Sjukhusbombningar av Mariupol

87
3170
Sjukhuset i Mariupol. Bild Moon of Alabama

Bombningar av påstått funerande barnsjuhus i Mariupol diskuteras. Som i alla krig måste man tänka på att sanning ofta är den första förloraren. Media rapporterar att ryska styrkor harb bombat ett barnsjukhus i Mariupol, vilet Ryssland dementerar. Generellt tror jag att angripare i krig vanligen försöker undvikas civila mål. Man vinner inget på det och får bara befolkning och opinion emot sig ännu mer.

Ryssland uppger att detta inte var ett fungerande barnsjukhus utan att byggnaden var ett kontor för Azov-bataljonen som sägs vara särskilt starka just denna stad.

Moon of Alabama skrev om detta igår. Läs lika kritiskt som om du läser DN! Förväntar mig att liknande rapporter kommer.

___________________________________________________________________

Avväpning av Ukraina Dag 15: En märklig sjukhusbombning och påtryckningar för en ”flygförbuds-zon”

Ryska styrkor bombade ett förlossnings- och barnsjukhus i Mariupol södra Ukraina, uppgav myndigheterna där på onsdagen 9/3, en attack som av landets president Volodymyr Zelenskij beskrevs som ett ”illdåd”.

Mariupols kommunfullmäktige lade upp en video av det ödelagda sjukhuset i staden och anklagade ryska styrkor för att ha släppt flera bomber på det från luften.Polisen i Donetsk-regionen sa, att enligt preliminära uppgifter skadades minst 17 personer, inklusive mödrar och personal, till följd av attacken.

Zelenskij upprepade sin uppmaning till Natos militärallians att utlysa en flygförbudszon över Ukraina, medan han uttryckte sin upprördhet över attacken.

Det här är märkligt. Byggnaden i tre våningar är ganska stor med mer än hundra rum.

Bilder visar att alla fönster har förstörts av en enorm tryckvåg. Om det hade funnits människor i byggnaden skulle många ha varit döda och alla skulle sannolikt ha skärsår från glas och annat skräp som flög runt.

Sjukhuset i Mariupol. Bild Moon of Alabama

Hur kommer det sig att det påstås bara vara 17 personer skadade?

Videon som togs kort efter händelsen (det är fortfarande dagsljus) och som publicerades av CNN kort därefter, visar sjukhusets helt förstörda interiör, men inga skadade och inga spår av blod på golven. Stillbilderna som publicerats med CNN-rapporten visar bara en man i uniform som har lite blod i ansiktet. Övriga personer på bilderna har inga synliga tecken på sår.

En dag innan hade en nyhet i den ryska tidskriften Lenta.ru, publicerad den 8 mars klockan 00:01 lokal tid (7 mars 21:01 UTC), nämnt sjukhuset. (Artikeln hämtades av archive.org den 7 mars 22:09 UTC.) Det är en rapport från en Lenta.ru-reporter i Donbas, som intervjuade flyktingar som anlände från Mariupol. Här är ett maskinöversatt utdrag:

”De kan inte hålla ut mer än en vecka” Invånarna i Mariupol berättar om den humanitära katastrofen som utspelar sig framför deras ögon

Korrespondenten för Lenta.ru besökte byn Bezymennoye i södra delen av DPR, dit invånare i Mariupol anländer på flykt från fientligheterna, och pratade med dem som lyckats lämna staden.

Några av invånarna i byarna som gränsar till Mariupol lyckades utan problem ta sig till det territorium som kontrollerades av DPR. Men alla har inte sådan tur, och alla har sin egen historia.

Under den första dagen av användandet av den humanitära korridoren lämnade endast 52 personer Mariupol (och cirka 200 000 förväntades lämna). Det finns alltid mänskliga tragedier bakom siffrorna.

En man går förbi tälten dit flyktingar tas. Han är på helspänn och släpper inte telefonen, ansiktet visar att han varit utan sömn i flera dagar. Han heter Igor, han tillbringade ungefär en dag på vägen för att komma till Bezymennoye från Krim. Han närmar sig hela tiden militären, anställda vid ministeriet för nödsituationer, och ber att få se listorna, för att ta reda på om hans gamla föräldrar kunde evakueras från Mariupol. Han försöker följa med soldaterna mot frontlinjen, närmare staden.

Igor sa, att under de sista dagarna av februari kom människor i uniform till mödravårdssjukhuset där hans mamma arbetar. Han vet inte om de var krigare från Ukrainas väpnade styrkor eller den nationalistiska bataljonen ”Azov” (förbjuden i Ryska federationen). Militären slog sönder alla lås, skingrade personalen på mödravårdssjukhuset och satte upp skjutplatser i byggnaden för att, som de förklarade för läkarna, förbereda ”fästningen Mariupol” för försvar. Militärens reaktion på invändningar är standard: slag med gevärskolvar, skjutning i luften.

Den 7 mars (UTC-5) publicerade Ryska federationens permanenta FN-delegation ett uttalande från dess ständige representant, Vassily Nebenzia, vid en FN:s säkerhetsråds genomgång om den humanitära situationen i Ukraina. Genomgången hade planerats till den 7 mars kl. 15.00 lokal tid (7 mars kl. 20.00 UTC). (Utlåtandet hämtades av archive.org den 8 mars kl. 2:12 UTC.)

I uttalandet står det bland annat:

Enligt våra register är 200 tusen civila instängda enbart i Mariupol och hålls under pistolhot av Azovbataljonen. Den humanitära situationen i städerna försämras snabbt. När det gäller undsättningspersonal som är redo att hjälpa, kan de inte ta sig in där och förhindra den katastrof som utspelas där. Människor i andra regioner i Ukraina, som har blockerats av nationalistiska bataljoner, befinner sig i samma desperata situation.

Ukrainska extremister visar sitt sanna ansikte mer tydligt för varje dag. Lokalbefolkningen rapporterar att Ukrainas väpnade styrkor körde ut personal från förlossningssjukhuset nr 1 i staden Mariupol och upprättade en skjutplats inom anläggningen. Dessutom förstörde de ett av stadens daghem helt och hållet.

Vi har dessa uppgifter:

 • Den 7 mars en tid efter kl. 20:00 UTC omnämndes Sjukhus nr 1 i Mariupol vid ett möte i FN:s säkerhetsråd som ockuperat av den ukrainska militären.
 • Den 7 mars 21:01 publicerade UTC Lenta.ru en rapport från en reporter i Donbas, som hade intervjuat någon som sa att sjukhuset var ockuperat av möjligen Azov eller andra militära styrkor.
 • Den 9 mars cirka 15:30 UTC blir sjukhuset bombat och fullständigt förstört, men med förvånansvärt få påstådda offer, av vilka ingen är dokumenterad trots videoinspelningar tagna på platsen kort efter händelsen.
 • Kort därefter använder president Zelensky bombningen för att offentligt trycka på för en ”västlig” påtvingad ”flygförbudszon” över Ukraina. (Det finns för närvarande en rysk påtvingad flygförbudszon över Ukraina.)

Jag lämnar åt läsarna att avgöra vad som verkligen har hänt här.

 

Föregående artikelSanktioner – västmakternas redskap för konfrontation och dominans
Nästa artikelApropå Ukraina och annat: Ras och Solidaritet = Rassolidaritet
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

87 KOMMENTARER

 1. Menar du på fullt allvar att du betvivlar att Ryssland sysslar med terrorbombning?

  Du skriver ”angripare i krig vanligen försöker undvikas civila mål. Man vinner inget på det och får bara befolkning och opinion emot sig ännu mer.”
  Låt mig då nämna några kända terrorbombningar i historien:
  Guernica, Hamburg, Dresden, Berlin, Hanoi julen 1972, napalm- och Agent Orangebombningarna under hela Vietnamkriget och inte minst Tjetjenien.

  Du brukar skriva nyanserat, men när det kommer till Rysslands anfallskrig på Ukraina, upplever jag att du ”tänjer” på ”sanningen”.
  OBS. Jag har inget som helst förtroende för den Ukrainska regeringen och dess nuvarande statsapparat, men det rättfärdigar inte Rysslands krig mot Ukraina.

  • Vi saknar tillräckliga belägg för att Ryssland skulle syssla med ”terrorbombningar”. Men mycket i bedömningen beror dels på förekomst/avsaknad av säkra uppgifter och dels på vad som menas med ”terrorbombningar:

  • Ja, världen betvivlar på fullt allvar sanningshalten i västmedia rapportering av sjukhusbombningar i Mariupol. Varför? Jo för att vi har hört det förut. Precis som det sista sjukhuset i Syrien som bombades för femtioelfte gången. Lögn då. Lögn nu! Lögnimepriets sanna natur är just lögnen

  • Nu skulle ju terrorbombning i Ukraina ha helt fel syfte för Ryssland och därför sysslar men inte med det men i krig så träffar man inte alltid det avsedda målet av olika orsaker! Sedan är det nog så att Azov-bataljonen i propagandasyfte bombar sönder hus och skyller på Ryssland det har vi redan exempel på. Nyare exempel på terrorbombningar av USA har du i Raqqa och Mosul för några år sedan, ömkligen nedtystad av fulmedias propaganda. I Mosul räknade FN med ca 5000 civila offer och troligen betydligt fler då siffrorna med största säkerhet friserats!

  • ASB Nytt fick sitt twitter konto avstängt p.g.a. denna video, som visar upprörda personer, en daghemschef som säger åt Ukrainsk militär att de inte skall placera deras vapen vid daghem och bostäder för då kommer dom bli bombade när de skjuter därifrån. De skriker ta bort era howitzers härifrån, vi kommer annars att bli beskjutna, ta dem bort till fälten där borta. De säger att vår pappa är chef för militärhögskolan, var gör dessa howitzers här, det är två skolor här.
   Denna video var tillräckligt farlig för att omedelbart stänga ett stort twitterkonto som ASB-military,

   https://twitter.com/maui_oi/status/1502039590852435968

  • Har Ryssland bombat Ukraina? Nej!
   Bombade Ryssland militära anläggningar i Ukraina? Ja och det med rätta! Dess existens hotades.
   Vad skulle du göra?

 2. Tjatte: De bombningar du nämner utfördes av de spanska fascisterna tillsammans med de tyska nazisterna. Övriga utfördes av anglosaxarna. Ryssarna går mycket mjukt fram, allt för att skona civilbefolkningen och inte förgöra de vanliga ukrainska styrkorna. Detta är omvittnat och de har heller ingen anledning. Väst är helt överlägsna när det kommer till propagandakrig. Minns också de flaska anklagelserna om kemvapen i Syrien (finns många länkar på den här sajten), minns Tonkinbukten, minns Pearl Harbor och inte minst, minns 9/11. ’Carpet-bombing’ är en amerikansk specialitet. Minns också terrorbombningen av Tokyo m.fl. städer med brandbomber i Japan under WW2, samma metod som terrorbombningen av Dresden i WW2.

  • Rolf : Ryssarna går mycket mjukt fram, allt för att skona civilbefolkningen och inte förgöra de vanliga ukrainska styrkorna. Så är det inte och det kommer bli värre.
   Rysslands modus operandi är i första hand artilleri. Det är ett ”trubbigt” vapen, inte speciellt träffsäkert utan används för att täcka en större yta. Att använda det mot städer är möjligen effektivt för att bryta ned en civilbefolknings försvarsvilja. Att Ryssland träffar sjukhus och civila mål är man skjuter med artilleri mot en stad är inte förvånande. Eldledning i städer är inte lätt. Drönare kan göra det jobbet men å andra sidan har man tillgång till drönare borde dessa kunna träffa mål betydligt bättre än artilleri.

   • Jo, det är ju principen för ”Soviet Deep Battle – destroying, suppressing or disorganizing enemy forces not only at the line of contact but also throughout the depth of the battlefield.” Man mal ner motståndet med artilleri och skickar in trupperna efteråt, som t ex i Groznyj och Aleppo. Är ju dock lite pinsamt om man dödar och förstör allt för mycket när man är där för att ”befria” ukrainarna? Tror inte de kommer att känna någon större tacksamhet mot sina befriare? Fast döda ukrainare r ju rejält avnazifierade. Det räcker kanske för lille Putte.

   • Hej H2 och L
    USA med dess allierade lyckades lägga Irak i grus och aska med hjälp av en fejkad anklagelse om ”massförstörelsevapen” i början av 2000-talet.
    Sedan har det framkommit att de civila dödsoffren där var cirka 150.000 människor.
    Då hade jag TV men något särskilt klander mot USA hörde jag aldrig då.
    Istället visades filmsnuttar om USA:s precisionsvapen som inte förstörde någonting annat annat än det militära målet.
    Jag tror de som bestämmer försöker lura oss.
    Lura oss att tro på något de vill vi ska tro på.
    Samtidigt som de har många anhängare som hjälper dem.
    Sedan finns det dem som vill se igenom propagandan och många gånger rena lögner.
    Ofta människor med någon form av utvecklat ”rättvisetänkande”.
    Faktum är att jag tycker de människorna då kommer till sin fulla rätt och bör lyssnas på.
    Tyvärr är det inte alltid saken fångar mig, men Ryssland gör det med full kraft.
    Det känns precis som jag skulle varit född i Ryssland istället för Sverige.
    Eller kan det vara det nya Sverige tillsammans med en upptäckt av Västvärldens förehavande på jordklotet som jag fått så svårt att acceptera.
    Du kanske borde läsa redaktörens och medhjälparens bok USA som världspolis?

   • Att ryssarna varit mycket försiktiga, anser även denna f.d. US army överste Macgregor som säger ’I think Zelenskyy is a puppet’.
    De ville förmodligen ge de personer i ukrainsk arme som ogillande den nuvarande ledningen i Ukraina, möjlighet att gå över till deras sida.
    Det har kommit ut en ny bok av William Van Wagenen, en enormt omfattande studie av kriget i Syrien, där han avslöjar hur CIA var i Syrien flera år innan kriget bröt ut för att göra upp planer hur de skulle vinna propaganda kriget.
    Han avslöjar också hur media gav skulden till Assad och hans soldater, när de i själva verket var islamisterna som begått brotten.
    Ja, ingen bemästrar propaganda såsom Atlantic Council i USA. De ledande bidragsgivarna är facebook och Storbritannien, är någon förvånad inte jag.
    Twitter stänger just nu ned det ena kontot efter det andra, om de kritiserar eller avslöjar lögner i USA:s propaganda.
    Fick just ett sms från min dotter, alternativ till twitter: gab.com , för någon som vill undersöka, vi måste få slut på twitters censur som enbart gynnar USA.

    https://twitter.com/ivan_8848/status/1499785945901633539

    • Nu kan man finna ASB Military News på gab.com, de blev brutalt nedstängda av twitter för en video som visade hur civila attackerade ukrainsk militär för att de satte livsfarliga Howitzer kanoner intill skolor, och skrek åt dem om ni skjuter så skjuter de förstås tillbaka .Vår pappa är chef för militärhögskolan, vem har sagt åt er att placera dem här.
     Nu skriver de vi är bara på gab.com och Telegram så hittar ni oss någon annanstans är det fake news. De har mycket bra information.
     Vi kan också finna Eva Bartlett på gab.com.
     Hoppas fler följer efter, bort med propagandakanalen twitter.

     • ASB lives on, now on actual free platforms where we don’t have to self-sensor every post just to make sure we don’t get banned. — we also want to thank the Gab staff for verifying us and giving us all the tools we need from the get go, especially @a – thank you!
      Nu när de har en plattform för det fria ordet utan censur, så kan vi få bättre information om vem eller vad som har bombats. Förut på twitter måste de ha så mycket självcensur, så man kan inte tala om yttrandefrihet.

 3. Det finns en hel telegramkanal som avslöjar förfalskningar under denna specialoperation i Ukraina.
  https://t.me/s/warfakes
  När det gäller just det här fallet med förlossningssjukhuset i Mariupol finns det två inlagg där:
  https://t.me/warfakes/1012
  och
  https://t.me/warfakes/1033
  Jag hoppas att ni kan klara av den ryska texten med hjälp av Google översättare.

  Min personliga åsikten att allt detta är så klart fajken. Allting är IMHO förstås.
  https://nedelya40.ru/wp-content/uploads/2022/03/1646911106748.jpg

  1. Notera – det här är samma kvinna som, efter att ha bytt kläder två gånger, ”spelar” två olika gravida kvinnor. Hon är en känd s k beauty-bloggerska.
  2. Observera att hon inte bärs FRÅN det sprängda förlossningssjukhuset, vilket vore logiskt, utan i riktningen TILL det. Varför då? Därför att för att inte gå fram och tillbaka två gånger.
  3. I går visades en video på Rysslands TV, som filmades av Azovbataljonen själv inifrån detta sprängda förlossningssjukhus. Där märkte jag att operatören öppnade någon sorts dörr, bakom vilken fanns en hink på golvet full med röd färg, som till och med i form av droppar fanns även på golvet, det vill säga det var färgfläckar på golvet. Arrangörerna av denna fejken är inte särskilt smarta i allmänhet.
  4. Om förlossningssjukhuset sprängdes av den ryska armén, skulle detta officiellt rapporteras då, eftersom det var ju känt några dagar tidigare att det inte längre fanns något förlossningssjukhus där, utan det fanns ett fäste för Azovbataljonen. Lavrov sa detta igår.
  I grund och botten med största sannolighet är det en fejk.
  Dessutom, när Mariupol befrias, kommer det att göras en officiell utredning som enkelt kommer att avgöra vad dessa explosioner var och vem som gjorde det.
  Utredningen kommer naturligtvis att vara öppen och vilken utländsk organisation som helst kommer att kunna ansluta sig till den om de vill. Av någon anledning verkar det bara för mig att ingen vill.
  Huvudsaken för Väst är trots allt att visa vilken bild man behöver, bryta hypen, bilda allmänna opinion i rätt form, och då ingen sanning är intressant längre.
  I allmänhet är detta något konstigt och primitivt sätt att manipulera just denna allmänna opinion i väst. Och det är bra att Ryssland redan är immunt mot detta.

 4. As of 7 March, WHO has verified 16 attacks on health care in #Ukraine. These attacks took place between 24 Feb and 3 March.
  More reported incidents are currently in the process of being verified.

    • @H2
     Som Olof Kleberg, uttrycker det i tidningen journalisten: ”Putin talar om att nazister och narkomaner tagit över i Ukraina. Han talar om förfuskade val i Ukraina – en märklig bumerang efter fyra fria ukrainska val och hans egna fem manipulerade presidentval. Han tar till en våldsam ”specialoperation” för att ”skydda” de i grunden ”ryska” ukrainarna – som själva i stort sett enigt sätter sig till motvärn eller flyr. – Hur var det nu George Orwell formulerade det: Krig är fred, frihet är slaveri.”

     https://www.journalisten.se/debatt/modiga-journalister-i-karelen

    • ”Varför hälsas inte de ryska soldaterna välkomna av befolkningen? De borde väl tas emot som befriare?”

     Först och främst att hela Mariupol befolkningen (ca 400.000) sitter som gisslan och mänsklig sköld för ukro-nazi-azov-bataljon (azov-regemente egentligen heter det nu) just nu i Mariupol. Har suttit nu fr o m 25 Feb. Vatten och mat har tagit slut och de kan inte lämna Mariupol för att Azov låter inte dem göra det.
     Och ja, de enskilda personer som lyckas att fly och orkar så tar de emot Donbass soldater som befriare.
     Det är mest Donbass Republiks milicia som befriar Mariupol så att du vet.
     Du måste kunna se Rysslands TV. Det är massor med direkt sändningar därifrån nu.

    • H2 vet lika väl som alla andra att befolkningen är gisslan för milisen så varför komma med kommentarer som denna?

 5. Sjukhus propagandan är nu avslöjad och till och med USA media skriver om den. Nazisterna, Azovbataljonen, tog över sjukhuset, utrymde det och besköt det. Det var aldrig bombat. Den gravida kvinnan som ses lämna sjukhuset till fots heter Marianna Podgurskaja, hon är en välkänd skådespelerska, bloggare och influenser. I olika sekvenser av fotografier spelar hon tre olika roller, i olika kläder och med olika sminkning. Bilder som är tagna dagen efter visar inga spår efter de skador i ansiktet som skulle ha gett henne ett blodigt ansikte. I en grupp av fotografier bärs hon ut på bår. Ingen har heller kunnat presentera några andra skadade eller dödade. Det hela är avslöjat som en välarrangerad propagandan kampanj. Det finns endast en källa, Zelensky grupperingen. USA propagandan påstår att detta motbevisats, men det har det inte, det har styrkts. Ett par dagar senare finns inga spår av de skador i ansiktet som skulle a gjort henne blodig. All motsägande information på amerikanska propaganda media har raderats.

 6. Gällande moderna fejker och deras kvalite och enorma möjligheter överhuvudtaget ska man i Väst vara förbered och medveten.
  Titta här t ex:
  https://t.me/cuisine_by/10939

  Google översättning till video tilkommer:
  ============
  Frågan om hur rimliga förfalskningar kan göras besvarades av ukrainska falska kastare själva.
  På knä förblindade de en kort video som borde inspirera västerländska politiker att säkerställa en flygförbudszon över Ukraina. Videon visar ett simulerat flyganfall mot Paris.
  ‼️Videon i sig är bara intressant från installationspunkten. Det gör det klart att varje UkroPropaganda-video måste kontrolleras för redigering.
  🇺🇦#Ukraina22
  ============
  OBS! I fallet går det inte att installera Telegram messanger från Gooogle Play kan man gå direkt till telegram.org då och installera därifrån.

  • Tack för videon, har redan sett den med texten ”Imagine if Putin attacked any other country
   Today it’s Ukraine, tomorrow it will be the whole of Europe, if Putin is not stopped now”.

   Vi är mycket medvetna om att den ryska regimen tar till alla medel för att ljuga om sitt angrepp och i Ryssland finns några av världens främsta på animering och specialeffekter för film.
   Tack i alla fall för varningen för rysk propaganda!

   • Lögnimperiets fotsoldater försöker bäst de kan att svartmåla Ryssland. Världen är myckdt väl medveten om imperiets lögner och propaganda – från Afghanistan till, Irak, Libyen, Jemen, Syrien, Iran, Kuba, Venezuela och Nord Korea. Och nu ljugs det hejvilt om Ryssland. Tyvärr för lögnimperiet är världen med Ryssland👌. Lögnimperiets fotsoldater försöker förgäves att vit tvätta imperiets lögner och brott som nu senast med imperiets biovapnen projekt i Ukraina. Världen vet att imperiet leds av en samling hycklare och brottslingar som har gjort detta med ljuga till sin dygd. Världen frågar apartheid israel är den värsta brottslingen på världspolitikens arena och det i över 70-år. Var är de högljudda uppmaningarna till BOJKOT av apartheid israel? Var är ropen på att införa SANKTIONERNA mot apartheid israel? Var tog vägen västs moraliska pekpinnar, frågar sig världen. Västs hyckleri saknar motstycke! Under tiden kommer Ryssland att fortsätta rensa nazisterna i Ukraina

 7. Vem som har sönder allt i Ukraina är mycket enkelt. Per definition blir angriparen tvungen att driva ut försvararen, varvid försvararens positioner pulvriseras. Allt som förstörs i Ukraina, förstörs av ryssen.

  Det finns en stridsteknik där ryssarna är erkända världsmästare; ”den brända jordens taktik” Man förstör allt bakom sig när man retirerar. Ukraina har samma militära doktrin som ryssarna, men den brända jorden förutsätter att man har någonstans att dra sig tillbaka till. Det har bara ryssarna, och de drar sig inte tillbaka, de är angripare.

  Generellt brukar inte befolkningen förstöra sitt eget land. Ukrainas civilbefolkning flyr nu den sannolikt urskiljningslösa förstörelsen.

  • Det är väl ingen taktik att bränna och spränga allt, det är sådant som USA sysslar med och inte civiliserade länder!

  • ”Allt som förstörs i Ukraina, förstörs av ryssen.”

   Poutin har lovat han ska avnazifisera och demilitarisera Ukraina.
   Jag tror honom faktiskt.
   Den ”förstörelse” du pratar om gäller den nazifulerade regimen där nazister och våldsamma ultranationalister ingår i den politiska och militära vardagen.
   Rysslands angrepp på Ukraina avser störta fascismen som landet Ukraina sedan lång tid tyvärr drabbats av.
   En fascim som stötts och döljts av Västvärlden då den också fungerat som strategisk spjutspets mot Ryssland.
   Ryssland har på flera sätt försökt och avvärja hotet från Väst på fredlig väg men Västvärlden har inte velat lyssna på det örat.
   Om du är uppmärksam har du säkert hört talas om en ”Europeisk Säkerhetsordning” från vårt röda Socialdemokratiska regeringsparti som i mitt tycke utgör sig för att vara den fredligaste och rättvisaste politiken som finns med slagord som jämlikhet, Solidaritet och Rättvisa.
   Men någon solidaritet och rättvisa mot Ryssland har jag där aldrig kunnat hitta.
   För mig blir då partiet Socialdemokraterna lögnare och hycklare som påstår sig vara något men är i verkligheten något helt annat.
   Dock finns små drag av de där tre Stora Orden men till villkoret att de faller till föga för USA och numera EU.

   För mig är det dock helt oförståeligt varför en ”Europeisk Säkerhetsordning” skulle exkludera Ryssland som faktiskt är det största landet i Europa.
   Det är ju ett förtryck och politiskt avståndstagande som är både skrämmande och rent skamligt.
   Dom här vänsterpolitikerna + borgare och kapitalister har för mig en absurd dröm om en mångkultur som i praktiken visat sig vara ett totalt misslyckande men håller ändå fast vid idén och på något vis hoppas att allt ska ordna sig fastän verkligheten visar tvärs om.
   Men ett land vill man utesluta i den här mångkulturen och det är då Ryssland.
   Föreställningen om ”allas lika värde” är alltså falsk.

   Vem som nu står för all materiell förstörelse i Ukraina tror jag inte är klarlagd.
   Ett gapande hål i ett hyreshus kan bli till en vapenleverans för miljardbelopp från väst.
   Det är bara att konstatera att ju mer vapen Västvärlden pumpar in i Ukraina desto större blir förstörelsen.
   Om inte Västvärlden levererat några vapen alls då hade regimen fallit kanske redan första dagen.
   Nu drar Västvärlden ut på processen så mer av Ukraina kommer förstöras innan regimen är borta från makten.
   För det har faktiskt Poutin lovat.

   Det som sedan händer är att hela Västvärlden får hjälpa till att bygga upp Ukraina igen och Ryssland fick sig en ”militärövning” den största de haft sedan Andra Världskriget.

   Andra Världskriget vann Ryssland mot supermilitärmakten HitlerTyskland.
   Tror du verkligen Ryssland kommer förlora mot den Väststödda NynazistBanderistmakten Ukraina nu?

   Har jag totalt fel så rätta mig gärna.

  • Det är väl inte Ryssland som ljuger om biovapnen i Ukraina? Det är väl inte Ryssland som ljög om ”barn som dras ur kuvöser”? Eller 45 minuter från kärnvapen attack? Eller WMD i Irak? Eller Irans kärnvapen? ”Gadaffi mördar sitt folk”, mm, mm. Lögn, lögn återigen lögn från imperites lögnfabriker (ABC; BBC; CMBC, CNN; DN; MNBC; NUT, WaPo, WSJ, mm, mm)

   Det är ite utan inte som Rysslands President Vladimir Putin kallade USA/Väst ”Lögnimperiet”. Sällan har ett så träffande namna uttryckts.

   Kanske kan denna video frälsa dig från lögnimperiets propaganda grepp?
   https://www.nyhetsbanken.se/2022/03/massakern-som-avgjorde-ukrainas-ode.html#more

   • Förstår inte vad du vill säga. Det är ju samma person. Efter bombningen togs hon till ett annat sjukhus för att föda.

    • Hej AndersI,
     Nu är det mycket viktigt för mig att förstå.
     Kan du vara vänlig och bekräfta/förklara följande:
     1. Du menar alltså, att du har följat länken som M angivit ovan 12 mars, 2022 At 14:59 (https://www.stalkerzone.org/fake-mariupol-maternity-hospital-bombing/), du har sett alla bilder/video där, du har läst hela texten där och ändå har det inte övertygat dig att hela denna shukhus historia är en fejk?
     2. Vad är dina argumenter i så fall då?
     3. Kunde du ge till mig någon din personlig mycket ungefärlig bedömning? Du umgås ju i dina kretsar. Vilken del av Svenska samhellet som har sett allt detta är överens med dig att denna händelsen är EJ FEJK? 95%? 75%? 50%? 25%? Vad är din gissning?
     Tack!
     MVH
     /AK

    • Var är all personal som borde finnas där, var finns de skadade och döda, akutvårdspersonal, brandmän, räddningspersonal, var är läkarna, barnmorskorna, sköterskorna, mödrarna, barnen, väktarna. Det borde ha kryllat av folk där, men man ser bara ett par personer som uppenbart poserar för kameran. På bilderna är hennes ansikte blodigt – från skador förmodat. Två dagar senare finns inga spår av skador. Mirakel, det tar nog lite längre tid att läka, om det inte bara var smink.
     https://static.cdn-expressen.se/images/02/e9/02e941fe000742f3b24f2c2477d8982e/16×9/640@60.jpg

 8. Men det är lögn och propaganda. Det är iscensatt hela teatern. Blir ärligt talat förvånad över hur lätt Ukraina lurar EU. Jag tror ALDRIG EU kan vara så här KORKAT,men dessa tiger pga sitt hat mot Ryssland. Detta är INGET nytt ens och pågått såhär i 8år. INGET Ryssland säger på NÅGON punkt spelar MINSTA roll i propagandan och desinformationen som pågått och pågår dessa åren. Även om Ryssland säger att Stockholm är Sveriges huvudstad är det lögn.

  • Det är nog bara fantasier i västvärlden att Putin aspirerar på att vara en ny Peter den Store! Man har en känsla av att Putin är nöjd med att han räddade Ryssland från katastrofens rand när han tog över för 20 år sedan och att han redan har en plats i den ryska historien. Självklart visste CIA att Ryssland skulle anfalla innan den ukrainska militären i öster tänkte köra igång sin offensiv i mitten av mars annars vore de väl helt inkompetenta om de inte visste vad vasallerna sysslade med. Putin vill nog bara som alla andra ledare ha lugn och ro vid sina gränser men tydligen är det bara USA som får agera om de känner sig hotade oavsett om ”hotet” är verkligt eller inte eller ens finns. Men så långt har USA:s indoktrinering av västvärldens folk gått att de inte ens reflekterar när USA bombar bort länder för egen vinning!

   • @Benny ”Självklart visste CIA att Ryssland skulle anfalla” Har du ändrat uppfattning om den amerikanska informationen? För några veckor sedan var det ett annat ljud i din pipa. Benny 16 februari, 2022 At 21:30
    Nu får Blinken bre ut sig i regim-media SVT och komma med nya obevisade påståenden som omedelbart upphöjts till ”sanning”! Han påstår fräckt och utan bevis att Ryssland inte dragit tillbaka sina trupper!
    Det kanske är dags att fundera på vem som ljuger mest?

    • Då visste jag inte att ukrainarna samlat en massa trupper som skulle anfalla de östra delarna och ställa till en massaker där! Om man få ny information förstår man bättre hur USA visste att Ryssland skulle agera! Och nog är det USA som ljuger mest som vanligt…De kunde ju sagt sanningen om varför de visste att Ryssland skulle agera i stället!

     • Nja nu vet du ju inte det är sant. RT och lille Putte har inte gjort sig kända för att Tala sanning om detta vidriga jrig

  • Tankeläsning är vad svenska jounalister sysslar med. Fakta och övergripande analys är inte deras grejer.

  • Jan Guillou överraskar mig mycket. Han tycks inte ha några högre tankar om lille Putte. Detta måste skapa förvirring ho avgrundsvänstern

   • Jan Guillou överraskar ingen han har varit konformist de senaste 30 åren….”Fat and happy” passar som epitet på honom!

   • H2,
    Från fredlig radikalvänster till liberalvänster (aggressiv västerländsk överhöghet) kanske steget inte är så långt?

    Jag är ingen avgrundsvänster eller kommunist men den radikala vänsterns sinne för fred och antimilitarism är något som både måste uppmärksammas, respekteras och framförallt främjas.
    Eller vill du ha en värld i krig eld med våldsamma inre spänningar?
    Det går möjligen bra för dig så länge kriget inte är hos dig kanske men jag ser faktiskt att som Sverige agerar nu så får vi krigshotet hängande över oss.
    Jag längtar verkligen inte efter förstasidesrubriker i liberala tidningen som exempelvis DN där det står:
    Sverige är i krig!
    Precis som krig vore något som liberalerna där på redaktionen så hett längtar efter.

    Jag tror aldrig jag öppnat tidningen Dagens Nyheter och hoppas helst den går i konkurs om folk är förståndiga nog att sluta köpa dyngan.
    Men med en röd regering som ska slösa skattepengar på allt, inte minst tidningen Dagens Nyheter så lär väl skiten överleva på bidrag!

  • @Mats Larsson
   Håller med om att Guillou har en rätt bra sammanfattning:
   ”På lite sikt står alltså världens hopp till en samling ryska storgangstrar och tjuvar och den ryska generalstaben, att de gör vad gangstrar gör med annan gangster som ställt till med för stora problem, enligt devisen ”det är inget personligt, bara rent affärsmässigt”. Eller att ryska generaler gör vad de vanligtvis gör med förlorare.
   Läget för oss andra är alltså på intet sätt så nattsvart som om tsar Putin hade lyckats med sitt blixtkrig. I all synnerhet som han nu med ursinnig beslutsamhet går in för att än mer slutgiltigt förlora såväl krig som storhetsdrömmar. Så att han går till historien som krigsförbrytare och folkmördare, som Ivan den förskräcklige (1530-1584) snarare än Peter den store. Och slutar sina dagar framför exekutionspluton.
   Vilket knappast vore en tragedi.”

   • Väldigt konstigt då att de betydligt större gangsters som sitter i Washington och som har miljoner människor på sitt samvete inte ska straffas? Och det vore verkligen ingen tragedi utan snarare än välgärning för resten av världen!

   • L
    Det låter mer som om Guillou har låtit sig styras av hatpropagandan mot Ryssland.

    Det mesta tyder på att Putin håller på att lyckas med sitt krig och att det dessutom förefaller vara det minst brutala kriget man har hört talas om. Lyssna på överste Mcgregor https://www.youtube.com/watch?v=K-zsKRK7XsA
    Guillous dravel om krigsförbrytare och folkmördare och önskan om att Putin avrättas tolkar jag som att den kognitiva förmågan dessvärre börjar avta hos herr Guillou.

    • ”Hatpropagandan mot Ryssland”. Är det när man talar om att Ryssland slaktar sitt ukrainska broderfolk?
     ”Putin håller på att lyckas med sitt krig”. Betraktar du någon sorts parallell verklighet? Senaste beskedet är att Ryssland begär militär hjälp från Kina. Men det är klart – om lille Putte vill göra hela Ukraina till en ny version av Groznyj lyckas han kanske?

     • Spekulerar du inte rätt mycket? Ryssland har hela tiden uppgivit att man inte avser att ockupera Ukraina. Vi får väl se hur det blir.

     • ”Ryssland har hela tiden uppgivit att man inte avser att ockupera Ukraina.”
      Den ryska trovärdigheten är kanske inte så stor? Putte har ju förklarat att Ukraina inte har någon rätt att existera så….. Att ockupera eller att göra det till en vasallstat är väl ganska likvärdigt.

     • Ryssland har konsekvent menat att man accepterar Ukrainas självständighet. Vi får väl se. Nu är Ukrainas självstsädighet reducerad genom det mycket starka beroendet av USA.

     • L 14 mars, 2022 At 10:41

      ”Ryssland har hela tiden uppgivit att man inte avser att ockupera Ukraina.”
      Den ryska trovärdigheten är kanske inte så stor? Putte har ju förklarat att Ukraina inte har någon rätt att existera så….. Att ockupera eller att göra det till en vasallstat är väl ganska likvärdigt.

      Västukisarna är de värsta svikare ryssarna någonsin haft.
      Men troligtvis har de nu svikit för sista gången.

      Väst ”Demokratin” är en lång ståkuk som försöker våldta hela världen bara därför den själv tycker den är så skön.
      Dessbättre finns vissa länder som inte tycker den är det skönaste som finns och faktiskt tänker försvara sig mot våldtäktsförövaren.
      Observera MED ALLA MEDEL
      Tyvärr har våldtäktsoffren blivit flera.
      Irak, Libyen, Syrien, Afghanistan bara för att nämna några exempel.
      Ukraina är det senaste i raden där Västvärlden pumpat in Viagra i åtta års tid i forma tunga vapen av senaste modell tillsammans med militär utbildning.
      Mitt land Sverige har tyvärr också varit delaktig.
      Men så är Sverige en av de värsta slickarna av den ”demokratiska” ståkuken också. Inte minst det röda Socialdemokratiska partiet.
      Men värre slickare är de borgerliga.
      Västdemokratin är vår tids korståg i världen.
      När Gud här inte längre fungerade som politik.

      Förlorare på den här konflikten är troligtvis ståkuken som inte längre förmår tränga in i Ukraina därför där inte finns något längre att tränga in i.
      Vinnare tror jag blir auktoritära länder som genom sin mer planeringsbara modell kunde uppvisa större styrka.

      Jag tycker det ser ut som demokratin av västmodell är en förlorare.
      Därför den liksom vänsterpolitiken tenderar bli känslostyrd.
      Följden av det blir att ena stunden ska försvaret läggas ned och nästa stund ska försvaret byggas upp.
      Energisystemet lider av samma känslostyrning.
      Ena stunden ska kärnkraften avvecklas och nästa stund ska det byggas ny kärnkraft.
      Det blir liksom ingen kontinuitet som den auktoritära staten kan uppvisa genom att långsiktigt planera en strategi och sedan hålla sig vid den linjen så gott det går.
      Jag har förstått Kina fungerar så och förmodligen Ryssland också.
      Därför tror jag de blir en fungerande och konkurrensmässig stark allians till Västvärlden där de själva tycks förstöra sin egna påtalade förträfflighet.

     • L
      ”Ryssland slaktar sitt ukrainska broderfolk” Precis så ser hatpropagandan ut. Antalet civila offer är vad jag förstår mindre än i några andra jämförbara krig.

     • När USA/CIA  gjorde kuppen år 2014, som de kallar ”Anständighetens revolution”, vände de människor mot varandra i Ukraina. Året 2014 var en stor sorg, då skedde massakern i Odessa som är vederlagt och bevisat. Då slängde dessa nynazister gasoline på levande människor och tände på. Det finns gott om filmer som visar detta, man kan fortfarande se Oliver Stones film ”Ukraine on fire” på andra ställen för you tube har tagit bort den precis som de rensar allt annat otrevligt som ukrainsk arme är ansvarigt för.
      Alla dessa nynazistiska förband låter man gå i täten, så Azov bataljonen är en av dem i dag, som motparten måste möta i strid. Det finns hur mycket bildbevis som visar hur Donbass lidit genom dessa år, och ingen media i Sverige har visat oss detta lidande. Det är de pro-ryska områdena som blivit attackerade och sönderbombade. Så USA började brödrakriget i Ukraina.
      Det var alltså ukrainska armen som började slakta sitt ukrainska broderfolk.

      En fransk krigsreporter Anne-Laure Bonnel rapporterar till CNEWS, om de fasor som befolkningen i Donbass levt sedan år 2014. Hon berättar att två dagar innan denna intervju, fick hon komma till en plats där man styckat 2 lärare i två delar som hon fotograferade. Hon säger att detta händer dagligen, bomber mot sjukhus, skolor och civila bostäder. människor har levt sedan 2014 i källare för att söka skydd. Själv har hon bott i Donbass under flera år och dokumenterat kriget. Hon är arg, för hon menar att i media låter det som om det började för en vecka sedan, medan i Donbass har det pågått i 8 år men ingen har brytt sig.

      https://twitter.com/LFCNewsMedia/status/1499767549998903308

      Människor i Donbass har fått leva i fattigdom, har förvägras sin pension som de tjänat in. En del hann dö av svält innan ryska hjälpsändningar nådde Donbass.
      ”Utbetalning av pensioner bör återupptas till alla pensionerade, oavsett var de bor, oavsett om de är registrerade som internflyktingar (internt fördrivna personer) eller bor i sina hem”, säger Pablo Mateu, UNHCR-representant i Ukraina. ”Pensioner är en förvärvad rättighet för alla medborgare och bör inte vara kopplade till deras IDP-registrering och faktumet av fördrivning.”

      https://www.unhcr.org/news/stories/2017/6/59396b6d5/thousands-eastern-ukraine-lose-access-pensions.html

     • En bild som denna motsäger i sig inte bedömningen. Den här bilden säger mer [caption id="attachment_121217" align="aligncenter" width="1000"] Syrien. Raqqa, förstört bl.a. av USA:s bombningar.[/caption]

     • L
      Verkligheten stöder det jag skrev. Staden var enligt din egen video evakuerad innan.

 9. Det vore ju bra om Mod slutade censurera så mycket! Man kan behöva få veta sanningen om sig själva, finns smygnazister? Ska ni också censurera kan ni lika gärna ta DN och annan fulmedia i hand!

 10. Den här sjukhusbombningen kommer i framtiden garanterat att likställas med kuvöserna i Kuwait.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here