Se filmen från manifestationen mot ökat Nato-samarbete! Lyssna till talen!

1
1419

I tisdags skedde en manifestation under temat ”Nej till ökat samarbete med Nato”. I polistillståndet tilläts att 8 personer genomförde manifestationen på Mynttorget nära Riksdagen. Manifestationen startade kl 11, vid samma tid då riksdagen beslöt att kraftigt öka landets försvarsbudget.

Där förevisades 3 banderoller och två plakat. Korta och kärnfulla tal hölls av Agneta Norberg, Sveriges Fredsråd och Lars Drake, Folket i Bild Kulturfront och Nej till Nato. Moderator var Eva Jonsson och senare Anders Romelsjö. Megafon fick inte användas då polisens tillståndsenhet fruktade att detta skulle medföra folksamling. För att undvika folksamling i coronatider var arrangemanget inte utannonserat på ”sociala medier.”

Franz Smidek dokumenterar detta och de tal som hölls av Agneta Norberg och Lars Drake. Läs mer om demonstrationståget genom sta’n och manifestationen på Sergels torg här.

Föregående artikelNytt i Huawei-frågan: Vem vinner -Förutom sinofobin?: SÄPO, kammarrätten, PTS eller någon annan?
Nästa artikel”Vi på SVT gör allt för att vara opartiska” säger vd Hanna Stjärne. Hur lyckas man?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here