridiskt bindande dokument (blev aldrig ratificerat), snarare ett politiskt dokument].

  Men plötsligt sprängde neonazi en av byggnaderna tillhörande Institute of Physics and Technology i Kharkov.

  Nationalister sprängde institutsbyggnaden i Kharkov för att dölja kärnkraftsforskning, säger det ryska ministeriet

  Rysslands utländska underrättelsetjänst har tidigare rapporterat att de skaffat bevis för att Kiev arbetade med att bygga kärnvapen och att USA var medvetet om det. Ukrainas president Volodymyr Zelensky hotade i februari att dra sig ur Budapestmemorandumet som fastställde hans lands icke-nukleära status.

  Ukrainska nationalister sprängde en av byggnaderna som tillhör Kharkov Institute of Physics and Technology för att dölja bevis på den kärnkraftsforskning som bedrivs där, har chefen för det ryska nationella försvarets kontrollcenter, Mikhail Mizintsev, sagt.
  ”Upp till 50 anställda vid institutet kan vara instängda under spillrorna”, tillade han.

  Kharkov Institute of Physics and Technology var den första institutionen i Sovjetunionen som genomförde kärnklyvning. 1948 blev det basen för utbildning av sovjetiska kärnfysiker och arbetade på Sovjetunionens projekt för att bygga sitt första kärnvapen. Institutet fokuserade senare på att forska om kärnenergi och kärnreaktorkonstruktion.

  Medan Ukraina gick med på att exportera allt sitt höganrikade uran till Ryssland redan 2010, fick landet transporter av låganrikat uran från USA som kompensation.

  Direktören för Rysslands utrikesunderrättelsetjänst Sergej Naryshkin uppgav förra veckan att hans byrå hade skaffat bevis för att Ukraina arbetade med att bygga kärnvapen och att USA var medvetet om det. Samtidigt hotade Ukrainas president Volodymyr Zelensky i februari 2022 att han kunde dra tillbaka sitt land från Budapestmemorandumet – en pakt enligt vilken Ukraina gick med på att ge upp kärnvapen från sovjettiden i utbyte mot säkerhetsgarantier.
  https://sputniknews.com/20220311/nationalists-blew-up-institute-building-in-kharkov-to-hide-nuclear-research-russian-mod-says-1093784030.html

 8. Jag såg detta på fox news också med Tucker Carlsson.Och jag såg samma Tucker med den unika och underbara Tulsi Gabbard också kring detta ämnet igår. Annars finns inte något seriöst av Usa,EU ensidiga propagandan och desinformationen. Jag kommer fortfarande inte in på RT hela veckan nu,det är fiasko. Det går inte efter dessa veckorna att bara lyssna på samma SKITSNACK av Usa,och EU här hemma. Jag söker mej till Indien och Mellanöstern med flera för att kunna höra annat också

 9. Kommer inte heller in på den vanliga RT men har funnit ett knep. Om man surfar in på adressen https://russian.rt.com/world undkommer man spärren som slår mot den västerländska befolkningen. Trist bara att texten är på ryska. Vilket dock google translations kan råda bot på.
  Jag är nyfiken på er som ändå kan surfa till rt.com ifrån ett Europeisk land ifall ni använder VPN eller om ni har någon speciell internet leverantör.
  RT live sändning nås på adressen: (för stunden i alla fall)
  https://rumble.com/vwbbjn-putin-announces-special-operation-in-donbass-special-coverage.html

  • Kina blockera endast sajter som sysslar med massövervakning, illegal datainsamling eller spioneri, som Facebook, Google, eller Twitter. Jag har ett system med tusentals proxies, men jag behöver inte använda det. Jag bara surfar RT och Sputnik som vanligt. Det finns otaliga VPN system i bruk, det gäller bara att prova och hitta ett som fungerar från din plats. Många regimer, och som jag hör, inklusive den svenska, försöker att blockera dom för att säkerställa att du inte får information som regimen inte godkänner. Bahnhof sägs inte blockera RT i Sverige.

 10. Att förse Ukraina med västerländska vapen tjänar bara till att förvärra den pågående konflikten mellan Moskva och Kiev, sade Rysslands vice utrikesminister Sergey Ryabkov på lördagen och varnade för att ryska styrkor potentiellt skulle kunna rikta in sig på sådana leveranser.
  Vi har varnat USA för att pumpa upp Ukraina med vapen från flera nationer orkestrerade av [Washington] inte bara är ett farligt drag utan något som gör dessa [vapen] konvojer till legitima mål”. Han utvecklade inte var och när Ryssland kan rikta in sig på konvojerna.
  Han varnade också för att den ”sinnelösa överlämnandet” av ”farliga vapen” som bärbara luftförsvars- och pansarvärnsmissiler utgör ett hot mot västerländska nationer själva.

  Tidigare i veckan uttryckte Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov också oro över att sådana vapen hamnat ”i fel händer” efter att konflikten tagit slut. Bärbara luftförsvarsmissiler kan utgöra en särskild risk för den civila luftfarten i himlen över Ukraina eller Europa i många år framöver.

  På lördagen sa Ryabkov att leverans av vapen till Ukraina gör Washingtons förhandlingsposition svagare i sina relationer med Moskva. Alla USA:s uppmaningar om slutet på konflikten ”uppfattas inte som allvarliga signaler”, sade han och tillade att en ”upptrappningspolitik” nu ”absolut dominerar” Washingtons agenda, trots mantran om att ta ett avvägt tillvägagångssätt.
  Det är USA som är den största källan till internationella spänningar”, sa den biträdande utrikesministern och kritiserade USA:s ”materiella stöd för den kriminella regimen i Kiev.” Uttalandena kommer mitt i Rysslands pågående militära offensiv i Ukraina.

  Kiev har kritiserat Rysslands operation som totalt oprovocerad aggression och kontaktat USA och dess allierade för hjälp. President Volodymyr Zelensky har begärt militärflygplan som ukrainska piloter kan flyga, samt andra vapen.
  Västländer har kollektivt fördömt Moskvas militära aktion, har slagit Ryssland med sanktioner utan motstycke och har lovat generöst militärt bistånd till Ukraina. Enbart USA godkände en transport på 350 miljoner dollar i militärt bistånd till Ukraina förra månaden. Tyskland, Nederländerna, Polen och Slovakien lovade också vapen till Kiev, inklusive pansarvärnsmissiler och självgående haubitser.

  Leveransen av vapen till Ukrainas väpnade styrkor kan medföra allvarliga problem för USA. Den amerikanska ledningen måste vara medveten om att utländska vapenkonvojer för Ukraina kan bli legitima mål för den ryska försvarsmakten.
  En sådan varning gjordes av den biträdande chefen för Rysslands utrikesministerium, Sergei Ryabkov, på tv, i sändningen av Channel One .
  Vi har varnat USA för att den orkestrerade pumpningen av vapen från ett antal länder är en åtgärd som gör respektive konvojer till legitima mål.
  Ryabkov tror att utländsk försvarsmateriel till ukrainska väpnade formationer kan bli ett hot mot alla, särskilt manbärbara luftförsvarssystem och pansarvärnsskyddssystem.
  Han klagade över att det praktiskt taget inte finns någon konstruktiv dialog på olika nivåer mellan Moskva och Washington, och varningarna från det ryska ledarskapet i USA ignoreras oftast. Ofta leder de beslut som Vita huset tar till konfrontation och upptrappning av spänningar.
  Strax dessförinnan pratade den amerikanska tidningen The Washington Post om Washingtons förhandlingar med ledningen i en rad europeiska länder. De diskuterade möjligheten att överföra sovjettillverkade luftvärnssystem och andra vapen till Kiev.

 11. OCH HÄR ÄR VAD SM SADES IGÅR I SÄKERHETSRÅDET OM BIOLOGISKA FORSKNINGSLABORATORIER….
  Sitrep: UNSC om biolaboratorier i Ukraina + Ryssland Transcript
  Ett citat från Siriusrapporten:
  Oavsett vad folk har för åsikter om kriget, är en sak som borde skrämma alla försöket i väst att effektivt utplåna alla spår av Ryssland, inklusive dess språk, kultur och faktiskt folket.

  Detta är en mycket kort rapport. Hatet var så påtagligt i det mötesrummet att jag kände mig fysiskt påverkad.

  Sammanfattningen är:

  Ryssland, Kina, Brasilien, Indien och Kenya vill ha utredningar av Biolabs.

  USA säger att de inte gömde något och använde sin tid som 10 minuter av hat. Och vi vet att de talar sanning eftersom CNN visade oss videorna med de hemska ryssarna och de hemska saker som de gör, som att bomba sjukhus. Det finns ingen amerikansk biolab-anslutning. Här finns inget att se, säger de.

  Storbritanniens representant dito. Norge dito. Några andra, dito.

  Ryssland säger att Ukraina fejkade dödsfall och falsk propaganda.

  Alla till Ryssland:

  Ni är konspirationsteoretiker och angripare.

  *Ingen visar några bevis*

  *Ryssland visar bevis*

  Jag litar på att Ryssland har en massa fler bevis och att dessa talare måste svälja dagens ord.

  Ingen pratar om biolabben utan använder sin tid till 10 minuter av hat. Naturligtvis blev de tagna på bar gärning och kan bara tjafsa och hata.

  *Slut på säkerhetsråd*

  Den ryska presentationen är vid tidsmarkering (+- 47:30.på videon, jättesvårt att höra vad dom säger)

  https://media.un.org/en/asset/k16/k16nsx50dm

  Transkript:

  Uttalande av ständige representanten Vassily Nebenzia vid FN:s säkerhetsråds briefing om biologiska laboratorier i Ukraina

  fru president,

  kollegor,

  COVID-19-pandemin visade hur sårbar mänskligheten är inför biologiska hot. Det har krävt en enorm vägtull på oss, och det fortsätter att kräva människors liv.

  När konventionen om biologiska och toxinvapen (BTWC) trädde i kraft 1975 fanns det hopp om att världen åtminstone skulle vara säker från mänskliga biologiska hot, eftersom alla stater som undertecknat insåg enorma risker med att använda biologiska vapen (BW) och övergav planer att utveckla den.

  Tyvärr har vi skäl att tro att de förhoppningarna inte gick i uppfyllelse helt.

  Vi kallade till detta möte eftersom det under den ryska specialmilitära operationen i Ukraina kom fram några chockerande fakta: Kievregimen döljer snarast spår av ett militärt biologiskt program som Kiev genomförde med stöd av det amerikanska försvarsdepartementet.

  Rysslands försvarsminister fick tag i dokument som bekräftar att Ukraina utvecklat ett nätverk av minst 30 biologiska laboratorier som är värd för extremt farliga biologiska experiment, som syftar till att förbättra patogenegenskaperna hos pest, mjältbrand, tularemi, kolera och andra dödliga sjukdomar med hjälp av syntetisk biologi. Detta arbete finansieras och övervakas direkt av Defense Threat Reduction Agency (DTRA) i USA, bland annat i Pentagons National Center for Medical Intelligences intresse. Nyckelrollen i dessa program spelades av ett BSL-3 centralt referenslaboratorium vid Mechnikov Scientific-Research Anti-Plague Institute i Odessa, Ukraina. Forskningscentra i andra städer spelade också en roll – Kiev, Lvov, Kharkov, Dnipro, Cherson, Ternopol, Uzhgorod, Vinnytsia.

  Allt material finns tillgängligt på det ryska försvarsministeriets webbplats och presenteras vid dagliga genomgångar. Låt mig nämna de mest talande exemplen.

  Rysk militär lärde sig detaljerna i UP-4-projektet som genomfördes vid laboratorier i Kiev, Kharkov och Odessa. Den studerade möjligheterna att sprida särskilt farliga infektioner genom flyttfåglar, inklusive högpatogen H5N1-influensa (dödlig för människor i 50 % av fallen) och Newcastlesjukan. Som en del av ett annat projekt betraktades fladdermöss som bärare av potentiella BW-agens. Bland de prioriteringar som identifierats är studiet av bakteriella och virala patogener som kan överföras från fladdermöss till människor: patogener av pest, leptospiros, brucellos, såväl som koronavirus och filovirus. Projektdokument visar tydligt att USA aktivt finansierade bioprojekt i Ukraina.

  Dessutom fanns det experiment för att studera spridning av farliga infektionssjukdomar av ektoparasiter – loppor och löss. Det är klart även för icke-experter att sådana experiment är mest hänsynslösa, eftersom de inte ger någon möjlighet att kontrollera hur situationen kommer att utvecklas. Liknande forskning (med loppor och löss som BW-medel) utfördes på 1940-talet om utvecklingen av biologiska vapenkomponenter av den japanska ökända enheten 731, vars medlemmar senare flydde till USA för att undgå åtal för krigsförbrytelser.

  Ukraina har ett unikt geografiskt läge, där transkontinentala migrationsvägar för potentiella bärare av farliga sjukdomar skär varandra. Många av dessa rutter passerar genom Rysslands och Östeuropas territorier. Den forskning som jag nämnde gjordes mitt i Östeuropa och i nära anslutning till de ryska gränserna. Enligt de mottagna uppgifterna fångades fåglarna som ringmärktes och släpptes under biologisk forskning från naturreservatet Kherson i Ivanovo och Voronezh-regionerna i Ryssland.

  Analysen av de erhållna materialen bekräftar överföringen av mer än 140 behållare med ektoparasiter från fladdermöss från ett biolab i Kharkov utomlands. Vi vet ingenting om ödet för dessa farliga biomaterial och de konsekvenser som kan uppstå när de ”försvinner” (möjligen i Europa) i avsaknad av någon internationell kontroll. Hur som helst är riskerna stora att de kan bli stulna i terroristsyfte eller för att säljas på den svarta marknaden.

  Flera tusen prover av blodserum från covid-19-patienter (de flesta av dem av slavisk etnicitet) transporterades från Ukraina till Walter Reed Army Institute of Research i USA – påstås för försök med behandling och förebyggande av covid-19.

  Alla vet hur känsliga västerländska stater är när det gäller att överföra biologiska prover av sina medborgare till utlandet. Och det finns en god anledning till det – teoretiskt sett kan prover användas för att skapa bioagens som kan selektivt rikta in sig på olika etniska populationer.

  Aktiviteten hos biolaboratorier i Ukraina som vi spårar tillbaka till 2014, och USA-implementerade program för så kallade reformer av det ukrainska sjukvårdssystemet utlöste okontrollerat växande förekomst av farliga och ekonomiskt relevanta infektioner i Ukraina. Det finns en ökning av antalet fall av röda hund, difteri, tuberkulos. Förekomsten av mässling har ökat mer än 100 gånger. Världshälsoorganisationen sa att Ukraina löper stora risker att få ett polioutbrott. Det finns bevis för att i Kharkov, där ett av labben finns, dog 20 ukrainska soldater i svininfluensan i januari 2016, ytterligare 200 lades in på sjukhus. I mars 2016 hade totalt 364 personer dött av svininfluensan i Ukraina. Dessutom förekommer utbrott av afrikansk svinpest regelbundet i Ukraina. Under 2019 bröt det ut en sjukdom som hade symtom som liknade pest.

  Medan USA självt stängde av biologisk forskning med militärt syfte på sitt territorium på grund av höga risker för den amerikanska befolkningen, gick myndigheterna i Kiev faktiskt med på att förvandla sitt land till en biologisk testplats och låta sina medborgare användas som potentiella försökspersoner. Dessa experiment med potentiella risker i landsskala fortsatte i flera år. Detta bevisar än en gång cynismen hos Kievs västerländska beskyddare som fortsätter att skrika från alla hustak att de bryr sig om ukrainarnas öde.

  Som rapporterats av Reuters rekommenderade WHO att Ukraina skulle eliminera sina lager av patogener för att undvika eventuella läckor som kan utlösa sjukdomsspridning bland befolkningen. Det är inte känt med säkerhet om Kiev har följt.

  Materialet som vårt försvarsministerium fick tag i bevisar att all seriös högriskforskning i ukrainska biolabb övervakades direkt av amerikanska experter som hade diplomatisk immunitet. Vårt försvarsministerium rapporterar att Kievregimen i detta ögonblick, som de västerländska sponsorerna krävde, hastigt döljer alla spår så att den ryska sidan inte kunde få tag i direkta bevis på att USA och Ukraina bryter mot artikel 1 i BTWC. De skyndar sig att lägga ner alla biologiska program. Ukrainas hälsoministerium beordrade att eliminera biologiska agens som deponerats i biolabb från och med den 24 februari 2022. Vi drar slutsatsen från instruktionerna till labbpersonalen att ordningen för eliminering av samlingar föreslog att de skulle förstöras oåterkalleligt. Efter att ha analyserat destruktionsintygen, vi kan säga att Lvov-labbet ensamt förstörde 232 behållare med patogener av leptospiros, 30 – av tularemi, 10 – av brucellos, 5 – av pest. Totalt över 320 containrar eliminerades. Patogeners titlar och alltför stora mängder ger anledning att tro att detta arbete gjordes som en del av militärbiologiska program.

  Låt mig nu göra en separat adress till våra kollegor från Europa.

  Alla dessa år fanns det en plats för farliga biologiska tester utanför EU:s dörr. Vi uppmanar att tänka på ett verkligt biologiskt hot mot befolkningen i europeiska stater som kan utgöras av okontrollerad spridning av biologiska agens från Ukraina. Som vi vet från vår erfarenhet av covid-19 går detta inte att stoppa. Skulle så vara fallet kommer det att omfatta hela Europa.

  USA:s representanter blir ganska förvirrade när de talar om USA:s inblandning i biologisk aktivitet på Ukrainas territorium. Under utfrågningar av den amerikanska kongressen den 8 mars bekräftade viceutrikesminister Victoria Nuland faktiskt att det fanns biolaboratorier i Ukraina där biologisk forskning för militära ändamål hade utförts. På frågan av senator Marco Rubio om Ukraina hade biologiska och kemiska vapen, svarade hon att Ukraina hade biologiska forskningsanläggningar som ”inte borde falla i händerna på ryska styrkor”.

  Samtidigt håller utrikesdepartementet fast vid att det påstås inte finnas några USA-kontrollerade biolaboratorier i Ukraina. Därav en fråga till den amerikanska delegationen. Hur överensstämmer detta med 2005 års avtal mellan det amerikanska försvarsdepartementet och det ukrainska hälsoministeriet om samarbete inom området för förebyggande av spridning av teknik, patogener och expertis som kan användas vid utveckling av biologiska vapen? Detta dokument finns tillgängligt på Internet. Enligt artikel 3 i detta avtal kan USA:s försvarsdepartement ge bistånd till Ukrainas hälsoministerium inom området för ”samverkande biologisk forskning, upptäckt och svar på biologiska hotmedel” med avseende på ”farliga patogener som finns vid anläggningarna i Ukraina”.

  Vi betonar att biologiska hot trotsar alla gränser. Ingen region i världen kan känna sig helt säker idag. USA övervakar flera hundra biolaboratorier i 30 länder, bland annat i Mellanöstern, Afrika, Sydostasien och längs omkretsen av fd Sovjetunionen. Washington går inte med på att utsätta dem för internationell verifiering. Från och med 2001 har det hindrat utarbetandet av ett bindande protokoll till BTWC som bör föreskriva en tillförlitlig verifieringsmekanism för att övervaka staters efterlevnad av konventionen. Detta kan inte annat än få oss att tro att USA har något att dölja. Jag uppmanar kollegorna från dessa regioner att fundera över vilken typ av verksamhet Washington bedriver på deras territorier och vilka konsekvenser det kan få för befolkningen.

  Vi förutser reaktionen från våra västerländska kollegor som definitivt kommer att säga att all denna information är falsk och rysk propaganda. Men denna typ av önsketänkande kommer knappast att hjälpa européer om Ukraina och dess grannstater skulle få utbrott av farliga sjukdomar som sedan skulle spridas utanför deras gränser. Denna risk verkar ganska reell om vi tar hänsyn till det betydande intresse som ukrainska radikala och nationalistiska grupper har för forskning om farliga patogener som utfördes i Ukraina i det amerikanska försvarsdepartementets intresse. Vi har information om att Pentagon instruerade sina ukrainska skyddslingar att de omedelbart skulle anklaga ryska väpnade styrkor som påstås inleda attacker mot forskning och medicinska anläggningar, om det skulle inträffa några incidenter, eller skylla allt på ”ryska subversiva team”.

  Det ryska försvarsministeriet fortsätter att analysera den biologiska situationen i Ukraina och allt inkommande material. Det vi delade med oss idag är en liten del av informationen vi har. Vi kommer att dela detaljerna inom kort som officiella dokument från FN:s säkerhetsråd så att du kan studera dem.

  Vi känner oss skyldiga att hålla säkerhetsrådet uppdaterat om situationen med amerikanska militära biologiska aktiviteter i Ukraina som skapar verkliga risker för internationell fred och säkerhet. Vi tänker återkomma till detta ämne snart. Vi skulle inte utesluta en möjlighet att aktivera mekanismer som avses i artiklarna 5 och 6 i BTWC. Tills vidare skulle vi vilja höra svar från den amerikanska sidan på de frågor vi ställde.

  Tack.
  Amarynth
  (Från bloggen the Saker googleöversatt)

 12. Från The Guardian, brittisk vänstertidning. ”Ryska anklagelser om att Ukraina med hjälp av amerikansk finansiering utvecklar biologiska vapen är en del i informationskriget kring den ryska invasionen i Ukraina, skriver Ed Pilkington i en analys för The Guardian.

  Ryssland bygger påståendet på att Ukraina har forskningscenter, som bland annat forskar på covid, och som får amerikanskt stöd. WHO och FN har inte sett några bevis för de ryska anklagelserna. Men Pilkington skriver att Putins desinformation har en annan oroande komponent: Ukrainas forskningslaboratorier med potentiellt farliga substanser kan falla i ryska händer.

  Skulle Ryssland i så fall använda dem? undrar Frank Gardner, säkerhetskorrespondent, i en analys för BBC. Han pekar på tidigare rysk användning av kemvapen, som vid Salisbury-attacken 2018 och senast förgiftningen av den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj. Han skriver också att det inte finns bevis för att Ryssland använt sådana medel i Syrien, men att det ryska stödet förblev intakt efter anklagelser om att Bashar al-Assad genomfört dussintals kemvapenattacker.

  Men till sist drar Gardner ändå slutsatsen att användningen av biologiska vapen eller kemvapen skulle vara en överträdelse av en viktig röd linje, som skulle tvinga väst att agera rejält”

  Det gäller alltså egentligen nutida covid-lab, inte gamla sovjetiska stridsgasanläggningar, och naturligtvis inte några amerikanska. Det är bara att gå till FoxNews och The Guardian och titta efter.

  • Vice utrikesminister Nuland har bekräftat lab i Ukraina. Den som helt dominerar inom området är USA med över 300 lab i sådana länder. Också det enda land som med säkerhet använt efter Andra världskriget i Korea. Det saknas ännu tillräckliga belägg för att Ryssland förgiftat Navalny vid en synnerligen olämplig tidpunkt för Ryssland: Känsliga Nordstream-förhandlingar och Belarusproblematiken under uppsegling. Och skulle man i så fall snabbt skickt honom till Tyskland i stället för att se till att han dog, han var ju hjälplöst medvetslös. Sök på Navalny i sökfunktionen så får du ett antal analyserande artiklar.

  • @Rita Monty 12 mars, 2022 At 19:58
   Har journalisterna presenterat några juridiskt bindande BEVIS att Ryssland är skyldig till dessa förgiftningar? Jag tänker inte slösa min tid på väst propaganda/lögner

   Från en artikel om ukrainska/amerikanska biolab:
   VAD GÖR HEMLIGA AMERIKANSKA BIOLABORATORIER I UKRAINA?
   Den 23 april (2021) erkände USA:s ambassad i Ukraina att det finns biologiska laboratorier i Ukraina som är under kontroll av Pentagon.

   Uttalandet från diplomater kom efter ett öppet brev från folks ställföreträdare om de hot som dessa forskningscentra utgör mot ukrainare.

   Vad deputerade av Rada deklarerade
   Den 14 april skrev folkets deputerade från ” Oppositionsplattformen – för livet ” Viktor Medvedchuk och Renat Kuzmin förfrågningar till fyra ledare i landet: president Zelensky, premiärminister Shmygal, chef för SBU Bakanov och hälsovårdsminister Stepanov.

   I en vädjan med hänvisning till serbiska och bulgariska medier rapporteras det att USA har mer än 400 bakteriologiska laboratorier runt om i världen, inklusive minst 15 i Ukraina.

   Det finns uteslutande amerikanska, och de finansieras på bekostnad av det amerikanska försvarsdepartementet. Laboratorierna finns i Odessa, Vinnytsia, Uzhgorod, Lvov (tre), Kiev (tre), Cherson, Ternopol och nära Krim och Lugansk.

   Folkets ställföreträdare noterar att driften av amerikanska biolaboratorier i Ukraina började under Viktor Jusjtjenkos presidentskap och Yuliya Tymosjenkos premiärskap – den 29 augusti 2005.
   Vid den tiden undertecknades samarbetsavtal mellan det amerikanska försvarsdepartementet och Ukrainas hälsovårdsministerium för förebyggande av spridningsteknik (tillväxt av kroppsvävnad genom celldelning), patogener och expertis som kan användas för utveckling av biologiska vapen.

   ”Faktum är att arbetet i laboratorierna utförs under programmet för biologiska experiment. Budgeten är 2,1 miljarder dollar och finansieras av US Defense Threat Reduction Agency. Scientific and Technical Center i Ukraina, en internationell organisation som finansieras av amerikanska myndigheter och vars personal har diplomatisk immunitet, har också engagerat sig i denna verksamhet. Denna organisation är engagerad i att finansiera projekt för att skapa massförstörelsevapen”, skrev Medvedchuk och Kuzmin.

   Vidare påpekar folkets ställföreträdare att det efter lanseringen av biolaboratorier i Ukraina förekom utbrott av infektionssjukdomar.

   ”Så, i Ternopol 2009 fanns det ett virus som orsakade hemorragisk lunginflammation. Dess offer var 450 ukrainare. 2011 bröt det ut ett kolerautbrott i Ukraina – 33 människor dog. Tre år senare diagnostiserades kolera 800 medborgare, ytterligare ett år senare registrerades mer än 100 fall av kolera i Nikolaev.”

   Folkets ställföreträdare gav också sådana exempel. I januari 2016 dog 20 soldater av ett influensaliknande virus i Kharkov, och mer än 200 lades in på sjukhus. Två månader senare registrerades 364 dödsfall i Ukraina. ”Orsaken är svininfluensa av samma influensastam som ledde till den globala pandemin 2009”, säger Medvedchuk och Kuzmin.

   De påpekar vidare att det 2017 skedde ett utbrott av hepatit A i Nikolaev. Sommaren samma år fanns det liknande infektionshärdar i Zaporozhye och Odessa, och på hösten – i Kharkov.

   ”Under 2010-2012 [dvs redan under Janukovitj – red.] inledde den ukrainska regeringen kontroller för att se om laboratorierna följer alla säkerhetsåtgärder. Som ett resultat av detta identifierades ett antal allvarliga störningar som kunde leda till läckage av stammar av farliga infektioner. Faktumet med utsugsventilation mot lokalerna på en dagis registrerades till och med” , heter det i överklagandet från Medvedchuk och Kuzmin.

   Sedan skriver folks deputerade att president Viktor Janukovitj 2013 övergav ett sådant samarbete med USA. Men redan 2014 fortsatte Petro Porosjenko det. ”Det är troligt att Janukovitj förlorade makten med den amerikanska regeringens aktiva deltagande just på grund av hans vägran att samarbeta med Pentagon”, föreslår deputerade från ”Oppositionsplattform – för livet”.

   Sammanfattningsvis påpekar de: ”Det är möjligt att de hemliga och ogenomskinliga aktiviteterna av farliga främmande föremål på Ukrainas territorium har till uppgift att testa virus och bakteriers handlingar på ukrainares kroppar” , och fråga Ukrainas ledning att förstå detta.

   Ämnet om amerikanska biologiska laboratorier i Ukraina är inte nytt, och Kuzmin har lett det direkt i ett antal år.

   ”Det är känt att 1972 års Genèvekonvention förbjuder tillverkning av bakteriologiska vapen, och av denna anledning tillverkar inte den amerikanska militären dem i USA. Varför, eftersom det finns så många utmärkta testplatser i världen som Ukraina eller Georgien, där alla dödliga virus kan produceras och testas på lokalbefolkningen? Det räcker bara att skapa ett militärt laboratorium, ge det ett ofarligt namn, som ”Sanitär epidemiologisk station”, och tilldela en handledare till det… ” skrev Renat Kuzmin på Facebook 2018.

   Han nämnde detta ämne i samband med avslöjandena från Georgiens tidigare minister för statssäkerhet Igor Giorgadze. 2018 uppgav han att American Lugar Center, som ligger i Tbilisi, testade på georgiska medborgare drogen ”Sovaldi” tillverkad av det amerikanska företaget ”Gilead Sciences”. Som ett resultat ska 73 frivilliga ha dödats.

   Det finns en hel del kopior av amerikanska dokument
   https://www.stalkerzone.org/what-are-secret-us-bio-laboratories-doing-in-ukraine/

   • Du tänker heller inte slösa tid på den enkla och offentliga förklaringen, som framkom redan 2020. USA har gett finansiellt stöd till ukrainska covid-lab, alltså vaccinlaboratorier under pandemin.

    Det här är en rysk vandringssägen för att dölja angreppskriget i Ukraina. Det finns inga ukrainska biokemiska vapen, det finns covidvaccinlab, i den mån ryssarna inte skjutit sönder dem.

    • Det finns hyfsat stark belägg för att USA hade finansierat även lab för biologiska vapen i Ukraina.

    • Inte ens när man i USA erkänner sina brott kan en del fortfarande inte ta till sig vidden av vad maffian i Washington sysslar med! Rita kan läsa vad Paul Craig Roberts anser om de gangsters som ”styr” USA idag! PCR var minister under Ronald Reagan och vet vad han pratar om.

    • @Rita Monty 13 mars, 2022 At 09:53
     ”Det här är en rysk vandringssägen för att dölja angreppskriget i Ukraina. Det finns inga ukrainska biokemiska vapen, det finns covidvaccinlab, i den mån ryssarna inte skjutit sönder dem.”

     Artikeln från vilken jag citerar, är skriven långt innan rysarnas ”angreppskrig” och det handlar om händelser från 2009 och framåt. Det är två Rada-ledamöter (båda jurister) som ifrågasätter amerikanska biolaben i Ukraina.

     TIDIGARE BITRÄDANDE FÖRSVARSMINISTER I KAZAKSTAN FÖRE HANS DÖD VARNADE FÖR USA:S BIOLOGISKA UTVECKLING
     https://www.stalkerzone.org/former-deputy-defence-minister-of-kazakhstan-before-his-death-warned-about-us-bio-developments/

     ”DESINFORMATION”: USA:S AMBASSAD I UKRAINA HOPPAS KUNNA TYSTA BIOLAB-AVSLÖJANDEN
     Citat:
     ”Tillbaka under första hälften av det nuvarande decenniet genomförde Kievs veckotidning ”2000” en journalistisk undersökning relaterad till dessa laboratorier. 2012 tillkännagav jag personligen de första resultaten av denna undersökning för minst fem ministrar från Azarov -regeringen och ett drygt dussin deputerade från det då regerande Regionpartiet.”
     Citat:
     Under 2018, i samband med avslöjandena från Georgiens tidigare minister för statssäkerhet (inte Ryska federationen, vänligen observera) om verksamheten i Biolabs nära Tbilisi, togs ämnet American Biolabs i Ukraina upp igen av den ukrainske politikern Renat Kuzmin. Redan 2020 började Medvedchuk aktivt arbeta för att ta reda på arten av dessa laboratorier. Den biträdande biträdande utrikesministern för Europa och Asien, George Kent , kom inte på något bättre än att säga att ”Putins favorit ukrainska politiker införde rysk desinformation i spelet i Ukraina” angående ”American Biolabs”. Men den enda anledningen till Medvedchuks oro var kartan som publicerades i… Bulgarien (ett NATO-land, låt oss avslöja det för amerikanska diplomater) över platsen för biolaboratorier i Ukraina.”
     Citat:
     Eftersom frasen ”hemliga amerikanska biolaboratorier” citeras på ambassadens webbplats, är därför dessa laboratorier antingen inte amerikanska eller inte hemliga, eller ingetdera, utan de mest fredliga ukrainska.
     Citat:
     ”Nåväl, låt oss öppna kontraktet mellan Ukrainas hälsovårdsministerium och – uppmärksamma – det amerikanska försvarsdepartementet, under vilket dessa ”ukrainska” laboratorier byggdes ( ”moderniserade” ). I den var det slutliga målet för ”samarbetet” att ”ansluta ukrainska laboratorier till ett enda onlinesystem för övervakning av sjukdomar”. Men redan 2013 visade det sig att Ukrainas hälsovårdsministerium inte var ”anslutet” till detta program. ”När det gäller skapandet av ett elektroniskt integrationssystem för att övervaka spridningen av infektionssjukdomar, till exempel, förklarade hälsovårdsministeriet för oss att ministeriet inte har något med det att göra.”Experten från ”2000” Anton Sergienko fick reda på det. ”Ett utländskt elektroniskt system som införts i statliga myndigheter överför epidemiologiska data till USA, och sjukvårdsministeriet angående detta är helt utanför kretsen. Hur överensstämmer detta med bestämmelserna i lagen om informationssäkerhet i informations- och telekommunikationssystem, som föreskriver ett heltäckande system för skydd av sådan information?”.”
     Citat:
     ”Faktum är att vi pratade om det faktum att enligt 2005 års ”orange” kontrakt är Ukrainas hälsovårdsministerium skyldigt att skicka till det amerikanska försvarsdepartementet stammar av patogener som kommer att dyka upp som ett resultat av forskning vid dessa anläggningar. Dessa resultat är hemliga. Men denna militära hemlighet är så att säga ”ensidig”: om resultaten anses hemliga av Pentagon blir de automatiskt det i Ukraina. Men om det anses hemligt av Ukraina – då för alla utom Pentagon.
     Citat:
     ”Den 17 juli 2013 informerade den första biträdande ministern för ekonomisk utveckling i Ukraina A. Maksyuta den amerikanska ambassaden att veterinärtjänsten inte kunde tillåta införandet av laboratorier i drift av ett antal skäl. Kort sagt, amerikanerna, som kände sig som fullständiga mästare över ”Gud given jord”, hamrade helt enkelt in i alla konstruktions- och sanitära standarder, GOST, TU, etc. Med andra ord, under hela Jusjtjenko-eran, den ukrainska sidan – från ledningen för Sjukvårdsministeriet till laboratoriecheferna själva – visste inte exakt vad som ”moderniserades”, hur och, viktigast av allt, för vilka ändamål.”
     Citat:
     ”Det var inte alla som stod ut med detta under de orange åren. Så när direktören för veterinärlaboratoriet i Lugansk vägrade att underteckna handlingen att ta emot arbete från en amerikansk underleverantör, åkte ambassadör Tefft personligen till Lugansk. Som svar på protesten från direktören för veterinärlaboratoriet i Lvov ändrade underleverantören koderna på låsen så att ingen av de anställda kunde ta sig in i det ”moderniserade” rummet. Därmed var hela laboratoriets våning otillgänglig för de rättmätiga ägarna. Men på vissa ställen, i strid med byggreglerna, introducerades skamlöst föremål som ”laboratorium för gäster”…
     Citat:
     ”Under 2013 avslöjades också fakta om korruption i verksamheten för poolen av entreprenörer, underleverantörer och experter. Och detta är vad som spelades in i utskriften av rättegången: ”När någon från hälsovårdsministeriet var intresserad av det amerikanska projektets angelägenheter orsakade det omedelbart en negativ reaktion från amerikanerna i form av en skandal på nivån av USA:s ambassad i Ukraina och högsta tjänstemän i staten.”
     Citat:
     ”Därför förlängdes inte kontraktet med USA:s försvarsdepartement när ”de högsta tjänstemännen” i Ukraina byttes ut. ”Avtalet var hemligt, ingen visste om det”, minns före detta premiärminister Nikolay Azarov i dag. ”Och alla ukrainare som deltog i dess ingående skrev under ett sekretessavtal. När vi kom till makten 2010 fick vi reda på ett informationsbrev från sjukvårdsministeriet att sådana laboratorier finns i vårt land och är verksamma. Därefter fick sjukvårdsministeriet i uppdrag att ge fullständig information. Under 2010-2011 skrev hälso- och sjukvårdsministeriet utan framgång brev med begäran om tillgång. Till slut, under press, tillät de (amerikanerna) teknisk tillgång till två eller tre laboratorier: bara för att titta på korridorer, ventilation och så vidare. De gav ingen specifik information. Korrespondens följde, och i början av 2013 beslutades det att skicka ett meddelande till amerikanerna om uppsägningen av avtalet… Ett sådant brev skickades till dem, en diskussion följde, vi erbjöd oss ​​att inleda förhandlingar och en statskupp ’etat bröt ut.”
     https://www.stalkerzone.org/disinformation-us-embassy-in-ukraine-hopes-to-silence-biolab-revelations/

     Sluta sprida västs lögner.

     • Bidens, Boris Johnsons, EU:s och regimer driver myten om det rysk-ukrainska kriget: att Putin är en diktator, att Ryssland är angriparen, att Putin förväntade sig en snabb seger och att ryssarna förlorar. Alla dessa påståenden är felaktiga.
      President Putin är ingen diktator. Till skillnad från Joe Biden valdes han i ett i stort sett fritt och rättvist val.
      Ryssland verkar bara vara angriparen – i själva verket visar sig att Ukraina planerade att invadera Donbas-republikerna hela tiden.
      Tanken att ryssarna förväntade sig att rulla över ukrainarna inom några dagar är en fantasi som existerar enbart i huvudet på västerländska regeringar och MSM.

      Den ryska generalstaben är mycket kompetent. Ryssarna vinner klart . Det ukrainska flygvapnet har totalt detroniserats. Ryssland har luftöverlägsenhet över hela Ukraina, stora territoriella vinster har gjorts och Kiev är omringat.
      Det kommer att ta flera veckor till men färdriktningen är klar.

      Tack och lov har ryssarna fångat några autentiska dokument som tyder på att ukrainarna var på väg att attackera Donbas. Den planerade ukrainska invasionen motiverade ett ryskt svar.
      Boris Johnson insåg nog inte när backade upp Kiev så hårt att de var inblandade i Covid-kampanjen för biokrigföring.
      Att ha blandat ihop Ukraina med Covid var ett stort misstag för västerländska regeringar och MSM.
      Nu när Zelenskys team insisterar på att kämpa till det bittra slutet kanske Ryssland måste vara lite mindre generös.
      Ukraina öster om Dneiper utgör en fin, naturlig gräns. Resten skulle kunna döpas om till Västra Ukraina. Vlodymyr Zelenskyy kunde med fördel bli skjuten, efter en rättvis rättegång förstås.
      Västra Ukraina skulle vara tvunget att acceptera neutralitet. Natos och EU:s politik sedan Ukrainas utbrytning från Ryssland har varit hänsynslös.

  • Precis som jag trodde.
   Västvänstern består till stor del av ormar.

   (Nu har jag alls inget emot djuret orm. Orm här är istället bilden av något lömskt och förrädiskt.)

   Ju mer jag studerar den här konflikten mellan auktoritär och demokratisk liberal så förstår jag den senare inte nödvändigtvis måste vara idealet.

   Något säger mig att den liberala demokratin har gått dekis och istället mer auktoritära länder som Ryssland och Kina tvärtom kan skörda framgångar på grund av den i demokratin uppkomna brister som i framtiden förändrar den geopolitiska balansen mellan Öst och Väst.

   Jag tror faktiskt det kan vara något för både vår statsminister och utrikesminister att tänka på innan de bestämmer sig för att Sverige ska gå med i militäralliansen NATO.
   Jag vill faktiskt inte ha en hastig död i 800 grader.
   Livet är värt betydligt mer än någon övertro på en liberal demokrati.
   Kan bara vara fullständiga idioter samt totalt hjärntvättade som dödar varandra för någon politisk ideologi, religion eller vilka tankefigurer det nu må vara.

   Ge f-n i försöka ändra hela världen.
   Börja istället och reparera de egna demokratiskt liberala samhällena från alla fel och brister som uppstått där.

   Men det är typiskt människan att peka på det är lortigt hos andra när de själva står i skiten upp till knäna.

 13. Tack för länken Anders. Kom in på RT igår kväll, efter att helt misslyckats hela veckan på båda hållen Youtube och Google. 👍 Kunde hålla mej kvar på sidan,se andra nyheter men även live fungerade en stund 👍

  • Om världen vore så enkel Rita? Tyvärr ligger så mycket annat bakom det ryska agerandet än du någonsin anar! Men det kommer att klarna alltmer när det avslöjas vad det sysslat med i Ukraina och då är det många som kommer att stå med skammens rodnad och skämmas för att man var så godtrogna!

 14. EXKLUSIVT: Borttagna webbsidor visar att Obama ledde ett försök att bygga ett Ukraina-baserat BioLab som hanterade ”särskilt farliga patogener”.

  Artikeln, återställd av The National Pulse, väcker allvarliga frågor om USA:s regerings verksamhet i Ukraina, som sträcker sig nästan två decennier tillbaka i tiden.

  En raderad webbartikel som återhämtats av The National Pulse avslöjar att den tidigare presidenten Barack Obama ledde ett avtal som ledde till byggandet av biolabb som hanterar ”särskilt farliga patogener” i Ukraina.

  Nyheten kommer samma dag som Biden-regimapparaten Victoria Nuland berättade för den amerikanska senaten att den amerikanska regeringen är oroad över att biologiska forskningsanläggningar hamnar i ryska händer som ett resultat av den pågående konflikten i Östeuropa.

  Ursprungligen postad den 18 juni 2010, artikeln ”Biolab öppnar i Ukraina” beskriver hur Obama, medan han tjänstgjorde som senator i Illinois, hjälpte till att förhandla fram ett avtal om att bygga ett biosäkerhetslabb på nivå 3 i den ukrainska staden Odessa.

  Artikeln, som också lyfte fram den tidigare senatorn Dick Lugars arbete, inkluderades dessutom i nummer 818 av United States Air Force (USAF) Counterproliferation Centers Outreach Journal.

  ”Lugar sa att planerna för anläggningen började 2005 när han och dåvarande senator Barack Obama ingick ett samarbete med ukrainska tjänstemän. Lugar och Obama hjälpte också till att samordna ansträngningarna mellan amerikanska och ukrainska forskare det året i ett försök att studera och hjälpa till att förebygga fågelinfluensan”, förklarade författaren Tina Redlup.

  Biolab öppnar i Ukraina
  av Tina Redlup den 18 juni 2010

  Den amerikanska senatorn Dick Lugar applåderade öppnandet av Interim Central Reference Laboratory i Odessa, Ukraina, denna vecka, och tillkännagav att det kommer att vara avgörande för att undersöka farliga patogener som används av bioterrorister.

  Nivå-3 biosäkerhetslaboratoriet, som är det första byggt under utökad auktoritet av Nunn-Lugar Cooperative Threat Reduction-programmet, kommer att användas för att studera mjältbrand, tularemi och Q-feber såväl som andra farliga patogener.

  ”Det fortsatta samarbetet mellan Nunn-Lugar-partners har förbättrat säkerheten för alla människor mot massförstörelsevapen och potentiell användning av terrorister, förutom framsteg när det gäller att förebygga pandemier och folkhälsokonsekvenser,” sa Lugar.

  Lugar sa att planerna för anläggningen började 2005 när han och senator Barack Obama ingick ett samarbete med ukrainska tjänstemän. Lugar och Obama hjälpte också till att samordna ansträngningarna mellan amerikanska och ukrainska forskare det året i ett försök att studera och hjälpa till att förebygga fågelinfluensan.

  Nunn-Lugar Act, som inrättade det kooperativa programmet för att minska hotet, inrättades 1991. Sedan dess har den tillhandahållit finansiering och hjälp för att hjälpa det forna Sovjetunionen att demontera och skydda stora lager av kärnvapen, kemiska och biologiska vapen. Programmet har också varit ansvarigt för att förstöra kemiska vapen i Albanien, sade Lugar.
  https://web.archive.org/web/20110522081423/http://www.bioprepwatch.com/news/213421-biolab-opens-in-ukraine

  En rapport från 2011 från U.S. National Academy of Sciences Committee on Anticipating Biosecurity Challenges of the Global Expansion of High-Containment Biological Laboratories förklarade hur det Odessa-baserade laboratoriet ”är ansvarigt för identifieringen av särskilt farliga biologiska patogener.”

  “Detta laboratorium rekonstruerades och uppdaterades tekniskt upp till BSL-3-nivån genom ett samarbetsavtal mellan USA:s försvarsdepartement och Ukrainas hälsoministerium som startade 2005. Samarbetet fokuserar på att förhindra spridning av teknologier, patogener, och kunskap som kan användas i utvecklingen av biologiska vapen”, fortsätter rapporten.

  ”Det uppdaterade laboratoriet fungerar som interimistiskt centralt referenslaboratorium med ett depozitarium (patogeninsamling). Enligt ukrainska regler har den tillstånd att arbeta med både bakterier och virus från den första och andra patogena gruppen”, förklarar rapporten.

  Ett separat dokument som beskriver Ukrainas biolabbnätverk från BioWeapons Prevention Project beskriver mer i detalj omfattningen av patogener som anläggningen har utfört forskning med.

  Bland virusen som labbet studerade var ebola och ”virus av patogenitetsgrupp II genom att använda virologi, molekylära, serologiska och expressmetoder.”
  Dessutom tillhandahöll labbet ”särskild utbildning för specialister på biosäkerhets- och biosäkerhetsfrågor under hantering av farliga biologiska patogener.”

  Tabell 1. BLS-3 facilities in Ukraine
  Biolab’s pathogens.

  Den grävda biolab-anläggningen följer intensiv granskning av den amerikanska regeringens beslut att finansiera riskfylld forskning i Wuhan i ett labb som drivs av det kinesiska kommunistpartiet med militära band.
  https://thenationalpulse.com/2022/03/08/obama-led-ukraine-biolab-efforts/

 15. Crimean Authorities Expose US Plans to Set up Biolab on Peninsula
  USA övervägde att öppna ett biolab i Simferopol innan Krimhalvöns återförening med Ryssland, har Georgy Muradov, den permanenta representanten för Republiken Krim under den ryske presidenten, sagt till Sputnik.
  ”Biologiska vapen har utvecklats i flera år i Pentagons hemliga laboratorier på ukrainskt territorium. Detta är inga nyheter för invånare på Krim, med tanke på att USA [tidigare] planerade att skapa samma labb på halvön. Endast återföreningen av Krim med Ryssland i mars 2014 stoppade genomförandet av planerna för att skapa patogener på Krims territorium”, sa Muradov.
  Han tillade att anställda från den ryska konsumentskyddsvakthunden Rospotrebnadzor vid den tiden såg den före detta sovjetiska pestkontrollstationen i Simferopol, där de hittade 104 pooler av ektoparasiter, 46 prover av inre organ från gnagare och 105 prover av humant blodserum, vilket skulle levereras utomlands.
  Muradov sa dessutom att Rospotrebnadzors anställda hade upptäckt dokument vid pestkontrollstationen, som avslöjade att ”amerikanerna skulle öppna sitt biolaboratorium i Simferopol [Krims näst största stad och republikens politiska och ekonomiska centrum]”.
  https://sputniknews.com/20220312/crimean-authorities-expose-us-plans-to-set-up-biolab-on-peninsula-1093801413.html

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here