Ska Biden nu ta sig an Syrien än mer, eller snubblar han bara på orden?

11
2416
Biden. Bild: Carlos Latuffe

Vi har tidigare rapporterat att USA har ökat sin militära personal i och sin folkrättsvidriga krigföring mot Syrien. Låt mig påminna:
Biden bombar Syrien och Irak för andra gången. Laddar upp för nya angrepp?
USA bombar Syrien och påstår absurt nog att det är självförsvar., Biden bombar åter i Syrien – bra stöd till terroristerna. Vad säger Syrien, Ryssland – och USA-demokraterna? och Jimmy Dore: Varför det snabba angreppet på Syrien?
Sveriges roll i kriget framgår bl.a. av denna artikel. Regeringen stödjer kurdiska SDF som deltar i USA:s angrepp på Syrien. Brott mot FN-stadga och folkrätt.

Det är inte alla som verkar så säkra på den saken. Till exempel inte president Biden i USA.


USA:s president Joe Biden hävdar att ”utvecklingen” i Afghanistan ytterligare bevisade att USA inte hade några affärer i landet. Sputniknews

Biden signalerade i en torsdagsintervju med ABC att USA behöver rikta om sin uppmärksamhet på de ”större” hoten, snarare än Afghanistan, eftersom grupper som al-Qaida och Daesh ”sprider sig”. ABC News

”Det finns ett betydligt större hot mot USA från Syrien; Det finns ett betydligt större hot från Östafrika; Det finns [betydligt] större hot mot andra platser i världen än det är från bergen i Afghanistan”, säger USA: s president under den förinspelade intervjun i ABC.
”Och vi har bibehållit förmågan att ta oss an dem.”

Biden fortsatte med att hävda att amerikanska styrkor ”inte finns militärt i Syrien” för att säkerställa skydd.

Intervjun fortgår utan att Stephanopoulos, tidigare kommunikationsdirektör i Vita huset, ifrågasätter den amerikanska presidentens påståenden, som i bästa fall upplevdes som vilseledande.

Faktum är att USA har cirka 900 amerikanska trupper stationerade i Syrien till stöd för sina kurdiska allierade, enligt uppskattningar som publicerades förra månaden.
Vidare utfärdade Vita huset ett memo i juni där de påstod att amerikanska styrkor upprätthåller ”en begränsad närvaro” i Syrien som en del av en omfattande strategi för att motverka Daesh. I pressmeddelandet betonades att amerikansk personal placerades på ”strategiskt betydelsefulla platser i Syrien för att utföra operationer … för att hantera fortsatta terrorhot som kommer från Syrien.”

Många netizens hade problem med Bidens kommentarer under ABC-sändningen, inklusive rep. Elise Stefanik (R-NY).

Redaktören: Netzien betyder ungefär ”nätanvändare” (https://en.wikipedia.org/wiki/Netizen)

Efter sändningen försökte medlemmar i Bidens administration städa upp hans vilseledande uttalande och berättade för CNN att USA: s president ”talade om al-Qaida-närvaron i nordvästra Syrien, som fortfarande är ett hot mot USA och som hanteras utan amerikanska trupper. på marken.” 

Redaktörens kommentar: Det är mycket väl belagt att USA inte bara byggt upp al-Qaida på 1980-talet utan också stödjer al-Qaida och andra terroristgrupper, inklusive IS, medan man högljutt men lågintensivt bekämpar IS då och då.
10 år sedan USA:s angrepp på Syrien: Sveriges Radio och DN tiger om USA:s mångåriga stöd till terrorister och ockupation av 1/4 av Syrien
Administrationskällan bekräftade att det fanns ett ”litet antal amerikanska och koalitionsstyrkor” i områden i östra Syrien som hade Daesh -aktivitet.

Samtidigt berättade en tjänsteman från Vita huset för Fox News att trupperna som är stationerade i Syrien är där för ”rådgivning och kapacitetsuppbyggnad”, snarare än för strid

Föregående artikelKom till stödmanifestationen för vår yttrandefrihet och Julian Assange på lördag kl 13!
Nästa artikelGoogles politiska censur och styrning.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

11 KOMMENTARER

 1. USA är sin vana trogen redo för ytterligare förnedring efter Afghanistan -den här gången signerat Syrien+Iran+Hizbollah. Å andra sidan vad skulle inte USA göra för apartheid israels skull? Come and get it yankee, säger det antisionistiska motståndet!

 2. Oroande nyheter från Magda Gad: Khalil Haqqani från Haqqaninätverket har nu kontroll över Kabul, det är en egen gren som samarbetat med talibaner från pakistanska Waziristan. Detta nätverk är direkt knutna till al-Qaida. Khalil Haqqani är efterlyst av USA, som ger fem miljoner dollar till den som ger information om honom. Haqqaninätverket är terrorklassade enligt både USA och FN, de ligger bakom några av de största terrordåden i Kabul, som attacken mot tyska.ambassaden och internationella hotellet Serena. Haqqani är känd för att vara mycket mer hårdföra än talibaner.
  Anledningen att USA invaderade var att de ville fånga eller döda Bin Laden och slå sönder al-Qaida. Resultat? De sitter och ringer Haqqani för att få ut sina medborgare från ett land som styrs av talibaner, Haqqani, al-Qaida.
  Haqqani stödjer till skillnad från talibanrörelsen generellt inte bara jihad i Afghanistan. Haqqani stödjer och finansierar även al-Qaidas ide om global jihad. (Syrien nästa?)

  Proletären intervjuar Malalai Joya som säger: Vi har två val. Att kämpa eller acceptera slaveri. Talibanerna har inget folkligt stöd. de tvingar sig på folket genom vapenmakt och med hjälp av sina utländska herrar.
  Historien visar att ingen nation kan befria en annan. Den enda lösningen är om USA,NATO och våra grannländer låter oss vara ifred. Då kan det till slut bli fred, genom att folket reser sig för fred, frihet och befrielsen av vårt land.Hon vänder sig mot utländsk militär och politisk inblandning. Hon ber om internationell solidaritet från fredsälskande människor, rörelser och intellektuella och undrar varför antikrigsrörelsen är så svag nuförtiden, som borde förena sig med dem.
  Krigsbrotten i Afghanistan, i Syrien, Palestina, Irak, Jemen och flera länder är offentliga hemligheter. Varför sitter hjälten Julian Assange, som avslöjade så många krigsbrott genom Wikileaks i fängelse? Det är Bush, Dick Cheney, Obama, Trump och Biden som borde sitta i fängelse.
  Hon säger att roten till alla problem här är imperialism, krigshets och fundamentalism. USA:S lakejer, krigsherrarna, talibanerna och IS. Alla dessa terrorister som krigar för sina herrar. De senaste 20 åren en mängd fall av våldtäkter, misshandel, kvinnor som piskats och stenats offentligt, tvångsäktenskap, barnäktenskap, stympning och syraattacker.
  Krigsherrarna som är i maskopi med USA:s marionettregering är förövarna.
  För några månader sedan våldtogs två nioåriga flickor på vägen till mosken. Deras mamma grät och bad om rättvisa, men här finns ingen rättvisa och det har inte funnits någon rättvisa de senaste 20 åren.
  Det som Malalai Joya berättar om kan också hända i Syrien om Biden fortsätter med sina krigsplaner. Han är en gigantisk lögnare och mer krigsgalen än Trump. Trump tänkte ta ut trupperna helt ur Syrien, men militären lydde inte order, vilket senator Richard Black sa borde ha gett fängelse till befälet, som inte löd högsta befälhavare i USA, presidenten. Biden ljuger och påstår att de måste vara i Syrien för att bekämpa IS, vilket är en stor lögn, om USA ger sig av klarar Ryssland, Syrien med hjälp av Iran det mycket bättre. USA ger stöd till al-Qaida i Syrien och bekämpar inte al-Qaida.

  • Om ett år är det val i Sverige, och när jag lyssnar på Patrik Paulov så är det beklämmande att jag inte med gott samvete kan rösta på några av de etablerade partierna i Sverige. Han hade skrivit brev till alla partier (jag antar riksdagspartier) i Sverige och begärt svar på några frågor, inte ett enda parti hade svarat honom. Inga hänsyn till att den som frågar är en etablerad författare som är kunnig inom området och dessutom skrivit en bok om Syrien. Han berättar också att det behövs bara att ett enda land i EU är modigt och inte följer strömmen utan säger nej till sanktioner mot Syrien så kommer de att upphöra. Sverige är inget land att vara stolt över längre som på Olof Palmes tid, då man vågade stå upp mot USA. Nu är det Bildt som hyllas av media i Sverige.

    • Jag har inte sett något brev, utan Patrik Paulov berättar detta i sin diskussion med Kevork Almassian. Det finns på länken som man kan lyssna på. Vet inte exakt om det är brev, det kanske var mail som han skickade. Det viktiga är att han tog kontakt med alla partier och ställde frågor men fick inte svar av något parti på sina frågor.

     • Det jag berättar om i samtalet med Kevork A finns detaljerat redovisat i min bok, först i kapitel 16 EN SVENSK TIGER och i kapitel 30 SVENSKA UD UNDVIKER ATT SVARA. Båda kapitlen handlar om hur riksdagspolitiker och UD agerat i förhållande till avslöjandena om att Sveriges bistånd till Syrien gått till oppositionella som samarbetat med terrorister som Jabhat al-Nusra mfl, och där framgår hur framförallt utrikes- och biståndsministrarnas företrädare förnekar välkända fakta samt helt fräckt struntar i att svara på de politiskt viktiga frågorna.

 3. Vad lägligt nu när Biden skall öka krigsinsatserna mot Syrien, så påbörjar Sveriges polis och åklagare en förundersökning om misstänkt grovt folkrättsbrott i samband med gasattacken i Ghouta 2013. Syriska regeringen anklagas för att ligga bakom dådet som dödat tusentals civila. Är det ett beställningsarbete från USA kan man fråga, märkligt är det i alla fall. Det står i DN att flera humanitära organisationer och syrier i Sverige står bakom redo för att vittna. Magda Gad skrev en artikel i Expressen om att syrier fick frågan om de var för eller emot Assad när de ansökte om asyl, och man skulle svara rätt nämligen att man var emot Assad.
  Eftersom jag arbetat med flyktingar i över 30 år så vet jag att man säger det som man tror är bra att säga för att bli accepterat i Sverige. Vi har ju många islamister från Syrien i Sverige, så de har inga problem med att säga att de är emot Assad.
  Hörde att det pågår debatt på DN angående om skuldfrågan.

 4. Lina Arabi skriver på sin twitter och lägger ut en video som hon delade för flera år sedan, och berättade att de blev blockerade och rapporterade när de visade hur terroristerna i Idlib sjöng på gatorna kampsånger, väldigt suggestiva: ”Hälsningar till talibanerna och deras ledare Mullah Omar, Vi bryr oss inte om Kofi Anan som deltog i fredskonferensen” om och om igen samma text, upprepningens betydelse.
  Nu är de förvånade att samma terrorister i Idlib firar med pompa och ståt talibanernas övertag i Afghanistan, bilkaravanen på stan och man delar ut bakverk till de som firar på gatorna.
  De har fått ny kampvilja och energi, kan talibanerna så kan vi. Dessutom har de EU och USA på sin sida och inte emot sig.
  Märklig värld vi lever i när man förfasar sig över vad som händer i Afghanistan och stöder samma process med samma islamister i Idlib, där finns både talibaner, IS och al-Qaida eller som f.d. senator Richard Black säger : ”De är egentligen samma sort de tar bara olika namn för att förvirra oss”.

 5. Det händer  så mycket i Idlib, så mycket att rapportera, som vilken journalist som helst borde rapportera, men trots detta är alla journalister tillhörande de stora mediekanalerna helt tysta. De borde ha ett moraliskt ansvar att berätta så att händelserna blir belysta i varje hem i Sverige. I stället så frågar folk mig, om det här verkligen händer i Idlib varför visar inte SVT det? Finns inga kloka och bra svar på det, för de svar man kan ge slår tillbaka på en själv. Det låter för osannolikt för dem som är tillitsfulla mot vårt stora monopolbolag för nyheter SVT. Enligt opinionsundersökningar har folket stort förtroende för SVT. Videon nedan visar hur de styrande i Idlib infört sharialagar. En ung pojke i 20 års åldern satt bredvid en flicka som han inte var gift med på offentlig plats. Nu skall han straffas och få 50 piskrapp offentligt, man ropar upp hans namn och hans föräldrar, så alla får skämmas. Homosexuella kommer få dödsstraff, kvinnor kommer bli tvungna att bära hijab. Vår utrikesminister sa med skarp röst inte en krona till talibanerna i Afghanistan. Men har tydligen inte något emot att ge de extrema islamisterna som infört sharialagar i Idlib, stort ekonomiskt stöd, samtidigt som USA ger stora mängder med vapen till dessa grupper. En granne till mig berättade att hennes son utbildade sig till militär sjöofficer, sedan även till civil sjöofficer och har varit mer ute till sjöss än på land i sitt yrkesverksamma liv. Han bodde några år i Dubai och träffade flera syrier där, det var när nuvarande Assad hade tagit över makten i Syrien  De hade då stor framtidstro och såg Syrien som ett framgångsland och hade tilltro till Assad och talade enbart gott om honom. Sedan slog USA sönder den drömmen.
  https://twitter.com/KevorkAlmassian/status/1433320839508811776

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here